Bästa concealern 2024 – Fixa felfri hy

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

För en perfekt bas behövs en riktigt bra concealer som komplement till din foundation. Detta är en produkt som är mer täckande än foundation och kan därför hjälpa till att gömma sådant du inte vill visa, till exempel mörka ringar, finnar, och utslag.

Jag älskar concealer eftersom det är en av de produkter som kan få mig att se pigg ut trots att jag egentligen är trött. En bra variant ska täcka bra, inte lägga sig i linjer, och naturligtvis se naturlig ut på huden och inte bli kakig.

Det är dock inte helt lätt att hitta den där alldeles perfekta concealern eftersom utbudet är oändligt. Jag har gått igenom fler produkter än jag kan räkna på jakt efter den ultimata concealern. Nedan finner ni mina vinnare i olika prisklasser och alla är riktiga guldkorn.

Vår premiumvinnare blev Yves Saint Laurent Touch Éclat Radiant Touche medan The Balm Time Balm Concealer vann i mellanklassen. Budgetvinnaren blev Wet’n Wild Cover All Concealer Palette. Specialaren är BareMinerals Concealer.

Premium: Yves Saint Laurent Touch Éclat Radiant Touche

Denna concealer börjar bli en riktig klassiker - och det finns en väldigt bra anledning till det: den är helt enkelt bäst. Alla i testpanelen var överens om att denna concealer gjorde underverk med både mörka ringar och rodnader.

Den kommer i en smart hylsa där du skruvar ut en lagom mängd produkt på den inbyggda penseln, något som gör att den är perfekt att plocka med sig i handväskan.


Mellan: The Balm Time Balm Concealer

Denna krämiga produkt i kakform föll helt i vår smak. Den täcker effektivt de mörkaste ringarna eller de mest röda partierna och har en härlig konsistens.

Ett extra plus är att den innehåller en rad hudvårdande ingredienser som gör att den är extra snäll mot den tunna huden under ögonen. Hållbarheten är också väldigt bra och produkten sitter kvar under hela dagen.


Budget: Wet’n Wild Cover All Concealer Palette

Trots det låga priset får du här väldigt mycket för pengarna. Denna palett innehåller fyra olika concealers för alla behov du kan tänkas ha. Den gröna nyansen dämpar effektivt rodnader medan den skära är perfekt för mörka ringar under ögonen.

Den innehåller också en highlighter och en mörkare färg som fungerar för täckning av finnar och utslag. Vill du ha en allsidig concealer ska du absolut välja denna.


Special: BareMinerals Concealer

Vi föll pladask för denna mineralconcealer. Trots att den kommer i puderform lämnar den ett felfritt resultat som absolut inte ser torrt eller kakigt ut.

Den är enkel att applicera med hjälp av en pensel och sitter som berget hela dagen. Ett extra plus är att mineralprodukter är väldigt bra för huden och passar den som har känslig hy.


Köpguide - bästa concealern

Vad är concealer?

Kortfattat så är en concealer en typ av smink som du använder för att täcka vissa partier eller ojämnheter, så som finnar, mörka ringar under ögonen, utslag, ytliga blodkärl eller andra saker som du vill dölja eller minska intrycket av. 

Sen är det även vanligt att du använder en concealer för att ljusa upp vissa områden i ansiktet, för att ge intrycket av ett mer ”levande” ansikte där du vill framhäva dina starka punkter. Till exempel näsan, hakan, under ögonbrynen, och så vidare. 

Precis som att du använder en mörkare contour för att förminska eller fördjupa ett visst område, så gör concealern det motsatta.  

Med andra ord är concealer en produkt som kan användas till väldigt mycket. Det finns många olika sorters concealer beroende på vad du är ute efter, vad du vill att concealern ska hjälpa med, och vilket resultat du vill få.

Concealer finns i mängder av utföranden

Det finns både mer täckande och mer lätta concealers, det finns concealers i olika färger och nyanser, det finns i olika typer av konsistenser och formulas, och så vidare. Vissa concealers kommer på ett stift, andra i flytande form, vissa som en kräm eller på tub. 

Vad gäller olika färger så finns det både de hudfärgade varianter där du matchar din exakta hudton om du ska täcka eller dölja något, och varianter som är ljusare eller mörkare för att förminska eller framhäva ett område. 

Och så finns det concealers i gröna, gula, röda, rosa och blå färger, där du till exempel använder en röd färg för att minska intrycket av de mörka ringarna innan du sen går in med en hudfärgad eller ljusare variant. 

Med den metoden blir det lättare att få bort de mörka undertonerna som kan lysa igenom trots att du lägger på vanlig concealer, för att resultatet ska se bättre ut helt enkelt. Detta är dock lite överkurs för de flesta och är absolut inget du behöver kunna, men vill du få lite extra hjälp så kan i alla fall en rosatonad concealer vara bra då en sådan grund kan göra stor skillnad.

Men som sagt, det finns väldigt många olika typer av concealers beroende på vad du vill ha och vad du själv gillar. Det finns något för alla, och det bästa är att du med concealers kan experimentera och göra lite som du själv vill och behöver.

Vem behöver en concealer?

Ja, som ni kanske förstår så kan verkligen alla få nytta av en concealer. Oavsett om du sminkar dig lite eller mycket, ofta eller sällan så kan en concealer användas på just det sättet som du gillar. 

Med tanke på att du både kan få lite eller mycket täckning, en neutral eller uppljusande effekt så finns det alla möjligheter för att fixera sina hudproblem en aning, där du kan anpassa applicering utefter egna behov och vad du är bekväm med. 

Det finns concealers för alla, och även en person som knappt sminkar sig kan uppleva att en concealer är en räddare i nöden om du till exempel fått en gigantisk blemma och inte känner för att visa den för hela världen. 

Sminkar du dig mycket kan en concealer göra stor skillnad för hur resterande smink ser ut, och håller du dig någonstans där emellan kan en concealer agera precis som du vill att den ska göra.

Vad ska du tänka på innan du köper concealer?

Eftersom det finns väldigt många olika concealers på marknaden, både vad gäller färg, formula, finish, täckningsgrad och form, så kan det vara svårt att veta vilken du ska välja för att det ska bli rätt för det du vill åstadkomma med produkten. 

För att hitta den rätta produkten finns det en hel saker du bör tänka på innan du köper en, vilka vi har listat nedan för att underlätta för er. 

Utgå alltid från dig själv och dina egna behov först och främst, och läs våra bästa tips på vad du ska tänka på innan du köper en concealer:

1. Testa produkterna innan köpet

Man kan ju både köpa en concealer i en faktisk affär och genom att beställa den på nätet, men oavsett kan det vara svårt att hitta rätt variant. 

Om du aldrig tidigare använd concealer eller om du inte är säker på vad du faktiskt vill ha så kan du gå till en butik och köpa en där, eller i alla fall att du går dit för att kunna klämma, känna och testa lite olika varianter och nyanser. 

Där kan du även få tips och råd från kunnig personal, som kan hjälpa dig på traven till att hitta din rätt variant på alla plan. Sen kan du köpa produkten online ändå, det är ofta billigare. 

2. Var noggrann med att få rätt färg

Som vi tidigare poängterat så är det otroligt viktigt att din concealer är i rätt färg för att den ska bli bra, och då menar jag alltså rätt färg för din hudton och hur du tänkt använda den. 

Om du ska använda en concealer för att täcka finnar, blodkärl, ärr eller liknande ojämnheter ska concealern vara så nära din egen hudton som möjligt, men hellre en aning ljusare och absolut inte mörkare. 

Den lite ljusare nyansen passar också bra att använda på de områden som du vill framhäva och ljusa upp utan att det syns sådär jättemycket, vilket är perfekt om du satsar på neutral och fräsch look. Om du däremot ska använda en concealer för att ljusa upp lite mer så bör nyansen vara några steg ljusare än din hudton, och alltså inte bara en eller två. 

Om du till exempel har problem med mörka ringar och upplever att din concealer inte riktigt kan ta bort dem helt så kan du med fördel välja en concealer med en rosa eller röd ton, där den rosa är lättare att arbeta med än en röd som kräver lite mer kunskap. Rosa och röda toner är bra på att kamouflera blått, vilket gör att de hjälper till för att dölja blåa och mörka områden på huden. 

Ska du istället täcka finnar eller röda prickar ska du satsa på en mer gul eller grön färg, då dessa undertoner är bättre på att kamouflera röda områden. 

Om du upplever att du har många rosiga partier som du vill dölja lite bättre, eller om du har större fläckar som är åt det röda hållet så kan du testa med en blå variant. Känner du likadant fast med gula eller gråa partier kan en lila hjälpa dig!

Men kom ihåg att alltid anpassa färgen utefter hur och var du ska applicera concealern, både när det gäller ljusa och mörka nyanser, hudfärgade nyanser och färgade nyanser. Använd inte en nyans av concealer som du inte känner att du kan bemästra, för då kommer bara resultatet ge dig ett sämre helhetsintryck än ett bättre. 

3. Anpassa formula efter hudtyp

Vårt sista, men ett av de viktigaste, tipsen vi har att ge till er vad gäller hur du hittar rätt concealer är att anpassa produktens formula efter den specifika hudtypen du har. Vill du att concealern både ska se bra ut, kännas bra och hålla bra så krävs det att både formula och konsistens är rätt för de behoven du har.

Med det sagt så bör du helt enkelt fundera på vilken hudtyp du har, om du har några specifika hudproblem, vilket resultat du vill ha, hur länge du vill att den ska hålla samt vilken effekt du önskar uppnå. De med mycket fet hy, eller generellt oljig hy, kan med fördel välja en lite lättare produkt, precis som när du väljer foundation för fet hy.

Där vill du att concealern varken är för tjock, för fet, alldeles för täckande eller kladdig, eftersom sådana varianter kan ha svårare för att fästa sig på oljiga ytor. Då riskerar du alltså inte bara att concealern lossnar eller ”skär sig” efter ett tag, vilket gör att dina oljor, möjliga utslag eller ärr syns mer, samt att de kommer bildas streck i dina veck. 

Och det är ju precis motsatsen mot vad du vill att en concealer ska göra, så med andra ord bör ni med oljigare eller fetare hy hålla er till concealers som har lättare för att ”fästa sig” på huden och liksom absorberas oljorna, och att den inte känns för kladdig.

Ni med torr hy bör istället välja en krämigare variant av concealer, som kan vara lite tjockare, fetare och mer kladdig. Torrare hy har ett större behov av krämiga produkter som inte blir för torra på den redan torra ytan, vilket är anledningen till att de lite rundare och ”smörigare” varianterna kan göra sig bra. 

Det funkar såklart med en lättare variant också även om du har torr hy, men vill du inte riskera att concealern fastnar i torra partier eller liksom skrynklar ihop sig under dagen och lägger sig som en fnasig hinna så bör du välja en lite krämigare variant som inte torkar så snabbt.

Hur använder du concealer?

Att använda concealer kan vara lite av en konst ibland, speciellt om du vill dölja ett visst område eller ”skråma” och om du vill få till en snygg uppljusande effekt på rätt ställen. Appliceringen beror också på vilken sort du använder, var i ansiktet du ska placera den, om du använt några sminkprodukter innan, och så även vad du vill att concealern ska hjälpa med.

1. Börja med en förberedd hud

För det första så bör du alltid börja med en ren och återfuktad bas, oavsett vilken hudtyp du har och vilken concealer du ska använda. Det gäller ju alltid när du ska sminka sig, så såvida du inte bara vill göra en lätt touch-up på din redan existerande sminkning så bör du alltid förbereda dig med detta först.

2. Lägg din bas 

Sen är det dags för dig att applicera din bas, alltså utöver hudvårdsprodukterna som du använder för att preppa huden. Du måste absolut inte applicera en sminkbas under concealern om du inte vill eller om du inte behöver, men önskar du göra det så ska det alltså göras före concealern (enligt de flesta).

Flytande eller mer krämiga foundations bör appliceras innan concealer, medan puderfoundations eller mineralfoundations både kan appliceras innan och efter. Då gör du precis som du brukar för att få det resultat du är ute efter.

3. Applicera concealer

När du är klar med både hud och bas är det dags för själva concealern. Här kan appliceringen variera beroende på vilken typ av concealer du ska använda, dess konsistens och formula, samt önskat resultat. För en naturligare look kan du skippa foundation och istället använda concealern på de områden du vill fixera, täcka, jämna ut eller framhäva.

Du kan även välja att bara använda concealern på de få områden du vill täcka, så som under ögonen eller för att dölja finnar och diverse utslag. Tänk då på att det är extra viktigt att du matchar concealern med din hudton för att det ska se ut som din egen hud.

De som gillar att sminka sig oftare och mer bör vara extra noggranna med att lägga en bra och jämn bas, samt att du kompletterar med en concealer på de områden som behövs för att framhäva din ansiktsform och ljusa upp för att fräscha till.

Redskap för applicering

Oavsett vilket resultat du vill ha och vilken concealer som passar till det så bör du vara noggrann med att inte applicera för mycket direkt, att använda rätt färg för rätt område, att blanda ut ordentligt och att sen sätta produkten. 

För concealer i puderform eller lite fastare krämer är det bäst att använda en borste, medan du för lite mer rinniga eller mjukare krämkonsistenser kan använda både borste, sminksvamp och fingrar.


Våra favoriter

Premium: Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touche

Denna concealer har varit omtalad i många år, så pass att vi bestämde oss för att undersöka om den verkligen höll vad den lovade. Svaret blev att den till och med var lite bättre än vad vi i testpanelen hade trott.

Allt som behövs för att trolla bort mörka ringar är ett litet drag med den inbyggda penseln, sedan ser man pigg och fräsch ut igen.

Speciellt bra passar den att använda på mörka partier, till exempel under ögonen och på partierna runt näsan och munnen.

Vi gillar också att produkten kommer i en så smidig hylsa. Genom ett enkelt handgrepp får du ut precis lagom mycket produkt på penseln som sitter inbyggd.

Att allt du behöver finns i en enda förpackning gör att det är en concealer som lämpar sig extra bra att ha med i handväskan.

Den kommer i några olika nyanser och storlekar. Den är så bra att den är värd sitt pris.


Mellan: The Balm Time Balm Concealer

I innehållsförteckningen på denna concealer hittar du ingredienser som sojaolja samt A-, C- och E-vitamin, alla kända för sina hudvårdande egenskaper.

Det är också något som känns när man applicerar denna krämiga och mjuka produkt. Huden känns nämligen mjuk och återfuktad utan att bli torr.

Produkten täcker också mycket bra och sitter på plats hela dagen utan att lägga sig i fina linjer eller rynkor. Den passar lika bra att täcka irriterande finnar med som den passar för att dölja mörka ringar under ögonen.

Med i dosan finns en applikatorsvamp men produkten passar lika bra att applicera med pensel. Den finns i tre nyanser.


Budget: Wet'n Wild Cover All Concealer Palette

Vi blev mycket positivt överraskade av denna concealer i budgetklassen. Faktum är att du får hela fyra olika concealers till priset av en.

Denna concealer är uppdelad i fyra olika färger. En grön, en skär, en hudfärgad, och en vit. Dessa fyller alla sina speciella syften.

Om du har rodnader på huden ska du till exempel välja den gröna nyansen medan mörka ringar effektivt täcks av den rosa. Vill du ljusa upp vissa områden använder du den vita färgen och vill du täcka över en finne passar den hudfärgade nyansen.

Produkten sitter även mycket bra på plats och är enkel att arbeta med. Allt man behöver göra är att applicera den med en pensel och sedan arbeta in den i huden.


Special: BareMinerals Concealer

Vi älskar mineralprodukter på grund av deras hudvårdande egenskaper och denna concealer från BareMinerals är verkligen inget undantag.

Om du söker ett mycket naturligt resultat ska du absolut välja denna eftersom den blir närmast osynlig på huden. En annan fördel är att den naturligt ger solskyddsfaktor 20, något som är speciellt bra för den tunna huden under ögonen.

Vad gäller hållbarhet är produkten också helt fantastisk. Trots prövningar som träning och spöregn sitter den säkert på plats. Vill du ha en produkt som klarar ett pass på gymmet är denna verkligen ett riktigt bra val. Den har ett bra val mellan nyanser så man kommer definitivt hitta någon som passar ens hudton.


Våra utmanare

I testet ingick också fyra andra concealers av olika typer. Vi vågar säga att du inte kommer bli besviken om du satsar på dessa heller. Överlag är vi väldigt nöjda med resultaten som produkterna i vårt concealertest gav. Här följer våra övriga favoriter.

Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer

Om du är ute efter den perfekta concealern för att täcka mörka ringar så har du hamnat rätt – detta är nämligen en riktigt bra och prisvärd produkt! Mörka ringar blir ett minne blott och dessutom är den skön i konsistensen.

Den smidiga applikatorn gör att det går kvickt att lägga sin bas och det är ju alltid välkommet! Den finns i massor av olika färger så alla kan hitta sin favorit som passar ens hudtyp bra. 

Fördelar

 • Prisvärd
 • Många olika nyanser

Nackdelar

 • Applikatorn kan upplevas svåranvänd
 • Inte ultimat för torr hy

Make Up Store Cover All Mix

Cover All Mix från Make Up Store är en av de concealers som tillhör klassikerna, och har du inte testat den ännu så är det dags att göra det. Den har med både en gul färg, en beige och persikofärgad i en och samma förpackning, vilket är mycket praktiskt. 

Du kan enkelt färgkorrigera både röda områden och mörka ringar med denna produkt och den täcker på ett fräscht sätt utan att se kakig ut. En riktigt bra concealer, med andra ord! 

Fördelar

 • Tre färgkorrigerande concealers i en förpackning
 • Bra pris

Nackdelar

 • Ganska torr formula

MAC Cosmetics Prep + Prime Highlighter Bright Forecast

Detta är en kanonbra produkt att lägga som ett första steg när du vill ha bort mörka ringar under ögonen. Om du lägger en bra concealer som ljusar upp ovanpå denna så blir resultatet flawless.

Precis som med andra produkter från MAC så är det svårt att hitta nackdelar, för deras produkter är helt enkelt fantastiska. Använd gärna tillsammans med en concealer som är i flytande form för finast resultat. 

Fördelar

 • Mörka ringar försvinner direkt
 • Praktisk pensel-applikator

Nackdelar

 • Ger inte så mycket lyster

Helena Rubinstein Magic Concealer

Om du kan tänka sig att betala lite extra för en bra concealer så ska du testa den här godbiten från Helena Rubinstein. Om du är intresserad av makeup så har du definitivt hört talas om det och troligtvis testat den.

Den tar hand om dina mörka ringar på ett kick och dessutom kommer du att få framhävda ansiktsdrag på grund av de ljusreflekterande partiklarna i produkten. 

Fördelar

 • Täcker + ger fin lyster
 • Håller hela dagen utan att spricka

Nackdelar

 • Högt pris
 • Finns endast i tre nyanser

Maria Åkerberg Cover Stick

Denna concealer kommer i en smidig pennform med två ändar i olika nyanser vilket gör det enkelt att med precision måla över rodnader och finnar. Den täcker väldigt bra och lämnar ett mycket naturligt resultat.

Vi gillar speciellt att den varken innehåller silikon eller mineralolja. Istället hittar du hudvårdande ingredienser som jojobaolja, ricinolja, och candelillavax i denna penna. Välj mellan tre nyanser.


Clarins Instant Concealer

Här får du en krämig concealer på tub från Clarins. Denna produkt passar extra bra för att dölja mörka ringar under ögonen med. Den är även väldigt bra för att ljusa upp andra partier i ansiktet med.

Formulan är lätt och krämig och känns fantastiskt skön på huden. Finns i flera nyanser.


Produkter som utgått

NYX Full Coverage Concealer

I en praktiskt liten dosa kommer denna krämiga concealer från NYX. Vi upplevde att den passade extra bra att ljusa upp under ögonen med. Eftersom den innehåller en rad hudvårdande ingredienser lämnar den huden mjuk och len.

Hållbarheten är också mycket bra och produkten sitter på plats under hela dagen utan att lägga sig i fina linjer och rynkor.

Här finns verkligen otaliga nyanser att välja mellan och man kan investera i många med tanke på det fantastiska priset.


MeMeMe Flawless Concealer

Denna concealer kommer i en hylsa komplett med applikator. Formulan är lätt och flytande utan att vara för tunn. Den fungerar lika bra att täcka mörka ringar med som den kamouflerar irriterande utslag och finnar.

Ett extra plus är att den är enkel att bygga upp önskat resultat med. En annan bonus är att den fungerar utmärkt som en primer för din ögonskugga. Den kommer i tre olika nyanser.


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals