Bästa anti-age-krämen 2024 – Fyll ut rynkorna och gör ett lyft med högteknologiska krämer

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Inte är det roligt att se de där kråksparkarna som bara verkar bli fler och fler i ögonvrån. Eller den där bekymmersrynkan mellan ögonen…

Det är såklart att man ska känna sig nöjd med den man är och vara trygg med sitt åldrande, men det ÄR ändå VÄLDIGT skönt när man hittar en produkt som gör att man känner igen sig i spegeln igen.

Och idag finns det verkligen anti-age-krämer som håller måttet på riktigt! Principiellt kan man säga att man får vad man betalar för, men faktum är att även de billigare krämerna ger resultat - teknologin är så högt utvecklad nuförtiden.

Och att få ge sin hud en sådan här fin present är en lyx som man blir på gott humör av. Det finns naturligtvis hundratals sådana här krämer på marknaden, det är en riktig djungel!

Sedan tillkommer ens egna preferenser också. Kanske vill du ha en ekologisk eller vegansk produkt. Därför har vi lagt extra stort krut på det här testet och vi har bokstavligt talat dammsugit alla våra källor för att få så komplett information som möjligt.

Och resultatet har vi här. Vi är väldigt nöjda med det; vi har gjort grundlig research innan vi valde ut krämer att testa i varje grupp. Varje anti-age-kräm har dessutom testats i en hel månad! Vågar nog säga att det inte är särskilt många tester som är så grundliga.

I premium vann Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate. I mellanklassen korade vi Peter Thomas Roth Un-Wrinkle till vinnare. Budgetvinnaren blev L’oreal Revitalift.

Vi har också med en väldigt fin specialare i La Prairie Skin Caviar Luxe Cream . Vi hoppas att du ska kunna hitta den perfekta anti-age-krämen för just dig här i vår artikel.

Premium: Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich

En mycket exklusiv kräm knep vinnarplatsen i premiumklassen. Den är verkligen underbar den här krämen och investerar du i den kommer du inte att bli besviken.

Exotiska blommor och andra högpotenta ingredienser gör den här till en näringsbomb som föryngrar huden med lite idogt användande varje dag och till natten. En verklig favorit hos panelen och den hade en självklar plats som vinnare.

Fördelar

 • Närande
 • Exklusiv
 • Effektiv

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Peter Thomas Roth Un-Wrinkle

En fin kräm som verkligen håller vad den lovar, precis som premiumprodukten. Den har varit föremål för en studie och visat sig fungera alldeles utmärkt. Och det tyckte även vi!

Den har egenskaper som gör att rynkorna slätas ut betydligt och du börjar känna dig fräschare redan efter första behandlingen. Jag har ju skrivit om Peter Thomas Roths produkter förut och de är verkligen suveräna.

Fördelar

 • Ett pålitligt märke
 • Snabbt och bra resultat
 • Innehåller bra ingredienser

Nackdelar

 • Alla kanske inte tycker om att använda nattkräm

Budget: L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream

Gamla pålitliga L’oreal! Nu har de utvecklat en laserkräm för riktigt effektivt förebyggande och minskande av rynkor. Billigare än såhär blir det inte för en kvalitetskräm i budgetvariant. Du får riktigt mycket för pengarna här.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Trippelverkande effekt
 • Innehåller hyaluronsyra

Nackdelar

 • Den kommer i en tråkig burk

Special: La Prairie Skin Caviar Luxe Cream

Lyxig anti-age i sin fulla glans är vad vi får här! La Prairie Skin Caviar Luxe Cream är en riktigt härlig kräm som är behaglig att använda samtidigt som den är ett fantastiskt bevis på hur kaviar + hudvård = sant! Det finns mycket att gotta ner sig i med denna kräm då den både mjukgör, ger lyster och verkar anti-aging i allmänhet.

Fördelar

 • Innehåller kaviar = superlyx
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Extremt högt pris

Varför ska du lita på oss?

Svaret är enkelt på den frågan: jösses vad vi i panelen har lagt pengar på antirynkkrämer genom åren! Vi vill nog påstå att våra sammantagna kunskaper är stora på området. Vågar alltså påstå att du har en väldigt pålitlig jury i oss!

Vem behöver en anti-rynk-kräm?

Vi som är mitt i livet har ofta en livsstil som är i ett extremt högt tempo. Det är skönt att kunna ta till hjälpmedel ibland, så enkelt är det. Att se sig i spegeln och känna igen sig, helt enkelt.

Alla som har småbarn hemma vet hur sliten man kan bli av stressen och sömnlösheten. Och man ser naturligtvis ut därefter. Så då är det skönt att ta högklassiga produkter till hjälp!

Hur kom vi fram till vilka anti-age krämer vi skulle testa?

Genom att gå igenom varenda test vi kunde lägga vantarna på och sedan konsultera våra pålitliga experter, personalen i kosmetikbutikerna.

De har stenkoll på vad som gäller och hur produkterna utvecklas. Efter det kunde vi ta hem de anti-age-krämer vi ville testa från kicks.se, ahlens.se, och nordicfeel.se.

Hur testade vi anti-rynk-krämerna?

Vi var tio personer och testade en kräm var i en månad. Vi sågs sedan och redogjorde för resultat, hur krämen varit att jobba med, och vad den innehöll i detalj. Vi poängsatte och här är slutligen testet.

Anti-age-krämer Bäst i Test 2024 - Skönhetslandets favoriter

Premium: Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate Lift Regenerating Youth Creme Rich

“The secret to infinite beauty” kallar Estée Lauder själva den här krämen. Och som ni förstår hamnade den i premiumklassen för att den lever upp till sitt rykte.

Det här är en väldigt lyxig kräm som innehåller ingredienser som ger ny vitalitet till trött och torr hy. Känner du dig sliten får din hy förnyad vitalitet efter en månad med den här. Huden blev helt klart spänstigare och åldersfläckarna klingade av efter ett tag. Riktigt, riktigt bra!

Du kan använda den som både natt- och dagkräm om du vill. Huden blir helt klart fastare och den saggiga huden under hakan blir faktiskt stramare. Det är otroligt härligt att se detta!

Hemligheten med krämen ligger i en speciell formula som företaget utvecklat. Den heter The Floralixir Dew och innehåller blomster från Himalaya och Brasilien som binder fukt och stärker huden.

Efter två veckor såg testpersonen resultat med den här. Det var väldigt märkbart i så stor utsträckning att folk kommenterade att hon såg annorlunda ut. Du kommer antagligen att hicka till när du ser priset, det är inte konstigt.

Men jämför det här med ett ansiktslyft och du kanske kan se klarare på det hela. Det här är verkligen en kräm som fungerar! Cirka 2900 kronor får du betala för den här, mycket billigare än för ett ansiktslyft!

Fördelar

 • Närande
 • Exklusiv
 • Effektiv

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Peter Thomas Roth Un-Wrinkle

En nattkräm som följer tätt efter premiumvinnaren. Bearbetar djupa rynkor och linjer i ansiktet. Det som sätter igång arbetet i huden är åtta sammansatta peptider och neuropeptider.

Den skyddar hudbarriären mot yttre påfrestningar och minskar porstorleken. Krämen bevarar fukt och vitaliserar huden på nytt under natten.

Efter cirka tio dagar var huden alldeles silkeslen. Rynkorna hade avtagit och huden var alldeles mjuk. En stor studie, som gjordes med kvinnor i åldern 35 till 65, visade att hela 90 procent upplevde att hyn blev jämnare, fastare, och med mindre rynkor.

Personerna i testet upplevde dessutom att deras rynkor avtog efter ett tag. Rörelserna som uppstod efter ansiktsrörelser minskade, alltså hade huden blivit mer elastisk.

Och vi upplevde detsamma som de personer som deltog i studien gjorde! Vi har här en kräm som verkligen hjälper till med att föryngra huden.

Det man måste komma ihåg är att krämen innehåller alfahydroxisyra som ökar hudens känslighet mot sol. Du bör alltså undvika att ha den på solsemestern och använda den under resten av tiden på året.

Den kommer i några olika utföranden, exempelvis som en speciell ögonkräm. Passar alla hudtyper och åldrar men är bäst lämpad för mogen hud. Kostar cirka 1300 kronor på nätet.

Fördelar

 • Ett pålitligt märke
 • Snabbt och bra resultat
 • Innehåller bra ingredienser

Nackdelar

 • Alla kanske inte tycker om att använda nattkräm

Budget: L’oreal Revitalift Laser SPF 20 Day Cream

Laserkräm, det låter väl bra! Den här lanseras som en anti-rynk-kräm för 40-plussare men tro mig när jag säger att den är effektiv för de som är yngre. Hon som testade den med oss är 34 och den gav verkligen resultat.

Krämen har en trippelverkande effekt och är berikad med hyaluronsyra och ProXylarene. De här sammantagna delarna gör att rynkorna reduceras, gör huden fastare, och huden stramas åt och du slipper det där saggiga hänget under hakan som du kan se ibland.

Den fyller också ut rynkorna med sin speciella plumberfunktion. UV-strålning är en stor bov i dramat när det kommer till dina rynkor. Dessa strålar gör att din hud åldras i förtid många gånger om.

I den här anti-age-krämen är det spf 20, vilket bildar en bra grund för att skydda din hud mot de skadliga strålarna. Skyddet förebygger också de fula pigmentfläckar som solen skapar på huden.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Trippelverkande effekt
 • Innehåller hyaluronsyra

Nackdelar

 • Den kommer i en tråkig burk

Special: La Prairie Skin Caviar Luxe Cream

La Prairie Skin Caviar Luxe Cream är en 24h-kräm som ger din hud all den vitalitet den behöver samtidigt som den förbättrar fukthalten och mjukgör på ett mycket effektivt sätt. Du använder den på ansikte och hals morgon och/eller kväll.

Att La Prairie lyckats med att använda kaviarens fulla potential är det ingen tvekan om - resultatet är kraftfullt med synliga resultat. Här har vi beviset för en evolution i kaviarvetenskap och genom att använda denna kräm så tas kaviarextraktet tillvara på bästa sätt!

Har du ojämnheter i huden? Då är detta en kräm för dig. Är det så att du främst saknar elasticitet i huden och har linjer och rynkor? Perfekt - den fixar såklart även det! Utöver detta så är det en kräm som gör att din hud får fin lyster. Vem vill inte ha rejält med lyster? Självklart vill vi ha det och gärna såhär mycket som vi får från La Prairie i denna burk.

Med La Prairie Skin Caviar Luxe Cream blir följande hudtillstånd förbättrade:

 • Ojämn hudstruktur
 • Mogen hud
 • Normal hud
 • Blandad hud
 • Yttorr hud
 • Hud med linjer och rynkor
 • Hud som saknar fasthet och spänst

En mogen och fuktfattig hud strålar med denna härlighet till kräm och det är inte bara på grund av kaviarextraktet, utan även ginseng med mera ligger bakom de härliga resultaten. En riktig specialare både vad gäller resultat och ingredienser!

Här hittar du andra produkter i deras Caviar-serie.

Fördelar

 • Innehåller kaviar = superlyx
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Extremt högt pris

Anti-age-krämerna som utmanar 2024 - Skönhetslandet gillar

Clarins Super Restorative Night All Skin Types

Med åldern får man hormonellt underskott i huden som ger åldersfläckar och rynkor. Huden blir torrare, tunnare, och tappar sin elasticitet.

Den här krämen är speciellt avsedd för att kompensera för det underskottet och är en kräm som riktar sig specifikt till er kvinnor som är över 50. Den är djupgående och fyller upp rynkor och ihopsjunken hud.

Och den här har så många intressanta ingredienser. Den innehåller bland annat ekologisk harungana, tetrapeptid, ekologisk montpellierros, ginko biloba, och sheasmör. Inte så fasligt dyr heller!

Fördelar

 • Innehåller organisk harungana + organisk Montpellier rock rose
 • Absorberas snabbt av huden

Nackdelar

 • Vissa ogillar doften

Elizabeth Arden Prevage Anti-Aging Overnight Cream

Elisabeth Arden har varit med länge och hennes produkter är förnämliga. Den är anti-age-krämen motverkar åldrande och den är verkligen effektiv.

Den testande personen i panelen vaknade upp och såg fräschare ut i hyn - otroligt men sant! En väldigt prisvärd kräm som gav resultat med en gång.

Fördelar

 • Effektivt skydd mot skadliga UVA- och UVB-strålar
 • Väldigt snygg design

Nackdelar

 • Priset

Shiseido Men Total Revitalizer Light Fluid

Shiseido Men Total Revitalizer Light Fluid är en mycket behaglig kräm som inte bara är högpresterande vad gäller åldersbekämpning, utan den är också väldigt bra för att ge en snyggt tonad hud.

Med Shiseido Men Total Revitalizer Light Fluid får din hud ett resultat som kan liknas vid hur man mår i kroppen efter ett rejält träningspass. Huden blir fastare och, som nämnt, mer tonad, vilket naturligtvis är önskvärt när huden börjar åldras en aning.

Detta är en anti-age-kräm som är lika högpresterande som den ser ut - med denna vid din sida kommer din hud att vara härligt energifylld och trista linjer och rynkor kommer vara ett minne blott.

Krämen innehåller ImuBuild Complex + Marine Protein Complex och detta är det som gör att denna kräm är en sådan räddare i nöden. Detta är främst för en oljig/kombinerad hudtyp som uppvisar ålderstecken, så har du en torr hy kan det vara en god idé att testa en annan kräm.

Mer från Shiseido For Men hittar du bland annat här.

Fördelar

 • Särskilt framtagen för manlig hud
 • Skön gelkonsistens

Nackdelar

 • Passar inte den torraste huden
 • Innehåller parfym

bareMinerals Ageless Genius Firming & Wrinkle Smoothing Neck Cream

Med bareMinerals Ageless Genius Firming & Wrinkle Smoothing Neck Cream får du en kräm som är väldigt specifik i sin inriktning då den är till för hals och dekolletage. Detta är kanonbra då det innebär att även dessa delar av kroppen får en rejäl dos av anti-age-effekter!

bareMinerals Ageless Genius Firming & Wrinkle Smoothing Neck Cream är en målinriktad behandling av ålderstecken som innehåller både peptider, edelweissextrakt och algextrakt.

Den stärker hudens kollagen och minskar linjer och rynkor samtidigt som den slätar ut grov och torr hud, förbättrar elasticiteten och tar hand om torr hud. Detta gör att den främjar ett mer hälsosamt utseende på huden och det är det många som behöver just på hals och dekolletage.

Det som gjorde att vi ville ta med den som utmanare var att det är spännande med anti-age-krämer som riktar in sig på andra delar än just ansiktet - kul med olika produkter för olika delar av huden!

Fördelar

 • Icke-komedogen
 • Behaglig doft av mandarin och bergamott

Nackdelar

 • Odryg

Vichy Slow Age Daily Care

Med Vichy Slow Age Daily Care får huden både en rejäl dos av lyster, fukt och skydd. Det kan med andra ord inte bli bättre! Detta är en anti-age-kräm av bra kvalitet till ett rimligt pris och den verkar på ålderstecken i olika stadier.

Dessutom har den gått igenom Apotekets kvalitetskontroll och det är alltid ett tecken på att det är bra kvalitet på en hudvårdsprodukt. Vichy Slow Age Daily Care reducerar tecken på hudens åldrande och då den innehåller SPF 25 så är den också bra på att skydda huden från solens skadliga strålar.

Det är en mycket stärkande kräm som passar en normal till kombinerad hud, men den är också bra för dig med känslig hud. Huden blir elastisk och återfuktad, stärkt och full av lyster. Bland ingredienserna hittar vi bland annat rotextrakt av Baïcalin och Bifidus som jobbar på ålderstecken i olika stadier.

Med en kräm som Vichy Slow Age Daily Care får du len, mjuk och smidig hud samtidigt som krämen hjälper din hud att motverka negativa effekter av hormoner, stress och luftföroreningar.

Du kan även köpa dagkräm för torr hyögonkräm, och nattkräm/nattmask i samma serie.

Fördelar

 • Pumpflaska
 • SPF 25
 • Passar känslig hud

Nackdelar

 • Parfymerad

Filorga NCEF Reverse Cream

Filorga NCEF Reverse Cream är en behaglig anti-age-kräm som kan användas både morgon och/eller kväll. Den är skön på huden och den ger jämn, fast och förnyad hud med massor av vacker lyster. Huden både blir och ser yngre och fräschare ut, så det är en bra utmanare som vi kan rekommendera.

Filorga har bra hudvårdsprodukter i allmänhet och detta är en av deras storsäljare. Filorga NCEF Reverse Cream är en riktig dunderkur för huden då den är lika koncentrerad som en meso-injektion.

Det är en multi-korrigerande kräm som tar hand om allt det man vill ha hjälp med när det kommer till just anti-age-produkter. Både lyster, fasthet och rynkor korrigeras och då huden blir föryngrad så betyder det även att huden får en bättre kvalitet.

Bland de aktiva ingredienserna hittar vi bland annat hyaluronsyra, kollagen, A-vitamin, E-vitamin och H-vitamin. Dessa ingredienser, tillsammans med effektivitetsboosters, samverkar för att jämna ut rynkor, minska slapp hud samt jämna ut huden.

Mer från NCEF-serien från Filorga hittar du här.

Fördelar

 • Ger matt yta
 • Behaglig textur berikad med sheasmör
 • Kan användas som en 24h-kräm

Nackdelar

 • Högt pris
 • Lite svårt att stänga locket

Babor Lifting Cellular Lift Effect Cream

Med Babor Lifting Cellular Lift Effect Cream får du en mycket bra anti-age-kräm som tar bort tydliga tecken på åldrande. Utöver att huden får lyft så jämnas även linjer och rynkor ut. Den ger en direkt effekt så du ser resultat snabbt.

Detta är en kräm som innehåller bland annat stamcellsextrakt. Det är det som gör så att krämen påstås kunna skapa en perfekt V-formad käklinje som lyfter ansiktet och ger ett föryngrat utseende.

Du väljer själv om du vill använda den morgon och/eller kväll, eller om du vill kombinera den med en annan dagkräm eller nattkräm.

Den innehåller bland annat oligosackarider och galactomannan som ger en utjämnande effekt och suddar ut rynkor och linjer. Babor Lifting Cellular Lift Effect Cream innehåller även stålörtsextrakt och maltodextrin som på sikt minskar djupet på rynkorna. Stamcellsextrakt från edelweiss är den ingrediens som stärker konturen på ansiktet.

Massor av andra godsaker från Babor hittar du bland annat här.

Fördelar

 • Smart och hygienisk förpackning
 • Stärker ansiktets konturer
 • Motverkar uttryckslinjer

Nackdelar

 • Inte det bästa valet för känslig hud

Produkter som utgått

Peter Thomas Roth Camu Camu Vitamin C Brightening Moisturizer

Peter Thomas Roth får även bidra till den här spännande specialaren. Det här är en c-vitaminbomb utan dess like och just c-vitamin är vida känd för sina anti-rynk-egenskaper.

Men det som är riktigt intressant är också något som tills relativt nyligen var okänt för den europeiska skönhetsindustrin.

Camu camu växer i Brasilien nära den Peruanska gränsen. Det är en buske och man använder frukten som har en mjuk och köttig konsistens. I Peru används den som smaksättare för glass och juicer, men den är också en synnerligen effektiv antioxidant.

Det finns så många superfruits och naturliga råvaror nu från hela världen som används i hudvård. Det är verkligen spännande tider vi lever i!

Den här krämen var skön att använda inför natten och den sjönk snabbt in i huden. Resultaten kunde ses redan efter några dagar. Du betalar ungefär 800 kronor för den här.

Frågor och svar

Vad är anti-age-kräm?

Anti age kräm är en hudvårdsprodukt som ska hjälpa huden att hålla sig ung och fräsch och att reducera linjer och rynkor i ansiktet.

Det finns många olika typer av anti age krämer, men dess gemensamma syfte är helt enkelt att motverka rynkor och bevara en ungdomlig och fräsch hud.

Hur använder man anti-age-kräm?

Anti-age-krämen smörjs in över ansiktet och halsen efter rengöring. Massera försiktigt men noggrant in den. Oftast behövs inte särskilt mycket kräm; börja med en liten klick och fördela den jämnt över ansiktet och ta mer om det behövs.

Kom ihåg att alltid läsa instruktionerna på förpackningen innan eftersom det kan skilja sig lite mellan olika produkter hur och när de ska användas.

Vilken anti-age-kräm ska man välja?

Det finns några olika saker man kan gå efter när man väljer anti age kräm. Det är många som är anpassade efter ålder, till exempel för de som är 40 plus och 50 plus.

Det finns även anti age krämer som är anpassade efter hudtyp eller som har speciella ingredienser eller egenskaper. Det bästa är att utgå från sina egna behov och välja en som passar för ens behov.

Finns det anti age kräm för män?

Ja, det finns ett stort utbud av anti age krämer även för män. Även om män sällan är särskilt intresserade av hudvård är det viktigt även för dem att ta hand om sin hy.

Vad kostar en anti age kräm?

I denna kategori kan det skilja sig otroligt mycket på priset. Det finns krämer som bara kostar någon hundralapp, kanske rentav ännu mindre.

Men det är inte ovanligt att anti age krämer kostar flera tusen kronor och ibland väldigt många tusenlappar. Så oavsett hur mycket man kan tänka sig att spendera går det definitivt att hitta en anti age kräm i rätt prisklass.

Tänk på förpackningens storlek samt att det är olika hur dryga krämerna är, så ibland kan det faktiskt bli mer ekonomiskt att köpa en dyrare produkt. Men framför allt, hitta en sort som passar dig och din hy.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals