Är olivolja bra för håret?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel.se

Olivolja är inte det enda från kyl och skafferi det talas om när det kommer till vad man kan använda sig av för att få ett bra hår, bra hud, eller liknande.

Det är dock på det viset att man inte kan gå loss på alla dessa tips varken på huden eller i håret för det kan i värsta fall leda till att du får en stor del av ditt hår förstört!

Man kan med andra ord inte kleta in sig med vad som helst och förvänta sig underverk till en billig penning, utan man ska läsa på ordentligt innan man klabbar in olivolja, ägg, eller vad det nu kan vara i håret.

Se upp för illusionen

Just olivolja känns som att det fungerar eftersom det ju lägger sig som en hinna på håret, vilket skapar en illusion att det är ett återfuktat och glatt hår man får av att använda olivolja.

Det är dock inte något att rekommendera eftersom olivolja inte tränger ner och går in i hårstråna på det sätt som balsam och inpackningar/masker gör.

Du ska med andra ord se upp för denna typ av tips för det gör inte att håret mår bättre samt att du riskerar att få ett hår som både är fett och som luktar illa.

Om du använder dig av olivolja i håret kan det också leda till att det kletas av på kläderna med mera, så det är mycket som kan gå tokigt om du använder dig av just olivolja.

Ar olivolja bra for haret

Att mixtra med produkter som inte är tänkta att vara i håret gör att man riskerar att håret slits sönder eller luktar illa och då det finns så bra produkter man kan använda sig av som också är anpassade efter att ta hand om håret är det betydligt bättre att använda sig av dessa produkter.

Visst kan det kännas i plånboken när man köper bra hårvårdsprodukter, men det är det värt, speciellt när man ser och känner resultatet!

Trenden med olja börjar avta

För inte så längesedan var det så att alla skönhetsprodukter som innehöll ordet ”oil” eller ”olja” blev storsäljare och det talades om hur fantastiskt det var att smörja in både kropp, ansikte, och hår med diverse oljor från både mer exklusiva varumärken och mindre exklusiva.

Det var mängder av personer som höll det för heligt och både experter och vanliga användare gav stora tummar upp för oljebaserade produkter.

Visst är det så att flera av alla de oljeprodukter som kommit ut på marknaden är bra, men de är inte bättre än vad många andra exklusiva märken är.

Det finns med andra ord riktigt bra produkter för håret som inte har ett dugg att göra med olja, så tänk på det!

Oliv som ingrediens

När man tänker på både oliver och olivolja vet vi alla att det är bra för kroppen och gott. Vi vet också att det finns ett flertal skönhetsprodukter som har med ”olive”, eller ”oliv” i sitt namn, precis som det jag sa ovan om ”olja” och ”oil”, men det betyder inte att det man köper är endast olivbaserat!

Det är ju en blandning av en massa annat som gör att det funkar att rengöra både hud och hår eller smörja in sig med dessa produkter, så att ta bort allting annat och börja använda sig av endast olivolja funkar alltså inte.

Ar olivolja bra for haret

Att det är fler och fler som vill ha så naturliga produkter som möjligt är inte svårt att förstå, utan det är ganska självklart att det är så.

Det är klart att man hellre väljer olivolja än alkohol eller parfym eller vad det nu kan vara, men som sagt, det går inte att använda sig av endast det om man vill få ett bra resultat för sitt hår.

Vad säger vanliga användare?

Ovan har jag talat om hur frisörer och andra proffs ser på det här med olivolja för håret, så nu tänkte jag istället tala om vad som sägs bland vanliga användare.

Det är definitivt så att det är många som väljer att använda sig av olivolja för sitt hår, precis som det är vanligt med citron i håret under sommaren för att få det ljusare bland mycket annat.

Ar olivolja bra for haret

Den vanligaste metoden är att man värmer upp oljan och sedan låter det svalna innan man använder det i håret. Enligt användarna ska man inte ha oljan i skalpen om man har fett hår, utan då är det bara applicering från mitten till topparna som gäller.

Som jag sa tidigare kan man tro att det fungerar eftersom det lägger sig som en hinna, men det man måste komma ihåg är att man ska använda produkter som går in på djupet i håret.

Precis som med dyrare produkter för hudvård som har mer aktiva ingredienser så är det samma sak med detta.

När man jämför billigare och mindre bra hudvårdsprodukter kan man känna det som om det är precis lika bra som de dyrare märkena, men ofta är det inte så.

Billigt kan vara bra

Nu låter det som att jag anser att det endast är de dyra märkena som gör bra produkter, men så är det naturligtvis inte! Det finns massor av bra budgetvarianter av både hårvård och hudvård, det gäller bara att hitta guldkornen!

Vad jag har upptäckt när det kommer till snabba fixar med sådana saker som hemmagjorda ansiktsmasker eller hårinpackningar är att jag håller med proffsen, för hittills har inget jag klappat ihop hemma i köket gjort något bra för vare sig mitt hår eller för min hy.

Detta betyder inte att det inte kan funka för dig, så testa själv lite vad som funkar för dig, men vissa saker som att använda citronsaft i håret i solen kommer att slita ordentligt på håret, så tänk på att kolla upp sådana saker innan du börjar testa dig fram!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals