Bästa aloe vera gelén 2024 – Naturlig hudvård när den är som bäst

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Jag vågar faktiskt påstå att en bra aloe vera gel borde finnas i varje hushåll. Inte minst för att användas av hudvårdsnörden i den dagliga skönhetsrutinen utan för att användas som allroundprodukt av hela familjen.

Aloe vera har kraftigt antiseptiska egenskaper och rengör verkligen på djupet. Detta visste redan de gamla grekerna och egyptierna som använde växten för väldigt många ändamål.

Inte minst använde man den i sårvård och för att läka brännskador, men Nefertiti och de andra drottningarna och kungarna i Egypten som älskade skönhetsvård redan på den tiden använde aloe vera för att vårda hår, hud, och naglar.

Du kan också använda aloe vera för att vårda blöjutslag på din bebis och även för annan rodnande hud. För torra sprickor på fötterna är den perfekt!

I premiumklassen vann Kerstin Florian Aloe Gel. Mellanklassvinnaren blev klassiska The Body Shop Aloe Multi-Use Soothing Gel. En riktigt bra budgetprodukt kan jag presentera också i form av Avivir Aloe Vera Gelspray.
Är du också en sucker för ansiktsmasker ska du titta in denna härliga produkt.

Premium: Kerstin Florian Aloe Gel

Ett lyxigt gel av sällan skådat slag! Här har vi inte bara växten aloe barbadensis utan även ekologisk arnika och en havsalg. Dessa superingredienser bildar i kombination med varandra en produkt som vårdar, stärker, och återställer hudens normala balans.

Detta blir en fullständig bomb av näring och din hud känns återuppbyggd, revitaliserad, och ungdomlig när du vaknar upp på morgonen.

Fördelar

 • Innehåller alger
 • Motverkar åldrande och minskar rynkor
 • Kan användas varje dag

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: The Body Shop Aloe Multi-Use Soothing Gel

Body Shops aloe vera är avsett för både kroppen och ansiktet. Det här är en aloe vera gel i sin allra enklaste form. Men den är inte mindre förnämlig för det och den innehåller allt du överhuvudtaget kan önska av en aloe vera produkt.

Med 90% aloe vera i produkten får du dess fantastiska egenskaper att jobba till din fördel på huden medan du sover. Applicera på den innan du går och lägger dig på ansiktet och kroppen och se själv resultatet på morgonen!

Fördelar

 • 90% aloe vera
 • Kan användas på kropp och ansikte
 • Vegansk

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Något snålt innehåll

Budget: Avivir Aloe Vera Gelspray

Sällan är en budgetprodukt så här himla bra! Avivir aloe vera gel spray ger din hy en nystart efter att den varit på stranden eller när du vårdar den och återställer den om du är svårt drabbad av hudeksem eller insektsbett.

Den är jättelätt att applicera tack vare den smarta sprayfunktionen. En superprodukt i budgetformat som helt enkelt bara måste provas!

Fördelar

 • Enkel att använda med sprayfunktionen
 • Lugnar ner irriterad hud
 • Innehåller ekologisk aloe vera

Nackdelar

 • Tråkig förpackning

Special: Skin79 Fresh Garden Aloe Mask

Denna sheet mask från Skin79 är en aloe vera-mask för ansiktet, därav blev den vår specialare i detta test. Masken är indränkt i ett härligt återfuktande serum som består av allt det trevliga som kommer med aloe vera, just för att den ska svalka, återfukta och lugna ner huden.

Efter att vi använt denna tyckte vi att huden kändes återhämtad, mjuk och behaglig, vilket passar perfekt för de tillfällen då huden är stressad eller om den blivit skadad utifrån. Perfekt att använda för alla hudtyper då du vill ge huden en extra fuktboost, och väldigt enkel att använda med den praktiska masken. Prisvärd! 

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Lugnar ner och fräschar upp
 • Bra innehåll med naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Lite svårt att få till passformen

Varför ska du lita på oss?

Panelen som jobbat med att utvärdera de här produkterna har ett gediget intresse av naturlig skönhetsvård och har stor erfarenhet av att använda sådana produkter sedan många år tillbaka.

Vem behöver en aloe vera gel?

Aloe vera gel är numera en ganska välkänd naturprodukt som har överlägset bra läkningsegenskaper, både invärtes och utvärtes på kroppen.

Eksem, hudåkommor, solbränna, m.m. - allt kan verkligen avhjälpas, helt eller delvis, med hjälp av en avancerad aloe vera-produkt.

Dess naturliga, inbyggda formula som är läkande, svalkande, och reparerande gör att den passar både för avancerad hudvård och för att lindra och återuppbygga skadad hud.

Den är till exempel utmärkt att använda på solbränna, insektsbett, och vid lindriga brännskador. Invärtes kan man använda den för att stärka kroppen allmänt samt vårda känsliga och dåliga magar.

Aloe vera utvinns ur aloe vera-plantan och har av naturfolk redan varit använd i tusentals år. Inuti har den en gelé och det är den man utvinner och använder i krämergeler, juicer, och annat.

Det är en klassisk multiprodukt och har otroligt många användningsområden. Dess läkande effekt är numera världsberömd och det är väldigt många som tävlar i att framställa produkter med aloe vera i.

Alla dessa produkter är dock inte likvärdiga och därför har vi också sammanställt det här testet för att du som konsument ska kunna få vägledning i vilka produkter som är det allra bästa när det kommer till aloe vera gel.

Observera att du naturligtvis inte kan använda de produkter som är avsedda för utvärtes bruk även som något som du kan förtära. Det är två olika saker och man får köpa aloe vera juice eller liknande för att ta sig an sina magproblem eller bygga upp immunförsvaret.

Drabbas du ofta av mjäll eller andra problem med hårbotten som till exempel en väldigt fet sådan, så prova aloe vera gel eller ett schampo med aloe vera.

De bygger upp och återställer huden i hårbotten vare sig den är för fet, torr, och mjällig. Många som drabbas av kroniska hudåkommor, som till exempel psoriasis eller eksem, har fått god lindring med hjälp av aloe vera gel.

Hur kom vi fram till vilka aloe vera gel vi skulle testa?

Det var ett ganska omfattande arbete att hitta de bästa aloe vera-produkterna. Det finns så otroligt många av dem på marknaden och kvaliteten varierar naturligtvis.

Vi har läst många tester och vi har även provat ut många produkter. Vi har pratat med personal i hälsokostaffärer om vilka märken som anses vara det finaste inom aloe vera-industrin.

Hur testade vi aloe vera geléerna?

Varje person i panelen fick hem två aloe vera geléer att testa under en tvåveckorsperiod. Vinnaren av de två kom med i det här testet och bland de tio vinnarna placerades dessa sedan i sin inbördes ordning.

Så detta är ett noggrant utfört test. Produkterna har hämtats hem från nordicfeel.se, ahlens.se, kicks.se, och lyko.se.


Våra favoriter

Premium: Kerstin Florian Aloe Gel

Kerstin Florian har tagit fram en härlig, svalkande, och ekologisk aloe vera gel som har ett tillskott av alger. Detta blir en fantastisk kombination av ett par av planetens mest nyttiga och näringstäta råvaror.

Dessutom innehåller produkten ekologiska arnika som bidrar med att ge huden en lugnande,  svalkande, och lindrande effekt. Algen bidrar till att skydda och bygga upp cellerna och motverka deras åldrande.

Aloe vera är kraftigt återfuktande och bygger även upp cellerna samt fyller ut fina rynkor. Smörj gärna in dig varje kväll innan läggdags med aloe vera gelèn och du kommer snabbt märka resultat.

Du får dessutom en härligt fräsch och åtstramande känsla i huden och när du vaknar känner du dig verkligen nyreparerad! Det är intressant att se den här kombinationen av naturliga ämnen förenas i en och samma produkt.

Vi i panelen tycker att det här är en gel som alla borde prova! Den känns oerhört lyxig, men är samtidigt dryg, så det lite högre priset kan verkligen motiveras av detta.

Fördelar

 • Innehåller alger
 • Motverkar åldrande och minskar rynkor
 • Kan användas varje dag

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: The Body Shop Aloe Multi-Use Soothing Gel

Body Shop har kanske inte butiker i vartenda gathörn längre, men visst är de still going strong och har några riktigt bra produkter på marknaden! Deras enkla aloe vera är en av dem och den här består till 90% av ren aloe vera gel.

Faktum är att det inte behövs så mycket mer av den här högpotenta växten för att du ska få en alldeles förnämlig hudvårdsprodukt.

Body Shops Aloe Vera Gel kan du också använda både i ansiktet och på huden. Den binder fukt och fräschar upp huden och gör att den känns ungdomlig och fast när du vaknar upp på morgonen.

Geléet är dermatologiskt testat och kan därmed också användas av dig som har känslig hy och är allergisk mot många produkter. Den är även helt vegansk, vilket är viktigt för många numera.

Fördelar

 • 90% aloe vera
 • Kan användas på kropp och ansikte
 • Vegansk

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Något snålt innehåll

Budget: Avivir Aloe Vera Gelspray

Även när det gäller aloe vera gel har vi lyckats få fram en produkt i budgetvariant. Avivir aloe vera gel i sprayform ger snabb lindring och vila åt utsatt hud. Den är perfekt att använda efter en solig dag på stranden.

Eller varför inte när du behöver få lindring på dina eksem eller andra hudåkommor? Sprayen är också perfekt att använda på hud som är drabbad av akne.

Avivir gel spray innehåller ekologisk aloe vera barbadensis, alltså den sort som har de läkande egenskaperna. Produkten innehåller inga mineraloljor, parfymer, färgämnen, eller parabener. Som du förstår är den perfekt för dig med problemhy.

Att den levereras i sprayform är en sinnrik och smart uppfinning eftersom det betyder att den kan appliceras på huden utan att du behöver irritera den i onödan med att gnugga och massera på den.

En lätt dusch med sprayen och du har aloe verans alla helande och fina egenskaper direkt applicerat på huden.

Fördelar

 • Enkel att använda med sprayfunktionen
 • Lugnar ner irriterad hud
 • Innehåller ekologisk aloe vera

Nackdelar

 • Tråkig förpackning

Special: Skin79 Fresh Garden Aloe Mask

Här har vi alltså en sheetmask med aloe vera. Det finns ett antal sådana här aloe vera masker på marknaden, men just denna är både väldigt prisvärd och av bra kvalité med härliga ingredienser. 

För det första så är den praktiskt förpackat för enkel förvaring, och just för att den ligger indränkt i detta näringsrika serum får huden en riktig boost med lugnande och naturliga ingredienser.

Vid användning känns den verkligen så skön på huden, den svalkar, lugnar ner, återfuktar och vårdar på en och samma gång, vilket lämnar din hud riktigt skön och återhämtad efteråt. Det bästa är att alla kan använda denna oavsett hudtyp just för att den är så mild och bara lugnande. Oavsett hudtyp eller hudproblem så kommer denna inte irritera eller ge utslag! 

Däremot är den ju speciellt bra då du bränt dig, om din hud är irriterad, om du fått några utslag eller om du bara känner att din hud är stressad. Det går även riktigt bra att applicera denna efter att du haft en annan ansiktsmask eller gjort en lite mer djuprengörande behandling. 

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Lugnar ner och fräschar upp
 • Bra innehåll med naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Lite svårt att få till passformen

Våra utmanare

Holika Holika Aloe 99% Soothing gel

Med denna aloe vera gel från Holika Holika kommer din hud kännas lugn och återfuktad efter en dag i solen, om du bränt dig eller om din hud blivit irriterad. Den är också riktigt bra att använda efter att du rakat dig eller om din hud är torr, då den har lindrande och läkande egenskaper som gör att din hud återhämtar sig snabbare. 

Den känns svalkande och skön på din hud, samtidigt som det hjälper till att lindra huden som blivit irriterad och stressad från skadliga faktorer utifrån. 

Gelen innehåller så mycket som 99% aloe vera, för att ge ett så bra resultat som möjligt. Återfuktande, lugnande, skyddande, uppfriskande, behaglig och svalkande, allt i ett!

Något som vi verkligen föll för hos denna är just att den bara innehåller bra och naturliga ingredienser (99% aloe vera), och att den till exempel inte innehåller parabener, BHT, animaliska ingredienser eller artificiella färger. 

Kort sagt så passar den alla hudtyper och känns riktigt skön att smörja in sig med både på kroppen och i ansiktet. Tack vare att den har en väldigt lätt och nästan lite rinnig konsistens slipper du kladdet när du applicerar krämen, och istället torkar den in snabbt.

Vi tycker att denna produkt är riktigt prisvärd. Förpackningen är något tråkig och liten, men annars är vi riktigt nöjda. 

Fördelar

 • Prisvärd
 • Passar alla hudtyper
 • Lugnar och återfuktar huden

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Något snålt innehåll

Avivir Aloe Vera Gel Repair

Avivir Aloe Vera Gel spray var vår budgetvinnare och vi kan inte låta bli att omnämna deras aloe vera gel repair. Den är avsedd för att använda på torr och skadad hud och är perfekt att ha i husapoteket för att använda på insektsbett, brännskador, eller solsveda.

Aloe vera gelén är perfekt att använda på vilka hudåkommer du än är drabbad av. Precis som sprayen innehåller den här inga parabener, parfymer, mineraler, eller färgämnen.

Vi har en högkvalitativ, ekologisk produkt här som du kan använda varje gång din hud behöver läkas från något. Perfekt för småbarnsfamiljen som ofta drabbas av små skrubbade knän och småsår. Priset är väldigt trevligt för 150 ml.

Fördelar

 • Lindrar och läker skadad hud
 • Ekologisk
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Något klibbig

Hawaiian Tropic After Sun Cooling Aloe Gel

Hawaiian Tropic är ju märket som vi förknippar med kokosolja i olika former. Deras oljor och krämer som baseras på kokos är en klassiker som funnits i många decennier redan.

Även de har insett att aloe vera kan vara en ingrediens som gör nytta för deras kunder och därför har de framställt den här spännande after sun gelen med aloe vera.

Det är givetvis perfekt eftersom aloe vera är kylande och lugnande på solsvedd hud och ger dessutom en fruktboost.

I den här finns också tillskott på e-vitamin och kamomill för att boosta med ytterligare återuppbyggande och vårdande effekter.

Fördelar

 • God och uppfriskande doft
 • Bygger upp huden
 •  Prisvärd

Nackdelar

 • Doften är lite stark för vissa
 • Lite kladdig

Helosan Aloe Vera Gel

Helosan är märket som säkert din mormor känner till om du frågar henne! Produkten har funnits i hur många år som helst och det är fantastiskt att se att den här svenska klassikern är still going strong.

Nu har de dessutom utökat sortimentet med en aloe vera gel. Här har du en utmärkt, basic-produkt att ha hemma i skåpet och kan användas av hela familjen vid solsveda, insektsbett, eller varför inte efter rakningen?

Vi tycker som sagt att det är jätteroligt att Helosan fortfarande finns på marknaden och hejar verkligen på dem!

Fördelar

 • Riktigt prisvärd
 • Känns skön och vårdande
 • Utan parabener

Nackdelar

 • Lite kladdig och tjock

CCS Aloe Vera Burn Gel

CCS är numera ett ganska klassiskt märke som många apotek i vårt land säljer. Deras aloe vera gelé är avsedd för att användas på skadade områden på huden.

Den appliceras enkelt i sprayform och bildar ett skyddande lager som kyler ner och lugnar det drabbade området. Även den här är alldeles utmärkt att ha hemma i förbandslådan, redo att ta fram när olyckan är framme.

I och med att det är en spray är den dock väldigt dryg att använda och håller länge.

Fördelar

 • Finns att hitta på många ställen
 • Enkel att applicera tack vare sprayformen
 • Bildar ett skyddande, lugnande och kylande lager

Nackdelar

 • Någorlunda dyr
 • Kan kännas lite ”stark” och isande först
 • Kan irritera känslig hy

Produkter som utgått

The Body Shop Aloe Eye Defence

The Body Shop har en spännande aloe vera gel avsedd för att lugna den tunna och känsliga huden runt ögat. Den har testats och provats ut i samarbete med läkare.

Produkten innehåller inga  färgämnen, konserveringsmedel, alkohol, eller parfymer. Aloe veran som används är certifierad och från en namngiven gård i Mexico.

Fördelar

 • Testats av läkare
 • Känns lyxig
 • Ger en uppfriskande och återfuktande känsla 

Nackdelar

 • Dyr

Comfort Zone Natural Remedies Aloe Vera 95%

Comfort Zone har framställt en aloe vera gelé som är lämplig för hela kroppen inklusive ansiktet. Den verkar lugnande och binder mycket fukt i huden. Aloe vera gelén reparerar och bygger upp huden till dess naturligt friska och fräscha tillstånd.

Comfort Zone har även tillsatt arganolja i sin aloe vera gel. Detta ger en ännu mer balanserande och lugnande effekt och gör den samtidigt lätt för huden att ta upp.

Fördelar

 • Reparerar och bygger upp skadad hud
 • Arganolja för balanserande effekt
 • Sjunker in snabbt i huden

Nackdelar

 • Dyr

Tromborg Healing Gel Aloe Vera

Tromberg levererar en helande gel som är näringsrik och vårdar både ditt ansikte och din kropp. Tromborg förpackar och säljer den i sin allra renaste form och du har här en produkt som extraheras direkt ur växten med kallpress.

Det ger dig en 100% ren aloe vera som blir din bästa vän i alla sammanhang där du behöver få en extra dos av lyxig och effektiv hudvård och återställning av eventuella problem med den.

Det blir den ultimata after sun-produkten eftersom den intensivt återfuktar samtidigt som den lugnar huden. Du kan också blanda ut den med din favoritkräm om du vill och på så sätt få en härlig baskräm som återställer huden under natten.

Trombergs aloe vera skördas för hand och produkten är biodynamisk. Utförandet på asken känns lyxigt och exklusivt och det är den verkligen också. Det danska märket har inte kompromissat på någonting när det gäller tillverkningen av detta aloe vera gel.

Priset blir naturligtvis också ett resultat av detta, men när du betalar vet du att du får en förnämlig produkt av sällan skådat slag.


Frågor och svar

Kan jag använda aloe vera gelén om jag är gravid?

Som gelé du använder för utvärtes bruk är det säkert inga problem om det är en vanlig hudvårdsprodukt, men konsultera naturligtvis alltid din läkare eller barnmorska om du är osäker.

Att däremot dricka eller äta aloe vera-produkter under graviditet är säkert något de flesta läkare skulle avråda från. Mest för att allt som kan ha en stark inverkan på kroppen bör undvikas under graviditeten.

Har aloe vera gel biverkningar?

Som vårdande för hud och hår har aloe vera i sig mycket få kända biverkningar. Biverkningarna rör oftast helt andra saker i aloe vera-produkten om det förekommer larm om bieffekter.

Det finns aloe vera produkter för invärtes bruk som rapporterats ha givit förhöjda levervärden, men det kan precis lika gärna bero på de andra ingredienserna i produkten. Själva aloe vera gelén i sig orsakar sällan några problem.

Men man måste givetvis alltid vara uppmärksam på detta när man provar någonting nytt och testa sig fram på ett litet huvudområde först om man vet med sig att man är överkänslig.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals