Bästa leave in balsam 2024 – Tillför fukt i ditt torra hår

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det absolut viktigaste för ett välmående och snyggt hår är utan tvekan fukt. Ett trassligt och frissigt hår är i stort omöjligt att göra en snygg frisyr med.

Ju mer du behandlar håret i form av färgning, styling, och så vidare, desto mer fukt behöver du tillföra håret eftersom alla de här processerna torkar ut håret rejält.

Vissa typer av hår är också torrare än andra. Lockigt hår är ofta torrare och frissigare än rakt hår eftersom fukten och näringen från hårroten helt enkelt har en längre väg att ta sig ut i strået, vilket bidrar till att det torkar ut lättare.

Räddningen för de som vill fuktboosta är leave in-balsam. Många av oss använder ett vanligt balsam som ska sköljas ur, men som du märker kan håret ändå kännas torrt och frissigt efter det.

Vanliga balsam är heller inte gjorda för att passa alla hårtyper. Tunna hår kan lätt kännas tunga och feta efter ett vanligt traditionellt balsam.

Ett leave in-balsam eller spraybalsam är en produkt som tillför rejält med fukt till håret och som inte ska sköljas ur utan som får sitta kvar och verka i håret.

Du kan också använda ett leave in-balsam som en ren stylingprodukt. Du får då ett närande skydd som håller ända tills du tvättar håret nästa gång.

Ett leave in-balsam använder du efter hårtvätten eller i samband med att du ska styla håret. Har du ett torrt och frissigt hår som du vill jobba med är det definitivt en idé att alltid applicera leave in-balsam direkt efter hårtvätt.

Det räcker dock inte enbart, utan du måste också se över ditt val av schampo och balsam. Silikoner torkar bland annat ut håret så hårt att det är viktigt att du skippar schampo och balsam med silikoner om du har torrt och frissigt hår.

Leave in-balsamet appliceras efter att du har tvättat håret. Sedan kammar du igenom håret så att produkten fördelas jämnt över hela håret. En annan bra användning av leave in-balsam är om du har tuperat håret och behöver få det utrett ordentligt.

Det finns många leave in-balsam i sprayform som gör att du kan spraya i produkten i håret enkelt och därefter låta det sitta i och så småningom kan du börja kamma ut håret med en bredtandad kam.

Det här är i stort sett det enda sättet att reda ut ett tuperat hår på ett skonsamt sätt och det är definitivt en bra produkt att ha i skåpet och alldeles särskilt om du dessutom har torrt hår och samtidigt brukar tupera det.

Blonderade hår brukar vara väldigt drabbade av torka. Här gäller det att boosta håret med så mycket fukt det överhuvudtaget går och kan du överväga att blondera håret en nyans mindre blont är det en stor fördel för ditt hår.

Men hur du än väljer har du bättre förutsättningar att få ett någorlunda friskt och välvårdat hår om du kontinuerligt använder dig av ett bra leave in balsam om du har blonderat hår.

Premiumklassens vinnare heter Noir Essential Leave In Conditioner. Vi har även en utmärkt mellanvinnare i form av Sim Sensitive DS Leave-in Conditioner Spray.

Vår budgetvinnare heter Balmain Paris Hair Couture Leave-In Conditioning Spray och till sist har vi en specialare vid namn Sassoon Halo Hydrate Leave-in Conditioner, missa inte den spännande produkten!

Premium: Noir Essential Leave In Conditioner

Premiumvinnaren Noir Essential Leave In Conditioner är en fantastisk produkt som inte bara vårdar håret utan som också är ett utmärkt verktyg att styla håret med.

Vid första anblick kan den verka dyr, men du får väldigt mycket för pengarna och dessutom är den väldigt dryg.


Mellan: Sim Sensitive DS Leave-in Conditioner Spray

Sim har tagit fram ett leave in-balsam i sprayform som effektivt återfuktar håret och gör det smidigt och lätthanterligt att styla.

Det ger även en välkomnande boost med fukt efter hårtvätten om du har torrt och sprött hår. Det passar särskilt utmärkt till blonderade och lockiga hår som tenderar att vara extra torra.


Budget: Balmain Paris Hair Couture Leave-In Conditioning Spray

En budgetprodukt av hög kvalitet. Vi är väldigt stolta över det här bidraget eftersom den är perfekt för dig som vill prova på ett leave in-balsam och inte ännu vill satsa på en mer exklusiv produkt.

Eller för dig som av olika anledningar är på en begränsad budget; kanske pluggar du eller liknande. Då är det ett bra läge att prova den här utmärkta produkten från Balmain.


Special: Sassoon Halo Hydrate Leave-in Conditioner

Sassoon har vid sidan av sina andra exklusiva och kvalitativa hårvårdsprodukter även de tagit fram ett leave in balsam som inte gör någon besviken. Här får du UV-skydd och en produkt som du kan använda dagligen om du vill det.

Varför ska du lita på oss?

Alla leave in-balsam i det här testet provades i praktiken och av personer med olika typer av hår. Det har gett oss en god bild av hur dessa balsam fungerar i praktiken.

Vem behöver ett leave in balsam?

Om du stylar ditt hår ofta och använder mycket hårvårdsprodukter är det en mycket god idé att alltid köra ett leave in-balsam i håret direkt efter hårtvätten.

Det blir en bra grund och utgångspunkt för att sedan styla håret, vilket är något som alltid sliter på håret hur bra produkter man än använder.

Ett leave in balsam passar också för alla som färgar och bleker håret, samt för den med krulligt och lockigt hår, något som tenderar att också ge en torrare och frissigare hårtyp.

Hur kom vi fram till vilka leave in balsam vi skulle testa?

Vi provade ett stort antal leave in-balsam i olika kategorier och prisklasser och de tio bästa publicerar vi i det här testet.

Hur testade vi leave in-balsamen?

Varje jurymedlem provade ut tre stycken leave in-balsam och använde varje produkt i minst en vecka. Resultaten utvärderades och dokumenterades.

Efter att en enkät sammanställts om varje produkt kunde vi placera dem i inbördes ordning i det här testet. Inför våra test av leave in-balsam hämtade vi hem produkterna från ahlens.se, lyko.se, nordicfeel.se, och kicks.se.

Våra favoriter

Premium: Noir Essential Leave In Conditioner

Detta är ett fuktgivande och återuppbyggande leave in-balsam som dessutom har både UV- och värmeskydd! Noir Essential är framtagen för att kunna styla med, samtidigt som det är en produkt att använda efter hårtvätten.

Du kan fylla på av produkten i håret när du stylar det om morgnarna och den känns inte tung eller gör håret platt. Noir Essential innehåller bara biologiskt nedbrytbara produkter som aloe vera, vete- och silkesprotein samt druvkärneextrakt.

Produkten är också parabenfri för dem som föredrar detta. Ska du bara använda dig av en balsamprodukt, så tycker vi att du ska välja den här eftersom den är skyddande, vårdande, och utredande.

Detta gör den väldigt prisvärd plus att det tar mindre plats i badrumsskåpet om man har allt i en produkt.


Mellan: Sim Sensitive DS Leave-in Conditioner Spray

Det kräver att man gör sin research, men vi kunde till sist hitta en utmärkt produkt att utse till vinnare i mellanprisklassen i och med Sim Leave In Conditioner Spray.

Den här smidiga balsamsprayen är perfekt att styla med och den motverkar smart nog också elektriskt hår. Produkten går att använda både i handdukstorkat och blött hår.

Har du färgat hår hjälper den till att behålla djupet och färgen och ger också en vacker glans, som gör att håret ser friskt och hälsosamt ut.


Budget: Balmain Paris Hair Couture Leave-In Conditioning Spray

Balmain Paris Hair Couture Leave-In Conditioning Spray är extra vårdande för hårbotten och mjukgör även hårets yttersta skikt.

Leave in-balsamet skapar både volym och stadga som vårdar håret. Det här är en perfekt produkt att använda direkt när du ska styla håret.

Leave in balsamet motverkar statisk elektricitet och har ett inbyggt skydd som gör att den är perfekt att ha med sig till stranden. Flaskan på 50 ml är dessutom smidig att ha med sig och ryms utan problem i väskan.


Special: Sassoon Halo Hydrate Leave-in Conditioner

Sassoon Halo Hydrate Leave-in Conditioner är en leave in-mist för alla hårtyper som är både utredande och återfuktande. Förutom att använda den efter att du tvättat håret är den perfekt att använda varje dag när du behöver det och särskilt i samband med styling.

Den ger ett väldigt lätt resultat och håret blir inte tungt eller kladdig. Du får dessutom ett UV-skydd, vilket gör att det här är en produkt som är utmärkt att sätta i håret innan du ska till stranden.

Sassoon har sedan sextiotalet varit marknadsledande på hårprodukter och innovativa klippningar och har sedan decennier tillbaka en världsberömd akademi som utbildar frisörer.

Deras frisyrer är trendsättande och när de släpper nya produkter eller nya frisyrer för kommande säsong är detta en världsnyhet inom modebranschen.

Våra utmanare

Urtekram Coconut Leave In Spray-Conditioner

Urtekram är det danska ekologiska märket som är en av de få produkter på marknaden som verkligen satsar helhjärtat på ekologiska produkter. Leave in balsamet har en härlig mild doft av kokos och den bärande ingrediensen är kokosnektar, vilket gör håret mjukt.

Sprayen kan fördelas i torrt eller fuktigt hår, men notera att det här inte är en stylingprodukt och ska inte användas specifikt som skydd inför stylingen. Priset är väldigt förmånligt.


Noughty Intensive Care Leave-in Conditioner

Med 97% helt naturliga ingredienser får du här ett leave in-balsam som gör ditt hår garanterat på gott humör. De vårdande ingredienserna är sheasmör och arganolja som ger håret en boost av fukt och näring. Håret blir glansigt, starkt, och mjukt.

Noughty Intensive Care innehåller heller inga sulfater, parabener, eller silikoner och kan även användas av barn med känslig hy. Den är med andra ord perfekt att reda ut hår som trasslat sig även på de yngre familjemedlemmarna.


SachaJuan Conditioner Leave In

Leave in balsamet SachaJuan är ett spraybalsam som är en bra grund för stylingen och som reder ut och vårdar håret effektivt efter tvätten. Håret blir väldigt glansigt och ger ett friskt och starkt intryck endast efter ett par appliceringar.

Den här kan vi varmt rekommendera att man använder efter varje tvätt och sedan dagligen inför stylingen. Priset ligger på ungefär 200 kronor för 250 ml.


Davines Dede Leave In Hair Mist Leave-in Conditioner

Davines Dede Leave In Hair Mist är en mycket speciell produkt som även används av professionella frisörer på salonger. Du kan använda det som stylingredskap och många frisörer tycker om att använda det som en lotion vid hårklippning för att få ett mer exakt och jämnt resultat.

Håret får ett tillskott av mineraler och innehåller ett selleriextrakt som är extra vårdande för håret. Det är ett av de företag som har ett genomgående miljötänk, vilket är viktigt för många nu för tiden.

Deras förpackningar är återvinningsbara och företaget klimatkompenserar sin tillverkning genom att finansiera plantering och skydd av Madagaskars regnskogar.

Frågor och svar

Får man inte fett hår av ett leave in-balsam?

Leave in-balsam är framtagna och anpassade just för att kunna lämnas kvar i håret och är mycket lättare och flyktigare än ett vanligt balsam som du tvättar håret med. Det gör håret glansigt och starkt, snarare än tungt och fett.

Kan jag använda leave in-balsam istället för ett vanligt balsam?

Har du ett hår som är utsatt av väder och vind eller som du ofta stylar och färgar är det bra att använda både schampo och balsam som vanligt och sedan applicera ett leave in balsam efter detta. Det skyddar och boostar ditt hår med massor med fukt och gör att ditt hår blir mindre slitet.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals