Bästa läppbalsam 2024 – Säg adjö till torra och fnasiga läppar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Visst är det hur jobbigt som helst att gå runt med torra och slitna läppar? Får du inte bukt på fnasiga läppar och vet inte vad du ska göra? Då har du kommit till rätt ställe! Ett återfuktande läppbalsam kan vara lösningen.

Det finns en hel drös av dem på marknaden - faktiskt så många att vi har gjort detta test så du ska slippa gå igenom allihop bara för att upptäcka att du i slutändan valde fel. Vi har testat ett par stycken olika läppbalsam, som vi noggrant har valt ut, för att se vilket som faktiskt är det bästa.

Vi hurrar för HURRAW! Lip Balm som blev allas favorit och den absoluta vinnaren i budgetklassen. Ett helt veganskt och ekologiskt läppbalsam som inte kostar skjortan och som är en räddare för torra läppar är väl allas dröm.

Clarins Instant Light Lip Comfort är ett prisvärt och spännande läppbalsam som tog hem förstaplatsen i mellanklassen och som alla borde prova.

I premiumklassen hittar vi läppbalsamet Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant Original som både återfuktar och vårdar dina läppar. Läs vidare för utförliga recensioner om alla de olika läppbalsamen vi testade och hitta din favorit idag.

Premium: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant Original

Denna multifunktionella kräm från Elizabeth Arden är en riktig räddare i nöden! Den funkar utmärkt som ett vårdande och skyddande läppbalsam, och den är också riktigt bra att använda för att lindra mindre hudirritationer och utslag. Kort och gott en kräm som alla kan ha nytta av.

Eight Hour Skin Protectant behandlar, återfuktar, skyddar, lindrar och återuppbygger skadad och torr hy som är i behov av lite extra vård och omsorg. Den kan användas såväl på vintern som på sommaren, då den verkar för att ge din hud det den behöver för stunden. Vid appliceringen på läpparna ger den ett fint glans och en mjuk, behaglig känsla. 

Det vi uppskattar är att den både finns som doftfri och med doft. Priset tillhör den lite högre kategorin, men med tanke på att den in princip kan användas till hela kroppen så är den värd det. Du behöver inte heller mycket produkt så den räcker länge.

Fördelar

 • Riktigt djupgående
 • Mjukgör och återfuktar
 • Har en lindrande och läkande effekt på hudirritationer

Nackdelar

 • Luktar starkt och lite konstigt
 • Något fet och lite kladdig
 • Innehåller mineral- och råolja

Mellan: Clarins Instant Light Lip Comfort

Här har vi en lättare läppolja som liknar en gelé. Denna läppolja från Clarins är ett perfekt komplement i ditt skönhetsskåp eller att ha med i väskan, för att snabbt och enkelt kunna smörja in dina läppar och ge dem en fin glans. Den är lika vårdande som en näringsrik olja. 

Just den här varianten finns i 3 olika färger, där du kan välja mellan en neutral ton eller lite mer färgade nyanser. Oavsett vilken du väljer kommer dina läppar både se och kännas riktigt vårdade och mjuka, samtidigt som den skyddar från uttorkning och ger ett lite fylligare intryck. Mycket prisvärd, och ett plus för söt förpackning!

Fördelar

 • Lätt men ändå djupverkande
 • Mjukgör och lämnar läpparna smidiga
 • Skyddar mot uttorkning

Nackdelar

 • Försvinner efter några timmar
 • Kan kännas kladdig om du tar på för mycket

Budget: HURRAW! Lip Balm

Ett läppbalsam som kommer i många olika dofter - alla lika återfuktande för dina läppar och dessutom är den ekologisk och helt vegansk.

Kallpressade ingredienser gör att du får ett långvarigt resultat och tiden med torra och fnasiga läppar är förbi. Ett stort plus är det billiga priset.

Fördelar

 • Helt veganskt
 • Finns i olika smaker, dofter och förpackningar
 • Ordentligt vårdande och återfuktande

Nackdelar

 • Lite tråkig förpackning
 • Innehåller inte så mycket produkt

Köpguide – bästa läppbalsam

Vem behöver köpa ett läppbalsam?

Alla mår bra av att ha ett läppbalsam i badrumsskåpet eller i väskan. Oavsett ålder, kön, hudtyp, behov, och så vidare, så kan du verkligen få nytta av ett bra läppbalsam.

Sen är det ju klart att personer som ofta lider av torra läppar ofta har ett större behov än de som inte får det, till exempel om du bor i ett torrt och kallt land, eller under månaderna då vädret verkligen sliter på både hud, hår och läppar. Torra läppar försvinner dessvärre inte heller av sig själva, utan det krävs ofta någon form av behandling eller kräm för att det ska bli bättre. 

Sen kan du absolut få användning för det även under de stunderna då läpparna inte håller på att fnasa ihjäl eller torka ut, men det är just då som verkligen alla kan känna skillnad. Det återfuktar och mjukgör läpparna, samtidigt som det också skyddar mot väder och vind, och annat som kan förstöra läpparnas skydd. 

Med andra ord är läppbalsam en räddare i nöden för de gånger då du känner för att ge läpparna en extra boost. Jag själv, bland många andra, är nästintill beroende av läppbalsam (på ett bra sätt), och enligt mig finns det inget skönare än att smörja in läpparna med ett läppbalsam när de är torra. 

Går du runt med torra läppar för länge, alltså utan att göra något åt det, kan det dessutom kännas väldigt obehagligt – det kan börja svida och göra ont, och det kan till och med börja spricka om det blir riktigt allvarligt. 

Oavsett hur långt det går och hur illa det blir så är det alltid bättre att ha ett pålitligt läppbalsam nära till hands, som hjälper till att bygga upp dina läppars naturliga försvar igen. 

En till sak som är riktigt härligt med läppbalsam är att du också kan köpa dem i en fin färg eller med en god doft, och då kan det användas som ett vårdande komplement samtidigt som det är fint och gör sig bra med resterande smink.

Sen kan du ju också använda det under ditt läppstift eller läppglans. Det ger både en skönare känsla och ett bättre resultat utan fnasiga läppar.

Varför ska du använda läppbalsam?

Om ni inte redan blivit tillräckligt övertygade om att använda läppbalsam från föregående segment så kommer här en liten påminnelse – läppbalsam är återfuktande och hjälper torra och fnasiga läppar. Det kan verkligen vara en räddare i nöden för läppar som fått alldeles för lite omsorg, speciellt under de kallare och torrare månaderna. 

För den som har problem med torra läppar kan läppbalsam vara den bästa vännen du någonsin kunnat be om (i form av skönhetsprodukter då såklart). 

Men, läppbalsam kan även användas när läpparna inte är sådär jättetorra, eller inte torra alls – då funkar det som ett förebyggande skydd för läpparnas naturliga barriär och oljenivå. Det kan också ge en fin färg eller en fin glans, och fungerar alldeles utmärkt som bas för nästföljande läpprodukt! 

Kort och gott finns det närmare bestämt ingen anledning till att inte ha ett läppbalsam, utan snarare så finns det många anledningar till varför du ska använda det. Det är skyddande, vårdande och gör att läpparna blir mjuka och lena, samtidigt som de blir fina och ser hälsosamma ut.

Vilket läppbalsam ska du välja?

Det kan vara väldigt svårt att hitta rätt i djungeln av läppbalsam, och det finns verkligen mycket att välja mellan där ute! Det som gör det extra svårt (något som tyvärr hör till vanligare med de flesta hudvårdsprodukter) är att alla läppbalsam utlovar ett fantastiskt resultat, men det är långt ifrån alla som verkligen ger ett sådant resultat.

Så inte nog med att det redan finns mycket att välja på, det är även svårt att veta vilket som kommer passa just dig och dina läppar bäst. För att hitta svaret på det och den frågan får du helt enkelt testa dig fram, jag lovar att det finns ett antal alternativ som kommer göra sig bra. 

Om du däremot redan är medveten om att det finns vissa ingredienser som inte passar just dig så bra, om du är allergisk mot något eller om du brukar vara känslig eller reagera på en viss typ så bör du undvika läppbalsam som innehåller den eller det.

Ett tips är att försöka hitta ett läppbalsam med så naturliga och vårdande ingredienser som det bara går, till exempel olika typer av naturliga oljor eller smör. Sådana är riktigt bra för torra, fnasiga läppar, medan lite lättare varianter känns skönt under sommaren. 

Sen finns det såklart läppbalsam som är betydligt sämre än andra, vilket oftast är sådana som innehåller olika konstgjorda eller alldeles för starka ingredienser. Sådana kan faktiskt leda till att ens läppar blir sämre än vad de var innan - produkten lägger sig då som en hinna som aldrig tränger ner, utan istället glider den av och torkar ut läppen så att du blir ”beroende”. 

Om du testat ett antal olika läppbalsam har du säkert gått igenom både riktigt bra och riktigt dåliga varianter, du känner rätt tydlig skillnad på läppbalsam som faktiskt verkar gott på djupet och sådana som bara är där för att förvärra saker och ting. Tänk på det när du köper ett, att det kan ta ett tag innan du känner hur produkten faktiskt verkar på riktigt.

Vad kostar ett läppbalsam?

Detta beror ju såklart på vilket läppbalsam du köper, vilket märke det kommer från, vad det är gjort av, hur stor förpackningen är, och så vidare. Det finns läppbalsam som kostar från så lite som en tjuga till så mycket som flera hundra. 

De allra billigaste varianterna kan du knappast förvänta sig särskilt mycket av, utan de är snarare en sådan där typ som lägger sig likt en uttorkande hinna som aldrig sjunker in utan som istället bara gör det värre. Dyrare varianter kan ju såklart vara riktigt bra, men har du inte rätt ingredienser betyder inte heller priset alltid kvalité.

Satsa som sagt på ett riktigt bra innehåll och välj priset därefter så ska du se att det gör susen. Men köp aldrig ett läppbalsam som överskrider din budget, det finns så många bra alternativ i samtliga prisklasser.

Våra favoriter

Premium: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant Original

Detta är en klassisk hudvårdsprodukt som alla bör ha i sitt badrumsskåp, oavsett om du bara är i behov av ett vårdande läppbalsam eller om du vill ha en universalkräm som lindrar utslag och irritationer. Dundersalvan går djupt ner i huden för att ge största möjliga vård och omsorg på ditt specifika problemområde.

Oavsett om du lider av torr hy, mindre utslag, små hudirritationer, sveda eller liknande så kan Eight Hour Cream förbättra situationen efter några få användningar. Den lindrar och läker ordentligt, utan att vara medicinsk eller särskilt stark. Med andra ord är det en kräm som kan användas av alla, när som helst och var som helst.

Det bästa är att den är lika bra på att behandla munsår och spruckna läppar som torra armbågar och knän. Du kan också med fördel använda den på mindre sår, utslag och brännskador, på torra nagelband och hälar, självsprickor och skrapsår. 

Eight Hour Cream funkar även att använda på din fyrbenta vän om den lider av torra tassar eller mindre utslag! Tack vare att den är så fet så känns den otroligt mjuk och behaglig, samtidigt som den verkligen gör underverk.

Kort och gott en perfekt salva att ha i necessären eller i väskan. När du känner dig torr eller om det kliar så smörjer du på lite av denna och så vips känns det bättre, läpparna blir mjuka och smidiga direkt. När du använder den som läppbalsam blir läpparna ordentligt återfuktande, får fin glans och känns mjuka. 

Just för att den är så fet krävs det inte mycket produkt vid applicering, och den håller länge. Med tanke på att priset är rätt saftigt så känns det bra att en förpackning håller länge, och vi tycker att den här multifunktionella salvan är prisvärd! Eight Hour Cream finns både som parfymfri och med parfym, där vi föredrar den doftfria då den doftande versionen luktar rätt starkt. Vi är supernöjda!

Fördelar

 • Riktigt djupgående
 • Mjukgör och återfuktar
 • Har en lindrande och läkande effekt på hudirritationer

Nackdelar

 • Luktar starkt och lite konstigt
 • Något fet och lite kladdig
 • Innehåller mineral- och råolja

Mellan: Clarins Instant Light Lip Comfort

Läppoljan från Clarins garanterar att dina läppar kommer hållas ordentligt återfuktade. Produkten fungerar som ett läppbalsam, men tack vare dess rika innehåll och gelé-liknande konsistens agerar mer som en djupverkande läppolja. Kort och gott är Clarins Instant Light Lip Comfort riktigt bra för att rädda torra och spruckna läppar!

Det vi verkligen gillade med just denna var att den inte bara känns återfuktande och ordentligt mjukgörande, och den ger även en väldigt fin glans till läpparna trots att de är torra och nariga. Som ett extra plus så har den en lätt plumpande effekt för att läpparna ska se fylligare ut.

Clarins läppbalsam finns i några olika nyanser så att du kan välja mellan en neutral ton eller en lite färgad nyans. Tack vare att den har en väldigt lätt men ändå djupverkande formula så känns den otroligt behaglig på läpparna, utan att vara kladdig eller stickig. Det är riktigt skönt att ta på sig!

Det här läppbalsamet absorberas för att skydda mot uttorkning. Det återuppbygger läpparnas egna struktur och lämnar dem mjuka och smidiga. Läppbalsamet innehåller olika typer av växtoljor och andra extrakt som ger mycket näring! Produkten passar bra på egen hand som ett fint läppbalsam, och tillsammans med andra produkter, antingen som bas eller finish.

Och som sagt, med tanke på att Clarins läppbalsam gör gott för läpparna (både utan och innan) så är den riktigt prisvärd. Den är näringsrik och välgörande med ett bra innehåll, samtidigt som du får glansiga och fylliga läppar med en mjuk känsla. Efter några timmar kan du behöva fylla på, men annars är den super.

Fördelar

 • Lätt men ändå djupverkande
 • Mjukgör och lämnar läpparna smidiga
 • Skyddar mot uttorkning

Nackdelar

 • Försvinner efter några timmar
 • Kan kännas kladdig om du tar på för mycket

Budget: HURRAW! Lip Balm

Hurra! Äntligen kan man få återfuktande läppar från ett helt veganskt läppbalsam. Det roliga är att man kan välja mellan hur många smaker, eller dofter, som helst. Den är även gjord av organiska ingredienser som har odlats ekologiskt.

Här har ingredienser som ricinolja, organiskt kakaosmör, och eteriska oljor kallpressats för att få en naturvänlig produkt som ger ett näringsrikt och långvarigt resultat. Allt detta får man till ett hejdundrande pris!

Vi ville testa olika dofter så vi var noga med att ha olika smaker, men det finns en som är oparfymerad om man till exempel inte vill ha någon doft.

Läppbalsamen kommer inte heller med någon stark färg (vilket ett läppbalsam egentligen inte ska göra). De som är mer röd- och orangefärgade lämnar dock en liten, naturlig färgklick på läpparna.

Läppbalsam kan ibland vara beroendeframkallande då de torkar ut läpparna istället för att återfukta så man ska använda mer lypsyl.

Med dessa HURRAW! balsam är det dock slut på det då man inte behöver använda mycket alls och inte heller för många gånger under dagen. Det är helt enkelt en räddare i nöden för oss med torra läppar!

Fördelar

 • Helt veganskt
 • Finns i olika smaker, dofter och förpackningar
 • Ordentligt vårdande och återfuktande

Nackdelar

 • Lite tråkig förpackning
 • Innehåller inte så mycket produkt

Våra utmanare

Babor Essential Care Lip Balm

Med detta läppbalsam från Babor får du ordentligt återfuktade läppar utan att behöva anstränga dig över huvud taget. Det behövs inte alls mycket produkt för att dina läppar ska vårdas på djupet. Essential Care Lip Balm är väldigt lätt att använda, den verkar snabbt, och du får en behaglig känsla på dina torra läppar.

Kort och gott är detta ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha återfuktade läppar. De torra läpparna försvinner och byts ut mot smidiga och mjuka sådana. Produkten känns inte heller för oljig, kladdig eller kletig. Och för att inte tala om hur lyxig förpackningen känns, och hur praktisk den är att ha med sig överallt.

Trots att den ser lyxig ut och innehåller ett antal ingredienser som gör väldigt gott så är den inte speciellt dyr. Prislappen tillhör ändå den dyrare skaran, men med tanke på att den är så lätt men samtidigt riktigt vårdande så anser vi att den är värd det. 

Läppbalsamet innehåller bland annat bivax, glycerin och aloe vera som alla hjälper till att återfukta och binda fukten för att stärka dina läppars naturliga skydd. Du får alltså ett långvarigt resultat som alltid funkar. Oavsett om det är på dagen ihop med andra läpprodukter, eller på kvällen som en behandlande kur innan läggdags.

Läppbalsamet innehåller även sheasmör och solrosolja som bidrar till att dina läppar håller sig smidiga och mjuka, samtidigt som dessa ingredienser gör att balsamet är lätt att applicera på fnasiga läpparna. Med andra ord är Babor Essential Care Lip Balm ett näringsrikt och vårdande läppbalsam som håller torra läppar i schack!

Fördelar

 • Återfuktar och mjukgör
 • Inte för oljig eller kletig
 • Bra innehåll

Nackdelar

 • Dyr

Beauty Made Easy Lip Balm

Detta balsamet kommer i tre olika dofter - alla i varsin lika fin, färgglad förpackning. Den innehåller jojobaolja och kakaosmör som tillsammans mjukgör dina läppar och dessutom får dem att dofta gott.

Då den kommer i olika färger får man också en liten färgklick, vilket inte alls är för mycket utan bara livar upp läpparna mer.

Fördelar

 • Bra innehåll som mjukgör
 • Återfuktande 
 • Doftar gott men milt

Nackdelar

 • Lite kornig konsistens
 • Känns lite för flytande
 • Smakar lite ofräscht

EOS Smooth Sphere Organic Lip Balm

Även detta läppbalsam från EOS kommer i olika dofter men i en ganska annorlunda design. Istället för ett stift eller en tub kommer den som en rund kula man rullar på läpparna. Dessutom är den helt fri från parabener och petrolatum och ekologisk upp till 95%.

Förutom att återfukta mjukar den upp dina läppar och får dem att dofta underbart. Cirkapriset är heller ingenting att snacka om - passa istället på att köpa flera olika dofter för att hitta dina favorit.

Fördelar

 • Fri från parabener och petrolatum
 • 95% ekologisk
 • Återfuktande och mjukgörande

Nackdelar

 • Lite klumpig att använda
 • Håller inte så länge
 • Lägger sig på ytan

Proclé Volume Lip Balm

Här har vi ett spännande läppbalsam som många av våra nära och bekanta rekommenderade och en i testpanelen hade redan provat den av en kompis, så vi var väldigt spända på att se vad resultatet skulle bli.

Läppbalsamet innehåller volymgivande ingredienser som hyaluronsyra och chiliextrakt och när man använder den får man vara beredd på att det sticker till lite i läpparna - men det betyder bara att det fungerar.

Och visst får man lite fylligare läppar, men det är ingen mirakelprodukt. Men den innehåller även kollagen, vilket vi älskar, och ser till att läpparna hålls återfuktade under dagen.

En fin men diskret färg får man också och detta var ett av de bästa balsamen vi provade när det kom till att sitta kvar på läpparna under dagen. Välj mellan fyra dofter.

Fördelar

 • Ger volym och fyllighet
 • Återfuktar och känns mjukgörande
 • Bevarar fukten länge

Nackdelar

 • Sticker till vid applicering
 • Känns lite kletig

Piz Buin Aloe Extra Care Lipstick SPF30

Vill du ha ett lypsyl som innehåller solskydd ska du testa Piz Buin. Dessutom innehåller den aloe vera och vitamin E som har en lugnande effekt på dina läppar. Tillsammans återfuktar de läpparna och ger dem en skinande lyster.

Priset är heller ingenting att snacka om och denna rekommenderas speciellt att användas under sommarhalvåret då den är väldigt pålitlig.

Fördelar

 • Innehåller högt solskydd (SPF 30)
 • Innehåller aloe vera och vitamin E
 • Håller länge

Nackdelar

 • Lite klumpig förpackning
 • Inte så god doft
 • Känns lite kletig

Biotherm Beurre De Levres

Får du aldrig bort fnaset på dina läppar? Då kan detta läppbalsam från Biotherm vara lösningen. Akacia-trädets socker innehåller biologiska ämnen som tillsammans med vegetabiliska oljor minimerar torra hudceller och återfuktar så du ska få mjukare läppar.

Priset kanske kan tyckas lite mycket, men då får man tänka på att den innehåller 13 ml till skillnad från de 4 ml vanliga stiftbalsam oftast kommer med.

Fördelar

 • Motverkar fnasiga och nariga läppar
 • Återfuktar och mjukgör
 • Mycket produkt

Nackdelar

 • Någorlunda dyr
 • Tråkig förpackning
 • Kan bli lite kladdig

Burt's Bees Lip Balm

Detta läppbalsam kommer i olika smaker/dofter som alla är ekologiska. Ett näringsrikt balsam som inte torkar ut dina läppar och räcker länge då man inte behöver använda mycket produkt för att läpparna ska känna sig återfuktade.

Om man gillar fruktiga dofter som behåller doften ett bra tag ska man välja detta läppbalsam.

Fördelar

 • Ger en fin men neutral färg
 • Återfuktar och mjukgör
 • Dryg

Nackdelar

 • Dofterna kan ha en bismak
 • Lägger sig på ytan

Idomin Läppbalsam

Det är nog ingen som aldrig har provat idomin läppbalsam eller har en kompis som använder det. Det är inte heller så konstigt då den har blivit lite av en klassiker i Sverige med återfuktande oljor, vitamin E, och zink.

Med hela 25 ml håller den dessutom ett bra tag och priset är heller inte svåröverkomligt. En klassiker som aldrig går ur tiden.


Produkter som utgått

Dermalogica Climate Control Lip Treatment

Om du inte kan få bukt på torra och fnasiga läppar i vilket väder du än befinner dig kan detta läppbalsam från Dermalogica vara svaret. Det är speciellt utformat för att passa i alla klimat, vilket är perfekt för dig som är bosatt i Sverige.

Skyddande och näringsrika ingredienser som sheasmör, havreextrakt, och vitamin E hjälps åt att förstärka dina läppars naturliga försvar.

Detta balsam är perfekt om du går runt och lider med spruckna läppar under vinterhalvåret eftersom den innehåller återfuktande ämnen som dessutom skyddar dina läppar mot extrem värme eller kyla.

Även med denna produkt behöver man inte använda mycket för att det ska räcka länge och det gnids enkelt över läpparna och in under skinnet.

Fördelar

 • Verkar bra i alla klimat, både värme och kyla
 • Motverkar torrhet och fnas
 • Näringsrikt och skyddande

Nackdelar

 • Dyr
 • Klumpig förpackning
 • Lite svår att applicera

BareMinerals Pop of Passion Lip Balm

Vill du ha ett lyxigare läppbalsam med en liten färgbomb ska du välja BareMinerals Pop of Passion. Återfuktande ingredienser som passionsfrukts fröolja och vitamin E kommer samman för att du ska få så välmående läppar som möjligt.

Trots att den innehåller olja är produkten inte för oljig och man behöver dutta på ytterst lite balsam på läpparna för att det ska täcka och räcka länge.

Den kommer även i flera olika nyanser så man kan välja om man vill ha genomskinligt eller om man ha en liten pop av färg, vilket är supersmidigt om man inte vill använda läppstift men fortfarande få en fräsch finish på läpparna till sin makeup.

Balsamet kommer i stiftform med en snygg design och kommer att passa i alla hand- och sminkväskor.


Coola Liplux SPF 30 Original

Ett läppbalsam i den sanna andan av läppbalsam - den har ingen doft eller färg, men oj så många bra egenskaper den har! Denna är det verkligen bara att gå och köpa och ni kommer förstå varför.

Till och börja med har den solskyddsfaktor 30, vilket kommer hålla läpparna skyddade från solskador - som är så himla jobbigt - och det skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Den är otroligt fuktgivande tack vare avokado och hallonolja och sedan bidrar antioxidanter och vitaminer med vårdande och lugnande effekter. Och det känns verkligen; läpparna är så himla mjuka och återfuktade hela dagen!

Dessutom är mer än 70% av ingredienserna ekologiska och hela balsamet är allergivänlig, fri från nanopartiklar, och vattentålig under 80 minuter - ett bra val, helt enkelt!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals