Bästa antirynkkrämen 2022 – Bort med kråksparkar och stressrynkor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Luftföroreningar, sol, vind, havsvatten, stress, rökning, och kanske för lite sömn. Huden utsätts för mycket och det syns efter ett tag. 

Det är inte roligt att se trött och glåmig ut. Och så har vi det faktum för oss som är över 30: rynkorna minskar inte med åren, tvärtom. Vi ser kråksparkarna och rynkan mellan ögonen. Och det är inte roligt.

Visst vill och ska vi åldras med naturlig skönhet. Men låt oss vara ärliga: en liten hjälp på vägen som skjuter på åldrandet; det skulle inte skada. Och därför, för att rädda oss trötta småbarnsföräldrar, finns det antirynkkrämer!

Men vi fann favoriterna! Den effektivaste i premiumklassen var Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream SPF 30.

Mellanklassens vinnare var utan tvekan Rosenseriens antirynkkräm. Den vann för att den var dryg, effektiv, ekologisk, och skonsam mot hyn.

I budgetklassen blev det Nivea Cellular Anti-Age Day Cream som kammade hem priset. En riktigt bra kräm för den som inte kan satsa på en dyrare variant. 

Så var vi tvungna att ta med denna bubblare: Babor HSR Lifting Extra Firming Cream. WOW, säger jag bara! Både på grund av burken och innehållet. 

Premium: Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream SPF 30

Här har vi en antirynkkräm som verkligen är ett ansiktslyft utan knivar! Peptider och kollagenstödjande ämnen gör den här krämen helt överlägsen de flesta andra.

Den gör huden märkbart mycket fastare och med mer lyster. Huden blir upplivad och mindre rynkig. Verkligen prisvärd trots sitt dyra pris. 


Mellan: Rosenserien Antirynk

Rosenserien är så enormt spännande! Det här är en svensk produkt som är ekologisk och även svanenmärkt. 

Innehåller 100% naturliga ämnen, för den som inte gillar parabener och konserveringsmedel. Har dokumenterad effekt på rynkor och det kunde även testpanelen bekräfta: den här krämen fungerar. 


Budget: Nivea Cellular Anti-Age Day Cream

Vi har en alldeles utmärkt kräm i Niveas Anti-Age Day Cream. Den stramade faktiskt upp huden en del och har även en solskyddsfaktor på 15 SPF, rätt fantastiskt för en så pass billig kräm. Innehåller magnoliabarkextrakt som skyddande beståndsdel. 


Special: Babor Hsr Lifting Extra Firming Cream

Helt fantastisk! Och vad flärdfullt lyxig man kände sig med den där burken i handen. Klotformat med guldbrokader i mönstret, så underbar! Och innehållet var också långt över förväntan. 

Här har vi det som jag refererade till i början av texten, det vill säga att en bra antirynkkräm är som ett lyft fast utan kniv. 

De bästa antirynkkrämerna 2021

Vår stora köpguide den här gången ska handla om något som intresserar många:  antirynkkrämer. Hudvårdsmarknaden är, som de flesta känner till, väldigt omfattande och det gäller inte minst produkter av den här typen.

Fungerar antirynkkrämer?

Flera av de ingredienser som brukar ingå i en antirynkkräm har det gjorts mycket forskning på, och det har konstaterats att de verkligen har en inverkan på hudens struktur och spänst. Genom att välja vissa av dem och kombinera dem i en hudkräm för en specifik hudtyp, kan definitivt synliga resultat uppstå efter en tids användning.

Precis som med hudvård överlag gäller det att ha tålamod och hålla sig till sin hudvårdsrutin, innan väl synliga resultat uppstår. Här ska användaren komma ihåg att mer inte alltid är bättre, och att en hudkräm som innehåller många aktiva ingredienser inte nödvändigtvis bättre än en som innehåller en eller två. Här får du helt enkelt prova dig fram. 

Så låt oss titta på några av de ingredienser som är vanliga i den här typen av kräm: 

Retinoider. Ett annan benämning på vitamin A och ämnen som är besläktade med vitaminet. A-vitamin kallas allmänt för hudens vitamin och ingår ofta i olika typer av hudvård, inte minst för mogen hy.

Peptider. Ett naturligt ämne som hjälper cellerna i huden att upprätthålla dess spänst och lyster. Förenklat uttryckt är det är en beståndsdel i proteiner, vilket i sin tur är en av hudens byggstenar. 

Antioxidanter. Det ämne som skyddar vår hud från yttre angrepp och förslitningar från luftföroreningar, torr inomhusluft, datorskärmar, lysrör, solljus. Antioxidanter kan både vara vitaminer och andra ämnen. 

Hyaluronsyra. Ett ämne som faktiskt inte är en syra, utan en en sockerart. Den finns naturligt i huden, men avtar av bland annat i den naturliga åldersprocessen. Hyaluronsyra är ett hudvänligt ämne som intensivt återfuktar och fyller ut den. 

AHA-syror. En förkortning av Alpha Hydroxy Acid. Påskyndar cellförnyelsen och avlägsnar döda hudceller från hudytan. Det gör att syran sedan kan penetrera huden effektivt och bidra med lyster och spänst.  

Det här är en syra som tillsammans med andra typer av syror, kan göra huden mycket solkänslig. Det gäller att iaktta försiktighet vid användning av den. Den bör heller inte användas i stora mängder och därför ingår den oftast i mycket liten mängd i hudkrämer. 

SPF. Så kanske en av de viktigaste faktorerna: solskyddsfaktor. Många antirynkkrämer innehåller solskyddsfaktor och det finns verkligen en anledning till det. Solljus sliter oerhört på huden och får den att åldras i förväg. Personer som har solat mycket hela livet har i allmänhet rynkigare hud, än de som inte solat lika mycket.

Om det inte ingår en solskyddsfaktor i den antirynkkräm du använder, är det bra att komplettera med en kräm som innehåller solskydd.

Antirynkkrämer för olika hudtyper

När huden åldras brukar den ofta också bli torrare. Det är förstås inte givet. Rynkig hud kan även vara drabbad av orenheter och acnedrabbad hud kan vara väldigt torr på sina ställen. 

Därför bör användaren vara noggrann i sitt val, eftersom många av antirynkkrämerna kan kännas ganska feta på huden. Har du problem med huden i form av stora porer eller orenheter, är det bra att använda en antirynkkräm som är återfuktande, men inte fet.

Personer med känslig hud som lätt reagerar på hudvårdsprodukter, kan välja en av de många dermatologiska antirynkkrämer och oparfymerade varianter som finns.

Slutligen: Är antirynkkräm rätt för dig?

För att en antirynkkräm ska fungera är det viktigt att den används under rätt fas i livet och på rätt typ av hud. Det är ingen idé att använda antirynkkräm i förebyggande syfte. Det är helt enkelt slöseri på pengar och har inga fördelar för hudens hälsa.  

Antirynkkrämer är effektiva för dem som på grund av sjukdom eller hudskador fått rynkig hud, alternativt för personer med åldrande och mogen hud. För den gruppen kan rätt antirynkkräm göra nytta och bidra till att huden känns spänstigare. 

Det gäller att hålla ut och behandla hunden dagligen och gärna minimera användningen av allt för mycket smink, vilket också sliter på huden. Ett tips är att övergå till mineralbaserat smink som tillför mer näringsämnen. Då har du ett bra komplement till din antirynkkräm.

Bästa antirynkkrämerna 2022 - Skönhetslandets favoriter

Premium: Elizabeth Arden Ceramide Lift and Firm Day Cream SPF 30

Den här minskade rynkorna drastiskt under provperioden. Det är fantastiskt att kunna se sådana resultat som vi gjorde i det här testet. 

Nyckelingredienserna heter ceramide triple komplex och hjälper till att strama upp, återfukta, och göra huden slät med hög lyster. 

Det är en lyxig, rik kräm som även innehåller solskyddsfaktor 30, så den förebygger skador också. Ämnet binder fukt, vilket också är viktigt för en hy som inte är purung längre. Men trots det känns den lätt och krämen sjunker snabbt in i huden. 

Den slätar även ut texturen i huden. Har du alltså ärr från finnar och liknande hjälper den faktiskt mot det också. 

När vi läste på nätet såg vi att det fanns personer som använde just den här krämen och ingenting annat i nästan ett decennium.


Mellan: Rosenserien Antirynk

Den här krämen är så proppfull med välgörande ämnen att det är nästan overkligt. Men så har den också en bra effekt mot rynkorna. Vi såg resultaten visa sig efter några dagar. 

Tack vare beståndsdelarna innehåller den så mycket antioxidanter att den verkligen går ner på djupet av huden. Antirynkkrämen kan med fördel kombineras med Rosenseriens ögonkräm. Då har man ett ett fullgott skydd mot en för snabbt åldrande hud.  

En av de viktiga, reparerande ingredienserna här är avokadoolja. Den är extremt rik på A-, D-, och E-vitamin. Dessa vitaminer bygger upp och återställer huden ända ner i dess djupaste lager; dermis. 

Kokos är en annan ingrediens här som återfuktar och vårdar. Det finns en rad oljor i den här produkten, såsom sheasmör, tistelolja, och den fantastiska jojobaoljan. 

Alla de här oljorna samverkar med varandra och ger en maximalt återuppbyggande effekt. Även fina rynkor och linjer minskade med den här krämen.


Budget: Nivea Cellular Anti-Age Day Cream

Magnoliaextrakt, hyaluronsyra, och kreatin är de aktiva ingredienserna i den här krämen från Nivea. 

Det är en intressant kombination som absolut hade uppstramande effekter och jurymedlemmen kände sig väldigt fräsch när hon bar den här under testperioden. Krämen är dryg och räckte länge trots användning morgon och kväll. 

Magnoliaextrakt har kraftigt läkande egenskaper och har i hundratals år även använts som läkemedel för en rad olika åkommor och anses inom naturmedicinen ha en läkande kraft. Extraktet har en lugnande och helande effekt. 

Det är klart att det här inte var den effektivaste krämen i antirynktestet. Men väldigt prisvärd och man såg definitivt resultat i form av förbättring av hudens lyster och åtstramning i konturerna.


Special: Babor Hsr Lifting Extra Firming Cream

En helt klart lyftande kräm som skyddar och återuppbygger hudens kollagendepåer. Den jämnar ut och ger en slätare hud med en klar antirynk-effekt. Krämen förstärker elasticiteten i huden och fördröjer alltså på så sätt åldrandet. 

Babor har i över femtio års tid forskat i hur man kan behålla ett ungdomligt utseende och förebygga åldrande. Man har genom komplex forskning kunnat ta fram serum och extrakt som på ett naturligt sätt jobbar med detta i huden. 

Lyftextrakten i den här och många av deras andra produkter är Multitendyn som bevarar elasticiteten i huden. Liftolution lägger sig som en uppstramande hinna över huden. Huden blir slätare och käklinjerna stramas upp.

Antirynkkrämerna som utmanar 2022 - Skönhetslandet gillar

Nuxe Nuxuriance Ultra Rich Cream

Nuxes kräm stramade verkligen upp huden och minskade alla ålderstecken. Den var väldigt återfuktande och vårdande. Huden blev definitivt fastare och fick en härlig lyster på köpet.

Den här krämen rekommenderas för mogen hud 40+ gärna, för då är den riktigt effektiv. Men den fungerade alldeles utmärkt på en 34-åring också. Värd sitt saftiga pris, ansåg juryn.


Murad City Skin Age Defense Spf 50 Pa++++

Huden är i första hand utsatt för luftföroreningar, solljus, kyla, infraröd värme, och inre stress. Den här krämen har inte bara en solskyddsfaktor på 50, utan boostar även huden med C-vitamin. Det är ett vitamin som hjälper att ta bort mörka fläckar på huden. 

Den är därför bra att ha under makeup, eftersom den har en omedelbart färgkorrigerande effekt, tack vare ett pigment. Stramade upp bra och rynkorna runt munnen blev mindre.


Estee Lauder Revitalizing Supreme Wake Up Balm

Jag har faktiskt aldrig stött på en produkt från Estee Lauder som inte är bra. Det är alltid krämer och skönhetsvård av förnämligaste kvalitet. Den här innehåller ett stamcellsextrakt och deras egenutvecklade teknologi RevitaKey. 

Den boostar huden och har en lyftande effekt. Vi såg en tydlig förbättring av elasticitet och fasthet i huden. Även rynkorna reducerades faktiskt. Det här märket är alltid lite dyrare.


Babor Ampule Concentrates Anti-Age Lift Express

Den här krämen innehåller ett algextrakt och det visade sig vara väldigt effektivt. Den hade en klart uppstramande effekt och gjorde definitivt huden fastare och minskade de fina linjerna i ansiktet. 

Dock ska man göra bäst i att komma ihåg att smörja in sig både morgon och kväll.


Lumene Sisu Moisture Remedy Day Cream

Finska Lumene briljerar igen! Den gjorde att huden såg slätare ut och återställde hyn så att rynkorna slätades ut. Den aktiva ingrediensen är ett tallbarrsextrakt som bildar en skyddande hinna mot luftföroreningar och solens UV-strålning. 

Så den här krämen har även förebyggande effekter, vilket är fantastiskt! Och inte är den särskilt dyr heller.


Lancôme Rénergie Creme

En dyr kräm, det är det, men den håller vad den lovar! Den gör huden fast och smidig och visst såg man skillnad efter testperioden. 

Rynkorna minskade verkligen och den var kraftigt återfuktande. Den innehåller ett majsextrakt som är extremt proteinrikt och går ner ända på djupet. 

Fibrerna mellan cellerna i huden byggs upp på nytt och krämen gör fibervävnaderna tätare igen. Priset är värt det, om man vill ha en effektiv kräm.


Korres Black Pine Day Creme Dry-very Dry Skin

Det här är en näringsrik, återfuktande kräm som jobbar med att lyfta ansiktet, för att bibehålla och återställa ansiktets konturer. Den arbetar även för att få bort rynkor och linjer. 

Antirynkkrämen stramar upp på ett effektivt sätt. Krämen skyddar och stärker bindväven och har dessutom antiinflammatoriska egenskaper.


Produkter som utgått

Erboristica Face Cream Viso Day 

En kräm som är helt vegansk och fri från färgämnen och parabener. Innehåller E-vitamin och verbena som ser till att hålla huden återfuktad och berikad hela dagen. Det är också E-vitaminet som slätar ut rynkorna och går på djupet för att återställa huden. 

I krämen finns också en naturlig mineral som ger skydd mot UVS- och UVB-strålar. Testpersonen tyckte den här krämen var toppen och väldigt vårdande, men inte den som lyfte mest av krämerna.


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals