Bästa krämen mot rynkor 2021 – Förebygg och minska fina linjer och rynkor med aktiva ingredienser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I vår stora köpguide om kräm mot rynkor ska vi ta en titt på vad sådana krämer innehåller och om de verkligen kan fungera. Marknaden är stor och det finns nästan oändligt med produkter att välja mellan i alla priskategorier. Det gör att det är en rätt snårig djungel och vi hoppas att vi kan hjälpa dig att reda ut begreppet här. Välkommen till köpguiden!

Förebygg och motverka snabbt åldrande av huden med en kräm mot rynkor

Anti-aging krämer och krämer mot rynkor, är ett sätt att intensifiera hudvården när det börjar uppstå ålderstecken.

Däremot finns det naturligtvis inga som helst krämer som kan åstadkomma mirakel och som gör dig rynkfri. Men den som har lite tålamod och har realistiska krav på en sådan här hudvårdsprodukt, kan absolut få hjälp av den. Om inte annat kan huden få mer spänst och glow efter en tids användande.

Det är alltså fokus på just tidsaspekten här, för det gäller att ha tålamod och åtminstone hålla på ett par månader, om du vill vara säker på att få några resultat.

I våra tre huvudkategorier premium, mellan och budget, vann Elemis Pro-Collagen Marine Cream, Vichy Liftactiv Collagen Specialist och Biotherm Crème Solaire Anti-Âge Ultra Melting Face Cream. Utöver dessa tre, har vi sju stycken utmanare vilka även de är väldigt omtyckta av sina användare och har bra recensioner.

Premium: Elemis Pro-Collagen Marine Cream

Vår premiumprodukt innehåller näringsrika ingredienser från havet i form av alger. Dessutom hittas här extrakt från ginkgo biloba i krämen, en växt som är mycket populär som kosttillskott då den används för sina energigivande egenskaper. Dessutom innehåller även krämen intensivt återfuktande rosextrakt.

Fördelar

 • Extrakt från naturliga råvaror
 • Elemis genomför kliniska studier

Nackdelar

 • Tar fort slut om du använder den morgon och kväll

Mellan: Vichy Liftactiv Collagen Specialist

VICHY Liftactiv Collagen Specialist är Vichys lyftande kräm som också utlovar minskning av rynkor. Vichy är en fransk produkt som tillverkas i just i Vichy. En av ingredienserna är det berömda källvattnet som sägs vara extremt mineralrikt eftersom vattnet rinner igenom en forntida vulkan, vilket sägs göra vattnet extra näringsrikt.

Fördelar

 • Stramar åt huden
 • Med kollagen

Nackdelar

 • Kan torka ut huden

Budget: Biotherm Crème Solaire Anti-Âge Ultra Melting Face Cream

Biotherm Crème Solaire Anti-Âge Ultra Melting Face Cream är en väldigt lyxig budgetprodukt. Biotherm är inget märke som förknippas med budget i vanliga fall, men här har du faktiskt en otroligt prisvärd ansiktskräm som förebygger rynkor på ett effektivt sätt, bland annat genom att innehålla en hög solskyddsfaktor.

Fördelar

 • Med SPF 30
 • Absorberas snabbt av huden

Nackdelar

 • Citrus kan vara allergent

Köpguide - Bästa kräm mot rynkor

Fungerar ansiktskrämer mot rynkor?

Svaret på den frågan beror egentligen på vilka glasögon du har på dig för tillfället. Vare sig du är för eller emot anti aging-preparat, kommer du att hitta vetenskapliga bevis som understödjer dina teorier.

Att huden åldras kan vi inte något göra något åt. Det är ett faktum som så att säga är rättvist för alla. Hur vi behandlar vår hud och hur vi väljer att ta hand om den, har vi däremot många möjligheter att välja i form av olika typer av behandlingar och hudvårdsprodukter. 

De flesta verkar vara överens om att när det gäller ansiktskräm mot rynkor, finns det inga undergörande alternativ. Du måste helt enkelt vara konsekvent och hålla dig till en hudvårdsrutin under en längre tid, för att få resultat.

Idag finns det gott om om studier och forskning som visar på hur effektiva vissa ämnen är för att ta hand om våra celler och även ha energigivande och föryngrande effekter på kroppen. Dessa ämnen tas ofta i form av tillskott. Hur pass mycket av detta som kan absorberas av huden, finns det dock ingen enhetlig forskning på ännu, även om studier med positiva resultat har gjorts.

I vår artikel utgår vi från att bra hudvård med rätt ingredienser kan ge vissa resultat och framförallt ge en känsla av att du verkligen tar hand om din hud på ett optimalt sätt. Vi hoppas att kunna bidra med saklig och bra information för dig som vill ha en kräm mot rynkor.

Vad innehåller den bästa krämen mot rynkor?

Det finns gott om ämnen idag som det forskats på och som vetenskapen vet har vårdande egenskaper. Om vissa ämnen finns det även rätt stora studier som visar dess effekt. Här nedan listar vi några ämnen som är vanliga i krämer mot rynkor.

 • Kinetin. Ett ämne som har intresserat forskarvärlden sedan 90-talet och det finns många studier på det. Kinetin är väldigt i ropet för tillfället och återfinns i många produkter.
 • Q10. Ämnet finns naturligt i huden och precis som kollagen, avtar det med åren. Q10 kan förstärka hudens skyddande barriärförmåga.
 • Peptider. En typ av aminosyror som hittas bland annat i hudproteinet kollagen. När vi åldras minskar kollagenproduktionen i kroppen och det är en av de huvudsakliga anledningarna till att vi får rynkor.
 • A-vitamin. Har kraftfullt läkande egenskaper för huden och stimulerar cellförnyelsen där.
 • Lykopen. En kraftfull antioxidant som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren.  Finns i grönsaker, bland annat tomater.
 • Granatäpple. Extrakt från granatäpple innehåller mängder med antioxidanter som helar och läker huden.
 • Liponsyra. Ett ämne som består av väldigt små molekyler och som möjligen kan penetrera det yttersta hudlagret och ha en verkan på djupet.
 • E-vitamin. Ett vårdande vitamin som är särskilt bra på att ta hand om skadad hud. Är även en kraftfull antioxidant som har en långsiktigt skyddande effekt mot fria radikaler.
 • AHA-syra. En syra som blivit mycket populär inom hudvård de senaste åren. Syran ska inte användas särskilt ofta, eftersom den helt enkelt exfolierar bort det översta hudlagret.

Säkrast är att göra en behandling med AHA-syra hos utbildad hudvårdsterapeut. Ingår ofta i behandlingar mot svåra akneskador och pigmentförändringar.

Hur kan jag främja antirynkkrämens effekter?

Det finns mycket annat du kan göra för att ta hand om din hud, både direkt och indirekt. Aspekter som stress, kost och motion, spelar väldigt stor roll för huden. Vet du med dig att du äter slarvigt och bristfälligt för att du har tidsbrist eller liknande, kan du alltid komplettera med bra kosttillskott som har en gynnsam effekt på huden.

Att få ordentligt med vila och god nattsömn är något som i allra högsta grad påverkar huden och dess fräschör. Det är det säkert många som redan märkt.

Din hudvårdsrutin som helhet spelar också väldigt stor roll. Det är viktigt att du använder produkter som vårdar huden och inte sliter på den. Det är en grundläggande faktor för hur din hud mår.

Vad ska du tänka på när du köper en antirynkkräm?

Det finns kräm mot rynkor för olika hudtyper. Du måste för det första kontrollera att det är en typ av kräm som passar dig. Det finns antirynkkrämer för både torr, fet och blandhy. Har du allergier och behöver dermatologiska produkter, finns det gott om sådana också. 

Är du noggrann med innehållet har du säkert redan god koll på vilka ämnen du vill undvika. Som vanligt så ska du läsa noggrant på innehållsförteckningen i det fallet.

Vad kostar antirynkkräm?

Antirynkkrämer kostar alltid mer än en genomsnittlig ansiktskräm. Men det finns antirynkkrämer i alla prisklasser, från ett par hundralappar upp till över 1 000 kr för en liten burk.

När ska jag börja med antirynkkräm?

När du ser dina första rynkor och huden börjar bli mer mogen, kan du komplettera din vanliga hudvård och egenvård i övrigt, med en antirynkkräm om du vill.

Du kan också jobba med att förebygga rynkor, men det är ingen idé att använda en sådan här kräm till det, eftersom de är avsedda att ge huden sådant den behöver när den bildat rynkor och är mindre elastisk. Att ha en god hudvård livet igenom, är alltid det som är gynnsamt i långa loppet.


Våra favoriter

I vår köpguide har vi valt ut tio produkter varav tre har fått vinnarplats i våra huvudkategorier. Valen har vi gjort på basen av den research vi genomfört. Informationen består av fakta och studier som vi både fått från tillverkarnas hemsidor och från andra källor. Vidare har vi också baserat våra val på recensioner och omdömen från kunder.

Premium: Elemis Pro-Collagen Marine Cream

Elemis är ett exklusivt hudvårdsmärke som har många intensivt vårdande produkter. Här har vi deras anti aging-kräm med ingredienser från havet likväl som från skogen. Krämen innehåller algen chlorella, vilken består bland annat av klorofyll, vitaminer och antioxidanter. I övrigt innehåller den ros, mimosablomma och ginkgo biloba. 

Rosextrakt är mycket kraftigt återfuktande och det är även mimosa. Ginkgo biloba stimulerar blodcirkulationen på ett kraftfullt sätt och har till uppgift i krämen att ge en åtstramande verkan. 

Elemis har publicerat ett antal kliniska studier på sin hemsida om sina produkter. Där kan var och en bilda sig en uppfattning om krämen och dess beståndsdelar, samt om den är en produkt som passar den egna huden.

Fördelar

 • Extrakt från naturliga råvaror
 • Elemis genomför kliniska studier

Nackdelar

 • Tar fort slut om du använder den morgon och kväll

Mellan: Vichy Liftactiv Collagen Specialist

VICHY Liftactiv Collagen Specialist innehåller kollagenpeptider, vitamin C och vulkaniskt källvatten från orten Vichy i Frankrike, där produkterna tillverkas. Även Vichy ägnar mycket tid åt att att analysera sina produkter rent tekniskt och det finns gott om information om detta på hemsidan. 

Med Liftactiv Collagen Specialist utlovas ett resultat både kortsiktigt och ett över tid. Med daglig användning ska du kunna se reducering av rynkor och pigmentfläckar i huden, förbättrad cellförnyelse, fasthet och en jämnare hudton. 

Enligt användare som provat, absorberas krämen snabbt av huden utan att lämna en kladdig hinna. Däremot kan den kännas lätt uttorkande för personer med mycket torr hud.

Fördelar

 • Stramar åt huden
 • Med kollagen

Nackdelar

 • Kan torka ut huden

Budget: Biotherm Crème Solaire Anti-Âge Ultra Melting Face Cream

En av de bästa anti aging-krämer du kan använda, är en med hög solskyddsfaktor. Solen är nämligen en stor bov i dramat när det kommer till åldrande hud, eftersom den torkar ut huden och gör den rynkig. Biotherm antirynkkräm skyddar mot både UVA och UVB-strålar. 

Dessutom är den berikad med vårdande E-vitamin och andra antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Vidare innehåller den ett särskilt solfilter, vilket också minskar risken för hudfläckar. 

Det här är absolut inte en ordinär solskyddskräm. Den har en uttalad effekt mot rynkor, i kombination med solskyddsfaktor 30. Krämen lämnar ingen fet hinna efter sig och absorberas snabbt av huden. Den har en lätt och fräsch citrusdoft. Passar utmärkt som vanlig dagkräm, men kan också användas som solkräm på stranden.

Fördelar

 • Med SPF 30
 • Absorberas snabbt av huden

Nackdelar

 • Citrus kan vara allergent

Våra utmanare

Hittade du inte vad du söker bland våra favoriter? Då rekommenderar vi varmt att du tar en titt på våra utmanare som även de är mycket intressanta. Samtliga med spännande och aktiva ingredienser.

Estée Lauder Revitalizing Supreme +

Estée Lauder Revitalizing Supreme + är en kräm mot rynkor som har flera funktioner. Den minskar inte bara fina linjer och rynkor, utan bidrar också till att strama upp huden och förhindra uttorkning genom intensiv återfuktning. Det här är en riktig allt-i-ett kräm och enligt många värd varenda krona.

Fördelar

 • Flera funktioner
 • Ger en matt finish

Nackdelar

 • Aningen fet kräm och passar inte alla

L'Oréal Paris Age Perfect Golden Age Day Cream

L'Oréal Paris har jättemånga bra produkter i budgetkategorin. Här hittar vi en stärkande och uppstramande kräm som är berikad med kalcium, vitamin B5 och extrakt från pion. Den bidrar till att ge huden lyster och gradvis minskning av pigmentfläckar. Den är också berikad med en liten aning rosa pigment som ger en naturligt, utslätande ton med mycket fräschör.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Med pigment för jämnare hudton

Nackdelar

 • Känslig hud kan reagera på krämen

Dior Capture Youth Age-Delay Advanced Creme

Lyxvarumärket Dior har tagit fram en antirynkkräm baserad på extrakt från irisblomman. Resultatet är en kraftfull antioxidantfunktion som snabbt absorberas och smälter in i huden.  Den passar alla hudtyper och kan med fördel också appliceras på den tunna huden runt ögonen, för att ge ett stärkande och mjukgörande resultat.

Fördelar

 • Mycket mjukgörande

Nackdelar

 • En av de dyraste krämerna

La Provencale Bio Cream Of Youth Anti-Age Dagcreme

Precis som går mellanvinnare är det här också en kräm som innehåller E-vitamin och antioxidanter. Krämen är väldigt mjukgörande och absorberas snabbt av huden. Den innehåller ekologiskt certifierad olivolja och flera andra naturliga produkter.

Notera att färg och konsistens kan variera, beroende på att den innehåller flera naturliga råvaror som i sig kan ha olika färg och konsistens, beroende på skörd och så vidare.

Fördelar

 • Innehåller polyfenoler
 • Naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Endast delvis ekologisk

Sephora Collection Nourishing Moisturizer Face Cream

Sephora Collection Nourishing Moisturizer Face Cream är baserad på tre olika oljor: avokado, nyponros och marula. Den här spännande antirynkkrämen består till 90 % av naturliga ingredienser som återfuktar och tillför näring. En rolig detalj är också att förpackningen till 65 % är tillverkad av sockerrörsrester.

Fördelar

 • Med vårdande oljor
 • Miljövänlig förpackning

Nackdelar

 • Ej dermatologiskt testad

Fresh Lotus Youth Preserve Face Cream

Fresh Lotus Youth Preserve Face Cream antirynkkräm innehåller extrakt från lotusblomma.  Hela lotusplantan pressas och koncentratet som extraheras är den tongivande, aktiva ingrediensen. Extraktet har påtagliga, antioxidanta egenskaper och ger en len och mjukgörande känsla, samtidigt som den också har en kylande effekt på hudens struktur.

Fördelar

 • Med lotusectrakt
 • Ger fukt i upp till 24 timmar

Nackdelar

 • Ganska dyr kräm

Mario Badescu Hyaluronic Dew Cream

Mario Badescu Hyaluronic Dew Cream. En kräm som verkligen för tankarna till dagg, dew på engelska, med sin återfuktande formula. Innehåller en mängd naturliga ingredienser, såsom grönt te-extrakt, timjan och hyaluronsyra. Dessutom är den ftalatfri och helt fri från parabener och syntetiska parfymer.

Fördelar

 • Utan parabener och ftalater
 • Med naturliga extrakt

Nackdelar

 • Passar inte riktigt torr hy

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals