Bästa elektriska nagelfilen 2024 – Professionella resultat på nolltid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Hur intresserad man är av att fixa med naglarna varierar naturligtvis från person till person, men faktum är att de flesta nog är medvetna om att ett välvårdat utseende kräver att naglarna är fräscha och åtminstone nedfilade.

Vare sig du fixar ofta eller sällan med naglarna så är en nagelfil oumbärlig. Genom att använda en elektrisk nagelfil går det hela mycket snabbare och blir dessutom bättre gjort. Klipp aldrig dina fingernaglar med en nagelsax eftersom det gör att naglarna kan skiva sig och gå sönder. Använd alltså alltid en nagelfil.

Elektriska nagelfilar har tills nu varit en ovanlig produkt för genomsnittskonsumenten och mest funnits för branschfolk, det vill säga nagelteknologer och de som driver skönhetssalonger. Men nu kan man köpa en elektronisk nagelfil själv till ett riktigt bra pris.

I premiumklassen har vi alltså en vinnare som heter Revlon Ultimate Glam Manicure Set.

I mellanklassen vann den utmärkta Babyliss Professional Nail Care 10 8480E. Givetvis har vi en budgetvariant eftersom vi vill att det ska finnas något för alla och det är dessutom en av de jättefina Revlon-nagelfilarna: Revlon Style & Dry Manicure Set heter den.

Specialaren Beurer MP41 Manikyr & Pedikyr Set ska ni inte missa eftersom det är en väldigt smart variant med inbyggd LED-lampa, vilket ger maximal bekvämlighet när du vill se ordentligt under arbetets gång.

Premium: Revlon Ultimate Glam Manicure Set

Det här är en elektrisk nagelfil där du har möjlighet att forma dina naglar precis som du vill ha dem. I setet finns hela 12 olika filar som gör att du kan anpassa din manikyr precis exakt så som du vill ha den.


Mellan: Babyliss Professional Nail Care 10 8480E

Babyliss har tagit fram många prisvärda skönhetsprodukter genom åren och deras elektriska nagelfil Professional Nail Care 10 8480e är ytterligare en sådan. Det är en liten och smidig apparat som enkelt och elegant filar dina naglar precis så som du vill ha dem.


Budget: Revlon Style & Dry Manicure Set

Tänk att vi får presentera en Revlon nagelfil i budgetkategorin också! Premiumvinnaren är deras professionella variant och här har vi en enklare version för hemmaanvändning.

För några hundralappar har du ett helt kit som ser till att dina naglar håller sig snygga och eleganta alla dagar i veckan. Det kallar vi en bra investering!


Special: Beurer MP41 Manikyr & Pedikyr Set

Ser du lite sämre och kanske använder dig av läsglasögon kommer den här elektriska nagelfilen att göra dig på riktigt gott humör.

I konstruktionen ingår nämligen en LED-lampa som du kan ha på under arbetets gång och på så sätt kan du fila med större precision. En riktigt sober uppfinning som det är helt klart värt att betala en slant för.

Köpguide - bästa elektriska nagelfilen

Vad är en elektrisk nagelfil?

En nagelfil i någon form är ett redskap som de allra flesta behöver ha hemma. En elektrisk variant gör i grunden samma sak som en vanlig fil, men ger ett snabbare och inte minst proffsigare resultat. Den förenklar kort och gott hela proceduren betydligt. 

Den elektriska nagelfilens sliphuvuden är konstruerade på ett sätt så att naglarna inte rivs upp och blir frissiga, vilket kan vara fallet med en vanlig nagelfil, särskilt de allra billigaste du köper i mataffären. Du får ett snyggt och jämnt resultat som är i stort sett detsamma som det du får på nagelsalongen. 

Du behöver absolut inte vara intresserad av att fixa naglarna flera gånger i månaden, för att investera i en nagelfil. Den passar helt enkelt alla som vill vårda sitt yttre och inte minst de som vill lägga ner mindre tid på det här, men ändå få ett extra bra resultat. Med en elektrisk nagelfil, vet du att du får ett välvårdat och snyggt slutresultat som håller länge. 

Det är dock svårt att vårda naglarna ordentligt utan att ha vissa andra produkter hemma. Ett grundläggande kit som underlättar nagelvården för dig är bland annat:

  • En bra nagelfil (gärna elektrisk)
  • Nagelolja
  • Nagelbandspusher
  • Peelingkräm för händerna
  • En bra handkräm
  • Acetonfri nagellacksborttagare

Elektrisk nagelfil – för vem?

För dig som gillar att gå på salong är en elektrisk nagelfil också ganska given. Alla typer av nageltippar och förlängningar växer ju med din egen nagel och kan ge ett ovårdat och slarvigt intryck, om de får växa ut alltför långt mellan behandlingarna.

Kompletterar du dina besök till nagelteknologen med användning av en egen elektrisk nagelfil, håller sig naglarna snygga ändå till nästa besök. Du kan då fila ner dem själv till lämplig längd och lacka om dem, så att de ser välvårdade ut. Du kan dessutom sannolikt också förlänga tiden mellan besöken till nagelteknologen och på så vis spara pengar.

Hur väljer jag rätt nagelfil?

Börja med att fundera hur ofta du behöver använda en nagelfil. Fixar du mycket med naglarna hemma och applicerar akryltippar eller kanske till och med gelénaglar, underlättar en högkvalitativ elnagelfil väldigt mycket. Är du inte intresserad av nagelvård överlag men bryr dig om ett välvårdat yttre, kan du satsa på en enklare modell. Den behöver då heller inte vara lika kraftfull som för den som använder olika typer av lösnaglar eller gellack.

Är en elektrisk nagelfil bättre än en manuell?

Vi vill påstå att en elektrisk nagelfil alltid är bättre än en manuell variant. Den elektriska är en engångsinvestering och sedan har du den alltid redo i badrumsskåpet. Naturligtvis blir det en merkostnad att köpa den, i jämförelse med en enkel glas- eller metallfil. Men bryr du dig om slutresultatet, är en elektrisk nagelfil alltid bäst.

Hur använder jag en elektrisk nagelfil? 

Att använda en elektrisk nagelfil är väldigt enkelt. När du köper den medföljer åtminstone ett sliphuvud. Finns det fler i förpackningen, ska du läsa i instruktionerna vilken som är lämplig för naturliga naglar och vilken du ska använda för lösnaglar.

Hastigheten på en nagelfil

Vissa elektriska nagelfilar kan du reglera hastigheten på. För hemmabruk räcker det med ett rpm (revolutions per minute) på 500-1000. Har du akryl- eller gelénaglar och fixar ofta med dem, finns det även elektriska nagelfilar som har högre rpm än så. Dessa brukar också nagelteknologer på salonger använda sig av.

Bra att tänka på

Längst ner i artikeln kommer vi mer i detalj gå in på hur du ska sköta om din nagelfil. Följer du de råden, har du garanterat en nagelfil lång tid framöver. När du köper en elektrisk nagelfil, är det bra att på samma gång också köpa med ett extra sliphuvud, så att du kan byta ut den smidigt när den första är förbrukad. 

Det är också bra att av den anledningen hålla sig till stora och etablerade varumärken när du köper nagelfilen, eftersom du då vet att du kommer att kunna skaffa nya slipdelar till apparaten, när du behöver.

Varför ska jag använda en nagelfil?

Alla borde använda en nagelfil. Resultatet blir alltid snyggare och bättre, än om du bara klipper naglarna. Vill du underlätta processen och säkerställa att resultatet blir fint, investerar du i en elektrisk nagelfil.

Är det säkert att använda elektrisk nagelfil?

Det är väldigt svårt att göra sig illa på en elnagelfil. Risken för att du ska skada dig om du kommer åt huden är minimal, eftersom slipen är så finkornig. En liten risk finns förstås och det är alltid viktigt att fokusera på uppgiften, vilka verktyg du än håller i handen.

Är det lång livslängd på en elektrisk nagelfil?

Sköter du om en elektrisk nagelfil, håller den nästan hur länge som helst. Det som behöver bytas ut är delarna som slits, alltså sliphuvudet. 

Ofta är elektriska nagelfilar batteridrivna och det är viktigt att plocka ut batterierna mellan användningarna, alldeles särskilt om du inte använder nagelfilen ofta. Gör du det, har du sannolikt en nagelfil så länge du själv behöver den.

Vad gör våra rekommendationer av elektriska nagelfilar pålitliga?

Rekommendationerna vi gör i den här köpguiden bygger på insamlad data från webben. Vi har gått igenom produkternas specifika funktioner och på det sättet fått en bra uppfattning om deras användningsområden och vilken som är den bästa, elektriska nagelfilen

Vidare har vi också sammanställt en mängd kundomdömen och recensioner om produkten, av personer som redan har köpt och använt den. På basen av den här informationen har vi rangordnat produkterna och kommit fram till vilken som är den bästa, elektriska nagelfilen 2021.

Våra favoriter

Premium: Revlon Ultimate Glam Manicure Set

Revlon är ju ett av de kungligaste företagen när det gäller nagelvård och här har de tagit fram en fantastisk elektrisk nagelfil. Du får den i ett helt set för professionell manikyr och pedikyr.

Varvtalet är konstant även vid tryck och hastigheten kan du själv ställa in mellan 3000 till 18.000 rpm. Det här ger väldigt stor precision och gör att du får väldigt vackra och fina nagelkanter och kan ge dem i stort sett vilken form som helst.

Den går utmärkt att använda både med vänster och höger hand. I setet ingår 7 olika slipar för manikyr och fem stycken för vård av fotnaglarna. Med det eleganta kittet kan du både fila, slipa, och polera.

Revlon Ultimate Glam Manicure Set är kompakt i storlek och  går alldeles utmärkt att ta med sig på resan.


Mellan: Babyliss Professional Nail Care 10 8480E

Babyliss har tagit fram en väldigt bra elektrisk nagelfil i mellanprisklassen. Den huvudsakliga delen är en konformad precisionsfil som du fäster på det batteridrivna skaftet som följer med i köpet.

Du får också med en polerskiva och till och med en liten fläkt som förkortar torkningstiden av nagellacket. Den smarta elektriska nagelfilen från Babyliss är uppladdningsbar och har en lång batteritid, så att du kan fila alla dina naglar på en och samma gång.

Handtaget är ergonomiskt utformat och det sitter bra i handen. Det finns ingen risk att du slinter eller halkar med nagelfilen; du kan lugnt utföra jobbet med stor precision.

Babyliss elektriska nagelfil fungerar också som pedikyr och det ingår tillbehör i setet såsom nagelbandspetare och nagelsaxar.

Du får också en snygg förvaringsväska i aluminium som gör att hela kitet verkligen ser elegant ut. Priset för den här fina elektriska nagelfilen är även väldigt överkomligt.


Budget: Revlon Style & Dry Manicure Set

Det är verkligen roligt att kunna presentera en Revlon-nagelfil här i budgetklassen! Här har vi en förenklad version av vinnaren. Den laddningsbara enheten ger dig två timmars batteridrift.

Det är väldigt smidigt att kunna köra den utan sladd och det gör att du kan fila dina naglar med större precision och dessutom kan du också polera dem med tillbehören i det här kitet.

Du har två hastigheter på nagelfilen på 5000 rpm samt 7400 rpm. Det är inte det högsta, men fungerar alldeles utmärkt för vanligt hemmabruk.

I etuiet finns en nageltork som du kan använda för att snabbare torka dina naglar. Asken är givetvis också en förvaringsplats för alla tillbehör som kommer med den elektriska nagelfilen. Det här är ett riktigt fynd!


Special: Beurer MP41 Manikyr & Pedikyr Set

Hur skulle det vara med en elektrisk nagelfil som dessutom är utrustad med en LED-lampa? Det gör att du kan se ordentligt när du arbetar och de flesta som behöver läsglasögon har väldig glädje och nytta av just den här modellen, tack vare att det ger så bra ljusförhållanden.

Den här kan du använda till manikyr såväl som pedikyr och du får sju stycken olika filar samt poleringstillbehör. Med i köpet får du ett praktiskt förvaringskit och hela produkten andas professionalitet och elegant salongsredskap.

Den drivs med el, så du behöver inte oroa dig för att batteritiden ska ta slut när du är mitt i arbetet. Priset är en väldigt anspråkslös summa för en produkt av den här kvaliteten och med den smarta uppfinningen LED-lampan.

Våra utmanare

Scholl Velvet Smooth Nagelfil

Då har de kända fotvårdsföretaget även lanserat en elektrisk nagelfil som är avsedd både för dina händer och fötter. Det finns flera huvuden att välja mellan och du klickar enkelt fast filen på själva handtaget, väljer rätt hastighet, och kör igång.

Du kan fila ner naglarna i önskad storlek och även polera naglarna så att de blir blanka, snygga, och hållbara. Med köpet ingår tre sliphuvuden och du kan också köpa dem som refill när du behöver förnya dem.

Storleken är smidig och det här är den perfekta resefilen som enkelt kommer ner i en necessär. Den är mycket värd sina kronor som den kostar.

Produkter som utgått

Revlon Travel Chic Manicure Set

Revlons allra minsta elektriska nagelfil är ett smidigt resekit som gör att du kan vårda dina naglar var du än befinner dig och alltid ha med din elektriska nagelfil på resan. Den här ger två timmars batteridrift och laddare ingår.

Trots att den här är liten i storlek ingår hela 13 slip- och poleringsverktyg och du får verkligen ett komplett kit. Det fungerar även utmärkt för dig som är trångbodd och vill få plats med något smidigt i badrumsskåpet.


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals