Bästa deodoranten 2024 – Håll dig fräsch hela dagen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Finns det något mer irriterande än att sätta på sig en riktigt snygg outfit och känna sig fin för att i nästa stund upptäcka att deodoranten man valt fungerar dåligt? Få saker drar ned helhetsintrycket så mycket som dålig lukt eller mörka fläckar under armarna.

Som tur är finns det en hel del riktigt bra deodoranter på marknaden, sådana som håller dig torr, fräsch, och väldoftande hela dagen.

Jag har riktigt höga krav på en deodorant och tycker att den dels ska vara skonsam mot huden och dofta gott och dels ska den hålla svett och dålig lukt borta hela dagen.

Vår vinnare i premiumklassen blev Biotherm Deo Pure Invisible Roll-On, mellanprisklassens pris kammades i sin tur hem av Madara Herbal Deodorant, och i budgetklassen hittar du Nivea Invisible Black & White Clear.

Vi hittade också en spännande produkt i form av Aurelia Botanical Cream Deodorant som vi har med som en liten specialare. Läs vidare för mer information om våra favoriter och de andra deodoranter som var med i testet.

Premium: Biotherm Deo Pure Invisible Roll-On

Denna deodorant från Biotherm är utvecklad för att inte lämna märken på kläderna, något som annars kan vara mycket irriterande.

När vi testade den kunde vi inte märka ett spår av produkten på våra kläder, något som verkligen bekräftar att den håller vad den lovar.

Förutom detta doftar den verkligen helt ljuvligt, håller bra hela dagen och känns som en dröm på huden. Det var därför självklart att denna fantastiska deo skulle bli vår premiumvinnare.

Fördelar

 • Mild och skonsam
 • Ger inte fläckar
 • Torkar snabbt

Nackdelar

 • Dyr
 • Någorlunda stor roll-on kula

Mellan: Madara Herbal Deodorant

Vad låter bättre än en naturlig deodorant som verkligen fungerar och vårdar huden? Det är just vad denna deo från Madara gör. Med den här produkten är du så långt från kliande armhålor och irriterad hud du bara kan vara.

Att den dessutom snabbt torkar, känns behaglig när man använder den, och har en fräsch doft av eteriska oljor gör verkligen inte det hela sämre.

Fördelar

 • Naturlig utan kemikalier
 • Lätt doft
 • Kan användas av både män och kvinnor

Nackdelar

 • Något stark doft av örter
 • Lite osmidig att applicera
 • Någorlunda dyr 

Budget: Nivea Invisible Black & White Clear

Går det att hitta en riktigt bra deodorant till ett budgetpris? Ja, absolut! Köper du Niveas Invisible Black & White Clear kommer du absolut inte att bli besviken.

Denna deo är speciellt framtagen för att inte lämna fula märken efter sig på varken ljusa eller mörka kläder, något som de verkligen klarar med bravur.

Vi gillade allt ifrån hur produkten doftade, hur den kändes på huden, till det faktum att vi inte behövde oroa oss för att förstöra våra favoritplagg när vi bar den. Den är även mycket pålitlig och håller dig torr och väldoftande hela dagen.

Fördelar

 • Färgar inte av sig
 • Passar känslig hud
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Tar en stund att torka
 • Lite svår att applicera

Special: Aurelia Botanical Cream Deodorant

Denna deodorant från Aurelia imponerade stort på hela testpanelen. Det speciella med den är att den kommer i krämform och inte som en vanlig, i en burk.

Allt du behöver göra är att ta en liten mängd kräm på handen. När krämen får kontakt med huden förvandlas den till ett smidigt pulver som är lätt att smörja in i armhålan.

Vi gillade speciellt att denna deodorant är aluminiumfri och innehåller hudvårdande produkter såsom sheasmör. Den goda doften får den från eteriska oljor som bergamott och lavendel.

Fördelar

 • Väldigt dryg
 • Håller dig fräsch hela dagen
 • Naturligt innehåll

Nackdelar

 • Något svår att applicera pga pulvret
 • Dyr

Varför ska du lita på oss?

Jag har provat mig igenom de flesta olika deodoranter på marknaden under min livstid. Det innebär att jag har testat allt från otroligt bra produkter till varianter som gett mig kliande och röda armhålor. Jag har med andra ord bra koll på hur en deodorant ska vara för att hålla måttet.

För att ni inte bara ska få min åsikt så har jag dessutom hjälp av en testpanel bestående av kvinnor med samma intresse. Alla lever vi dessutom väldigt aktiva liv och skulle inte kunna nöja oss med en deodorant som inte hörde till de bästa.

Genom att utsätta deodoranterna för grundliga tester har vi fått en klar bild av vilka som verkligen är bra. Du kan alltså vara säker på att resultatet av det här testet är att lita på.

Vem behöver köpa en deodorant?

I tonåren börjar de flesta människor svettas, sen fortsätter svettningar i olika utsträckning genom hela livet. På grund av detta behöver de flesta en bra deodorant som förebygger dålig lukt och irriterande svettfläckar på kläderna.

Det är egentligen inte svettet som luktar i sig själv, men när det kommer i kontakt med bakterierna på huden bildas dålig lukt, något som man helst vill undvika.

Olika människor har olika stora problem med svettningar. En del svettas väldigt lite och andra har stora problem med sina svettningar.

Om man svettas riktigt mycket kan svettningarna till och med vara något som hindrar en socialt. Som tur är så finns det bra deodoranter anpassade för de flesta.

Även personer med känslig hud kan hitta deodoranter som är skonsamma. Tenderar din hud att klia och stickas av en vanlig deodorant kan det vara bra att välja en skonsam variant med hypoallergeniska ingredienser.

Det är högst troligt att du redan har en deodorant på badrumshyllan, men hur bra är den egentligen? Genom att omsorgsfullt välja en produkt som matchar dina behov får du optimalt resultat.

Det gör ju förstås inte heller något om produkten kommer i en snygg förpackning som är fin på badrumshyllan. Som tur var hittade vi några riktiga pärlor när vi scannade utbudet, allt från budgetfavoriter till dyrare premiumvarianter.

För att du ska slippa navigera i deodorantdjungeln och gå på nitar bestämde jag mig för att göra ett test för att ta fram de allra bästa deodoranterna i alla prisklasser. Till min hjälp hade jag såklart en testpanel som ogillar svettfläckar minst lika mycket som jag.

Hur kom vi fram till vilka deodoranter vi skulle testa?

Du kan hitta en deodorant på många olika ställen, både i matvarubutiker, i butiker för skönhet, och på diverse andra ställen.

Vi tyckte därför att det kändes viktigt att ta med deodoranter i både budgetklassen och deodoranter från det dyrare utbudet i vårt test. Detta för att kunna avgöra om det var någon skillnad, men också för att få ett riktigt brett underlag.

Det dyker också upp en hel del produktnyheter och spännande innovationer när det gäller deodoranter. Vi ville naturligtvis också ta med några sådana i testet för att se om det fanns någon riktigt revolutionerande produkt.

När vi var klara med vårt urval stod vi med ett helt gäng deodoranter från olika varumärken och i olika prisklasser. Dessa hämtade vi från populära nätbutiker såsom nordicfeel.se, lyko.se, kicks.se, och ahlens.se.

Hur testade vi våra deodoranter?

Det finns två aspekter man bör titta på när man ska avgöra om en deodorant är bra eller inte. Den ena är det omedelbara resultatet och den andra är vilken långtidseffekt deodoranten har.

Vi delade därför upp testet i två delar. Först träffades vi och provade alla deodoranterna tillsammans. Vi bedömde då bland annat doft och känsla på huden samt hur praktiska produkterna var.

Efter vårt initiala test fick alla ta med sig alla deodoranterna hem och använda dem under två dagar för att bedöma hur de höll måttet vid längre användning. Under dessa dagar utsattes samtliga deodoranter för stora prövningar i form av träning och stressigt vardagsliv.

Det kändes viktigt att testa deodoranterna just i vardagen eftersom det till exempel är i kön på mataffären med hungriga och bråkiga barn som en deodorant visar vad den går för.

När vi testade deodoranterna poängsatte vi dem efter olika kriterier, till exempel hur praktisk förpackningen var, doften, känslan på huden, och hur hållbart resultat produkten gav. De produkter som fick högst poäng blev naturligtvis också vinnarna i vårt test.


Våra favoriter

Premium: Biotherm Pure Invisible 48h Roll-On Deodorant

Vill du hålla dig fräsch hela dagen och samtidigt använda en mild och skonsam produkt? Då är Biotherms Pure Invisible 48h Roll-On Deodorant verkligen för dig.

Produkten är dessutom framtagen för att inte lämna otrevliga fläckar på dina kläder, ett löfte som den verkligen håller. Vi är egentligen inte speciellt förvånade över detta eftersom det nu nästan klassiska Biotherm är ett märke att lita på.

När vi testade denna deo upplevde vi verkligen att vi kunde känna oss säkra hela dagen. Dessutom torkade deodoranten snabbt på huden och kändes mycket skonsam och skön att använda.

Den höll även bra under tuffa träningspass och stressiga dagar på jobbet. När man applicerar den sveps man dessutom in i en helt ljuvlig doft av ros, jasmin, och lilja.

Biotherm har även många andra deodoranter att välja mellan som är minst lika bra. Priset tycker vi är värt det eftersom som den är så effektiv och håller länge.

Fördelar

 • Mild och skonsam
 • Ger inte fläckar
 • Torkar snabbt

Nackdelar

 • Dyr
 • Någorlunda stor roll-on kula

Mellan: Madara Herbal Deodorant

Madara Herbal Deodorant är ett riktigt fynd för den som gillar det naturliga. Här slipper du otäcka kemikalier, men får ändå ett resultat som håller hela dagen.

Ett extra plus är att denna deodorant även vårdar din hud. Huden i armhålorna kan annars lätt bli röd och irriterad när man använder deo, men det händer absolut inte med denna.

Ingredienserna är ekologiska och i innehållsförteckningen hittar du bland annat saker som pepparmynta, ringblomma, och salvia. Produkten innehåller också eteriska oljor med antibakteriella egenskaper vilka förhindrar dålig lukt.

Värt att nämna är också doften som är lätt, fräsch, och unisex, något som gör att både man och kvinna kan använda denna deodorant.

Fördelar

 • Naturlig utan kemikalier
 • Lätt doft
 • Kan användas av både män och kvinnor

Nackdelar

 • Något stark doft av örter
 • Lite osmidig att applicera
 • Någorlunda dyr 

Budget: Nivea Invisible Black & White Clear

För den som är trött på gula fläckar på ljusa kläder, eller vita märken på den mörka delen av garderoben är Niveas Invisible Black & White Clear verkligen ett måste. Den här produkten kan du tryggt använda utan att riskera att förstöra dina kläder.

Det är heller inte nog med det. Denna deo har dessutom en lätt, fräsch doft och känns mycket skön att använda. Den håller dig också fräsch och torr under armarna hela dagen, hur stressigt livet än blir.

Vi gillar även att denna produkt inte innehåller någon uttorkande alkohol eller några konstiga färgämnen, något som är ett stort plus för den med känslig hud.

Det finns några olika utföranden att välja mellan, och just denna har ett helt perfekt pris för en deodorant.

Fördelar

 • Färgar inte av sig
 • Passar känslig hud
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Tar en stund att torka
 • Lite svår att applicera

Special: Aurelia Botanical Cream Deodorant

Även om de flesta deodoranter kommer i stick eller roll on-form så behöver det faktiskt inte alltid vara så. Botanical Cream Deodorant från Aurelia är nämligen en deodorant i en skön krämform.

Den blir vid applicering ett pulver som är mycket enkelt och smidigt att smörja under armhålorna. Vi reagerade speciellt på hur dryg produkten verkar vara. Det behövs endast en liten mängd för att man ska känna sig fräsch precis hela dagen.

I förteckningen över ingredienser hittar du bara naturliga sådana. Exempel på detta är bland annat arrowrot och kaolin, två ingredienser som effektivt absorberar den fukt du har på huden och på så sätt håller dålig lukt borta.

Trots det relativt höga priset så tycker vi att denna är värd en investering eftersom den är så bra för huden och kommer räcka länge.

Fördelar

 • Väldigt dryg
 • Håller dig fräsch hela dagen
 • Naturligt innehåll

Nackdelar

 • Något svår att applicera pga pulvret
 • Dyr

Våra övriga favoriter

Vi kunde naturligtvis inte hålla oss från att nämna några andra favoriter som vi hittade under vårt test. Det visade sig finnas en hel rad av riktiga pärlor till deodoranter på marknaden. Även om dessa inte nådde ända upp till prispallen är de verkligen värda ett eget omnämnande.

Kiehl's Superbly Efficient Antiperspirant & Deodorant Cream

Denna deodorant från Kiehl's blev en favorit främst för att den gör ett så bra jobb utan att varken kladda eller irritera huden! Deodoranten är dessutom doftfri, vilket innebär att samtliga hudtyper klarar av att bära denna. 

Det som gjorde oss riktigt imponerade över denna var att den verkligen höll hela dagen, och till och med till nästa dag. Trots att den är doftfri så klarade den även av att hålla borta svettlukten, som magi. 

Vid applicering känns den även torr utan att torka ut, och alltså inte alls kladdig eller sådär rinnig som det ibland kan vara. Med andra ord torkar den snabbt utan att vara obekväm! Den milda formulan gör sig bra på vilken hud som helst, och tack vare den praktiska förpackningen på tub är den lätt och smidig att direkt rulla på huden. Något dyr, men så värd det! 

Fördelar

 • Krämig och behaglig
 • Torr men inte irriterande
 • Torkar snabbt

Nackdelar

 • Dyr (men prisvärd!)

Vichy 48hr Anti Perspirant Treatment Roll-on

Detta är en klassiker för många av oss deo-användare, och när vi i vårt test tog in denna för ”en undersökning” förstod vi verkligen varför. Vichy Antiperspirant är för det första väldigt prisvärd och har ett generöst pris för dess kvalité, och för det andra gör den ett bra jobb. Precis som namnet lyder är detta en antiperspirant som håller i väldigt många timmar.

Det som gjorde att vi fastnade lite extra för denna var att den har en väldigt trevlig doft, som vi kom fram till passar utmärkt både för män och kvinnor. Vissa upplevde att den doftade svagt av herrparfym, men det tyckte vi snarare bara var fräscht.

Fördelar

 • Fräsch men mild doft
 • Passar både män och kvinnor
 • Effektiv

Nackdelar

 • Något kladdig
 • Tar ett tag att torka in
 • Risk för fläckar på svarta tighta kläder

Clarins Gentle Care Roll-on

Denna roll- on från Clarins gör verkligen ett toppenjobb vad gäller att hålla armhålorna torra och fräscha. Den torra känslan stannar hela dagen. Deodoranten är lätt att applicera och torkar snabbt.

Däremot så tyckte vi att doften på denna deodorant inte riktigt är något att hurra för. Den luktar absolut inte äckligt, men den luktar väldigt starkt och konstgjort. Dock lugnade detta ner sig efter en stund och övergick till en neutral men fräsch doft, som istället gjorde sig riktigt bra för att dölja svettlukten och som höll hela dagen. Dyr, men väldigt, väldigt bra.

Fördelar

 • Torkar snabbt
 • Färgar inte av sig
 • Tar bort svettlukt 

Nackdelar

 • Dyr
 • Väldigt stark doft

Nuxe Long Lasting Deodorant

Denna deo kommer i en söt puderrosa hylsa och innehållet är verkligen inte heller mindre tilltalande. Med hjälp av alunpulver som absorberar fukt och på så sätt håller dålig lukt borta ger den en långtidsverkande effekt som verkligen håller hela dagen.

Deodoranten innehåller även andra hudvårdande ingredienser såsom kokosolja och mandelblom, något som verkligen känns vid applicering. Produkten har även en lätt och angenäm doft som bidrar till känslan av välbehag.

Fördelar

 • Söt förpackning
 • Håller dig torr hela dagen
 • Lätt doft

Nackdelar

 • Någorlunda dyr
 • Kladdig
 • Tar en stund att torka in

Dove Go Fresh Cucumber & Green Tea Antiperspirant Deodorant Stick

Denna deo lovar ett skydd som ska hålla i hela 48 timmar och vi måste verkligen medge att den känns mycket trygg att använda.

Vi gillar också att produkten innehåller en fjärdedels fuktighetskräm eftersom det får deodoranten att kännas vårdande, mjuk, och skonsam.

Vi föll även för den goda doften av gurka och grönt te eftersom den känns så fräsch och lätt. Vill du ha en pålitlig deo i budgetklassen är denna absolut ett riktigt bra val. Priset är riktigt bra för en så pass bra deodorant.

Fördelar

 • Håller väldigt länge
 • Fräsch och uppfriskande doft
 • Vårdande och återfuktande

Nackdelar

 • Något klumpig att applicera
 • “Torr” konsistens

Emma S. Deodorant Soft Colour

Söker du en skonsam deodorant som ändå doftar gott och gör ett bra jobb är denna från Emma S. ett riktigt bra val. Produkten innehåller inte parabener, mineraloljor, eller alkohol vilket känns mycket snällt mot huden.

För att ta ytterligare hand om den känsliga huden i armhålorna hittar du naturliga produkter såsom sheasmör på listan över ingredienser.

Även doften är mycket angenäm. Vid applicering sveps du in i ett fräscht och lätt moln av liljekonvalj och iris. Priset ligger bra i plånboken.

Fördelar

 • Skonsam mot huden
 • God doft
 • Innehåller inte parabener, oljor eller alkohol

Nackdelar

 • Inte så effektiv mot mycket svett

Produkter som utgått

Clean Warm Cotton Deostick

Vem har inte förälskat sig i de lätta och naturliga dofterna från Clean? Vi i testpanelen är naturligtvis inget undantag. Denna deodorant doftar mycket fräscht av signaturdoften Warm Cotton som påminner om nytvättat.

Vi har heller inget att klaga på vad gäller hur produkten känns eller vilket resultat den ger. Här får du helt enkelt en trygg och skonsam deodorant med en helt fantastisk doft. Priset kan tyckas mycket men är värt det.

Fördelar

 • Fräsch doft
 • Ger ett bra och skönt resultat
 • Skonsam mot huden

Nackdelar

 • Dyr
 • Något klumpig förpackning

Frågor och svar

Vad är deodorant?

Deodorant, eller deo som det även kallas, är en hygienprodukt som man använder i armhålan för att förhindra dålig lukt. Deodoranter fungerar även ofta mot svettningar. Deodorant finns både som roll-on och spray och med olika dofter.

Vilken deodorant ska man välja?

Man kan välja mellan roll-on och spray, men även den doft man föredrar. Har man känslig hud bör man välja en mild eller parfymfri deodorant.

Vad kostar en deodorant?

Från en tjuga och upp till ett par hundra. Det finns flera kända märken inom till exempel parfym som även gör deodoranter och dessa kostar lite mer än andra sorter.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals