Bästa foundation 2024 – Silkeslen hud på några sekunder!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Silkeslen hud utan ojämnheter är något de flesta av oss drömmer om, dock är vi inte så många som varit lyckliga nog att ha begåvats med det av naturen. 

Vilken tur då att det finns foundation som kan hjälpa oss lite på traven! En bra foundation sjunker in fint i huden och jämnar ut ojämnheter utan att lägga sig i porer och fina linjer. Den ska helt enkelt förbättra utan att synas.

Jag har dock bestämt mig för att hjälpa er att hitta en foundation som uppfyller alla kriterier och ger just det där jämna resultatet man vill ha. Målet var att hitta en foundation som faller alla i smaken och passar alla plånböcker. 

By Terry Terrybly Densiliss Foundation döljer alla ojämnheter och ger ett perfekt resultat! Clinique Even Better Makeup SPF 15 reducerar porer och ger ett lätt solskydd.

Behöver vi säga mer än att Maybelline Dream Matte Mousse är världens mest sålda foundation?! Önskar du en lätt puderfoundation som vårdar huden ska du läsa mer om Jane Iredale Amazing Base Loose Mineral Powder.

Premium: By Terry Terrybly Densiliss Foundation

Denna underbara produkt blev vår absoluta favorit i premiumklassen. Den lämnar hyn helt felfri men ändå med ett naturligt utseende och reducerar dessutom synbart fina linjer och ojämnheter.

Trots att produkten främst är framtagen för mogen hud fungerar den även på yngre hud, speciellt om man har många ojämnheter som man vill täcka. Är det ett perfekt resultat du är ute efter är denna absolut för dig.


Mellan: Clinique Even Better Makeup SPF 15

Här har du en foundation som är fri från olja och är även bra att använda under en lång tid då produkten bidrar till reducering av dina porer och jämnar ut ojämnheter även när man är sminkfri.

Vi gillar även att, som namnet förmedlar, den har solskyddsfaktor 15, vilket alltid är att föredra så ditt känsliga ansikte alltid är skyddat mot solen.


Budget: Maybelline Dream Matte Mousse

När vi testade denna kunde vi konstatera att det finns en anledning till att den är världens mest sålda foundation. 

Trots det låga priset får hyn en perfekt yta och produkten sitter kvar under hela dagen. Finishen blir snyggt matt utan att kännas torr och kakig.


Special: Jane Iredale Amazing Base Loose Mineral Powder

Detta är en mineralvariant med vilken du lätt bygger upp önskad täckning. Den har också hudvårdande egenskaper. Med hjälp av bland annat algextrakt reducerar den rodnader och irritationer. 

Formulan känns lätt på huden och sitter bra på plats under hela dagen. Om du har problemhy är denna ett riktigt bra val eftersom den vårdar hyn samtidigt som den ger dig en perfekt yta.Köpguide – bästa foundation

Vem behöver foundation?

Enligt mig så bör alla, i alla fall dem som tycker om att sminka sig, investera i en bra foundation. Kanske brukar du inte sminka dig så ofta och tycker att det känns onödigt att köpa en foundation, och då måste du ju såklart inte köpa en. 

Men; en foundation kan verkligen göra stor skillnad i hur din hy ser ut. Då menar jag inte att foundation kommer göra att din hy blir felfri, men jag menar att det är ett snabbt och enkelt sätt att få en hud som ser jämn och fin ut på utsidan. 

Det gör också att din sminkning får ett mer sammanhängande resultat, att det håller bättre, och att det helt enkelt ser bättre ut. Det bästa är att det finns en foundation för alla, oavsett hudtyp, hudton, behov och önskemål. 

Varför ska du använda foundation?

Genom att använda foundation kan du täcka utslag, finnar och porer, och du kan få bort rodnader och andra imperfektioner som du ofta har utan att det ser särskilt onaturligt ut. 

Oavsett vilka problem du kan tänkas kämpa med så finns det en foundation som kan hjälpa dig, så att du kan känna dig säkrare i din hud utan att behöva göra så mycket mer än att sminka dig. 

Foundation är också en bra bas för din övriga makeup, inte bara för att den suddar ut dina blemmor och utslag. Den gör både att det slutgiltiga resultatet ser bättre ut tack vare att allt blir mer sammanhängande och jämnt, samtidigt som det också gör att resterande sminkprodukter får ett bättre fäste. 

Idag finns det många olika typer av foundations på marknaden, så att hitta en variant som passar just dig är absolut helt möjligt. 

Hur vet jag vilken foundation jag ska välja?

Som sagt så finns det väldigt mycket att välja mellan idag när det gäller just foundations. Det finns allt ifrån väldigt täckande produkter till sådana som är lite tunnare, helt beroende på vad du är ute efter och vad du vill att produkten ska göra för dig.

Det finns också många olika typer och varianter vad gäller formula, som till exempel flytande, puder, mineral, och i mousseform. Dessa ger då olika typer av finish, också beroende på hur du applicerar dem och hur du jobbar in dem. Till exempel kan produkten lämna din hud med en matt yta, eller lyster.

Både formula, finish och tjocklek, och även nyans är avgörande för vilken variant som passar just dig bäst, och såklart vilket resultat du kommer få, och hur din naturliga hy påverkas av användandet.

Vilken just du ska välja är en smaksak, men det beror också på hur din hud ser ut. Den som har mycket ojämnheter att dölja, såsom olika typer av utslag, ärr och rodnader, väljer med fördel en mer täckande variant, medan den som mest vill jämna ut hudtonen väljer en mindre täckande formula.

Till exempel en mineralfoundation, en puderfoundation, eller en foundation med matt finish kan vara bättre för dig med oljig hy, medan en flytande variant ofta passar bättre för dig med torr hy. 

Detta har både att göra med hur produkten lägger sig på huden, vad den innehåller och hur den slutgiltiga finishen blir. Sen kan ju såklart denna rekommendation vara olika bra beroende på vad du själv är ute efter, och vad du föredrar.

Egentligen finns det inga gränser i hur du kan och får testa sig fram, men kom också ihåg att dessa rekommendationer finns där av en anledning – är du osäker är de alltså ett säkert kort att börja ta sig fram på, för att sen kunna testa andra saker därefter om det visar sig vara ett dåligt val.

Dock är det ett faktum att samtliga faktorer spelar in för att du ska kunna hitta en som passar just dig och som du verkligen gillar! Så tänk på det, och utgå alltså inte bara ifrån det ”teoretiskt korrekta”, såsom att en flytande foundation ska passa bäst för torr hy, när du ska välja foundation.

Hur vet jag vilken nyans jag ska ha?

När det kommer till att hitta den foundation som passar en själv bäst så handlar det egentligen om tre saker; formula, tjocklek och nyans. De första två punkterna har vi ju redan gått igenom, där du ska utgå från sin egen hudtyp, behov och önskemål för att komma på rätt spår.

Men hur väljer du då den rätta nyansen? 

För att nyansen ska bli rätt, och för att du inte ska sitta där med en ton som är helt fel, så bör du först och främst gå till en sminkbutik där du kan testa olika nyanser och se vilken som matchar dig bäst. 

Är du kunnig och erfaren kan du träffa rätt trots att du inte testar innan, men är du nybörjare är det säkraste kortet att jämföra den specifika foundationen och dess olika nyanser med din egen hudton i verkligheten, alltså genom att prova den på.

Kall, varm eller neutral underton

Men innan du gör det så finns det en annan sak du bör fastställa, och det är vilken underton din hud har – är den kall eller är den varm? Detta gör du enkelt och snabbt genom att kolla på dina blodådror, då dem kan avslöja svaret åt dig. 

Om du har ådror som går mer åt det blå- lila hållet är din underton kall, medan om du har ådror som går åt det gröna hållet istället har en varm underton. 

Är det svårt att se vilken färg de är i, eller om det verkar som att de skiftar lite från både blått till grönt har du med största sannolikhet vad du kallar för en neutral underton. Detta är inte ovanligt, utan snarare tvärtom. Men det är också något som leder till att du ofta passar i det mesta – so you win! 

När du väl har det avklarat, om inte exakt så på en höft, är det helt enkelt dags att ta sig det här besöket till en sminkaffär. Vill du inte köpa produkten där behöver du ju såklart inte göra det, men det kan i alla fall vara smart att gå dit för att få ett hum om vilka toner och nyanser som kan passa dig då det ofta är svårt att se själv. 

Om du absolut inte känner för att besöka en sminkaffär eller ha någon som kletar massa produkt på din hud så kan du faktiskt prova med att beställa en online. 

Idag måste du inte chansa lika mycket på nyanser och toner som du behövde förr, detta tack vare att många stora märken faktiskt har en så kallad ”foundation shade finder” nuförtiden.  

Som nybörjare kan du få det svårt på egen hand, men är du envis och tålmodig ska du nog kunna hitta en variant som passar bra utan att behöva gå och testa i en faktiskt butik. Med dessa ”foundation shade finder” kan du alltså enkelt testa vilken nyans som kan passa din hudton på nätet. 

Exempelvis har L’Oréal en True Match Finder som är bra. Maybelline och Rihanna's märke Fenty Beauty har också en varsin sådan, och så finns det en rolig specialare i Findation som du kan testa. För det skadar ju inte att prova i alla fall, och om du ändå inte skulle lyckas hitta rätt har du ju alla möjligheter att få hjälp i en butik. 

Kom ihåg att det är viktigt att du använder rätt nyans om du vill att sminket ska se så bra och naturliga ut som möjligt. Att köpa en för ljus eller för mörk foundation kan rent ut sagt förstöra din makeup. 

Det kan gå att lösa genom att liksom kompensera med de andra produkterna, men börjar du med en felfri bas så ska du se att det blir så mycket lättare att färdigställa hela sminkningen. Och du behöver inte sura läpp för att du skulle köpt fel färg, den kan sparas och användas vid en annan årstid då din hud naturligt blir ljusare eller mörkare!

Är foundation dåligt för min hy?

Som vi nämnde tidigare så kan foundation ha en negativ påverkan på din huds kvalité, vilket i och för sig gäller smink generellt. 

Och då menar vi inte det här med att ”foundation kommer täppa till dina porer”, som du ofta fick höra förr om du hade problemhy, utan jag menar mer att smink generellt kan ha en dålig påverkan och göra att din hy mår sämre.

Tro inte på myten!

Men, det här med att det endast är problemhy som inte borde använda foundation behöver du inte längre bry sig om på samma sätt. 

Såklart att huden alltid mår bättre av att få vara helt ren och naturlig så att den kan andas, men med tanke på att produkterna är så pass väl utvecklade och testade idag är påståendet om igentäppta porer inte längre en sanning. 

Många faktorer spelar roll – inte bara sminket

Däremot beror den möjliga negativa påverkan inte bara på sminket, utan det beror också på vilka produkter du använder, hur du tar hand om sin hud, hur just din hy reagerar på olika saker, om du är noggrann med att alltid ta bort sminket, om du rengör sina sminkverktyg och är noga med hygien, och så vidare.

Alltså kan vi från och med nu sudda ut myten om att just foundation gör att din hy mår dåligt (i alla fall för de flesta varianter)! Många av de produkter, alltså bland annat olika typer av foundations, som tillverkas idag är så pass välgjorda att de låter huden andas, oavsett formula och tjocklek.

Innehållet avgör

Såklart gäller detta inte för exakt alla foundations som finns, men idag är det i alla fall väldigt sällan som du stöter på produkter som verkar negativt för huden. Allt har ju att göra med vad produkten innehåller, hur den är tillverkad, och vad den är avsedd för att göra med huden.

Det är till exempel inte särskilt bra eller hälsosamt att använda en foundation som innehåller tungmetaller eller mycket alkohol, vilket ofta förekommer i billiga (och icke äkta) foundations. Innehållet är alltså mycket viktigt, oavsett typ, märke och formula.

Foundations som vårdar

Är det en bra och välgjord foundation kan du känna dig på den säkra sidan. Idag finns det till och med foundations som är utvecklade för att vårda huden under tiden som du använder den, så numera är det sällan som foundations (bland annat) orsakar problem – det kan till och med vara ”bra” att använda smink.

Så länge du ser till att ta bort sminket ordentligt, att du vårdar din hy, att du då och då rengör dina borstar, och att du är noga med hygien så kommer sminket inte ha någon större påverkan på dig.

Rådfråga en specialist

Om du är osäker på vilken påverkan en foundation kan ha på din hy skulle jag rådfråga en hudläkare eller en expert inom ämnet, samt att du själv läser på olika produkter och ser vad innehållet egentligen kan göra.

Orsakar foundation (och smink i allmänhet) akne och finnar?

Detta har vi varit inne och snuddat lite på ovan, och som vi kom fram till då så är inte foundationen den direkta orsaken till att du kan få försämrad hy. Men vi tar det igen, lite mer ingående på om just foundationen kan öka risken för akne och finnar.

Underliggande problem orsakar utslag

Och det direkta svaret på den frågan skulle jag säga är nej, utan det är istället vanligare att det är ett underliggande problem som är orsaken till det ökade antalet blemmor. Dessa underliggande problem är ofta genetiskt, och det är inte sällan det handlar om att hårsäckarna har blockerats.

Igentäppta porer och hårsäckar – en av många orsaker

Som de flesta av oss redan vet är just det en väldigt vanlig orsak till att finnar uppstår; att porer och hårsäckar har blockerats. Vad de blockerats av är såklart olika från person till person, beroende på vilken hudtyp du har och vilka produkter du använder. Detta är dock bara en av många orsaker.

Oftast uppstår finnar på grund av att olja och fett täppt igen hårsäckarna, men det kan också bero på att det ligger döda hudceller som täpper igen, eller att du rakat dig och hårstrået börjat växa inåt, eller att du använder en viss sminkprodukt som inte är särskilt vänlig mot huden och som huden då reagerar på.

Andra orsaker till akneutbrott när du använder foundation:

  • Din hud tål inte sminket
  • Dåligt tillverkade produkter/billig kosmetik
  • Smuts och bakterier på borstar, beauty blenders och dina händer
  • Sminket har blivit för gammalt 

Får jag torrare hud om jag använder foundation?

Här är svaret lite liknande som det i den ovanstående frågan, alltså att hudens mående kan variera från person till person, från olika sminkprodukter och innehåll, och beroende på hur noga du är med hygien och rengöring.

Hudvården kan vara avgörande

Det kan såklart också vara en bidragande faktor när det gäller just det här med hur bra du är på att sköta om din hud, det vill säga om du tvättar bort sminket, vilka produkter du använder, och hur mån du är om att sköta den bra.

Använd rätt produkter för din hudtyp 

Har du redan torr hud och tycker att din foundation ser kakig ut kan det bero på många saker, inte minst produkten . Det du måste börja med för att ens kunna få en bra grund, som inte torkar eller ser kakig ut, är att köpa rätt sorts produkter.

Med det menar vi alltså att du måste vara noggrann med att köpa en foundation, och även andra produkter, som passar just din hy. Har du då torr hy så ska du köpa en variant som gör sig bra där, eller att du ser till att använda en ansiktskräm som är gjord specifikt för torr hy (eller den hudtyp du har). 

Och om vi då fortsätter på spåret om torr hy och vad som passar bäst där så kan det även vara smart att använda produkter med en vattenbaserad formula, då sådana ofta hjälper med att tillföra mer fukt. 

Alltså ska du då till exempel inte använda puder- eller mineralfoundation, eftersom den torrare formulan blir mer pudrig och lägger sig med en matt yta. Ett tips är också att du håller dig borta från de produkter som innehåller silikoner och andra uttorkande ämnen.

Var noggrann med hudvården för att få en bra grund

En annan orsak till att din hy blir väldigt torr i samband med att du applicerar foundation är att du inte exfolierar ansiktet tillräckligt ofta, vilket då resulterar i att det finns massa gamla hudceller som ligger och flakar upp sig när du går in och applicerar en produkt. 

Det kan leda till att huden har svårare för att ta åt sig fukt, samtidigt som det gör att du liksom inte har en jämn och fin yta att jobba på från början. 

Tänk också på att applicera ditt smink, framförallt foundations och annat som ska direkt på huden, med en fuktig svamp och inte med borste! På så sätt är det lättare för sminket att smälta in på ett mer naturligt sätt, istället för att du ska röra runt med en borste.

Utgå alltid från dig själv! 

Med andra ord finns det en hel del saker som kan göra att din hud torkar ut mer när du använder foundation. Om du istället har oljig hy kan det bli tvärtom om du till exempel skulle använda en flytande foundation, där det då blir för oljigt och för rinnigt snarare än för torrt. 

Att utgå från sin egen hudtyp för att sen anpassa hudvård och smink efter det är alltså det bästa du kan göra, och hur pass väl du anpassar dig är också avgörande för resultatet och om din hud blir uttorkad, eller om du kanske får fler finnar.

Hur applicerar jag foundation bäst?

När det gäller just hur du applicerar foundation på bästa sätt så finns det en hel del olika sätt som du kan gå tillväga på. Vilken metod som är bäst kan variera beroende på vilken typ av foundation du ska använda, alltså formula och täckningsgrad, men även beroende på vilken hudtyp du har.

Använd aldrig fingrarna!

Men, innan vi förklarar lite mer kring det så skulle jag bara vilja börja med att poängtera det här; den appliceringsmetod du aldrig ska använda är att applicera foundation med dina fingrar. Det är många som tycker att denna metod är enkel och smidig då du dels inte behöver köpa några verktyg, och för att det då bara är att ”kleta på sminket”. 

Att blanda ut din foundation med dina fingrar är en big no-no. Det är liksom inget du ska göra, och så är det bara – oavsett hur enkelt och bekvämt det kan vara. 

Anledningen till det är flera; fingrarna bär på en massa äckliga och ohygieniska bakterier som du då kletar på i ansiktet, vilket kan orsaka irritation och utbrott, appliceringen och resultatet blir inte i närheten så bra som med andra verktyg, du kladdar ner fingrarna i onödan och riskerar att få smink på allt annat du rör. 

Det blir helt enkelt bara en röra av det hela!

Satsa på kvalitativa verktyg

Använd istället en foundationsborste eller en sminksvamp (även kallad makeup sponge) när du applicerar din foundation. 

Trots att du kan tänkas vara lite snål när du faktiskt kan applicera med sina bara fingrar istället (som varken kräver kunskap eller investering) så kan jag lova dig att det är värt att investera i ett bra och kvalitativt verktyg för applicering. 

Om det är borsten eller svampen som passar just dig bäst beror som sagt på vilken foundation du ska använda, vilket resultat och finish du vill få, och även vilken hudtyp du har och hur den brukar reagera.

Redskap till flytande och crème-foundation

Flytande foundation går att applicera och blanda ut riktigt bra med både en svamp och en foundationborste, och en kombination av de två ger fantastiska resultat. Här kan du använda dig av en platt foundationborste, en lite tätare foundationborste, eller en så kallad stipplingbrush. 

En foundation i crème form, alltså med en lite fastare formula, är oftast lättast att blanda ut med borste, men en svamp kan också funka för att jämna ut och täcka mer på specifika områden. Här kan du välja mellan samma borstar som för flytande foundations beroende på om du vill få ett lättare eller mer täckande resultat.

Redskap till puder och mineralfoundation

En puderfoundation eller en mineralfoundation (i puderform) är däremot lite svårare att applicera med svamp, så här är det borste som gäller. 

Det går att applicera med svampen, men då är det lätt hänt att det blir ojämnt, fläckigt och att det helt enkelt kommer för mycket produkt på ett ställe. Det är liksom svårt att få den här jämna, svepande känslan som du får med borsten. 

När det gäller just vilken borste du ska välja för dessa varianter så spelar ditt önskade resultat och produktens formula stor roll, alltså om pudret är ”pudrigt” eller om det är lite mer åt det krämiga hållet. 

Khabukiborstar och lite tätare foundationborstar är bäst att använda för pudervarianter, och ju tätare borstarna är desto mer täckande blir resultatet. Om du vill applicera lite mer produkt på ett mindre område skulle jag rekommendera en mindre concealerborste av den lite tätare borsten.

Du avgör vad som passar bäst

Det finns alltså mängder av möjligheter vad gäller applicering av smink, och egentligen är det ju bäst att bara testa sig fram, öva, och sen gå på den som funkar för just dig och dina produkter. Men ha alltid det här som grundregel; inga fingrar, puder går med borste, och flytande är mer flexibelt! 

Sen har det ju såklart också en betydelse vad du föredrar att använda, något som är individuellt. En del föredrar borstar då de tycker att svampen suger upp för mycket av produkten, medan andra föredrar svampar då de tycker att de ger ett jämnare och ett mer naturligt resultat.

Lycka till!

Vi önskar er all lycka till på vägen och hoppas verkligen att ni fått någon hjälp av denna köpguide. Det är inte alltid lätt att veta vad som kommer att göra sig bäst för just dig, men så länge du utgår från sig själv, sina egna behov och preferenser så ska du se att det alltid löser sig. 

Och som tur är finns det många experter att ta lärdom av, som du också kan fråga och få hjälp av om så skulle behövas. Det finns ingen som stoppar dig från att bara testa, testa, testa, och det är egentligen den bästa lärdomen du kan få. 

Något som funkar jättebra på en annan kanske inte alls funkar på dig, och då är det helt enkelt bara att du kör ditt eget race.


Våra favoriter

Premium: By Terry Terrybly Densiliss Foundation

Terrybly Densiliss från By Terry är en flytande variant som gjorde både de äldre och de yngre testarna i panelen alldeles lyriska. 

Produkten innehåller anti-wrinkle serum och slätar effektivt ut fina linjer och ojämnheter när man applicerar den. Främst är den avsedd för mogen hud, men den fungerar minst lika bra för den yngre hyn. 

Trots att täckningen är mycket bra kan inte foundationen anas på hyn, den finns helt enkelt bara där och förbättrar utan att synas precis så som en bra produkt ska. Den sitter även ordentligt på plats och inga förbättringar behöver göras under hela dagen. 

Ett extra plus är att produkten finns i många olika nyanser, något som gör att det är enkelt att hitta en som matchar just din hudton. 

Söker du en foundation som kommer att ge dig den där perfekta hyn är denna verkligen en värdig kandidat.


Mellan: Clinique Even Better Makeup SPF 15

Detta är en flytande, oljefri foundation från Clinique som är testad av hudläkare. Det speciella med denna produkt är att den vårdar huden under användning. 

Den sägs till exempel kunna ge mindre synliga pigmentfläckar, klarare hy, och jämnare hudton. Testpanelen tyckte sig också se en förbättring i hud-kvaliteten efter bara en veckas användning. 

Produkten lämnar även ett jämnt resultat, har solskyddsfaktor 15, och sitter bra på plats under hela dagen. Den har ett plånboksvänligare pris jämfört med ovanstående alternativ.


Budget: Maybelline Dream Matte Mousse

Vår vinnare i budgetklassen är numera lite av en modern klassiker, nämligen Maybelline Dream Matte Mousse. Denna foundation har en behaglig mousse-konsistens och lägger sig därför mycket lätt på huden. 

Du kan själv välja vilken täckning du vill ha genom att bygga upp ditt underlag gradvis. Resultatet blir en snygg matt yta som sitter på plats under hela dagen. 

Vi kunde helt klart konstatera att det inte är för inte som denna faktiskt är världens mest sålda foundation. Vill du ha en produkt som ger dig mycket för pengarna är denna ett självklart val.


Special: Jane Iredale Amazing Base Loose Mineral Powder

En annan modell vi alla tyckte mycket om var Amazing Base från Jane Iredale. Detta är en mineralvariant, det vill säga en foundation av mikroniserade mineraler som du applicerar med borste. 

Den innehåller även algextrakt som ska reducera inflammationer och rodnad. Det fiffiga med en mineralfoundation som denna är att du lätt bygger upp önskad täckning genom att applicera den i flera omgångar.

Den är även så pass täckande att den fungerar som en concealer. Resultatet blir mycket naturligt samtidigt som rodnader effektivt reduceras. 

Produkten sitter på plats under hela dagen utan att kännas torr på hyn. Ett extra plus är att den finns i hela 16 olika färger, både varma och kalla, samt att den innehåller solskyddsfaktor 20.


Våra utmanare

Förutom de redan nämnda produkterna ingick fler modeller i testet. Även om dessa inte riktigt nådde prisplats finns det ett par riktiga guldkorn även här.

The Balm Time Balm Foundation

The Balm har varit ett makeupmärke på mångas läppar under den senaste tiden. Time Balm foundation kommer i en praktisk, fast, och krämig kaka och kan appliceras med svamp. 

Vid användande jämnas hudtonen ut på ett snyggt sätt och resultatet håller sig på plats hela dagen. Produkten innehåller bland annat vitamin A, E, C, bivax, och sojaolja - alla ämnen som sägs skydda huden från yttre påfrestningar. 

Med i dosan följer en appliceringssvamp, men vi skulle nog rekommendera att man investerar i en svamp av lite bättre kvalitet för bästa resultat.


bareMineral Blemish Remedy Foundation

Denna passar utmärkt för dig som har problemhy. Produkten är en mineralfoundation i pulverform som reducerar både stora porer och acne. 

Du kan enkelt uppnå önskad täckning genom att bygga upp resultatet gradvis. Trots att denna variant kommer i pulverform känns den inte torr eller blir kakig på huden. Resultatet blir istället mycket jämnt och viktlöst. 

Ett plus med mineralalternativ är att de ofta sitter mycket bra under hela dagen, så även denna.


Collistar Evening Foundation + Primer

Collistar Evening Foundation + Primer är något så fiffigt som primer och foundation i ett. Det är väldigt skönt att slippa krångla med två olika produkter, något som sparar både tid och pengar. 

Den har även solskyddsfaktor 15 vilket gör att hyn skyddas bra från solens strålar. Det vi slogs av när vi testade denna var, förutom det jämna resultatet, hållbarhet. Den sitter på plats under hela dagen, även på den lite fetare hyn. 

Med hjälp av 3D Elastomers döljs skrovlig hud och ojämnheter jämnas ut. Produkten är även vattenfast så man behöver inte oroa sig för att makeupen ska rinna iväg om det börjar regna. 

För dig som vill ha en riktigt snygg och hållbar yta och två produkter i en rekommenderar vi denna varmt.


Produkter som utgått

NYX Professional Makeup Stay Matte Liquid Foundation

Som namnet förmedlar är detta en flytande foundation som är enkel att applicera och som riktigt smälter in i huden tack vare att den är mineralbaserad.

Formulan är även vattenbaserad och oljefri vilket betyder att man får ett jämnt resultat som håller hela dagen.


IsaDora Nude Cushion Foundation

Det speciella med detta alternativ är helt klart den smidiga dosan. Den flytande foundationen finns i en kudde som du trycker din makeup-svamp mot. På så sätt får du upp exakt rätt mängd. 

Ett extra plus är att du kan fylla på din dosa när produkten tagit slut. Du droppar helt enkelt bara i IsaDora Nude Sensation Fluid Foundation, sedan är dosan redo att användas igen. 

Produkten ger ett snyggt, medium täckande resultat som sitter relativt väl på plats under dagen.


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals