Bästa ansiktskrämen för torr hy 2021 – Näring och nystart med bra ingredienser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Torr hy innebär att huden har en lägre talgproduktion, vilket i sin tur gör att den inte kan tillgodogöra sig fukt i tillräckligt stor utsträckning för att vara smidig och återfuktad.

På grund av den här otillräckliga talgproduktionen blir huden fjällig och sträv, och även den allmänt dåliga fuktbalansen bidrar till detta.

Porerna hos en torr hud är ofta väldigt små. Efter en ansiktsrengöring känns huden ännu mer torr och kan ofta börja klia. Torr hud har också lätt att utveckla eksem. En torr hud har problem på grund av att den har ett underskott av talg.

En torr hud är ofta också känslig mot yttre faktorer, såsom om miljöföroreningar och kyla. Hudbarriären är inte intakt och resultatet av detta är den här överkänsligheten.

Anledningen till torr hy kan vara olika beroende på olika faktorer. Miljöpåverkan, hormoner, ålder, fel hudvårdsprodukter, och ärftlighet är de allra vanligaste.

För att hjälpa er som har torr hy har vi sammanställt dagens test, som vi hoppas ska underlätta för er att göra rätt val av ansiktskräm för just er hy.

Premiumvinnaren heter Biotherm Blue Therapy Multi Defender SPF25 och mellanvinnaren blev Lancôme Hydra Zen Neurocalm Cream 50ml.

Budgetklassen vanns av Weleda Almond Soothing Facial Cream och vår specialare heter Sensai Cellular Performance Extra Intensive Cream.

Premium: Biotherm Blue Therapy Multi Defender SPF25

Vår premiumvinnare från Biotherm är en väldigt exklusiv kräm som är älskad av många användare. Det här är en återfuktande antirynkkräm som återställer huden effektivt och som snabbt ger resultat.

För oss var det självklart att placera den i premiumklass, tack vare den höga kvaliteten som produkten står för och de effektiva resultaten den ger.

Fördelar

 • Dryg
 • Effektiv

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Lancôme Hydra Zen Neurocalm Cream 50ml (Dry Skin)

Vår mellanvinnare idag heter Lancôme Hydra Zen Neurocalm Cream och den är känd för att innehålla ett antal vårdande plantextrakt från bland annat moringaträdet och franska rosor.

Lancôme har som vanligt satsat mycket i forskning och teknologi kring produkterna och här har du en mycket återfuktande kräm som bokstavligen smälter in i huden.

Fördelar

 • Innehåller vårdande plantextrakt

Nackdelar

 • Innehåller ingen solskyddsfaktor

Budget: Weleda Almond Soothing Facial Cream

Mandelkräm har blivit smått legendarisk, tack vare sin förmåga att vårda och återfukta huden. Den är helt parfymfri och doftar heller ingenting.

Här får man verkligen mycket för pengarna och företagets förmåga att ta fram ekologiska och naturliga produkter av hög kvalitet bevisas än en gång, genom den här produkten.

Fördelar

 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Ingenting för den som vill att krämerna ska dofta

Special: Sensai Cellular Performance Extra Intensive Cream

Japanska Sensei andas exklusivitet och elegans. Men det är också en kräm som är extremt effektiv och som tack vare sina speciella ingredienser och japansk hudvårdsteknologi tillför väldigt mycket fukt till huden och ger ett exceptionellt resultat.

Den stora nackdelen med den här naturligtvis priset. Men för de flesta så är det här en väl värd investering och gör man det kan vi nästan garantera att man märker en stor skillnad.

Fördelar

 • Går djupt ner i hudens lager

Nackdelar

 • Ett exklusivt märke som kostar

Köpguide

En torr hud behöver fett och fukt för att kompensera den låga talgproduktionen. Krämer rika på fett och fukt som har ett närande koncentrat reparerar hudbarriären och låser in fukten på det mest effektiva sättet.

Det ger huden en chans att balansera sig och känns smidigare och mer elastisk. Eftersom torr hud lätt kan bli irriterad på grund av känsligheten behövs det ibland att man kompletterar med lugnande och vårdande produkter av annat slag också.

Om man peelar och exfolierar huden får man lättare bort torra och döda hudceller som kan förhindra återfuktande produkterna tar sig ner i hudlagren.

Välj rätt rengöringsprodukter

Reningsprodukter med AHA-syror är återfuktande och vårdande. Det är bra att undvika rengöringsprodukter som löddrar eftersom de har en uttorkande effekt.

Det är bättre att använda en bra rengöringsmjölk istället. Det finns även intensivt återfuktande nattmasker som man kan använda några gånger i veckan, istället för nattkrämen.

Personer som lider av torr hy har vanligtvis besvär hela året runt. Det gäller alltså att ständigt ha det i åtanke och återfukta huden samt ha bra morgon- och kvällsrutiner vid alla tillfällen.

Återfukta inifrån

Bra hudvårdsprodukter är ett måste för dig som har torr hy. Men det finns även annat som är väldigt viktigt, som man ska komplettera ansiktsvården med.

Drick vatten

Att dricka tillräckligt med vätska är viktigt om man har torr hy och du bör dricka minst en liter om dagen.

Dina matvaror påverkar också hyn mycket och desto mer torr mat som grillat, friterat, rostad, och torkad mat du äter, desto viktigare är det att du dricker mycket. De här livsmedlen absorberar mycket vatten på grund av sin struktur och gör dig mer uttorkad.

Det finns mat som innehåller vätska och som du bör lägga fokus på om du har torr hy. Grönsaker, soppor, smoothies, och frukt är livsmedel som innehåller mycket vätska och ger huden en boost inifrån.

Lägg också till nyttiga fetter i kosten genom att äta linfröolja, kokosolja, avokado, och olivolja. Transfetter och härdat fett är inte alls nyttiga för kroppen. Det bästa är att äta ekologiska, kallpressade oljor av olika slag.

Täpp inte igen huden

Att titta närmare på innehållet i hudvårdsprodukter är en grundläggande faktor för att man ska kunna få balans på huden.

Det finns produkter med petroleumbaserade kemikalier som innehåller silikoner och mineraloljor, vilket täpper igen huden och orsakar väldigt mycket problem med bland annat torr hud.

Att använda produkter med rena oljor och syror och så lite tillsatser som möjligt är det allra bästa för att återfukta huden.

Använd inte rengöringskräm som löddrar

Det allra bästa är att rengöra huden med en oljebaserad rengöring eftersom fett löser smuts och fett. Både avokadoolja och mandelolja är väldigt bra för torr hud. De är också utmärkta som sminkborttagningsmedel.

Överskott av smink torkar man bort med en varm och blöt mjuk frottéhandduk. Det finns billiga små tvättlappar i frotté som är perfekta att använda för ansiktet. Dem kan du använda en gång och sedan tvätta dem, om du har en rejäl uppsättning av dem.

Peeling för huden

Peeling och ansiktsskrubb är också väldigt viktigt. Om huden inte verkar vilja ta åt sig av de produkter som du återfuktar med, så behöver du sannolikt även skrubba bort döda hudceller, så att krämen och oljan kan tränga ner in i huden och bidra med fukt.

Här finns det jättebra skrubbar man enkelt kan tillverka själv med det man har i skafferiet. Ekologisk kokosolja i kombination med en matsked kaffesump är en fantastiskt vårdande ansiktsskrubb.

En närande olja, till exempel mandelolja, tillsammans med socker blir också en jätteskön och bra skrubb.

Fukta huden på ett korrekt sätt

En ansiktskräm med bra oljor och fukt tillför rikligt med näring till vårt yttre hudlager och är avgörande för att huden ska kunna bli balanserad och välmående igen.

Kombinera väldigt gärna din ansiktskräm med ett serum eftersom den går djupt ner i hudlagren, även om den kanske inte känns så återfuktande när du har den på fingertopparna. Aloe Vera är en utmärkt produkt.

Torr hud och dess sjukdomar

Torr hy är ofta väldigt känslig hy och därmed blir den också känslig för sjukdomar. Några vanliga sjukdomar som brukar hänga ihop med torr hy är de här nedan.

Har du mycket torr, fjällig, och kliande hy är det en god idé att uppsöka en hudläkare, så att du kan utesluta dessa sjukdomar:

 1.  Inflammatoriska hudsjukdomar som atopiskt eksem och psoriasis.

 2.  Ämnesomsättningssjukdomar som njuråkommor och diabetes.

 3.  Om man behandlar sin akne med medicin kan man drabbas av av torr hy.

Våra favoriter

Premium: Biotherm Blue Therapy Multi Defender SPF25

Biotherm är ett franskt märke med anor ända från 50-talet och de flesta har nog hört talas om dem och känner till deras exklusiva hudvårdsserier.

Produkterna är verkligen i världsklass och har ända sedan starten utmärkt sig genom att sälja produkter som är baserade på ett koncentrerat och högkvalitativt källvatten.

Vattnet innehåller thermalplankton, vilket har en mycket stor effekt på hudens hälsa. Produkterna både stärker och skyddar dem från fria radikaler, kyla, och solens starka strålar.

Biotherm Multi Defender är en antirynkkräm för kvinnor med särskilda behov av en effektiv och målinriktad ansiktsvård. Här får du återfuktning och exceptionell lyster redan efter några dagars användning.

Den är särskilt gjord för dig med torr hud och har även en solskyddsfaktor inkluderad. Krämen är definitivt en i de högre prisklasserna, men den är väldigt dryg och räcker mycket länge.

Fördelar

 • Dryg
 • Effektiv

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Lancôme Hydra Zen Neurocalm Cream 50ml (Dry Skin)

Återfuktar mycket effektivt och är perfekt för både torr och mogen hy. Den är även bra för känslig hy eftersom den även lugnar huden, tack vare sina vårdande ingredienser.

Den har en härlig konsistens och smälter faktiskt i kontakt med huden och sjunker därmed in extra effektivt och ger också en lugnande och vårdande känsla.

Lancôme Hydra Zen innehåller ett plantextrakt som kommer från franska rosor, samt en kinesisk, läkande planta som lugnar och vårdar huden.

Moringaextrakt som renar och skyddar huden effektivt finns också med. Moringa är ett indiskt träd som har använts i århundraden i traditionell hudvård i Indien.

Rengör huden ordentligt innan du applicerar Lancôme Hydra Zen, så att plantextrakten kan sjunka ner i huden ordentligt. Det är en riktig fuktboost och är perfekt för torr hy.

Lancôme är ett exklusivt märke som producerar produkter med hög kvalitet som är effektiva och bevarar huden vacker, frisk, och hälsosam. De är mycket kända för att ta fram högteknologisk, avancerad hudvård och antirynkprodukter.

Lancôme är kända för att satsa väldigt mycket på forskning och utveckling av sina produkter och de har mer än 2000 forskare knutna till sig som utför kvalitetskontroller och tester.

Fördelar

 • Innehåller vårdande plantextrakt

Nackdelar

 • Innehåller ingen solskyddsfaktor

Budget: Weleda Almond Soothing Facial Cream

Vår budgetprodukt heter Weleda Almond Soothing Facial Cream. Men man ska inte tro att den här är en budgetprodukt i bemärkelsen att den skulle vara sämre än mellan- och premiumvinnaren.

Weleda gör fantastiska, ekologiska produkter med naturliga ingredienser som dock inte har placerat sig i en lika exklusiv prisklass som till exempel Biotherm.

Mandelansiktskrämen är dermatologiskt testad och oparfymerade och passar därför bra för dig som har känslig hud och drabbas av hudirritationer av olika slag. Den är också parabenfri och kan användas som både dag- och nattkräm.

Mandelolja är rik på D-vitamin som skyddar huden mot yttre påfrestningar och återställer dess naturliga styrka. Den är fantastisk för någon som har inflammerad hud eller är svårt acnedrabbad.

Fördelar

 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Ingenting för den som vill att krämerna ska dofta

Special: Sensai Cellular Performance Extra Intensive Cream

Sensai Cellular Performance är en dryg ansiktskräm som man kan använda både som dag- och nattkräm. Sensai är mycket kända för sina hudvårdsprodukter där huvudingrediensen är silke.

Det är en japansk hudvårdsserie som tillämpar traditionell japansk hudvård för att få maximal effekt. Krämen boostar fuktproduktionen både i dermis och epidermis, det vill säga de olika nivåerna på hudlagren.

Det är en antirynk-produkt som stramar åt och lyfter huden, förutom att den gör den återfuktad och ger den en fräschör och lyster.

Krämen passar perfekt för dig som har torr och trött hud. Har man extra torr hud under ögonen kan man med fördel applicera krämen ett extra lager runt ögonen.

Fördelar

 • Går djupt ner i hudens lager

Nackdelar

 • Ett exklusivt märke som kostar

Våra utmanare

Benton Snail Bee High Content Steam Cream

Vad sägs om en mirakelkräm med snigelsekret? Japp, du läste rätt! Det här har blivit en trend i hudvårdsprodukter de senaste 20 åren och forskningen går ständigt framåt och det råder numera inga tvivel om att snigelsekret stimulerar cellförnyelsen och reparerar skadad hud, samt är extremt återfuktande.

Är du drabbad av torr hy och dessutom har eksempartier med rodnande hud och andra obalanser i hyn är det verkligen värt att prova.

Den är nästan som en medicin och är utmärkt för dig med pigmenteringar och acneärr eftersom den aktiverar kollagen- och elastinproduktionen markant.

Den innehåller också ett ämne som jämnar ut hudtonen och förminskar storleken på porerna. Man får märkbar hjälp med fina linjer och porerna minskar.

Fördelar

 • Innehåller snigelserum

Nackdelar

 • Kostar mycket

Cremorlab Hydro Plus Snow Falls Melting Cream

Cremorlab Hydro plus är en produkt med marint kollagen som stärker och reparerar huden. Den bygger upp en stark fuktbarriär som håller huden återfuktad i mer än 24 timmar.

Den kan användas både som natt- och dagkräm och den stärker även hudens elasticitet och gör den mer spänstig. Man ser resultat redan efter någon vecka.

Cremorlab innehåller extrakt av jasmin som lugnar ner den stressade huden och ger en lätt blommig och fräsch doft. Den här är speciellt framtagen för personer med mycket torr hy.

Fördelar

 • Kraftigt återfuktande
 • Innehåller kollagen

Nackdelar

 • Kan vara allergen för personer med mycket känslig hud

MISSHA Super Aqua Cell Renew Snail Cream

Här har vi en till kräm som innehåller snigelserum. Sekretet skyddar hudens barriär och återställer den på lång sikt, tack vare dess förmåga att förbättra och återställa skadad hud. Passar perfekt för den som lider av acneärr, rosacea, eller brännskador.

Förutom snigelsekret innehåller det även baobab-extrakt som skyddar huden effektivt mot uttorkning. Den fungerar mest effektivt om du masserar in den ordentligt i huden.

Fördelar

 • Effektiv med synliga resultat

Nackdelar

 • Inte särskilt dryg

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base

Bobby Brown ansiktskräm med vitaminer är varumärkets bästsäljare och är perfekt för dig som har torr hy, men som också använder makeup. Den här är utmärkt att ha innan man lägger på makeup.

Den innehåller ingen olja, men väl basilikasmör som återfuktar och mjukgör och gör huden exceptionellt smidig. Morotsextrakt och A-vitamin minimerar de fina linjerna och rynkorna. Det ser till att skydda huden mot yttre påverkan.

Fördelar

 • Populär med väldokumenterade effekter

Nackdelar

 • Innehåller grapefruktextrakt som kan vara allergen hos personer med känslig hy

Biotherm Homme Aquapower Cream

Här har vi en återfuktande dagkräm som är specifikt framtagen för män med torr hy. Basen i den här krämen är en alg och dessa alger hittar man i varma källor i Frankrike.

Aqua Power-serien har tagits fram för speciellt torr hy hos män och huden känns omedelbart uppfräschad och återfuktad när man använder krämen.

Alla män prioriterar tyvärr inte hudvård, även om de skulle behöva det. Här har man en väldigt bra och effektiv kräm om man är intresserad av att börja med det.

Fördelar

 • Hudvård för män
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Pumpflaskan är inte den mest praktiska

J.One Hana Cream

Här har vi en väldigt spännande fuktkräm som består av små pärlor som man krossar mellan fingrarna och sedan kan applicera på huden.

Den är det sista steget i en hel hudvårdsrutin och är en väldigt exklusiv kräm, där man håller ingredienserna garanterat fräscha och optimala, genom att ha varje portion inkapslad.

Produkten är en kräm med antirynkeffekt som mycket effektivt vårdar och återställer åldrande och torr hy.

Fördelar

 • Exklusiv och lyxig

Nackdelar

 • Mycket dyr
Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals