Bästa ansiktsrengöringen för acne 2024 – Skonsamt och läkande för huden

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Acne kan vara minst lika besvärligt i vuxen ålder som under tonåren, och en del har till och med mer problem som vuxen. Att hitta rätt rengöring för just acne kan dessutom vara svårt, och ofta tar det lång tid innan du hittar rätt.

Tyvärr är det så med många produkter, och inte minst hudvård, att du måste prova dig fram för att veta vad som fungerar bäst för just dig. Men sedan finns det även produkter som fungerar bra för många, och andra produkter som generellt fungerar bättre.

Vi har letat fram de bästa produkterna för att motverka, och behandla, acne. Här hittar du bland annat våra favoriter i olika prisklasser. I premiumklassen har vi valt ut en väldigt effektiv och populär ansiktsrengöring från Dermalogica. I mellanklassen hittar du en löddrande rengöring från samma märke men i en lägre prisklass.

Våran budgetfavorit kommer från ACO och passar bäst för mild till måttlig acne. Därtill har vi ett stort antal utmanare som också är bra på att bekämpa den envisa acnen. Vi hoppas att detta ska hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av ansiktsrengöringar för acne.

Premium: Dermalogica Clearing Skin Wash

Denna rengöring passar för fet hy, och den reglerar talgproduktionen utan att torka ut huden. Den är mild, och har ett naturligt lödder. Rengöringen arbetar aktivt på aknebakterien, och syresätter huden. 

Den har även en micro-peelande effekt. Förutom att denna rengöring hjälper dig att få bort befintlig akne, så minskar den även uppkomsten av nya akneutslag.

Fördelar

 • Mild och skonsam mot huden
 • Lugnar inflammationer
 • Löser upp tilltäpptheter

Nackdelar

 • Möjligen en aning dyr

Mellan: Dermalogica Clear Start

Även denna rengöring kommer från Dermalogica, och den är också väldigt effektiv mot acne. Den avlägsnar döda hudceller och talg som täpper till porerna. Det här är en löddrande ansiktsrengöring som ger ett skönt skum.

Den här ansiktsrengöringen är dock främst anpassad för ung hy, men med det sagt så fungerar den även bra för många som är lite äldre.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Effektiv mot acne
 • Ger ett skönt skum

Nackdelar

 • Anpassad för ung hy

Budget: ACO Acnelösning

Denna rengöring passar för dig som har mild till måttlig acne. Den rengör, behandlar och förebygger. Det här är en läkemedelsklassad, men receptfri, rengöring. Med det sagt så fungerar den ändå inte för alla, speciellt inte om du har svårare acne, men den är väldigt effektiv vid mild eller måttlig acne.

Den här ansiktsrengöringen ska du använda under minst två veckor, men behandlingen kan också pågå under flera månader. Något som är extra positivt med den här rengöringen är att trots att den är väldigt effektiv, så har den ett lågt pris. Det här är helt enkelt en väldigt prisvärd rengöring.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Effektiv vid mild till måttlig acne
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Klarar inte riktigt svårare acne
 • Kan ibland ge en övergående sveda

Ansiktsrengöring för behandling av acne - vad är det?

Att hitta rätt ansiktsrengöring kan vara väldigt svårt, och ofta är det ännu svårare om du behöver en som är effektiv mot acne. Ofta måste du prova dig fram, men tänk på att ge det lite tid också. Många gånger tar det lång tid, kanske flera månader, innan du ser någon skillnad. Försök därför att ha lite tålamod och ge produkterna lite tid.

Om du har testat många olika produkter och metoder och ingenting fungerar, så kan du även gå till en läkare. Där kan du få receptbelagda preparat utskrivna, och dessa är många gånger mer effektiva än vanliga ansiktsrengöringar - och för en del är det bara dessa som fungerar.

Tänk också på att det finns mycket annat du kan göra för att motverka akne, som inte handlar om rengöring och hudvård. Att dricka mycket vatten är viktigt, och även att äta nyttigt. Huden påverkas av många olika yttre faktorer, som stress och sömn, så att överlag leva hälsosamt kan även göra din hy bättre och minska finnarna.

Vad du bör tänka på när du ska köpa ansiktsrengöring

När du ska köpa ansiktsrengöring så är det egentligen två saker du behöver tänka på. Först och främst, som vi nämnde tidigare, så handlar det om att prova sig fram. En produkt som fungerar för många andra kanske inte alls fungerar lika bra för dig. Du måste alltså prova dig fram för att få veta vad som fungerar för dig.

Men det är också viktigt att använda produkter som är anpassade för ens hudtyp. Om du till exempel har acnebenägen hud så behöver du en ansiktsrengöring för acne. Om din hud är torr, fet, eller blandad så väljer du en ansiktsrengöring som är anpassad för sådan hud. Annars finns risken att dina besvär blir värre, och din hy snarare blir sämre än bättre.

Våra favoriter

Efter många timmars research så har vi hittat våra absoluta favoritprodukter. Dessa egenskaper och funktioner har varit viktiga i vårt val av vinnare:

 • Att produkten är effektiv mot acne
 • Att den är prisvärd
 • Att produkten är enkel att använda
 • Att den är skonsam mot huden

Premium: Dermalogica Clearing Skin Wash

Dermalogica är ett välkänt och populärt märke med effektiva produkter, och den här rengöringen är inget undantag. Den är skonsam mot huden, men är samtidigt väldigt effektiv mot acne. Den behandlar och motverkar nya acneutbrott.

Denna rengöring passar för fet hud, och den reglerar talgproduktionen. Den har ett naturligt lödder, är tvålfri och pH-balanserad. Den arbetar effektivt på aknebakterien och syresätter huden. Den innehåller även salicylsyra som har en micro-peelande effekt.

Det här är alltså en rengöring som är väldigt snäll mot huden och varken ger irritation eller torkar ut huden, men samtidigt är den väldigt effektiv mot acne. Den löser upp tilltäpptheter, och lämnar huden ren och med en fräsch känsla.

Fördelar

 • Mild och skonsam mot huden
 • Lugnar inflammationer
 • Löser upp tilltäpptheter

Nackdelar

 • Möjligen en aning dyr

Mellan: Dermalogica Clear Start

Denna rengöring kommer, precis som vinnaren i premiumklassen, från Dermalogica. Detta är en löddrande ansiktsrengöring som känns skön mot huden. Den minskar uppkomsten av blemmor, finnar och akne genom att avlägsna portilltäppande talg och döda hudceller.

Den här rengöringen är även berikad med växtextrakt som lugnar och lindrar hudirritation. Den är djuprengörande och lämnar huden ren, mjuk och fräsch men utan att torka ut huden.

Här kan det dock vara bra att tänka på att den här främst är anpassad för ung hy, men den fungerar även för många som är lite äldre. Det kan alltså vara värt att testa, men den passar extra bra för dig som är lite yngre.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Effektiv mot acne
 • Ger ett skönt skum

Nackdelar

 • Anpassad för ung hy

Budget: ACO Acnelösning

Det här är en läkemedelsklassad ansiktsrengöring som är väldigt effektiv mot acne, men den är dock endast anpassad för mild till måttlig acne. Den rengör huden, behandlar och förebygger även uppkomsten av acne. Den innehålle salicylsyra som luckrar upp och rengör tilltäppta porer.

Den här rengöringen använder du på områden där du har acne, eller där du brukar få acne för att förebygga. Du baddar huden med lösningen varje dag under minst två veckor, men du kan dock behöva använda den under flera månader för att få resultat.

När du använder den här produkten kan det vara bra att känna till att du kan få en tillfällig, övergående, sveda. Alla får inte det, men en del upplever det. Det är dock inte farligt, och du kan fortsätta använda produkten. Om du däremot upplever irritation så bör du avbryta behandlingen.

Det här är helt enkelt en ganska stark produkt, även om den är anpassad för mild till måttlig acne, men därmed också väldigt effektiv. Den skadar inte huden, men om du har väldigt känslig hud så bör du vara försiktig, och sluta använda den om huden blir irriterad.

Det här är också en riktigt prisvärd produkt som inte alls kostar mycket, men ändå är riktigt effektiv.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Effektiv vid mild till måttlig acne
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Klarar inte riktigt svårare acne
 • Kan ibland ge en övergående sveda

Våra utmanare

Även om de tre produkterna ovan är våra favoriter, så hittade vi även många andra produkter som också är riktigt bra. Här finns till exempel en som inte bara motverkar acne, utan även motverkar ärren och hyperpigmentering som acnen kan orsaka. Du hittar också en bra produkt till ett riktigt bra pris, och en produkt med naturliga ingredienser.

Derma E Anti-Acne Deep Pore Cleansing Wash

Denna ansiktsrengöring avlägsnar överflödig olja, hjälper till att hålla porerna rena och förhindrar uppkomst av acne. Den innehåller salicylsyra och verkar därför anti-inflammatoriskt och balanserar talgproduktionen. Den innehåller även tea tree, pilbarksextrakt, kamomill och lavendel.

Den här produkten är mycket effektiv mot vuxenakne, och i studier har hela 96 procent av deltagarna upplevt en minskning av orenheter efter fyra veckor. Det är också mycket enkelt att använda den här produkten. Du applicerar den på fuktat ansikte, masserar in och sköljer sedan bort den med ljummet vatten. Undvik dock området kring ögonen. 

Eftersom rengöringen innehåller salicylsyra så kan det vara en bra idé att börja användningen gradvis, för att vänja huden.

Fördelar

 • Lugnar och balanserar huden
 • Prisvärd
 • Mycket effektiv

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Synchroline Aknicare Cleanser

Det här är en löddrande ansiktsrengöring. Den innehåller Pyruvic Acid som förhindrar tilltäppta porer och effektivt mjukgör förhorning. Den här rengöringen passar bäst för hud med mer omfattande orenheter, och den passar även för fet och oljig hud med eller utan acne. Den gör huden mindre fet, men utan att torka ut.

Den här rengöringen kan även användas vid rakning, som rakgel, för att motverka utslag efter rakning. Att använda den är dessutom mycket enkelt - du tar helt enkelt en liten mängd, masserar in det i ansiktet och sköljer bort det med ljummet vatten.

Fördelar

 • Mjukgör
 • Förhindrar tilltäppta porer
 • Torkar inte ut huden

Nackdelar

 • Ganska dyr

L300 Deep Cleansing Gel 

Den här rengöringen är egentligen ingen supereffektiv produkt mot acne, åtminstone inte om du har medelsvår till svår acne. Men för den som bara har lättare acne är det här en bra och effektiv produkt, som dessutom får huden att kännas riktigt ren och fräsch.

Ett annat stort plus är att det här är en riktigt prisvärd produkt. Den är dessutom oparfymerad och dermatologiskt testad, och väldigt skonsam mot huden. Ett litet minus, däremot, är att konsistensen är väldigt rinnande. 

Den här ansiktsrengöringen rengör huden effektivt och lämnar den matt och fräsch. Den innehåller salicylsyra, vilket gör att den även är lätt exfolierande. Den förebygger uppkomsten av lättare acne samt orenheter, och reducerar även porer.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Oparfymerad
 • Ger en ren och fräsch känsla

Nackdelar

 • Lite rinnig konsistens
 • Passar endast för lätt acne

Mesoestetic Acne One

Det här är egentligen ingen rengöring, utan en ansiktskräm. Den fungerar dock som en behandling mot acne, och den appliceras morgon och kväll. Produkten är dock väldigt effektiv, inte minst när det gäller att behandla acne. Den ger även en ren och fräsch känsla, och kan därför på många sätt liknas vid en rengöring även om det inte är någon sådan.

Den här är dock allra bäst på att behandla befintlig akne, och tyvärr inte lika effektiv när det gäller att förhindra uppkomsten. Visst gör den kanske en liten skillnad, men framför allt är den väldigt bra på att få bort acnen snabbt och effektivt. 

Andra fördelar med den här krämen är att den även verkar cellförnyande, och ger en väldigt fräsch hud. Den känns skön mot huden och är väldigt enkel att använda, och den ger en ren och fräsch känsla - och får dessutom acnen att försvinna snabbare.

Fördelar

 • Cellförnyande
 • Behandlar acne effektivt
 • Utvecklad i samband med dermatologer

Nackdelar

 • En aning dyr
 • Inte lika bra på att förhindra uppkomsten av acne

Apoteket Djuprengörande Ansiktstvätt

Det här är en riktigt bra produkt i en riktigt låg prisklass. Trots sitt låga pris så är den här rengöringen väldigt effektiv mot acne, den rengör porerna på djupet och avlägsnar döda hudceller. Den är enkel att använda och får huden att kännas ren och fräsch.

En liten nackdel här är dock att den är lätt parfymerad. Men för den som inte har känslig hud och som dessutom letar efter en billig produkt så är det här ett väldigt bra alternativ. Det är svårt att hitta en billigare produkt än denna - och att hitta en lika effektiv produkt i den här prisklassen är ännu svårare.

Fördelar

 • Riktigt billig och prisvärd
 • Rengör porerna på djupet
 • Avlägsnar döda hudceller

Nackdelar

 • Lätt parfymerad

Eminence Organics Acne Advanced Cleansing Foam

Det här är en riktigt effektiv och bra rengöring med många fördelar. Den ger ett mjukt skum och känns skön mot huden, den är enkel att använda och den lämnar huden ren, jämn och klar. Huden känns verkligen ren och fräsch efteråt.

Den är milt exfolierande, och den innehåller provitamin B5. Den motverkar igentäppta porer och inflammationer. Det här är helt enkelt en riktigt effektiv produkt mot acne, men den har en annan - stor - fördel. Den förebygger nämligen ärrbildning och hyperpigmentering som ibland kan uppstå vid akne.

Fördelar

 • Mild exfoliering
 • Gör huden ren, jämn och klar
 • Förebygger ärrbildning

Nackdelar

 • Ganska dyr

Dr Organic Dödahavsmineraler Ansiktstvätt 

Det här är en ansiktsrengöring med många fördelar, inte minst för dig som gillar naturliga och ekologiska produkter. Den här är nämligen naturlig, ekologisk, vegansk och den är inte heller testad på djur. Den innehåller havssalt och mineraler, och den rengör på djupet.

Det är väldigt enkelt att använda den här rengöringen, och den är dessutom dryg och räcker därför väldigt länge. Att den dessutom har ett relativt lågt pris, och också är väldigt effektiv, gör att den känns otroligt prisvärd. Den ger en väldigt fräsch och ren känsla, och känns även skön mot huden. Här finns helt enkelt många fördelar - men inga egentliga nackdelar.

Det här är ett bra val för den som vill ha en effektiv ansiktsrengöring, för den som letar efter en prisvärd ansiktsrengöring i en lite lägre prisklass eller för den som vill ha en ekologisk och naturlig produkt. Den här passar nästan alla, helt enkelt.

Fördelar

 • Passar både känslig, torr, fet och oljig hy
 • Ekologiska och naturliga ingredienser
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals