Bästa hårtoningen 2024 – Gör din hårfärg intensivare och färgningen mer hållbar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Visst är det härligt att göra det där besöket till frisören varje månad, koppla av en stund, läsa tidningar, och slösurfa på mobilen. Och sedan kommer du ut därifrån fin och fräsch.

Men i slutet av varje period, när det är dags för ett besök hos frissan igen, brukar man inte känna sig jätteuppåt. Ofta har man fått bleka hårutväxter i hårbotten eller så har slingorna bleknat av och håret ser platt och tråkigt ut.

Då är det suveränt med hårtoningar! Jag brukar använda dem till att bevara och hålla håret fräscht och färgrikt ända fram till det är dags för det nya frisörbesöket.

Men för den som av olika anledningar vill fixa med hårtoningar hemma eller bara fördjupa sin egen nyans, finns det ju suveräna produkter för det också.

Det som var roligt med det här testet är att vi upptäckte så otroligt många produkter som vi inte visste fanns! Du kan verkligen hitta otroligt bra grejer som stödjer ditt färgade hår och gör att den klarar tiden mellan färgningarna.

Och dessutom är det här produkter som vårdar och gör håret bättre. Hårfärgning är ju inte känt för att vara det miljö- och hudvänligaste produkterna, men här har vi flera som tvärtom verkligen tar hand om hår och hårbotten och inte innehåller skadliga ämnen för miljön.

I vinnarklassen premium placerade vi suveräna Oribe Beautiful Color Shampoo. I mellanklassen landade Wella Color Touch Pure Naturals som värdig vinnare.

Budgetvinnaren blev fina KC Professional Color Mask. Så vår bubblare givetvis, specialaren Davines Copper Conditioner. Ett balsam inte mindre, spana absolut in den, hörni! Då kör vi igång!

Premium: Oribe Beautiful Color Shampoo

SÅÅ härlig och här slår du två flugor i en smäll! Du får en jättefin och användbar hårtoning och dessutom ett härligt, vårdande schampo som skyddar ditt hår med UV-filter.

En mycket förnämlig produkt som också används professionellt av många frisörer i landet och internationellt. Doftar alldeles ljuvligt också! Det är helt enkelt omöjligt att bli missnöjd med den här, det är en produkt som överstiger det mesta, faktiskt.


Mellan: Wella Color Touch Pure Naturals

En klassisk hårtoning från Wella. De har ju varit med länge på marknaden och är pålitliga när det gäller att leverera bra och prisvärda hårvårdsprodukter.

Färgen tvättas ut successivt, vilket är jättebra eftersom det förhindrar att du får de där förhatliga utväxterna som ser så otrevliga ut.


Budget: KC Professional Color Mask

Color Mask från KC Professional är en hårinpackning och inte vilken som helst heller! Den innehåller vitamin B, vilket gör den suveränt vårdande och väldigt bra för att få håret att må bra också!

Testpersonen var väldigt nöjd med resultaten på denna, både vad beträffar toningen och hur den vårdade håret. En verkligt prisvärd produkt som också passar dig som funderar på att skippa utgiften med hårfärgningen hos frisören och istället göra det själv hemma.


Special: Davines Coppar Conditioner

En så rolig, annorlunda hårtoning i form av ett balsam! Den här produkten tonar och vårdar ditt hår samtidigt. Den känns lyxig i sin tonade burk och den doftar helt ljuvligt. Och inte minst: resultatet är väldigt bra!

Att komplettera den här med sin vanliga schamponeringsrutin borgar på alla sätt för att du kan få din frisörstoning att hålla mycket längre. Samtidigt som den förbättrar hårkvaliteten.

Varför ska du lita på oss?

Vi har grundligt genomfört det här testet med tre behandlingar (tvättar), lite beroende på hur själva produkten såg ut och vad den exakt var till för. Resultaten dokumenterades med kamera och genom anteckningar för att över tid följa resultaten.

Det var en ganska mastig uppgift, det finns nämligen fruktansvärt mycket produkter av den här sorten och det gjordes ett grundligt researcharbete innan, annars hade vi fått hålla på resten av året.

Våra experter hårfrisörerna har också ett ord med i laget här och vi har tagit till oss av deras råd angående innehåll och vilka ingredienser vi ska undvika som skadar håret. Sådana produkter, och det finns många, plockades bort direkt.

Vem behöver en hårtoning?

Med åren börjar din egen hårnyans mattas av och bli vattnigare. En hårtoning av något slag kan göra väldigt stor skillnad för din egen hårfärg. Att slippa se grå och glåmig ut är mycket värt för de allra flesta.

Om du är en av dem som färgar håret är en hårtoning ett fantastiskt verktyg att slippa utväxten som kommer efter några veckor. Du håller håret fint ända fram tills det är dags för nästa frisörbesök med andra ord.

Hur kom vi fram till vilka hårtoningar vi skulle testa?

Som jag nämnde tidigare är det en djungel på marknaden! Men vi klurade ut det hela och kunde med proffshjälp få information som gjorde att vi kunde plocka ut högkvalitativa produkter redan från början.

Alla våra hårtoningar beställdes hem från de pålitliga webbutikerna kicks.se, bangerhead.se, och nordicfeel.se.

Hur testade vi hårtoningarna?

Genom att vi prövade dem i fyra veckor var. Några av produkterna var regelrätta färgningar och behövdes bara användas en gång under testperioden.

Andra fungerade som inpackningar, balsam, och schampon, de använde vi minst en gång i veckan. Så det här var ett test som var långsiktigt och resultaten blev väldigt exakta, vågar jag påstå.

Hårtoning Bäst i Test 2024 - Skönhetslandets favoriter

Premium: Oribe Beautiful Color Shampoo

Oribes toningsschampo förlänger din färgning du har gjort hos frissan, eller så fördjupar och bevarar din din egen färg. Den var otroligt skonsam att använda för håret och det blev mjukt och lent och såg tjockt och vackert ut efteråt.

Håret fick verkligen en intensivare färg med den här och den var perfekt att använda i slutet av en färgning, ett par veckor innan du ska till frisören och lägga i ny färg.

Schampot är framställt för att skydda håret mot sol, vind, och saltvatten och den är alltså väldigt bra att ha med sig på semester. Den intensiva fuktbehandlingen den ger bevarar verkligen håret trots yttre påfrestande faktorer. Och den innehåller UV-skydd också!

Tjejen i vår testpanel som provade den här hårtoningen hade med den på thailandssemestern och ett stort bekymmer för henne på de resorna brukade vara att just håret blev så slitet.

Men hon tyckte att det gick mycket bättre på den här resan och att håret var fint och hade hållit färgen även i slutet av semestern. Och det säger en del om den här produkten! Ett dunderstort plus är såklart att den inte innehåller varken parabener eller natriumklorid.

Som du förstår får man betala lite för en sådan här produkt också, inget konstigt med det. Oribes hårtoning kostar ungefär 470 kronor för 250 ml i onlinebutik. Det finns även en speciell variant för er blondisar också.


Mellan: Wella Color Touch Pure Naturals

Wellas Color Touch fungerar jättebra för dig som vill färga håret hemma istället för på salong. Och varför inte? Du sparar verkligen en slant på det, det är den stora fördelen.

Sedan måste du färga oftare än på salongen och göra arbetet själv, givetvis. Det finns för- och nackdelar med allt!

Wellas toning har en täckförmåga på 50%, vilket är väldigt högt. Men är du exempelvis riktigt gråhårig är det bättre att välja någon färg med högre täckförmåga.

Hårtoningen innehåller Color Touch. Det är en lösning som innehåller Keratin Liquid som har en utjämnande effekt på hårets struktur. Det här hjälper till att göra färgningen jämn och nyansen sitter från hårroten till topparna.

En annan intressant ingrediens här är bivax. Det ger en underbar, vårdande glans som verkligen gör håret väldigt glansigt - det ser oerhört snyggt ut!

Wellas hårtoning var också mycket skonsam mot håret. Det är inte givet att det är så med klassiska hårtoningar. Ibland blir håret en enda stor knut efter en hemmatoning. Men verkligen inte med denna!

Färgproteiner i produkten bidrar till en extra boost för glans och kvalitet. Var noga med att göra en inpackning efteråt för att förlänga effekten och vårda. Det finns bra inpackningar från Wella att komplettera eller så använder du din egen favorit.

Innehåller ingen ammoniak, ett ämne som sliter mycket på håret annars. En studie Wella själva har gjort har visat på att håret blir upp till 63% mer glansigt än det var innan. Och det kan vi intyga att det stämmer!

Det blev väldigt glansigt och vackert efter behandlingen. Priset på dessa ligger på normalnivå, alltså ungefär 180 kronor. Väldigt billigt för en riktig hårtoning!


Budget: KC Professional Color Mask

En så kul hårtoning! KC Professionals hårtoning innehåller en mikroemulsion som låser fast pigmenten i hårstrået och ger håret det intensiva högglansiga utseendet.

Hårtoningen är en hårinpackning som verkligen vårdar håret samtidigt. Har du ett trött, trist, och glåmigt hår får du fart på det med den här!

Med den här kan du också prova olika nyanser om du vill leka med din egen färg och framhäva vissa pigment. Är du brunett men tycker det skulle vara spännande att få lite röda toner i håret?

Då kan du testa Color Mask Pepper eller varför inte Color Mask Curry. Color Mask finns i många nyanser och du kan vara säker på att hitta den nyans som passar dig.

Och nu kommer vi till grädden på moset: hårtoningen innehåller vitamin B, självaste hårvitaminet! När jag åt b-vitamin under en period blev mitt hår underbart glansigt och tjockt. Tänk dig vad du kan åstadkomma med en hårtoning som tillför b-vitamin från utsidan också.

Och resultatet såg vi tydligt när vi testade den här. Håret mådde väldigt bra samtidigt som det fick en härligt djup färg. Läckert! Priset ligger på cirka 135 kronor för 200 ml eller 80 kronor för en tub på 40 ml.


Special: Davines Coppar Conditioner

Det roliga med den här bloggen är att man får prova på så mycket nytt! Den här hårtoningen var obekant för mig, men en annan person i panelen insisterade på att vi skulle ha med den.

Efter att ha pratat med min hårfrisör var jag övertygad, den fick nämligen idel lovord från henne också. Den här hårtoningen är inget mindre än ett balsam! Brukar inte vara så vanligt i sammanhanget, så den fick en självklar bubblarplats.

Det här är ett färgförstärkande balsam och finns i verkligt många nyanser. Till och med för dig som är blond, vit- eller gråhårig och vill ha blå/lila pigment. För dig finns den också i form av nyansen Silver.

De andra tonerna är tobacco, golden, copper, red, och chocolate. Den speciella formulan innehåller destillerade, rena hårpigment och förstärker och bevarar din nyans, både om den är naturlig eller färgad.

Ett hydrolyserat mjölkprotein finns i produkten för att motverka och vårda kluvna toppar. Vi satte den här produkten till den i gänget som verkligen lider av frissigt hår och hennes dom var: suverän! Inga nya kluvna toppar och håret blev mycket glansigare och slätare.

PH-värde på neutrala 4.8 gör att den har samma som hud och hår. Du behöver bara sätta i en liten mängd för att det ska få önskad effekt. Låt det sitta i cirka 10 minuter, kamma igenom det under tiden, och skölj.

Så har du en väldigt vacker, fördjupad nyans på ditt hår! Du kan använda det med ditt vanliga schampo eller med en av Davines specialschampon. Priset för 250 ml är cirka 300 kronor. Inte alls farligt!


Hårtoningen som utmanar 2024 - Skönhetslandet gillar

Wella Color Fresh

En kul, annorlunda hårtoning från Wella. En produkt perfekt för dig som vill omvandla dig mer tillfälligt eller kanske testa hur du skulle passa i en annan nyans.

Den har en täckförmåga på ungefär 30%, så den är inget för den gråhåriga. Den var väldigt mild för hårbotten vilket var bra, de här typerna av produkter kan ibland skapa klåda för de med känslig hud.

Du får testa dig fram med intensiteten för den här blir nämligen intensivare ju längre du har den i. Låt sitta önskad tid, börja med tio minuter och skölj ur. Är du inte riktigt nöjd förlänger du tiden nästa gång.

En väldigt bra produkt om du vill ha en snabb uppfräschning av din hårfärg eller som sagt, prova en ny nyans. Kostar ungefär 105 kronor för 75 ml och kommer i otaliga nyanser.


Tigi Bed Head Dumb Blonde Shampoo

Den här är till alla våra härliga blondinkompisar! Väldigt bra om du vill hålla blonderingen intakt och slippa gulhet i håret. Innehåller violetta pigment som neutraliserar det gula och du får en riktigt snygg nyans.

Jag vet genom mina blonda väninnor att det här är en storfavorit bland dem och det blev den hos testpersonen också. För 750 ml betalar du ungefär 480 kronor. Ett bra pris, de här kan vara riktigt dyra!


Grazette of Sweden Colour Mask

De här inpackningarna med färg är helt suveräna! Här är ytterligare en inpackning som ger ditt hår lyster och fördjupar tonen i färgen. Du får ett resultat som varar ungefär åtta schamponeringar.

Ett väldigt bra verktyg att ha i arsenalen när det krisar och du inte har frissan bokad förrän till om ett par veckor.

Den här färgen var rätt stark och med mycket pigment, så man måste använda handskar och vara försiktig med kaklet i badrummet, det blir lätt fläckar. Men annars alldeles utmärkt! Cirka 180 kronor för 150 ml.


Four Reasons Take Away Color

En klassisk hårtoning för den som vill färga hemma. Four reasons är inte så vanligt på butikshyllorna utan köps online för det mesta. Ger ett bra resultat snabbt och smidigt.

Det finns ingen ammoniak i den här produkten vilket gör att den är mycket skonsammare än många andra likvärdiga.

Och, den är parfymfri! Passar därmed oftast allergikern, vilket ju är helt suveränt. Den har hög täckningsförmåga och kan med fördel användas av dig med grått hår.

Den här produkten är absolut beviset på att det går att få bra produkter för hårtoning som inte innehåller ammoniak. Och priset är snällt det också, fast mot plånboken: du betalar runt 130 kronor för den här.


Schwarzkopf Professional Schwarzkopf Igora Vibrance

Det vore väl snudd på omöjligt att inte ha med en produkt från Schwarzkopf i ett sammanhang som detta. Den här är också snällare mot huden genom att vara ammoniakfri.

Fungerade väldigt bra på att täcka ljusa hårrötter som tittat fram mellan frisörbesöken. Väldigt prisvärd: cirka 230 kronor för 60 ml.


Joico Color Endure Violet

En till present till blondinerna! Ett fint schampo som håller den blonda looken perfekt ända fram till färgning. Reducerar de oönskade gula tonerna och testpersonen var förtjust i att det blev en så naturlig nyans på denna.

Ibland får håret nämligen en tendens att gå över i lila av de här produkterna. Men inte här alltså. Gjorde håret mjukt och lent. Det är lagom att använda det här schampot ungefär 2-3 gånger i veckan.


Frågor och svar

Vad är hårtoning?

Toning fungerar ungefär som hårfärg, men är inte permanent, toningen sitter bara i tillfälligt. Den passar bra för den som vill byta färg ofta eller bara vill testa en färg, till exempel.

Hur använder man hårtoning?

Eftersom det finns olika sorter som används på olika sätt är det svårt att säga. Men principen är att applicera toningen i håret och sedan ha kvar den en viss tid – men hur länge varierar.

Huruvida den ska appliceras på torrt eller vått hår varierar också, så läs instruktionerna noga innan. Är det första gången du använder hårtoning kanske du vill ta hjälp av en kompis eller familjemedlem.

Hur ofta ska man använda hårtoning?

Det beror helt på vad man väljer för sort. Det finns sorter som är som ett schampo och kan användas ofta, men även sorter som inte är bra att använda allt för ofta. Kolla vad som gäller för den produkt du har tänkt använda.

Vad kostar hårtoning?

Det varierar, men runt en hundralapp även om det finns såväl billigare som dyrare.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals