Bästa krustången 2024 – Styla ditt hår som ett proffs

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

På marknaden idag finns det hundratals krustänger av högst varierande kvalitet. Det är inte helt lätt att välja en tång som lever upp till kraven man har. 

Den ska ha ett bra pris som motsvarar förväntningarna givetvis, den ska vara lätt att jobba med, och inte minst ge ett hållbart resultat.

Alla har sina egna krav på vad man vill ha ut av en stylingtång; när det gäller en krustång är det först och främst viktigt att den ger lagom stora, blanka, och snygga krusningar. Det ska också gå att styla nära hårbotten.

Men generellt kan man säga att en bra krustång åtminstone måste ha en lång, vridbar sladd, ge en uppvärmning på minst 180 grader, och svalna relativt snabbt.

I premiumklassen plockades GHD Contour Professional Crimper fram av en enväldig jury. I mellankategorin steg utmärkta OBH Nordica Artist Pro Liss & Curl upp på prispallen.

Budgetvarianten blev den prisvärda Cera Crimpstyler som är extremt prisvärd. Som specialare tog vi med den underbara produkten Steampod från L’Oréal Professionnel – en riktig höjdarprodukt!

Premium: GHD Contour Professional Crimper

Här har vi ett företag som på allvar vågat satsa på en krustång av rang! Att krusa håret är en trend som kommer och går och GHD förser oss med en produkt som kommer att ge lockar och krusningar som håller partykvällen igenom.

Helt outstanding! Juryn blev sanslöst förtjusta i den här. En tång som även används av proffsen. Men oroa dig inte, den är superenkel att använda.

Fördelar

 • Mycket textur
 • Snygg design

Nackdelar

 • En aning dyr

Mellan: OBH Nordica Artist Pro Liss & Curl

Tror inte att någon som investerar i den här tången kommer att bli besviken på något sätt. Den både krusar och plattar, så här har vi på alla sätt en ett bra verktyg med proffskvalitet.

Det finns några OBH Nordica-produkter med i det här testet och juryn var faktiskt förvånade över vad detta varumärke åstadkommit sedan de etablerade sig för flera decennier sedan. Toppbetyg från juryn i mellankategorin, alltså.

Fördelar

 • Sliter inte på håret
 • Ger glans till håret

Nackdelar

 • Kunde haft en roligare design

Budget: Cera Crimpstyler

Här har vi en perfekt budgetvinnare. Den bjuder på både en lång sladd, justerbar temperatur, digital display med mera. Med den här godbiten får man verkligen allting man kan tänkas vilja ha.

Fördelar

 • Lättanvänd
 • Bra pris

Nackdelar

 • För mycket krus för en del

Special: L’Oréal Professionnel Steampod

Detta är en riktig höjdarprodukt som vi verkligen rekommenderar er att testa. Den vårdar håret samtidigt som den ger fina vågor. Bli inte avskräckt av att den saluförs som en plattång, den funkar nämligen perfekt även för dig som är sugen på vågigt hår.

Fördelar

 • Lyxig design
 • Hållbart resultat

Nackdelar

 • Priset

Varför ska du lita på oss?

Min tribe av trogna, stylingfanatiska testare ställde troget upp även denna gång och gjorde ett utmärkt test som verkligen ger en bra och rättvis bild av krustänger på marknaden.

Testpanelen bestod av tio personer som tog hem tängerna och använde dem under en vecka i varierande sammanhang. Alla har stor erfarenhet av krustänger och andra stylingprodukter.  

Vem behöver en krustång?

Det behöver alla som gillar att styla håret och variera sig med sin look. Det fina i kråksången är att det idag finns flera olika tänger som har fler funktioner i en.

Man behöver inte ha fem olika tänger hemma längre, utan man kan ha ett multi-stylingredskap istället. Väldigt efterlängtat, håller nog alla med om som har badrumsskåpet fullt med ihoptrasslade tänger av olika slag.

Det är inte alltid man vill ha lockar eller krusningar från hårrötterna, men när detta krävs, ställer det också en hel del krav på att krustången håller måttet. Det är jättefint att ha krusningar i delar av håret, undertill eller framtill och då räcker det med en enklare tång.

Det går sedan att höja kvaliteten på tången genom att skaffa en med keramiska- eller nanoplattor för mer hållbart resultat, eller varför inte en som har multifunktioner och också fungerar som plattång.

Hur kom vi fram till vilka krustänger vi skulle testa?

Vi handplockade dem i samarbete med våra egna frisörer och utifrån våra egna erfarenheter, vilka också är verkligt gedigna, vågar vi påstå.

Krustängerna beställdes sedan hem från nordicfeel.se, åhlens.se, och cocopanda.se.

Hur testade vi krustängerna?

Alla personer i juryn har långt hår och använder stylingredskap flera gånger i veckan. Vi testade varje produkt en vecka var, poängsatte dem i olika kategorier, och träffades sedan för en gemensam genomgång.

Vi är jättenöjda med resultatet och tycker det ger en rättvis bild av hur marknaden ser ut när det gäller just krustänger.


Våra favoriter

Premium: GHD Contour Krustång

Ett stylingverktyg som verkligen lever upp till sina löften! Den här krustången är för den som vill locka och styla håret ofta och ställer krav på stylingprodukterna i hemmet.

I den här har du en mängd användningsområden och det går att göra mycket mer än att bara krusa håret. Det gillar vi skarpt!

Med GHD:s tång skapar du enkelt volym och struktur på håret vilken grundfrisyr du än har. Är det en frisyr av det mer kreativa och genomarbetade slaget, hjälper tången till att skapa intressanta och kreativa effekter för allt från bröllopsfrisyrer till galauppsättningar.

Tillika ger den en snabb vardagsstyling om du behöver det. Vädermässigt klarar den här upp till 185 grader, vilket räcker alldeles utmärkt till alla hår, särskilt med den här typen av flerdimensionella plattor.

En bra skyddsfunktion som de flesta proffstänger av det här slaget har, är att den stängs av efter 30 minuter. Det är bra att vara medveten om att de keramiska värmeplattorna är ömtåliga och tången ska hanteras varsamt.

Det ingår ett bra skyddsfodral till plattorna, så sköts hela kitet om ordentligt har man en överlägsen hemmastyling som håller så länge man behöver. Man kan kanske hicka till av priset, men med tanke på vad användaren får är det faktiskt inte så mycket.

Fördelar

 • Mycket textur
 • Snygg design

Nackdelar

 • En aning dyr

Mellan: OBH Nordica Artist Pro Liss & Curl

En proffstång som garanterar ett resultat du kommer att vara nöjd med. Spelar ingen roll om du vill ha lockigt eller platt hår, här får du lockar precis som du vill ha dem och som dessutom håller festen igenom.

Det speciella med den här är att den har något som kallas dubbla joniseringsgeneratorer som ger optimal glans av lockarna genom att neutralisera statisk elektricitet.

Flexibla nanokeramiska plattor ger ytterligare ett glansigt resultat samtidigt som de också skyddar håret från slitage och överhettning.

Det går att jobba med fem temperaturinställningar mellan 130-230 grader. Krustången värms upp på bara 15 sekunder, vilket är väldigt snabbt.

Två ytterligare bra funktioner får vi med den här produkten, nämligen en extra lång sladd på 2,8 meter samt automatisk avstängning efter 60 minuter.

En sådan funktion finns tyvärr inte på alla plattänger idag vilket är synd, för det är definitivt en funktion som höjer säkerheten vid användning betydligt.

Fördelar

 • Sliter inte på håret
 • Ger glans till håret

Nackdelar

 • Kunde haft en roligare design

Budget: Cera Crimpstyler

Detta är den perfekta krustången för alla som gillar mycket krus, så om du inte vill ha det så ska du satsa på en krustång som är lite mer ”försiktig” i sitt resultat. Det är väldigt kul att Cera har fixat en tång som är såhär cool i sitt resultat, tycker vi.

Den är väldigt lättanvänd så den passar bra om du är nybörjare inom användning av värmeverktyg. Den väger inte mycket och värmen går upp till 220 grader. En smidig krustång när den är som bäst. 

Med dess keramiska plattor och digitala display är detta en produkt som är funktionell. Dessutom har den en 3 meter lång sladd som är snurrbar. 

Här hittar du fler produkter från Cera.

Fördelar

 • Lättanvänd
 • Bra pris

Nackdelar

 • För mycket krus för en del

Special: L’Oréal Professionnel Steampod

Här har vi en riktig lyxprodukt som vi tyckte förtjänade en plats i solen. Det här är inte mindre än en tång med tillhörande ångfunktion. Den säljs som en plattång, men den fungerar utmärkt att göra vågor med om du har rätt teknik.

Det höga ångtrycket är konstant och du kan tillsätta produkter med pro-keratin som skyddar håret. Den vårdar, reparerar, och stylar ända ut till hårtopparna.

Håret blir naturligtvis extra blankt med ett verktyg som detta. Vill du verkligen jobba som proffsen hemma har du allt du behöver i L'Oréals Steampod.

Fördelar

 • Lyxig design
 • Hållbart resultat

Nackdelar

 • Priset

Våra utmanare

Remington Keramisk Krustång 220

Är du sugen på en hel massa volym? Då har du det perfekta värmeverktyget här. Du kan själv välja hur du vill göra iordning ditt hår med denna, så det är bara att fixa lite olika beroende av vilket humör du och ditt hår är på. Bara volym? Kanske massor av små kruslockar – det är upp till dig!

Tången har skyddande egenskaper, så som antistatisk keramisk beläggning, och den ser även till att göra ditt hår glansigt och mjukt. Med extra stora plattor så går det snabbare att fixa iordning håret plus att risken för överarbeta håret blir mindre med större plattor.

Fördelar

 • Priset
 • Breda plattor

Nackdelar

 • Inte ett bra val om du vill ha större kruslockar

BaByliss PRO Crimping Iron

Denna goding till utmanare kommer bli mångas favorit då den har så mycket att bjuda på. Den ger ett mycket fint resultat, oavsett om de är volym eller om det är krusigt hår du är ute efter.

Värmeplattorna är på hela 60 mm, så de är verkligen bredare än genomsnittet. Vill du satsa på en krustång med rejäla plattor är detta därför ett riktigt bra alternativ. En annan bra sak med denna tång är att den har fem olika temperaturväljare

Fördelar

 • Smidig
 • Definierade lockar

Nackdelar

 • En aning dyr

GHD Curve Classic Wave Wand

Curve Classic ger lite större, men härliga krusningar eller lockar som piffar upp vilket hår som helst! Den här är i samma märke som premiumvinnaren och testpersonen poängterar att även den här håller oerhört hög klass och ger resultat som verkligen håller länge.

Tången ger intensiv glans åt lockarna också, ett extra plus. Precis som sin premiumkamrat är den inte billig, men väl värd priset om man stylar ofta och även till vardags.


HH Simonsen Infinity Styler

HH Simonsen är ett varumärke som profilerat sig i det övre skiktet och deras produkter kostar, men håller också hög kvalitet. Infinity Styler är en tång som är tillverkad i den absolut senaste tekniken och det är många salonger som jobbar med denna.

Tången är framtagen för att både våga, locka, och platta håret med. Så här får man otroligt mycket i ett enda verktyg och på så sätt sparar du mycket pengar på att investera i den här.

Tången värms upp på några få sekunder och håller sedan helt och hållet jämn nivå. Aluminiumplattorna är titanbeklädda vilket ger extra hållbarhet åt frisyren. Lockarna blir härligt blanka också. Med tanke på vad du får ut av den här krustången är den verkligen inte dyr alls.


OBH Nordica Artist Flat & Curl

Japp, en till produkt från OBH Nordica! Vi är faktiskt väldigt förtjusta i även den här locktången och den var inte långt ifrån att hamna på budgetprispallen den också.

Den är dessutom riktigt snygg och tål faktisk att ligga framme i badrummet om man så vill. Ett jättebra köp!


Babyliss Easywaves

Vi reflekterade alla över hur otroligt många bra krustänger och andra stylingredskap det finns idag. Marknaden har utvecklats alldeles otroligt och det går att få väldigt proffsiga redskap för billiga pengar.

Babyliss Easywaves är tången som är avsedd för att ge stora härliga vågor och snygg volym på bara några sekunder.

Det juryn gillade extra mycket med den här var att den hade värmeisolerande plattor på kanterna. En superbra funktion som verkligen förhindrar en från att bränna fingrarna.


Produkter som utgått

HH Simonsen Go Mini ROD VS6

Detta är en toppenbra krustång för alla som vill ha en smart tång att ta med sig varsomhelst utan minsta bekymmer – det är bara att packa med sig den då den knappt tar någon plats. Plusbetyg för det!

Du får ett resultat som är både kul och krusigt och massor av volym i ett med den här tången. Den har väldigt hög prestanda, så du kommer inte att bli besviken om du väljer just denna tång. 

Den har bra glid och motverkar friss på grund av dess tourmalinklädda yta, och den har en arbetstemperatur på 190 grader.

Vill du testa annat från HH Simonsen kan du hitta mer av deras produkter här.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Bra ministorlek

Nackdelar

 • Inte så lång sladd

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals