Bästa essence 2024 – Lyxigt steg i en komplett hudvårdsrutin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Essence är en hudvårdsprodukt som på senare tid tagit marknaden med storm. Produkten, som många gånger jämförs med toner och ansiktsvatten, är specifikt utformad för att bidra med extra lyster och glow till din hud. 

Trots att många anser det vara ett överflödigt steg i hudvårdsrutinen är det ett faktum att ett essence kan göra stor skillnad. Enligt oss det perfekta, lyxiga tillägget som tar din ansiktsvård till nästa nivå! Ta del av vår köpguide för att se vilka essence som är de bästa på marknaden just nu.

Essence boostar och bidrar med extra lyster

Att skönhet kommer inifrån är ett faktum som kvarstår. Men, trots att vi alla är fina som vi är kan det alltid vara både roligt, behagligt och belönande att vakna upp med en hy som strålar. Det är dock inte alltid helt självklart att man vaknar upp med strålande hy – många gånger är den istället torr, matt och har en grådassig ton. 

Detta är något du kan ändra på genom att investera i bra hudvård som är rätt för dig, och som även inkluderar tilläggsprodukter som ger den där extra boosten. Essence, eller ansiktsessence, är precis en sådan produkt som bidrar med det där lilla extra till din ansiktsvård. 

Därför ska du använda essence 

Produkten är fylld av godsaker och aktiva ingredienser som kan förvandla din hud från en grå kanvas till en strålande tavla. Huden berikas med fukt i mängder, samtidigt som vissa specifika innehåll kan hjälpa dig att vårda huden för att motverka ett problem. 

Vid användning boostar den också effekten av dina efterföljande produkter. Ett essence klappas lätt in i huden och förser den sen med det där extra lystret som kan göra så mycket!

Om du är intresserad av att investera i ett essence till din ansiktsvård är denna köpguide perfekt för dig. Vi har samlat de produkter som anses vara bästa essence på marknaden - du kan få inspiration om produkten i sig, samt få tips på olika varianter som kan passa dig.

Våra favoriter

Vår favorit blev först och främst Filorga NCEF Essence som vann i mellanklassen – prisvärd, effektiv och riktigt lyxig. Som ett lite dyrare, men in direkt mirakulöst tillägg, vann Sensai Cellular Performance Lotion II Moist i vår premiumklass.

Vill du investera i ett lystergivande men billigt essence kan vi rekommendera vår budgetvinnare Lumene Nordic-C Glow Boost Essence. Som en spännande specialare valde vi Benton Snail Bee High Content Essence med sitt unika innehåll och önskvärda effekt. Hoppas ni kan hitta en favorit nedan!

Premium: Sensai Cellular Performance Lotion II Moist

Om du ser din hudvård som en riktig investering kan den här lyxiga produkten passa dig mycket bra. Trots att detta essence från Sensai är väldigt dyrt är den värd varenda krona – hög kvalité, dryg, otroligt återfuktande, lugnar huden och tränger in snabbt. 

Det är många som anser att just denna är en räddare i nöden, och vi kan hålla med! Utöver de ovan nämnda egenskaperna har detta essence en mycket rik och len känsla som lägger sig så fint som bas. Huden blir fast, känns ren och håller sig mjuk dagen ut. Så bra!

Fördelar

 • Rik, fyllig och dryg formula
 • Återfuktande och lugnande
 • För flera hudtyper

Nackdelar

 • Väldigt dyr

Mellan: Filorga NCEF Essence

Filorga Essence NCEF blev vår favorit i mellanklassen på grund av dess väldigt effektiva men samtidigt lugnande egenskaper. Här får du snabbt resultat efter användning, där huden känns rejält återfuktad, mycket jämnare och behagligt mjuk.

Det som denna produkt gör bäst är dock att bidra med mycket lyster och glow. Även den här formulan sjunker snabbt in i huden och förbereder din hy på efterföljande produkter. Perfekt som bas under smink. Bör dock vänjas in något för den med mycket känslig hy.

Fördelar

 • Ger riktigt mycket lyster
 • Effektiv för fast och jämn hy
 • Sjunker in snabbt

Nackdelar

 • Kan vara lite för aktiv – bör vänjas in

Budget: Lumene Nordic-C Glow Boost Essence

Är du på jakt efter ett boostande essence som bidrar med närande ingredienser till din trötta hy? Kolla då hit! Lumene har tagit fram ett essence fyllt med Vitamin C, antioxidanter och hyaluronsyra för att ge maximal effekt vid användning. Lätt formula som verkar snabbt. 

Huden får mer lyster, slätas ut, återfuktas ordentligt och luktar väldigt gott tack vare den här produkten. Dessutom är den 100% vegansk, och väldigt prisvärd! Dock är den här inte överdrivet effektiv. Å andra sidan en produkt som funkar för de flesta.

Fördelar

 • Prisvärd Vitamin C boost för strålande hy
 • Stimulerar ditt kollagen för slät och jämn yta
 • Lätt konsistens med fräsch doft

Nackdelar

 • Inte överdrivet effektiv
 • Kan ta tid innan du ser resultat

Special: Benton Snail Bee High Content Essence

Om du är ett fan av naturen, dess skapelser och de underverk som kan uppstå kan den här produkten verkligen komma att passa dig. Detta essence är nämligen utformat med snigelsekret i riktigt koncentrerad form. 

Det ser man inte så ofta på marknaden, trots att det är en vanlig ingrediens i K-beauty. I kombination med en hel del andra aktiva ingredienser är detta ett otroligt effektivt essence som återfuktar på djupet, håller huden lugn och len, samt räcker länge. Denna gör under!

Fördelar

 • Snigelsekret och bigift - dunderkombo som gör skillnad
 • Verkar på djupet
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Dålig lukt
 • Kan vara något kladdig innan den sjunker in

Vad är essence och vad gör det för din hud?

Ett essence är, som vi tidigare nämnt, en lyxig hudvårdsprodukt fylld till bredden av diverse plumpande, återfuktande och näringsrika ingredienser. Syftet med produkten är att den ska återfukta din hud på djupet och bidra med andra hudvårdande egenskaper som i sin tur leder till att din hy får extra mycket lyster. En vanlig ingrediens är därmed hyaluronsyra. 

Beroende på vilken hudtyp du har, och om du lider av några specifika hudproblem, kan ett essence också hjälpa dig att behandla det. Detta då som komplement till den främsta egenskapen om att återfukta och bidra med en fyllig, fräsch och lysande hy.

Vilken formula har ett essence?

Formulan hos ett essence är ofta rätt fyllig, vilket i sig gör att den vårdar mer än andra liknande produkter. Dock är formulan också väldigt lätt, vilket gör att den snabbt sjunker in i huden och börjar verka efter att du klappat in den på ditt ansikte. Oavsett vilka produkter du använder kan ett essence vara ett perfekt komplement.

Boostar ett essence min hudvård?

Ja! Ytterligare en egenskap med essence är just att det även är utformat för att förbereda huden inför nästa steg i rutinen. Med essence på ansiktet kommer efterföljande produkter absorberas bättre, vilket i sig ger än bättre effekt av dessa – som en boost för att allt ska verka ännu lite djupare, ännu lite mer effektivt och ännu lite bättre.

Vad skiljer ett essence från andra typer av hudvårdsprodukter?

Det som är lite krångligt, och många gånger även förvirrande, med just essence är vad som skiljer produkten från andra liknande produkter. Många gånger liknas ett essence med både toner, ansiktsvatten, lotion och serum, just på grund av att såväl egenskaperna som syfte och resultat är liknande dessa.

Däremot finns det en rätt tydlig skillnad mellan dessa. Oavsett om du är en hudvårdsnörd och har badrumshyllan full av produkter, eller om du bara vill hålla din ansiktsvård så enkel som möjligt kan du efter en kort förklaring förstå vad som skiljer de åt. 

Till att börja med så har ett essence en rätt fyllig och rik formula, som i sin tur är väldigt vårdande och närande för huden. Det till skillnad från ett ansiktsvatten som är mer rinnigt. Däremot är formulan inte lika fyllig eller aktiv som ett serum. 

Det som skiljer ett essence från en toner eller lotion är att essence klappas in i huden, till skillnad från att svepas över den med en bomullsrondell. Varken lotion, toner, serum eller ansiktsvatten har den här specifikt fuktgivande, plumpande och lystergivande effekt som just ett essence är utformad med. Dess boostande egenskap för andra produkter är också unik.

Vilket essence ska jag köpa?

Oavsett hudtyp så är det ett faktum att vår hud är i behov av fukt – något som ett essence verkligen bidrar med utan att varken vara svår eller kladdig vid applicering. Däremot innehåller olika essence olika ingredienser, som i sin tur passar olika bra för olika behov. 

Idag finns det ett essence för allt - lider du av ett specifikt hudproblem kan ett passande essence även hjälpa dig med det. Det gäller bara att du ska hitta rätt variant! Detta både i förhållande till din hudtyp och hudproblem, önskade effekter och resultat, samt andra produkter du använder.

Hur väljer jag rätt essence för min hudtyp?

För att välja rätt essence för just din hudtyp är det viktigt att du först och främst utgår från just dina behov och vilken effekt du önskar av produkten

Det finns essence för mogen hy, torr hy, trött hy, fet hy, obalanserad hy, och så vidare. Du med torr hy är kanske i behov ett essence som ger väldigt mycket fukt på djupet, medan du med trött hy vill ha en produkt som motverkar glåmighet och bidrar med lyster. 

Du med fet hy behöver kanske istället ett essence som balanserar torrheten men håller oljenivåerna i schack. Mogen hy kan stramas åt och fixeras med essence. 

Essence kan även hjälpa dig med att förbättra ett hudproblem, som om du exempelvis lider av finnar, stora porer eller acne. Se bara till att du väljer en produkt som är specifikt anpassat för de problemet. 

Det är också viktigt att du väljer ett essence vars innehåll går bra ihop med din resterande hudvård. Ett essence med exempelvis hyaluronsyra eller vitamin C går inte alltid ihop med andra aktiva ingredienser. Tänk också på att ett essence förstärker effekten av dina produkter – de bör gå hand i hand för att framhäva varandra och bidra till maximal effekt utan att förvirra huden. 

Känns det svårt att välja essence för din hudtyp på egen hand kan du alltid ta hjälp av en expert. Vi hoppas också att vår köpguide med information, tips och rekommendationer kan hjälpa dig att hitta rätt produkt!

Hur använder jag ett essence?

Trots att essence många gånger anses som en något överflödig hudvårdsprodukt anser vi utan tvekan att det är ett perfekt komplement för att ta din hudvård till nästa steg. Inte nog med att produkten i sig bidrar med mycket gott för huden – dess innehåll är även boostande för de andra produkterna du använder, vilket i sin tur ger dubbel effekt på allt.

Att lägga till ett essence är inte heller krångligt, svårt eller särskilt tidskrävande. Så länge du hittat rätt essence för dig ska du se att det endast bidrar med fördelaktiga egenskaper, trots att det innebär ett extra steg. För att få maximal effekt av ditt essence applicerar du det så här:

 1. Rengör ditt ansikte noggrant från både smink och smuts.
 2. Följ upp med toner eller ansiktsvatten om du använder det.
 3. Applicera sen ditt essence – häll produkten i dina handflator och klappa in i huden.
 4. Låt ditt essence sjunka in någon minut.
 5. Gå sen in med efterföljande produkter – serum, ögonkräm, olja och ansiktskräm (det du använder).

Fördelar och nackdelar med essence

Om det inte redan tydliggjorts från vår sida så är ett essence en produkt som alla kan få glädje av. Oavsett hudtyp och behov kan de fylliga, plumpande och aktiva ingredienserna i ett essence bidra till att din hy vaknar till liv på nytt. De främsta fördelarna med ett essence är att det:

 • Jobbar effektivt på djupet med hög koncentration utan att irritera
 • Återfuktar rejält 
 • Bidrar med lyster och glow
 • Ser till att dina hudproblem behandlas enligt behov
 • Kan anpassas efter hudtyp och önskade resultat
 • Enkelt att använda trots ett extra steg 
 • Boostar efterföljande produkter

Men, för att ditt essence ska bidra med alla dessa fantastiska och hudvårdsfrämjande egenskaper är det otroligt viktigt att du använder rätt produkt för din hudtyp. 

I och med att ett essence verkar med aktiva ingredienser och boostar effekten av dina produkter kan fel innehåll leda till fel resultat. På samma sätt är det också viktigt att det användas rätt, samt att din övriga hudvård matchar produkten när det kommer till innehåll, syfte och resultat.


Vinnarna – våra favoriter inom essence

För att ta fram våra vinnare i detta test har vi utgått från mängder av tester, seriösa guider, kundrecensioner och övriga kommentarer. På så sätt har vi fått en bild av vad användarna faktiskt säger, och vilka produkter som är bäst baserat på resultat, användning, behov och prisklass. Nedan hittar ni våra favoriter!

Premium: Sensai Cellular Performance Lotion II Moist

Sensai Cellular Performance Lotion ll Moist är ett otroligt lyxigt alternativ när det kommer till essence. Men, om du gillar att lägga ner både mycket pengar och vårdande produkter på ditt ansikte kan vi verkligen rekommendera den här. 

Trots att den är dyr anser många att den är värd varenda krona, just på grund av dess egenskaper som agerar räddare i nöden. Denna lotion från Sensai är inte bara mycket rik, fyllig och dryg. Den är även mycket återfuktande, lugnar huden och är snäll med sina aktiva men milda ingredienser. 

Efter användning känns huden både fast, fyllig och mjuk. Perfekt för er som har normal till mycket torr hy. Trots den rika formulan tränger produkten in snabbt för att ge rum åt andra efterföljande produkter. Sensai Essence boostar även deras effekt. 

Som pricken över i:et har den en svag men fräsch doft. Vi är verkligen så nöjda – din hud kommer tacka dig efter att du investerat i denna, för det är sannerligen en investering!

Fördelar

 • Rik, fyllig och dryg formula
 • Återfuktande och lugnande
 • För flera hudtyper

Nackdelar

 • Väldigt dyr

Mellan: Filorga NCEF Essence

Så fort vi såg den här produkten kändes det som en självklarhet att den skulle vara med i vårt test. Och efter vidare research insåg vi att den till och med fick komma att bli vår vinnare i mellanklassen! 

Här får du ett riktigt effektivt essence som garanterat bidrar till ökad fasthet och väldigt mycket mer lyster i huden. Formulan tränger ner på djupet och fyller huden med såväl fukt, lyster och utjämnande ingredienser. Huden blir också jämnare och så behagligt mjuk. Efter användning sjunker produkten in snabbt för att skydda och bevara fukten. 

Något som däremot är bra att veta om är att detta essence, som sagt, jobbar väldigt aktivt och effektivt. Har du väldigt känslig hy som inte är van vid koncentrerade produkter kan det därmed vara bra att vänja in den först för att undvika oönskade följder. 

Utöver det så är den här superbra, och den gör verkligen sitt jobb. För dess effekt och kvalité anser vi inte heller att priset är särskilt farligt. Som ett kompletterande plus har den här produkten en riktigt trevlig doft som de flesta kan tycka om. Kort och gott en fantastisk produkt!

Fördelar

 • Ger riktigt mycket lyster
 • Effektiv för fast och jämn hy
 • Sjunker in snabbt

Nackdelar

 • Kan vara lite för aktiv – bör vänjas in

Budget: Lumene Nordic-C Glow Boost Essence

Lumene Nordic C Glow Boost Essence är, precis som namnet utlovar, ett riktigt boostande essence som bidrar med både det och det andra till din hud. Tack vare det generösa innehållet av Vitamin C och antioxidanter från hjortron kommer din hy få en strålande lyster efter användning. 

De två varianterna av hyaluronsyra som ryms i denna ser till att din hy slätas ut och får en jämnare finish då syrorna stimulerar ditt naturliga kollagen. Formulan är återfuktande men samtidigt lätt för enkel applikation och snabb absorbering. Konsistensen känns skön på huden. 

Utöver det gillar vi också att detta essence har en mycket fräsch doft som piggar upp lite extra. Trots att effekten inte är lika stark som hos en del andra essenser (som våra andra vinnare) gör den här ett bra jobb. Att den inte jobbar lika starkt gör också att den funkar på de flesta. Är du tålmodig kommer du absolut se skillnad på din hy! Väldigt prisvärd.

Fördelar

 • Prisvärd Vitamin C boost för strålande hy
 • Stimulerar ditt kollagen för slät och jämn yta
 • Lätt konsistens med fräsch doft

Nackdelar

 • Inte överdrivet effektiv
 • Kan ta tid innan du ser resultat

Special: Benton Snail Bee High Content Essence

Många av de användare som rekommenderat den här produkten uttrycker sig med att just detta essence gör magi för deras hud. Och kollar man på innehållsförteckningen kan man nästan förstå varför – innehållet är inte bara spännande och unikt, utan även otroligt aktivt. 

Här hittar du både koncentrerat snigelsekret, bigift, EGF och Niacinamide som tillsammans skapar en riktig dunderkombo. Utöver det innehåller produkten även andra aktiva ingredienser som verkar på djupet för bästa möjliga resultat.

Att vi valde den här som specialare beror inte bara på att dess formula gör större skillnad än de flesta produkter vi stött på i samma utsträckning. Innehållet av både snigelsekret och bigift är i sig väldigt ovanligt – enligt oss en perfekt specialare med andra ord! Detta essence kommer göra stor skillnad från dig hud. 

Vid användning får huden ordentligt med fukt, rodnad reduceras, huden lugnas, och så får du en jämnare hudton. Detta håller i sig hela dagen för långvarig effekt och skydd. På sikt kommer den även reducera fina linjer. 

Med andra ord en mycket mångsidig produkt som passar alla hudtyper, ger gott om näring till huden, och som är otroligt dryg. Så bra och behaglig på huden oavsett behov, problem eller användning. Det enda negativa är den konstiga lukten. Dessutom är den så prisvärd!

Fördelar

 • Snigelsekret och bigift - dunderkombo som gör skillnad
 • Verkar på djupet
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Dålig lukt
 • Kan vara något kladdig innan den sjunker in

Våra utmanare

Många av de essence som finns på marknaden idag håller hög kvalité och ger fina resultat – vi hittade därmed många produkter vi ville ha med i vårt test. Däremot kan inte alla korras till vinnare. Här nedan hittar ni de essence som vi också vill rekommendera till er, men som inte riktigt nådde upp till prispallen.

Holika Holika 3 Seconds Starter

Holika Holika är ett hudvårdsmärke som fått allt mer uppmärksamhet på senaste tiden. Och det inte minst på grund av att deras produkter både är prisvärda och ger önskvärda resultat. Det samma gäller detta essence, 3 Seconds Starter.

Just den här varianten av essence bidrar med en riktig fuktboost till din hud, som i sin tur ser till att din hy känns plumpad, fyllig, jämn och har mycket lyster. Den främsta ingrediensen här är hyaluronsyra. Trots att huden blir både fyllig och mjuk är formulan lätt och absorberas snabbt. Perfekt för nästkommande produkter och som bas under dagen. 

Det vi gillar lite extra med den här produkten är dock inte bara att den gör ett bra jobb till ett billigt pris. Vi gillar också att dess effekt håller i sig länge så att din hy känns len, mjuk och behaglig dagen ut. Återfuktningen här är verkligen intensiv!

Som ett plus på allt det här så kan detta essence användas på de flesta hudtyper för att motverka åldrande och förebygga trött hy. Formulan är behaglig och doften god. Vi är riktigt imponerade i förhållande till det pris produkten har.

Fördelar

 • Intensiv återfuktning som varar länge
 • Förebygger trött, grå och åldrande hy
 • Behaglig formula som är lätt att applicera

Nackdelar

 • Kan upplevas som något svag/för lätt
 • Billig förpackning

Clarins Super Restorative Treatment Essence Pre-Serum

Är du ett fan av Clarins och deras produkter? Då kan denna produkt bli ett nytt tillskott till din hudvårdssamling. Clarins Super Restorative Treatment är ett lyxigt essence som förbereder din hy inför nästkommande produkter. 

Detta essence har i sig en effektiv effekt på just ålderstecken och trötthet i huden, vilket vi alla kan må bra av! Att vi gillar den här så pass mycket beror även på att formulan både är behaglig, lätt och sjunker snabbt in i huden. Trots det ser du direkta resultat vid applicering – återfuktad, slät, jämn, fyllig och strålande. 

Porerna förminskas också, samtidigt som din hy kommer få en ny och fräsch finish med ett yngre utseende. Ingredienserna är aktiva för att även ge långvariga effekter med stor skillnad. Otroligt skön och lätt att använda i din dagliga hudvård. Något dyr, men verkligen bra!

Fördelar

 • Direkt verkan på ålderstecken, trötthet och porer
 • Förbereder bra inför nästkommande produkter
 • Lätt formula för enkel appliceringen dagligen

Nackdelar

 • Något dyr

Missha Time Revolution The First Treatment Essence

Oj, den här produkten har minst sagt blivit omtalad bland såväl hudvårdsnördar som de i på jakt efter enkla men välfungerande produkter. Missha Time Revolution The first Treatment är ett essence berikad med en väldigt koncentrerad men samtidigt mild formula innehållande diverse aktiva ingredienser.

Tack vare dess innehåll ser produkten till att din hy fylls på med ordentligt med fukt, så att den i sin tur kan återuppta sin lyster och stråla inifrån och ut. Huden balanseras alltså på nytt! Vid användning känns huden både mjuk, fast och fyllig – precis vad vi vill ha. Formulan är dryg och håller länge.

Som ett extra plus verkar detta essence för att motverka åldrande. Detta uppnås bland annat på grund av ingrediensen fermenterat jästextrakt. Kort sagt en mycket effektiv produkt som gör det jobb vi önskar - ett tips är dock att vänja in produkten först. Något rinnig och svår att applicera, och väldigt dyr. Men annars bra!

Fördelar

 • Högkoncentrerad men mild formula för bra effekt
 • Bidrar med fukt för naturlig förbättring
 • Gör huden mjuk, fast och fyllig

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Rinnig formula – svår att applicera

Dermalogica Redness Relief Essence

Det här är en produkt specifikt utformad för dig som lider av rodnad och en något irriterad hy. Dermalogica Redness Relief är ett essence som agerar likt ett koncentrerat ansiktsvatten. Därmed är effekten rätt kraftig, samtidigt som resultatet håller i sig för att uppnå en stärkt hud. 

Vid användning balanseras huden för att motverka såväl rödheter, utslag, irritation och stressad hy. Perfekt för dig som har känslig hy och vill applicera något som lugnar den. Du ser resultat direkt utan att du behöver mycket produkt. Huden blir också fyllig, får ökad lyster och får en jämnare ton.

Vårt tips är dock att vänja in den här produkten om du inte vill riskera oönskade bieffekter. Tänk också på att skaka flaskan väl innan användning. Utöver det har vi inget att tillägga. Kan användas dag och kväll! Mycket prisvärd.

Fördelar

 • Perfekt för dig med rodnad, irritation och utslag
 • Lugnar och jämnar ut direkt
 • Prisvärd produkt som stärker huden

Nackdelar

 • Kan ge reaktion om för snabb användning
 • Rinnig om flaskan inte skakas väl

The Skin House Wrinkle Away Fermented Essence

Här har vi ett essence från The Skin House! Deras Wrinkle Away Fermented essence är perfekt för dig som vill släta ut huden, få en jämnare yta och motverka ålderstecken som fina linjer och rynkor. Formulan är mycket fuktgivande och fyller huden för önskade resultat.

Efter användning känns huden ren, frisk och stark. På så sätt håller resultatet i sig länge utan att du behöver göra mer än att klappa in produkten dagligen. Trots att produkten kommer till ett relativt bra pris gör den ett mycket bra jobb som funkar för de flesta. Vi är nöjda!

Fördelar

 • Motverkar fina linjer och rynkor
 • Fuktgivande och utjämnande resultat
 • Stärker huden och håller den frisk

Nackdelar

 • Inte överdrivet effektiva resultat

It’s Skin Power 10 Formula VC Effector

För dig som gillar mångsidiga och anpassningsbara hudvårdsprodukter kan vi verkligen rekommendera detta essence från Its Skin. Den här varianten finns nämligen i en uppsjö av olika modeller, där är innehåller olika ingredienser för att bidra med olika egenskaper och resultat.

Med andra ord finns det en produkt för varje behov och problem. De kommer även i olika storlekar och pris! Däremot får du betala rätt mycket för några få droppar, men oj vilka fina resultat de ger. Just den här är bra för att jämna ut hudtonen, ljusa upp, få mer lyster och släta ut. 

Porer minskar, fina linjer fylls och huden får en allmänt fastare känsla. Tack vare den vattenbaserade formulan är den lätt på huden, behaglig att applicera och sjunker in snabbt. Passar för alla hudtyper. En lyxig produkt som gör ett mycket bra jobb efter en tids användning.

Fördelar

 • Anpassningsbar produkt för olika behov
 • Jämnar ut, ljusar upp och ökar fastheten
 • Lätt formula för snabb absorbering

Nackdelar

 • Tar en tid innan resultat visas
 • Dyra droppar

Skin Treat Fermented Mushroom Hydrating Essence

Skin Treat Essence är en produkt berikad med fermenterad svamp – spännande va?! Trots att det kanske låter lite märkligt så är just detta essence otroligt väl fungerande tack vare sitt innehåll av den återfuktande, fermenterade svampen. Reishi, som svampen heter, ser till att huden repareras och hålls frisk, stark och pigg under en lång tid. 

Vid applicering kommer du märka hur din hud bara suger upp den här produkten och tar åt sig av all fukt som finns att hämta. Resultatet blir en fyllig, mjuk och strålande hy med stärkt barriär och jämnare textur. Huden kommer hålla sig återfuktad hela dagen, även de riktiga torra hudarna!

Något vi däremot vill förbereda dig på är formulan på detta essence. Formulan här är nämligen åt det mjölkiga hållet, vilket man inte alltid är van vid. Däremot är denna just också mycket lugnande, snäll mot huden och otroligt behaglig att applicera. Och så absorberas den snabbt. Så vi är nöjda ändå! 

Som pricken över i:et är denna tillverkad i Sverige, är 100% vegansk och har 97% naturligt innehåll. Trots att den här produkten kommer till ett lågt pris känns den väldigt lyxig och rik att använda. Verkligen ett fynd.

Fördelar

 • Mycket prisvärd produkt av hög kvalité
 • Lyxigt återfuktande även för torr hud
 • Väldigt mild, snäll och lugnande

Nackdelar

 • Mjölkig konsistens – ovant i början
 • Något konstig doft

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals