Bästa BB-cream 2024 – Vårdande och korrigerande dagkräm

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här artikeln ska du få lära dig allt om den praktiska hudvårdstrenden BB-cream. Kanske har du inte riktigt koll på vad BB-cream är? Efter att du har läst vår köpguide garanterar vi att du kommer att ha det!

BB-cream var från början en stor trend inom asiatisk hudvård som sedan några år tillbaka blivit en populär produkt världen runt. Vi kommer att berätta en del roliga fakta om den här speciella hudkrämen.

Alla krämer av det här slaget är naturligtvis inte heller högkvalitativa. Men vi tror att du efter att ha läst den här köpguiden har fått så mycket kunskap i ämnet, att du kan välja en som passar dina behov perfekt.

I premiumkategorin vann Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream. Den utmärkta mellanvinnaren vi valde är Avène Hydrance BB Rich Tinted Cream. I budgetkategorin har vi ACO Face Soft Beige BB Cream. Specialaren i testet heter Essential Care BB Cream och kommer frånd det exklusiva varumärket BABOR.

Premium: Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream

Det speciella med Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream är att den innehåller ett av Lancôme särskilt utvecklad komplex, med extrakt från rosor. Formulan har lugnande och återfuktande egenskaper. Den passar därför dig som har känslig hud eller har lätt att få hudfläckar och rodnande partier i ansiktet.

Fördelar

 • Rikligt återfuktande
 • Lugnar känslig hud

Nackdelar

 • Passar ej fet eller blandhy
 • Lite täckning

Mellan: Avène Hydrance BB Rich Tinted Hydrating Cream

Avène Hydrance BB Rich Tinted Cream är en verkligt högkvalitativ kräm, där du får mycket för pengarna. Med den här som dagkräm behöver du inte något ytterligare solskydd. Den har nämligen en solskyddsfaktor på 30 SPF!

Dessutom återfuktar den mycket rikligt, vilket inte bara passar bra för den som har torr hy, utan även för den som gillar att vistas i solen överhuvudtaget. Sommarmånaderna med sol, vind och salta bad sliter mycket på huden. Då är det extra viktigt med återfuktning och det får vi här.

Fördelar

 • Hög solskyddsfaktor
 • Passar alla hudtoner
 • Parabenfri

Nackdelar

 • Liten tub som fort tar slut
 • Ej för fet hy

Budget: ACO Face Soft Beige BB Cream

ACO Face Soft Beige BB Cream är något för den som vill ha en verklig budgetprodukt, som samtidigt håller kvalitet och är pålitlig. Vi kan varmt rekommendera svenska ACO BB-cream.

ACO är sedan länge ett väletablerat, svenskt företag som tillverkar prisvärda produkter för den svenska marknaden. Ett minus i kanten blir det dock - krämen inte innehåller nämligen ingen solskyddsfaktor.

Fördelar

 • Utan parfym
 • Innehåller sheasmör

Nackdelar

 • Ingen solskyddsfaktor

Special: BABOR Essential Care BB Cream

BABOR Essential Care BB Cream är definitivt en av köpguidens finaste krämer. Aloe vera i produkten gör att den är mycket rikligt återfuktande. Krämen innehåller också den intressanta ingredienser sorbitol, vilket gör att den ger en ännu mer intensiv återfuktning.

Fördelar

 • Ger jämn hudton
 • Med aloe vera

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan ge allergiska reaktioner

Vad är BB-cream?

BB-cream är en förkortning av Beauty Balm Cream. Det är en tonad dagkräm som har en lätt utjämnande effekt. Den ska också innehålla många vårdande ingredienser och gärna solskyddsfaktor. Den passar dig som vill ha ett lättare resultat än foundation och och som gillar en mer naturlig look.

BB-cream har en lätt täckande konsistens och ger huden mer lyster. Den passar också dig som kanske vill använda en lätt täckande kräm i vissa partier i ansiktet. En BB-cream kan du applicera på vissa partier utan att få att för stora kontraster i ansiktet.

En bra BB-cream har vårdande egenskaper

BB-cream har också vanligtvis vårdande och skyddande egenskaper. En BB-cream kan du använda direkt efter ansiktsrengöringen, som en vanlig dagkräm. BB-cream tillför fukt, motverkar pigmentfläckar, skyddar mot uv-strålning och ger huden fin lyster.

Att applicera BB-cream

Att applicera BB-cream är lättare än att applicera foundation, eftersom den inte täcker så mycket. Har du vissa områden du vill ha mer täckande, kan du lägga på lite concealer eller foundation på dessa områden i kombination med din BB-cream. 

Applicera BB-cream med fingrarna eller med en mjuk pensel, direkt efter att huden rengjorts. När du gjort det, kan du göra resten av din hudvårdsrutin och sminkning, precis som vanligt. En BB-cream passar alldeles utmärkt som underlag för puder, rouge och liknande.

Vi vill uppmärksamma våra läsare på att BB-cream också kan kombineras med en vanlig ansiktskräm. Kanske upplever du inte att din BB-cream återfuktar tillräckligt. Då kan du grunda med en vanlig hudkräm först.

Historien bakom BB-cream

BB-cream har sedan ett antal år tillbaka varit en av Asiens hetaste skönhetsprodukter. Inte minst inom den berömda sydkoreanska hudvårdsindustrin, mer känt som K-beauty, finns det många olika varianter av BB-cream. Men faktum är att produkten har sitt ursprung i Tyskland.

Utvecklingen av BB-cream påbörjades av en tysk hudläkare. Hon ville ta fram en produkt som skulle hjälpa hennes patienter att läka ärr och samtidigt ge bra täckning för hyn efter laserbehandling och kirurgi.

Produkten nådde Japan och Sydkorea i slutet på 80-talet. Där har den förfinats och utvecklats och blivit en av hörnstenarna inom K-beauty. BB-creamen har fått stor uppmärksamhet i Europa och håller på att bli lika populär som den redan är i Asien.

Vilken effekt har en BB-cream?

En BB-cream ska fungera som en allt-i-ett produkt. Den ska kunna ersätta primer, foundation, fuktkräm och solkräm. Kraven på att en sådan produkt ska fungera är förstås höga, vilket avspeglas i priset. En bra BB-cream kostar mer än en genomsnitts-foundation. Men här ska vi komma ihåg att vi också ofta får ett solskydd med krämen, vilket är jättebra.

Som tidigare nämnts skall en BB-cream vara vårdande. Den innehåller ofta också ingredienser som naturligt behandlar pigmenteringar och acne samt har en antirynk-effekt. En bra BB-cream ska också ha en antiinflammatorisk och lugnande effekt på hunden.

Täckningsgraden hos en BB-cream

En BB-cream ska ge en fräsch lyster, men täcker inte så mycket som en foundation eller CC- cream. Däremot har den mer skyddande egenskaper. Solskyddsfaktorn varierar från produkt till produkt. För dig som har mer mogen eller torr hy, gäller det att välja en BB-cream som är kraftigt återfuktande. Eller så grundar du med en återfuktande kräm under.

Hur använder jag BB-cream?

BB-cream är perfekt för den som inte vill ha många, komplicerade morgonrutiner och kanske inte ens gillar att sminka sig. Eftersom det här är en kombinationsprodukt kan den vara perfekt att använda till vardags. BB-cream, en mascara och lite läppglans, så har du en naturlig, komplett vardagssminkning.

Allra enklast kan det vara att använda fingrarna när du applicerar krämen. Då får du en bra känsla för hur mycket produkt du lägger på huden. Dessutom gör kroppstemperaturen från fingertopparna att den smälter in i huden bättre. Resultatet blir också jämnare om du använder fingertopparna.

Använder du en foundationborste eller svamp, ska du dra ut produkten över ansiktet med borsten. Fördelen här om du använder borste, är att det ändå är relativt lätt att få ett jämnt resultat.

För dig som vill ha ett mer täckande resultat, kan det vara idé att titta på en CC-cream istället. CC-cream står för Colour Correction Cream och är mer täckande, likt en foundation.

Rätt färg på din BB-cream

Eftersom produkten har en lätt toning vill du ha en färg på din BB-cream som går ton i ton med din egen hud. Då får du det naturliga resultatet. Att BB-cream inte är heltäckande gör det också lättare att hitta en nyans som passar.

Det finns till och med BB-cream från en del märken som endast tillverkas i en nyans, som anpassar sig efter den egna huden.

De bästa priserna på BB-cream hittar vi definitivt på nätet. Men då gäller det naturligtvis också att välja färgton med omsorg. Fördelarna är att onlinebutiker oftast numer har detaljerade färgkartor på sina hemsidor.

Vill du vara riktigt noggrann och göra en bra deal samtidigt, provar du krämen i butik först och beställer den sedan på nätet. När du testsminkar dig, ska du helst kontrollera tonen på kindbenet. Då kan du lättast se om den passar.

När du väl vet vilken nyans som är din matchning hos ett visst varumärke, är det enkelt att bara klicka hem den på nytt när den tagit slut.

BB-cream Bäst i Test 2024 - Skönhetslandets favoriter

Inför den här köpguiden började vi med att samla så mycket information vi bara kunde om BB-cream. Vi har provat oss fram, läst om ingredienser, tester och konsumentrecensioner. På basen av detta har vi kunnat placera produkterna i sin respektive kategori.

Premium: Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream

Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream är en lugnande allt-i-ett kräm. Den återfuktar och har en solskyddsfaktor på 15 SPF.

Krämen passar torr och mogen hud särskilt bra. Den är också perfekt som ansiktskräm på sommaren, då huden slits mycket av sol och bad.

Den här tiden på året brukar det vara bra idé att ha en extra rikligt återfuktande kräm, och Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream återfuktar i upp till 24 timmar.

Krämen har en speciellt framtagen formula, som innehåller ett lugnande komplex från rosextrakt. Har din hud en tendens till rodnad, kan det vara värt att prova. Den både lugnar och återfuktar.

Det täckande resultatet kommer med ett mineralbaserat färgpigment. Resultatet blir naturligt täckande och du får en jämn hudton och en fräsch lyster i huden.

Krämen har nästan övervägande positiva recensioner på webben, endast några användare har kommenterat att de tycker att den täcker för lite.

Produktfakta:

 • Volym: 50 ml
 • Hudtyp: känslig, mogen, normal, problemhy, torr hy

Fördelar

 • Rikligt återfuktande
 • Lugnar känslig hud

Nackdelar

 • Passar ej fet eller blandhy
 • Lite täckning

Mellan: Avène Hydrance BB Rich Tinted Hydrating Cream

Avène Hydrance BB Rich Tinted Cream ger verkligen mycket för pengarna! Till att börja med har krämen en solskyddsfaktor på 30 SPF. Solskydd fungerar mot både UVA och UVB-strålning. 

Hydrance BB RICH Tinted Cream passar särskilt bra för känslig och torr hy, eftersom den återfuktar mycket rikligt. Krämen innehåller lystergivande komplex, som ger fräschör åt huden.

Hydrance BB Rich Tinted Cream har också en annan mycket intressant funktion: nyansen i den anpassar sig efter din hudton. Du behöver alltså inte leta efter exakt rätt nyans för dig.

En och samma produkt passar både till mörkare och ljusare hudtoner. Krämen passar bra att använda utan någon annan produkt, eller i kombination med andra hudvårdsprodukter och smink.

Produktfakta:

 • SPF 30 
 • Volym: 40 ml
 • Hudtyp: känslig, torr, mogen

Fördelar

 • Hög solskyddsfaktor
 • Passar alla hudtoner
 • Parabenfri

Nackdelar

 • Liten tub som fort tar slut
 • Ej för fet hy

Budget: ACO Face Soft Beige BB Cream

ACO Face Soft Beige BB Cream är en kombinerad dagkräm och foundation i en och samma produkt. Krämen täcker ojämnheter i huden och ger samtidigt en matt finish. Den är rikligt återfuktande och vårdar intensivt.

De vårdande ingredienserna i produkten ger den en intensivt återfuktande effekt. ACO Face Soft Beige BB Cream innehåller sheasmör, som är en olja utvunnet ur sheanötter.

Krämen innehåller också bomullsfröolja och E-vitamin. Detta bidrar med rikligt med antioxidanter. Det ger en skyddande egenskap, som kapslar in fukten i huden. Anpassad för alla typer av hud, förutom den andra fetaste hudtypen.

ACO Face Soft Beige BB Cream verkar inte innehålla någon solskyddsfaktor, eftersom vi inte hittar den informationen någonstans. Egentligen bör en kräm av det här slaget innehålla solskyddskräm, men det är mycket möjligt att de har hoppat över det här för att kunna hålla nere priset.

Produktfakta:

 • 50 ml
 • Parfymfri

Fördelar

 • Utan parfym
 • Innehåller sheasmör

Nackdelar

 • Ingen solskyddsfaktor

Special: BABOR Essential Care BB Cream

BABOR är ett exklusivt varumärke som varit verksamt ända sedan 1950-talet. Tack vare aloe vera i rikliga mängder och en solskyddsfaktor på 20, var den en given vinnare specialkategorin.

BABOR Essential Care BB Cream är en lätt tonad BB-cream som bidrar med fukt och även har en antirynk-effekt. Aloe vera gör den intensivt återfuktande och vårdande och den passar alldeles utmärkt för mogen hud.

Krämen har en solskyddsfaktor på 20 SPF, vilket är tillräckligt för att skydda från solens strålar under dagen. BABOR Essential Care BB Cream har fått mycket positiva recensioner och många vill inte använda någon annan kräm än den här.

Produktfakta:

 • 50 ml
 • SPF 20

Fördelar

 • Ger jämn hudton
 • Med aloe vera

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan ge allergiska reaktioner

BB-cream som utmanar 2024 - Skönhetslandet gillar

Hittade du ingen kräm som föll dig i smaken bland våra favoriter? Då har vi några fler härliga krämer här nedan som kan vara intressanta för dig. Även dessa håller hög kvalitet.

L'Oréal Paris BB C'est Magic

L'Oréal Paris BB C'est Magic förfinar hudens struktur och jämnar ut hudtonen. Krämen innehåller pigment som anpassar sig efter din hudton. Håller enligt företaget fukt upp till 24 timmar, och ger under dagen en fräsch och vacker lyster till huden. Innehåller enligt förteckningen en “lätt” solskyddsfaktor, men ingen siffra framgår.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Anpassar sig efter huden nyans

Nackdelar

 • SPF framgår ej
 • Tunn konsistens

IsaDora BB-Cream

IsaDora är ett annat prisvärt märke som är ett vanligt inslag i de flesta affärer som säljer smink. Krämen har en SPF på 12. Det gör den tillräckligt effektiv för att att fungera till vardags, när du inte är ute väldigt många timmar i sträck. Kan fungera utmärkt både vinter och höst.

Den har lätt textur som snabbt smälter in i huden, särskilt om du applicerar den med fingertopparna. Ett plus vill vi ge för den innovativa förpackningen.

Tuben är nämligen luftfri, vilket gör att produkten håller sig fräsch längre utan att härskna. Dessutom är det lätt att få ut all produkt ur tuben. Ett plus även för att den är oparfymerad.

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Oparfymerad

Nackdelar

 • Liten tub på 30 ml

The Body Shop Fresh Nude BB Cream

The Body Shop har tagit fram en BB-cream med aloe vera som ger en jämn täckning. Krämen håller täckningen hela dagen och ger en fräsch lyster. Den finns fem nyanser som passar de flesta ljusare hudtoner.

Produkten fungerar bra som en billig och effektiv vardagsprodukt för att snabbt få ett fräschare utseende och en jämnare hudton. Ett stort plus för en solskyddsfaktor på 30 SPF.

Fördelar

 • 30 SPF
 • Med aloe vera

Nackdelar

 • Doftar mycket

Bourjois Healthy Mix BB Cream Foundation

Bourjois Healthy Mix BB Cream Foundation är en ganska speciell BB-cream, eftersom den har en mer täckande effekt än genomsnittet. Den kan i det närmaste liknas vid en foundation i täckningsgrad. Skillnaden är då att den förutom detta, också har vårdande och uppfräschande egenskaper, som jämnar ut huden och ger en naturlig och fräsch ton. 

Bra för dig som har mycket acneärr eller trött hy, till exempel efter en sjukdomsperiod. Krämen innehåller en mängd antioxidanter och vitaminer. Finns i tre nyanser. Eftersom den är rätt så täckande vore det bra om den fanns i flera nyanser, för kunna passa bättre till olika hudtoner.

Fördelar

 • Täckande
 • Innehåller mycket vitaminer

Nackdelar

 • Få nyanser

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals