Bästa brun utan sol 2024 – Gyllene hud på nolltid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Med en bra brun utan sol kan du glänsa på stranden hela sommaren. Faktum är att den är din bästa kompis även under de mörka vintermånaderna. Vem vill inte se ut som att man har spenderat en vecka i solen året om?

För att få den där efterlängtade och naturliga solbrännan behöver du en produkt som håller vad den lovar. En bra fejkbränna ska sitta länge, ge huden naturlig färg, och helst återfukta också.

Med det sagt förstår ni säkert att jag har bestämt mig för att sätta ett gäng olika brun utan sol-produkter på prov. Som tur är, är dagens marknad rik på brun utan sol-produkter, så vi har kunnat hitta några riktiga pärlor.

Med vår hjälp kommer du att få den där gyllene huden utan att behöva utsätta dig för solens skadliga strålar.

Vår premiumvinnare blev ingen annan än Marc Inbane Natural Tanning Spray som tätt följdes av ST Tropez Self Tan Bronzing Mousse i mellanklassen. Budgetalternativet föll på Cocoa Brown 1 Hour Tan.

Specialaren som inte får missas är Ida Warg Self Tanning Mousse. Läs vidare och upptäck våra absoluta favoriter.

Premium: Marc Inbane Natural Tanning Spray

Det här är en brun utan sol i smidig sprayform. Testpanelen älskade det jämna resultat den gav och hur lätt den var att applicera. Att produkten innehåller närande växtoljor som lämnar huden fantastiskt mjuk och len är också ett stort plus.


Mellan: ST Tropez Self Tan Bronzing Mousse

Vi förälskade oss i den lätta mousseformulan i denna brun utan sol. Att den är lätt färgad gör också att den är mycket smidig att applicera eftersom färgskillnad syns direkt. När moussen fått verka får du en härligt naturlig gyllenbrun färg som håller riktigt länge.


Budget: Cocoa Brown 1 Hour Tan

Att detta är en budgetprodukt förvånade alla deltagarna i testet. Denna brun utan sol kommer i en lättapplicerad mousseform och ger en mycket naturlig och hållbar färg.

Den är också mycket enkel att få jämn. Ett extra plus är att den första färgen uppträder redan efter en timme. Det uppskattades väldigt mycket.


Special: Ida Warg Self Tanning Mousse

Influencern Ida Warg har skapat ett eget skönhetsmärke där hennes brun utan sol produkter blivit mångas favorit i badrumsskåpet.

En självklar vinnare i vår specialkategori är denna brun utan sol moussen då den både är vegansk och luktfri!Köpguide- Bästa brun utan sol

Vad är brun utan sol?

En brun utan sol kan vara en räddare i nöden under de grå och glåmiga vintermånaderna. Det är en produkt som används för att du ska bli lite brun, utan att du behöver sola - därav produktens namn brun utan sol.

Det finns olika varianter av brun utan sol, beroende på vilket resultat du vill ha, hur mycket du vill att den ska synas, hur du vill applicera produkten och hur länge du vill att den ska sitta. 

Vanligast är dock att du sprayar på produkten på kropp och/eller ansikte, eller att du smörjer in det likt en mousse. Det finns även brun utan sol som är mer likt en hudlotion, alltså i krämform, samt mer olje-liknande varianter. Vissa produkter fungerar likt en gel, eller som brun utan sol servetter och så vidare. 

Det är relativt billigt, det är lätt att göra på sig själv, det är skonsamt mot både hud och hälsa, och det blir riktigt snyggt.

Vem behöver en brun utan sol?

Om du är trött på att känna dig blek, glåmig och rent ut sagt trist i din hud så kan brun utan sol verkligen göra något för dig.

Kan användas året runt 

Det bästa är att en brun utan sol kan användas när som helst under året. De som säger att en brun utan sol bara kan användas på sommaren har verkligen helt fel, eller då har du i alla fall missuppfattat konceptet lite.

Såklart kan den även användas på sommaren för att bli lite brun och fräsch, men det är ju trots allt oftast under vinterhalvåret som du känner sig som allra tröttast i hyn? På sommaren kan du ju ändå få lite direkt solljus på huden, och på så sätt pigga upp hyn naturligt, men det går sällan på vintern.

Med andra ord är det upp till var och en att bestämma både när och hur du vill använda brun utan sol, det är aldrig fel med att vilja ha lite extra glow och färg i ansiktet och på kroppen.

Vad ska du tänka på innan du köper brun utan sol?

Med tanke på att brun utan sol är en produkt som många är lite ”rädda” för, så kan det kännas extra viktigt att du ska hitta en brun utan sol som verkligen är bra. Det vill säga; du vill ha rätt färg, den ska vara lätt att applicera och den ska hålla bra utan att bli för mycket. 

Idag finns det ett otroligt stort utbud av brun utan sol på marknaden, vilket ju innebär att utvecklingen av produkterna har kommit en bra bit på vägen.

Men det är alltså inte helt lätt att hitta helt rätt i det enorma utbudet, och det kan ofta kännas lite som en djungel. För att hjälpa er på vägen så har vi satt ihop en liten lista om saker du bör tänka på innan du köper en brun utan sol, för att resultatet och känslan ska kunna bli så bra som möjligt:

1. Titta på din egen hudton

Det allra viktigaste vad gäller brun utan sol är att den är av rätt färg för just din hudton. Det vill säga, den ska varken vara för mörk eller för ljus, för kall eller för varm. Det är i och för sig ofta svårt att hitta en brun utan sol som är för ljus, och isåfall skulle detta inte synas eller göra någon skillnad. 

Om du har väldigt ljus hy bör du vara lite extra försiktigt när det kommer just till nyansen, då ett alldeles för mörkt resultat kommer se för onaturligt ut. Du vill ju att det ska ge den där perfekta solkyssta looken, inte att det ska se ut som du nyss steg ut ur spraytanning - eller solarium båset.

Det är ett faktum att de med väldigt ljus hy har svårt att bli naturligt solbruna utan att bränna sig. Därför är det också mer passande om du som ljushyad använder en lätt och naturlig färg, som inte blir för intensiv och som inte sitter i för hårt.

Tänk såhär; ju mörkare brun utan sol du köper desto mörkare bör din hy vara naturligt, för att det inte ska se sådär konstgjort ut. Det är en rätt enkel förhållningsregel, framförallt om du råkat testa en alldeles för mörk nyans och insett att det inte alls såg så bra ut. 

Så första steget är alltså att hitta en brun utan sol i rätt färgskala och ton, för att både nyans och slutgiltigt resultat ska göra sig bra mot din naturliga hudton. 

2. Välj formula efter kunskap

Nästa steg i jakten på den perfekta brun utan sol- produkten är att hitta rätt formula, det vill säga hur du vill du att produkten ska appliceras och hur den ska kännas på huden. Det finns brun utan sol som mousse, spray, kräm, olja, gel, servetter, och så vidare. 

Här ska du basera valet på hur rutinerad du är på att applicera brun utan sol, då de olika varianterna innebär olika appliceringstekniker där vissa är betydligt svårare än andra. Vill du garantera ett jämnt och fint resultat som inte ger några fläckar är en mousse-form det säkraste alternativet. 

Dessa applicerar du med en handske som är lätt att jobba med, vilket ger möjligheten till en jämn uppbyggnad av färg och så slipper du kladda direkt med händerna. Att applicera en färgad kräm eller spray kräver ofta lite mer övning och en viss invand teknik.

3. Gör ett ordentligt grundjobb

När du väl hittat en brun utan sol som passar dig i både formula och färg så är det dags att börja preppa din hud för en uppfräschning. Här krävs det att du gör ett ordentligt grundjobb för att resultatet ska visa produktens bästa sidor, och för att det ska bli så bra som möjligt helt enkelt. 

Om du inte gör ett ordentligt grundjobb finns det en rätt stort risk för att brun utan sol- produkten blir flammig och ojämn, just för att du är lite torr på ett visst område eller för att produkten inte fäste helt på grund av att du inte var riktigt ren. 

Med andra ord är det inte bara valet av brun utan sol som avgör resultatet, utan även förarbetet är minst lika viktigt - det krävs också att du faktiskt lägger ner lite tid. 

Det finns alltså många anledningar till att du både ska skrubba och rengöra huden ordentligt innan du sätter igång med applicering. Antingen kan du skrubba med en skrubbkräm eller skrubbhandske beroende på vad du föredrar och hur du brukar göra, följt av en rengörande kroppstvål som helst inte torkar ut för mycket. 

Har du skrubbat och rengjort dig så är det så mycket lättare att bygga upp en jämn och snygg ”solbränna” med hjälp av brun utan sol, vilket ungefär går att jämföra med att du ska ha en ren och jämn grund när du ska sminka sig. 

Ibland kan det vara nödvändigt att smörja in hela kroppen innan applicering, beroende på hur torr du är och hur jämn huden känns. Det beror också på vilken produkt du ska använda, då vissa formulas gör sig bättre på torra kroppar än andra. 

En lotion eller kroppskräm kan dock vara väldigt behjälplig med att jämna ut samtidigt som det lägger sig som en bra grund för att brun utan sol-produkten inte ska fastna för hårt.

4. Akta händerna!

Detta är ett mycket vanligt misstag som förstagångsanvändare av brun utan sol, och faktiskt även för en som ofta använder produkten. Det är nämligen så att våra händer är en sån kroppsdel som har en tendens att bli torrare än andra, och även skrynkligare och mer ihopdragen. Det innebär alltså att det är en sån kroppsdel som har en större tendens till att bli ojämn av brun utan sol-produkten. 

Med andra ord är det viktigt att du är noggrann med att skydda dina händer när du ska applicera sin produkt, alltså oavsett vilken formula och färg den har. Det bästa är om du köper en specifik brun utan sol-handske, som då gör att du slipper kladda med produkten genom direktkontakt med händerna. 

Sen finns det såklart en risk för att händerna ”missfärgas” ändå, trots att du använder en handske eller liknande. Och det är rätt svårt att undvika, men det du helt enkelt får göra då är att försöka få bort så mycket av produkten som möjligt innan den hunnit sjunka in för mycket (alltså efter att du är klar med hela appliceringen). 

Det kanske känns konstigt att du ska lämna händerna ofärgade, men tro mig när jag säger att det ser så mycket bättre ut om händerna är lite ljusare än resterande kropp än om de är alldeles för mörka eller orangea. 

Händerna är liksom en riskzon vad gäller just missfärgning och ojämnhet med brun utan sol, så det gäller att vara försiktig och att du agerar snabbt för att försöka få bort möjlig färg – det går snabbare för färgen att fästa sig än vad du tror.

Du kan även ta hjälp av en ren sminkborste när du ska applicera brun utan sol på exempel knä, armbågar och bröstparti, då det hjälper till att få en tunnare, jämnare och mer inarbetad applicering på de områden som kan vara lite kluriga. Det kanske inte gör så mycket om dina knän blir lite fläckiga, men bröst och hals är ändå något som du visar rätt ofta. 

Tänk alltså på att akta händerna, att försöka skydda dem så gott det går, att hellre inte applicera så mycket produkt på dem än att göra för mycket (risken för fläckar är stor), och att du är noggrann med att tvätta och rengöra händerna när du är klar med hela processen.

Hur länge håller effekten av brun utan sol?

Detta beror som sagt lite på vilken brun utan sol du köper, där både kvalité, konsistens, applicering och färg spelar in i hållbarheten. Olika sorter har olika egenskaper, och därmed kommer även olika resultat och hållbar effekt. 

Däremot brukar du generellt behöva göra om hela processen ungefär en gång i veckan. Men det beror som sagt också på hur noggrann du var med förarbetet och hur duktig du var på att applicera den. 

Vill du behålla färgen längre och inte behöva upprepa processen alltför ofta lönar det sig verkligen att du är noggrann innan du ens börjar med färgen, då en bra och jämn bas verkligen sätter grunden för ditt resultat kommande dagar. Ibland kan det behövas göras om bara efter några dagar, medan andra kan sitta i över en vecka.

På instruktionen brukar det även stå ungefär hur länge produkten ska hålla, och när det kommer vara dags att använda den igen. Kom ihåg att du alltid bör börja om processen när du ska applicera produkten igen, och att du liksom inte bara applicera på det gamla lagret flera gånger om.

Detta går att göra ibland, till exempel om du inte riktigt blev nöjd med färgintensiteten eller om du tycker att det börjar försvinna för snabbt. Då kan du göra en liten quick-fix och bara kladda på lite över hela kroppen för att jämna till, men nästa gång bör du försöka skrubba bort allt det gamla och helt enkelt börja om. 

För precis som att det är viktigt att du grundar ordentligt första gången så är det minst lika viktigt att du fortsätter grunda lika bra resterande gånger då du ska använda produkten igen.

Brun utan sol - olika typer av formula

Som tidigare nämnt så finns det en hel del olika formulas att välja på när det kommer till brun utan sol, precis som med de flesta andra smink- och hudvårdsprodukter. Idag kan du alltså inte bara välja mellan olika färger och förpackningar, du kan även välja mellan om du vill ha exempelvis mousse, kräm eller spray, eller om du vill köpa en engångsprodukt. 

När du har valt formula, eller om du väljer att utgå från detta först, så kan du även välja om du vill ha en ofärgad eller färgad variant. Det innebär alltså inte att en ofärgad brun utan sol inte ger någon färg (det skulle ju vara värdelöst), utan det innebär att den inte syns direkt när du applicerar den. 

Vissa tycker att detta känns både mindre kladdigt och betydligt lättare, men det finns också en risk för att du inte ser exakt vart du har applicerat eftersom produkten sjunker in likt en transparant hudkräm. Då är det först när produkten faktiskt börjat verka och fästa sig som du börjar se resultat. 

Fördelen med en färgad variant är alltså att du kan se exakt vart du applicerat och hur mycket det blev, samt om resultatet blev jämnt och hur intensiv färgen är. Sen blir det ju inte lika starkt när du duschar av dig produkten (om du nu ska göra det), men då har du i alla fall en chans att rätta till eller ta på mer innan det redan torkat in för mycket.

Använd inte samma produkt i ansiktet

Vårt sista, men väldigt viktiga, tips är att inte använda samma brun utan sol i ansiktet som du använder på kroppen. Det går ju såklart att göra det, men det är nästan lika illa som att smörja in sig med kroppslotion i fejjan. 

Inte bara är brun utan sol för ansiktet mycket bättre för hyn, de är även utvecklade för att inte ge en lite stark och intensiv färg som de för våra kroppar. 

Detta innebär alltså att risken är mindre att du misslyckas med resultatet, då det inte syns lika tydligt om du skulle råka få en fläck eller om det skulle bli ojämnt. Produkter för ansiktet innehåller också bättre ingredienser som är anpassade för vår känsliga hy, vilket inte alls gäller på samma sätt eftersom kroppen klarar betydligt mer. 

Vad kostar brun utan sol?

En brun utan sol kan kosta allt från en femtiolapp till några hundra kronor, men de flesta ligger på runt 150-200 kronor. Sen skiljer sig även priserna från varandra vad gäller brun utan sol för kroppen och brun utan sol för ansiktet, där det sistnämnda ofta är dyrare på grund av innehållet. 

Som vanligt har även märke, förpackning, storlek, kvalité och effekt en påverkan på priset, alltså utöver innehållet. För att få en riktigt bra produkt bör du i alla fall satsa på ett par hundralappar, då du inte bara får ett bättre innehåll utan även ett mer långvarigt och finare resultat.


Våra favoriter

Premium: Marc Inbane Natural Tanning Spray

Om du har några kronor extra att lägga på en self tanning-produkt skulle vår testpanel verkligen råda dig att investera i denna. Vi har sällan blivit så nöjd med någon brun utan sol förr.

Inte nog med att produkten ger dig en vacker och jämn solbränna, den håller dessutom länge och ger dig mjuk och smidig hud.

Många brun utan sol kan vara lätt uttorkande, men det är verkligen inte denna produkt. Den innehåller vegetabiliska oljor och aloe vera som vårdar din hud samtidigt som du blir snyggt solbränd.

Vi gillar speciellt att produkten torkar så snabbt på huden trots att den är i blöt form. Det gör att du inte behöver oroa dig för fläckar på kläder och sängkläder.


Mellan: ST Tropez Self Tan Bronzing Mousse

Många i testpanelen har en förkärlek för produkter i mousseform och älskade verkligen denna.

Vill du ha en riktigt snygg och fräsch solbränna är denna ett riktigt bra val. Med hjälp av hudvårdande ingredienser håller den dessutom din hud återfuktad i upp till 24 timmar.

Du behöver inte heller oroa dig för den lite obehagliga brun utan sol-doft som ibland kan uppträda. Denna produkt har en speciell teknologi som gör att ingen sådan uppstår, istället doftar den lätt och fräscht.

Ett annat plus är att formulan är lätt färgad. Det gör att man enkelt kan se var man har applicerat produkten på en gång. Risken för ett flammigt resultat är därför obefintlig.

Det bästa är att den kommer i olika utföranden och storlekar, alltså nyanser, så här kommer du verkligen hitta en för din hudton.


Budget: Cocoa Brown 1 Hour Tan

Tänk att man kunde hitta en så bra brun utan sol i denna låga prisklass. Vi i testpanelen är närmast lyriska över resultatet produkten gav. Den är mycket lättapplicerad, torkar snabbt, och doftar gott. Här finns det även några nyanser att välja mellan.

Du behöver heller inte vänta länge innan den perfekta bruna färgen uppträder. Redan efter en timme är du härligt gyllenbrun. Om du vill ha en intensivare färg är det bara att vänta lite längre. Färgen fördjupas nämligen med tiden.

Man skulle lätt kunna tro att den här produkten skulle kosta flera hundralappar, men det gör den alltså inte. Vill du ha en fin solbränna till ett lågt pris är Cocoa Brown 1 Hour Tan det självklara valet.


Special: Ida Warg Self Tanning Mousse

Många är det som tipsar om denna brun utan sol produkt för att fixa den bästa fuskbrännan, och vi kan inte annat än att hålla med - den här moussen är riktigt bra. Och att den är helt vegansk gör det ännu bättre och vann då även vår specialkategori!

Bäst resultat uppnås om du inte peelar dig dagarna innan och att du använder en appliceringshandske. Massera in moussen och känn hur den verkar både doftfritt och mjukgörande.

Redan efter tre timmar kan du börja se ett fint resultat. Det här är en av de första brun utan sol produkter vi testat som inte luktar eller har färgat av sig på lakanen efter nattens sömn - hurra!

Bra att veta är att moussen inte har någon colour gard (färg som gör att man ser vart man applicerat) så man får vara noga vid applicering för att få ett så jämnt resultat som möjligt.


Våra utmanare

Förutom de redan nämnda produkterna ingick även tre andra brun utan sol i testet. Efter att ha provat dem kan vi bara konstatera att brun utan sol-produkterna idag är mycket välutvecklade och att det finns väldigt lite att klaga på. Även om dessa inte nådde topp-placering är de verkligen ett riktigt bra köp.

Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse

Den här produkten var vi speciellt nyfikna på eftersom vi hört och läst så mycket om den. Anledningen till det är att detta märkets produkter är kändisarnas favoriter när det kommer till brun utan sol. När vi provade den förstod vi varför.

Produkten kommer i en skön mousseform som är lätt att applicera på kroppen. Efter appliceringen blir huden mjuk och len med hjälp av hudvårdande ingredienser. Brännan sitter sedan jämt på kroppen i en hel vecka även om den gradvis bleknar.

Vi gillade den här produkten speciellt för den lätta doften och för den härliga formulan. Finns i två nyanser.


Clarins Self Tanning Milk

Detta är en brun utan sol i krämform som lätt appliceras jämnt på kroppen. Resultatet uppträder efter bara några timmar och färgen blir mycket snygg och hållbar.

Ett extra plus är att den har solskyddsfaktor 6. Det gör att huden skyddas från solens skadliga strålar och minskar risken för att du bränner dig. Den må kosta en del, men är också väldigt effektiv.


St. Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Mousse

Precis som vår mellanfavorit så får även denna solprodukt från St. Tropez riktigt höga betyg från vår testpanel, bland många andra användare där ute. Att deras ”vanliga” mousse blev vår vinnare istället för denna beror på att den helt enkelt ger ett mer intensivt resultat, medan denna istället ger ett lite mer naturligt resultat som inte syns lika mycket.

Resultat med denna blir alltså väldigt fint och du ser sådär fräsch ut utan att det syns att du fuskat, men vill du ha en intensivare färg är denna inte den bästa.

En annan sak som vi fastnade för hos denna var den fräscha doften, som inte alls avslöjar att du använt brun utan sol. Däremot märkte vi att den klassiska doften smög sig på lite dag två, men inte alls i närheten av andra produkters. Vid applicering känns den också väldigt återfuktande och behaglig på huden, vilket i sig minskar risken för ojämna fläckar.

Denna går också att bygga upp i fler lager, så skulle det visa sig att du i alla fall missat ett område så går det att lösa, eller om du vill få lite mer färg. 

Fördelar

 • Ger ett jämnt och fint resultat
 • Färgar inte av sig
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Någorlunda dyr
 • Svårt att se vart du applicerat

Kicks Instant Bronzing Self Tan Body Mousse

Alltså nu talar vi prisvärd och bra brun utan sol, för denna solprodukt från Kicks levererar verkligen i förhållande till sitt generösa pris. Det bästa med denna var att den var väldigt enkel att applicera tack vare att den är färgad, vilket innebär att du enkelt kan se exakt vart du redan använt den.

Det gör att du minskar risken för fläckar och alldeles för intensiva nyanser. Efter att vi applicerat denna märkte vi också hur snabbt den torkade, och att färgen redan efter några minuter börja lysa igenom. Efter endast 3-4 timmar är du riktigt fräsch med en solkysst ton, och du behöver aldrig oroa dig för kladd eller att den färgar av sig.

Däremot upptäckte vi att denna brun utan sol kan bli snäppet till orange på vissa hudtoner, speciellt om du har en gulaktig underton i huden. Alltså passar denna bästa för dig med kalla undertoner i huden, men det kan även bli riktigt bra för dig med gulaktiga toner om du inte applicerar för mycket.

Efter några dagar tyckte vi att resultatet fortfarande höll i sig, och den blev heller inte sådär fult fläckig som det ofta kan bli när den börjar försvinna.

Överlag är vi otroligt imponerade över denna relativt billiga och riktigt bra brun utan sol. Den är prisvärd, gör ett snyggt jobb som håller länge utan att fallera. Ett extra plus för en god och fräsch doft, att den gör huden mjuk, samt att den går att bygga upp i intensitet efter behov.

Fördelar

 • Ger en jämn färg
 • Prisvärd
 • Mjukgörande 

Nackdelar

 • Kan bli lite orange på vissa hudtoner

Tan Luxe Wonder Oil

Här har vi en riktig dyrgrip när det kommer till brun- utan- sol, men känner du att det finns några extra kronor till övers att lägga på en riktigt lyxig produkt så är denna definitivt ett värdigt alternativ.

Just denna brun utan sol från Tan Luxe är gjord som en sololja, vilket innebär att den är väldigt återfuktande och smidig att applicera tack vare att den glider på huden.

Tack vare dess innehåll av 6 olika oljor så motverkar den åldrande, den återfuktar i upp till 48 timmar, förbättrar hudens elasticitet, spänst och struktur, samt att den bjuder på mängder av lyster. Denna är perfekt för dig som upplever huden som någorlunda slapp och rynkig, om du känner dig torr, eller om du bara vill ha en lyxig produkt som verkligen ger ett fint resultat.

Det som är så fantastiskt med dess lena och oljuga formula är att den inte blir det minsta fläckig och att den sjunker in i huden likt en uppmjukande hinna på även de allra torraste partierna. Samtidigt som den mjukar upp och tar bort fnasighet så ger den fin men naturligt solkysst look som enkelt kan byggas upp till en djup färg.
Något som vi däremot inte riktigt fastnade för var dess förpackning, som gör själva applicering lite krångligare än vad vi skulle önskat. Applikatorn är nämligen som en kula, där tanken är att du liksom ska rulla på oljan för att sen smörja in den. Det funkar, men inte optimalt. Men utöver det, och det riktigt saftiga priset, så är denna super. 

Fördelar

 • Riktigt lyxig
 • Ger en fin och brun färg
 • Minskar åldrande 

Nackdelar

 • Riktigt dyr
 • Opraktisk förpackning och applikator

Clarins Delicious Self Tanning Cream

Likt vår andra deltagare från Clarins, Self Tanning Milk, gör denna produkt ett riktigt bra jobb. Clarins Delicious Self Tanning Cream är väldigt lätt att använda tack vare dess härliga krämkonsistens, och vi upplever att den funkar precis som en vanlig hudlotion med fint färgad effekt.

Den är riktigt återfuktande, det tack vare den smidiga formulan som lätt glider på huden utan varken kladd eller torrhet. Den solbrända effekten byggs upp succesivt och ger en naturlig ton utan att se varken orange eller fake ut.

Fördelar

 • Vårdar och minskar åldrande
 • Lämnar huden smidig
 • Långvarig

Nackdelar

 • Dyr
 • Lätt att applicera för mycket 

Produkter som utgått

ACO Sunkissed Body Light Tan

Denna brun utan sol från ACO är väldigt billig, den ger ett fint men neutralt resultat, och den är superbra för vardagligt bruk.

Med andra ord har ACO gjort ett bra jobb med dessa produkter, framförallt då denna ger en gradvis ökande färg som ser ”äkta” ut. Det bästa är att den passar alla hudtyper då den återfuktar och mjukgör på djupet, och den är perfekt att använda som vanlig hudkräm för att få en fräsch men lätt brun effekt.

Vi uppskattade även att den sjönk in så snabbt i huden, och att den har en god med mild doft. Den skyddar även mot UV-strålning, och vi anser att både doft, återfuktning och resultat sitter i länge. Tänk dock på att tvätta händerna efter användning, och att låta den torka in innan du klär på dig för att undvika fläckar och kladd. 

Fördelar

 • Fungerar likt en vanlig hudlotion
 • Ordentligt återfuktande och mjukgörande
 • God och mild doft

Nackdelar

 • Kan färga av sig
 • Lite osmidig förpackning

BareMinerals Faux Tan Body

Denna produkt kommer i en praktiskt pumpflaska och formulan är härligt krämig. Eftersom den innehåller kastanjevatten som färgar krämen ser du också enkelt var du har applicerat produkten och slipper riskera ett randigt resultat.

Förutom detta innehåller den även en mängd hudvårdande ämnen som lämnar huden silkeslen och mjuk. 177 ml kostat cirka 335 kronor, vilket vi tyckte var värt det.


Jane Iredale Tantasia

Denna brun utan sol är lite speciell på så sätt att den gradvis bygger upp brännan. Du kan alltså simulera naturlig solning genom att använda den. Första dagen får du ett lätt glow och på tredje dagen har du uppnått maximal effekt.

Ett extra plus är att formulan är färgad så att du enkelt ser var du har smort in dig. Krämen innehåller även veteprotein som håller din hud skönt återfuktad.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals