Bästa CC-cream 2024 – Kombinerad sminkbas för snyggaste resultatet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att det har kommit att bli populärt att använda sig av CC-cream är ingen nyhet och anledningarna till att använda sig av en sådan kräm är många!

CC står för ”color and control/correct” och man använder den istället för foundation. En anledning att välja denna kräm istället är att man får ett täckande resultat, precis som man får med en foundation.

Dessutom innehåller en CC-kräm vårdande ingredienser samt solskydd, så det är en allt-i-ett produkt som både skyddar, vårdar, och ger huden ett felfritt resultat. Det kan ju knappast bli bättre! Som sagt, att det kommit att bli en favorit för många är inte konstigt!

I vanlig ordning finns det ett stort utbud, vilket vi är vana vid när det kommer till makeup och för att underlätta för er i ert val har vi testat ett antal olika CC-creams.

Vi hoppas och tror att vårt test där vi jämför några av de mest populära på den svenska marknaden ska vara er till hjälp.

Vi har naturligtvis kollat in allt från budgetvarianter till premium, så häng med oss nu för att få reda på vad som finns att välja mellan! Vi har hittat våra favoriter och de ligger väldigt tätt inpå varandra vad gäller betyg.

Vinnare i premiumklassen var självklar och är Estee Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC-Cream SPF10. Denna produkt har allt och lite till!

I mellanklassen hittar du Clinique Superdefense CC-Cream SPF30 som både ger ett snyggt resultat och som har hög SPF. Denna kräm passar både för er som använder Cliniques hudvårdsprodukter och för er som inte gör det.

Budgetalternativet som vann våra hjärtan är Lumene CC Color Correcting Cream och här har vi absolut en produkt som är värd varenda krona! Denna produkt ligger under 200-lappen, så den är absolut väl värd att testa så fort tillfälle ges!

Utöver dessa vinnare vill vi även nämna Biodroga MD Even & Perfect CC-Cream SPF20 Color Correction som är en bra produkt för ljus hy med röda partier.

Denna produkt hamnar i premiumklassen och förtjänar att omnämnas lite extra. Du hittar mer information om just denna produkt nedan, under ”Special”. Mer om dessa produkter nedan, nu ska vi fokusera på annat först!

Premium: Estee Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC-Cream SPF10

Vill du ha en CC-cream som känns lika lyxig som den är bra? Den jämnar ut, ger en fantastisk lyster och med ett naturligt resultat. Extra bra att den även arbetar anti-age för att minska åldrandet av huden.


Mellan: Clinique Superdefense CC-Cream SPF30

En lättanvänd kräm som riktigt smälter in i huden utan att bli kakig och man får ett helt underbart resultat. Självklart älskar vi att den har en hög solskyddsfaktor på 30 så man slipper oroa sig om det när man är ute i solen.


Budget: Lumene CC Color Correcting Cream

Lumene är det finska företaget vi älskar och deras Correcting Cream är inget undantag. Här får man mycket i en och samma produkt - bland annat foundation, concealer, och primer.

De bidrar exempelvis med att att porer och fina linjer täcks plus att man får en vacker lyster. Allt för ett dunderpris!


Special: Biodroga MD Even & Perfect CC-Cream SPF20 Color Correction

En värdig specialare som som liknar en av våra vinnare i premiumklassen i och med att krämen kan anpassas efter vilken hudton man har.

Dess effektivitet sträcker bland annat till att täcka rodnader, jämna ut en ojämn hudton, och såklart har den vår favoritegenskap solskyddsfaktor.


Varför ska du lita på oss?

Eftersom jag har mer än 20 års intresse av både hudvård, hårvård, och makeup finns det inte mycket som jag inte har testat. Den kunskap jag samlat på mig under alla dessa år är något jag är stolt över och ni kan lita på att jag vet vad jag talar om!

Då jag anser att det viktigaste inom makeup är just basen och då jag dessutom är känslig och krävande kan jag garantera att de produkter som jag rekommenderar är testade grundligt.

Jag använder själv inte foundation längre utan jag använder endast CC-cream och det är faktiskt så att de två jag skiftar mellan är de två som nämns ovan i premiumklassen.

Naturligtvis är det inte endast jag som har testat produkterna utan jag har även låtit andra testa de produkter som nämns i detta test.

Vi har alla olika hudton, olika hudtyp, och olika syn på hur mycket smink ska få kosta, så det är ett perfekt gäng som fungerar som testpanel.

Varför köpa CC-cream?

Majoriteten av alla som sminkar sig har ett stort intresse för att just basen ska bli så oklanderlig som möjligt. Med en bra bas kommer man långt och när man väl hittar rätt så är det lätt att känna sig fräsch.

Oavsett om man väljer att ha en mer sminkad look eller om man främst fokuserar endast på just basen är det viktigt att hitta rätt färg, rätt konsistens, och rätt ingredienser för ens egen hud.

Då en bra CC-kräm fungerar både som fuktighetscreme, primer, och solskydd får man många goda egenskaper i ett. Dessutom får man de egenskaper som en foundation ger, alltså att den fungerar både utjämnande och täckande.

Hur kom vi fram till vilka CC-krämer vi skulle testa?

Först och främst utgick jag från min egen kunskap och mina egna favoriter och efter det tog jag mig en titt på om mina favoriter fortfarande låg i topplistorna i butikerna.

Än så länge ligger de CC-krämer jag favoriserar också högt upp på topplistorna på alla de stora skönhetskedjorna. Med andra ord var det inte svårt att välja ut vilka produkter som skulle testas.

Efter det att jag spanat in de produkter som låg bäst till både vad gäller att vara de mest sålda och vad gäller att få de bästa recensionerna testade jag och de andra i panelen produkterna.

Även om jag använder två av produkterna dagligen var det ändå bra att jämföra dessa med de andra. Det var också väldigt intressant att se vad de andra i testpanelen tyckte.

Hur testade vi krämerna?

Alla testade de olika produkterna både för dagtid och kvällstid. Vi använde dem som de ska användas, vilket ni läste ovan, alltså efter det att man gjort sin hudvårdsrutin på morgonen.

Vi skyndade inte på utan varje produkt testades av var och en under minst en dag. Vi testade således inte endast på små partier av ansiktet, utan vi sminkade oss helt vanligt med varje produkt.

Vi har testat produkterna både med och utan extra primer, puder, setting spray med mera. Här testade vi främst utifrån vad vi var vana vid, vilket innebär att de som brukar använda puder efter foundation använde det medan de som endast brukar ha foundation använde det och så vidare.

Vi gjorde också så att vi dolde förpackningarna så att vi inte skulle välja utifrån märke. Det är ju annars lätt att tycka att det som finns i en vacker förpackning också är bättre, men det såg vi alltså till att undvika.

Vi använde oss av ett enkelt poängsystem där testpanelen gav betyg 1-5 och skrev ner det som de ansåg vara det viktigaste att tala om.

För vissa var det konsistensen som ansågs vara det mest intressanta att omtala, i andra fall var det färgen och så vidare. Just dessa två saker var såklart med i själva testet så alla gav poäng och sin åsikt om just det.

Våra favoriter

Premium: Estee Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC-Cream SPF10

Denna produkt älskar hela panelen och de av oss som använder denna dagligen kan intyga att detta är en produkt som inte bara är bra rent sminkmässigt, utan som också är bra för huden.

Att lägga lite extra pengar på produkter som är fantastiskt bra är en god idé när det kommer till just basmakeupen. Beroende på ålder är det mer eller mindre viktigt att ha produkter som tar hand om huden, men det är alltid bra att börja med bra produkter tidigt.

Estee Lauders cc-cream är lika bra som den är lyxig och den sticker ut i mängden tack vare ett flertal olika anledningar. Så fort du testat denna kommer du att vara fast för det finns ingenting att klaga på här!

Är det så att du har väldigt ljus hy kan det vara lite svårt att få till det med rätt färg, men det går alltid att ordna genom att blanda ut din CC-cream precis på samma sätt som man kan göra med en foundation.

Estee Lauder Revitalizing kräm innehåller ett självjusterande färggivande pigment som anpassar sig till din hudton, men den ljusaste av oss i panelen upplevde ändå att färgen på något sätt blev lite mörk.

Passa på att köpa denna produkt när det är rea eftersom den visar prov på devisen ” smakar det så kostar det”.

Vi rekommenderar denna till alla er som tycker att det gärna får kosta lite extra för bra sminkprodukter. Du kommer se att den är värda varenda krona!


Mellan: Clinique Superdefense CC-Cream SPF30

I mellanklassen har vi placerat Clinique Superdefense CC-Cream SPF30 som vinnare. Här har vi en produkt som inte bara kommer från ett av de mest kända och populära märkena inom skönhet utan som även lyckas bra med att göra oss användare belåtna.

Denna CC-kräm rekommenderas till alla som vill ha en pålitlig och bra produkt. Huden blir precis så strålande som utlovas och då det är en så hög SPF som 30 behöver man inte oroa sig för solens strålar när man använder den.

Den glider lätt på huden och döljer precis lagom utan att man känner sig översminkad. Det är en perfekt CC-kräm för dagar då man vill ha en mer naturlig look eftersom den täcker bra utan att vara för mycket.

Detta är ett bra pris för en sådan bra CC-kräm som detta är. Den är dryg också, så den här är verkligen värd sitt pris.

Kom ihåg att inte bara kolla på prislappen när du handlar för det är mycket värt med en CC-cream som ger ett perfekt resultat! Att köpa en billig variant endast för att spara pengar kan snarare komma att bli ett inköp som hamnar i soporna om man bara köper den som är billig.


Budget: Lumene CC Color Correcting Cream

Då var vi framme vid budgetfavoriten i testet! Det är alltid lika roligt när man hittar en billig produkt som dessutom är bra.

Detta är precis vad vi får ut av Lumene CC Color Correcting Cream, så det är bara att tacka och ta emot! Vi anser att den utan tvekan är toppen och det billiga priset gör att den är svår att motstå!

Den får väldigt höga betyg både från andra användare och från vår testpanel, så det är stor chans att även du ska bli nöjd med vårt budgetalternativ.

Denna produkt är utan parabener plus att den har hela 6 egenskaper i ett, dessa är följande:

  • Foundation – en tunn, men täckande formula som täcker rodnader och ojämnheter.
  • Concealer – bra täckförmåga.
  • Primer – reducerar synliga porer.
  • Lystergivande – innehåller ljuspigment och fröolja.
  • Hållbar.
  • SPF20.

På pappret verkar den ju helt fantastisk och vi blev glatt överraskade när den faktiskt står sig i test också. Det bästa är att den finns i många olika nyanser.


Special: Biodroga MD Even & Perfect CC-Cream SPF20 Color Correction

Då var det dags att presentera Biodroga och deras kräm som har många bra egenskaper, bland annat color correction, som även den var en favorit för många i panelen.

Precis som den CC-kräm från Estee Lauder vi redan omtalat är detta en kräm som anpassar sig efter hudens ton.

Den passar alla hudtyper, även den känsligaste, och utöver att ta bort rodnader tar den även hand om ojämn hudstruktur på ett mycket bra sätt.

Denna kräm är extra lämplig för ljus och känslig hud, men även om du är tålig kan du såklart använda den!


Våra utmanare

BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF30

BareMinerals kräm är, av förklarliga skäl, en favorit hos många. Detta märke har sedan några år tillbaka tagit marknaden med storm och det är därför en ganska självklar sak att just deras CC-kräm hamnar bland utmanarna i detta test.

Det finns mängder av olika nyanser och den kombinerar foundation, BB/CC-cream, och färgad dagkräm till en produkt. Du får naturlig lyster och medeltäckning samt att den är dermatologiskt testad.


Yves Saint Laurent Top Secrets CC Cream

CC-krämen från YSL är vår utmanare i premiumklassen och även denna produkt är någonting utöver det vanliga! Då det är just YSL som ligger bakom den är det ganska självklart att denna produkt är riktigt bra!

Vi gillar bland annat att ojämnheter korrigeras, att den innehåller solskyddsfaktor 35, och att man får en skinande hy som ser naturlig ut. 


L'Oréal Nude Magique CC Cream

I budgetklassen hittar vi en storsäljare med bra betyg från användarna: L'Oréal Nude Magique CC Cream. Denna produkt korrigerar trista hudtoner så att man ser fräsch ut på studs!

Den anpassar sig efter hudton och vinner många hjärtan på grund av det låga priset.


Frågor och svar

Vad är CC-cream?

CC-cream är en hudkräm med många bra egenskaper. CC-cream är en vidareutveckling av BB cream och fungerar lite som en kombination mellan dagkräm och foundation.

Den täcker och döljer, jämnar ut, och neutraliserar. Samtidigt återfuktar den, skyddar mot solen, och så vidare. En perfekt kombination med andra ord.

Hur använder man CC-cream?

Använd gärna en fuktkräm innan. Även om CC cream är återfuktande så behöver man extra fukt. Smörj sedan på CC-cream, antingen med fingrarna eller med en pensel.

Att använda en pensel går fortare, men använder man fingrarna kan krämen sitta längre. Välj den metod du tycker är bäst.

Använd bara en liten mängd, CC cream är väldigt täckande så man behöver inte använda så mycket av den. Lägg mest runt näsan eller på den så kallade T-zonen, alltså näsan och pannan samt hakan.

Är CC-cream bra för huden?

Ja, CC-cream skyddar och vårdar huden. Den återfuktar även huden och innehåller solskydd. Med andra ord har den många bra egenskaper och är väldigt bra för huden.

Vad är skillnaden mellan CC cream och foundation?

Båda jämnar ut hudtonen, dock gör foundation det mer än CC cream, men i övrigt är det ganska stora skillnader. CC-cream täcker och jämnar ut lite grann, men dess främsta uppgift är att vårda och neutralisera huden.

Den skyddar dessutom mot sol och motverkar rynkor. Foundation har inga sådana egenskaper, men istället täcker den ofta bättre än CC-cream. Därför passar CC-cream bra om man främst vill vårda och skydda huden och inte behöver täcka och jämna ut så mycket.

Vad kostar en CC-cream?

De kan kosta från långt under en hundralapp och upp till många hundralappar.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals