Bästa inpackningen 2024 – Vårda ditt hår på bästa sätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med rätt hårvårdsprodukter kommer man långt mellan frisörsbesöken. Hittar man dessutom rätt i den djungel av hårvårdsprodukter som finns idag kommer håret inte bara att se bra ut, utan det kommer också att må bra!

För att ni på ett smidigt sätt ska kunna välja den inpackning som är rätt för just er har jag och ett gäng kompisar gått loss på en mängd härliga produkter.

De inpackningar som kommer att nämnas här i denna artikel är alla testade av oss och de tillhör de mest populära och mest köpta i landet.

Då vi har utgått från produkternas popularitet i detta test är de inpackningar som du hittar i vår lista de som är bäst både enligt oss och enligt recensioner i de stora nätbutikerna inom skönhet.

Vi har testat inpackningar i olika prisklasser och de kommer att hamna i en av följande klasser: budget, mellan, premium.

Det kommer att vara flest inpackningar i klassen premium för det är faktiskt oerhört svårt att hitta en riktigt bra inpackning till lågt pris.

Att köpa en dyrare inpackning är dock värt varenda krona för om man använder sig av billiga varianter är det mest ”blaskiga” inpackningar man möter.

Om man jämför med de dyra inpackningarna som alla är tjocka till konsistensen blir det i vissa fall till och med billigare att köpa den dyra.

På grund av att de har bättre kvalitet och är tjockare behövs det betydligt mindre, vilket leder till att man kan använda sin inpackning länge.

Vår vinnare i premiumklassen blev Davines Minu Hair Mask som är en gudagåva! Detta märke har funnits med ett par år och det är väldigt svårt att slå deras produkter!

Vår vinnare i mellanklassen blev Maria Nila Pearl Silver Colour Refresh. Budgetvinnaren är John Frieda Frizz Ease Miraculous Recovery.

Specialaren i testet som vi valde att ta med på grund av dess fantastiska resultat är Davine Oi Conditioner. Detta är ett balsam, inte en inpackning, men mer om varför vi valt att ta med denna produkt senare.

Premium: Davines Minu Hair Mask

Premiumfavoriten är en hårmask från Davines som är tjock i konsistensen och därför blir väldigt dryg, någonting som uppskattades av testpanelen med dess lyxiga prislapp.

Den fungerar såklart bra för alla olika hårlängder, men vi upplevde att den verkade helt underbart för de med lite längre hår. En mask som måste provas!


Mellan: Maria Nila Pearl Silver Colour Refresh

Som vanligt med Maria Nila kunde vi hjälpa att det blev en förstaplats i dess prisklass och jag vet att hennes Color Refresh har varit med i andra tester, men det är bara ett bevis på hur bra den är.

En helt fantastisk färgbevarande hårmask som vårdar och stärker håret. Den finns dessutom i många olika färger, så det finns någonting för alla.


Budget: John Frieda Frizz Ease Miraculous Recovery

Här har vi avokadoolja - som vi älskar! - vilket gör att ditt hår inte bara repareras och stärks från djupet, det blir även välbehövligt återfuktat.

En stor rekommendation till er som har torrt eller väldigt slitet hår och vill ge topparna, och resten av håret, lite kärlek och omhändertagande.


Special: Davine Oi Conditioner

Vår specialare är som sagt inte en hårinpackning, utan ett balsam. Jag brukar använda denna som en inpackning och det fungerar minst lika bra. Kanske till och med bättre eftersom det är nästan bara denna jag använder numera.

Varför ska du lita på oss?

Vi som har gjort testet är ett gäng tjejer som har testat det mesta inom hårvård genom åren. Så fort det kommer ut någonting nytt på marknaden är vi där för att testa, vare sig det är en billigare eller en dyrare produkt. Vi har med andra ord stenkoll på marknaden och missar aldrig en ny produkt!

Just detta test gjordes av personer med olika typer av hår och frisyrer. Dessutom hade vi turen att få med en frisörska i testet. Förutom oss självutnämnda proffs inom området hade vi således ett riktigt proffs med oss också. Det kan ju knappast bli bättre, eller hur?

Ni kan räkna med att detta är ett test gjort av personer med både stort intresse och stor kunskap inom hårvård. Detta är grundläggande för att ett test ska bli pålitligt eftersom man, av förklarliga skäl, inte litar på vem som helst i denna typ av sammanhang.

Häng med oss nu, för nu är det dags att gå in lite mer på djupet inom detta ämne och det kommer att bli spännande, vill vi lova!

Vem behöver köpa inpackning?

Svaret på den frågan är att alla med hår ska köpa en inpackning. Allra helst om du har långt hår, för då behöver längderna tas omhand med lite extra kärlek några gånger i veckan.

Man kan inte räkna med att håret ska gnistra och vara av bra kvalitet om man inte gör något åt det. Om man däremot ser till att använda en bra inpackning är det en garanti för att ditt hår kommer att bli välmående.

Att lägga lite extra pengar på en riktig superkur för håret är därför något vi rekommenderar er alla! En sak som är viktigt att tänka på är att välja inpackning efter vad som är bäst för håret.

Många vill ha en ”quickfix” där det enda som räknas är hur det ser ut. Det är dock hur det känns efter det att man använt inpackningen som är det viktiga.

Alla ni som har behov av att fräscha upp håret lite mellan frisörbesöken gör rätt i att investera i en bra inpackning. Då vi har med många bra inpackningar här kan du räkna med uppfräschning, oavsett vilken du väljer.

Med en av de inpackningar vi har med i detta test i badrummet kan du vara säker på att ditt hår blir starkt och friskt, så det är bara att välja ut en av dem efter att du läst denna artikel!

Hur valde vi vilka inpackningar vi skulle ha med i testet?

Att välja ut vilka inpackningar vi skulle ta med i vårt test var inte svårt. Vi kollade bland annat in hur det såg ut i de större skönhetsbutikerna på nätet där vi helt enkelt noterade vilka produkter som var mest populära.

Vilka produkter säljer mest? Är det många som köper produkter trots att de är dyra? Denna typ av frågor ställde vi oss inför valet av testprodukter.

Vi tog vara på de tips och råd frisörskan i vår testpanel hade och kollade runt lite bland frisörsalongerna. Efter att vi gjort detta valde vi ut de produkter som ni kommer att få se i vårt test nedan. Spännande, eller hur?

Hur testade vi inpackningarna?

För att kunna ge bra information om hur de olika produkterna fungerar har hela testpanelen använt sig av dem vid upprepade tillfällen. Vi har använt varje produkt minst två gånger vardera och detta har resulterat i de vinnare vi presenterar här.

Vi har testat olika typer av inpackningar för olika typer av ”problem”, såsom den typen som ska ge fukt, andra typer som istället ska hjälpa till att behålla färgen, etcetera.

Varje testad produkt har blivit poängsatt av oss i panelen och här har vi tagit med både resultat för håret, doft, med mera.

Våra favoriter

Det var riktigt svårt att välja ut favoriterna bland inpackningarna vi testade. Det finns ett bra utbud av hårvårdsprodukter idag, men självklart tittade det fram ett par stycken som var extra bra. Nedan följer mer ingående recensioner av våra favoriter, så det är bara att följa med!

Premium: Davines Minu Hair Mask

Vår absoluta favorit är Davines hårmask. Denna produkt är inte den billigaste men är dock väldigt tjock, vilket gör att den också blir dryg.

Utöver detta doftar alla Davines produkter väldigt fräscht och har supersnygga förpackningar. Det är med andra ord lätt att falla pladask för dem och det kommer många av er att göra!

Precis som vår specialare från samma märke, Davines OI Conditioner, är konsistensen verkligen värd att omtalas. De är otroligt fylliga jämfört med andra. Detta gör att man endast behöver ytterst lite för hela håret, även om man har längre hår.

Alla utom en i panelen märkte av skillnad direkt efter en användning. Hon som inte märkte av något vid första användningen fick sig dock en överraskning när det var dags att testa den på nytt.

Vid andra användningen förstod hon genast varför vi andra var så upp över öronen förälskade, för nu fungerade den även på henne! Matcha med shampoo, balsam, eller serum från samma serie för att få ett ännu bättre resultat.


Mellan: Maria Nila Pearl Silver Colour Refresh

En riktigt bra inpackning och vår vinnare i mellanklassen är Colour Refresh från Maria Nila. Den vi provade heter Pearl Silver och är till för blont hår och tar bort gula toner.

Den finns även i andra färger, så har du rött eller mörkt hår är det bara att välja den varianten. Hårinpackningen innehåller färgpigment som vårdar och stärker färgens hårfärg så att den sitter i längre.

Färgen ska sitta i mellan 4-10 tvättar - alltså väldigt oklart hur länge den kommer sitta för individen - men fortfarande en utmärkt inpackning för er med färgat hår.

Doften är, likt alla Maria Nilas produkter, fräsch och det doftar sådär som det gör när man kommer från frisörsalongen. Full pott, alltså!

Maria Nila har ytterligare en bra inpackning som bör nämnas och även den är i mellanklassen. Detta är Maria Nila Structure Repair Colour Guard Masque som har ett cirkapris på 230 kronor för 250 ml.


Budget: John Frieda Frizz Ease Miraculous Recovery Mask

Då var det dags för budgetfavoriten och i vårt test korades Frizz Ease Miraculous Recovery från John Frieda till vinnare bland budgetvarianterna. 

Man kan med andra ord testa den utan att det blir några hål i plånboken, så det är bara att göra det! Du hittar den på de flesta av de stora skönhetsbutikerna på nätet.

Om du har skadat eller torrt hår kan denna verkligen liva upp de livlösa stråna med sin djupgående och reparerande behandling. Avokadoolja bidrar bland annat med fuktgivande egenskaper.

Precis som med Maria Nila har även John Frieda en liten extra produkt som är värd att nämnas i sammanhanget och det är med deras John Frieda Hair Repair Sheer Blonde.

Denna inpackning gör underverk för blont och slitet hår, så även här är vårt tips att ni genast ska köpa den, om ni har blont hår, vill säga.


Special: Davines OI Conditioner

Davines OI Conditioner är egentligen inte en inpackning, utan ett balsam. Det är dock en storfavorit hos många av oss i panelen, så vi ville ta med denna produkt som en specialare.

Efter att jag började använda detta balsam har jag inte använt inpackning, utan istället låter jag detta balsam vara i upp till 15 minuter. Resultatet? Över all förväntan! Alltså, det blir inte bättre än såhär!

Jag, som ändå har testat så mycket genom åren, blev väldigt överraskad över detta resultat! Jag har testat både de riktigt dyra inpackningarna och budget- och mellanvarianterna, men ingenting slår Davines OI Conditioner på fingrarna.

Dessutom är resten av produkterna i OI-serien lika fantastiska, så det är bara att köpa både balsam, schampo, olja, och All in one Milk på studs!


Tips från coachen

För att skapa sig en bra uppfattning om huruvida en inpackning är bra eller inte är det klokt att ta del av den information man hittar bland recensionerna på skönhetssajterna.

Här får man veta vad ”vanliga” användare tycker, vilket kan vara bra att blanda med den mer professionella information ni får här hos oss.

Tänk på att kolla upp vad för hårtyp, längd, med mera som testare av produkterna har. På så vis kan ni känna er mer säkra på att inpackningen kommer att fungera för er också.

Tips på hur man använder en hårinpackning på bästa sätt:

  • Välj rätt inpackning efter ditt hår: Kom först och främst fram till vad som är viktigast för just ditt hår. Är det färgen du vill bevara, vill få fukt, eller kanske är det så att du behöver reparerande hårvård? Vet du inte vad det är som behövs för ditt hår är det bara att fråga frisören nästa gång!
  • Applicera inpackningen i handdukstorkat hår och ge gärna lite extra boost genom att vira in håret i en handduk medan den verkar.
  • Efter att du haft inpackningen i så länge som det står på förpackningen (här är det bättre med några minuter för länge än för kort tid) ska du tvätta ur den och sedan är det bara att borsta och låta torka.

Våra utmanare

Moroccanoil Intense Hydrating Mask

Som utmanare hittar vi först och främst Moroccanoil Intense Hydrating Mask som visserligen inte är en nyhet på hyllorna, men är för den sakens skull inte heller dålig. Tvärtom är den hur bra som helst.

Bättre spänstighet i håret, hanterbarhet, och återfuktning är en del fördelar. För alla er som inte har testat den än rekommenderar vi er alla att genast skynda!


Kevin Murphy Young Again Masque

Återigen har vi en rätt så lyxig hårvårdsprodukt som en utmanare och om denna faller dig i smaken bättre än våra favoriter fungerar den absolut lika bra.

Som namnet förmedlar ska den återskapa den lyster håret hade när man var yngre, så om du fortfarande är i tonåren är detta kanske inte den rätta produkten för dig.

Som en kvinna som inte är i mina tonår längre - och våra jurymedlemmar - kan jag meddela att man faktiskt får en skinande lyster som heter duga. Den har även antioxiderande egenskaper som fungerar perfekt på skadat hår.


Olaplex No.3 Hair Perfector

Har du extremt torrt hår, kanske färgar du håret mycket, ska du ta en titt på denna spännande hårinpackning från Olaplex. No.3 Hair Perfector är superb mot dina stackars uttorkade hårstrån.

Det upplevde iallafall vi i testpanelen och den har fått många fina recensioner på nätet som säger att torrt hår blir mjukt och glansigt. Perfekt!


Kérastase Nutritive Masque Magistral

Även Kérastases vårdande inpackning är en populär produkt och om du har, eller kommer att prova den, förstår du varför.

Det blir superenkelt att hantera håret, som att borsta igenom det, och man får ett strålande, mjukt, och följsamt hår.


L'Oréal Professionnel Absolut Repair Lipidium Masque

En annan inpackning i mellanskiktet är L'Oréal Professionnel Absolut Repair Lipidium Masque. Vi gillar att de gjort den så läcker i sin guldfärg och att den dessutom har ett bra innehåll får en tumme upp!

Den krämiga konsistensen hjälper till att återuppbygga ditt uttorkade hår. Den finns i två olika storlekar.


Frågor och svar

Vad är inpackning?

Inpackning är en hårprodukt som tillför håret fukt och näring och gör det mjukt och friskt. Inpackningen motverkar att håret blir torrt och slitet.

Det finns även inpackningar som har flera, specifika egenskaper, till exempel inpackning för färgat hår som hjälper till att bevara färgen.

Hur använder man inpackning?

Tvätta först håret med schampo och torka det sedan med handduk så att det inte är vått men fuktigt. Tryck hellre ur vattnet än att rufsa runt håret i handduken.

Massera sedan in inpackningen i håret och var extra noggrann med topparna då de ofta behöver inpackningen som mest. Låt sedan inpackningen verka den tid som står på förpackningen.

För extra bra resultat kan du snurra in håret i en handduk eller ta på en påse över håret och ännu hellre sitta i en bastu medan inpackningen verkar om du har tillgång till en sådan.

Värmen hjälper håret att ta upp inpackningen och gör att håret blir extra mjukt och fint. Men har du ingen bastu går det bra att bara vänta ut tiden och sedan skölja ur inpackningen.

Var noggrann och se till att få ur all inpackning, det kan vara lite svårt och ta lite tid men se till att allting sköljs bort. Använd därefter balsam i håret.

Hur länge ska inpackningen sitta i?

Det skiljer sig väldigt mycket mellan olika inpackningar och kan variera mellan 1 minut och upp till så mycket som 30 minuter.

Det finns även inpackningar som inte ska sköljas ur alls och en del ska verka över natten och sköljas ur först nästa dag. Läs på förpackningen innan du tar i inpackningen.

Hur ofta ska man använda inpackning?

En gång i veckan brukar vara lagom. Men det kan vara olika och skilja sig mellan olika hår, en del behöver använda det oftare och en del behöver inte använda det fullt lika ofta.

Men man bör tvätta håret och använda balsam något oftare, ungefär tre till fyra gånger i veckan – men även detta är olika för olika hår.

Ska inpackningen användas innan eller efter balsam?

Många använder hårinpackningen sist efter såväl schampo som balsam, men det är faktiskt fel. Inpackningen ska användas efter schampo, men innan man använder balsam – alltså i mitten. Detta för att schampo får hårets fjällskikt att öppnas och balsam får det att stängas.

För att inpackningen ska kunna verka i håret och göra nytta behöver fjällskiktet vara öppet. Därför är det viktigt att schamponera först – men inte använda balsam eftersom det stänger igen skiktet.

Det är dock viktigt att ta i balsam efteråt så att skiktet stängs igen, annars blir håret väldigt känsligt och sårbart vid styling. Så kom ihåg – först schampo, sedan inpackning, och sist balsam!

Vad kostar en inpackning?

De flesta inpackningar kostar några hundra, men det finns även de som kostar betydligt mindre – det går till och med att hitta inpackningar för under femtiolappen.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals