Bästa hårgeléet 2024 – Styla och forma en snygg och hållbar frisyr

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att veta att man har en frisyr som håller hela kvällen när man är på fest eller hela dagen på jobbet är en härlig känsla.

Så att ha en bra stylingprodukt sparar mycket energi och tid. Därför beslöt vi att dela med oss av våra favoriter bland hårgeléer - som hjälp på vägen för den som vill känna sig säker på att frisyren håller hela dagen.

Du kan vara rätt säker på att hitta ett gelé som passar ditt hår perfekt, men du kanske måste prova dig fram några gånger innan du prickar rätt. Men nu ska vi göra provtiden kortare för dig!

Vi är väldigt nöjda med resultatet och de produkter vi presenterar!
I premiumklassen gick pokalen till suveräna Oribe Curl Gloss Hydration & Hold Gel.

Mellanklassens vinnare blev Fudge Hair Gum. I budgetklassen föll vi för Id Hair Beach Gum.

Vi har även med en specialprodukt särskilt utvecklad för mäns groomingbehov - nämligen Kiehls Grooming Solutions Clean Styling Gel.

Premium: Oribe Curl Gloss Hydration & Hold Gel

Premiumgelét är verkligen premium, men härligt nog kostar den inte mycket mer än de andra produkterna. Här har vi ett hårgelé med naturliga ingredienser som dessutom ger ordentlig stadga till håret.

Frisyren håller hela dagen och doftar helt underbart, inte alls den där lite stickande doften som geléer och sprayer ofta har. Ett riktigt fynd!


Mellan: Fudge Hair Gum

Den här tyckte testpanelen om! Vi var flera stycken som provade den faktiskt, eftersom personen som testade den var så lyrisk.

Och det är verkligen en produkt som håller i vardagen och som passar särskilt bra för stressade småbarnsföräldrar som inte har väldigt mycket tid att hålla på och fixa sig varje morgon.

Med den här kan man få glömma det litegrann eftersom man har en produkt som sitter i ordentligt och är lätt att göra en snabbfix på utan att börja om från början.  


Budget: Id Hair Beach Gum

En budgetvariant för den som behöver spara på slantarna av olika anledningar. Här har du ett hårgelé som fungerar bra i första hand om du ska fixa festfrisyren och behöver mer stadga till håret.

Just till håret är det verkligen inte lätt att hitta budgetvarianter som håller hög standard men här tycker vi att vi lyckades med att få fram en välfungerande sådan.


Special: Kiehls Grooming Solutions Clean Styling Gel

Detta är en mycket behaglig och följsam hårgelé som ger fint glansigt och välmående hår. Att håret dessutom hålls på plats och ges lagom med stadga ger också pluspoäng. 

Kiehls skönhetsprodukter för män är bra på många olika sätt och vi kan skriva under på att de är värda att testas. Denna ingår i deras serie som består av ett flertal olika eteriska produkter anpassade för mannens unika behov. 

Fördelar

 • Fettfri formula
 • Speciellt anpassad efter mannens unika behov

Nackdelar

 • Vissa upplever att den doftar för starkt

Varför ska du lita på oss?

Juryn på tio medlemmar är flitiga användare av hårvårdsprodukter av allehanda slag. Vi har genom åren provat allt från vaxer till geléer och mousse, så du kan vara absolut säker på att få omdömen på resultaten här som är relevanta och noggrant genomtänkta.

Vem behöver ett hårgelé?

Du behöver ett hårgelé om du vill styla håret, ha volym och stadga. Har du ett jättetjockt eller envist hår är det i stort sett omöjligt att klara sig utan ett vettigt gelé.

Det finns inget mer irriterande än att ständigt vara tvungen att kolla in frisyren för att se om den är OK. Det tar fokus från det man verkligen vill hålla på med.

De flesta med lite längre hår vill gärna ha volym på håret också. Då är ett väl utprovat hårgelé något som inte bara ger höjd och volym för stunden, utan som verkligen sitter i till nästa hårtvätt.

Numera har hårgeléer utvecklats mycket och det finns allt mellan moussegelé till ekologiska varianter utan tillsatser. Olika geléer är anpassade för att vara optimala för specifika stilar och frisyrer.

Att välja bra produkter för håret går inte att jämföra med de du kan köpa på stormarknaden eller i mataffären. Om du en gång provat vettiga produkter så vet du vad jag menar!  

Hur kom vi fram till vilka hårgeléer vi skulle testa?

Det finns många hundratals produkter av det här slaget, det är en riktigt djungel! Vi började med att gå igenom våra egna erfarenheter och favoriter av bra kvalitet. Var och en av oss kontaktade också våra frisörer för att få råd och tips av dem. 

I kombination med tester på nätet kunde vi sålla ut dessa tio som värda att testa grundligt. Produkterna är införskaffade på nätbutikerna kicks.se, nordicfeel.se, cocopanda.se.

Hur testade vi hårgeléerna?

Var och en i panelen fick med sig en produkt för att testa i olika sammanhang, både i samband med hårtvätt och även när det endast var behov av uppfräschning av frisyren.

Jag hade också tagit fram ett formulär som deltagarna skulle fylla i angående konsistens, hållbarhet, om den motsvarade beskrivningen, och vad den innehöll.


Våra favoriter

Premium: Oribe Curl Gloss Hydration & Hold Gel

En lätt hårgelé som ger en härlig lyster och framförallt form på håret. Den återfuktar väldigt effektivt och Oribes gelé ger naturliga, mjuka lockar som ändå har stadga.

Detta är produkten för dig som vill ha mjukt, följsamt stylat hår som inte ser hårt och stelt ut. Men det är mycket kraft i den trots detta; använder man den i fuktiga miljöer, vilket vi gjorde, så håller den stadgan ändå. Suveränt tyckte vi!

Innehållet består av extrakt från olika blommor med sydamerikanskt ursprung. Passionsblomma, cupuacu, och jicama är blommorna som ger en härlig, lättsam, och lyxig doft. Det är också extrakten från de här blommorna som ger en sådan härlig lyster.

Gelét motverkar frissighet och ger mjuka, starka lockar som håller hela dagen. Ett extra plus för att den innehåller UV-skydd. Geléet är också fritt från parabener.

Oribe är ett företag som i mer än 35 år har producerat hårvårdsprodukter med fokus på skyddande, parabenfria, och naturliga produkter.


Mellan: Fudge Hair Gum

Superbra för att hålla håret på plats och det ger verkligen stöd till varje hårstrå. Kontrollerar kort hår galant och ger också ett bra stöd för längre hår.

Man applicerar det sparsamt för att få en mer naturlig look eller använder större mängd över hela håret för att få en wet look.

Den här produkten ska gnuggas ordentligt i handflatan först. Det gör man för att fibrerna i gelét ska frigöras ordentligt och kunna ge det resultat som är önskvärt.

Märket Fudge har en skala på 0-15 för sina hållbarhetsgrader och denna produkt har en hållbarhet på 15. Så du kan vara säker på att frisyren håller och du kan styla håret riktigt hårt om du behöver det.

Behöver du styla om håret på morgonen exempelvis, blöter du bara det igen och stylar om det. Helt suveränt enkelt! Det är ett jättebra pris på den här också.


Budget: Id Hair Beach Gum

Id Hair Beach Gum har en ganska sträv struktur och känns mer som ett vax. Den ger bra stadga för den som har kort eller halvlångt hår och så länge man värmer upp det i handen först så det blir mjukt fördelar den sig bra.

Den ger en bra glans till håret men kan ses mer som ett rent stylinggel för att justera detaljer med än ett som man lyfter håret med, exempelvis. Man kan vara säker på att det sitter i ända till nästa tvätt, det här är inget flyktigt gelé som försvinner på någon dag.

Det var inte helt lätt att hitta ett hårgelé som håller måttet i budgetklassen. Vill man verkligen ha en produkt som håller exceptionellt hög kvalité, vilket vi alltid strävar efter i våra tester, kostar det helt enkelt en slant.

Det här vaxet/gelén var det närmaste vi kunde komma och den saknar en del för att vara ett högkvalitativt gel, men det fungerar definitivt om man trixar med det en del. Bäst går det att applicera i torrt hår.


Special: Kiehls Grooming Solutions Clean Styling Gel

Som många av er redan vet har Kiehls mycket bra produkter både vad gäller hudvård och hårvård. Deras produkter håller alltid hög kvalitet och så även produkterna i just denna serie. 

Serien Grooming Solutions består av ett flertal eteriska produkter. Dessa är framtagna speciellt för att möta mannens särskilda behov när det kommer till just hårstyling och grooming. 

Resultatet är bland annat denna hårgelé och då den både håller håret på plats och ger håret en fräsch glans så kan vi inte säga annat än att de har lyckats mycket bra! 

Den kommer i en snygg förpackning som ger badrummet lite extra läckra detaljer vad gäller inredningen. Inte dumt, eller vad säger ni? 

Du hittar andra produkter från samma serie här och här

Fördelar

 • Fettfri formula
 • Speciellt anpassad efter mannens unika behov

Nackdelar

 • Vissa upplever att den doftar för starkt

Våra utmanare

Maria Åkerberg Hair Gel

Med denna härliga hårgelé vårdas ditt hår samtidigt som håret får lyster. Du slipper kladd och stelt hår, istället är det en naturligt formad frisyr du har att se fram emot. 

De skyddande och fuktighetsbevarande ingredienserna gör att även personer med känslig hårbotten kan använda den. Håret blir mindre elektriskt av denna produkt och dessutom doftar den väldigt friskt. 

Om du vill så kan den användas som värmeskydd. Du kan använda den både i vått hår och i torrt hår. 

Om du har tunt hår passar det att kombinera denna med Maria Åkerberg Moulding Cream. Om du har tjockare hår passar det att kombinera den med Maria Åkerberg Hair Conditioner Energy

Om du vill läsa mer om Maria Åkerberg och deras produkter hittar du en bra och givande artikel om det här

Fördelar

 • Svensktillverkade produkter
 • Parfymfritt

Nackdelar

 • Konsistens och färg kan ändras då det endast är naturliga ingredienser

Shu Uemura Fiber Lift Volume Gel

Shu Uemura har otroligt bra hårvårdsprodukter och det spelar ingen roll om det handlar om hårgelé eller om det handlar om hårmask – med deras produkter är du alltid säker på att få det bästa! 

Just denna produkt ger hållbar fixering och en varaktig frisyr med fin och naturlig glans. Du får med andra ord en fin frisyr som är strukturerad från rot till topp. 

Håret skyddas mot både värme och yttre påfrestningar. Du kan alltså använda den som ett värmeskydd, om du skulle vilja göra det. Applicera den i handdukstorrt hår innan du börjar styla då det ger bäst resultat. 

Fördelar

 • Bra volym
 • Dryg

Nackdelar

 • Priset

Davines Strong Hold Cream Gel

Ett annorlunda hårgelé tack vare sin krämighet. Kan användas för att skapa en snygg wet look eller bakåtkompatibel för män.

Torkar väldigt snabbt, så den är perfekt för dig som är på språng och snabbt vill ordna håret på ett snyggt sätt. Passar absolut alla hårtyper och längder.


Davines Medium Hold Modelling Gel

Ytterligare en wet look-produkt med glans och volym. För dig som vill se nybadad ut är det här hårgeléet perfekt. Det ger ändå en flexibel struktur som gör att håret inte blir sådär stelt som det kan bli med vissa hårgeléer.

Torkar snabbt och gör håret stabilt och ger stadga. Helt fri från parabener och färgämnen - ett stort plus, tyckte panelen. Priset tyckte vi var väldigt prisvärt.


Matrix Style Link Volume Booster

Ett hårgelé som ger den som behöver en maxad volym just det. Passar alla möjliga stilar. Ett bra trick att ta till i användningen för den här är att lägga några droppar av gelé ihop med en stylingprodukt som passar i sammanhanget.

Det fungerar också att lägga fler lager i håret innan du ska föna det. 


Schwarzkopf Professional Osis+ Rock Hard Gel

Det här är ett gelé för dig som behöver mycket styrning av lockarna. Passar perfekt för den med väldigt tjockt eller krulligt hår.

Den här är som lim i konsistensen och ger en absolut maxad, jättehård kontroll på håret. Vill du ha en stil som kräver mycket styrsel på formen är det har geléet för dig!

Trots att det är en hårdstylande produkt är den jätte-enkel att skölja ur, det är verkligen den stora behållningen med geléet. Ett överkomligt pris, tyckte panelen.


Tigi Bed Head Beach Me Gel Mist

Här har vi ett hårgelé som ger både stadga och glans till håret. Vill du skulptera fram vilda strandlockar eller vågor är det här en idealisk produkt. Den motverkar också frissighet effektivt och skapar ett glansigt, uppstyrt hår.

En intressant ingrediens är ett algextrakt med mycket proteiner som håller håret återfuktat och mjukt. Ger bäst effekt om du lufttorkar det eller möjligtvis använder en hårfön med diffuser.


Produkter som utgått

Oribe Sculpting Cream

Oribes hårgel är en cremegelé och ett klockrent multiverktyg för alla möjliga typer av styling. Oavsett vad du är ute efter för frisyr har du ett gelé som kommer att hjälpa dig på vägen. Panelen var väldigt förtjusta i den här produkten.

Små krulliga lockar, mjuka vågor, eller cool backslick - allt är möjligt. Det här geléet fixar verkligen det mesta. Alla frisyrer som kräver mjuk styling till riktigt hållbar stadga ordnas med den här.

Den har ett jättebra fuktmotstånd också och klarar till och med dåligt väder. Du applicerar den i fuktigt hår och stylar den sedan som du vill. Passar all hårtyper, kvaliteter, och längder.

Innehåller inga parabener eller natriumklorid. Tillverkad med ett effektivt UV-skydd så den är ypperlig att använda på stranden.

Inte billig, det är jag medveten om, men för den som vill ha riktigt bra grejer och vill vara säker på att lyckas med frisyren är det värt det.


Dermorganic Flex Hold Sculpting Spray Gel

En riktigt spännande produkt, nämligen en hårgelé i sprayform! Flex hold Sculpting Spray ger ett lätt och inte alls kladdigt resultat.

Det som är bra med den här är även att den innehåller ett komplett UV-skydd, lipider, omega 3, och E-vitamin. Den är även kraftigt återfuktande. Priset ligger på ungefär 300 kronor för 250 ml.


Frågor och svar

Vad är hårgelé?

Hårgelé är en hårprodukt som används för att hålla håret på plats. Hårgelé är en utav de allra mest populära stylingprodukterna. Hårgelé används oftast till kortare hår och för att ge håret stadga.

Hur använder man hårgelé?

Det skiljer sig mellan olika märken och sorter. Men generellt ska gelén gnuggas mellan händerna först och sedan fördelas i håret.

Genom att dra fingrarna genom håret upprepade gånger fördelas gelén jämnt i håret och man kan forma och styla det som man vill. Huruvida man ska använda det i torrt eller fuktigt hår varierar, så läs alltid på förpackningen innan.

Vad ska jag tänka på när jag applicerar hårgeléet?

Det finns egentligen bara en viktigt sak du behöver vara riktigt noggrann med när du ska jobba med ett hårgéle eller vilken hårstylingprodukt som helst: läs instruktionerna noga! Det varierar väldigt på hur de ska användas för att uppnå maximal effekt.

Vissa ska gnuggas noga i handen innan för att frigöra verksamma beståndsdelar. Andra ska appliceras i torrt hår medan en del bör sättas i fuktigt hår. Var noga med det här för att verkligen lyckas med din styling.

Att applicera gelé i håret kan ta några gånger innan man får rätta knixen. Gnid in produkten mellan fingertopparna och fördela det sedan jämnt i hårbotten och ut i topparna om du ska ha en särskild frisyr som exempelvis en wet look. Sedan är det bara att föna eller styla som man vill ha det.

Vad kostar hårgelé?

Från under femtio kronor och upp till många hundralappar.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals