Bästa nästrimmern 2024 – Smidig borttagning av oönskad ansiktshårväxt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Alla har vi ju hår i näsan. Visserligen har en del mer än andra och speciellt har män mer hår än kvinnor. När män kommer lite högre upp i åldern brukar man märka att det växer hår lite varstans som det inte gjorde förut.

Det kan vara skönt att få bort denna oönskade hårväxt och en del kör pincettvägen. Det är verkligen effektivt, men kan kanske vara lite för smärtsamt för en del.

En nästrimmer är alltid ett smidigt val och det som är det bästa med det är ju ofta att de kommer som en kombinerad trimmer för både näsa och öron. Tillochmed ögonbryn, polisonger, och muschen går att trimma om man så vill!

En nästrimmer kan användas av både kvinnor och män och jag känner kvinnor som tycker att en universal nästrimmer är bra till exempelvis fjunet på överläppen eller de verkligt håriga polisongerna.

Sedan känner jag också män som frekvent använder sig av en nästrimmer för att grooma sig och som tycker att det är en supersmidig och snabb process att hålla håret under kontroll. Och med den rätta nästrimmer är det verkligen det!

Så för detta test har vi gett oss på nästrimmers och de har testats av både män och kvinnor. Vår premiumfavorit blev ingen mindre än Remington Nose & Detail Trimmer.

OBH Nordica Nose Trimmer AttraXion tog hem vinsten i mellanprisklassen medan Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer blev segraren i budgetklassen.

Ännu en Remington fick vi med på prispallen i form av vår specialare Nano Series NE3455 Groom Essentials. Läs vidare för utförliga recensioner av alla produkter för att hitta nästrimmern för just dig!

Premium: Remington Nose & Detail Trimmer NE3870 E51

En premiumvinnare som testpanelen faktiskt inte fick nog av. Den kan användas till både näshår, öronhår, ögonbrynshår, och skäggväxt. Det ingår en speciell kam som gör att man kan trimma till precision.

En speciell nanosilver-beläggning bidrar med antimikrobiella egenskaper som gör att trimmern hålls bakteriefri och bladsystemet är skonsamt mot huden samtidigt som den gör trimmern enkel att rengöra. Full pott, helt enkelt!


Mellan: OBH Nordica Nose Trimmer AttraXion

En användarvänlig och effektiv nästrimmer från OBH Nordica som kommer med två trimmerhuvuden och ett skärsystem för den mer detaljerade rakningen och hårborttagningen.

Lika enkel som den är att använda är den att rengöra - skölj den endast under vatten så hålls den ren och fin. Den kommer med ett litet skyddslock och ett förvaringsställ för hygienisk och säker förvaring.


Budget: Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer

Precis som namnet förmedlar kan du använda denna trimmer från Remington till näsa, öron, och ögonbryn, men också till dina polisonger och mustaschen.

Klippsystemet är vertikalt, vilket bidrar till att du kan ha ett och samma verktyg till alla ovanstående hårområden och fortfarande få det att se lika snyggt ut. Och till ett budgetpris dessutom!


Special: Remington Nano Series NE3455 Groom Essentials

Ett helt set med pincett, nagelklippare- och fil, väska, och tillbehör. Såklart får du med näs- och örontrimmaren som har ett vertikalt huvud och dessutom är dubbelsidig.

Även här har vi ett nanosilverhölje på trimmern som förhindrar att bakterier uppstår och växer där. Bladsystemet är också skonsamt för huden och apparaten är väldigt greppvänlig.

Varför ska du lita på oss?

Eftersom produkterna kan användas av både kvinnor och män har vi gått tillväga på ett litet annorlunda sätt än vanligt när det gäller att testa dessa trimmers.

Jag har samlat ihop åtta stycken par - med mig och min man har vi alltså varit nio stycken par - som gärna ville prova trimmers. Det kanske kan tyckas lite äckligt att prova samma trimmer, men är man ett par så är man, haha!

Plus att vi såklart har rengjort dem noga efter alla användningar. Detta ville vi göra eftersom vi tyckte att testet skulle utföras snabbt och effektivt på detta sätt och paren kunde jämföra och prata om produkten just där och då.

Vem behöver köpa en nästrimmer?

Har du oönskat hårväxt i din näsa eller öron kan det vara smart att införskaffa sig en nästrimmer. Oönskad hårväxt kan vara allt från att håret växer vilt långt ner till läppen eller du kanske bara har mycket och tjock hårväxt.

Det kan såklart vara lite jobbigt socialt eller så kanske du bara tycker att det är ohygieniskt. Vilken anledning du än vill bli av med håret så kommer en nästrimmer att vara till stor hjälp.

Dessutom fungerar de oftast att använda för oönskad hårväxt i öronen, runt polisongerna, runt mustaschen, eller varsomhelst i ansiktet.

Hur kom vi fram till vilka nästrimmers vi skulle testa?

Här har vi kollat både i onlinebutiker och i olika landbaserade butiker eftersom det alltid är skönt när någonting är lättillgängligt. Vi har fått tips från både personal och nära och kära som använder sig av nästrimmers.

Vi har läst otaliga kundrecensioner och produktbeskrivningar för att komma fram till vilka vi ville prova. Dessa hämtades sedan hem från onlinebutikerna nordicfeel.se, lyko.se, och nicebeauty.se.

Hur testade vi nästrimmerna?

Som sagt har vi varit nio stycken par, alltså 18 stycken personer allt som allt, som har testat trimmerna. På så sätt har både män och kvinnor testat de olika produkterna och trots att de kanske mest är avsedda för män är det många kvinnor som har fått bra resultat.

De har såklart testats på näshåren, men också lite varstans där märket själv säger att den kan användas. I våra placeringar av produkterna har vi tagit saker som pris, hållbarhet, effektivitet, material, och rengöring i beaktande.

Våra favoriter

Premium: Remington Nose & Detail Trimmer NE3870 E51

Denna näs- och detaljtrimmer från Remington är verkligen någonting extra och en premiumprodukt man inte behöver lägga ut alltför mycket för. Denna kan du använda till mycket men speciellt till näsa, öron, ögonbryn, skägg, och polisonger.

Den kan såklart användas av både män och kvinnor men det är nog främst män som intresseras av denna eftersom den kan användas till absolut allt i form av oönskad hårväxt i ansiktet.

Exempelvis är det dubbelsidiga verktyget vinklat så att man kommer åt enkelt både i näsan och öronen. Sedan kan du snabbt byta till det medföljande trimmerhuvudet som har en kam som kan justeras så att du kan formge dina polisonger.

Det testpanelen tyckte bäst om var nanosilver-beläggningen, som dessutom är antimikrobiell, som tillsammans med systemet Active BladeClean bidrar till att trimmern hålls fri från bakterier och att den är enkel att rengöra.

Det är en väldigt smidig apparat som inte irriterar huden och man kan även använda den i duschen, vilket var en stor fördel för många. Dessutom är greppet ergonomiskt och det känns verkligen när man jobbar med den.

Den är batteridriven där ett litiumbatteri ingår och den har också 2 års garanti. Denna nästrimmer är ett självklart val för den som vill ha ett och samma verktyg till den oönskade hårväxten i ansiktet.


Mellan: OBH Nordica Nose Trimmer AttraXion

Även denna trimmer från OBH Nordica är batteridriven, vilket många tyckte var en riktig fördel så man slipper hålla på med sladdar hit och dit. Den har även ett litet ställ man kan ställa den i, vilket vi uppskattade väldigt mycket.

Här får man två trimmerhuvuden som är utbytbara och ett vertikalt skärsystem som ska användas när man vill få till den där detaljerade formgivningen. Och du kan lita på att det är ett precisionsverktyg!

Nästrimmern har också en lampa inbyggd i konstruktionen så att man verkligen kan se vad man gör. När man är klar är det bara att skölja trimmern under vatten och den är som ny. Ibland kanske man behöver ta till en trasa, men rengöringen är superenkelt.

Den kommer också utrustad med en skyddshylsa så att den inte blir smutsig när den inte användas och ackumulerar bakterier. Den kan verkligen rekommenderas till alla som vill ha en pålitlig nästrimmer!


Budget: Remington Smart NE3150 Nose, Brow, Ear Trimmer

Alla gillar vi väl produkter som är smarta, praktiska, och som inte kostar skjortan. Är det detta du är ute efter i din jakt på nästrimmer har du nog garanterat hittat rätt med detta alternativ.

Denna kanske inte har några fiffiga extra huvuden eller kammar som medföljer, men dess användningsområde sträcks till både näsa, öron, ögonbryn, mustasch, och polisonger.

Det är alltså perfekt för dig som vill ha ett verktyg till alla hårområden. Den sköts enkelt av batterier och den har en lagom storlek så att den är skön att jobba med för personer med både stora och mindre händer.

Man sköljer den enkelt i rinnande vatten för att rengöra den och det var sällan testpanelen behövde göra mer än så.


Special: Remington Nano Series NE3455 Groom Essentials

Vår specialare är även den från Remington och här får man ett helt kit. Det som ingår är en dubbelsidig näs- och örontrimmer, pincett, nagelfil, nagelklippare, sax, två tillbehörskammar, resefodral, och ett AA-batteri.

Så du kan ju själv se att det kommer bli enkelt att hålla sig groomad med detta kit. Vi tycker speciellt om att det kommer en pincett som kan användas om man ser något hårstrå som är för krångligt att ta bort med trimmern.

Precis som vår premiumvinnare kommer denna trimmer med nanosilverhöljet med antimikrobiella egenskaper så att du kan vara säker på att trimmern hålls bakteriefri och att inga bakterier kommer växa där.

Detta känns extra skönt eftersom man vet att det minskar risken för hudirritationer. Men var noga med att skölja huvudet och alla kammar efter användning.

Även denna är enkel att jobba med och här kan man verkligen få en precisionsupplevelse. Det är tillochmed en gnutta billigare än premiumalternativet.

Våra utmanare

Tweezerman Nose Hair Trimmer

Här har vi en praktisk trimmer från Tweezerman där bladen har designats på det sättet att de inte kommer i kontakt med huden när den används och skonar därför näsan från att få hudirritationer.

Trimmern drar inte heller i håret utan klipper helt enkelt av dem utan obehag för dig. Detta är ett bra val för dig som reser eller behöver ta med trimmern mycket. Priset ligger också bra i plånboken.


Philips Hygientrimmer NT3160/10

Med Philips hygientrimmer trimmar du enkelt bort håren från de områden du önskar i ansiktet tack vare designen som är vinklad på denna trimmer. Detta betyder också att håren inte dras ut, utan verkligen trimmas bort.

En ProtecTube-teknik har också använts vilket betyder att bladen har ett tunt skydd som bidrar till en skonsam upplevelse för dig och att du undviker hudirritationer.

Det du får med i köpet är ögonbrynskam x 2, skyddskåpa, och ett AA-batteri. Allt som allt är även detta ett väldigt bra alternativ.


Babyliss H210E Näs/Öronhårstrimmer

Här har vi en cirkulär trimmer från Babyliss som kan användas för näs- och öronhår. En skonsam teknik har använts så att håret inte ska dras ut eller obehagligt fastna mellan blad i trimmern.

Huvudet kan tas bort för enkel rengöring och det ingår ett AA-batteri. Nästrimmern från Babyliss kostar till och med under 200 kronor.


Panasonic Ear- and Nose Trimmer ER GN30 K503

Denna trimmer från Panasonic är utrustad med blad som är tillverkade av rostfritt stål som då blir allergifria. Den innehåller också en ‘Dual Edge Blade’-teknik som gör att du kan trimma hår som är 0,5 mm utan att det gör ont eller drar i håren.

Dessutom är den enkel att rengöra då den innehåller systemet ‘Vortex Cleaning’ som innebär att hela apparaten rengörs när du sköljer den under vatten. Den kan också med fördel användas i duschen.


Produkter som utgått

Babyliss Nose & Ear Trimmer 2 Blades

Babyliss Nose Trimmer 2 Blades

Vår sista trimmer är ännu en från Babyliss och är den enda trimmern vi har haft med i testet som säger sig kunna trimma bikinilinjen samtidigt som man kan trimma håret i näsa, öron, nacke, ögonbryn, mustasch, och polisonger. Phew!

Här snackar vi en effektiv liten rackare! Man får med två blad - ett mindre blad för ansiktshår och ett större för kroppshår - och ett AAA-batteri. Vårat par som provade denna blev positivt överraskade över hur effektiv den var.

Speciellt att det gick relativt bra att trimma bikinilinjen samtidigt som öronhåren försvann precis som man ville, haha! Allroundverktyget kostar runt 260 kronor, vilket vi tyckte var helt okej med tanke på att man får ett verktyg för många användningsområden.

Frågor och svar

Hur använder jag en nästrimmer?

När du har landat på vilken nästrimmer du vill ha och äntligen har fått hem den är det ju dags för användning. Eftersom det kan variera från produkt till produkt är det viktigt att du läser de medföljande användarinstruktionerna.

Använd sedan ett rum - badrummet om det går - med bra ljus och en spegel som har förstorning. Detta kan vara skönt eftersom du annars eventuellt måste luta dig in mot badrumsspegeln för att se ordentligt vilket inte är bra för ryggen.

Detta kanske låter konstigt, men som med allt annat när det kommer till skönhet, se till att du har en ren näsa. Detta betyder att du kanske måste snyta dig.

Tvätta sedan näsan med en varm och våt tvättlapp. Detta är bra eftersom det tar bort all smuts och snorkråkor du kan ha i näsan som kommer vara ivägen när du vill trimma.

För nästrimmern sakta till kanten av din näsborre och slå på trimmern. Börja försiktigt med håret som är längst ner och arbeta dig uppåt. Gå så långt upp tills du inte längre kan se håren när du kollar rakt fram.

En sak att lägga märke till när du trimmar ditt näshår är att inte trimmar för mycket eftersom hår i näsan faktiskt fyller en funktion och det är att skydda näsan från bakterier och damm. Så lite trimning är bra, men kom ihåg att behålla en del.

Gör det ont att använda en nästrimmer?

Nej, vanligtvis inte. Emellanåt kan det hända att trimmern drar ut ett hårstrå, som med en pincett, men oftast är det en smidig process som inte känns alls. Det gör inte ont eftersom trimmern inte tar håret från roten, utan bokstavligt talat trimmar håret.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals