Bästa franslimmet 2024 – För fransar som sitter på plats hela dagen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Franslimmet som levereras med lösögonfransar av olika varumärken är inte alltid det bästa. Därför är det alltid bra att köpa ett franslim separat.

Det finns massor med produkter på marknaden. Det är orsaken till att har vi velat göra det här testet, för att hjälpa dem som kan ha behov av ett riktigt bra franslim.

En anledning att vara noggrann med valet av franslim är för att det kan ge reaktioner på huden. Vätskeansamling, svullnad, och rodnad på ögonlock kan förekomma.

Det gäller att välja varsamt när du väljer franslim. Titta gärna närmare på de franslim vi har med i testet som är uttalat just för dig som är känslig.

Premiumklassens vinnare blev Make Up Store Eyelash AdhesiveI mellanklassen kan vi stolt presentera Ardell Duo Eyelash Adhesive och vi har en väldigt härlig och prisvärd budgetprodukt: Ardell Lashtite Adhesive Clear för Individuella Fransar.

Vi kan stolt presentera en spännande veganspecialare också: Ardell DUO Brush On Lash Adhesive Clear, spana in den och de andra alternativen för att hitta franslimmet för just dig!

Premium: Make Up Store Eyelash Adhesive

Vi ställer väldigt höga krav på de produkter som utses till premiumvinnare i våra tester, och det gäller såklart även för franslim. Just Make Up Store Eyelash Adhesive är en sådan produkt som verkligen lever upp till våra förväntningar och har allt vi vill ha i premiumklassen!

Det här multifunktionella franslimmet kan alltså användas för att applicera lösögonfransar, glitter, strass, stenar och andra sminkprodukter som ska pryda ditt ansikte. Och den funkar på alla lösögonfransar! Priset är lite lyxigare än många andra franslim, men för det får du också ett lim som alltid sitter, som är lätt att applicera och ta bort, och som inte är så starkt!


Mellan: Ardell Duo Eyelash Adhesive

Vi älskar verkligen Eylure eftersom det är ett spännande företag som har verkat ända sedan 40:talet och fortsätter vara det främsta och mest innovativa på marknaden. Glöm inte att ta en titt på det här fina franslimmet!

De har fantastiska produkter och deras franslim är riktigt bra och dessutom otroligt billigt i sammanhanget. Franslimmet innehåller ingen latex, så även ni som är allergiska kan använda denna.


Budget: Ardell Lashtite Adhesive Clear för Individuella Fransar

Här har vi ett riktigt bra och prisvärt ögonfranslim. Anledningen till att just Ardell Lashtite Adhesive för individuella fransar fick bli vår budgetvinnare beror helt enkelt på att du får ett snabbtorkande, lättapplicerat och transparent lim till ett riktigt bra pris!

Något som dock kan vara bra att veta om är att formulan är väldigt stark, vilket innebär att fransarna kommer att sitta på ordentligt när du väl fått dit dem. I vissa fall krävs det lite övning för att resultatet ska bli bra, men kan du behärska individuella fransar så kommer det inte vara ett problem.


Special: Ardell DUO Brush On Lash Adhesive Clear

Som ni kan höra på namnet så är det här ett ögonfranslim som du kan borsta på fransen, vilket gör att vi tyckte den passade perfekt som specialare i vårt test.

Det beror inte bara på att applikatorn och tekniken i sig skiljer sig från många andra franslim, utan vi tycker även att den passar bra som specialare så applikatorn gör det så otroligt smidigt och enkelt. Dessutom kan franslimmet användas på känsliga ögon, och priset är även det väldigt bra! Kort och gott en toppenprodukt.

Varför ska du lita på oss?

Vi som testat franslimmen har lång erfarenhet av ögonfransar och har handlat många produkter genom åren. Därför är det inga nyheter för oss i det här testet utan sådant som vi prövat många gånger förut.

Vem behöver ett franslim?

Du som ska till att använda lösögonfransar eller brukar göra det har användning av ett separat franslim. Limmen som levereras tillsammans med lösögonfransarna är inte alltid högkvalitativa. Det är oftast mycket bättre att köpa franslim separat.

Hur kom vi fram till vilka franslim vi skulle testa?

Vi har en del koll på franslim själva, vilka som är bra märken och diskuterade oss fram till några franslim vi tyckte var värda att ha med i testet.

Vi kollade också med personal på de stora kosmetikkedjorna samt läste recensioner på nätet. Vi fick en gedigen mängd information och kunde på basen av det sålla de bästa alternativen inför detta test.

Hur testade vi franslimmen?

Vi tog hem de utvalda franslimmen från nordicfeel.se, lyko.se, hudoteket.se, och kicks.se och varje lim testade sedan hos en panelmedlem.

Våra favoriter

Premium: Make Up Store Eyelash Adhesive

Låt oss säga så här, det finns flera anledningar till att Make Up Store Eyelash Adhesive tog hem vinsten i vår premiumklass. Till att börja med så är det här ett franslim som kan användas till vad som helst, när som helst. Oavsett om det gäller fransar, glitter, stenar eller strass så funkar det riktigt bra!

Ett ögonfranslim är utvecklat för att funka extra bra på lösögonfransar, och så är det i det här fallet med. Det funkar galant för att fästa annat på din hud, men den briljerar absolut bäst när du ska applicera lösögonfransar. Och det bästa är att den kan användas på alla lösögonfransar utan problem!

Oavsett vilka fransar du vill använda så kan du känna dig trygg med att det här franslimmet kommer göra jobbet. När du väl ska applicera det så är det enkelt och smidigt, tack vare den praktisk tuben och den smala spetsen. Produkten har en bra konsistens, och det torkar även rätt snabbt.

Det som gjorde att vi fastnade lite extra för just det här franslimmet var också det faktum att det sitter som berget när det väl är på, oavsett om det gäller fransar eller stenar. Att klara en hel dag på stan eller på jobbet, eller att svettas eller dansa natten lång är alltså inte ett problem här. Du kan alltid känna dig trygg med att fransarna sitter kvar!

Ska du sen ta av dig fransarna när dagen är slut så är inte heller det ett problem, vilket vi och våra fransar verkligen uppskattar. Sen vill vi också ge ett otroligt stort plus för att franslimmet inte ger några negativa reaktioner eller allergiska utslag. Alltså kan alla använda det här, även de med känsliga ögon.

Det finns ingen tvekan om att Makeup Store franslim är en produkt som de har lyckats otroligt bra med. Även förpackningen är snygg och lyxig! Trots att det kommer till ett lite högre pris så anser vi verkligen att det är värt det, för oj så mycket användning du kan få för pengarna.


Mellan: Ardell Duo Eyelash Adhesive

Recensionerna är översvallande, makeupartister lovordar produkten. Ja, det finns helt enkelt ingen hejd på hur populär Ardell Duo franslim är!

Som ett av världens mest säljande franslim och en stor favorit bland makeupartister kände vi att den klassiska versionen av Ardell Duo Eyelash Adhesive passade perfekt som mellanklassvinnare.

Egentligen finns det inte så mycket att klaga på alls, förutom att produkten kan vara något kladdig om du applicerar för mycket. Annars är det otroligt smidigt, lättarbetat, effektivt och snyggt.

Du applicerar limmet direkt på lösögonfransarna och placerar sedan lösfransarna direkt ovan din egen fransrad. Vi kan verkligen intyga att den är mycket effektiv, något som gör att du slipper vänta på att det ska torka!

Det här är alltså utan tvekan ett av våra mest populära franslim, så det  är definitivt värt att prova och även byta ut med det franslim som följer med dina lösögonfransar.


Budget: Ardell Lashtite Adhesive Clear för Individuella Fransar

Ytterligare ett ögonfrans lim från Ardell, som helt enkelt stämmer in på våra krav på prisvärdhet, kvalité och funktion.

Ardells Lashtite Adhesive Clear för individuella fransar är ett bra alternativ när det kommer till franslim, inte minst då det ger ett riktigt hållbart resultat utan att du måste betala överdrivet mycket.

Faktum är att många av de som använt detta franslim upplever att fransarna sitter kvar i upp till två veckor (!). Det beror helt enkelt på att denna formula är utvecklad för att vara vattenfast, vilket innebär att fransarna sitter kvar oavsett vad.

Om du är sugen på att göra ”fransförlängning” hemma är alltså detta franslim ett perfekt val. Det kan vara något krångligt att applicera limmet på fransarna då man liksom måste doppa fransen i limmet (saknar applikator), men när man väl fått till tekniken går det smidigt. Konsistensen är lagom tjock vilket underlättar både applicering och torktid.

Dessutom blir resultatet också riktigt snyggt! Det går snabbt och effektivt, fransarna torkar bra, och tack vare att limmet är genomskinligt så ser det riktigt proffsigt ut.

När du applicerar ögonfranslimmet är det viktigt att du inte använder för mycket lim då det lätt kan göra att det ser lite kladdigt ut. Tänk också på att vara försiktiga vid borttagning av franslimmet på fransarna, den processen kräver att du använder ett speciellt borttagningsmedel. Utöver det är vi verkligen nöjda!


Special: Ardell DUO Brush On Lash Adhesive Clear

Här har vi ett riktigt praktiskt ögonfranslim i form av en liten specialare, återigen från Ardell. Anledningen till att vi tagit med så många franslim från Ardell i detta test är helt enkelt för att de är väldigt bra på det dem gör.

Denna variant, Duo Brush On Adhesive, är precis som det låter ett franslim som appliceras med hjälp av en smidig borste eller applikator.

Just denna utformning har fått hyllningar världen över, inte minst då den också är genomskinlig och lägger sig väldigt bra. Tack vare den enkla applikatorn slipper du kladd och klister överallt, och istället får du en lätt och jämn applicering.

Borsten gör också att du minskar risken för att applicera alldeles för mycket produkt, vilket i sin tur ofta försämrar resultatet och gör att fransarna inte sitter lika bra.

Trots den jämna applicering med lagom mycket produkt, tar limmet något lång tid att torka. Det kan det dock vara värt, just för att fransarna sitter på plats väldigt länge när det väl torkat in. Fransarna sitter på plats hela dagen, även i fukt och värme. Det bästa är att den funkar lika bra på hela som på individuella fransar.

På grund av att detta franslim är så praktiskt och smidigt utformat för enkel applicering, och tack vare att det håller väldigt länge, anser vi att detta är ett prisvärt köp rakt igenom. Tänk dock på att värma upp limmet med varmt vatten innan ni drar bort fransarna, annars riskerar ni att få med era egna också.

Våra utmanare

Ardell Eyelash Adhesive

Ardells franslim är ett alldeles utmärkt lim som dessutom är lätt att ta bort efter dagens slut. Det är latexbaserat och kan användas både till individuella fransar, likväl som hela lösögonfransar.

Även här finns franslimmet i två nyanser; clear och dark. Priset gör definitivt den här till en prisvärd investering.


MAC Cosmetics Adhesives Duo Adhesive Latex Free

Cosmetics Adhesives från MAC är ett latexfri ögonfranslim som också passar dig med kontaktlinser. Är du allergisk och har känsliga och rinniga ögon är Max Cosmetics franslim definitivt värd att prova på.

Franslimmet får en mörk ton när den torkar även om den ser transparent ut vid appliceringen. På nätet betalar du cirka en hundring för den här produkten som även den finns i två nyanser.


Sweed Lashes Adhesive for Strip Lashes

Sweeds franslim kommer i den klassiska tuben, men plasten i tuben är av den sorten som gör att du enkelt kan kontrollera tillströmningen av limmet. Produkten innehåller latex.

Sweed har satsat på att utveckla smink som samtidigt bidrar till hudens välmående. Och det har dom verkligen lyckats med!


Depend Lösögonfranslim

Alla känner vi till klassikern Depend! Det är märket som räddat många tonåringar med tunna plånböcker! För många har det här varit det första kosmetikmärket de köpt hem, varesig du haft franslim eller ett nagellack.

Depend har en bred serie av produkter och många förknippar den kanske med naglar, men de har också ett stort utbud av lösögonfransar och därmed också ett tillhörande lim.

Även detta franslim kommer i ett urval av två nyanser, så man kommer definitivt få det resultat man vill ha! Dessutom är det superenkelt att applicera med limmet.

Här får du faktiskt två tuber för i princip ingenting! Som dessutom är helt okej kvalitetsmässigt också. Många kunder är dessutom jättenöjda med det.


True Glue Vegan Naturligt Franslim

True Glue är ett 100% naturligt franslim som är hälsosamt och säkert för din hud att använda. Du kan använda limmet under graviditeten när du ammar och till och med om du har kontaktlinser.

Formulan har ett lugnande och vårdande kamomillextrakt samt ricinolja, vilket också återfuktar dina fransar. True Blue är en veganprodukt och fransarna tar aldrig skada när du använder det.

Franslimmet finns i två nyanser; svart och transparent. Vi noterade att limmet torkar snabbt och är enkelt att lägga på tack vare den fina applikatorn som medföljer.

Limmet håller hela dagen, men är trots detta lätt att ta bort. Franslimmet är ekologisk, GMO-fri, parabenfri, och dermatologiskt testad.


Produkter som utgått

Eylure Lashfix Strip Lash Adhesive

Så roligt att få presentera en sådan här fin produkt i mellanklassen (som ändå är väldigt billig!) Det funkar jättebra och sitter på hela dagen. Det som skiljer sig med den här från andra franslim är att den inte levereras i tub.

Den kommer i en glasförpackning med en tillhörande applikator som man applicerar limmet med. Du slipper alltså få en otrevlig överraskning med att det sprutar ur en massa, eller inget alls, ur tuben.

Det finns flera sådana här produkter på marknaden och även i detta test, men det roliga är att de brukar vara mycket dyrare.

Eylure är ett företag som har anor tillbaka ända till 40-talet. Det grundades av bröderna David och Eric som jobbade med berömda makeupartister i Hollywood. Det var faktiskt det här företaget som skapade den lösögonfrans som vi känner den idag.

Det fanns ett skriande behov av en uppfinning som gav längre ögonfransar i skönhetsindustrin och det var detta som bröderna tog fasta på.

Företaget fortsätter än idag att utveckla lösögonfransar och andra produkter kring konceptet och ligger alltid i framkant när det gäller forskning och utveckling av detta.

Ett verkligt spännande familjeföretag som har jobbat sig fram till den absoluta toppen! Så till det fina i kråksången: det här franslimmet behöver du inte betala mycket för!


Frågor och svar

Exakt hur ska man sätta fast lösögonfransar?

Det kräver en del träning för de flesta. När du applicerar lösögonfransar med franslim måste du se till att de sitter så nära dina riktiga ögonfransar som möjligt. Stråna bör ligga emot dina egna fransar.

Innan du sätter på lösögonfransarna är det en bra idé att måla på med en svart eyeliner. Detta för att du annars riskerar att få en hudfärgad glipa mellan dina riktiga fransar och lösögonfransarna.

Du börjar alltså med att måla med en svart eyeliner som kan vara jättetunn om du vill. Därefter applicerar du franslimmet och klistrar på ögonfransar.

Det finns också en annan fördel med att sätta eyeliner på innan och det är för att det är rätt så svårt att måla med eyeliner efter att du har satt på lösögonfransarna.

Använd pincett för att trycka fransarna på plats. Börja med att trycka fast fransarna i ytterkanten av ögat, tryck sedan fast i mitten, och till sist den del av ögonfransen som är i ögonvrån.

Efter att du fast fransarna med franslim applicerar du mascara. Då blandas lösfransarna ihop med dina egna fransar. Applicera alltid på mascaran efteråt och sätt inte heller på mascara på dina egna fransar innan.

Det kommer garanterat att se ut som om du har två rader med ögonfransar då. Det kommer helt enkelt inte att blanda sig så bra. Se också till att öva några gånger innan du behöver dem, för det kan vara lite pilligt i början.

Är det enklare att limma fast så kallade singelfransar?

Har du ett bra franslim går det för det mesta bra med vilket som. Men det är klart, en del tycker att det är enklare att slippa jobba med en hel rad fransar och att misstagen inte syns lika lätt med singelfransar.

Hur får man bort lösögonfransar?

När du tar bort ögonfransarna är det bra att undvika att dra av dem rakt av. Det är nämligen lätt hänt att det hamnar franslim på dina egna fransar också och då kan dessa lossna när du drar bort lösfransarna.

Använd sminkborttagning och gnugga på limmet med en tops. Då bevarar du också lösögonfransarna och kan använda flera gånger om du haft ett högkvalitativt lim som släpper lätt.

Var alltid försiktig när du tar bort ögonfransarna för dina egna fransars skull men också för lösögonfransar. Lägg lösögonfransarna i förpackningen du fick dom i så att de inte skadas eller förstörs.

Vad ska franslimmet ha för egenskaper?

Ett bra franslim ska torka lagom fort. Det ska inte vara kladdigt för länge, så att du behöver vänta i evigheter utan vara färdigt att använda på någon minut. Det ska också gå att avlägsna lätt och enkelt.

Hur gör jag om min lösögonfrans håller på att lossna?

När du märker att fransen är på väg att trilla av tar du limtuben och kläm ut lite grann eller doppa applikatorn i limmet. Dutta på detta på franskanten som lossnat och tryck dit det igen efter en stund.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals