Bästa håroljan för lockigt hår 2024 – Glansiga och vackra lockar i alla väder

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

För några år sedan var det inte många som hade hört talas om hårolja, men i dagsläget är det en trendig hårvårdsprodukt som många börjar få upp ögonen för. Hårolja är helt enkelt perfekt för dig med vågigt, lockigt, eller krulligt hår.

Anledningen till det är att hårolja appliceras direkt ut i hårstrået och det är just där som ett lockigt hår behöver extra stöd.

Precis som vi vill att många andra hårprodukter idag ska vara, så är hårolja inte bara något som hjälper håret att se bra ut utan som också hjälper till att vårda det och få det att må bra i långa loppet.

Vår premiumvinnare i testet av hårolja blev Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil. Vi har sedan en fin olja som heter Joico K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil som vinnare i mellanklassen.

Budgetkategorin vanns av Davines Ol OI Oil. Vår specialare i det här testet går inte av för hackor; glöm för allt i världen inte att spana in Moroccanoil Curl Intense Cream! Läs vidare för att hitta håroljan för just ditt lockiga hår!

Premium: Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil

En sådan lyxig och flärdfull olja! Den här ljuvligt doftande oljan gör dig på gott humör varje gång du använder den. Detta inte bara för att den har en fantastisk doft utan för att den absorberas i håret snabbt och gör håret fantastiskt mjukt och glansigt.

Man märker att den vårdar håret på djupet. Dessutom innehåller håroljan även värmeskydd. Den är också helt utan parabener och natriumklorid. En riktig premiumprodukt i ordets rätta bemärkelsen med andra ord!

Fördelar

 • Riktigt härlig doft
 • Härlig formula som sjunker in snabbt
 • Vårdar på djupet och ger glans

Nackdelar

 • Priset
 • Osmidig förpackning

Mellan: Joico K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil

Joico hårolja är för dig som blonderar eller färgar håret till någon annan nyans. Du får ett fantastiskt bra skydd som du också kan använda som värmeskyddande stylingprodukt om du vill.

Håroljan innehåller UV-skydd och passar bra att använda som extra skydd på semestrar eller under sommarmånaderna, vilket vi tycker du ska göra eftersom solen sliter så pass mycket på håret.

Fördelar

 • Stärker och bygger upp slitet hår
 • Ger riktigt bra skydd mot värme och sol
 • Smidig förpackning med mycket produkt

Nackdelar

 • Något tjock

Budget: Davines Ol OI Oil

Den här oljan från Davines har fått otroligt höga recensioner och riktigt goda betyg av ett flertal användare. Och vi var inte sena med att verkligen bli imponerade! 

Trots att den kommer till ett bra pris levererar den här en formula som mjukgör håret och adderar en så fin glans. Den verkar också utredande och tar bort friss. Det bästa är att den har en lätt formula som gör att den passar alla hårtyper, även de med lockar. Så bra.

Fördelar

 • Lätt men djupt närande formula
 • Snabb torktid som sjunker in ordentligt
 • Funkar för alla hårtyper och framhäver lockar

Nackdelar

 • Doften kan vara något konstig

Special: Moroccanoil Curl Intense Cream

Att vi valde Moroccanoil Curl Intense Cream som specialare beror helt enkelt på att den sticker ut på marknaden. Det finns andra hårstylingkrämer, men denna är just speciellt för lockigt hår.

Dessutom gör den ett riktigt bra jobb med att mjukgöra, ge näring och återfukta. Lockarna får form och hålls glansiga. Passar för tjocka, kraftiga hårtyper behov av en produkt som formar och håller i på riktigt.

Fördelar

 • Perfekt stadga för lockigt och vågigt hår
 • Behaglig kräm som verkar på djupet
 • Formar, mjukgör och bidrar med glans

Nackdelar

 • För tjock och kraftig för tunna hår
 • Något dyr

Så väljer du bästa håroljan för lockigt hår

Att ta hand om lockigt hår är inte alltid det lättaste. Vare sig det är bästa håroljan för lockigt hår, det bästa schampot för lockigt hår, eller om det är något annat du letar efter kan det ta lite tid att hitta rätt. 

När du hittar rätt produkter är det dock så att ett lockigt hår alltid ser läckert ut. Det är med andra ord värt att testa sig fram bland olika typer av hårprodukter för lockigt och vågigt hår tills dess att du hittar dina favoriter

Den olja som, enligt dig, är den bästa håroljan för lockigt hår ska passa just dina lockar och ditt hår. Vissa vill ha glans medan andra är ute efter texturerat hår. Testa dig fram bland olika balsam, leave in-balsam och håroljor för att hitta rätt produkter. Det kan mycket väl bli så att de produkter du gillar bäst kommer från olika märken. 

Olika hårtyper är olika lätt att ha att göra med. Lockar är bland det svåraste att hantera, oavsett vilken typ av stil du är ute efter. Det finns många olika locktyper, men oavsett vilken slags lockar du har brukar produkter som är för lockigt hår passa. 

De ingredienser du hittar i hårolja för lockigt hår tar främst hand om friss och torrt hår då lockigt hår behöver mycket fukt. Den bästa håroljan för lockigt hår ska ha en formel som gör styling lätt och som ger ett friskt och starkt hår.

Guide till hårolja för lockigt och vågigt hår

Alla typer av hårvårdsprodukter för lockigt hår ska locka fram den fräscha, välmående och snygga studsen i ditt hår. Bästa håroljan för lockigt hår ska lyckas med många olika saker. Inte nog med att håret ska bli lätthanterligt och att lockarna ska ha den look du är ute efter, en hårolja för lockigt hår ska även vårda lockarna. 

Det finns bra schampon och balsam för lockigt hår och för att bästa håroljan för lockigt hår ska “aktiveras” på bästa sätt är det ofta klokt att välja alla produkter från samma serie. Som nämnt ovan kan det också vara så att du hittar en hårolja som sticker ut från ett märke som du inte brukar använda. 

Det viktiga är att ditt hår mår bra, känns fräscht och snyggt. Är det så att du hittar den bästa håroljan för lockigt hår från ett lite mer exklusivt märke behöver du inte bli ledsen över det. Bra håroljor är nämligen väldigt dryga, även om du har mycket hår, bångstyriga lockar och torrt hår. 

Hårolja är en av de bästa produkterna för ett lockigt hår. Eftersom ett lockigt hår tenderar att bli väldigt frissigt är det perfekt med en hårolja som kan tämja det. Det finns både tunga håroljor och lättare varianter. Det bästa är att det går lika bra att applicera hårolja i vått hår som i torrt hår. 

Återkommande ingredienser i hårolja är bland annat:

 • Arganolja 
 • Sheasmör/Sheaolja
 • Avokadoolja
 • Fettsyror (exempelvis Omega-6)
 • Babassuolja

Med bra ingredienser som exempelvis arganolja ges både hår och hårsäckar näring. En bra hårolja ser också till att skydda håret från värme, väder och vind. Om du vill så kan du välja en variant med en kul doft som exempelvis kokos, men det finns också varianter med en med nedtonad doft för dig som föredrar det. 

Ett tips för dig som vill testa kokosolja som hårolja är även det ett bra tips. Även ricinolja är populärt då det stimulerar hårväxt. Vad annat kan du testa för en bra effekt likt det resultat som bästa håroljan för lockigt hår ger - låt balsamet vara kvar efter tvätt.

Behandlar torrhet

Med en hårolja kan vilken torris som helst få tillbaka glans och härlighet till håret. Om du tror att du har testat allt och att ingenting kan fixa ditt torra och trötta hår är en hårolja ofta räddningen. Du kan räkna med att få ett hår som är både återfuktat, mjukt, lent och glansigt med en hårolja. 

Lockigt hår är snyggt, så är det bara. Att det tenderar att alltid vara torrt är nackdelen. Ett torrt, frissigt och lockigt hår klarar av en tyngre olja utan att den tynger ner håret i onödan. Du kan med andra ord testa både tyngre och lättare håroljor. 

Det som är så bra med just hårolja är att du slipper kladd. Många blir rädda när de hör “olja” både när det kommer till både hår- och hudvård, även om en vill ha hjälp med att behandla torrhet. Det finns dock ingenting att vara rädd för. Det är nämligen så att det oftast handlar om så kallade torra oljor. Det blir alltså inte ett oljigt resultat i ditt hår efter att du använt hårolja.

Hanterar friss

Vi har varit inne på det här med att den bästa håroljan för lockigt hår, eller de bästa håroljorna för lockigt hår, tar hand om just friss. Frissigt hår är ju ingen höjdare och det är alltid kul att hitta bra produkter som tar bort det. 

När håret blir torrt uppstår friss och då krävs det att du kan återfukta håret både vad gäller schampo, balsam, hårolja och andra hårprodukter. Resultatet efter duschen när du haft i hårolja kommer att göra dig mycket glad. Håret blir både piggt, blankt och fräscht samtidigt som håroljan tillför den där läckra glansen som endast en hårolja kan.

Stylar och definierar

Hårolja är också bra när du vill ha en bra och närande produkt som stylar och definierar ditt lockiga hår. Hårolja är en produkt som erbjuder mycket och att den ger värmeskydd inför styling är helt klart ett stort plus. 

Efter att du tvättat håret är det bara att applicera håroljan i håret. Ska du använda dig av exempelvis varmluftsborste, värmeborste, hårfön eller liknande är det bara att ta i håroljan före du börjar värmestyla. Vill du låta håret självtorka för en annan typ av mer naturlig styling är det inte svårare än att ta i oljan och sedan låta håret torka på egen hand. 

En hårolja hjälper också till att definiera och framhäva lockar, vågor och självfall.

Lägger till glans

Ytterligare en fördel med att använda sig av hårolja är att den ger vacker glans åt håret. Ett glansigt hår ser välmående ut och det är viktigt med glans i hela håret. Ta lite extra hårolja i topparna, om du vill att de ska se extra fräscha ut. 

Även om du väljer bästa håroljan för lockigt hår kanske du inte blir nöjd med finishen, trots att du gillar den vård håroljan ger? Detta gäller främst dig som gillar matt och texturerad finish. Använd då håroljan för att ta hand om håret och sedan kan du använda exempelvis volympuder, torrschampo eller liknande. Den glans som tillförs kan alltså mattas ner, om du vill det.

Därför är det viktigt att anpassa hårprodukter efter hårtyp

Det finns mängder av bra produkter på marknaden idag, men det betyder inte att de alla passar just dig. Det finns några frågor du alltid ska ställa dig när du ska välja hårprodukter:

 • Är hårprodukterna milda och skonsamma?
 • Är det bra innehåll? 
 • Ger produkterna rätt finish?
 • Tar hårprodukterna hand om de problem mitt hår har?
 • Funkar hårprodukterna året om?
 • Är doften bra?

Vidare är det viktigt att komma ihåg att återfuktande hårprodukter, som ett lockigt hår behöver, ofta tynger ner håret. Kolla därför i recensioner eller produktbeskrivningar att det står att produkterna inte tynger ner. 

Kom också ihåg att det ofta krävs olika typer av hårprodukter för ett tunt lockigt hår jämfört med ett tjockt lockigt hår.

Våra favoriter

Premium: Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil

Har du torrt, frissigt, och slitet hår som du inte får någon riktig bukt med? Då kan du sluta leta efter den perfekta håroljan för lockigt hår! Vår testperson intygar att den här gör det mest frissiga håret mjukt och glansigt.

Den har dessutom en härlig doft som diskret sitter i hela dagen. Oljan känns väldigt lyxig och absorberas snabbt in i håret efter applicering.

Den tilltalande doften får du tack vare ett extrakt från jasmin, edelweiss, och sandelträ. Andra ingredienser håroljan innehåller är extrakt från svarta vinbär och bergamott.

Arganoljan i produkten har en exceptionellt vårdande egenskap och gör att produkten går djupt in i hårstråna. Du får en härlig lyster och håret ser friskt och fräscht ut.

Blonderar du och permanentar håret och kämpar med frissighet tycker vi att du definitivt ska prova den här. Men den passar verkligen för alla. Du anpassar helt enkelt mängden hårolja till vad ditt hår behöver.

Håroljan har också en förebyggande effekt som skyddar håret från ytterligare slitage. Den har också en skyddande effekt vid styling med värme och håret blir lättare att borsta.

Dessutom har håroljan den förnämliga egenskapen att den har ett inbyggt UV-skydd. Produkten innehåller inte heller varken natriumklorid eller parabener.

Fördelar

 • Riktigt härlig doft
 • Härlig formula som sjunker in snabbt
 • Vårdar på djupet och ger glans

Nackdelar

 • Priset
 • Osmidig förpackning

Mellan: Joico K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil

Joico hårolja näringsbomber hårstrået, förseglar den, och skyddar samtidigt färgen om du tonar håret. Den bildar på så sätt också fukt i hårstrået som blir extra glansigt. Du förlänger alltså hårfärgens effekt med håroljan.

Den innehåller även skydd mot UV-strålar och värme. Det är med andra ord en perfekt stylingprodukt också. Perfekt för dig med lockar för att både bygga upp glans, fukt, och samtidigt motverka att färgen tonas ut snabbt.

Håroljan från Joico bygger också upp håret på lång sikt. Efter en veckas användning har du ett mer lättarbetat, livskraftigt, och glansigt hår. Elasticiteten och spänsten blir synligt förbättrad.

Oljan innehåller antioxidanter som skyddar mot yttre stressfaktorer, såsom föroreningar, sol, vind, och saltvatten. Det gör den också perfekt att använda som ett extra skydd under sommarmånaderna.

Applicera lite i taget i omgångar tills du får den effekt du vill ha, men behöver verkligen inte mycket för att få ett bra resultat.

Fördelar

 • Stärker och bygger upp slitet hår
 • Ger riktigt bra skydd mot värme och sol
 • Smidig förpackning med mycket produkt

Nackdelar

 • Något tjock

Budget: Davines Ol OI Oil

Davines Ol Ol hårolja är en riktigt mångsidig produkt som alla kan få stor glädje av! Tack vare att den har en så pass lätt men ändå djupverkande formula tynger den inte ner håret, utan istället känns den bara härligt återfuktande och smidig. 

Formulan verkar mjukgörande, reder ut tovor, dämpar friss, adderar glans och skyddar håret mot yttre slitage. Den torkar också snabbt efter applikation och ger jättefina resultat. Den känns absolut inte kladdig och lägger sig inte som en hinna. Oavsett om du har tunt fint hår eller om du vill framhäva och forma dina lockar funkar den super. 

Vi är otroligt imponerade över hur bra den här funkar i och med dess pris. Dessutom innehåller den ingredienser som stimulerar hårväxt och bygger upp håret på nytt. Håret hålls friskt, fint och starkt! Den är också smidig att applicera med sprayflaskan.

Fördelar

 • Lätt men djupt närande formula
 • Snabb torktid som sjunker in ordentligt
 • Funkar för alla hårtyper och framhäver lockar

Nackdelar

 • Doften kan vara något konstig

Special: Moroccanoil Curl Intense Cream

Den här hårstylingkrämen från Moroccanoil är enligt oss en perfekt specialare för det här testet. Priset må vara något högt, men den gör sig samtidigt mycket bra för sitt syfte. Just den här stylingkrämen är nämligen specifikt framtagen för användning på frissigt, tjock och lockigt hår. 

Den här krämen gör ett mycket bra jobb när det kommer till att tämja vilda hår. För dig som har frissigt, tjockt, kraftigt och strävt hår kommer den här passa perfekt. För fina och tunna hår kan den bli för tjock och tung. 

Vid användning ser den till att mjukgöra och ge näring till såväl vågigt som lockigt hår. Perfekt för att få hårstråna sådär välformade utan att behöva anstränga sig så mycket. Krämen bidrar också med fukt och glans som gör det där lilla extra. Dock känns den inte fet. 

I och med dess stadga hålls håret på plats och formen sitter kvar. Vi är utan tvekan nöjda med den här produkten just för lockigt hår. Doften är också riktigt härlig!

Fördelar

 • Perfekt stadga för lockigt och vågigt hår
 • Behaglig kräm som verkar på djupet
 • Formar, mjukgör och bidrar med glans

Nackdelar

 • För tjock och kraftig för tunna hår
 • Något dyr

Våra utmanare

Sebastian Professional Dark Oil

Sebastian Professional Dark Oil är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ge långvarig återfuktning till dina fina lockar. Den här oljan tränger verkligen in i håret för att återfukta och bygga upp inifrån. På så sätt blir håret mjukare, fylligare, glansigare och får en finare struktur. 

Vi gillar att oljan är utformad likt en gelé som gör att den känns tjockare, rikare och blir enklare att applicera i håret. Dock är den inte kladdig utan tränger fort in i håret och ger effekt direkt. Detta sitter sedan i länge. 

Riktigt trevlig doft som passar de flesta. Även den här kan användas för alla hårtyper, men främst för de som vill definiera och framhäva självfall och lockar. Rätt dyr, men verkligen värd sina pengar!

Fördelar

 • Definierar och framhäver lockar och självfall
 • Tränger in på djupet och verkar inifrån
 • Geléformula som känns rik och är enkel att hantera

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan vara något tjock för finare hår

John Masters Organics Dry Hair Nourishment & Defrizzer

Det här är en olja som specifikt verkar för att motverka frissighet och stärka hårets egen barriär. Dessa egenskaper är perfekta för dig som har lockigt eller vågigt hår med en del självfall. 

Oljan ger mycket fukt och skyddar håret utifrån. Dock är den inte tung eller kladdig, utan den känns behaglig i håret och ger fina former. Passar för de flesta hårtyper. Däremot är den rätt dyr, och du får inte så mycket produkt i flaskan. Annars bra och lätt att använda.

Fördelar

 • Motverkar friss och stärker håret
 • Ger mycket fukt utan att tynga ner
 • Lätt att dosera med pipett

Nackdelar

 • Dyr
 • Snålt med produkt

Argan Secret Oil

Här har vi en hårolja från Argan Secret. Det här är, enligt dem själva, som ett skönhetselexir för håret som verkar för att förfina skadat och slitet hår.

Oljan bidrar med mycket glans för att få bort både friss, torrhet och flygiga strån. Lockarna framhävs och får den där fina formen som håller länge. 

Vi gillar också att formulan är värmeskyddande, UV-skyddande och mjukgörande. Verkar snabbt och är lätt att applicera med sprayflaskan. Rätt prisvärd också!

Fördelar

 • Lättviktigt skönhetselixir för skadat hår
 • Framhäver naturlig glans
 • Skyddande formula

Nackdelar

 • Inte överdrivet effektiv på tjockt hår
 • Något rinnig

Sachajuan Shine Serum

Sachajuan Shine Serum är, precis som namnet utlovar, ett serum för håret! Den här produkten är riktigt bra för dig som främst vill skydda håret och bygga upp slitna och skadade toppar. Håret blir riktigt mjukt och stärks inifrån.

Innehållet bidrar med glans som inte kännas fet eller kladdig. Ett extra plus för dess praktiska förpackning och dess trivsamma formula som är lätt att dosera. Oljan har också en mycket trevlig doft som håller i sig länge utan att ta över.

Fördelar

 • Djupverkande serum för slitet hår
 • Känns inte fet eller kladdig
 • Håret blir riktigt mjukt och får fin glans

Nackdelar

 • Doften kan upplevas som något maskulin
 • Inte överdrivet djupverkande

Kérastase Elixir Ultime L'Huile Originale

Kerastase Elixir Ultimate L’Huile Originale är en mångsidig hårolja som passar för de flesta hårtyper. Dock gör den sig väldigt bra just på vågigt och lockigt hår som är i behov av mycket fukt, stadga och hållbara resultat. 

Vi gillar verkligen att den här oljan kan appliceras både före och efter styling utan att tynga ner eller kännas kladdig. Texturen är behaglig och den sjunker in rätt snabbt. Efter användning får håret en tydligt förbättrad glans och känns mer hälsosamt. Oljan tränger in på djupet och ger såväl näring som fukt. 

Som ett extra plus ser oljan till att skydda håret och stärka det för att motverka slitage utifrån. Praktisk flaska med pump som förenklar dosering och applicering. Priset är lyxigt, men du får mycket produkt som räcker länge och gör ett bra jobb!

Fördelar

 • Kan användas både före och efter styling
 • Tränger in och bidrar med näring
 • Skyddar och motverkar slitage utifrån

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan upplevas som något fet för vissa hår

Matrix Biolage R.A.W

Matrix hårolja är en produkt som ger ett glansigt resultat och som får lockarna att kännas mjuka och följsamma samtidigt som oljan inte tynger ner eller gör håret fett. Produkten består av en mix av tre naturoljor, nämligen oliv-, solros-, och gurkörtsolja.

Oljan från gurkört är extra rik på fettsyror från omega-3 och står därmed för den vårdande egenskapen i produkten. Flaskan innehåller 125 ml.

Fördelar

 • Ger mjuka och följsamma lockar
 • Bra formula som inte tynger ner
 • Riktigt bra och näringsrikt innehåll

Nackdelar

 • Något opraktisk förpackning

Produkter som utgått

Bumble & Bumble Curl Gel-Oil

Bumble & Bumble har gjort en geléolja som är speciellt framtagen för dig med kraftiga, envisa lockar. Produkten innehåller en teknologi som kallas för Hydra Sculpt Blend.

Tillsammans med brasilianska oljor ger Hydra Sculpt Blend håret rikligt med fukt och skapar friska, glansiga lockar. Samtidigt lägger den sig som ett skydd på håret och gör så att det inte påverkas av hög luftfuktighet.

Perfekt om ditt hår krullar ihop sig eller blir ostyrigt i vissa väderlekar eller på utlandssemestrar i tropiska klimat. Produkten innehåller ingenting som torkar ut håret, det vill säga alkohol, sulfater, eller parabener.


Toni&Guy Curl Lock Oil

Toni&Guy är en klassiker inom hårstylingvärlden och så är även numera deras hårolja för lockigt hår. Oljan ger en näringsboost som vårdar och stödjer lockarna samtidigt som frissighet förebyggs.

Den hjälper till att göra lockarna stunsiga, men ger samtidigt ett mjukt hårfall som ser naturligt stylat ut. Det är enkelt att applicera ur den lilla pumpflaskan.

Ta några droppar i handflatan och värm upp oljan genom att gnugga händerna. Arbeta dig igenom hårlängderna och krama lätt håret samtidigt som du reder ut det.

Därefter kan du låta håret självtorka och när det är klart har du ett härligt naturligt hårsvall med alla lockar på rätt plats.


Reverie Ever Recovery Hair Oil

Reverie Recovery hårolja är en underbart vårdande hårolja som gör lockarna glansiga och naturliga. Den tongivande ingrediensen i oljan är marulaolja som har en förmåga att tränga in i håret och därefter släta ut hårstrået och binda in näringsämnen och fukt.

Håroljan tränger snabbt in och tynger absolut inte ner håret eller gör det fett. Tvärtom får du mer glans! Marulaolja är rikt på omega 6 och 9 och tillför stora mängder näring till hårstrået som gör det mjukt och silkeslent.

Den andra ingrediensen heter crambe abyssinica och innehåller även den närande fettsyror som kapslar in fukt i hårstrået.

Squalane är ytterligare en förnämlig ingrediens och den är med eftersom den har egenskapen att göra hårfärgen djup samt förebygger värmeskador och förslitningar. Squalane är utvunnet ur oliver.

Du kan använda den här på två sätt: antingen som en hel behandling som får ligga över natten eller för att boosta håret i din dagliga styling.

Du tar du helt enkelt några droppar som du värmer upp mellan handflatorna och därefter kramar in i håret och fördelar det jämnt över lockarna. Upprepa om håret fortfarande känns torrt. Fokusera alltid på topparna och jobba med dem först.


Marc Anthony Oil Of Morocco Argan Oil Treatment

Marockansk olja har tagit världen med storm. Det är många varumärken inom skönhetsindustrin som vill ha sin del av framgångarna och många märken erbjuder sina egna moroccanoil-produkter.

Marc Anthonys marockanska olja är en blandning av marockansk arganolja, olivolja, och keratin och håller just den höga standard man kan förvänta sig av företaget.

Alla de här aktiva ingredienserna bidrar till att skydda och stärka håret samt ge den en riklig boost av bland annat E-vitamin. Men hur reagerar håret då? Jodå, produkten håller precis vad den lovade och håret blev friskt, starkt, och med en härlig glans.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals