Bästa contour kitet 2024 – Lek fram perfekta skuggor och highlights

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Contouring är en av de hetaste trenderna när det gäller makeup och fortsätter säkert att vara det en lång tid framöver. Men hur gör man egentligen? Många har hört begreppet, men har verkligen ingen aning om hur man ska utföra en riktigt bra contourmakeup.

När du ska göra en contouringmakeup börjar du med att applicera en vanlig foundation i ansiktet. Det är bäst att använda en brungrå färg för att få fram den matta skuggningen. Det ska vara cirka två till tre nyanser mörkare än din hudton.

Skugga av det område som du vill förminska eller göra djupare. Vanliga områden är under kindbenen, tinningarna, och näsans sidor.

Du ska använda en smal borste speciellt avsett för att skugga med, det får nämligen absolut inte se ut som om du lagt på en bronzer. På det här sättet bygger du alltså upp en ansiktsform med hjälp av skuggor.

Du framhäver eller förminskar olika partier i ansiktet för att få fram den optimala ansiktsformen. Det viktigaste tricket är att få skuggan på exakt rätt plats.

Efter att du lagt foundation ska du använda en bra concealer för att dölja mörka partier i ansiktet. Det kan vara mörka ringar under ögonen, blemmor, och ytliga blodkärl.

Börja sedan med den mörkaste nyansen i ditt contourkit och skapa skuggningar. Applicera den där du vill ha skuggor, till exempel käkbenen, käklinjen, och tinningarna.

Vill du få en smalare näsa använder du skuggorna på sidan av näsbenet. Vill du framhäva munnen kan du också använda skuggteknik runt munnen och runt amorbågen.

Till sist applicerar du ett löst puder som är transparent. Var generös här och sätt på mycket. Glöm inte att applicera på halsen, så att inte skillnaden mellan ansikte och hals blir alltför skarp.

Som avslut sätter du på lite solpuder för att ge en solkysst finish åt ditt ansikte. Svårare än så här behöver det faktiskt inte vara att lägga på en riktig bra contouring.

Det är dock viktigt att du verkligen tar dig tid att öva en del för ju mer du övar desto snyggare kommer resultatet att bli och du kan till sist få den där riktigt tjusiga Kim Kardashian-looken.

I premiumklassen vann kitet Jane Iredale Contour Kit som är ett perfekt contour kit för den som vill gå all in på den här typen av sminkningen. I mellanklassen vann Cover FX Contour Kit och det med den äran.

I budgetklassen stoltserar vi med Makeup Revolution Contour Kit och givetvis har vi en härlig specialare till er: Smashbox Step By Step Contour Kit kommer garanterat att sätta den perfekta looken!

Premium: Jane Iredale Great Shape Contour Kit

Jane Iredale kommer inte att göra dig besviken med det här fina contour kitet som de tagit fram. Här kan du jobba fram din ansiktsform på de mest förnämliga sättet och få resultat som ser direkt proffsiga ut.

Vill du ha ett kit som har möjligheten att ge dig riktigt bra resultat, så välj detta! Det finns dessutom i två olika nyanser, så du kommer definitivt få till det som du vill ha det.


Mellan: Cover FX Contour Kit

Inte lika exklusivt som premiumvinnaren, men väl en väldigt värdig mellanvinnare som ger dig ett kit som håller mycket hög kvalitet. Med det här kitet kan du göra den kompletta contouringen som passar både för kväll och dag.


Budget: Makeup Revolution Ultra Sculpt & Contour Kit

Makeup Revolution har skapat en produkt som passar precis alla plånböcker, till och med tonåringarna och de som studerar.

Här kan du skaffa dig en Kim Kardashian-look i budgetvariant och det fungerar alldeles utmärkt. Det är inget som helst fel på den här produkten och resultaten blir jättebra med tanke på kostnaden.


Special: Smashbox Step by Step Contour Kit

En make till suverän contour kit har vi sällan skådat! Och det är inte bara vi; det här kitet är älskad av många och har sålt i väldigt många upplagor redan. Med detta kit är det nog ingenting som kan gå fel, contourväg. Så testa den du också!

Varför ska du lita på oss?

Vi som testat contour kiten är ett gäng som alla sysslat med contouring sedan en tid tillbaka. Testgänget samlade jag ihop via en Facebookgrupp som fokuserar på makeup och sminkningar.

Det är alltså personer som är vana med contouring som har testat produkterna och de var inte så lite exalterade över att genomföra detta test, kan jag meddela!

Vem behöver ett contour kit?

Ingen behöver väl egentligen sminka sig, men roligt är det ju onekligen! Ett contour kit är för dig som vill prova en riktig glamorös look där du känner dig extra uppsminkad och fin, kanske för speciella tillfällen.

Men varför inte piffa upp dig en helt vanlig vardag med contouring? En liten varning; det är väldigt roligt och definitivt beroendeframkallande!

Hur kom vi fram till vilka contour kit vi skulle testa?

Vi i juryn hade några egna favoritmärken. Utöver detta läste vi recensioner och testresultat på nätet och kunde på så sätt komma fram till några kit som var verkligt förnämliga. Contour kiten hämtades hem från nordicfeel.se, ahlens.se, kicks.se, och lyko.se.

Hur testade vi contour kiten?

Var och en i juryn hade ansvar för ett contour kit och jobbade med det. Vi testade alla nyanser i kitet och experimenterade med dem i cirka en vecka innan vi träffades och diskuterade igenom resultaten och hur vi skulle placera dem i testet.

Våra favoriter

Premium: Jane Iredale Great Shape Contour Kit

Jane Iredale har ett contour kit med tre varma toner som effektivt lyfter fram och döljer olika områden i ansiktet. Det består av pressat puder och är väldigt lätta att blanda ut, vilket ger en naturlig och fräsch look.

Du kan även blanda färgerna med varandra för att få fram en exakt nyans som du vill ha. Contour kitet levereras i en snygg guldbox som har en spegel på insidan av locket.

Det finns också tips och instruktioner som medföljer där du kan ta del av vilka färger du ska använda beroende på vilken ansiktsform du har.

Tonerna som medföljer är matt champagne för markering, matt persika för skuggningar, och en varm brun ton för konturerna. Contour kitet är tillverkat helt utan konstgjorda färger och innehåller heller inga parabener.

Detta är en mineralmakeup som även är veganvänlig och glutenfri. Kom ihåg att alltid använda en contourborste tillsammans med ett contour kit.


Mellan: Cover FX Contour Kit

I det här fina contour kitet från Cover FX har du hela fyra blandningar av färger som formar och framhäver ditt ansikte på bästa sätt.

Detta är ett krämpuder som ger dig ett resultat med mjuka övergångar och du behöver inte bekymra dig över skarvar eller ränder. Kitet finns i sex olika varianter, beroende på vilken hudton du har.

Cover FX contour kit har vårdande och mjukgörande ingredienser och det medföljer en steg för steg-manual som gör att du kan öva och få väldigt fina resultat efter några omgångar.

Nyanserna som medföljer är färger som ger ett mer uttalat resultat. Det är ju det som passar bra för kvällssminkningen. Färgerna tillför extra lyster och skimmer till din hy.

Contouringen använder du för de mörka partierna där du vill ha en avsmalnande effekt. Highlightern används givetvis för att höja och skapa en definition av till exempel kindben och haka.

Märket har också utvecklat en egen borste som man kan köpa med om man vill. Även en mindre borste bör användas för att applicera contouringpudret.


Budget: Makeup Revolution Ultra Sculpt & Contour Kit

Makeup Revolution har tagit fram ett contouring kit med en rouge, en highlighter, och en bronzer. Det går att använda alla för en hel sminkning eller så kan du använda enbart en av produkterna också om du vill.

Du får mycket för pengarna med det här kitet och de håller definitivt måttet som ett basic contouring verktyg att ha till vardags. Den finns också i två nyanser.

Vi gillade den här skarpt och tyckte att den fungerade alldeles utmärkt! Så till det underbara priset! Det här kitet kostar inte mer än cirka 75 kronor, otroligt men sant!


Special: Smashbox Step by Step Contour Kit

En sann klassiker och det här contour kitet har funnits ända sedan man började tala om contouring överhuvudtaget. Det är en gammal favorit som många fortfarande använder och helt enkelt vägrar byta ut!

Du kan få precis de där snygga kindbenen och en accentuerad näsa som du vill ha den. En solklar fördel med det här kitet är att pudret inte lägger sig som ett lock på huden utan ser naturligt ut.

Storleken är sådan att den passar perfekt att ha med sig när man går ut. Ett stort plus är att det medföljer en borste med det här kitet, så du kan börja jobba med en gång utan att fundera på vilken borste du ska skaffa till.

Precis som med ovanstående produkter kommer denna i olika nyanser för att anpassas till individuella hudtoner.

Våra utmanare

Laura Mercier Contour To Go Custom Compact Contour Palette

I det här contour kitet finns det tre nyanser. Nyanserna är neutrala toner och kan mixas fritt så att de passar just din hy perfekt. Den djupaste färgen används för att göra de berömda skuggorna under kindbenen och längs käklinjen.

Highlightern avslutar du med och använder för att lyfta fram dina ansiktsdrag på bästa sätt. Contouren används för att skapa skuggor under kindben och käklinje.

Som du hör får du här ett komplett kit och det här lätta och naturliga nyanserna passar även väldigt bra att använda på dagen till vardags. Inte heller här bildar sminket hårda kanter, utan resultatet blir utan skarvar och med mjuka övergångar.


Glo Skin Beauty Contour Kit

Det är i sanningen underbart att gå igenom produkter av det här slaget eftersom man verkligen älskar att använda dem! Här har vi ett kit som ger ett mjukt och lätt resultat för daglig användning.

Men den fungerar för kvällssminkningen också och kan skapa dramatik i ansiktet om du vill det. Kitet finns i en mörkare nyans och passar därför många hudtoner.


Viva La Diva Cream Contour Kit

Det här kitet innehåller inte mindre än 8 färger! Det ger dig väldigt stor konstnärlig frihet och du kan verkligen jobba med att leka och trolla med dina ansiktsdrag.

Eftersom det finns så många nyanser här passar det här kitet dig vare sig du har mörk eller ljus hy. Produkten är helt parabenfri och vegansk och är verkligen prisvärt!


Anastasia Contour Kit

Som du märker finns det väldigt många contour kit att välja mellan. Och det är inte vilka produkter som helst, utan väldigt spännande sådana. Kitet från Anastasia finns även i olika nyanser och utföranden.

Anastasias contour kit har de spännande nyanserna med namnen vanilla, banana, java, fawn, havanna, och sand. Här kan du verkligen blanda och experimentera och få fram en nyans som passar precis din hudton.

Pudret är lätt och lägger sig inte i porerna och passar även för dig som har fetare hy. Produkten är allergitestad och passar således dem som har känslig hy.


NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette

Med åtta nyanser kan du vara säker på att hitta toner som passar dig i NYX Professional Makeup contour kit. Kitet består av en högkvalitativ primer med åtta stycken highlights och skuggfärger.

Den har fått översvallande recensioner på nätet och vi håller med, det här är en väldigt prisvärd produkt som även finns i olika nyanser och utföranden.


E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

E.L.F. har en rolig produkt som är en kombination av lös- och solpuder. Du applicerar helt enkelt en liten mängd solpuder under kindbenen och exempelvis vid tinningarna.

Rouget placerar du på kindbenen, i pannan, och på hakan så får du en komplett, fräsch, och solkysst look. Färgen är lätt att jämna ut och den sitter bra hela dagen. Välj mellan två nyanser för ett cirkapris på 75 kronor.


Frågor och svar

När ska jag använda ett contour kit?

Det kan du använda precis när du själv har lust. Det passar givetvis utmärkt när du ska på fest, men den funkar fint att använda även på dagen, men kanske i en lite lättare variant då.

Kan jag använda contour kitet om jag har fet hy?

Det finns contour kit som passar dem som har fetare hy. Vissa kit har en mycket lättare touch och lägger sig inte som ett lock på hyn. Dessa passar dig med lite oljigare hy.

Vilket contour kit använder Kim Kardashian?

Det är en väl förborgad hemlighet som vi inte har kunnat ta reda på, men sanningen är nog att hon använder det contour kit från de företag som hon för tillfället är sponsrad av.

Kim Kardashian har också numera sitt eget contour kit. Men enligt kritiken är det inte den bästa produkten, så hon använder den knappast själv.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals