Bästa hårborttagningen 2024 – Trolla bort oönskad hårväxt på nolltid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att vara hårig kan vara väldigt påfrestande och många kämpar med mycket hårväxt, inte bara längs bikinilinjen och under armarna, utan även i ansiktet.

Att ha väldigt mycket hår i ansiktet och exempelvis armarna är väldigt vanligt bland kvinnor, faktiskt mycket vanligare än man tror.

De som vaxar bikinilinjen och benen vet hur mycket det kostar på salong. Under ett år går det närmare fem tusen kronor åt till vaxingar, minst. Det är pengar man gärna lägger ner på annat!

Men någon form av behandling vill man ju ha, alldeles särskilt om man har hår i ansiktet. Dessutom är det bra om det är en produkt som är smidig att använda.

Så en hårborttagningsprodukt måste vara enkel, hygienisk, och snabb att använda. Gärna till ett vettigt pris också. Men det vet nog de flesta som rakar sig att för en bra produkt är vi redo att betala en slant.

Låt oss börja med att nämna alla kategorivinnare. Premiumklassens vinnare blev Remington IPL6780 iLight. I mellanklassen vann en annan Remington, nämligen BHT6255 Wetech Body Groomer.

I budgetklassen har vi den utmärkta Veet Easygrip Ready-To-Use Wax. Är du nyfiken på en hårborttagningsspray ska du kika på den här produkten. Läs vidare för att hitta den bästa hårborttagningen för dig!

Premium: Remington IPL6780 iLight

Här har vi drottningen av hårborttagning! IPL-apparaten vi presenterar i premiumklassen har så många finesser att det nästan aldrig tar slut. Vad sägs om en sensor för hudton?

Du behöver alltså inte vara orolig för att pulserna ska bli för starka om du har en ljuskänslig hudton exempelvis. Den har också en motsvarande sensor för hudkontakt.

Den slutar pulsa om den kommer för nära huden. Remington används på salonger världen över. Men nu kan du alltså köpa den för ditt eget privata bruk! Helt suveränt!

Fördelar

 • Bra för långsiktig behandling
 • Kan användas på hela kroppen
 • Lösgör från hårets rot

Nackdelar

 • Kräver tålamod och väntan
 • Dyr
 •  Något svår att använda

Mellan: Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Vi har en Remington till med i detta test. För att märket helt enkelt gör så suveräna grejer. För den som gillar att raka sig eller inte står ut med smärtan av vaxning har jag en glad nyhet för dig.

Den heter Remington Wetech och är en helt suverän rakapparat du kan använda för hela kroppen, ja direkt i duschen. Japp, du läste rätt, denna är vattentät!

Fördelar

 • Medföljer olika kammar
 • Kan användas på olika kroppsdelar
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Snarlikt resultat som rakhyvel
 • Något svår att komma åt med

Budget: Veet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin

Väldigt bra budgetprodukt har vi förmånen att få presentera den här gången. De flesta kanske har använt sig av Veet innan eller i alla fall sett märket i butikshyllorna.

Ett väletablerat och bra märke som erbjuder många olika produkter när det gäller hårborttagning. Här har vi vaxremsor, ett väldigt billigt sätt att få bort oönskad hårväxt. Det här är en produkt som inte gör någon besviken. Och till budgetpris dessutom!

Fördelar

 • Effektiv
 • Värms direkt i handflatorna
 • Medföljer lugnande servetter

Nackdelar

 • Gör lite ont
 • Kräver övning

Special: Skin Doctors Hair No More Growth Inhibitor Spray

Denna hårborttagningsspray från Skin Doctors fick vara med som specialare i detta test, just för att det är en produkt som vi tidigare inte stött på. Vi hör talas om rakhyvlar, krämer, vax, epilatoror och ljusbehandlingar, men aldrig har vi kommit över en hårborttagningsspray. 

Det som vi tyckte var så smart med denna var att den agerar för att minska hårväxten efter att du använt en annan hårborttagningsmetod, så som kräm eller rakhyvel. Hårstråna håller sig tillbaka lite längre tack vare denna, de blir finare och ljusare när de växer ut, och sprayen är väldigt lätt att applicera. 

Dessutom innehåller den ingredienser som verkar skonsamt för att lugna och återfukta irriterade hårsäckar och mindre skador. Den gör faktiskt skillnad, och är väldigt prisvärd för sitt aktiva jobb.

Fördelar

 • Fördelar produkten jämnt
 • Bra som avslutande behandling
 •  Prisvärd 

Nackdelar

 • Kräver kontinuerlig användning

Varför ska du lita på oss?

Vi har verkligen testat alla produkterna noggrant och varje produkt är testad av en person, det finns alltså ingen risk för att någon slarvat eftersom den haft för många produkter att testa.

Vem behöver hårborttagning?

Alla som har hårväxt och är besvärad av den, är det enkla svaret. Hårväxt kan vara rejält hämmande och det kan vara en plåga att visa sig på stranden eller i kort kjol med en massa hårväxt. Det är en boost för självförtroendet helt enkelt!

Hur kom vi fram till vilka produkter vi skulle testa?

Genom att göra grundliga efterforskningar och läsa tester. Vi hade dessutom några egna favoriter som vi kunde ha med i testet också eftersom vi ansåg att de höll så hög kvalitet.

De slutliga produkterna hämtade vi sedan hem från webbutikerna lyko.se, kicks.se, nordicfeel.se, ahlens.se, och bangerhead.se.

Hur testade vi produkterna?

Vi testade dem genom att använda dem. Vi gick igenom bruksanvisningarna noggrant och följde instruktionerna och analyserade sedan resultaten.

Vi skrev ner allt som var viktigt om produkten och poängsatte även detta. Det använde vi sedan tillsammans med de praktiska resultaten för att fatta våra beslut.


Våra favoriter

Premium: Remington IPL6780 iLight

Premium kallas premium av en anledning! Den här lPL:en slår faktiskt det mesta och vill du investera långsiktigt är det här rätt produkt. Går du på salong har du tjänat in den på mindre än ett år. Och du kan köra den när du vill!

Remington lPL6780 light kan du köra på hela kroppen, det är det som är grejen med den här. Släng nu iväg dina rakhyvlar, krämer, och elektriska ansiktspennor för gott!

När man lösgör håren från roten på det här sättet minskar dessutom hårlängden. Med lite tur så kan du vara hårfri om något år, i alla fall delvis. En svindlande tanke för många!

Vill du köra en kur rekommenderar tillverkarna att du behandlar området varannan vecka under en sex veckors period. Du kommer garanterat att märka resultat.

Testpanelen provade det här konceptet under fyra veckor och hårväxten har minskat med mer än hälften! Den har fem olika inställningar så det gör att du kan använda den i ansiktet och längs bikinilinjen också.

Lamporna i den har lång hållbarhet och klarar upp till 150 000 pulser. Den är kliniskt testad och helt trygg att använda för hemmabruk, även om det är en sådan som även är populär på salonger.

Levereras med fem års garanti, så detta är ett tryggt köp!

Fördelar

 • Bra för långsiktig behandling
 • Kan användas på hela kroppen
 • Lösgör från hårets rot

Nackdelar

 • Kräver tålamod och väntan
 • Dyr
 •  Något svår att använda

Mellan: Remington Wetech BHT6255 Wetech Body Groomer

Japp, ni läste rätt! Det blir en Remington i mellanklassen också. Det här varumärket är helt enkelt suveräna på att leverera högkvalitativa produkter, det kommer vi inte ifrån!

Det här är ingen lPL som premiumvinnaren, utan helt enkelt en vanlig rakapparat. MEN, det suveräna med den här är att den är vattentålig, Japp, du kan använda den i duschen!

Du har upp till 60 minuters sladdfri användning på den, så en laddning räcker till flera behandlingar. Den har en inbyggt laddningsindikator så du kan vara säker på att veta när den är fulladdad och redo att tas i användning eller måste laddas om.

Så den här är verkligen perfekt för dig som av olika anledningar vill raka dig, men skulle vilja ha något smidigare än rakhyvlarna i duschen. Den har dessutom ett bekvämt antislip-skydd och det är minimal risk att du tappar den när den är i användning.

Flera typer av kammar medföljer så att du kan använda den på olika kroppsdelar utan besvär. Personen i vår panel som testade den är inbiten rakhyvelanvändare och hon blev verkligen störtförälskad.

Inga fler rakhyvlar drällande omkring efter detta, det är ett som är säkert! Väldigt prisvärd är denna. Wow, vilket fynd, säger vi!

Fördelar

 • Medföljer olika kammar
 • Kan användas på olika kroppsdelar
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Snarlikt resultat som rakhyvel
 • Något svår att komma åt med

Budget: Veet Easygrip Ready-To-Use Wax Strips Dry Skin

Vaxremsor är en bra lösning för dem som vill ha en effektiv borttagningsmetod men som inte kan lägga ner mycket pengar, kanske upp till flera tusen, på dyra egenbehandlingar eller salongbesök.

Veets ready-to-use-wax stripes håller vad de lovar och är enkla att använda. Veet är ju ett etablerat varumärke och man vet att man får en bra produkt för pengarna, så är det verkligen!

Att använda vaxremsor istället för flytande vax är mycket enklare men såklart inte lika drygt. Det är dock mer hygienisk och till skillnad från rakning håller en vaxning bättre.

Den här produkten värmer du dessutom direkt mellan handflatorna. Inget klotter med varma kastruller och överhettat vax alltså!

Du kan också lägga den på värmeelementet en stund, det fungerade fint, intygade vår testare. Ett par sekunder är all tid som behövs för att värma dem och då har du en remsa du kan sätta i användning.

Du lägger vaxremsan på områden och stryker flera gånger i vaxets riktning. Du drar sedan av den så snabbt du bara kan i hårväxtens motsatta riktning. Dra snabbt!

Vi måste vara ärliga och säga att vaxning inte är helt smärtfritt, det vet alla som provat. Kom ihåg att håll huden utsträckt för bästa resultat. Men med dessa gör man i alla fall plågan kortast möjlig och resultatet blir superfint!

Priset för ett paket med 20 remsor är ett fynd! Du får dessutom servetter att stryka på med efteråt, som lugnar och rengör huden. Sedan finns det några olika alternativ att välja mellan.

Fördelar

 • Effektiv
 • Värms direkt i handflatorna
 • Medföljer lugnande servetter

Nackdelar

 • Gör lite ont
 • Kräver övning

Special: Skin Doctors Hair No More Growth Inhibitor Spray

Här har vi en specialare från Skin Doctors, nämligen en hårborttagningsspray. Denna var en självklar specialare för oss då vi tidigare aldrig hört om denna typ av hårborttagning, men det är en produkt som verkar rätt bra för att vara så enkel att använda.

Något vi däremot vill poängtera, innan vi går in mer på de uppskattade egenskaperna, är att detta är en produkt som är tänkt att använda efter andra hårborttagningsprodukter, alltså till exempel efter att du rakat dig eller använt hårborttagningskräm. Då funkar denna som en avslutande produkt som minskar hårväxten.

Det vi också gillade med denna var att den innehåller ingredienser som lugnar och återfuktar huden, vilket ofta känns väldigt behagligt efter en behandling som i vanliga fall irriterar och gör huden lite röd. Produkten innehåller växt- och örtextrakt som både är behagligt och bra.

Vi anser att denna produkt är värd sitt pris, och vi ger även ett extra plus för att den är så enkel att använda tack vare sprayfunktionen.

Fördelar

 • Fördelar produkten jämnt
 • Bra som avslutande behandling
 •  Prisvärd 

Nackdelar

 • Kräver kontinuerlig användning

Våra utmanare

Andrea Hard Wax Kit

Ett älskat hårdvax som ger ett proffsigt resultat. Drar effektivt upp hår från roten och ger ett beständigt resultat. Huden blir len och mjuk efteråt.

Testaren i vår panel har väldigt känslig hud och tål inte alla vaxsorter. Men den här gav henne inga utslag eller rodnader utan lämnande huden len och frisk. Det är en effektiv produkt och allt lossnar i ett enda drag.

Finns även som bikinilinjeset. Ett jättebra pris på den här för den som är beredd att jobba med ett vax hemmavid.

Fördelar

 • Proffsigt resultat
 • Effektiv
 • Bra resultat som håller

Nackdelar

 • Något snålt med produkt
 • Svårt att avgöra rätt konsistens

Veet Essential Inspirations Hair Removal Cream

Här har vi en till produkt från Veet. Här har vi en kräm som passar alla med ömtålig hud. Krämen innehåller druvkärneolja vilket är väldigt mjukgörande. Den har en frisk och fräsch doft.

Även om håren är riktigt korta, vilket de var på personen som provade dem här, lossnade de ändå med roten. Det här är en supersnabb lösning för den som vill ha en smärtfri hårborttagning hemma i eget badrum.

Fördelar

 • Bra resultat
 • Snabb
 • Praktisk förpackning

Nackdelar

 • Svider efter ett tag
 • Håller inte så länge

Veet Facial Duo Wax

Veet facial duo är speciellt anpassad för ansiktet och lämplig för den som inte klarar av att ha vax i ansiktet. Den avlägsnar håret med rötterna och ger ett bra, långtidsverkande resultat.

Vårda efteråt med en mjukgörande kräm eller ekologisk kokosolja så återhämtar sig huden snabbt. Produkten kan användas på ögonbryn, överläpp, och haka. Även den som har känslig hud kan använda den här.

Fördelar

 • Speciellt anpassad för ansiktet
 • Passar bra för känslig hy
 • Kan användas i hela ansiktet 

Nackdelar

 • Huden blir torr efter användning
 • Kräver precision

Braun Face Spa Epilator

Här har vi en klassisk epilator från Braun. Inget smärtfritt sätt att befria sig från hår i ansiktet men väldigt effektivt och utan kemikalier. I kitet ingår en ansiktsborste, spegel, och peeling.

Ett komplett hudvårdssystem för ansiktet alltså. Kitet kommer i en fin necessär. Den här är perfekt att ha på resan likväl som hemma i badrumsskåpet.

Fördelar

 • Lossar håret från rötterna
 • Utan kemikalier
 • Ingår ansiktsborste, spegel och peeling

Nackdelar

 • Gör ont
 • Kan irritera och bli rött efter användning
 • Dyr

Veet Beauty Styler

En trimmer för riktigt detaljerat precisionsarbete. Kanske har du besvärliga ögonbryn eller vill finjustera bikinilinjen. Vi tycker även att det är en fördel att den är batteridriven.

Den här är verkligen jättebra om man har små områden som är petiga att jobba med, som mustasch, haka, ögonbryn, och så vidare.

Fördelar

 • Bra resultat
 • Batteridriven
 • Prisvärd 

Nackdelar

 • Drar inte hårstråna från roten
 • Inget långvarigt resultat

Braun Epilator SE1170

Den klassiska epilatorn från Braun. Det här är en skonsam epilator som ändå jobbar effektivt och verkligen tar ut håret med rötterna. Det betyder att du har hårfria ben och armhålor upp till en månad. Inte så dumt!

Den här apparaten har funnits på marknaden sedan nittiotalet och kanske har många som läser det här testet redan provat den. Men det här är verkligen en klassiker som fungerar och är inte så smärtsam som epilatorer av sämre kvalitet.

Det flexibla huvudet på epilatorn gör att du kan göra en rörelse både bakåt och framåt. Det här gör att den är lämplig även för svåråtkomliga områden eller där du vill vara exakt.

Det är 20 stycken roterande pincetter som jobbar för att processen ska bli så skonsam, snabb, och effektiv som möjligt.

Epileringshuvudet är också tvättbart vilket gör att den förblir hygienisk och bakteriefri. Rengöringsborste medföljer. Nätansluten.

Fördelar

 • Resultat som varar i en månad
 • Inte så smärtsam
 • Flexibelt huvud för enkel användning

Nackdelar

 • Gör något ont
 •  Kan kännas lite svår 

Produkter som utgått

X-hair Hårborttagningspulver

Hårborttagningspulver har säkert inte alla hört talas om. Det här är en motsvarighet till gelé och krämer, men som är bra för den som får finnar eller andra utslag av dem. Alla kan inte använda de mer vedertagna produkterna och då är det här ett bra alternativ.

Du lägger blandningen på hudområdet, väntar några minuter, och sköljer bort. Voilá, du har en len och fin hud. Redan efter några användningar kommer du märka att håret blivit tunnare och fjunigare.

För dig som har låg smärttröskel är det här en perfekt produkt för du kommer garanterat inte att känna någonting och det kommer inte att göra ont. Den är godkänd av läkemedelsverket och kostar under en hundring.


Andrea Quick Gel Hair Remover

Här har vi ett annorlunda vax som snarare är som ett gelé i konsistensen. Produkten innehåller vårdande aloe vera, vilket gör den här till den som allra mest passar dem med riktigt känslig hy.

Samtidigt är den väldigt effektiv och tar verkligen bort håren. Vid återkommande användning avtar hårväxten här också eftersom borttagningen verkligen tar bort rötterna från håren.

Vaxet värmer man enkelt i händerna för att mjukgöra den. Du trycker ut innehållet direkt ur tuben och stryker på vaxet med den. Denna får man betala cirka 80 kronor för, vilket är ett bra fynd!


Smooth Skin Bare IPL Black

Smooth Skins lPL-apparat är en liten goding som gör hårborttagningen enkel och snabb. Den ger 100 ljuspulseringar per minut, vilket gör den till en riktigt racerapparat! Med den här kan du utan problem behandla hela kroppen på mindre än en kvart.

Den avverkar stora hårpartier snabbt och vi var nästan förundrade över hur effektiv den var trots sin storlek. Du kan jobba med hår i ansiktet, under armarna, på armarna, bikinilinjen, och benen, den tar allt!

Bare lPL black har två inställningar: “glide mode” och “stamp mode”. I glide mode håller du  aktiveringsknappen nere så att du kan ta stora partier i ett svep. I stamp mode kommer du åt mindre känsliga partier utan att gå för hårt åt dem.

Och till den lyxiga bonusen: den här har oändligt antal pulser/blixtar! Du behöver inte byta lampa i den alltså. Ingen annan apparatur heller för den delen. Det är bara den här smidiga grejen hela behandlingen består av!

Den kommer såklart till ett lyxigt pris också: cirka 2500 kronor får man lägga ut för denna, men vi slår vad om att det kommer vara värt det och en bra investering för många där ute.


Frågor och svar

Tar hårborttagning bort hår permanent?

Nej, det gör det inte! Vanligtvis räcker en hårborttagning i tre-fyra veckor innan man får göra om det. Det varierar en del på produkten också.

Med vax och epilator får du upp håret med rötterna. Då håller resultatet längre. Men rakar du dig så måste du köra mycket oftare.

Ökar hårborttagningsprodukter hårväxten?

Nej, absolut inte. Det här är en seglivad myt som är svår att ta kol på, men det finns inga belägg för det, snarare tvärtom.

Förhindrar hårborttagning inåtväxande hår?

Nej, det gör det inte. Det är viktigt att peela och torrborsta området för att undvika inåtväxande hår som kan ge infektioner och klåda.

Tunnar hårborttagning ut håret?

Ja, det gör det faktiskt. Det finns många studier som visat att om man regelbundet tar bort håret med rötterna så tunnas det också ur till sist. Glädjande fakta för de flesta med mycket hårväxt på oönskade ställen.

Tar hårborttagning bort min solbränna?

Nej absolut inte, inte så länge din solbränna är äkta i alla fall, haha! Skämt åsido, kroppens pigment sitter djupare än så.

Det är klart, har du hårväxt på benen som sitter som en matta har ju solen inte kommit åt huden där överhuvudtaget. Men om du är solbränd lossnar inte brännan för att du använder hårborttagning.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals