Recension: bareMinerals Complexion Rescue – En mineralkräm för maximal täckning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
10/10
KVALITET

BareMinerals Complexion Rescue var en extremt hypad produkt när den släpptes för några år sedan. Men hur bra är egentligen denna foundation, och vad skiljer den från deras populära mineralfoundation? Vi ville ta redan på mer om den omtalade produkten, och här kan du läsa resultatet av vår omfattande recension av bareMinerals Complexion Rescue!

Vad är bareMinerals Complexion Rescue?

bareMinerals har tagit fram en kräm som är flera olika saker i en och samma produkt. De har velat ta ut de allra bästa egenskaperna ur en tonad dagkräm, en BB/CC-kräm och en foundation.

Helt enkelt en täckande kräm som antingen skapar bas för mer omfattande makeup, eller som det enda du har på huden under dagen, kanske tillsammans med läppstift eller mascara.

bareMinerals Complexion Rescue

BareMinerals är faktiskt företaget som startade hela revolutionen med mineralsmink, som det verkligen blev i makeup-industrin. Mineraler har i motsats till många andra ingredienser i kosmetika en effektivt vårdande effekt och motverkar torr hud och hudirritationer. Att ha på sig mineralmakeup kan alltså till och med göra hyn bättre! 

Mineralsmink passar alla typer av av hud, även de som är känslig hy eller obalans i den, såsom akne eller tilltäppta porer.

Vilka egenskaper har bareMinerals Complexion Rescue?

BareMinerals finns i 16 olika nyanser. Det är alltså inte svårt att hitta en nyans som passar dig, oavsett hudton. Krämen ger en lätt till medel täckning och det får du förstås ha i åtanke när du du köper den. Det är alltså lätt täckning som är syftet med den.

En stor fördel är helt klart att den har ett solskydd på på 30 SPF, så den här är perfekt att använda när vårens solstrålar tittar fram. Huden kan fortsätta andas eftersom den inte täpper igen porerna och den är också dermatologiskt testad och godkänd.

BareMinerals Complexion Rescue är också vegansk! Stort pluspoäng för det.

Så väljer du rätt färgton med bareMinerals Complexion Rescue

Att hitta rätt foundation i rätt nyans är A och O för att resultatet ska bli bra och för att du ska uppleva att produkten håller vad den lovar. Övergången till halsen och dekolletaget ska se naturligt ut, utan att det är någon nyansskillnad. Här får du alltså tänka till lite, men det är faktiskt inte speciellt svårt.

bareMinerals Complexion Rescue

För det första ska du ta reda på om du har en kall eller varm underton i huden. Det är utgångspunkten för att du ska välja en varm eller kall ton på sin makeup. För att ta reda på det, så tittar du på vilka färgnyanser venerna på insidan av handleden har. 

 • Om venerna går åt det gröna hållet har huden en varm underton
 • Har venerna blålila nyanser har huden en kall underton
 • Har venerna nyanser som går i blå, lila och grönt har huden en neutral underton

Många sminktillverkare tar även undertonerna i beaktande nuförtiden och varje ljus nyans finns ofta i tre olika undertoner att välja mellan; en neutral, en kall och en varm.

Vad skiljer bareMinerals Complexion Rescue från andra typer av foundation eller tonad dagkräm?

De flesta använder BareMinerals både som en klassisk foundation och som en tonad dagkräm. Den har blivit populär bland väldigt många konsumenter och livstilsbloggare som skrivit om den. Att det är en foundation som är rikligt återfuktande är definitivt en sak som gör att den sticker ut.

Väldigt många foundations är precis tvärtom uttorkande, vilket inte bara i längden är negativt för huden, utan också gör att krämen motverkar sitt syfte och gör så att huden ser rynkigare ut och porerna större. Då motverkar förstås en foundation sitt syfte, eftersom du vill att det ska vara precis tvärtom.

Ger glow och fyllighet

Därför passar bareMinerals Complexion Rescue speciellt den som har mer mogen hud, alternativt väldigt torr sådan. Det här är också en kräm som ger glow och fyllighet och gillar du ett väldigt matt resultat, är det här kanske inte produkter du ska välja.

bareMinerals Complexion Rescue

Väldigt hållbar i olika väder

En stor fördel med produkten är att den klarar väder och vind alldeles utmärkt. Oavsett om du vistas i höga temperaturer, till exempel när du är på solsemester, sitter krämen på plats utan att bli rinnig eller torr. Den är perfekt att använda när du vill vara jämnare och fräschare i hudtonen utan att känna sig sminkad, som exempelvis när du är på stranden. Eftersom den har ett solskydd på 30, passar den här också utmärkt bra för det.

Att applicera bareMinerals Complexion Rescue

Den är lätt att applicera med fingertopparna, eftersom den är lätt att fördela och har en krämig men samtidigt lätt konsistens. Vill du använda borste, exempelvis för att du föredrar en hög täckningsgrad, går det jättebra det också. 

Det finns faktiskt en tillhörande borste från varumärket som ger en airbrush-effekt. Borsten har syntetiskt fiber och är kupolformad, för att vara så effektiv som möjligt. Konsistensen är skir och lätt och smälter ihop med huden på ett effektivt sätt.

Fördelar

Fördelarna med BareMinerals Complexion Rescue är flera. Vi tycker att BareMinerals lyckats med att ta alla positiva egenskaper av en bra foundation, dagkräm och BB/CC-kräm och sammanföra dem med en enda produkt. Det här är en kräm som är rikligt återfuktande. 

Du behöver använda en rikligt återfuktande dagkräm under, och för många räcker det till och med att bara använda ett serum under och sedan Complex Rescue som dagkräm. Därför är den också alldeles utmärkt för den som har torr hud, antingen i sig eller av hormonella förändringar, såsom det kan bli, till exempel under vintern, vid graviditeter och i klimakteriet. 

bareMinerals Complexion Rescue

Den fyller ut och ger ett naturligt glow som passar perfekt för torr hud. Solskyddsfaktorn på 30 gör också att den fyller sin funktion som dagkräm med solskyddsfaktor.

Nackdelar

Det här är ingen idealkräm för den som håller på med contouring, eller som vill ha matt och täckande resultat. I alla fall ska du då inte använda den i egenskap av en foundation, utan som en underliggande dagkräm. 

För fet hy kan den bli för krämig och glansig. Det här är heller ingen kräm i budgetkategorin, utan du får betala en slant för den. Däremot anser vi att priset helt och hållet ligger i linje med vad produkten levererar.

Fördelar

 • Rikligt återfuktande
 • Täcker bra och kan byggas på
 • Fyller ut rynkor och fina linjer
 • Huden andas
 • SPF 30
 • Ger naturligt glow
 • Vegansk

Nackdelar

 • Passar ej väldigt fet hy
 • Dyr

Produktfakta

 • Kliniskt testad
 • Dermatologiskt testad
 • Hypoallergen
 • Icke-komedogen
 • SPF 30
 • Rikligt återfuktande
 • 16 nyanser

Sammanfattning

BareMinerals har flera foundations och dessutom flera prisvinnande sådana. Deras senaste tillskottet Complexion Rescue har redan vunnit över många användare, med sina egenskaper som återfuktande dagkräm och som en kräm som ger en naturlig och glowig täckning på samma gång. 

Vi tycker att det är en riktigt bra skönhetsprodukt som passar perfekt oavsett om du vill ha lätt täckning för vardagssminkningen, eller en grundläggande bas för mer avancerad sminkning. 

Priset är som sagt något högt, men med tanke på produktens höga kvalitet så känns det ändå fullt rimligt. Speciellt då även de med känslig och lättirriterad hud kan använda Complexion Rescue!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals