Bästa frans- och brynfärgen 2024 – Intressantare sminkning med ett fulländat helhetsintryck

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ge extra färg till bryn och fransar är något som gör otroligt mycket för helheten i en sminkning. Att ha slarviga ögonbryn men i övrigt en grundlig och stark sminkning förtar hela grejen.

Helhetsintrycket blir så otroligt mycket sämre! Så att lägga en omsorgsfull grund överhuvudtaget är viktigt med bra krämer och foundations; noppade, snygga ögonbryn i en intressant färgAtt ha fransarna färgade sparar otroligt mycket tid varje morgon och inte minst: du slipper panda-looken!

Hur bra ett märke än är, är det svårt att komma undan det faktum att det är svårt att få en mascara att sitta som berget hela dagen. I något skede brukar den tyvärr släppa och bidra till att bilda mörka ringar under ögonen. Alla de här grejerna slipper du med en bra frans- och brynfärg.

Vinnaren vi fastnade för i premiumklassen är Depend Eyebrow Pomade Colour Cream. I mellanklassen föll vi för Depend Lash and Eyebrow Colour. En budgetvariant har vi i utmärkta RefectoCil Ögonfrans- och Brynfärg.

Bubblaren i form av en specialare blev NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Longwear Brow Ink Kit. Vi är jättenöjda med resultaten och vet att vi kan presentera riktigt bra grejer i det här testet!

Premium: Depend Eyebrow Pomade Colour Cream

Vår premiumvinnare gör ingen besviken! Panelen var överens om att den här är förtjänt av förstaplatsen i kategorin.

Snygga färgnyanser, håller länge, lätt att applicera, och produkten är väldigt dryg. Här har vi en produkt som dessutom håller samma höga standard som andra premiumprodukter, men till ett mycket billigare pris!

Fördelar

 • Både färg och fixering som ger naturligt resultat
 • Bra pris
 • Lätt att jobba med och smidig att applicera

Nackdelar

 • Ger inte ett långvarigt resultat

Mellan: Depend Lash and Eyebrow Colour

Det trogna märket Depend is still going strong! Det intressanta med den här relativt nya varianten av färg är att den är växtbaserad. Något för våra veganer som ofta besöker oss här på bloggen!

Den är fantastiskt dryg och håller upp till 6 behandlingar. Grönt te och blåbär lugnar och vårdar huden och främjar hårtillväxten. Och det finns fler härliga ingredienser i denna!

Fördelar

 • Effektiv färg med tillhörande skyddskräm
 • Ger långvarigt resultat i upp till fem veckor
 • Naturlig ton som ser fin ut

Nackdelar

 • Kan krävas fler appliceringar

Budget: RefectoCil Ögonfrans- och Brynfärg

Här har vi nyansmästarna! Med hela sexton färgnyanser plus en blondering kan du vara säker på att hitta din egen ton av frans- och brynfärg.

Jag har kompisar som blandar till sina egna nyanser i brist på den rätta för dem, men nu ska jag glädja dem med att de aldrig mer behöver göra en enda egen blandning hemma i badrummet längre.

Det enda de behöver göra är att använda GM Cosmetics färger så hittar de exakt vad de söker. Det kan du lita på att du med gör. Till budgetpris dessutom!

Fördelar

 • Riktigt bra produkt till ett riktigt bra pris
 • Finns i 16 olika nyanser
 • Lätt att använda och enkel att applicera

Nackdelar

 • Kan vara något svår att applicera

Special: NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Longwear Brow Ink Kit

Här har vi vår specialare i det här testet, nämligen ett riktigt praktiskt och smidigt ögonbrynsfärgningskit! Det här från NYX har blivit en riktig favorit hos många, inte minst hos oss. Det vi gillar lite extra mycket med just den här produkten här att den både är smidig, enkel och snabb att applicera på ögonbrynen.

Trots det får du ett riktigt bra resultat tack vare den smarta penseln som både har en smal spets och en borste. Det bästa är att den kan användas på alla bryn, och det går snabbt att lära sig använda den. Dessutom kommer kitet till ett riktigt bra pris.

Fördelar

 • Snabb och smidig att applicera
 • Komplett kit med både färg, pensel, och borste
 • Långvarigt resultat

Nackdelar

 • Kan bli lite kladdigt

Köpguide - Bästa frans- och brynfärg

Färga ögonfransar och ögonbryn hemma!

Vill du färga ögonbrynen eller fransarna själv och söker en högkvalitativ produkt att använda? Häng då med i vår stora guide om frans- och brynfärg, så guidar vi dig rätt! 

Det finns många fördelar med att själv färga brynen hemma. För det första är det smidigt att kunna göra det själv, precis när du vill. Du slipper vänta på att få tid på salongen och för den som har svårt att få vardagspusslet att gå ihop, är en egen färgning perfekt. 

För det andra sparar du en hel del pengar på att göra det själv. Även frans- och brynfärg av hög kvalitet kostar inte särskilt mycket och det är verkligen en produkt som de allra flesta har råd att köpa. Genom att färga hemma istället för att göra det på salongen, sparar du in flera hundra kronor.

Så får du ett snyggt resultat med fans- och brynfärgen

Det är inte svårt att färga ögonbrynen, men det kräver att du vet hur du ska göra och att du förbereder dig ordentligt. Börja med att ta en minut eller två och rengör området kring ögonen och pannan. Se till att inget fett, smink eller kräm finns på din hud eller på hårstrån i bryn och ögonfransar. 

Kom ihåg att aldrig tvätta med vanlig tvål, utan använd en skonsam rengöring. Den får dock inte lämna någon form av hinna efter sig, så att lägga lite mer energi på att hitta en bra rengöring inför färgningen, är en bra idé. 

När du tvättat ansiktet, är det bra att försiktigt applicera lite vaselin på ögonlocken och runt brynen. Den här lilla försiktighetsåtgärden förhindrar att du får färg på huden. 

Ögonbrynsfärg levereras med vissa tillbehör och små pappersformar att placera på ögonlocken brukar vara med i paketet. Dessa sitter också bättre på plats, om du först preparerat med lite vaselin. Följ därefter efter anvisningarna på förpackningen och låt sitta den angivna tiden. Därefter tvättar du bort produkten med en bomullstuss, lämplig rengöring och vatten. 

Viktiga saker att komma ihåg i samband med brynfärgning:

 • Rengör ansiktet ordentligt
 • Avlägsna eventuella fettrester från hårstråna noggrant
 • Preparera med vaselin
 • Följ anvisningarna
 • Korta ner verkningstiden för mindre kraftfullt resultat
 • Tvätta bort med en bomullsrondell och skonsam rengöring

Om du har tunna och sköra fransar och bryn

Har du tunna och sköra strån i fransar och bryn, måste du gå tillväga extra försiktigt. De skadade stråna förstörs extra lätt av en produkt som det här och det gäller att gå varsamt fram. Det kan vara bra att välja ett semi-permanent färgämne som generellt är skonsammare mot hårstrån och hud, för att så en mildare effekt. 

Ett annat alternativ är också att korta ner färgningstiden, om du är orolig att fransarna ska ta skada. Vänta därefter några dagar och färga en gång till istället. Då har du fördelat den totala verkningsstiden på flera gånger, vilket ger en skonsammare behandling. 

Om du dessutom behandlar fransar och bryn efteråt med en vårdande produkt som till exempel kokos- eller jojobaolja, så då har du goda chanser att kunna få till ett bra resultat ändå.

Om du har tjocka och starka fransar och bryn

Om du har tjocka ögonfransar och bryn, så ska du välja en permanent ögonbrynsfärg. Tänk också på att om du har ljusa strån, men ändå mycket av dem, kan resultatet bli väldigt kraftigt när du färgar dem, eftersom hela brynet och hårstråna plötsligt blir mörka.  

Är du orolig för att resultatet ska bli för påtagligt, så välj först en brun nyans innan du provar en svart, även om det var det du tänkte från början. Är du verkligt orolig för att resultatet kan bli för kraftigt, så börjar du med en ljusbrun nyans och går därefter över till mörkbrun, om du tycker att resultatet blev för svagt.

Fransar och bryn kan se onaturliga ut direkt efter färgning. Ha tålamod!

Ögonen är själens spegel brukar det sägas och visst är de en betydande del av hela ansiktets skönhet. Att färgning av ögonbryn och fransar är så populärt är inte svårt att förstå, eftersom det faktiskt tar tid att få till en snygg ögonmakeup. De flesta av oss vill ju trots att ha någon form av ögonsminkning.

Så valde vi produkter att rekommendera

Som så mycket annat inom kategorin skönhetsbehandlingar för hemmabruk, finns det ett otal produkter att välja bland. Det finns många olika varianter, från vanlig kombinationsfärgning av ögonbryn och fransar, till lash tint, brow tint och dessutom tonad brow gel som egentligen inte är färg, utan en tillfällig lösning du kan använda i kombination med den övriga sminkningen för dagen. 

För att vi skulle få fram ett antal produkter som vi tyckte var värda att titta närmare på, gick vi igenom redan publicerade kundrecensioner och omdömen på nätet. 

För att göra nästa gallring, läste vi på om produkternas innehåll och plöjde all information som fanns att tillgå på tillverkarnas hemsidor. Det gjorde att vi kunde välja ut ett antal favoriter som vi har rangordnat i köpguiden.

Försiktighetsåtgärder för färgning av fransar och bryn

Det allra viktigaste är förstås att du inte får någon form av allergisk reaktion. Om du har känslig hud och vet att du kan reagera på innehållet i olika hudvårdsprodukter, ska du testa fransfärgningen först. Blanda ihop en liten andel av produkten och applicera sedan på armvecket. Låt sitta någon halvtimme och se hur huden reagerar.  

Har du inte fått någon reaktion, så kommer det med högsta sannolikhet att gå bra. Märker du däremot en rodnad och klåda, bör du avstå från just den produkten.

Frågor och svar om ögonbryns- & ögonfransfärgning

Hur länge håller en färgning av ögonbrynen?

En färgning av ögonbrynen brukar behöva göras om en gång i månaden, om du vill behålla styrkan på den. Även om det är permanent färg så försvagas färgen med tiden och dessutom trillar ju hårstråna av när hårsäckarna producerar nya. Då försvinner även färgen.

Kan frans- och ögonbrynsfärgning vara skadligt?

Produkter som detta innehåller alltid kemikalier och huruvida de är skadliga eller inte på lång sikt, är något du själv måste läsa på och sedan ta ställning till. Det är bra att veta så mycket som möjligt om olika ämnen i innehållsförteckningen. 

Får du allergiska reaktioner, är förstås produkten direkt skadlig för dig. All färgbehandling av hår sliter också på det. Det här måste du kompensera med bra, vårdande produkter mellan behandlingarna. Det gäller även ögonbryn och fransar.

Kan jag använda normal hårfärg på ögonbrynen?

Nej, det bör du absolut inte göra. Konsistensen passar inte alls och det är lätt att du får färg i ögonen. Den är också alltför stark för att använda på bryn och fransar och kan skada ögonen.

Vilka alternativ finns till frans- och brynfärgning?

Ett alternativ som ger ett naturligt och tillfälligt resultat, är att använda ett gelé. Det gör att brynet ser mörkare ut i sig. Det är naturligtvis inget permanent alternativ att använda sig av.  Så vill du inte syssla med daglig sminkning av dina bryn och fransar, är det helt enkelt färgning som gäller.

Kan du tona ögonbrynen hemma?

Det går absolut bra att tona och färga ögonbryn och fransar hemma, särskilt om du läser detaljerade guider som det här, så att du väl förberedd. Du behöver inte vända dig till en stylist eller gå på skönhetssalong, för att färga ögonbrynen.

Behöver jag testa frans- och brynfärgen för allergier?

Har du allergier bör du absolut göra det. Som nämndes i artikeln ska du alltid testa produkten i armvecket, för att kontrollera om du är överkänslig mot produkten.

Hur lång tid efter frans- och ögonbrynsfärg kan jag duscha?

Det går bra att duscha direkt efter en ögonbrynsfärgning, men låt bryn och fransar vila och undvik att det kommer produkter på dem. Vill du skydda brynen om du ska tvätta håret med schampo och balsam efteråt, kan du applicera lite vaselin på de nyfärgade ögonbrynen, för att skyddar dem.

Våra favoriter

Premium: Depend Eyebrow Pomade Colour Cream

Pålitliga Depend blev favoriten i premiumklassen. Här har vi en praktiskt två i ett där resultatet är både färgning och fixering. Den är minst lika bra som konkurrenternas premiumprodukter trots att den är billigare.

Det är enkelt att få det resultat man vill ha eftersom den är lätt att jobba med. Dessutom finns det 6 olika nyanser att välja mellan, så här hittar man garanterat den som passar ens hudton.

Den som vill ha en pomada ska absolut ta sig en titt på den här! Den håller hela dagen, men är också superenkel att tvätta bort!

Fördelar

 • Både färg och fixering som ger naturligt resultat
 • Bra pris
 • Lätt att jobba med och smidig att applicera

Nackdelar

 • Ger inte ett långvarigt resultat

Mellan: Depend Lash and Eyebrow Colour

Depends produkter tillhör standardutbudet på marknaden och vi ska vara ärliga och säga att de varierar i kvalitet. Men den här är verkligen bra!

Dessutom har den en unik sammansättning av ingredienser. Produkten är växt- och örtbaserad och innehåller en blandning av rölleka, ringblomma, grönt te, och blåbär.

Rölleka är antiseptisk och förhindrar bakterieansamlingar att uppstå. Ringblomma har en lugnande och vårdande effekt.

Grönt te är en kraftig antioxidant och skyddar huden mot åldrande och förslitningar. Blåbär är även den en antioxidant och innehåller mycket karolin som är bra för ögonen, samt vitamin B6 och C-vitamin.

Färgen är enkel att applicera och den levereras med en praktisk skyddskräm som du kan sätta i ansiktet för att inte få färg på andra ställen än där den ska vara. Formulan ger en mild, bra ton som höll i ungefär fem veckor på testpersonen.

Ett absolut väl godkänt resultat. Produkten finns i färgerna svart, brunsvart, mörkbrun, och brun. En förpackning räcker till ungefär sex behandlingar.

Fördelar

 • Effektiv färg med tillhörande skyddskräm
 • Ger långvarigt resultat i upp till fem veckor
 • Naturlig ton som ser fin ut

Nackdelar

 • Kan krävas fler appliceringar

Budget: RefectoCil Ögonfrans- och Brynfärg

Vi kan delge dig en fantastisk budgetprodukt! För den lilla slanten den här kostar får man VÄLDIGT mycket för pengarna! Märket erbjuder hela 16 nyanser (japp, du läste rätt!) och en blondering!

Har du inte hittat din färgmatchning innan kan du alltså vara säker på att göra det nu med andra ord. Det finns nyanser på allt från djupsvart till kastanjerött och blont. De har även massa bra tillbehör som borstar, pads, och removers.

Du kan alltså även bleka ögonbrynen och ögonfransarna med en av de här nyanserna om du skulle behöva det. Det är viktigt att man tar en blekning av ögonbryn stegvis för att inte få en oönskad överraskning.

Produkten var väldigt enkel att använda och det var inga problem att applicera den. Franslappar medföljer för att skydda huden runt ögonen. Priset gör ingen besviken!

Fördelar

 • Riktigt bra produkt till ett riktigt bra pris
 • Finns i 16 olika nyanser
 • Lätt att använda och enkel att applicera

Nackdelar

 • Kan vara något svår att applicera

Special: NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Longwear Brow Ink Kit

Den här brynfärgen från NYX tillhör inte de andra varianterna som vi har med i det här testet. Här får du ett komplett kit med både färg, pensel och borste - en perfekt specialare!

Det som gjorde att vi föll lite extra för den här produkten var att du får allt du kan tänkas behöva för att få till de perfekt färgade brynen. Oavsett vem du är och vilka tidigare erfarenheter du har av att färga dina ögonbryn så kommer det gå toppen med den här.

Att färga brynen kommer inte bara gå snabbt och smidigt, utan tack vare penseln och den smarta borsten får du ett precist resultat precis som du själv önskar. Vi är verkligen imponerade! Dessutom kommer den här till ett riktigt bra pris.

Precis som namnet utlovar så är det här också en produkt som håller länge, det vill säga att resultatet blir långvarigt men ändå inte för intensivt. Det är väldigt enkelt att både fylla i och bygga upp färgen.

Kort och gott en riktigt bra produkt som kan användas på alla. Kitet kommer i flera färger så att du kan hitta den som passar dig bäst!

Fördelar

 • Snabb och smidig att applicera
 • Komplett kit med både färg, pensel, och borste
 • Långvarigt resultat

Nackdelar

 • Kan bli lite kladdigt

Våra utmanare

RefectoCil Oxidant 3% Creme

Refectocils blonderingsmedel måste vi givetvis ha med. Den av oss om testade den har väldigt svarta ögonbryn och brukar blondera först för att sedan få en rätt rödbrun nyans på brynen.

Det här medlet kan man absolut inte använda på fransarna, om nu någon mot förmodan skulle vilja blondera dem, haha!

Men för den som jobbar med bryn hemma och blonderar är det den här produkten som gäller. Och en flaska räcker till 200 användningar!

Fördelar

 • Blonderingsmedel som kompletterar färgningen
 • Verkar effektivt för bättre resultat vid färgning
 • Räcker väldigt länge

Nackdelar

 • Måste användas med färg (färgar inte på egen hand)

Wunderbrow 1 Step Brow Gel

Den här är inte permanent men vi ville faktiskt ha med den ändå! Den är tillägnad de allergiker som inte tål färgning. Då kan man ta till den här produkten som visserligen appliceras dagligen, men: bara en gång! Den sitter som berget.

De mikroskopiska fiberhåren fäster sig på hårstråna och när du applicerar det fixerade gelét har du bryn som sitter snyggt ända tills det är läggdags och du tar bort det med en oljebaserad sminkborttagning.

När det gäller fransarna tar du till en allergivänlig mascara från Dermalogica eller Clinique. Den kommer dessutom i några nyansalternativ.

Fördelar

 • Funkar för allergiker och för personer med känslig hud
 • En applicering håller brynen färgade och på plats hela dagen
 • Ger både färg, fyller ut, formar, och fixerar

Nackdelar

 • Inte permanent färg, håller bara under dagen
 • Dyr

Depend Snabbfärgning

Som ni kanske märkt så är Depend lite av en favorit när det kommer till smidiga, prisvärda och praktiska produkter för ögonbryn och fransar. Och detta är det inte bara vi som tycker, utan Depend är ett märke som är väldigt omtyckt av många just för att de erbjuder så pass användarvänliga produkter.

Precis som de andra produkterna vi tagit med från dem så får du här en riktigt bra produkt som alla kan använda då ni vill färga era bryn och fransar. Depend Snabbfärgning liknar deras vanliga varianter, med skillnaden att den här verkar lite extra snabbt.

Vi gillar verkligen att de har framställt en produkt som kan passa för alla, och som dessutom är helt säker att använda. Det bästa är att den är väldigt lätt att använda och att resultatet blir snyggt men ändå naturligt. Oavsett hur dina bryn ser ut och vilken erfarenhet du har av frans- och brynfärgningsprodukter kan den här göra susen.

Något vi dock vill poängtera är att färgen inte ger ett överdrivet intensivt eller heltäckande resultat, det vill säga att produkten endast färgar på dina egna hårstrån. Har du ljusa hår som ofta försvinner kan det vara ett smidigt sätt att framhäva dem mer utan att behöva fylla i. Men skulle du vilja fylla i hål eller forma brynen finns det andra produkter som är bättre.

Däremot verkar den riktigt bra för sitt pris. På bara några minuter får du en fin, lite djupare färg som gör att dina bryn framhävs mer än vanligt. Dessutom slipper du måla i dem så fort du ska iväg, och resultatet håller i några veckor. Vi är verkligen imponerade!

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Ger fina naturliga resultat på bara ett par minuter
 • Riktigt bra pris

Nackdelar

 • Ger inte överdrivet mycket färg
 • Fyller inte i hål i brynen

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel

Den här produkten sticker ut en aning från våra andra frans- och brynfärger i det här testet. Det beror helt enkelt på att det här är en bryngel som ger långvariga men inte helt permanenta resultat. Anledningen till att vi trots det tagit med den här i testet är för att den verkar som en brynfärg, men den håller inte i flera veckor.

Det bästa med den här produkten är att du får som ett bryngel och en brynfärg i ett. Precis som andra produkter ur Maybellines Tattoo Brow-serie så ger den ett långvarigt resultat utan att det räknas som permanent. Istället kallas det för semi-permanent, vilket då innebär att produkten kan appliceras dagligen men kan ge resultat i upp till 2 dagar.

Med andra ord behöver du här inte hålla på och färga brynen, utan du applicerar bara gelet som en vanlig ögonbrynsgel men kan ändå vara säker på att det håller i mer än några timmar. Färgen sitter kvar länge utan att se sådär nyfärgat ut, vilket vi verkligen gillar. Då behöver du inte heller oroa dig för att det blir för starkt eller för mörkt!

Vår rekommendation är att du först testar med den här produkten för att se om du ens gillar hur du eller dina bryn ser ut då dem är färgade. Gillar du det inte kommer det försvinna inom två dagar, och färgen i sig blir inte överdrivet tydlig. Däremot blir resultatet fylligt och täckande, vilket tyder på hög kvalité!

Skulle det visa sig att du tycker om det så kan du börja med den här och ha den mer som en daglig färgning, för att sen gå in med en riktig färg och få ännu mer hållbara resultat. Perfekt för dig som kanske inte vågat färga brynen men som ändå vill testa utan förödande resultat. Dessutom är den vattenfast, och priset är mer än överkomligt!

Vi anser att den här produkten kan komma till användning hos de allra flesta, oavsett om du gillar och sminka dig eller inte. För en osminkad look ger den en fin färg som sitter i ett tag, och vid sminkning ger den både färg, form och håller ögonbrynen på plats.

Vi gillar verkligen att den är så smidig och enkel att hantera – här slipper du allt krångel, kladd och jobbiga redskap. Produkten känns pålitlig och säker för alla användare, och så finns den i flera färger!

Fördelar

 • Väldigt enkel och smidig att använda direkt på brynen
 • Mångsidig produkt som både fyller ut, fyller i, håller på plats och formar
 • Vattenfast formula som håller länge

Nackdelar

 • Inte riktigt lika långvarig som vanlig brynfärg

Coloran Snabbfärgning för Ögonbryn och Ögonfransar

Här får du en färg som du kan använda på både bryn och fransar, och som ger ett bra och långvarigt resultat oavsett vem som använder det. Däremot är det här inte den bästa varianten vi testat, men den funkar absolut.

Trots att den inte är den absolut bästa produkten vi har testat så anser vi att den kan vara värd att testa, speciellt för det generösa pris den kommer till. Vi tycker också att resultatet håller relativt bra. Något som däremot kan vara bra att veta om är att färgen kan ha något svårt att fästa, så ibland tar det några gånger innan du får det resultat du önskar.

Men, när du väl har kommit in i hur du ska göra och lärt dig hur du får till det bästa resultatet går det rätt smidigt. Något som vi också gillar är att resultatet kommer inom tre minuter. Kanske inte så tydligt och fylligt som med andra produkter, men snabbt går det i alla fall.

Vi anser att den här produkten är prisvärd och att den kan vara ett bra komplement i skönhetsrutinen. Det krävs lite övning och även några appliceringar för att du ska få ett riktigt tydligt resultat, men utöver det funkar den bra och känns smidig att använda.

Fördelar

 • Smidig att använda
 • Ger snabba resultat
 • Lågt pris

Nackdelar

 • Ger inte överdrivet tydliga resultat
 • Kan krävas mer än en applicering

Maybelline Tattoo Brow Peel Off

En semipermanent färg som är riktigt kul att använda! Färgen sitter ungefär i tre dagar. Den innehåller aloe vera som vårdar och mjukgör. Även den här är allergivänligare än genomsnittet tack vare detta.

Färgen tonar ut efter ett tag och övergår till den naturliga färgen. Du applicerar på den på ett roligt sätt också: nämligen genom att låta den torka och sedan peela av den.

Fördelar

 • Semipermanent färg som ger naturliga men synliga resultat
 • Vårdar och mjukgör
 • Rolig att applicera tack vare peel- off effekten

Nackdelar

 • Håller inte så länge
 • Ger inte överdrivet tydliga resultat

Produkter som utgått

Intensive Eyelash and Eyebrow Tint

Intensive eyelash and eyebrow tint är ett smart kit som du enkelt kan färga din bryn och fransar hemma med. Intensive Pearl som färgen kallas håller mycket hög standard och håller faktiskt samma standard som salongsfärg.

Färgen håller cirka en månad så du behöver alltså inte fylla på särskilt ofta. Ett stort plus! Det är trots allt lite pilligt med de här ögonfrans- och brynfärgerna.

Intensives kit innehåller blandningsvätska, färg, appliceringspensel, och en färgkopp. Du blandar enligt anvisningarna. Håll ett papper under ögat när du jobbar med fransarna nertill.

På det sättet slipper du enkelt att få färg under ögonen, det är lätt hänt. Och det är inte bra att gnugga så hårt på den tunna huden under ögat, kom ihåg det!

Färgen har väldigt bra pigment och sitter fantastiskt bra, tyckte vi. Fin färg också. Intensive har ett flertal nyanser att välja mellan, så du hittar garanterat det du är ute efter. En riktigt prisvärd produkt!


L’Action Paris Bye Bye Mascara

L’Actions är en mellanlandning mellan regelrätt frans- och brynfärg och mascara. Det är en färg som jag skulle säga motsvarar en toning i hårfärgsvärlden.

Perfekt för dig som inte vill färga med permanent färg av olika anledningar. Här slipper du stå med mascaran och ögonbrynspenna varje morgon, utan kan göra det en gång i veckan istället.

Färgen håller cirka en vecka och ger en väldigt naturlig och tät färg i brynen. Den av oss som testade tyckte den var supersmidig att applicera.

En särskild penna följer med som du sätter på färgen med, du väntar i fem minuter och sedan är det klart. Hur enkelt som helt! man dessutom välja mellan två färgalternativ.

Blir helt klar min egen “vardagsmascara” från och med nu när jag är mellan färgningar. Det är bra att låta fransarna och brynen vila nu och då och då är en sådan här mildare toning perfekt.


Hairpearl Tinting Kit

Hairpearl Tinting Kit är, precis som du kan höra på namnet, ett komplett kit som gör det smidigare att färga både bryn och fransar hemma. Den här produkten har fått bra betyg av många användare, så trots att den kommer till ett någorlunda högre pris ansåg vi att den var intressant att kolla vidare på. 

Vid närmare anblick insåg vi att det här är ett kit som alla kan använda, och som dessutom ger riktigt bra resultat. Det bästa är att resultatet kan hålla i upp till 8 veckor om du gör på rätt sätt och vårdar färgningen efteråt. 

Efter att du använt produkten kommer du inte bara få en mer djup och tydlig färg på dina fransar och bryn, utan de kommer även bli glansiga och upplevas som fylligare. Produkten verkar också med goda ingredienser för att på sikt förlänga dina fransar och göra så att brynen växer mer. 

Vi gillar också att innehållet i kitet inte heller är dåligt för varken dina fransar, dina bryn eller din hud. Tack vare lanolin- och solrosolja är det till och med vårdande för huden, så du slipper oroa dig för onödiga utslag eller andra otrevligheter som kan uppstå annars.

En annan detalj som vi tycker är otroligt praktiskt är att du verkligen får allt du kan tänkas behöva för att färga dina bryn och fransar. Det vill säga, här får du färg, färgaktiverande ämnen, ett glas, samt en borste för enkel applicering. Färgen är både effektiv och snabbverkande. Vi är så nöjda!

Fördelar

 • Komplett kit med allt du behöver
 • Lätt att använda och snabbverkande effekt
 • Långvariga resultat

Nackdelar

 • Något dyr
 • Kan bli något kladdigt

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals