Bästa kajalpennan 2024 – Den ultimata guiden till kajalpennan just du behöver

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Idag ingår sminket i mångas vardagliga rutin, där syftet oftast är att framhäva och förfina ens utseende. En del av sminkrutinen brukar ofta innefatta att framhäva ögonen, vilket man bland annat kan göra med en kajalpenna.

För att skapa den bästa guiden kommer vi inte bara presentera marknades bästa produkter utan även lyfta vad en kajalpenna är, varför man använder den, hur man gör, och mycket annat som hör där till.

Vår storfavorit är MAC Cosmetics Technakohl Liner som tar hem vinsten i premiumklassen, medan Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner kniper andraplatsen som vår mellanklassvinnare.

Vår favorit inom budgetkategorin är IsaDora Perfect Contour Kajal. Vi har även en rolig specialare i form av LH Cosmetics Mood Crayons. Spana in denna om du vill ha lite färg i vardagen!

Premium: MAC Cosmetics Technakohl Liner

Här har vi en kajalpenna av riktigt bra kvalité. Den har en krämig, lättarbetad formula som torkar snabbt och håller sig på plats i flera, flera timmar. Kajalpennan har ett riktigt intensivt pigment som skapar en kolsvart linje på endast en applicering.

MAC Technakohl Liner håller länge och själva produkten torkar inte ut. Man kan själv välja om man vill ha en mer exakt applicering med smalare linjer eller om man vill ha dem lite tjockare. Produkten kommer i flera olika färger. Detta är en riktigt bra investering!


Mellan: Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner

De må se ut som att detta är en eyeliner, men faktiskt så är det en kajalpenna trots namnet. En riktigt prisvärd produkt med ett otroligt pigment för ett intensivt intryck. De vattenfasta egenskaperna gör att Longwear Eyeliner håller sig på plats i över 12 timmar, även efter duschen.

Denna kajal är uppskruvbar och självvässande för att underlätta appliceringen och slippa krångel med vässare. Med dess mjuka formula glider den lätt på huden utan att kladda. Investerar ni i denna ska ni hålla i hatten för resultatet kommer inte göra er besvikna.


Budget: IsaDora Perfect Contour Kajal

Här snackar vi ett riktigt bra budgetalternativ som visar att ett högt pris och kvalité inte alltid måste gå hand i hand. Den mjuka konsistensen innebär att man både kan göra smala och mer suddade linjer och oavsett vad så blir resultat snyggt.

Den höga pigmenteringen i kombination med att den är vattenfast gör att den håller i upp till 14 timmar. Perfect Contour Kajal finns i en rad olika färger. En bra sammanfattning på denna kajal är att kvalité inte alltid behöver kosta skjortan.


Special: LH Cosmetics Mood Crayons

Multifunktion for the win! Dessa sminkpennor kan användas till allt, både på kroppen och i ansiktet, till allt ifrån läppar till ögon. Såklart kommer de i flera olika färger för att man ska kunna anpassa färg efter ändamål.

Det stora pluset är att oavsett var man använder dem så sitter de som berget hela dagen! Det är en krämig formula som lätt glider på och torkar till en matt finish. När de torkar så torkar de snabbt och blir vattenresistenta på några minuter.

Så man får vara snabb om man vill hinna sudda ut linjerna! Man kan lugnt säga att man får värde för pengarna om man investerar i en av dessa multifunktionella pennor, oavsett vad man ska använda de till!


Köpguide

Varifrån har kajalpennan sitt ursprung?

Sminkets resa har sin början i det gamla Egypten. Där började man använda kosmetika, och måla sig runt ögonen, för ungefär 12.000 år sen.

På den tiden använde man inte kosmetikan för att försköna sitt utseende, utan det var av medicinska skäl. Ögat var nämligen heligt och symboliserade solguden och därför skulle det skyddas.

Det kanske låter konstigt att kosmetikan skulle skydda ögat, men faktiskt så gjordes de kosmetiska produkterna av bland annat bly och kol som hade skyddande effekter.

Genom noggrann filtrering fick man bort gifterna ur blyet samtidigt som man lyckades behålla de ämnen som gav skydd mot ögoninfektioner. Kosmetikan applicerade man första tiden bara med fingrarna, men efter några hundra år uppfanns vad man kallar för en ”sminkpinne”.

Denna doppades då i färgen och målades i en cirkel runt ögonen. För de gångerna man ville få sminket vattenfast, så det kunde sitta kvar och skydda över natten, blandade man det med någon typ av bindande fett.

Det var inte förens ungefär 6000 år senare, runt 4000 f.Kr., som man började använda kosmetika i syfte att försköna utseendet. Då började man göra kosmetika även i färg, inte bara svart som de varit från början.

Exempelvis malde de malakit för att få den gröna färgen som man sen kunde använda som ögonskugga. Sen dess har detta sätt att sminka sig färdats över hela världen och att måla sig runt ögonen är kanske lika vanligt idag som det var då.

Egyptierna ska ha tack för att de uppfann grundidén till dagens metoder och produkter, men något vi kan garantera oss om är att sättet vi använder ögonpennor på idag är långt ifrån hur det såg ut då.

Smink är något som vi har använt i tusentals år för att förändra och förgylla våra utseenden. Hur vi har använt oss av smink, och av vilket syfte, är väldigt olika beroende på vilken tid man pratar om och vart i världen man befinner sig.

Under sminkets historiska evolution har vi till exempel gått igenom vissa perioder där det endast var tillgängligt för vissa samhällsklasser eller grupper, medan det idag är tillgängligt för alla som är intresserade utan några begränsningar för hur eller när man får sminka sig.

Många sminkprodukter som vi använder idag kommer ursprungligen från tidsperioder som ägde rum för flera tusen år sen, men som vi med tiden utvecklat och anpassat efter samhällets behov.

Vad är en kajalpenna?

Som vi tidigare nämnt tillhör kajalpennan det som vi kallar för kosmetika, eller sminkprodukter som man vanligt brukar säga. Ordet kajalpenna brukar ofta förkortas till ”kajal”. En kajal är en vaxbaserad ögonpenna som är gjord för att användas på området runt ögonen.

Beroende på vilken effekt man vill att kajalen ska ge kan man välja mellan olika färger; ljusa färger förstorar ögat och ger en piggare look, medan mörka färger ramar in och ger en intensivare blick.

Genom att använda kajal kan man också ändra ögats form. Därför kan man också säga att det är en ögonkonturpenna eftersom den framhäver ögats konturer på olika sätt.

Det är vanligt att förväxla kajal med eyeliner, vilket inte är så konstigt eftersom det har samma användningsområden. Den stora skillnaden är att kajalen ger en mjukare och mer utsuddad effekt, alltså att linjerna inte blir lika skarpa som med en eyeliner.

Därför tycker många att det är lite lättare att använda en kajal eftersom man kan ”arbeta fram” ett bra resultat och det är heller inte kört om man råkar göra strecket lite snett.

Varför använder man kajal?

Kajal används av samma anledning som eyeliner – för att rama in ögat och få en intensivare blick. En kajal går att jämföra med en krita; linjerna blir inte så skarpa och de är lätta att sudda ut för en sotad effekt.

På så sätt blir inramningen mjuk, men ändå definierad. Skulle man vilja ha skarpare och mer exakta linjer går det också att uppnå genom att vara lite försiktigare på handen, och om man håller kajalen i en rak vinkel. Kajal kan också användas på vattenlinjen, alltså på ögats nedre kant.

Det som är så fantastisk med just kajal är att det inte bara kan användas för att rama in ögonen. Väljer man en ljusare färg kan kajalen ge intrycket om att ögat är större och att man ser piggare ut.

På marknaden idag finns det en hel del olika färger och nyanser för att man ska kunna hitta det man själv är i behov av, oavsett om det är att rama in och definiera ögat, framhäva en viss ögonfärg, eller pigga upp.

Att ha vetskap om vilka produkter som finns och vilka som faktiskt är värda att köpa underlättar verkligen med tanke på dagens breda sortiment av sminkprodukter.

Vi hoppas att denna text kommer hjälpa er på vägen och kanske till och med gör att ni känner er stensäkra på hur och vad ni ska välja för typ av kajalpenna.

Hur använder man kajal?

Beroende på vilket sätt man vill definiera sina ögon, och vilken effekt man vill få, används kajalen olika. Därför är det svårt att säga exakt hur man ska göra eftersom det varierar från look till look.

Däremot vill vi ge er våra bästa tips på hur man kan använda kajalen, vad man ska tänka på för att framhäva sina ögon på bästa sätt, och vilka misstag man bör undvika!

Starta med en bra grund

Om kajalen ska appliceras på ögonlocket eller under ögat vill man börja med att skapa en bra grund för att minimera risken att kajalen ska smetas ut eller ”glida av”. En bra grund får man genom att göra följande steg:

 1. Använd en concealer för att täcka rodnader och mörka partier runt ögonen för att framhäva ögat på bästa sätt.
 2. Pudra områdena där concealern lagts för att ”sätta det” och förhindra att sminket kladdar eller smetas ut.
 3. Måla kajalen där du vill ha den. För en sotad effekt kan man använda fingret eller en tops för att mjuka upp linjerna. Låt kajalen torka innan du börjar pilla med annat.
 4. För att få kajalen att sitta ännu bättre kan man avsluta det hela med att applicera en ögonskugga ovanpå kajalen. Ögonskuggan bör vara i samma färg, eller så kan man använda ett transparent puder. Detta ger också en snygg, matt effekt.

Intensiv blick

Vill man åstadkomma en riktigt intensiv blick kan man applicera svart kajal på både undre och övre vattenlinjen. Däremot kan det vara obehagligt att applicera något där, så ett tips är att titta ner åt motsatt håll från där den ska appliceras.

Undvik att förminska ögonen

Tänk på att om du har små ögon så kan mörk kajal på den nedre vattenlinjen göra att dina ögon upplevs ännu mindre, då en skarp kant kan ge ett intryck av att man kisar.

Är man i de äldre åren kan en mörk kajal på nedre vattenlinjen också göra att man ser tröttare och ännu äldre ut. Om man istället tonar ut det mörka ner mot den nedre fransraden kan man få effekten av större ögon eftersom man drar ut färgen mer.

Något som också förminskar ögonen är om man applicerar kajalen hela vägen in till ögonvrån. Att rama in hela ögat ger en krympande effekt. Har man små ögon och inte vill förminska de ännu mer ska man börja måla kajalen där irisen börjar.

Öppna upp ögonen

Vill man istället öppna upp ögonen och ge intrycket av att man är piggare än man egentligen är, ja då ska man applicera en ljus kajal på nedre vattenlinjen. Det ger effekten av att ögonvitan är större.

Håll dig till en ton som är så nära din egen ögonvita som möjligt, annars blir kontrasterna för stora och då kan det lätt se fejkat ut. Testa också det vi nämnde ovan; dra ner det mörka på vattenlinjen mot den nedre fransraden för att få en förstorande effekt.

Framhäv ögonfärgen

Om man vill framhäva sin egen ögonfärg kan man använda en kajal som har en motsatsfärg mot sin egen. En motsatsfärg är en färgs komplementfärg, alltså som framhäver den andra.

Väljer man då en färg som är i kontrast till sin egen ögonfärg så kommer den att framhävas på ett väldigt fint sätt. Exempel på komplementfärger är att gröna ögon framhävs av lila/rosa, bruna ögon av blått, och blåa ögon av gult/orange. Svart är en multifunktionell färg som passar till alla ögonfärger.

Använd kajalen som ögonskugga

Med tanke på att kajalen är så smidig att sudda ut är det jättebra att använda som ögonskugga. Man kan lätt uppnå en snyggt sotad effekt genom att först applicera kajalen där man skulle applicerat ögonskuggan och sen sudda ut den. På så sätt får man också mer kontroll över färgen så att den hamnar på rätt ställe.

Triss i tips!

1. Kajalpennor är multifunktionella

Det som många inte tänker på är att kajaler ofta kan användas på fler ställen än just runt ögonen. Med tanke på att det idag finns så många färger och olika formulas kan kajal även användas för att fylla i brynen, till att göra fräknar, som ögonskugga, och på läpparna. Helt plötsligt gick det från att vara en bra till en jättebra investering!

2. Kajalen är inte intensiv i färgen

Många som köper en kajal upplever att den inte är lika intensiv i färgen som man hade trott eller hoppats på. Prova då att värma toppen på kajalen med en tändare i 1-2 sekunder. På så sätt förvandlas den kritiga formulan till en gelformula som gör färgen starkare och mer hållbar.

3. Kajalen går sönder i vässaren

Det kan hända även den bäste att kajalen går sönder i vässaren. För att motverka det kan man prova att lägga kajalen i frysen någon minut innan man ska vässa den. Genom att den blir kall hålls själva stickan ihop bättre och den går då inte sönder lika lätt.

Olika sätt för att framhäva ögonen

Man kan måla kajalen på en mängd olika sätt för att framhäva ögonen. Nedan listar vi några olika stilar för att framhäva ögonen på olika sätt:

 • Måla enbart på inre fransraden, både uppe och nere – det ger ögat en intensivare blick.
 • Måla på den yttersta delen av undre och övre fransraden – det ger intrycket av att ögat är större, och har man ögon som sitter tätt ihop kan detta få det att se ut som att de sitter längre ifrån varandra.
 • Måla markerat runt hela ögat – det kan ge intrycket av en kisande, sexig blick likt en katt.

Vad är skillnaden mellan kajal och eyeliner?

Det är väldigt vanligt att man förväxlar kajal och eyeliner, för trots allt är de två ganska liknande produkter. Men, det är faktiskt inte samma sak och framförallt ger de två olika resultat.

För att klargöra att kajal och eyeliner inte är samma sak tänkte vi förklara vad den faktiska skillnaden mellan de två är. Om man föredrar att använda eyeliner eller kajal är helt upp till var och en.

Med tanke på att det är två rätt lika produkter så kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Det som skiljer de två åt är främst utformningen och resultatet.

En kajal är en mjukare ögonpenna som har en rundare spets och ger en mjukare framtoning på sminket. De är ofta lätta att blanda ut för att få en sotad look.

Det kan vara lite svårt att få skarpa linjer med tanke på att pennan inte är så spetsig. Kajalen kan båda appliceras på ögonlocket, längs fransraden, och på inre vattenlinjen.

En eyeliner är en mer definierad ögonpenna som har en spetsig topp och ger precisa linjer. De är bra att använda om man vill ha exakta streck för en skarpare look.

De finns i kakform, gelform, och flytande form. Eyeliner är svårare att hantera än en kajal då det finns mindre rum för misstag. Den appliceras på ögonlocket eller under ögat, inte på vattenlinjen.

Känner man sig osäker på vad man ska välja kan man ju faktiskt testa sig fram. Gå till en kosmetikbutik, fråga personalen där och låt dem visa dig vad som finns att erbjuda.

Försök fundera på vad du vill använda sminkpennan till, för som sagt så blir resultatet olika beroende på om man använder en eyeliner eller en kajal.


Våra favoriter

Premium: MAC Cosmetics Technakohl Liner

Till att börja med är MAC Cosmetics i sig ett välrenommerat sminkmärke och många är besatta av deras produkter. Därför kommer det inte direkt som någon chock för oss att deras Technakohl Liner tog hem priset som vår premiumfavorit.

Denna kajalpenna är av riktigt bra kvalité. Den mjuka och krämiga formulan är väldigt enkel att applicera, lättarbetad, och torkar snabbt. Det som framförallt gör den till vår storvinnare är att den sitter kvar riktigt, riktigt länge, utan att smetas ut.

Pigmentet är också av toppklass och efter endast en applicering är linjen kolsvart. Detta gör också att produkten räcker väldigt länge! Man kan själv välja om man vill ha smalare eller tjockare linjer, beroende på hur man vinklar pennan.

Så vill man få ett streck som ger en eyelinereffekt kan man få det. Det enda vi tycker är ett minus är att den behövs vässas trots att den är uppskruvbar. Produkten görs i ett flertal olika färger, vilket skapar fler valmöjligheterna och större användningsområden.

Vi tycker att MAC Cosmetics Technakohl Liner är en riktigt bra kajalpenna när det gäller både kvalité, känsla, hållbarhet, och användningsmöjligheter. Enligt oss ett riktigt bra köp och då är det också en premiumprodukt!


Mellan: Max Factor Excess Intensity Longwear Eyeliner

Av namnet att döma kan man kanske tro att detta är en eyeliner, men icke sa nicke. Detta är en kajalpenna som dessutom är riktigt prisvärd. För det första är färgen rikligt pigmenterad och blir kolsvart vid applicering, vilket ger ett intensivt intryck.

För det andra är den vattenfast och håller sig på plats i över 12 timmar. Färgen är så ihärdig att det till och med hänger kvar efter en dusch.

Skulle man vilja kan man alltså sminka sig med denna kajal innan man ska iväg på morgonen för att sen komma hem, duscha, och fortfarande ha kajalen kvar inför kvällen på stan.

Max Factors Excess Intensity Longwear Eyeliner är uppskruvbar och självvässande, alltså behöver man inte hålla på att krångla med en vässare och riskera att man bryter av produkten. Konsistensen är härligt mjuk och den glider lätt på huden utan att smetas ut.

Med andra ord är detta en riktigt smidig och kvalitativ kajalpenna som inte avlägsnas i första taget, oavsett om man vill eller inte! Ett lite bättre pris har den också.


Budget: IsaDora Perfect Contour Kajal

Vi tycker att denna kajal är en mycket värdig vinnare i vår budgetklass då den har ett bra, lite lägre pris utan att tappa i kvalité. På köpet är Isadora också ett märke som många gillar att köpa och man kan lätta hitta deras produkter nästan oavsett vart man söker.

Kajalpennan i sig har en behagligt mjuk konsistens som ger ett snyggt resultat, oavsett om man vill göra skarpa linjer eller om man vill tona ut dem.

Den är vattenfast och väldigt pigmenterad, vilket gör att den håller riktigt länge. Med riktigt länge menar vi faktiskt upp till 14 timmar! Perfekt om man sminkar sig tidigt på morgonen och vill ha samma resultat till långt in på kvällen.

Produkten kommer i många olika färger för att man ska kunna använda de till olika saker och i olika syften som att öppna upp ögonen eller skapa en häftigt inramad look.

Vi kan gott rekommendera Isadoras Perfect Contour kajal för dig som vill ha hög kvalité utan att känna att plånboken bränns. Det här har de gjort bra!


Special: LH Cosmetics Mood Crayons

Linda Hallberg Cosmetics har tagit fram en sminkpenna som kan användas till allt, så man slipper köpa separata läpp-, ögon-, eller brynpennor. Mood Crayons kan användas var man vill, både på kroppen och i ansiktet.

Och bäst av allt är att de sitter som berget hela dagen, oavsett om de appliceras i ögat, på brynen, eller på läpparna. Formulan är härligt krämig, den glider på smidigt och enkelt utan något kladd.

Pennorna torkar väldigt snabbt till en matt finish och blir vattenresistent efter bara någon minut. Man måste alltså vara lite observant på tiden om man vill sudda ut linjerna innan de torkar.

Denna multifunktionella sminkpenna kommer i flera färger för att kunna användas till precis det man vill. Detta är en riktigt bra investering! Ett plus är att nästan alla färger även är veganska.


Våra utmanare

Yves Saint Laurent Couture Kohl Eyeliner

Yves Saint Laurent har många strängar på sin lyra och att leverera när det kommer till högkvalitativa sminkprodukter är en av dem. Med denna kajal är du alltså på det säkra vad gäller att få ett fint resultat varje gång.

Den finns i flera olika färger, vilket gör att alla kan hitta sin favorit. Du kan köpa den ibland annat svart, men den finns också i lite “roligare” färger, om du är sugen på det.

Du kan använda den på tre sätt – som ögonskugga, eyeliner eller som kajalpenna. Det är bara att välja hur just du vill använda den och köra på! Tjocka som tunna linjer skapas snabbt och enkelt och pennan ger exakt det resultat du vill ha!

Om du vill satsa på en kajalpenna som är av hög kvalitet och lite mer high end så är detta ett mycket bra val, tycker vi. Det är alltid kul med lite mer lyxiga sminkprodukter, så varför inte satsa på just den här? 

Fördelar

 • Dryg
 • Enkel att applicera

Nackdelar

 • Priset

Smashbox Always Sharp Waterproof Kohl Liner

Denna kajalpenna har mycket pigment, vilket alltid är positivt när det kommer till makeup. Dessutom är den smulfri, så du slipper allt det trista som smuliga ögonpennor för med sig. 

Du kan använda den på den våta kanten i ögat, eller som ögonskugga. Vill du ha den som ögonskugga blandar du in ögonskugga efter att du applicerat denna på ögonlocket. En passande ögonskuggspalett att blanda med hittar du här

”Always Sharp”- delen av denna kajalpenna har att göra med att den vässar sig själv varje gång man skruvar av locket. Det är såklart fantastiskt att den har en inbyggd vässare då det gör att den alltid är fräsch och fungerar bra! 

Fördelar

 • Inbyggd vässare
 • Många olika färger

Nackdelar

 • Vattenfast = lite svårare att tvätta av

NYX Mechanical Eye Pencil

Det är inte omöjligt att du har hört talas om denna kajalpenna då den är känd för sin hållbarhet. Den har väldigt rika pigment och det gör att du slipper lägga på mycket produkt – endast lite produkt räcker alltså en lång väg!

Den finns i ett flertal olika nyanser så som exempelvis gold, aqua green och svart. Det är med andra ord lätt att hitta bra nyanser, oavsett vad för typ av sminkning du är sugen på.

Utöver att den är hållbar är den också väldigt enkel att använda. Den glider på som silke och du slipper kladd och fläckar under ögonen – en riktigt bra kajal, med andra ord! Den gör allt det den ska så det är bara att tacka och ta emot!  

Fördelar

 • Prisvärd
 • Behöver inte vässas

Nackdelar

 • Dåligt val om du föredrar att vässa dina kajalpennor

The Body Shop Smoky Eye Definer

Denna kajalpenna är alldeles underbar! Den är mjuk och följsam och dessutom kommer den i väldigt fina färger. Pennan är perfekt både för övre och undre fransraden. Du kan också använda den på den våta kanten, så den är väldigt praktisk och mångsidig. Kanske vill du använda svart i vattenlinjen och blå vid övre fransraden? Bara att köra på! 

Den håller också superbra och den är lätt att gnugga ut – en kajalpenna som gör allt den ska plus lite till, med andra ord! 

Fördelar

 • Inbyggd smudger
 • Fina färger

Nackdelar

 • Svårare att tvätta än en ”extern” smudger

By Terry Stylo Blackstar

Ni som har testat By Terry vet att det är galet bra produkter. Det spelar ingen roll om det är en kajalpenna eller om det är ett puder det handlar om – kvaliteten är otroligt hög! 

Pennan är väldigt pigmenterad och hållbar. Du behöver inte mycket produkt för att få till sminkningen precis så som man vill ha det. Den lägger sig inte i veck eller kladdar, den är bara helt perfekt på plats hela dagen. 

Den har en inbyggd pennvässare vilket är väldigt praktiskt, och dessutom är den vattenfast. 

Denna kajalpenna är berikad med silkespuder och den finns i matta, metalliska och i skimrande nyanser – väldigt lätt att hitta både en och flera favoriter alltså. Använd gärna denna tillsammans med denna ögonskugga från samma märke.

Fördelar

 • Inbyggd pennvässare
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Prislappen

e.l.f. Kohl Eyeliner Black

Denna kajalpenna är lika bra för att definiera ögonen som för att blenda och smudga ut färgen. Den kan alltså användas oavsett vilket smink-humör du är på för dagen. 

Den glider på ögat väldigt fint och smidigt och den innehåller både sheasmör, kakaosmör, kokos, mango, jojoba och sandelträolja. 

e.l.f. har även en annan bra ögonprodukt du kan testa. Det är deras Eye Liner & Shadow Stick. 

Fördelar

 • Billig
 • Pennvässare + Smudger

Nackdelar

 • Svårt att rengöra smudgern
 • Finns bara i svart 

Clinique Quickliner for Eyes

När det kommer till smink och hudvård är Clinique ett märke man kan lita på, också när det gäller deras Quickliner for eyes. Denna kajal är uppskruvbar och behöver inte vässas, vilket såklart är något som underlättar.

Den finns i många olika nyanser för att man ska kunna hitta sin perfect match! Den är lättapplicerad med en len och behaglig känsla mot huden, likt silke.

Med suddet i andra änden är den lätt att blanda ut om man vill ha mjuka linjer eller en perfekt sotad effekt. Den sitter kvar där den ska hela dagen, utan att trilla ner under ögonen så man slipper pandalooken.

Den irriterar heller inte om man har linser i. Något som vi däremot upptäckte när vi testade den här pennan är att själva stiftet inte går att vrida in igen när den väl vridits upp.

Skulle man försöka, eller råka, trycka in stiftet kommer man tyvärr inte få ut det, så man får vara lite försiktig om man inte vill att pennan ska gå av eller bli oanvändbar.

Tyvärr är Clinique ett lite dyrare märke, samtidigt som de håller en bra kvalité förstås, men här får du betala en större slant för pennan, vilket vi tycker är lite på gränsen till för mycket för en kajalpenna.


Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil

Med tanke på namnet ”Glide-On” kan man nästan förstå att denna penna är enkel att applicera. Dessutom används den inte bara som en vanlig kajal. Detta är en mycket krämig penna som blir matt när den torkar och är vattenfast.

Egentligen spelar det ingen roll vart man vill måla den för den sitter kvar där man vill att den ska sitta utan att ge vika. Det som är lite unikt med just dessa pennor är att de kommer i färger som inte är så vanliga, eller som man till och med inte sett förut.

Så här kan man kanske våga testa något nytt! Ett minus är dock att man behöver en vässare för att hålla ordning på formen.


Make Up Store Eye Pencil

Här har vi ännu en riktigt läcker kajalpenna! Denna finns i två olika varianter; en med längre färgindikation i bottendelen och en med kortare färgindikation.

Den som har en längre färgindikation har en krämigare formula och är vattenfast, vilket innebär att den kommer sitta där den ska oavsett om man blir oljig eller om ögat vattnas.

Den som har en kortare färgindikation har en torrare formula, vilket innebär att den kan användas både på och i ögat, utan att den smetas ut. Att ha fler valmöjligheter som går att anpassa efter behov är något vi uppskattar.

Denna kajal räcker länge och har en förstklassig kvalité när det kommer till att arbeta med den. Den är, likt de flesta andra, följsam och glider på som en mjuk krita.

Låt dina fantasier sprudla med hjälp av de otroligt fina färgerna som erbjuds av denna produkt. Och oroa dig inte, Make Up Stores Eye Pencil kommer inte göra dig besviken.


Beauty by Ellos Eye Pencil

Ofta kan man känna sig lite skeptisk mot att ”vanliga” klädmärken gör eget smink, då priserna ofta är väldigt billiga och de inte alltid håller kvalitén som utlovas. Men oj, vad vi blev glatt överraskade här!

Denna kajal kostar nästan en fjärdedel av våra premiumalternativ, men av kvalitén att döma skulle man lätt kunna tro att de höll samma prisklass. Den glider enkelt på huden och är fantastiskt lättapplicerad, vare sig man vill ha exakta eller tonade linjer.

Bäst av allt; den blir kolsvart efter bara en enda applicering! Inte nog med det, den håller sig på plats hela dagen och sitter lika snyggt även efter duschen. Dess vattenfasta egenskaper gör verkligen sitt jobb!

Något vi däremot märkte var att eftersom den är så mjuk så behövs den vässas rätt ofta, vilket kan låta jobbigt. Men oavsett om den är vässad eller inte så är det lätt att få till en bra applicering.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals