Recension: Âme Pure – Effektiv föryngring av huden med hemmabehandling

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
10/10
KVALITET

Âme Pure är ett företag som producerar hudbehandlingspaket med kliniskt bevisad effekt som du kan utföra hemma. Alla produkterna är framtagna utifrån vetenskapliga rön och forskning och de har idag en stor bredd av produkter som har visat sig vara mycket effektiva mot rynkor, grova porer, åldersfläckar, acneärr, celluliter, och bristningar.

Behandlingarna är en kombination av en så kallad CIT-roller och olika typer av geléer och krämer som kombineras med detta. Det finns gott om kliniska undersökningar på Âme Pure idag och där har man kunnat visa att behandlingarna ökar kollagenproduktionen i genomsnitt med över 200% hos dem som använt den.

Köpguide

Âme Pures behandlingar är idag patenterade och i sitt exakta format går det bara att köpa den hos företaget. Många salonger och varumärken erbjuder idag liknande rollers och kollagenstimulerande produkter, men ingen som ser exakt ut som Âme Pures patenterade variant.

Vad är då kollagen som verkar vara så viktigt för att få en yngre och friskare hy? Kollagen är ett protein som huden själv producerar och som gör att huden behåller sin elasticitet och ungdomlighet. Med åren minskar hudens egen förmåga att producera kollagen.

Ame Pure

Det man får göra då är att äta mat som tillför kollagen till kroppen, ta det som ett kosttillskott, eller utföra en hudvårdsbehandling som drastiskt ökar kollagenproduktionen i huden. Det här har visat sig vara effektivt och möjliga att utföra även på åldrande hud.

Efter 25-årsåldern börjar kollagenproduktionen minska i huden i snabb takt. Det är då det uppstår rynkor, slappa muskler, och fina linjer, då särskilt i ansiktet, på halsen, och på bröstet.

CIT-roller från âme pure

Kollagen är alltså ett protein som står för största delen av kroppens strukturella uppbyggnad. 75% av hudens protein består av kollagen. Detta gör huden mjuk och fast. CIT står för Collagen Induction Therapy och är en behandlingsmetod som blivit alltmer populär för olika typer av hudbehandlingar, även behandlingar för hudproblem.

Behandlingen går ut på att man med en roller bestående av pyttesmå nålar skapar små hål i huden. Den här behandlingen gör så att kroppen tar till en överskottsproduktion av kollagen för att reparera och bilda nya kapillärer i huden.

Ame Pure

Resultatet blir då en förbättring av hudens struktur och en föryngring av den. Nyproduktionen av kollagen och ökningen av de elastiska komponenterna i huden i den här behandlingen kan jämföras med effekten av till exempel en laserbehandling.

Skillnaden är att CIT-behandlingen för inte med sig i närheten så mycket biverkningar som laser gör och dessutom är det mycket kortare återhämtningstid. Behandlingen kan utföras på alla typer av hudfärg och kvalitet.

Återuppbyggande gel

Företaget producerar också en speciell sorts gelé som är avsedd att användas i kombination med facerollern. Resultaten kommer då ännu snabbare och användningen med facerollern gör att huden kan ta upp de aktiva ingredienserna i mycket större utsträckning än vad den annars kan göra.

Ame Pure

Studier har visat på att huden kan absorbera upp till 100% av gelén i samband med att man använder CIT-rollern. Det är viktigt att du inte använder andra hudvårdsprodukter tillsammans med din roller, utan de som Âme Pure rekommenderar eftersom oönskade bieffekter kan uppstå och slutresultatet heller inte kan garanteras. CIT-rollern finns både som kroppsroller och ansiktsroller.

Rollern har gynnsam effekt på bland annat:

 • Oren hud och akne
 • Hudbristningar
 • Celluliter
 • Förbättring av upptaget av de aktiva ingredienserna i Âme Pure
 • Uppstramning och föryngring av huden
 • Pigmentfläckar
 • Fina linjer och rynkor
 • Grova porer
 • Akneärr, kirurgiska ärr, och brännskador

Âme Pures vision

Sedan starten för några år sedan har det numera internationellt kända företaget hjälpt hundratusentals personer i alla åldrar att uppnå en välmående hud. Nätet svämmar över av recensioner av människor som har fått hjälp med svår akne, ärrbildning, och andra svåra hudåkommor.

Ame Pure

Även många som velat bli av med de där förhatliga kråksparkarna kring ögonen och vecken i pannan har fått effektiv hjälp med det. Ett stort plus är naturligtvis också att alla behandlingar kan utföras tryggt och säkert hemma i lugn och ro av kunden själv.

Samma resultat som på salongerna

Âme Pure utlovar samma resultat som man kan förvänta sig på professionella hudvårdssalonger. Rollern har små mikroskopiska nålar som omedelbart och drastiskt ökar kollagenproduktionen i kroppen.

Rollen resulterar i 50.000 pyttesmå hål i huden som gör att ingredienserna från produkterna får en spikrak väg rakt ner i dermis, alltså det djupa hudlagret där förnyelsen sker - precis så som det går till på en salong alltså.

Ame Pure

Trots att du kan göra det tryggt och bekvämt hemma och framförallt till bråkdelen av en kostnad i jämförelse med hur det ser ut på hudvårdssalonger. Många vittnar om att resultaten till och med blivit bättre än på salong.

Inte minst för att de kan utföra behandlingarna mer regelbundet och med tätare intervaller än vad du skulle göra kunna på en salong. Du ser resultat senast efter några veckor och inte sällan redan efter första behandlingen. Dermaroller är inte minst mycket effektiv mot akneärr.

Behandling mot celluliter och bristningar

Âme Pure har ägnat många år att utföra en omfattande produktutveckling och fokuserat på olika typer av hudproblem i ansiktet. Men de har också satsat på effektiva behandlingar för kroppen. Hudbristningar kan uppstå under många olika faser i livet. Det kan vara vid kraftig viktnedgång eller efter en graviditet.

Ame Pure

Små hudbristningar brukar inte spela någon roll för de flesta, men vissa drabbas väldigt hårt av detta och det kan kännas handikappande. CIT-rollern har visat sig ha mycket effektivt resultat mot detta och celluliter minskar också betydligt på kort tid. Âme Pure har ett speciellt kit som är till för bristningar.

Dermaroller-konstruktion

CIT-rollern är gjord av ett kirurgiskt, medicinskt stål. Alla rollers är handgjorda och tillverkade av yttersta kvalitet och med stor noggrannhet. Den står sig överlägset bland andra rollers vi provat.

Ingredienser i krämerna

Alla ingredienser i Âme Pure uppfyller EU:s krav på godkänd kosmetiska. Produkterna är helt veganska och innehåller inte några GMO-ingredienser. Produkterna är testade på människor i minst tre olika tester och har uppfyllt kraven alla gånger.

Företaget tar skarpt avstånd från alla typer av djurtester och ingen av deras egna leverantörer testar heller på djur. De är medlemmar av internationella Peta och har därmed rätten att kalla sina produkter för “Cruelty Free and Vegan”. I Norge är de också medlemmar i den så kallade Dyrevernalliansen, vilket även där innebär skyldighet att inte testa på några djur.

Âme Pure har idag behandlat fler än 70.000 kunder och har fått mängder med bilder och positiv feedback från kunder som berättar om den livsförändring som de fått tack vare Âme Pures behandlingar.

Ame Pure
Ame Pure

För att kunderna enkelt ska kunna underhålla sina fantastiska resultat har företaget de senaste åren utvecklat en rad hudvårdsprodukter som kan användas efter behandlingen. Här finns ansiktskrämer, rengöringsgel, skrubbar, med mera.

Tanken är att detta ska fungera som en förlängning av själva rollerbehandlingen så att huden kan fortsätta behandlas även när den är i vila. För att underhålla resultaten man uppnått när man behandlat klart kan man ta en CIT-roller-kur en eller två gånger i året för att upprätthålla resultaten.

Fördelar

 • Väldigt mycket billigare än att göra samma behandling på salong.
 • Har vunnit många priser.
 • Det finns hundratals positiva recensioner att ta del av på nätet.
 • Produkterna är inte testade på djur.

Nackdelar

 • Du gör hela behandlingen själv hemma och har därmed inte samma bekvämlighet som du har när du är på salong.
 • På grund av att du gör behandlingen själv måste du vara väldigt noggrann med hygien och sterilisering av rollern.

Produktfakta


Âme Pure är ett internationellt företag med bas i London. Deras produkter finns att köpa på deras egna hemsida eller på vissa av de större kosmetikkedjorna online.

Sammanfattning

Âme Pure har tagit världen med storm och är definitivt här för att stanna. För dig som vill ha samma resultat som på salong och känner dig redo att prova på behandlingen hemma, har du här en väl beprövad produkt som är grundligt recenserad och dokumenterad. Företaget är transparent i sin produktion och hur de går tillväga för att ta fram sina resultat.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals