Bästa locktången 2024 – Böljande lockar och volym

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det absolut bästa och smidigaste sättet att skapa ett hår med härliga lockar och volym är att använda sig av en locktång. Om du har en sådan i badrumsskåpet behöver du faktiskt inte gå till frisören för få en lyxig (och dyr) blow out.

Du fixar den istället hemma själv med några enkla handgrepp. Min egen locktång går bokstavligen varm här hemma. Jag använder den både till vardags och till fest.

På vardagarna använder jag den mest för att skapa volym i mitt raka hår och till fest satsar jag gärna på stora lockar a la Hollywood. Det finns knappast någon annan frisyr som känns så lyxig och glamorös.

Som vanligt är jag så klart på jakt efter den produkt som ger absolut bäst resultat och denna gång är det alltså ett antal locktänger som ska synas under luppen.

Till min hjälp har jag naturligtvis tagit en duktig testpanel. Jag hade dessutom extra tur denna gång och fick med mig inte mindre än tre frisörer i panelen. Efter att ha lockat, testat, och tittat på olika tängers funktioner kom vi till slut fram till några riktiga favoriter.

I premiumklassen föll vi för fantastiska Curling Wand från Balmain. I mellanprisklassen blev favoriten ROD VS3 Från HH Simonsen och budgetvalet blev BabyLiss PRO 180.

Vi hittade också en specialtång som vi verkligen tyckte var värd ett alldeles eget omnämnande, nämligen BabyLiss Curl Secret. Läs vidare för alla recensioner.

Premium: Balmain Curling Wand

Att den här locktången egentligen är utformad för proffs märks tydligt när vi använde den. Aldrig har vi fått snyggare lockar och volym så enkelt. Vi gillar speciellt att tången är keramisk och därför har en jämn värmeyta.

Den har också flera värmeinställningar som gör att tången kan användas mycket flexibelt. Vill du investera i en tång som ger ett riktigt proffsresultat är denna exakt rätt val för dig.

Fördelar

 • Lyxig och proffsig
 • Snyggt och blankt resultat
 • Ergonomiskt och behagligt handtag

Nackdelar

 • Dyr
 • Stor cylinder försvårar användning

Mellan: HH Simonsen ROD VS3

För den som söker en tång som kan ge perfekta, naturliga lockar med bra stuns är denna tång fantastisk. Den konformade spetsen gör att lockarna får en naturligt varierande storlek.

Eftersom tången är helt slät och dessutom helt teflonbelagd finns heller ingen risk för att ostyriga hårstrån fastnar. I testpanelen tycker vi att denna tång ger ett helt otroligt resultat, speciellt i förhållande till det relativt låga priset.

Fördelar

 • Naturligt och hållbart resultat
 • Jämn värme över hela cylindern

Nackdelar

 • Någorlunda dyr

Budget: Babyliss Pro 180 Sublime Touch

Ska man behöva vända ut och in på plånboken för att kunna få de perfekta lockarna? Nej, det behöver man sannerligen inte när det finns budgettänger som BabyLiss Pro.

Med hela 10 temperaturinställningar och Sublime touch beläggning på tången kan man få de perfekta lockarna helt individuella för just dig.

Fördelar

 • Ger intensiva lockar
 • Passar framförallt tunnare/ kortare hårtyper
 • Ett flertal temperaturer

Nackdelar

 • Tar något längre tid att använda på tjockare hår

Special: BabyLiss Curl Secret

Handen på hjärtat: Visst kan det vara lite jobbigt att behöva arbeta så mycket med håret när det är dags för lockning? Det slipper du helt med BabyLiss Curl Secret. Detta är nämligen en helt automatiserad locktång som sköter hela processen själv.

Trots att vi i testpanelen var skeptiska först föll vi sedan pladask för denna smarta innovation. Den lämnar håret vackert lockigt på enklast möjliga sätt.

Fördelar

 • Automatisk
 •  Effektiv och enkel användning
 •  Hållbara lockar

Nackdelar

 • Kan vara lite svår att använda i början
 • Dyr

Varför ska du lita på oss?

Om du skulle fråga någon som känner mig vilken del av min kropp som jag är mest stolt över skulle de med största sannolikhet svara håret. Mitt hår är verkligen min stolthet och jag låter aldrig produkter som inte är bra komma i närheten av det.

Jag kan helt ärligt säga att jag lagt en betydande del av min tid på att komma fram till vad som är bra och vad som är dåligt för håret. Jag är helt enkelt lite av en hårexpert om jag får säga det själv.

Trots att jag är väldigt intresserad av hårvård är jag dock ingen frisör, därför var det viktigt för mig att få med några riktiga proffs i min testpanel. Jag hade tur och lyckades övertala hela tre av mina frisörvänner att delta i testet av locktänger.

De övriga fyra som deltog i testet är precis som jag riktiga hårnördar som går i spinn av stylingprodukter och hårvård. Vi har dessutom alla väldigt olika hårkvalitet vilket gör testet ännu mer tillförlitligt.

Vem behöver köpa en locktång?

Det är lätt att tro att bara den med långt hår har nytta av en locktång, men inget kunde vara mer fel. Även i korta hår kan man skapa riktigt snygga frisyrer med hjälp av en bra locktång. Vad sägs till exempel om mjuka lockar a la 20-tal eller ett busigt kort burr?

Om du tycker att ditt hår känns trist och tråkigt kanske det inte är en tripp till frisören du behöver, istället kan en locktång erbjuda den förändring du längtar efter.

Idag finns många olika typer av locktänger som gör att du kan forma olika sorters lockar, något som gör att du kan variera frisyren i det oändliga.

Vill du ha många stylingmöjligheter är en locktång helt enkelt ett måste. Kom bara ihåg att du alltid får bäst resultat med ett välskött hår.

Hur kom vi fram till vilka locktänger vi skulle testa?

Precis som med många andra produkter i kategorin skönhet råder det inte direkt brist på olika typer av locktänger ute i butiker.

Det finns mängder av produkter med olika funktioner och specialiteter. Man kan till exempel välja mellan keramiska tänger och sådana som ger en lockar med hjälp av varmluft.

Eftersom lockigt hår nu är hetare än någonsin är det ganska enkelt att hitta de populäraste modellerna genom att läsa bloggar, modemagasin, och titta på Youtube.

Vi bestämde oss därför för att ta med några av de mest omtalade locktängerna i vårt test för att se om de höll måttet. Det fanns också en hel del tänger med speciella funktioner ute i butikerna.

Eftersom vi i testpanelen är extremt nyfikna på nyheter valde vi även att testa några av dessa. Till slut hade vi samlat ihop hela åtta locktänger som skulle undersökas in i minsta detalj.

Locktängerna hämtade vi från de populära webbutikerna nordicfeel.se, cocopanda.se, lyko.se, kicks.se, och ahlens.se.

Hur testade vi locktängerna?

Vad krävs av en locktång för att den ska vara riktigt bra? Jo, den behöver skapa snygga lockar, vara enkel att använda, och dessutom ge ett hållbart resultat.

För att undersöka hur de locktänger vi valt att undersöka fungerade träffades vi först hemma hos mig och gjorde ett första test.

Här hade vi extremt stor nytta av deltagarna i testet som arbetar som frisörer. Eftersom de har större kunskap kunde de lämna riktigt värdefulla åsikter om de olika tängerna.

När detta moment var klart fick alla ta med sig två locktänger hem och använda under två veckor, en modell under varje vecka.

Efter att dessa två veckor hade passerat hade vi hittat tre locktänger i olika prisklasser som blivit våra favoriter. Dessutom hade vi också hittat en till tång som var värd att ge ett extra omnämnande.


Våra favoriter

Premium: Balmain Curling Wand

Tänk att få använda samma typ av locktång som proffsen använder, det vore väl en dröm? Det är precis vad du får om du väljer Balmain Curling Wand, tången som blev vår vinnare i premiumklassen.

Det finns många anledningar till att vi älskade denna tång. Det första är naturligtvis resultatet. Denna tång lämnade oss med extremt snygga, blanka, och hållbara lockar.

Anledningen till det fantastiska resultatet är den keramiska tången som håller otroligt jämn värme. Annars är det väldigt vanligt att locktänger blir olika varma på olika ställen, något som kan skada håret och ge ett ojämnt resultat.

Vi tycker också om att tången har olika värmeinställningar så att man själv kan välja den som passar bäst. Med hjälp av en så kallad anti slip-spets ligger också håret säkert kvar på tången.

Även handtaget är mycket välgjort och har en ergonomisk form som gör att tången ligger säkert i handen.

Fördelar

 • Lyxig och proffsig
 • Snyggt och blankt resultat
 • Ergonomiskt och behagligt handtag

Nackdelar

 • Dyr
 • Stor cylinder försvårar användning

Mellan: HH Simonsen ROD VS3

Alla önskar sig naturliga och hållbara lockar, något du verkligen också får med ROD VS3 från HH Simonsen. Med hjälp av den konformade spetsen får lockarna ett livligt och naturligt utseende.

En annan funktion som vi verkligen gillar är att spetsen på tången både är teflonbelagd och oljebehandlad. Det gör att värmen sprids extremt jämt. Dessutom glider håret bra mot tången och riskerar inte att fastna.

Denna tång har även hela fem olika värmeinställningar, vilket gör att du kan anpassa den helt efter dina behov. När det är bråttom att få till frisyren är det också bra att veta att tången värms upp väldigt snabbt.

Fördelar

 • Naturligt och hållbart resultat
 • Jämn värme över hela cylindern

Nackdelar

 • Någorlunda dyr

Budget: Babyliss Pro 180 Sublime Touch

Med denna locktång från Babyliss kan du vara säker på att du får en prisvärd och kvalitativ produkt som verkligen gör ett bra jobb. För ett riktigt generöst pris får du en kvalité som mäter sig med många av de betydligt dyrare modellerna på marknaden, vilket bara det säger att denna är värd att testa.

Vad gäller dess funktion så är denna lite smalare, vilket gör att den passar bäst för kortare eller tunnare hårtyper som har svårt att få en hållbar form med tjockare tänger. Såklart kan denna användas på alla hårtyper, men den är extra smidig för just finare hår. Den ger tydliga och spänstiga lockar som ser snygga ut samtidigt som de blir följsamma.

Något vi uppskattar är att du själv kan välja mellan några olika temperaturer, just för att du ska kunna anpassa värmen efter önskat resultat och hårtyp. Locktången värms upp snabbt och du får ett riktigt fint resultat på ett kick.

Fördelar

 • Ger intensiva lockar
 • Passar framförallt tunnare/ kortare hårtyper
 • Ett flertal temperaturer

Nackdelar

 • Tar något längre tid att använda på tjockare hår

Special: BabyLiss Curl Secret

BabyLiss Curl Secret är något så fantastiskt som en helt automatisk locktång. Med denna är det slut med obekväma ställningar och onda armar framför spegeln eftersom den lockar håret nästan helt utan att du behöver göra något jobb själv.

Den enda insats du egentligen behöver göra är att leda in en test hår i tången, sen gör den hela jobbet själv och ut kommer en perfekt lock.

Till testpanelens glädje gav denna tång riktigt tjusiga lockar som höll bra, det är ju annars vanligt att något som låter för bra för att vara sant ofta gör en besviken. Det är dock inte någonting du behöver oroa dig för med denna tång.

Som man kanske kan förstå kostar detta lyx lite mer än andra vanliga modeller - men så smidig och bra tycker vi!

Fördelar

 • Automatisk
 •  Effektiv och enkel användning
 •  Hållbara lockar

Nackdelar

 • Kan vara lite svår att använda i början
 • Dyr

Tänk på detta när du använder en locktång

Det spelar ingen roll hur bra den tång du använder är om du inte har ett välskött hår. Det är därför viktigt att du vårdar ditt hår med bra schampo, balsam, och inpackning. Du bör också klippa topparna med jämna mellanrum för att hålla håret i god kondition.

Eftersom värme alltid sliter på håret är det också viktigt att du använder ett bra värmeskydd som skyddar de ömtåliga hårstråna från värmepåverkan. Följer du bara dessa råd kan du använda din tång flitigt utan att ditt hår bli skadat.


Våra utmanare

Det visade sig finnas en lång rad riktiga pärlor i locktångsvärlden. Man kan helt klart säga att utvecklingen har gått framåt sedan man stod och kämpade med för varma tänger eller intrasslade toppar. Här är de övriga favoriterna vi sprang på i vårt test.

GHD Curve Tong Classic Curl

Här har vi en riktig storfavorit hos många, och även hos oss. Den är väldigt lätt och smidig att använda, den är snabb och den känns och ser lyxig ut.

Vad gäller resultatet så blir det väldigt bra, lockarna blir fina och glansiga, och de håller sig på plats länge. Du kan enkelt variera intensitet och storlek genom att arbeta mer eller mindre med tången, vilket uppskattas för användning vid olika tillfällen.

Prislappen tillhör den dyrare kategorin, men med tanke på att du får ett otroligt kvalitativ och proffsig locktång känns det absolut värt. Den håller ditt hår i form, den sliter inte och den är enkel. Se bara till att vara försiktig så du inte bränner fingrarna. 

Fördelar

 • Känns lyxig
 • Stadig och enkel att använda
 • Ger ett riktigt fint och hållbart resultat

Nackdelar

 • Dyr
 • Kan vara svårt att få intensiva lockar

Remington Advanced Color Protect CI86X5

Denna locktång är speciellt utvecklad för att inte slita lika mycket på färgbehandlat och slitet hår, vilket dess namn också tyder på. 

Det innebär det att den här locktången är gjord med en avancerad teknik med en skyddande ”beläggning”, för att det färgade håret ska få möjligheten att behålla sin intensitet trots att du lockar eller stylar det. 

Beläggningen innehåller sheasmörolja och ett UV-filter för att ditt hår ska se, kännas och hålla sig hälsosamt och friskt även efter användning, vilket i sin tur minskar frissighet, statiska hårstrån och avbrutna toppar. 

När du gör en lock så förs det liksom över en typ av balsam (i mikroformat) från tången till ditt hår, just för att resultatet ska bli glansigt men också för att ett färgat hår ska bevaras samtidigt.  

Utöver det så kan du skapa riktigt fina och varierande lockar med denna, där du själv kan välja intensitet och storlek genom att använda olika tekniker. Lockarna känns fasta, de håller länge och de ser riktigt proffsiga ut. En annan smart funktion är att locktången ändrar temperatur under tiden, där den anpassar sig efter ditt hår. 

Fördelar

 • Skonsam och skyddande för håret
 • Minskad frissighet
 • Hållbart resultat

Nackdelar

 • Dyr

Cera CeraCurly

Här har ni en locktång från Cera, denna vid namn CeraCurly (passande nog). Denna variant är vad du kallar för en keramisk locktång, vilket innebär att den är gjord i ett material som gör den lättare att använda och att resultatet blir mindre frissigt och mer glansigt. För att göra det enkelt så innebär det alltså att denna är bra och ger ett fint resultat.

Det som vi gillar med detta är att håret känns sådär fylligt och stort utan att se konstigt ut när du använder denna. Dock är det svårare att få till med kompakta och tydliga lockar, vilket i sig påverkar resultatet och hållbarheten lite negativt. Men, det blir definitivt fint och passar bra till vardags. 

Smarta funktioner adderar till prisvärdheten, så som att sladden är hela 3 meter lång och går att rotera, samt att det finns 30 olika värmelägen för olika behov.

Fördelar

 • Lång roterbar sladd
 • Många värmelägen
 • Inte för hög värme

Nackdelar

 • Lite långsam på att bli varm

Remington Pearl CI9532

Denna locktång från Remington är en uppskattad produkt hos många där ute, inte bara för att den är väldigt lätt att använda, utan även för att den ger naturliga men väldigt fina lockar. 

Oavsett om du har lockat håret en miljard (ungefär…) gånger förut eller om du är nybörjare på det här med lockigt hår så kommer du med denna ta dig en lång väg utan smärre problem. Den är smidig, enkel och bra. 

Något du däremot bör veta om att är att cylindern på denna är rätt tjock, närmare bestämt hela 32 mm. Det innebär att du kan göra stora och fylliga lockar för att få ett fint och naturligt svall, men om du är ute efter lite mer krut och ett mer synligt resultat bör du välja en annan variant. 

Däremot är den utformad för att vara lätt att använda, och det krävs inte mycket kunskap eller någon speciellt teknik för att du ska få mjuka fina lockar genom att bara vrida håret runt cylindern. Kort och gott är den bra, den funkar alltid och ger ett riktigt härligt resultat. 

Fördelar

 • Ger ett naturligt och mjukt resultat
 • Lätt att använda
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Lockarna håller inte så länge

GHD Soft Curl Tong

Detta är en tång som känns väldigt exklusiv och dessutom lämnar håret med väldigt vackra lockar. För den som är ute efter ett härligt Hollywoodsvall med stora och luftiga lockar är denna ett riktigt bra val.

Ett extra plus är att tången kommer i en snygg förvaringsväska som gör den extra smidig att ta med på resan. På så sätt slipper du någonsin vara långt ifrån det perfekt lockiga håret.

Fördelar

 • Känns lyxig och exklusiv
 • Medföljer förvaringsväska vid köp
 •  Ger en naturligt, mjuk och följsam look

Nackdelar

 • Svår att anpassa intensitet i lockarna
 • Dyr
 • Lockarna håller inte så länge

Cloud Nine Waving Wand Hair Curler

Är du ute efter en perfekt så kallad beach look med härligt naturliga lockar är denna tång din bästa kompis. Den har många smarta funktioner såsom steglös värmekontroll och automatisk avstängning efter 30 minuter.

Tången har också en alldeles unik teknik för temperaturreglering. Den gör att du inte alltid behöver ha extrem hetta för att kunna göra riktigt snygga frisyrer. Som bekant sliter värme ganska mycket på håret. Detta var därför en funktion vi i testpanelen älskade.

Fördelar

 • Naturligt resultat
 • Automatisk avstägning
 • Temperaturreglering för minskat slitage

Nackdelar

 • Något högt pris

Björn Axén Genius Curler

Vem älskar inte perfekta korkskruvslockar? Det är något som går utmärkt att skapa med locktången från Björn Axén. Speciellt med denna tång är att den har en slät beläggning som gör att håret glider fint mot tången och risken för trassel minimeras.

Vi gillar också att tången har ett automatiskt läge som känner av längden på ditt hår och anpassar locken därefter, samtidigt som du kan stänga av funktionen och locka manuellt på tre olika värmelägen. Storleken ligger på 25 mm.

Fördelar

 • Det automatiska läget!
 • Snabb uppvärmningstid
 • Lång sladd

Nackdelar

 • Lätt att råka bränna sig

OBH Nordica Touch Curler

Om du har ett riktigt långt hår kommer du att älska Touch Curler från OBH Nordica. Den har nämligen en extra lång spets som gör att du får plats med mycket hår. Eftersom tången är keratinbelagd lämnar den också håret glänsande och spänstigt efter styling.

Med hjälp av LCD-display med touchfunktion ställer du enkelt in önskad temperatur när det är dags att locka håret.

Fördelar

 • Spänstiga och hållbara lockar
 • Värmeinställning via display

Nackdelar

 • Lite svår att använda på kortare och tunnare hår
 • Lätt att bränna sig 

Frågor och svar

Vad är en locktång?

En locktång används för att skapa lockar i håret. Det finns locktänger som ger stora lockar eller mindre lockar, men också de som kan göra både och. 

Hur ofta behöver man byta locktång?

Man behöver inte byta locktång förrän den slutar fungera eller börjar bli dålig, vilket ofta tar många år. Hur länge locktången håller beror förstås mycket på hur ofta den används, men många locktänger kan hålla i uppåt 10 år eller ännu längre.

Vad kostar en locktång?

Det finns locktänger som kostar runt hundralappen, men också de som kostar långt över 1000 kronor. Priset är till stor del beroende på vilket märke man väljer.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals