Bästa fuktkrämen 2022 – Rejäl återfuktning för en bättre hy

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det är inte många som är födda med en perfekt hy där det aldrig stramar åt eller att man aldrig har upplevt en blank och oljig T-zon (lyllos er förresten!) utan det är många som kämpar dagligen med att hitta fuktkrämen som löser alla problem.

Nu är det ju så att alla är olika och man måste leta lite innan man hittar det som fungerar för just sig. Men känner du att du har känslig, torr, eller oljig hy är det bara bra att investera i en bra fuktkräm.

I denna artikel ska vi försöka hjälpa dig på traven lite med att hitta en som passar för just dig. Det är såklart bara generellt och det du ska komma ihåg är att titta på vilken hudtyp krämen är utformad för.

Vår vinnare i detta test iallafall blev Shiseido Waso Color Smart Day Moisturizer Oil Free och vi har en underbar mellanklassvinnare i Doll Face Nourish Antioxidant Protective Moisturizer.

Skin Treat Hydra-Light Face Gel kom på första plats i budgetklassen och vi har en fantastisk specialare med Smashbox Photo Finish Primerizer Primer + Moisturizer in 1. Läs vidare för att hitta fuktkrämen för just dig!

Premium: Shiseido Waso Color Smart Day Moisturizer Oil Free

Precis som namnet antyder är detta en bra fuktkräm som är helt fri från olja och dessutom parabener. Den fungerar som en lätt täckande kräm med solskyddsfaktor 30, vilket är ett stort plus.

Den är anpassad för den yngre kvinnan och innehåller helt naturliga ingredienser. Formulan är en helt vanligt vit kräm som sedan får en liten färgskiftning medan man masserar in den och den riktigt smälter in i huden.

Fördelar

 • Mångsidig användning med fuktkräm och BB/CC-creme 
 • SPF 30 för extra skydd
 • Naturligt innehåll som gör gott för problemhy

Nackdelar

 • Rätt dyr
 • Inte överdrivet fuktrik

Mellan: Doll Face Nourish Antioxidant Protective Moisturizer

Vill du få len och verkligt återfuktad hy ska du kolla in Nourish Antioxidant Protective Moisturizer från Doll Face som innehåller hyaluronsyra, fröoljor, och antioxidanter.

Den bidrar alltså med skyddande, återfuktande, och hälsosamma egenskaper och kan användas av vem som helst, men rekommenderas till den som börjar komma upp i åldern.

Fördelar

 • Koncentrerad fuktbomb
 • För alla hudtyper
 • Håller huden återfuktad länge

Nackdelar

 • Rätt dyr
 • Konstig förpackning

Budget: Skin Treat Hydra-Light Face Gel

Den här fuktkrämen från Skin Treat är lite mer av en återfuktande gel som kan användas både dag och natt. Produkten är mild och lugnar huden samtidigt som den återfuktar effektivt. 

Behaglig konsistens som är lätt att applicera och som sjunker in i huden. Du får ett fint glow och huden känns mjuk och följsam. Perfekt för torra till normala hudtyper. Mycket prisvärd och ett riktigt bra budgetalternativ!

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Djupt återfuktande men lätt konsistens
 • 100% vegansk med naturligt innehåll

Nackdelar

 • Inte så bra för oljig hy
 • Somliga upplever doften som stark

Special: Smashbox Photo Finish Primerizer Primer + Moisturizer in 1

Detta är någonting så underbart som en primer och fuktkräm i ett! Det kanske finns några andra produkter på marknaden som lovar samma sak, men Smashboxs Primerizer tar hem vinsten alla gånger!

Det är en lätt täckande primer med återfuktande egenskaper som gör att du slipper kakiga resultat eller att din hy torkar ut under dagen och dessutom sitter också sminket på plats.

Fördelar

 • Fuktkräm och primer i ett
 • Lätt konsistens
 • Bra under smink

Nackdelar

 • Dyr
 • Funkar inte som fuktkräm på egen hand

Köpguide - bästa fuktkrämen

Vem behöver köpa en fuktkräm?

Vi alla är ju olika och har olika hudtyper, vilket i sig innebär att vi alla har olika behov, önskemål och preferenser vad gäller just hudvård. En fuktkräm är däremot en produkt som kan vara en räddare i nöden för samtliga hudtyper, oavsett om den är torr, oljig, acnebenägen, rynkig, och så vidare. 

Faktum är att det finns så många olika typer av fuktkräm att det verkligen finns en variant och sammansättning för alla. Och det är detta som är så bra, då alla hudtyper, oavsett hudproblem eller åkommor, är i behov av fukt. 

Så kort och gott bör vi alla investera i åtminstone en fuktkräm som passar vår specifika hudtyp och våra egna behov, för att alltid kunna vårda och ge lite extra kärlek till vår fukttörstiga hud. 

För tro det eller ej, även en fet och oljig hud vill ha mycket fukt. Och inte bara vill, den måste få det för att kunna hålla sig i balans och inte börja producera ännu mer olja, bara för att nämna ett ofta oväntat exempel.

Fuktkräm för alla hudtyper

Vi alla har en viss underliggande hudtyp som kan ge olika symptom och diverse åkommor, men sen kan vår hy förändras under en kortare eller längre period och därmed ge andra symptom och åkommor. 

Om du upplever problem med en viss kräm kan det innebära att den innehåller vissa ingredienser som ens hud inte gillar eller tål, som då i sin tur får den att reagera med stressade utbrott. Krämer för känslig hy kan därför vara bra, då de inte innehåller ämnen som kan få huden att förvärras; parfym, parabener, tillsatser, och så vidare. 

Så länge fuktkrämen gör att din hud mår bra (eller bättre) finns det bara fördelar med att använda den, och då borde du se det som positivt. 

Speciellt om du faktiskt märker att din hur mår bättre av fuktkrämen än vad den gjorde innan, och att dina oönskade problem börjar minska i takt med att du använder den. Fuktkrämer som irriterar eller förvärrar ska du sluta med och tänka om, och tvärtom för lyckade varianter. 

Hittar du rätt kommer huden kännas så mjuk och len, och den kommer verkligen belöna dig för att du tillgodoser den med fukt och nyttiga ämnen. Användandet av en fuktkräm kan leda till att du under en period känner dig lite torrare och att din hud törstar mer efter fukt än vad den tidigare gjort, men detta hör till ”invänjningsfasen” och kommer gå över efter ett tag både när du börjar och om du slutar använda en viss kräm. 

Tänk på att vi alla mår bra av extra fukt till vår hud, oavsett hudtyp. Men, det är viktigt att fuktkrämen är anpassad efter just dig och din hud, då det trots allt finns så många olika fuktkrämer som verkar för att göra gott för olika saker.

Hur hittar jag rätt fuktkräm för min hudtyp?

När du ska köpa en fuktkräm är det allra viktigaste att du utgår från dig och din egen hudtyp, endast. Fuktkrämen ska ju verka för att behandla, förbättra och motverka dina hudproblem oavsett hur de ser ut eller vad de består av, vilket den inte kan göra om ”den inte vet exakt vad den ska verka för eller behandla”. 

Eftersom det finns så många olika typer av fuktkrämer där ute kan det vara svårt att veta vilken variant som just passar din hy.

Hur känslig du är och hur starkt du reagerar på olika produkter beror ju såklart på vilken hudtyp du har och vilka problem du vill få bot på, där känsligare hudtyper ofta reagerar mer än andra. Sen spelar ju även valet av produkt in, där mildare varianter ger mildare reaktioner, och tvärtom. 

För att hjälpa er lite på vägen till att hitta den bästa fuktkrämen för dig har vi inte bara satt ihop en köpguide, utan vi kommer även lista våra bästa tips för hur du hittar rätt i djungeln av fuktkrämer.

Fuktkräm för känslig hy

För er med känslig hud bör ni tänka på att använda så milda och snälla krämer som möjligt, där du inte riskerar att få en för stark eller påtaglig reaktion. Du vill jobba effektivt men milt för att inte irritera eller förstöra huden, och därmed kan lågallergena och parfymfria fuktkrämer vara bra. 

Tänk också på att ett naturligt innehåll inte alltid är det bästa för känsliga hudtyper, trots att du ofta kan tro det. Men naturligt innebär inte alltid milt och vänligt, utan även naturliga produkter kan vara starka och mycket effektiva. Fokusera därmed främst på att hitta ett innehåll och ingredienser som din hud accepterar och gillar, och satsa på en så behaglig kräm som möjligt. 

Fuktkräm för torr hy

En form av känslig hy är torr hy, där även dessa typer ofta reagerar rätt starkt på produkter som i andras ögon kan kännas som milda. Det innebär alltså att det även här kan vara bäst att använda fuktkrämer som är rätt milda, men som ändå är effektiva och speciellt bra på att återfukta. 

Torrare hud är i ett ännu större behov av fukt än någon annan hudtyp, så att använda en fylligare och mer rik fuktkräm är ett riktigt bra alternativ. Några ingredienser som du kan hålla ett extra öga efter är till exempel hyaluronsyra (fuktgivande syra), karbamid och glycerin (vattenmagnet) samt mineralolja och lanolin (stänger in fukten). 

Ju bättre sammansättning av diverse ingredienser som alla verkar för att maximera huden fuktintag och fuktbalans, desto bättre blir ofta resultatet vid torr hy. Det finns aldrig en risk om att få för mycket fukt här, så tänk på det! 

Fuktkräm för kliande hy och eksem

Detta hör ju ihop med torr och känslig hy, fast på en annan (lite värre) nivå om du kan säga så. Lider du av kliande hud, eller till och med allvarliga eksem, är det inte helt ovanligt att du fått en viss hudsjukdom eller hudåkomma som är svårare att behandla än med bara fuktkräm. 

Om du upplever dig ha kliande hud som inte tycks gå över, eller om du inte vet hur du ska behandla det, bör du inte tveka med att besöka en läkare eller hudexpert. Det samma gäller vid eksem som är jobbiga och ger dig obehag, som inte tycks bli bättre eller är återkommande. 

Men om du däremot ”bara” lider av kliande hud som inte behöver behandlas med starkare grejer så kan det underlätta om du använder milda fuktkrämer, precis som för känsliga hudtyper. Inga starka ingredienser, inga aktiva eller reaktiva syror, och inget okänt innehåll. 

Fuktkrämen bör vara mild och lugnande, samt ha helande och läkande egenskaper för att minska ner på irritationen. Även här kan det handla om att din hud har en extrem brist på fukt, att den är alldeles för överarbetad, att den är infekterad, eller också att du egentligen lider av ett annat underliggande problem som bör behandlas med expertis. 

Fuktkräm för fet och acnebenägen hy

Om du har en fetare hy, såsom oljig och glansig hy, stora porer eller finnar, eller till och med acne och problematiska kvisslor, är det extra viktigt med bra hudvård för att få ordning på hudens balans. En fet och oljig hy beror ofta på att huden är för torr, för överarbetad eller stressad, som i sin tur även kan ge finnar och liknande.

För att förbättra och motverka oljig och fet hy bör du leta efter fuktkrämer (ja, även denna hudtyp behöver fukt) med olika upplösande syror. Det må låta läskigt, men faktum är att dessa syror verkar för att rengöra på djupet och lösa upp den olja som ofta täpper igen porer, så att huden kan andas och ventilera ordentligt på egen hand. 

Det i sin tur gör att huden lugnar ner sig och hittar tillbaka till sin naturliga oljebalans, vilket gör att du inte längre kommer uppleva samma problem med oljor och glans som du gjorde tidigare.

Se även till att fuktkrämen inte innehåller allt för portäppande ingredienser, så som oljor, smör eller vissa vaxer. Då bör du undvika ingredienser som till exempel mineraloljor, lanolin och sheasmör, för att nämna några varianter som lätt kan täppa igen porerna. De kan vara bra, men de har en tendens att skapa lite problem om de används i ansiktet. 

Krämen bör inte heller vara för tjock, för fet eller för koncentrerad. Välj hellre en lätt och tunn (och kanske mattifierande) variant som absorberas snabbt, men som också hjälper dig att hålla rent och lösa upp smuts. Viktigt att den ger fukt, men på ett sätt som inte innebär fett!

Vad ska du tänka på när du väljer fuktkräm?

Utöver att du ska välja fuktkräm efter hudtyp och möjliga besvär som vi gick igenom ovan, så finns det även en del andra saker du kan tänka på för att hitta rätt. Vi alla mår olika bra av olika saker, speciellt vad gäller vår hud och dess tillstånd. 

Vill du ha en fin och välmående hy krävs det att du engagerar sig och vårdar den ordentligt, och på rätt sätt. Så här har ni ytterligare några tips från oss om vad du ska tänka på och vad du bör undvika vid köp av fuktkräm:

Leta efter bra egenskaper

När vi säger att det finns vissa saker som du verkligen bör tänka på, så menar vi verkligen att det finns vissa saker du bör tänka på extra mycket.

Att ha en fuktkräm som matchar din hud vad gäller specifika egenskaper är alltså steg nummer ett, men att sen även tänka på att fuktkrämen kan ha lite extra egenskaper utöver det är steg nummer 2.

Antioxidanter

Just antioxidanter är en sådan sak, som funkar för alla hudtyper. Här kan du hålla ögonen efter kamomill, laktrisrotsextrakt, c-vitamin, grönt te, och så vidare, där samtliga hjälper till att friska upp och fräscha till din hy. 

Solskydd 

En annan bra egenskap som faktiskt innebär att din fuktkräm både skyddar och hjälper till att hålla huden i form är solskydd, alltså SPF. Detta är riktigt bra att ha som ingrediens i sin fuktkräm i och med att det är lätt hänt att du glömmer smörja in sig med det.

Detta är också en sådan grej som alla hudtyper bör leta efter, oavsett vad du har för problem. Vissa tror att solskydd i hudvård innebär mer olja, fett och tilltäppta porer, vilket i många fall förvärrar hudproblem. Men så är det inte om du köper en fuktkräm med ”inbyggd” solkräm, som dessutom är framtaget specifikt för ansiktet. 

Att använda en fuktkräm med solskydd kan alltså göra stor skillnad på riktigt, både för din hys kvalité och ditt framtida ansikte då du med skyddet minskar risken för att få solskador som rynkor, pigmenteringar och förtidsåldrande.

Hur ofta ska du använda en fuktkräm?

Att använda en fuktkräm är inget annorlunda mot att använda en vanlig ansiktskräm, förutom att en fuktkräm just fokuserar på att ge extra fukt åt olika hudtyper. Med andra ord är det inte heller svårare att applicera en fuktkräm än det är att applicera vilken annan ansiktskräm som helst. 

En fuktkräm kan appliceras både morgon och kväll om du vill, om du inte använder en speciell dagkräm på morgonen och sen en nattkräm på kvällen. 

Gör du det så kan du fortfarande få nytta av en till fuktkräm, antingen då genom att byta ut de andra krämerna (eller en av dem) mot fuktkrämen eller om du väljer att använda den vid vissa tillfällen då du behöver extra mycket fukt. 

Där bestämmer du själv hur du vill göra, vad som passar dig och din hud bäst, och vad du är i behov av. Det kan ju som sagt variera under olika perioder och olika dagar, så att i alla fall ha en riktigt bra och återfuktande fuktkräm som gör gott för din hy i necessären är alltid bra. 

Då finns den tillgänglig att använda när det behövs, till exempel under vintertid eller om du varit i solen och huden blir extra torr.

Applicera fuktkrämen som din vanliga hudvårdsrutin

Vad gäller själva appliceringen av en fuktkräm så gör du precis som med dina vanliga krämer, oavsett om du applicerar den på morgonen, på kvällen eller lite när som det behövs. 

Du följer helt enkelt de steg som du själv brukar göra i din hudvårdsrutin som du gör på morgonen och den du gör på kvällen (eller om de ser likadana ut), där det är precis samma sak bara att du byter ut din vanliga kräm mot fuktkrämen.


Våra favoriter

Premium: Shiseido Waso Color Smart Day Moisturizer Oil Free

Här har vi fuktkrämen för dig som vill ha en återfuktande och skyddande produkt och den fungerar lite som en BB- eller CC-cream. Det bästa är såklart att den har en SPF på 30.

Den är också innovativ eftersom den fungerar på det sättet att när man applicerar krämen har den en vanlig vit färg, men sedan förvandlas den till en lätt färgad dagkräm som ger lite täckning när man masserar ut den.

Krämen smälter in i huden och agerar alltså både fuktgivande kräm, solskydd, och täckande kräm. Just denna krämen riktar också in sig på ung hy och kommer i några olika utföranden.

Ingredienserna den är utformad med är helt naturliga och är loquat, morot, honung, vit snösvamp, och tofu och dessa är väldigt bra på att motverka acne, stora porer, orenheter, och en obalans i huden.

Den tillför mycket energi och huden kommer känna sig lugn och viktigast av allt: återfuktad! Den är också helt fri från olja och parabener.

Fördelar

 • Mångsidig användning med fuktkräm och BB/CC-creme 
 • SPF 30 för extra skydd
 • Naturligt innehåll som gör gott för problemhy

Nackdelar

 • Rätt dyr
 • Inte överdrivet fuktrik

Mellan: Doll Face Nourish Antioxidant Protective Moisturizer

Detta är en riktigt fuktbomb och passar för olika åldrar och hudtyper, men kanske passar bäst för medelålderskvinnan som vill hålla en bra hudvårdsrutin och förebygga för tidigt åldrande.

Den är även berikad med antioxidanter, vilket ger ett optimalt skydd och även favoriten hyaluronsyra som är den torra hudens räddare med sina fuktgivaregenskaper eftersom den kan bära upp till 1000 x sin vikt i vatten.

Det gör att huden hålls återfuktad hela dagen och att man känner sig fräschare. Sedan innehåller den också en mix av naturliga fröoljor som ger skydd och fukt.

Resultatet blir en helt underbart len och mjuk hy. Priset är helt okej med tanke på hur bra den är.

Fördelar

 • Koncentrerad fuktbomb
 • För alla hudtyper
 • Håller huden återfuktad länge

Nackdelar

 • Rätt dyr
 • Konstig förpackning

Budget: Skin Treat Hydra-Light Face Gel

För dig som är på jakt efter en prisvärd men samtidigt mycket återfuktande hudkräm kan vi verkligen rekommendera den här från Skin Treat. Skin Treat är ett relativt nytt märke som utvecklar veganska, vårdande och välgörande produkter för huden. 

Deras Hydra-Light face gel är lätt och behaglig ansiktsgel som tränger in snabbt i huden. Trots det återfuktar den på djupet och ser till att huden blir mjuk, följsam och får en fin lyster. Texturen i gel är lagom tjock och lätt att applicera, men känns samtidigt lika djupverkande som en kräm. Kan användas dag och natt. 

Det bästa med den här produkten är dock inte bara att den är prisvärd och att den återfuktar mycket bra. Innehållet är också 100% veganskt, samt 97% naturligt med ett flertal ekologiska ingredienser. De jobbar aktivt för att förbättra hudens fuktbalans för att öka hudens fyllighet, fasthet och naturliga lyster.

Vi är verkligen nöjda med den här. Fuktkrämen passar perfekt för de med torr till normal hy, och även till en del med kombinerad hy. Som ett plus kommer den med en mycket god och lagom stark doft. Riktigt bra!

Fördelar

 • Mycket prisvärd
 • Djupt återfuktande men lätt konsistens
 • 100% vegansk med naturligt innehåll

Nackdelar

 • Inte så bra för oljig hy
 • Somliga upplever doften som stark

Special: Smashbox Photo Finish Primerizer Primer + Moisturizer in 1

För dig som verkligen är sminknörd har vi en väldigt bra specialare här, du kanske tillochmed redan har hört om den eller eventuellt redan investerat i den, och då har du gjort ett bra val, tycker vi!

Men för er som vill veta lite mer ska vi berätta! Det är nämligen någonting så finurligt som en primer och fuktkräm i en och samma produkt - och Smashbox har döpt den till Primerizer.

Den är faktiskt helt underbar och vi förstår nu varför den har fått så mycket lovord av kunder på nätet. Vi rekommenderar att fortfarande använda en dagkräm under, speciellt om du har torr hy, men sedan fungerar den fantastiskt.

Den har alla fördelar som en primer har och den har en lätt konsistens som smälter in i huden snabbt. Väl där är den himmelskt återfuktande samtidigt som den tar till sig allt smink och ser till att det håller hela dagen.

För dig som får kakiga eller fruktansvärda resultat när du måste använda smink på din torra hud kommer nog ha en räddare i nöden med denna. Visst har den sitt lilla pris, men det är verkligen värt det!

Fördelar

 • Fuktkräm och primer i ett
 • Lätt konsistens
 • Bra under smink

Nackdelar

 • Dyr
 • Funkar inte som fuktkräm på egen hand

Våra utmanare

Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator

Clinique Moisture Surge 72 Hour är en otroligt fuktgivande och djupverkande kräm som verkligen kan göra skillnad! Denna kräm kommer rädda den allra torraste av hudar, även under vintern. Trots det känns formulan lätt, den sjunker in snabbt och lämnar huden fräsch med ett fint glow. Hög koncentration och riktigt lyxig.

Det finns ingen tvekan om att den här är en riktig favorit hos många av de som lider av både torr och mogen hy – den gör verkligen under. Krämen har till och med vunnit pris som bästa dagkräm av Kicks Beauty Awards 2020. 

Vi gillar verkligen hur krämen verkar direkt, och att den håller huden så återfuktad, mjuk och följsam under en lång period. Samtidigt skyddar den mot torrhet och uttorkning, återställer fuktbalansen och bidrar med en fräsch känsla. Den är skön att använda och ger ett fint glow. Formulan är allergitestad, oljefri, parfymfri och lägger sig lätt på huden. 

Fördelar

 • Otroligt återfuktande med djupverkande ingredienser
 •  Gelformula som sjunker in snabbt men sitter länge
 • Kan också användas som fuktboost eller mask 

Nackdelar

 • Dyr
 • Ohygienisk burk

Sensai Cellular Performance Emulsion III Super Moist

Här har vi en fuktkräm för er som verkligen gillar att skämma bort huden med riktigt lyxiga produkter. Sensai Cellular Performance Emulsion lll Super Moist är en otroligt exklusiv fuktkräm som både kommer till ett mycket högt pris och som gör ett riktigt bra jobb. Priset passar inte alla budgetar, men du får i alla fall värde för pengarna om du köper den här!

Fuktkrämen från Sensai verkar djupt för att reglera hudens fuktbalans, för att återfukta på djupet och ge näring långt ner i hudlagren. Krämen lägger sig som en fuktgivande slöja och motverkar uttorkning för en mer balanserad hud. På så sätt hålls huden elastisk, fyllig, ungdomlig och fräsch. 

Formulan är otroligt rik, innehåller lyxiga ingredienser och lämnar en härligt fyllig känsla vid användning. Trots att produkten är väldigt dyr så kan den vara värd sitt pris för de i behov av djup återfuktning. Den är dessutom mycket dryg och räcker länge. Dock känns den inte fet eller kladdig, utan fräsch och smidig. Ger fin lyster och passar perfekt för torr till mogen hy!

Fördelar

 • Fuktgivande slöja som tränger ner djupt och balanserar
 • Ger långvarig näring och håller huden ungdomlig
 • Rik och lyxig formula som är dryg

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Endast utformad för torr och mogen hy

E.L.F Daily Hydration Moisturizer

E.L.F har skapat en väldigt bra fuktkräm som är en baddare på att binda ihop vatten och tillföra fukt till dig. Den innehåller bland annat Aloe Vera, jojobaolja, gurka, och vitamin E som verkar lugnande på en känslig hud.

Antioxidanterna sheasmör, grape, och apelsin ingår också i innehållsförteckningen som ser till att huden hålls fräsch och hälsosam. En väldigt bra kräm att smörja på dagligen.

Fördelar

 • Naturliga ingredienser
 • Lugnar och återfuktar känslig hy
 • Bra pris

Nackdelar

 • Inte överdrivet effektiv
 • Kan kännas lite torr 

Origins GinZing Energy Boosting Gel Moisturizer

Känner du att du har blek eller tråkig hy och behöver ge den lite umpf ska du verkligen kolla in GinZing-fuktkrämen från Origins. Den ger massvis med energi och piggar upp rejält.

Dessutom får man mycket lyster samtidigt som huden hålls återfuktad såklart. Den kommer i en rolig gelform, men som inte känns fet, vilket alla tyckte var ett stort plus.

Fördelar

 • Uppiggande
 • Ger mycket lyster
 • Behaglig gelformula

Nackdelar

 • Kan vara något svår att smörja in
 • Blir glansig

Clarins Daily Energizer Cream

Detta är en kräm för dig som inte än fyllt 30 år, men som behöver fukt till en torr- eller blandhy. Den innehåller mycket vitamin C och gurkmeja som ger energi och skydd. Dessutom får man en fräsch lyster.

Den är jättebra som en daglig dagkräm, men det var några recensioner och testdeltagare som tyckte att det var svårt att få sminket att sitta snyggt över fuktkrämen, medan en del inte hade några problem alls.

Fördelar

 • Funkar bra även för kombinerade hudtyper
 • Piggar upp
 • Återfuktar med fin lyster

Nackdelar

 • Ohygienisk förpackning
 • Inte så bra under smink

La Roche-Posay Effaclar Mat Face Cream

Här har vi en dermatologiskt testad hudkräm som tillför fukt, såklart, och som även mattar ner intrycket av glansig eller blank hud och hjälper dig hålla allting under kontroll.

Dessutom bidrar den med porminskande effekter och den riktigt smälter in i huden utan att kännas fet.

Fördelar

 • Bra pris
 • Tillhör fukt utan att bli glansig
 • Minskar pormaskar och oljighet 

Nackdelar

 • Inte överdrivet effektiv
 • Något fuktfattig

Produkter som utgått

Clinique Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer

Clinique är ju ett märke man kan lita på har bra hudkrämer och denna är definitivt inget undantag och vi absolut älskar att den har en SPF på 20. Och denna är en perfekt kräm att ha som sin första ‘antirynkkräm’.

Detta dels för att den har en solskyddsfaktor och dels för att den jobbar ihärdigt för att reducera möjliga ålderstecken och denna kan ju användas redan innan man ser några sådana i ett förebyggande syfte.


Lumene Nordic Girl! Clear it Up! Oil Free Moisturizer

Har du glansig hud och vill ha en hudkräm som ger dig lite mer kontroll över det ska du kolla in Nordic Girl-krämen från Lumene. Det är en väldigt bra budgetprodukt som man inte kommer ångra att man investerade i.

Den bidrar med mycket fukt, reducerar synligheten av porer, och håller glansigheten borta. Den tar också bort alla sorts orenheter från ansiktet om man använder den regelbundet och lämnar ansiktet fräscht och lent.

Vi tycker om att den är helt vegansk med hela 86% av ingredienserna som är naturliga. Dessutom innehåller den ingen olja, parabener, SLES, SLS, eller formaldehydfrigörare.

En oerhört bra fuktkräm som inte kommer göra någon besviken - och till ett budgetpris dessutom!


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals