Bästa foundation för blandhy 2024 – Naturligt fräsch hela dagen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En bra foundation som är rätt för just din hud är avgörande för att du ska få en bra makeup. Men det är en riktig djungel att hitta rätt foundation och därför har vi valt att sätta ihop det här testet för att hjälpa dig hitta rätt.

Du som har blandhy har faktiskt många produkter att välja mellan och det finns en massa fina alternativ i alla prisklasser. En fördel med det stora utbudet är dock att alla kan hitta sin egen favorit och en foundation som passar riktigt bra för just sin hy.

Behoven är också olika. Många vill ha en heltäckande foundation medan andra bara vill ha en lätt och naturlig look. Med flera av produkterna kan du variera hur du vill att slutresultatet ska se ut med en och samma produkt.

Du kan använda ett enda lager till vardags och jobba upp flera lager för en heltäckande look, till exempel om du ska på fest. Komplettera därefter med puder och rouge och du har en hel look värdig vilken galatillställning som helst.

För väldigt många är en bra foundation det absolut viktigaste att ha i sitt makeupkit och många använder bara en foundation till vardags.

Numera är det en hel vetenskap att applicera foundation och det finns en massa tekniker du kan använda dig av för att få det resultat du vill ha. Du kan använda sminksvamp, sminkborste, eller till och med jobba med fingertopparna.

Foundation finns i olika varianter och det kan vara löst puder, en fast kaka, eller i flytande form. Den kan vara semitäckande eller heltäckande.

Det du ska vara noga med är att du får en foundation som är återfuktande eftersom du absolut inte vill att den ska torka ut huden. En bra princip att utgå ifrån om en foundation är flytande är att ju tjockare foundation desto mer täckande är den.

I vissa produkter ingår en liten kudde, det vill säga en svamp som du kan applicera din foundation med. Det här ger ofta en naturlig och bra look som passar bra till vardags.

Många varumärken erbjuder också refillvarianter, så du behöver inte köpa ett helt nytt etui eller puderdosa. Välj alltid foundation efter din hudton. Det är viktigt att den inte är för mörk eller ljus.

Du hittar din nyans genom att testa den i dagsljus. Lägg lite foundation vid käklinjen och se hur nyansen ligger mot ansikte och hals. Rätt nyans ska synas så lite som möjligt och smälta in i huden.

En foundations uppgift är att släta ut huden, inte att ge den färg. Vill du se solbränd ut ska du göra det med hjälp av en bronzer och inte med en foundation.

Kom också ihåg att alltid testa ut din foundation med jämna mellanrum eftersom din hudton kan ändras beroende på din ålder, vilken årstid det är, och så vidare.

En foundation applicerar du allra först i din makeuprutin efter att du rengjort ansiktet och applicerat en återfuktande hudkräm. Du använder borste, pensel, svamp, eller fingrar.

Använder du fingertopparna så kom ihåg att rengöra händerna riktigt ordentligt innan. En pensel kan ha fördelarna att det är lättare att jobba lager på lager och en svamp är bra på att sudda ut skarpa kanter med.

Tvätta redskapen väldigt ofta eftersom de samlar mycket bakterier. En foundation behöver inte heller ligga på hela ansiktet utan kan med fördel täcka partier som du tycker är särskilt besvärliga.

Till exempel runt näsan och på hakan. Jobba in produkten i huden tills den sitter jämnt och naturligt. Se till att skaffa en foundation med SPF så har du även ett skydd för solen!

I premiumklassen vann drottningen av foundations, nämligen Bareminerals Original. Vår mellanvinnare heter Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation och vår fina budgetvinnare är Makeup Revolution Ultra Face Base Foundation.

Premium: Bareminerals Original SPF15 Foundation

Bareminerals är numera ett av de mest kända märkena på marknaden och när de introducerade mineralpuder och foundation slog det igenom med buller och bång.

Här får du ett foundationpuder som vårdar och dessutom lägger sig som en silkeslen extra hy på ditt ansikte och minskar effektivt porerna utan att täppa till.


Mellan: Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation

Max Factor har gjort det igen! Det vill säga tagit fram en innovativ produkt som gör att du känner dig fräsch hela långa dagen och lägger en fantastisk bra bas för din makeup.

Miracle Touch är lätt att applicera och den minskar porerna betydligt och ger en naturlig, men heltäckande finish. Lätt värd att testa om du inte redan har gjort det!


Budget: Makeup Revolution Ultra Face Base Foundation

En jättefin budgetprodukt som är perfekt att använda i din vardagsmakeup. Den tar bort glansiga hudpartier och håller jättebra hela dagen. Kombinera med en primer så får du en makeup som sitter som berget. Och det till ett budgetpris dessutom!

Varför ska du lita på oss?

Inför det här testet kunde jag samla min trogna tribe av testare som hjälp mig många gånger i olika sminktest. Alla deltagare har normal- och blandhy och produkterna är noggrant testade och utvärderade i praktiken.

Vem behöver en foundation?

Varken foundation eller smink överhuvudtaget är naturligtvis något man måste ha. Men att känna sig uppfräschad och lite fin i vardagen är faktiskt en härlig känsla som jag skulle unna de flesta.

Det är en enkel vardagslyx att få applicera lite foundation och därefter genast känna sig fräschare på morgonen. En foundation kan också ersätta övrig makeup. Vill du ha en enklare look använder du bara en foundation och lite mascara.

När du ska på fest kompletterar du med ett puder och rouge. Hur enkelt och snabbt som helst och det ger väldigt mycket livskvalitet med några minuters extraarbete på morgonen.

Hur kom vi fram till vilka foundations för blandhy vi skulle testa?

Efter grundlig research på nätet och ett idogt läsande av många tester har vi kommit fram till vilka produkter vi ville titta närmare på.

Vi hade också själva mångårig erfarenhet av att sminka oss med foundation; så vi diskuterade även igenom valet av ett antal varumärken som vi själva tyckte mycket om.

På basen av detta kunde vi välja de foundations för blandhy vi ville ha med i testet. Inför testet hämtades produkterna hem från nordicfeel.se, ahlens.se, och kicks.se.

Hur testade vi foundationprodukterna?

Varje panelmedlem hade ansvar för att testa en foundation. Den testades under en vecka, resultaten dokumenterades noggrant, och vi poängsatte produkternas egenskaper och kvalitet.

Våra favoriter

Premium: Bareminerals Original SPF15 Foundation

BareMinerals är det numera berömda märket som tagit världen med storm. Produkterna består av 100% mineraler och de har även ett naturligt UV-filter på 15 SPF.

Den här fina foundationprodukten ger ett lätt och silkeslent resultat som håller hela dagen. Du får ingenting av den där tunga effekten som vissa produkter ger där din foundation känns som en kaka i ansiktet.

Den slätar ut och minskar porer utan att torka ut huden. Fördelen med mineralfoundation är att det samtidigt vårdar huden otroligt bra. Det sägs att man kan sova med mineralsmink på eftersom det ger huden så mycket näring.

Jag har själv aldrig provat detta, men det skulle inte förvåna mig om det var så! Du applicerar produkten med valfri teknik och upprepar tills du uppnått den täckning du vill ha.

Produkten kan kännas i dyraste laget, men den är otroligt dryg. En liten burk räcker väldigt länge då innehållet landar på 8 gram och den finns i massvis av fina nyanser.


Mellan: Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation

Detta är Miracle Touch från Max Factor med deras senaste innovation. Det är en lättviktsformula som är fast från början, men övergår till flytande form när du applicerar den. Här får du en perfekt bas från början.

Den bildar en lätt, fräsch, och slät finish med härlig lyster. Max Factor har hållit på otroligt länge med foundations och vill man ha en produkt med kvalitet till ett rimligt pris är det deras foundation man ska satsa på.

Miracle Touch Foundation är lätt att applicera med vilken teknik du än använder. Man kan också besöka Max Factors hemsida och där få väldigt många bra beskrivningar och tutorials för hur man applicerar deras produkter på bästa sätt.

Även denna foundation kommer i några olika nyanser, så man hittar definitivt den som passar ens egna hudton. Max Factor Miracle touch liquid illusion foundation kommer också till ett väldigt bra pris.


Budget: Makeup Revolution Ultra Face Base Foundation

Makeup Revolution har tagit fram en foundation för blandhy som är snäll mot huden och som samtidigt tar bort glans. Den håller hela dagen och kombinerar du med en primer har du helt garanterat inga glansiga partier i ditt ansikte så länge du behöver det.

Det här är en väldigt prisvärd produkt och du får mycket för pengarna. Makeup Revolution finns i många färger och du hittar garanterat din egen nyans bland de olika färgvalen.

Det här är verkligen makeup-revolution i ordets rätta bemärkelse! Och det för endast cirka 75 kronor för en tub på 30 ml! Går du efter mottot billigt och bra ska du alltid satsa på produkter från Makeup Revolution!

Våra utmanare

BH Cosmetics Liquid Foundation

BH Cosmetics Liquid Foundation ger medium till full täckning och du får en mjuk och naturlig look. Den ger en lätt men slät och snygg finish och minskar porernas synlighet.

Perfekt att ha som vardagsmakeup när du ändå vill ha ett helt klanderfritt utseende. Produkten har hela 12 nyanser, så du kommer med allra största sannolikhet att hitta just din nyans.


Yves Saint Laurent Encre De Peau Foundation

Det vore ju nästan omöjligt att inte ha med en Yves Saint Laurent-produkt i ett foundationtest. Deras produkter är så otroligt förnämliga och det är givetvis även deras foundation.

Den finns även i flera härliga nyanser. Här får du en foundation med 24 timmars hållbarhet och som ligger lätt och silkeslent mot huden.

Produkten innehåller rena pigment som lägger sig som ett extra lager hud på ansiktet och både mattar ned huden och återfuktar den på en och samma gång.


Bobbi Brown Skin Foundation Cushion Compact SPF 35

Bobbi Brown Skin Foundation i flytande form är lika lätt att applicera som en fast variant. Det väldigt speciella med den här är att den har en solskyddsfaktor på 35.

Dessutom innehåller den ett extrakt från rosa silkesträd samt koffein - något som kanske inte alltid är så bra att dricka, men som är en erkänd dundermedicin för huden. Bobbi Brown Skin Foundation finns i nio nyanser och passar blandhy. Refill finns att köpa till det tillhörande etuiet.


Nyx Professional Makeup Total Control Drop Foundation

Nyx har tagit fram en spännande foundation i flytande form. Några droppar och du får en härligt silkeslen, matt foundation. Du väljer själv hur mycket täckning du vill ha genom att applicera på fler droppar allt eftersom.

Vill du ha en lätt dagmakeup är det bara att använda ett par droppar av produkten och vill du ha en helmakeup till kvällen eller för en fotografering, så applicera tills den täcker så mycket som du vill.

Även här hittar du flera olika nyanser att välja mellan - kom ihåg att den ska vara så nära din egna hudton som möjligt!


Shiseido Advanced Hydro-Liquid Compact Foundation Refill

Shiseidos foundation återfuktar på ett fantastiskt sätt och huden får en naturlig, härlig lyster av produkten. Även med denna foundation kan du välja täckningsgrad själv.

En lätt makeup för dagen får du genom att applicera ett enda lager och vill du ha en mer heltäckande bas kan du applicera flera gånger tills du är nöjd. Produkten har en solskyddsfaktor på 15 och innehåller 12 gram.


Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup

Ja, hörrni! Vad vore väl ett test av foundations utan sminkets grand old lady; Estee Lauder! Detta är en foundation med mycket hög täckningsgrad och du skyddar huden med en solskyddsfaktor på 10.

Kombinerar du den här med en primer och en concealer har du en klanderfri makeup som garanterat håller hela dagen. Kom ihåg att skaka flaskan ordentligt före användning för maximal effekt.

Produkter som utgått

Make Up Store Liquid Foundation

Make Up Store Liquid Foundation Honey

En krämig och fin foundation för dig med blandhy. Liquid Foundation Honey ger en jämn och vacker finish samtidigt som det ser helt naturlig ut. Du får ingen tjock kaka i ansiktet utan produkten smälter in i huden och blir lätt och silkeslen.

Den är halvtäckande och är avsedd för dig som vill ha en naturlig look som funkar i dagsljus utan att makeupen ser påsmetad ut. Du får en jättefräsch look med Liquid Foundation, det kan panelen intyga som var jättenöjda med produkten.

Vi är extra stolta över att presentera just den här produkten eftersom varumärket Makeup Store är nordiskt och det snabbast växande kosmetikaföretaget på den skandinaviska marknaden.

De har ett väldigt brett utbud av kosmetiska produkter och deras honnörsord är kvalitet och kreativitet. De vill inte följa trender; deras mål är att skapa dem.

Frågor och svar

Många foundations jag provat torkar ut min hy, vad ska jag göra?

Då är det bäst att du undviker att använda foundation på de områdena där du är torr. Ofta är det på de feta partierna som du vill täcka upp lite extra, det vill säga haka, näsa, och panna. Lägg på din foundation endast på de här områdena och skippa resten.

Vilken foundation är bäst; flytande eller puder?

Det är egentligen en smaksak och beror på vad man är ute efter för resultat. En flytande foundation är lätt att jobba upp till ett riktigt heltäckande resultat medan en foundation i puderform kan kännas mer naturlig.

Det finns också foundations som är i kakform. Precis som flytande foundation kan dessa ge mer heltäckande resultat än de som är i pulverform. Men kom ihåg att du också kan jobba lager på lager och på så sätt få en täckande foundation även med ett puder.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals