Bästa hudvårdsserien 2024 – Investera i matchande produkter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Ibland hittar man den där perfekta hudvårdsprodukten som gör underverk för ansiktet eller kroppen. Det kan dock vara lite irriterande när samma märke inte erbjuder liknande mirakelkurer för resten av kroppen.

Det kan därför vara bra att hitta en hudvårdsserie som passar din hud eftersom man då vet att man får ett stort utbud som täcker hela ens hudvårdsrutin med allt från krämer, rengöring, och serum.

Som vanligt varierar hudvårdsprodukter väldigt mycket i pris och vi har verkligen allting för den fattiga studenten till den förmögna karriärkvinnan i denna artikel.

Som premiumvinnare tog Dermalogica Normal/Dry Skin Kit hem vinsten – det är en hudvårdsserie med hög kvalité och som passar alla, gammal som ung.

Dermaceutic 21 Days Expert Care Kit Age Defense blev mellanklassens vinnare och den måste verkligen kollas in. Som budgetvinnare har vi Dermalogica Discover Healthy Skin Kit som är helt fantastisk. 

Vi har även tagit med en spännande specialare -iS Clinical New Year Skin Clear Kit. Detta är ett spännande unisex-kit som kickar igång huden rejält. 

Premium: Dermalogica Normal/Dry Skin Kit

Detta är ett perfekt kit att starta med. Det innehåller allt som behövs för att vem som helst ska bli nöjd – rengöring, toner, ansiktskräm, exfoliering, ögonkräm och en fuktmask. Du får till och med ett prov på Dermalogicas PreCleanse!

Vare sig du är ung eller gammal i gemet, detta är ett set av härliga produkter som din hud kommer att tacka dig för att du väljer. 

Fördelar

 • Bra sammansatt kit
 • Mycket för pengarna 

Nackdelar

 • Dermalogicas dofter passar inte alla
 • Tonern är i sprayform (vissa upplever detta som jobbigt

Mellan: Dermaceutic 21 Days Expert Care Kit Age Defense

Med Dermaceutic 21 Days Expert Care Kit Age Defense får du produkter som passar mogen, eller förtidigt åldrad hud. Detta är aktiv och dynamisk hudvård när den är som bäst då produkterna innehåller AHA-syra. Detta gör att huden kickar igång processen snabbt - du kan med andra ord räkna med att huden kommer stråla.

Fördelar

 • Praktisk necessär medföljer
 • En bra solkräm som extra produkt 

Nackdelar

 • Endast för dig som vill använda syra-produkter

Budget: Dermalogica Discover Healthy Skin Kit

Här får du ett kit från Dermalogica som skulle kunna kallas för deras “best of” då kitet innehåller både bland annat Daily Microfoliant och Skin Smoothing Cream. Dermalogica Discover Healthy Skin Kit är perfekt för att upptäcka detta märke och här får du många olika produkter för pengarna. Dessa produkter passar för alla hudtyper, så det är ett kit för alla. 

Fördelar

 • Prisvänligt kit
 • Snygga förpackningar

Nackdelar

 • Special Cleansing Gel borde varit 30 ml

Special: iS Clinical New Year Skin Clear Kit

Här har vi ett härligt hudvårdsset från innovativa iS Clinical där avancerad hudvård möter snygga förpackningar och lyxkänsla. Kitet bjuder på en full size förpackning och det tillhör inte vanligheterna när det kommer till hudvårdskit, så det blir det stort plus för. 

Det blir även ett extra “special-plus” för att rengöringen passar både mogen hud och för hud med orenheter och akne. 

Fördelar

 • Full size rengöring (180 ml)
 • Rengöringen kan användas som fuktmask

Nackdelar

 • Passar inte den mest känsliga huden

Innehållsförteckning

Köpguide - Bästa hudvårdsserien

Att ha en hudvårdsrutin är av stor vikt, oavsett ålder. Ju äldre du blir, desto viktigare är det att ha fungerande hudvård som passar just dig och din hud. Vilken som är den bästa hudvårdsserien råder det delade meningar om, men att det finns en hudvårdsserie för alla hudtyper är en garanti.

Om du tar väl hand om din hud i unga år kommer du att ha en hy med bättre elasticitet, färre rynkor och mer fukt när du blir äldre. Även stora porer, som ofta dyker upp när huden åldras, kan förebyggas om du hittar hudvård som passar dig och därmed är den bästa hudvårdsserien för din huds behov. 

Vissa tycker om att pyssla om huden och har inga problem med att lägga relativt lång tid på sin hudvårdsrutin. Andra är inte särskilt intresserade av skönhet i allmänhet, utan vill endast ha en rutin som tar hand om huden men som även går snabbt. 

Som tur är finns det mycket att välja mellan så att alla kan hitta den bästa hudvårdsserien enligt en själv, vare sig det finns ett hudvårdsintresse eller inte. 

För att hitta den bästa hudvårdsserien är det vissa saker som ska tas med i beräkningen. Ett bra sätt att testa sig fram är att köpa resestorlekar på produkter. På så sätt kan du testa dig fram utan att behöva köpa fullsize om det är så att du inte gillar de produkter du testar. 

När det kommer till val av hudvårdsserie är det klokt att tänka på dels hur många produkter du är villig att använda och att köpa och dels vad för typ av behandling du är ute efter. Ju färre problem du har med din hud, desto lättare är det att hitta rätt. För en krånglig hud blir det till att kyssa många grodor innan du plötsligt upptäcker den bästa hudvårdsserien för dig.

En person med “normal” och tålig hud kan testa alla möjliga spännande produkter medan en person med hudproblem eller en känslig hud, får vara mer försiktig. 

Vill du ta hand om en torr hud? Vill du testa produkter med syra? Har du oljig hud som behöver tas omhand? Kanske lider du av en extremt känslig hud? Var inte orolig, den bästa hudvårdsserien för dig finns därute!

Varför ska jag använda mig av en hudvårdsserie?

Det finns många anledningar till varför du ska använda dig av en hudvårdsserie. Efter att du har kommit in i en bra hudvårdsrutin och hittat den bästa hudvårdsserien för just dig kommer du att förstå varför det finns en hype gällande detta. 

Att använda en hudvårdsserie innebär att du använder dig av en matchande hudvård som kommer från ett och samma märke och som passar just ditt hudtillstånd. Detta, i sin tur, innebär att du inte behöver oroa dig över att två produkter ska krocka med varandra vad gäller ingredienser.

Produkter som kan krocka med varandra handlar främst om så kallad “aktiv” hudvård av ett eller annat slag. Vad är då det? Vad är aktiva ingredienser? De vanligaste aktiva ingredienserna är exfolierande syror som AHA, PHA och BHA. Även retinol (en effektiv form av A-vitamin), C-vitamin, niacinamide och peptider kallas “aktiva”. 

En hudvårdsserie består av hudvårdsprodukter som tagits fram på ett sätt så att de olika produkterna arbetar tillsammans för din hud. De kompletterar varandra och boostar varandra på bästa sätt och gör så att du får ut det bästa av din hudvård. 

Ovan gäller även för hudvård utan starka och/eller aktiva ingredienser. Den bästa hudvårdsserien kan med andra ord innehålla både aktiva ämnen och mer milda ingredienser. 

Varför kan jag inte själv sätta samman en serie av produkter som jag vill använda mig av? Det kan du absolut göra, så länge du har kunskapen att själv veta vilka produkter du kan blanda för att få ett tillfredsställande resultat. 

Tips på hudvårdsprodukter som kan användas utan att nödvändigtvis komma från den hudvårdsserie som används är följande:

Det är också så att det finns många olika ansiktsmasker som kan användas, även om de inte är av samma märke som din hudvårdsserie. Här är det naturligtvis så att du måste vara extra försiktig vad gäller aktiva ingredienser. Även produkter som aloe vera gel brukar gå att integrera i en hudvårdsserie. 

Var noga med att kolla innehållsförteckningen på de hudvårdsprodukter du använder och fråga gärna i butiken alternativt en hudvårdsterapeut. Detta gäller främst om du ska använda dig av vissa produkter som inte ingår i din hudvårdsserie, eller som kommer från ett annat märke. Du kan även rådfråga dem om den bästa hudvårdsserien för just din hud, om du är osäker.

Hur vet jag vilken hudvårdsserie som passar mig?

En av grundstenarna när det kommer till att ha koll på vilken typ av hudvårdsprodukter du ska använda är att veta vilken hudtyp du har. Det är dock inte alltid så lätt att ha koll på det här med hudtyp

Det låter så enkelt när det talas om hudvård och hudtyp, men det är långt ifrån alla som vet vilken som är den bästa hudvårdsserien för den hudtyp man har.

De vanliga hudtyperna är följande:

 • Torr hud
 • Blandhud
 • Mogen hud
 • Fet hud
 • Normal hud

Utöver dessa hudtyper är det också så att det är många som har känslig hud med eller utan inflammationer som exempelvis perioral dermatit eller rosacea. Även mörka fläckar/hyperpigmentering eller hypopigmentering är vanliga hudtyper. Aknehud är också vanligt i olika åldrar och yttorr hud är även det vanligt förekommande. 

Ens hudtyp kan förändras med åren, vilket är viktigt att veta. Det är exempelvis så att problem med stora porer ofta kommer med åren. Vissa har stora porer från unga år, men det vanliga är att det kommer när huden mister elasticitet. Detta innebär att den bästa hudvårdsserien för ditt yngre jag troligtvis inte kommer funka när du blir äldre. 

Även acne är ett problem som inte endast drabbar unga, utan det är ganska vanligt med akne-benägen hud även för personer med mogen hud. Vare sig det handlar om en ansiktskräm för mogen hud, en produkt inom kategorin bassmink eller något annat ska du vara noga med att välja rätt. 

Har du mogen hy är det extra viktigt att använda såväl hudvårdsprodukter och smink som passar just en mogen hud. Om du inte är försiktig med vilka produkter du använder kan din hud åldras i förtid och sminket kan få dig att se äldre ut.

Även om du har problem med exempelvis oljig hud/fet hud kan du hitta bra hudvårdsserier som till och med kan erbjuda foundation som passar din hudtyp. Det finns även bra produkter och hudvårdsserier för torr hy och känslig hy.

Hur vet jag vilka aktiva ingredienser som passar min hud?

För att ta reda på vilken som är den bästa hudvårdsserien med aktiva ingredienser du kan använda ska du testa först. Det kan också vara ett bra beslut att rådfråga en hudterapeut genom att göra en ansiktsbehandling. Att fråga proffs innan du börjar använda nya hudvårdsprodukter är ett klokt beslut, så gör gärna det. 

Det viktiga är att du är försiktig i början. Testa nya produkter med aktiva ingredienser på en liten yta först. Om huden klarar av det kan du testa i hela ansiktet. Huden reagerar vanligtvis på aktiva ingredienser, men det är normalt. Du behöver alltså inte oroa dig om du testar en ny peeling eller liknande och huden blir röd. 

Att använda någon form av exfolierande produkt är nödvändigt om du vill ha en välmående hud. En peeling tar bort döda hudceller och det gör att huden kan ta upp återfuktande produkter på ett bättre sätt. 

Vare sig det handlar om en kräm, ett Vitamin C-serum, en produkt med hyaluronsyra eller en annan typ av produkt kommer huden att sörpla i sig alla godsaker snabbt om du använder peeling först. 

Väljer du mellan två varianter är det så att den bästa hudvårdsserien innehåller en passande peeling. Om inte så kan du lägga till en passande exfoliering. 

En hudvårdsserie med aktiva ingredienser passar inte alla. Det är också så att det är viktigt att vänja in huden om du väljer exempelvis retinol eller syror. Ofta är det så att huden blir sämre efter att du börjar med ett nytt märke. Detta är bara själva invänjningsperioden. Efter att du kommit över den tröskeln har du fina resultat att se fram emot.

Vad ska finnas i en hudvårdsserie?

En hudvårdsserie ska bestå av de grundläggande stegen i en bra hudvårdsrutin, men det är alltid bra om det finns extra produkter utöver grunderna. Vad är då de grundläggande stegen i en hudvårdsrutin och vad ska finnas med i en hudvårdsserie för att den ska kunna utnämnas till den bästa hudvårdsserien?

Först och främst ska den ha någon form av rengöring. Det finns både rengöringsgel, rengöringsmousse, rengöringskräm och andra varianter. Det andra steget som ska vara med i en bra rutin är ett ansiktsvatten, eller en toner, som det också kallas. 

Sedan ska det finnas minst en återfuktande produkt. Vill du inte ha essence och serum behöver du åtminstone ha en fuktkräm

Detta är alltså vad som behövs i en bra hudvårdsserie; rengöring, toner och minst en fuktgivande produkt.

Vad ska en bra hudvårdsrutin bestå av?

En bra hudvårdsrutin ska helst ha några fler steg än de grundläggande som vi nyss nämnde. När vi tittar på den bästa hudvårdsserien, oavsett hudtyp, innehåller de både serum och essence, ansiktsrengöring, ansiktsvatten/toner, ansiktsolja, fuktkräm eller nattmask. Det är även viktigt att ha någon form av peeling i hudvårdsrutinen. 

Exempel på bra ingredienser inom hudvård är olika typer av vitamin, salicylsyra, glycerin, antioxidanter, E-vitamin, zink, selen, magnesium, jojobaolja, sheasmör, probiotika, squalane och ceramider. 

Se till att du väljer bra kvalitet på bomullspads, rengöringssvampar och annat du använder i din hudvårdsrutin. Satsa på kvalitet framför kvantitet när det kommer till hudvård. Det är en investering för livet!

Så bygger du en hudvårdsrutin

Att skapa den perfekta hudvårdsrutinen kräver inte bara den bästa hudvårdsserien, det kräver också att du tar dig lite tid för att utföra denna ritual. När det talas om hudvårdsrutin är det främst kvällsrutinen man menar. På morgonen är det vanliga att färre steg och produkter används. 

Kvällsrutinen kräver fler steg på grund av att du ska “wash the day away”. Vare sig du använder mycket smink, lite smink eller inget smink blir huden smutsig under dagen. Det är mycket i luften som gör att huden blir smutsig, så det är väldigt viktigt att rengöra huden ordentligt på kvällen. 

För att bygga en hudvårdsrutin är det smart att först och främst komma fram till hur mycket tid och pengar du vill lägga på det. Om du känner att det är värt både tid och pengar finns det massor av spännande produkter att upptäcka. Även om du vill ha så få produkter som möjligt finns det spännande hudvård att välja mellan. 

Efter att du kommit fram till hur många steg du vill ha med i din hudvårdsrutin är det dags att bestämma vilken du anser vara den bästa hudvårdsserien och vilket märke du vill använda. Därefter är det bara att sätta igång. Efter ett par veckor, eller ännu snabbare, kommer det att gå av sig självt!

Behöver jag både serum och fuktkräm?

Din hud i ansiktet är mer känslig än den på din kropp. När det kommer till att återfukta kroppen räcker det med body lotion, eller andra fuktgivare med större molekyler än serum. 

Inom ansiktsvård är det dock annorlunda. Både essence och serum har mindre molekyler än diverse krämer och det gör att de kan tränga djupare ner i hudens lager. 

En fuktkräm lägger sig på hudens yttersta lager medan ett serum tränger ner djupare. Det bästa är att använda både serum och fuktkräm då de tillsammans gör att huden blir helt återfuktad.

I vilken ordning applicerar jag mina hudvårdsprodukter?

Att ha koll på ordningen i vilken hudvårdsprodukter ska appliceras är av yttersta vikt för att resultatet ska bli så bra som möjligt. När det kommer till fuktgivare efter rengöring är det bra att utgå från regeln att du applicerar produkter med lättare konsistens först. Den produkt som är mest rik i sin konsistens ska du alltså applicera sist. 

Använd dina hudvårdsprodukter i följande ordning:

 • Eventuell precleanse 
 • Rengöring 
 • Eventuell peeling 
 • Ansiktsvatten/Toner
 • Essence
 • Eventuell punktbehandlare
 • Serum
 • Ögonserum/Ögonkräm
 • Fuktkräm/Nattmask 
 • Mist

Ögonkräm är en sådan sak som många glömmer bort eller skippar. Det är dock så att det är viktigt att använda det av flera anledningar. Det är inte bara bra mot mörka ringar, utan det är också så att en ögonkräm tillför fukt till det känsliga ögonområdet.

Vilka ingredienser ska jag undvika i hudvård?

Det finns många ämnen som du ska leta efter när det kommer till bra hudvård. Detsamma gäller för det omvända då det finns ett flertal olika ämnen som du ska undvika när det kommer till val av hudvård. 

Bland de ämnen som anses vara de främsta att hålla sig på avstånd från är formaldehyd, Propylenglykol, parabener, mineralolja, syntetiska doftämnen, plastpartiklar, silikoner, SLES/SLS (sulfater), DEA, TEA, MEA, ETA, PEG, och Triklosan.

Vilka hudvårdsprodukter ska jag undvika när jag är gravid?

När du är gravid är det viktigt att tänka på vad för typ av hudprodukter du använder. Att vara försiktig med syror ligger högt upp på listan så skippa gärna det, eller byt mot en mild variant. Även retinol är en sådan sak som du gärna ska ta bort från din hudvårdsrutin under graviditeten. 

Då huden ofta blir mer känslig under graviditet är det också klokt att öka på med både fukt och SPF. Har du aktiva, eller kanske parfymerade, hudvårdsprodukter i vanliga fall kan det vara dags att gå över till “rena” produkter utan parfym. Många väljer också att byta ut produkter som inte är ekologiska till ekologisk hudvård. 

Den bästa hudvårdsserien för dig som gravid är en hudvårdsserie som är till för känslig hud. Satsa därför på milda produkter som inte innehåller starka aktiva ingredienser.

Våra favoriter

Premium: Dermalogica Normal/Dry Skin Kit

Om du vill satsa på riktigt bra hudvård så är Dermalogica ett av de märken som du ska ta dig en extra titt på – de gör ingen besviken så länge det är rätt produkter för rätt hudtyp.

Dermalogica har väldigt många olika produkter, men låt inte det skrämma dig - produkterna har klara och tydliga beskrivningar så att du hittar rätt produkt för just dig. Detta kit är ett bra bevis på det - det står klart och tydligt att det är för normal till torr hy.

Även om du vanligtvis har blandhy, känslig hy eller någon annan hudtyp så kanske du får torr hy under vintern, eller vill ha vissa specialprodukter som du kan punktbehandla med? Då kan detta kit vara en gudagåva - mindre förpackningar som kan användas lite då och då när huden behöver lite extra omsorg.

Huden blir ordentligt rengjord med dessa produkter samtidigt som huden ges lyster. Återfuktning är inte heller något du behöver oroa dig över – detta är en serie av hudvårdsprodukter som definitivt kommer att ge dig rikligt med fukt.

Detta kit innehåller:

 • Special Cleansing Gel – Rengöringsgel
 • Multi-Active Toner – Ansiktsvatten/Toner
 • Skin Smoothing Cream – Ansiktskräm
 • Gentle Cream Exfoliant – Peeling
 • Intensive Eye Repair – Ögonkräm
 • PreCleanse – Rengöringsolja
 • Skin Hydrating Mask - Fuktmask

Fördelar

 • Bra sammansatt kit
 • Mycket för pengarna 

Nackdelar

 • Dermalogicas dofter passar inte alla
 • Tonern är i sprayform (vissa upplever detta som jobbigt

Mellan: Dermaceutic 21 Days Expert Care Kit Age Defense

Som med många andra produkter som innehåller AHA-syra kan det pirra och sticka lite i huden - detta är helt normalt. 

Om du är ovan vid syraprodukter är detta ett bra val då de är av så hög kvalitet. De är nämligen milda och funkar bra även för dig som inte är van vid att använda AHA-syra sedan tidigare. 

Dermaceutic 21 Days Expert Care Kit Age Defense gör så att huden får en kickstart med AHA-syror. Om du vill kan du i början använda produkterna varannan kväll, eller var tredje. Det är individuellt hur huden reagerar, så var försiktig och anpassa användningen efter just din hud. 

Använd dig först av den djuprengörande rengöringen för att sedan följa upp med antingen Regen Ceutic eller TurnOver. Rengöringen tar bort både döda hudceller och orenheter och lämnar huden silkeslen. Den är helt fri från parabener och parfym. 

Med Regen Ceutic får du en kräm som är särskilt framtagen för att passa torr, mogen och känslig hud. Den passar även perfekt efter exempelvis kemisk peeling då den har lugnande egenskaper. Krämen stramar upp, ger optimal fukt och reparerar på en och samma gång. 

TurnOver är en mycket stark anti-agekräm som stimulerar huden på ett sätt så att den blir både mjuk och föryngrad på en och samma gång. Cellrester elimineras och den är helt fri från parfym och parabener. Sun Ceutic har en uppdaterad formula som skyddar mot både UVA- och UVB strålar. 

Alla produkter i detta kit är antiinflammatoriska och återfuktande. Hudens elasticitet påverkas till det bättre, cellförnyelsen boostas och dessutom får du en mer jämn hudton. Naturligtvis är det även så att produkterna motverkar fina linjer och rynkor. 

Detta kit innehåller: 

 • Dermaceutic Foamer 15 - Löddrande rengöringsskum
 • Dermaceutic TurnOver - Nattkräm 
 • Dermaceutic Regen Ceutic - 24H-kräm 
 • Dermaceutic Sun Ceutic 50+

Produkterna i detta set räcker till tre veckors användande, vilket är perfekt tid att testa ny hudvård. Då du får med både rengöring och kräm så kan du snabbt känna efter om detta är för dig. Kanske blir det så att du gillar endast en av produkterna i kitet? Då kan du naturligtvis köra på endast den i framtiden. Tänk dock på att inte blanda olika syramärken.

Mer från Dermaceutic hittar du bland annat här.

Fördelar

 • Praktisk necessär medföljer
 • En bra solkräm som extra produkt 

Nackdelar

 • Endast för dig som vill använda syra-produkter

Budget: Dermalogica Discover Healthy Skin Kit

Dermalogica Discover Healthy Skin Kit har en mycket bra blandning av produkter som innehåller både rengöringsprodukter och kräm. Då du får med rengöring, peeling och en av de bästa 24H-krämer som finns på marknaden i ett och samma kit.

Dermalogica är kända för sina milda, men effektiva produkter och även om produkterna i detta kit främst riktar in sig på normal till torr hud så är de även bra för andra hudtyper. 

Du som har känslig hud kommer troligtvis gilla peelingen då den är mycket mild. Detta gäller även dig med fet hud då det är en perfekt peeling för alla. Även rengöringsprodukterna och krämen är bra för känslig hud, fet hud och blandhud, så detta är ett väl sammansatt kit som alla kan njuta av.

Med rengöringen PreCleanse får du lätt bort även vattenfast makeup redan innan du använder den “vanliga” rengöringen. Efter att du använt både PreCleanse och Special Cleansing Gel kommer din hud att vara utan både orenheter, smuts och smink. Att sedan applicera den milda peelingen, som kan användas varje dag, gör att huden blir extraordinärt ren. 

PreCleanse är oljebaserad och utöver att den tar bort makeup tar den även bort solskydd medan Special Cleansing Gel löddrar, men utan att torka ut huden. Den omtalade peelingen, som är ett risbaserat enzympulver, består av ett botaniskt komplex och den både förebygger och reducerar hudproblem

Dermalogicas produkter är alla dryga och det märks tydligt på produkterna i detta kit. Trots att det är förpackningar på runt 15-30 ml så kommer de att räcka länge. 

Detta kit innehåller:

 • Dermalogica PreCleanse - Förtvätt 
 • Dermalogica Special Cleansing Gel - Löddrande rengöring 
 • Dermalogica Daily Microfoliant - Mild peeling 
 • Dermalogica Skin Smoothing Cream - 24H-kräm 

Dermalogica Discover Healthy Skin Kit har fyra produkter som alla tillhör topplistorna världen över, så även om du kanske inte komma att älska alla så kommer du att hitta åtminstone en ny favorit här. 

Fördelar

 • Prisvänligt kit
 • Snygga förpackningar

Nackdelar

 • Special Cleansing Gel borde varit 30 ml

Special: iS Clinical New Year Skin Clear Kit

I detta kit får du med fyra av iS Clinicals storsäljande produkter. Det består av en rengöring samt tre olika serum. Med dessa produkter vid din sida kan du se fram emot vacker lyster och härligt ren och återfuktad hud. Då det är ett unisex-kit passar det alla och när dessa produkter används tillsammans optimeras hälsan på din hud. 

Det är som att kicka igång huden med alla godsaker den saknat och resultatet är märkbart direkt. Huden blir snabbt klarare, mjukare och mer len. Oavsett om du har oren hud, eller om det handlar om exempelvis ojämn hud med dålig struktur, så kommer produkterna att fräscha upp huden. 

Att dessa produkter även tar hand om sådana saker som att svalka, lindra och lugna så funkar de bra även på en hud med utbrott eller liknande. Fina linjer, rynkor och pigmentering är också sådant som snabbt och effektivt tas omhand. Vi tycker också om att förstorade porer är något som produkterna målinriktat arbetar för att ta bort.

En mogen hud är ofta både torr och pigmenterad med stora porer och/eller fina linjer, rynkor och, inte helt sällan, med orenheter. Använder du denna rengöring tillsammans med de tre medföljande serumen kommer huden att kunna ta till sig av en perfekt cocktail av ingredienser. 

Bland ingredienserna hittar vi kojic acid, willow bark extract, hyaluronsyra, B5-vitamin, E-vitamin, kamomillextrakt, salicylsyra och Salix alba. 

Detta kit innehåller:

 • Cleansing Complex - Rengöringsgel
 • PRO-Heal Serum Advance+ - Lugnande serum 
 • Hydra Cool Serum - Återfuktande serum 
 • Active Serum - Snabbverkande serum

Detta är ett kit som är särskilt effektivt för mogen hud, vilket innebär att produkterna även passar en torr eller för tidigt åldrad hud. 

Mer från iS Clinical hittar du här.

Fördelar

 • Full size rengöring (180 ml)
 • Rengöringen kan användas som fuktmask

Nackdelar

 • Passar inte den mest känsliga huden

Våra utmanare

Biodroga MD Anti-Age Starter Kit

Med Biodroga MD Anti-Age Starter Kit är produkter från ett innovativt, modernt hudvårdsmärke vars produkter har medicinsk och vetenskaplig grund. Du får extremt hudvänliga produkter som ger omedelbar effekt och som återställer hudens naturliga skyddsbarriär. 

Produkterna motverkar hudens åldrande och minskar rynkor samtidigt som de inte täpper till porerna. Dessutom är detta kit bestående av produkter som hjälper till att göra huden fastare. Det är milda produkter som fräschar upp och huden blir härligt återfuktad och vital.

Den milda rengöringsmjölken ser till så att huden blir ren samtidigt som den vårdar medan ansiktsvattnet tar bort de sista resterna av smink och smuts. Du får också med ett serum som ger uppstramad, slätare och smidigare hud. Med Ultimate Lifting Cream Rich får du multifunktionell antiage vård som tajtar till porerna samtidigt som den ger en naturlig lyster. 

Du får även med en DD Cream med SPF 25 i färgen “light” som har flera effekter. Den ger fukt, den verkar antiage, den innehåller antioxidanter och ger en jämnare hud samt motverkar förlust av elasticiteten i huden. 

Fördelar

 • Innehåller naturliga essenser
 • Fritt från parabener och mineralolja

Nackdelar

 • Priset är aningen högt

Clarins My Clarins Holiday Collection

Detta härliga kit från Clarins funkar för alla hudtyper, men är främst anpassad för en yngre hud. När du använder alla produkterna tillsammans kommer du att få både massor av fukt och en härlig energiboost. Clarins My Clarins Holiday Collection består av alkoholfria produkter där hela 90 % av ingredienserna har naturligt ursprung. 

Alla produkter är dermatologiskt testade och har en fräsch blommig doft. Förpackningarna ser annorlunda ut än Clarins klassiska stilrena stil. Detta tycker vi är extra läckert då de är anpassade efter en ung hud - de passar perfekt med en slags retrodesign som känns just “ungdomlig”. 

I detta kit får du med både återfuktande kräm, en återfuktande mist, rengöringsgel och en härligt avslappnande sovmask. Misten är i en stor förpackning om 100 ml och krämen är i en förpackning om 50 ml. Masken kommer i en tub om 15 ml och rengöringen är också i en tub, men den får du 30 ml av.  

Fördelar

 • Lätta och fräscha mot huden
 • Veganvänliga 

Nackdelar

 • Passar inte väldigt torr hud

Elemis Dynamic Resurfacing Flawless Favourites

Med Elemis Dynamic Resurfacing Flawless Favourites får du tre favoriter från Elemis Dynamic Resurfacing serie. Du får både en rengöring, facial pads och en härlig gelmask. 

Har du glåmig och trist hud är detta räddningen för dig - inte nog med att talgnivåerna balanseras och hudens pH-nivåer hålls som de ska, detta är även en produktserie som slätar ut och förfinar hudens textur. 

Dessa produkter verkar för att de övre hudskikten ska förnyas samtidigt som huden skyddas mot miljöskador. Rengöringen, Dynamic Resurfacing Facial Wash, har icke-slipande peelingingredienser och återfuktar din hud. Den ser också till att rengöra milt och lugna huden.

Med Dynamic Resurfacing Facial Pads får du effektiva peelingpads som hjälper till att ta fram glowet i din hud. De löser upp ytskiktet av hudcellerna på ett sätt som gör att du slipper bland annat tilltäppta porer. Med masken till på köpet främjas förnyelsen av hudens yta. 

Fördelar

 • Mycket för pengarna
 • Tri-Enzyme-teknik

Nackdelar

 • Ganska stark doft

Clarins Super Restorative Skin Care Trio

Detta är en värdig utmanare och definitivt någonting du ska kolla in om du är femtioplussare och vill göra någonting åt de där fina linjerna som dyker upp.

Hudvårdsserien innehåller en nattkräm, en dagkräm och en handkräm. Både dag- och nattkrämen verkar på hormonellt åldrande, gör huden slät och fin, och minimerar pigmenteringar som redan finns. 

Dagkrämen skyddar dig även mot solen då den har SPF20, så detta är ett bra kit för vem som helst som vill ha bra produkter anpassade både för dagen och för natten. Läs mer om bra solskydd här.

Restorative-serien har också andra bra produkter, så som en ansiktsmask och en ögonkräm. Det finns med andra ord mycket att testa om du märker att detta är något för dig.

Fördelar

 • Funkar för alla hudtyper (men främst mogen hud)
 • Ger fin lyster

Nackdelar

 • Handkrämen kunde bytts ut till en produkt inom ansiktsvård
 • Priset

Biotherm Aquasource Cream Ps Set

Biotherm är ju inte direkt okända, men det var ändå relativt många i testet och i från våran enkät som blev överraskade över att de var så bra med tanke på det bra priset.

Just det kit som vi provade specialiserar sig på torr hy, men det finns ganska många produkter i Biotherms Biosource-serie för olika hudtyper så det är bara att välja och vraka.

I setet ingår ansiktsvatten, ansiktsrengöring, och en dagkräm och de med torr hy som provade denna verkligen älskade vad som hände med huden - det var som att de var i Thailand där luftfuktigheten är skyhög och återfuktande kräm inte behöver användas, haha!

Skämt åsido, märkte de verkligen att huden höll sig lugn och att torra partier höll sig... ja, mindre torra, helt enkelt. Speciellt om man faktiskt använder rengöringen och vattnet varje morgon och kväll kommer huden hållas underbart återfuktad.

Detta eftersom de tar bort all smuts som du kan ha fått på ansiktet under dagen och även sminkrester. Krämen är dryg och gör huden mjuk och slät.

Fördelar

 • Rikligt återfuktande
 • Prisvärt!

Nackdelar

 • Ingen nattkräm

Biotherm Aquasource Gel Set – Normal Skin

Biotherm är ett av de varumärken som är populärt, och som har varit populärt, under väldigt lång tid. Just denna serie, som är för normal hy, doftar gudomligt och känns både fräsch och vårdande på samma gång.

Här får du med både ansiktskrämen, eller ansiktsgelen, som är en 24-timmarskräm, en nattkräm och ett serum. Du kommer garanterat kunna bilda dig en uppfattning om huruvida du vill satsa på dessa produkter i fullsize eller inte efter att du använt upp kitet.

Detta är hudvård sedd från sin bästa sida – den lämnar huden återfuktad och fräsch och det faktum att du kan köpa Biotherm i princip överallt i världen gör att det blir ett ännu bättre val av hudvårdsserie! 

Fördelar

 • Reducerar fina linjer
 • 48-timmars intensiv fukt

Nackdelar

 • Alla gillar inte gel-formulan
 • Doften är stark 

Kiehls Healthy Skin Essential Kit

Kiehls har många härliga produkter att bjuda på och detta är ett kit med några av de bästa och mest populära produkterna de har. Du får Ultra Facial Cleanser, Ultra Facial Cream. Calendula Herbal Extract Toner och Creamy Eye Treatment with Avocado.

Huden får massor av näring och fukt och den blir rengjord på djupet. Tonern består av ringblomma och det finns riktiga blad i flaskan. Detta är väldigt trevligt, men kan vara lite ”konstigt” innan man vant sig.

Alla dessa produkter är snälla mot huden samtidigt som de tar hand om den på ett bra sätt. Vill du ha mer aktiva ingredienser är det dock bättre att satsa på produkter med syror. 

Mer från Kiehls hittar du här.

Fördelar

 • Bra sätt att testa några av Kiehls bästsäljare
 • Bra pris

Nackdelar

 • Vissa upplever att dofterna är påträngande
 • Ingen SPF på Ultra Facial Cream

Decleor Orexcellence Gift Set

Detta är ett anti-ageingkit och definitivt kitet du ska ha om du älskar Decleor. Du får en ansiktskräm, en ögonkräm och ett serum.

Det finns såklart hur många produkter som helst att välja mellan i Decleors utbud. Serumet är vår solklara favorit eftersom det är väldigt koncentrerat och reducerar dina ålderstecken och stramar till huden.

Kom ihåg att använda produkterna varje morgon och kväll för att se bästa resultat, vilket är mer spänstig och elastisk hy.

Fördelar

 • Serumet är riktigt effektivt
 • Produkterna både ser ut och känns lyxiga på huden

Nackdelar

 • Säljs inte i så många butiker längre

Maria Åkerberg Beauty Starter Set

Okej, detta kanske inte är en hudvårdsserie i ordets rätta bemärkelse, men vi var bara tvungna att ha med detta set från Maria Åkerberg. Är du kanske gravid, tonåring, eller bara har en känslig hud? Då kan detta set vara någonting för dig.

Som namnet förmedlar är det lite av ett balansset som kommer lugna ner huden och hålla saker som rodnader och finnar under kontroll när hormonerna eller allergierna börjar spöka.

Du får en rengöringskräm, ett ansiktsvatten, en ansiktskräm, en ansiktsmask, kallpressad jojobaolja (som är bra på att binda fukt), och en peeling (som är speciellt utvecklad för att minimera acne).

Alltså ett jättebra kit för att få huden i bra balans och hålla den kvar där. Setet kostar ungefär 680 kronor, vilket vi tycker är ett stort kap med tanke på hur många produkter man får.

Fördelar

 • Ekologiska produkter
 • Mycket för pengarna 

Nackdelar

 • Vissa störs av dofterna

Biotherm Blue Therapy Red Algae Gift Box

Vi kan ju inte undvika att ha med storfavoriten Blue Therapy-serien från Biotherm där de har massa olika produkter att välja mellan, mest dag- och nattkrämer och serum och så detta ekonomisparande kit.

Denna serie innehåller rödalger-extrakt och bidrar till att huden känns slätare och att du får en bättre lyster. Verkligen värd att prova.

Fördelar

 • Life plankton elexiret gör underverk!
 • Riktigt bra pris på ett kit

Nackdelar

 • Inte anpassad för den yngre huden

DIOR Capture Totale Face Kit

Okej, helt klart den lyxigaste deltagaren vad gäller utseendet på förpackningarna, och har du hela denna hudvårdsserien Capture Totale ståendes på badrumshyllan kommer det bara osa glitter och flärd, det är ett som är säkert!

Men för den som börjar se åldrandets tecken är den också väldigt effektiv eftersom det är en anti-ageing kräm. Huden blir återfuktad samtidigt som man får det skydd man behöver för att huden ska behålla fukten och balansen.

Formulan i serien har riktat in sig på stamceller och resultatet blir att du får en fastare och slätare hy.

Fördelar

 • Känns lyxig både i utseende och känsla
 • Effektiv på linjer och rynkor

Nackdelar

 • Högt pris

Clinique for Men Great Skin For Him Gift Box

Clinique for Men Great Skin For Him Gift Box är ett hudvårdskit med rengöring, peeling/scrub, rakgel och en återfuktande kräm. Du får med andra ord allt som behövs (och lite till) för att kunna testa dig fram och se om du gillar dessa produkter. 

Rengöringen innehåller aktivt kol som effektivt lyfter ut både föroreningar, överskottstalg samt smuts. Detta gör att porerna inte blir tilltäppta och när du lägger till peelingen slätas huden ut och ges härligt friskt glow. Krämen är en riktig livräddare både för torr och trist hud och för normal hud. 

Med en härlig rakgel med aloe vera som extra produkt kan du raka nära och mjukt utan att få vare sig rakfinnar eller andra obehagskänslor. Du får även med en necessär när du köper detta kit och det är ju alltid bra att ha. 

Fler produkter från Clinique for Men hittar du bland annat här

Fördelar

 • Trevlig doft
 • Två produkter i full size 

Nackdelar

 • Lite trist design

Produkter som utgått

Lancome Visionnaire Cream Set

Lancomes Visionnaire-serie är ett måste på listan och det är inte för att det är ett dyrare och mer känt märke utan för att det faktiskt fungerar och älskas av många kvinnor världen över. Man får fyra produkter som kommer friska upp huden rejält.

Vi hittar en dagkräm, en nattkräm, ett serum, och en ögonkräm som tillsammans ser till att huden hålls elastisk, slät, och återfuktande. Det är en oerhört bra kombination och priset man måste lägga ut är faktiskt värt det.

Fördelar

 • Doftar fräscht
 • Ger bra med fukt

Nackdelar

 • Priset

Indy Beauty Kit

Indy Beautys produkter går i ett återfuktande tema och det bästa är att alla är veganska och kostar inte skjortan!

Indy Beauty är grundat av ifluencern och Youtube-stjärnan Therese Lindgren som kände att hon saknade privärda och veganska hudvårdsprodukter på marknaden.

Kitet bidrar till exempel med mindre synliga porer, slätar ut huden och ger mer lyster. Den återfuktar med en riktigt boost och ser till att fuktbarriären hålls i balans under hela dagen. Och sedan priset: Ett stort kap!

Fördelar

 • Veganska
 • Riktigt prisvärda

Nackdelar

 • Endast masker i detta kit

Dermalogica UltraCalming Treatment Kit

Dermalogicas UltraCalming-serie är utvecklad för känslig hy, men de har också massa bra kit för olika sorters hudtyper. Alla ingår dock inte i en speciell serie, men vad gör det när det fungerar bra, eller hur?

Här får man en gelcreme, en fuktspray, ett serum, och en ‘vattengel’. Den sistnämnda är en mjukgörare som är vattenbaserad som gör mycket för den uttorkande huden utan att man knappt märker det.

Detta är ett kit för dig som vill lugna ner din hud med djupverkande produkter och riktigt släcka dens törst.


Exuviance Startpaket Normal Hud

Vill du testa Exuviance är detta ett klockrent val – du får allt du behöver för en komplett hudvårdsrutin och dessutom är detta riktigt högkvalitativ hudvård. Du får inte bara ansiktsvård, utan du får även med några produkter som är för kroppsvård.

Du kommer snabbt märka om detta är något för dig, men kom ihåg att inte blanda dessa produkter med andra syramärken! Om du inte testat syramärken tidigare så ska du vara förberedd på att det kan sticka lite i huden. Det är inget farligt.

Var försiktig i solen när du använder Exuviance (och andra syramärken) då det är ännu viktigare med solskydd när du använder syraprodukter.

Exuviance har även startpaket för känslig hud och för aknehud.

Fördelar

 • Proffsig hudvård när den är som bäst
 • Dryga produkter

Nackdelar

 • Ingen hit om du inte vill använda syror

Kora Organics Daily Ritual Oily/Combination Skin Kit

Kora Organics har med denna hudvårdsserie lyckats med att bevisa att de är ett märke att lita på inom detta segment – deras produkter är skonsamma, de återfuktar, de rengör på djupet och de lämnar en mjuk, smidig hud med lyster. Vad mer kan man begära?

Det är inga konstigheter att använda dessa produkter, utan det är bara att använda dem morgon och kväll. Om du vill ha en enkel och smidig hudvårdsrutin är detta ett hett tips då det inte är olika produkter för natten och morgonen. Enkelt för nybörjaren!

Fördelar

 • Ekologisk
 • Bra bashudvård

Nackdelar

 • Ganska starka dofter

Elemis A Healthy Glow for You

Det var såklart roligt att ta med en specialare från Elemis i detta test då det är ett märke som vi vet att många gillar. Vi gillar det definitivt och just denna hudvårdsserie är en starkt lysande stjärna. Ingen tvekan om den saken! 

Här får du underbara produkter som är vitaminspäckade med superfood-produkter så du kan räkna med ren, frisk och klar hud. Produkterna innehåller balanserande ämnen och dessutom är det fullt av näring bland ingredienserna. 

Du kommer att få fin lyster som resultat och det är alltid ett plus, eller hur? Produkterna i detta kit ger dig det där naturliga glowet som vi alla drömmer om. Att få det med hjälp av bra hudvård är 1000 gånger bättre än att fejka det med smink. 

Detta kit har tillräckligt stora förpackningar för att du ska kunna avgöra om det är rätt produkter för dig. Även om du kanske inte gillar allt är vi säkra på att minst en produkt kommer att bli en favorit. 

Denna hudvårdsserie innehåller följande:

 • Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator – Exfoliering
 • Superfood Facial Wash – Rengöring
 • Superfood Facial Oil – Olja till morgonen
 • Superfood Day Cream - Dagkräm

Fördelar

 • Ger glow
 • Balanserande för huden

Nackdelar

 • Vissa fetare hudtyper gillar inte Superfood Facial Oil

Lumene Lähde Nordic Hydra Deep Hydration Ritual

Detta är ett hudvårdskit som är 100 % veganskt. Bara det är såklart en anledning till att välja just dessa produkter, men det finns en mängd andra saker som är bra med Lumene Lähde Nordic Hydra Deep Hydration Ritual

Du blir ordentligt återfuktad, huden får ett friskt och fräscht utseende och ingen av produkterna täpper till porerna. Det är snälla produkter som gör sitt jobb utan att ställa till bekymmer, vilket innebär att detta kit både ger en skön känsla och skapar en följsam hud. 

Lumenes produkter ger balans, harmoni, styrka och lyster. Allt detta hittar du i dessa produkter, så det är utan tvekan en hudvårdsserie som du kommer att bli nöjd med. 

Hudvårdsserien från Lumene Lähde innehåller följande:

Vill du testa annat från Lumene hittar du det lite varstans. Det finns bland annat hos Kicks, Lyko och Åhléns. Du hittar mer från Lumenes serie Lähde här.

Fördelar

 • Rejält återfuktande
 • 100 % vegansk

Nackdelar

 • Inte så lyxig
 • Läppbalsam kunde bytts ut mot rengöring eller toner

Dp Dermaceuticals Problematic Skin Starter Kit

Detta är en hudvårdsserie som är lyxig på ett galant sätt, så har du problematisk och aknebenägen hud hela tiden? Grattis – här är hudvårdsserien för dig! Bli inte avskräckt av att detta är ett märke som med fördel används vid microneedling, det går att använda den även som ”vanlig” hudvård.

Produkterna är skonsamma och aktiva på samma gång, vilket gör att huden blir klar och frisk samtidigt som den blir återfuktad, mjuk och smidig. Produkterna i denna serie rengör på djupet, exfolierar och minskar inflammation. Det finns inte mycket mer att önska sig, med andra ord.

Du kan ha kitet hemma och “ta till” det när huden krisar, men om huden är besvärlig under längre perioder så kan du alltså även använda produkterna under en lång tid. Produkterna är snälla mot huden utan att torka ut, samtidigt som de tar bort både orenheter, tilltäppta porer och akne.

Har du endast krånglig hud vid pms eller mens? Kanske får du besvärlig hud när du är stressad? Då är det perfekt att ha detta kit hemma för användning under de perioder då huden behöver lite extra omvårdnad. Detta kit innehåller även bra produkter som du kan använda för att punktbehandla.

Dp Dermaceuticals Problematic Skin Starter Kit är ett mångsidigt kit. Även om du kanske inte kommer att älska alla produkterna så kommer du definitivt att få ett par favoriter som du vill ha i fullsize.

Det är väldigt viktigt att hitta en bra hudvårdsserie just när - detta är en hudvårdsserie som är skapad för att ta hand om hud som ofta får utbrott, är allmänt oren, eller har akne. Samtidigt är den skonsam och går att användas både i vardagen och som punktbehandling. En självklar vinnare i premiumkategorin!

Denna hudvårdsserie består av följande:

 • CLR Foam Cleanser – Löddrande rengöring
 • CLR Lotion – Återfuktande kräm
 • Brite Lite – Lystergivande och uppljusande serum
 • Brite Lite 3D Mask – Sheetmask
 • Cover Recover – Foundation med SPF30

Här hittar du Dp Dermaceuticals Anti-ageing Starter Kit och här hittar du Dp Dermaceuticals Brightening Starter Kit.

Fördelar

 • Rengör utan att torka ut
 • Kan användas för punktbehandling
 • Förebygger tilltäppta porer

Nackdelar

 • Priset
 • Passar inte alla hudtyper som daglig hudvård

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals