Bästa gellacket 2024 – Salongsnaglar fast hemma

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Gellack var något som från början utvecklades för nagelsalonger och som användes av yrkesmanikyrister, men allt efter att åren gått har utvecklingen gått vidare och numera kan du använda gellack för hemmabruk.

Det blev snabbt en riktig dundersuccé och många av de stora varumärken har numera sitt eget gellack. Gellack är ett extra slitstarkt nagellack som har längre hållbarhet än vanligt lack.

Det passar särskilt bra för dig som jobbar med saker som sliter på händerna och naglarna. Den passar perfekt för yrkeskategorier som frisörer, serveringspersonal, med mera.

Den passar också särskilt bra för dig som har den nageltyp där nagellacket inte hålls på särskilt bra. Vi har alla olika nagelkvaliteter och alla naglar är inte helt lika mottagliga för nagellack som andra.

Ett riktigt bra gellack kan hålla upp till en vecka och på vissa personer till och med mer än en vecka. Du får också ett skyddande och hållbart lager som ger lyster och glans till naglarna och samtidigt skyddar dem.

Vill du göra det här med gellack riktigt grundligt så skaffa dig ett helt kit med alla tillbehör som behövs för att lägga gellack som på salong hemma. Vissa typer av gellack fixerar man färgen med en UV-lampa.

Men om man inte vill behöver man inte gör det så komplicerat för sig eftersom det numera finns speciella lack som ger lika lyxiga effekter genom att man applicerar ett speciellt topplack med gellackets egenskaper.

Det är ett mycket enkelt och bra sätt att få salongsfina naglar hemma. De speciella topplacken kombinerar du med nagellack som är speciellt framtagna för att kombinera topplacket med. Du kan alltså inte använda dig av vilket nagellack som helst och sedan applicera på ett topplack.

Du använder inte av någon lampa eller annan behandling och den här processen är i stort sett exakt likadan som att använda dig av vanligt nagellack. Fast du då här får den utmärkta effekten av ett hållbart gellack.

Det som däremot skiljer vissa av gellacken för hemmabruk från vanligt nagellack är att det är en annan procedur att få bort lacket.

Det går inte bara att att ta bort detta med ett acetonfritt nagellackborttagningsmedel utan kräver mer jobb som gör att du behöver ha lite tid och tålamod att få bort det.

Håller ett gellack riktigt länge hemma är det här dock ett mindre problem och du sparar dessutom en rejäl slant i jämförelse med att gå ut till salongen att ta bort det. Vissa gellack är dock numera enklare att få bort och kan avlägsnas med speciella nagellacksborttagare.

När gellack för hemmabruk introducerades så var det ett mycket begränsat antal färger som kunderna kunde köpa. Det här har utvecklats och numera kan man köpa ett stort utbud av olika nyanser.

Utbudet i butik kan vara begränsat eftersom man inte sällan har möjlighet att ta in ett stort sortiment utan istället fokuserar på att ta in de absolut populäraste nyanserna.

Men kollar du efter gellack på nätet kan du hitta ett betydligt större utbud och även ovanliga färger som du inte hittar på särskilt många ställen.

Det finns många märken som har jättebra utbud av färger, men det är begränsat i butikerna. Online finns alltså ofta möjligheten att välja från hela sortimentet från ditt favoritvarumärke.

I premiumklassen vann Nails Inc Gel Effect Nail Polish och här har vi verkligen en produkt utöver det vanliga, samtidigt som den inte är extremt kostsam.

Välkända och proffsiga Sally Hansen har tagit fram ett gellack som de kallar för Miracle Gel som vann i mellanklassen.

Finska Lumene har alldeles utmärkta budgetprodukter och det är inte minst Lumene Gel Effect Nail Polish. Vår specialvinnare heter Londontown Gel Genius Top Coat.

Premium: Nails Inc Gel Effect Nail Polish

Vill du på ett snabbt och enkelt sätt ha salongseffekt, men göra det själv hemma kan du sluta leta för här har du din produkt! Den är dessutom lätt att få bort med aceton och du får ett högglansigt och professionellt resultat.

Det unika med produkten är också att den innehåller kokosvatten. Detta återfuktar nageln mycket effektivt och gör den stark och elastisk och du slipper sprickor och smutsiga naglar.


Mellan: Sally Hansen Miracle Gel

Sally Hansen Miracle Gel har den stora fördelen att fungera precis som ett vanligt nagellack. Den sitter som berget i mer än en vecka och enligt företaget själv ska man kunna använda den upp till två veckor, men det beror som sagt på nagelkvaliteten hos personen i fråga.

Den hålls helt enkelt på längre på vissa personer och kortare på andra. Men högkvalitativ är den och den sitter verkligen bra och resultatet blir proffsigt samtidigt som den är lättapplicerad.


Budget: Lumene Gel Effect Nail Polish

Det är alltid härligt att få presentera högkvalitativa budgetprodukter och det får vi göra i det här testet, och som ofta är fallet med produkter från Lumene.

Här har vi ett gellack som kostar en bra bit under hundralappen, men håller väldigt bra och är lätt att applicera utan krångel. Många trevliga nyanser gör att du garanterat hittar något som passar dig bra.


Special: Londontown Gel Genius Top Coat

Londontown Genius Top Coat är ett gelliknande överlack som du kan använda på ditt eget favoritlack om du vill. Vill du göra det konsekvent och grundligt kompletterar du helt enkelt med en av deras egna snygga nagellack för att få en perfekt look för dig.

Varför ska du lita på oss?

Alla produkterna i det här testet är utprovade i praktiken. En panelmedlem har provat ut ett nagellack och även ansvarat för att dokumentera utprovningen så noggrant som möjligt.

Vem behöver ett gellack?

Gellacket är definitivt något för alla nagelnördar som gillar att hålla på med nagellack, lösnaglar, och manikyrbehandlingar. Här får du salongsliknande resultat fast du kan utföra det hemma.

Ett gellack är jättebra för att snabbt och smidigt få snygga naglar till vardags eller om du vill ha några budgetalternativ till salongen.

Hur kom vi fram till vilka gellack vi skulle testa?

Det finns några varumärken som de flesta som håller på med naglar vet är överlägset alla de andra och dessa är med i detta test. Vidare hörde vi oss för med några nagelsalonger inför testet om vilka lack proffsen själva tycker är bra för hemmabruk.

På basen av det fattade vi beslut om vilka som skulle vara med i testet och och gellacken hämtades hem från ahlens.se, kicks.se, lyko.se, och nordicfeel.se.

Hur testade vi gellacken?

De testades genom att vi under en period på två veckor testade lacken och samlades sedan för att jämföra resultat och sammanställa grunden till det här testet.

Ett lack är alltså utprovat under en period på två veckor för att se hur länge det kunde sitta kvar. Vissa klarade nästan upp till 2 veckor medan de flesta i snitt låg på ungefär en vecka.

Våra favoriter

Premium: Nails Inc Gel Effect Nail Polish

Nails Inc Gel Effect Nail Polish har en unik formula där man kombinerar en gel effekt i kombination med kokosvatten. Kokosvattnet resulterar i att produkten blir rik i näring och återfuktande effekter och bygger upp elasticitet och styrka i naglarna.

Produkten är bästsäljare och det är verkligen inte konstigt med tanke på vad den här produkten åstadkommer. Du får här en fantastiskt bra hemmamanikyr och produkten går väldigt enkelt att stryka på med den extra breda penseln.

Produkten ger en exceptionellt bra täckning och slätar ut ojämna partier i nageln så att du får en högglansig, jämn, och vacker yta på nageln.

Det gör att produkten passar långa likväl som korta naglar. Den är väldigt enkel att använda och du behöver bara applicera ett lager av lacket och sedan avsluta med ett lager av en top coat.

Engelska Nail Inc är ett nagellacksmärke som genom åren inte varit rädd för att sätta nya trender inom både färgval och olika produkter. De har en ungdomlig image, men deras färgnyanser på nagellack passar givetvis många smaker och åldrar.

Gel Effect Nail Polish finns i många snygga nyanser och den rosa vi har med det i det här testet är extremt populär eftersom den är så användbar både till vardags och till fest.


Mellan: Sally Hansen Miracle Gel

En av de mest etablerade producenterna när det gäller nagellack och deras serie Miracle Gel är inget undantag när det gäller högkvalitativa produkter.

Produkten är en kombination av högteknologisk gelfunktion och ett vanligt nagellack och resultatet blir slitstarkt, hållbart, och skinande samtidigt som det är mycket lätt att applicera.

Sally Hansen lanserar det här som ett lack som sitter på upp till 14 dagar, men detta fungerade inte på panelmedlemmen som testade lacket. Däremot höll det gott och väl åtta dagar, vilket får ses som utmärkt det också.

Fördelen är att du tar bort det här nagellack som du gör med ett vanligt lack. Ingen LED-lampa behövs heller för att fixera gellacket.

Måla på två lager av nagellacket först och avsluta sedan med det speciella topplacket Miracle Gel Top Coat och därpå härdas lacket och får en stark och högblank yta.

Några nyanser kan kosta lite mer beroende på vilka pigment det innehåller. Nagellacket finns i många olika färgnyanser.


Budget: Lumene Gel Effect Nail Polish

Lumene är ett finskt producerat, mycket prisvärt kosmetikmärke som definitivt har högre kvalitet än vad priset ligger på. Du får ett högglansigt och ett hållbart resultat som dessutom torkar väldigt snabbt.

Penseln är bred och välformad och gör att det är mycket lätt att applicera på nagellacket. Den håller i en vecka utan att börja flaga och färgerna är av bra kvalitet och ger härlig lyster.

Det speciella med Lumene Effect Nail Polish är att det inte behövs något topplack utan du applicerar nagellacket direkt och väntar på att det ska torka och därefter är du klar.

Nagellacket är helt veganskt och finns i många trevliga nyanser. Det här är en fantastisk bra budgetprodukt. Du får väldigt mycket för pengarna.


Special: Londontown Gel Genius Top Coat

Londontown har tagit fram ett spännande överlack som du kan måla på ett valfritt nagellack och som fungerar som ett överlack i gelform. Du får den klassiska, högglansiga, och fylliga finishen på din manikyr.

Den här härdas i dagsljus och du behöver således ingen UV-lampa. Den är också snabbtorkande, vilket är en väldigt stor fördel.

Många är vi som inte haft tålamod att låta nagellacket torka och därmed förstört det innan man ens hunnit ut genom dörren.

Applicera gellacket för att hålla manikyren snygg och du kan göra det varje dag om du behöver det. Efter ca en vecka är det dags att ta av och sätta på ett nytt lack.

Gel Genius Top Coat kan du som sagt kombinera med olika varumärken, men vill du ha en kombo som passar speciellt bra och är optimal använder du dig av deras egen nagellack. De har en serie i många härliga nyanser med allt från milt puderrosa till aubergine och svart.

Våra utmanare

Essie Gel Couture

Populära Essie är populära av en anledning och det inte minst tack vare sina högkvalitativa gellack. Lacket appliceras i en tvåstegsprocess som ger en liknande gelmanikyr som på salong, men helt utan UV-lampan.

Du känner igen gellacket på den vridna flaskan som är designad för att motsvara penseln som även den har en unik vridning som gör att du får en effektiv färgtäckning.

Överhuvudtaget är Essie kända för sina väldigt smarta penslar i nagellacken. Det gör att det är lätt att applicera nagellacket och få ett heltäckande och exakt resultat.

Du applicerar först på den speciella färgen och sedan avslutar du med ett lager Gel Couture överlack som ger en rik och glansig finish. Produkten är lätt att ta bort och du kan använda en vanlig nagellacksremover, men dock bör du använda en med aceton.

Gellacket finns i nästan 30 olika nyanser så du har alltså mycket att välja på, särskilt om du tar del av utbudet på nätet. En fysisk butik brukar sällan hålla alla 30 färgerna i sitt sortiment.

Det blir en slant man får lägga ut tillsammans, för både lacket och överlacket, men du sparar in mycket pengar i jämförelse med att gå på salong.


IsaDora Wonder Nail

Isadora är ett mainstream-märke och deras nagellack är välkända tack vare billiga priser av riktigt bra kvalitet. Fördelen med deras Wonder Nail-flaskor är att de är små och således inte löper stor risk att stå i badrummet och torka bort eftersom du helt enkelt inte hinner använda den.

I Wonder Nail så är borsten unik eftersom varje borststrå i den är plattslipat för att ränder ska undvikas på naglarna efter applicering.

Produkten är hypoallergen och även du med kontaktallergier har goda chanser att klara av att använda den här. Notera dock att vissa nyanser kostar lite mer på grund av färgpigmenten den innehåller.


Le Mini Macaron Gel Polish

Le Mini Macaron har hypoallergena och milda produkter som ändå har samma effektivitet som ett vanligt gellack. Det här är ett gellack som ska användas tillsammans med en LED-lampa och du kan därmed verkligen få helt perfekta salongsnaglar.

Du kan köpa den här produkten inkluderad i ett kit och då får du LED lampa, lack, samt överlack i ett paket. Men har du redan en LED-lampa hemma kan du köpa flaskorna styckevis. Till nagellacket ska du använda en speciell typ av nagelborttagning.


Seche Vive Instant Gel Effect Top Coat

Seche var först på marknaden med överlack och det här var länge räddaren i nöden för alla som alltid blev sittande med nagellack som inte hunnit torka ordentligt.

Nagellacket har en multifunktion och kan användas på i stort sett alla märken av nagellack. Den här ger en stenhård hinna på nagellacket och du får en supersnygg yta som du sedan kan ta bort med nagellacksremover.

Observera dock här att du behöver ha ett nagellack av hög kvalitet eftersom produkten tenderar att göra nagellacket så hårt att det trillar av nageln som en enda bit.


Le Mini Macaron Gel Manicure Kit

Le Mini Macaron har som tidigare nämndes även ett helt kit med LED-lampa. I köpet får du med deras egen patenterade LED-lampa som är både snabb och kraftfull. Den härdar nämligen lacket på en halv minut.

Den här kan du använda var som helst och den har till och med en USB-kabel som du kan koppla till datorn som strömkälla. Du kan använda lamporna på så vis att du även kan härda tånaglarna om du skulle vilja lacka dem med gellack också.

Med i köpet får du en nagelbandsskrapa, en mininagelfil, removerpads, och en flaska gellack samt en LED-lampa. Resultatet är mycket hållbart och proffsigt och den är verkligen väl värd pengarna.


Produkter som utgått

Kicks Beauty Gel Effect Top Coat

Till och med Kicks har tagit fram sin eget gel top coat och här har du en produkt i budgetklassen som fungerar bra som en billigare produkt till vardags.

Alternativt är det för dig som helt enkelt vill prova ett gellack och inte börja med att köpa de allra dyraste produkterna. Priset ligger på anspråkslösa cirka 90 kronor per flaska.

Frågor och svar

Får jag bort gellack?

Om du har gellack som du gjort på salong kan du inte ta bort den med vanlig remover utan du måste låta naglarna ligga i bomullspads doppade i nagelborttagningsmedel. Det är en ganska komplicerad process och det kan vara bekvämare att gå till salongen och ta bort det där.

De flesta gellack för hemmabruk däremot går att ta bort med antingen varumärkets egna nagellacksborttagningsmedel, alternativt ett riktigt bra acetonbaserat borttagningsmedel. Det finns alltid med i instruktionerna om hur du ska kunna få bort gellacket på bästa sätt.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals