Bästa nattkrämen för mogen hud 2024 – Återhämtning och förnyelse

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Mogen hy behöver alltid extra vård och omsorg. Det är mycket viktigt att man väljer en kräm som är avsedd för just sin egen hy och att man tar sig tid att titta igenom innehållsförteckningarna på produkterna.

En ung hy kan klara av de flesta hudvårdsprodukter och behöver egentligen inte mycket för att hålla sig fräsch och med lyster, men allt eftersom åren går blir läget annorlunda och man måste lägga ner lite mer tid och omsorg på att få huden att må bra.

Vid 35 plus börjar man märka en markant skillnad och den riktigt stora skillnaderna för de flesta sker, om inte förr, så vid klimakteriet. Hud och slemhinnor kan bli extremt torra och sköra och få stort behov av extra vård och omsorg.

Att ha en riktigt rik och generös nattkräm som kan jobba medan man sover är en väldigt bra utgångspunkt att ha när det gäller hudvård. Har man väldigt torr hy kan det också vara en bra idé att under en period använda nattkräm som dagkräm.

I dagens test har vi en premiumvinnare som heter J.One Hana Cream. Mellanklassens segrare blev utmärkta Weleda Pomegranate Firming Night Cream.

L'Oréal Paris Revitalift Filler Night Cream är vår fina budgetprodukt och missa inte vår specialare, den heter Shiseido Bio-Performance Liftdynamic Cream.

Premium: J.One Hana Cream

En mycket exklusiv kräm som ger en lyxig känsla vid användning, tack vare de små kapslarna som man krossar i handen och som innehåller den exklusiva kräm man applicerar i ansiktet.

Produkten ingår i en hel hudvårdsserie. Man behöver dock inte använda krämen med de andra produkterna i serien, den är också perfekt att använda som en vanlig nattkräm i sig.

Fördelar

 • Effektiv
 • Exklusiv

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Weleda Pomegranate Firming Night Cream

Weleda nattkräm med granatäpple är inte bara effektiv på att vårda huden på bästa sätt, utan den är även mycket prisvärd.

Det är visserligen en av de dyrare produkterna i Weledas hudvårdsserie, men i jämförelse med andra motsvarande krämer som finns på marknaden är den billig.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Ekologisk
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Vi hittar egentligen inga nackdelar

Budget: L'Oréal Paris Revitalift Filler Night Cream

Vår budgetvinnare är vår trogna följeslagare L'Oréal som passar alla plånböcker, men som ändå har produkter av hög kvalitet.

Deras nattkräm vitaliserar och vårdar huden och efter ett tags användning märker man verkligen skillnad när man vaknar på morgonen.

Fördelar

 • Utslätande
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Det tar en stund innan den absorberas i huden

Special: Shiseido Bio-Performance Liftdynamic Cream

För vissa är det enkelt att prioritera och satsa en extra slant på lyxiga och exklusiva hudvårdsprodukter. Och det är så vi tycker du ska tänka när du ser denna produkt.

Man resonerar helt enkelt så, att man använder dessa istället för att gå till Salong och behandla sig med fillers, botox, eller andra ingrepp i huden. Och resonerar man på det viset blir det verkligen inte dyrare att använda den, än att ha en vanlig hudvårdskräm.

Fördelar

 • Effektiv
 • Flärdfull och lyxig

Nackdelar

 • Ingen solskyddsfaktor

Köpguide

Det finns många produkter för åldrande och mogen hy på marknaden. Att ha en mogen hy är absolut inte någonting negativt, utan kräver bara lite extra försyn och omsorg.

Bra krämer är ofta väldigt mycket mer än en antirynkkräm, utan vårdar och tar hand om huden på flera olika plan. Med en bra nattkräm för mogen hy känns huden slätare, mindre torr, och mer följsam när du vaknar på morgonen.

Vad händer med en mogen hy?

Som tidigare nämnt så kan en mogen hy upplevas som mindre spänstig och torr allt eftersom man åldras. Åldrande hy drabbas av att blodcirkulationen försämras, den blir tunnare och blodkärl samt pigmenteringar blir mer synliga.

Förändringar i huden när man åldras är bland annat mindre kollagen och mindre av elastiska fibrer i huden. Yttre faktorer som rökning, sol, miljöföroreningar, och hudsjukdomar sätter nu sina spår på ett helt annat sätt än när man är yngre.

När ska jag börja använda produkter för mogen hy?

Det är väldigt individuellt när man kan behöva hjälp med tillskott av fukt, vitaminer, och så vidare. Huden börjar åldras olika för oss på individnivå. Oftast så är det runt ca 35-årsåldern.

Många börjar notera markant skillnad, medan det för andra börjar redan i 30-årsåldern. Det är inte skadligt att använda antirynkkrämer när man är ung, men det är inte heller nödvändigt att göra det.

Det man ska göra från allra första början är att skydda huden med produkter som solskyddsfaktor, detta gäller oavsett ålder. Man ska också alltid vara noggrann med att sköta om och återfukta huden.

Bra ingredienser i produkter nattkräm för mogen hud

Bra ingredienser att ha i återuppbyggande kräm är hyaluronsyra, olika sockerarter, och glycerin. Det här är alla ingredienser som binder fukt i huden.

Det kan också vara bra att komplettera med ett serum av något slag att lägga under nattkrämen. Du behöver sannolikt också en rikligt återfuktande dagkräm. Många föredrar till och med att använda nattkräm även på dagen.

Om du har rynkor i ansiktet eller börjar få mer pigmentfläckar är det bra att även tillföra mycket vitaminer och AHA-syror. Ta också regelbundet en bra peelingmask eftersom detta tar bort döda hudceller och gör det lättare för nattkrämen att gå in i hudens alla lager.

Ingen produkt kan helt och hållet stoppa åldrande, men många vårdande produkter tar hand om huden på ett bra sätt och gör att den känns fräsch och spänstig, trots att du blir äldre.

Ta hand om dig själv på alla plan

Nattkräm för mogen hud i all ära, men glöm för all del heller inte bort den effekt som mat och god sömn har på hyn. Om kroppen mår bra syns det också på hudens lyster. Det finns särskilda kosttillskott som påverkar huden på ett gynnsamt sätt.

Att äta mat som är fuktgivande och innehåller mycket fibrer, vitaminer, och mineraler är också bra. Grönsaker, frukt, bär, och hälsosamma oljor av olika slag är jättebra för huden.

Transfetter, grillad, och friterad mat och halvfabrikat är däremot inte bra för huden och det syns definitivt på utsidan om man äter mycket av detta.

Våra favoriter

Premium: J.One Hana Cream

J.One Hana Cream levereras i vackra små pärlor som också utgör perfekta portioner av närande kräm. Du krossar de små pärlorna mellan dina fingrar och applicerar sedan krämen i ansiktet.

Resultatet blir efter en tids användande att elasticiteten i huden ökar betydligt och fina linjer minskar och syns mindre. J.One Hana Cream används för mogen hy och för den som har normal till torr hudkvalitet.

Med i köpet får du en liten spatel som du plockar upp kapslarna med och lägger en i handflatan. Varje kapsel innehåller nyttiga fetter och botaniska extrakt som återupplivar huden effektivt.

Fördelar

 • Effektiv
 • Exklusiv

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Weleda Pomegranate Firming Night Cream

Weleda är ett varumärke som producerar ekologiska krämer och hudvårdsprodukter för både vuxna och barn. De använder inga konserveringsmedel och tillsatser i krämerna, utan allt består av naturliga ingredienser.

Pomegranate Firming Night Cream återställer hudens egen förmåga att reparera sig och efter ett tags användning märker man betydlig skillnad i fina linjer och fasthet i huden.

Några av de verksamma ingredienserna är makadamianötolja, gurkörtsolja, och arganolja. Tillsammans med olja från granatäppelkärna får du en ytterst sofistikerad näringsboost som stärker hudens vitalitet och balans.

Även den här är i en hel hudvårdsserie och det finns dagkräm och även ett serum som man kan lägga på innan nattkrämen. Vi är väldigt imponerade av den här hudvårdsserien och kan varmt rekommendera den. Den är dessutom väldigt prisvärd.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Ekologisk
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Vi hittar egentligen inga nackdelar

Budget: L'Oréal Paris Revitalift Filler Night Cream

L'Oréal är mycket pålitliga när det gäller att ta fram produkter som håller kvalitet trots att de ligger i budgetprisnivå. Deras Revitalift Filler Night Cream är avsedd för mogen hud och gör att huden återfår en del av sin elasticitet samt att rynkorna minskar.

I kombination med nattkrämen finns även en dagkräm som du applicerar varje morgon innan du lägger på makeup.

Nattkräm applicerar du med cirklande rörelser, efter att du rengjort huden ordentligt och använder den även på hals och dekolletage. Kombinera gärna med varumärkets ögonkräm också.

Fördelar

 • Utslätande
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Det tar en stund innan den absorberas i huden

Special: Shiseido Bio-Performance Liftdynamic Cream

Vad är egentligen Shiseido? Jo, det är det exklusiva japanska märket som har funnits i snart 150 års tid och som inte bara är ett av de äldsta företagen inom skönhetsvård, utan också ett av världens största.

I Japan och många andra asiatiska länder tar man hudvård på största allvar och när man använder deras produkter, vet man att man får det allra mest exklusiva och bästa för huden.

Deras kräm Bio-Performance specialiserar sig på att ta sig an huden på flera olika nivåer, bland annat genom att effektivisera stamcellerna, så att det påverkar vår naturliga produktionen av kollagen, hyaluronsyra, och elastin.

Resultatet blir helt enkelt en slags inre korsett för huden, som lyfter och stramar åt och hjälper huden att se ung och fräsch ut. Du betalar visserligen en slant för de här produkterna, men det är en hudvård av sällan skådat slag.

Fördelar

 • Effektiv
 • Flärdfull och lyxig

Nackdelar

 • Ingen solskyddsfaktor

Våra utmanare

Dermalogica Skin Smoothing Cream

Dermalogica brukar vara ett bekant märke för dem som har känslig hy eller allergier. Det amerikanska märket satsar nämligen helt på att ta fram allergitestade och oparfymerade produkter.

De lägger största delen av sin budget på forskning och teknologi och det är en av anledningarna till att förpackningarna och tuberna är så enkla som de är. Man prioriterar helt enkelt att lägga allt krut på utvecklingarna i laboratorier i stället.

Deras Skin Smoothing Cream bygger upp hudens barriär, samtidigt som den skyddar från fria radikaler och andra yttre angrepp som huden kan attackeras av.

Fördelar

 • Allergitestade

Nackdelar

 • Det finns egentligen inga nackdelar, förutom att de som förväntar sig härligt doftande produkter i så fall blir besvikna

Maria Åkerberg Night Cream

Maria Åkerberg nattkräm applicerar man efter ansiktstvätten. I samma serie finns även ögonkräm och serum, om man skulle vilja komplettera med det.

Produkten är speciellt avsedd för torr och mogen hud och här får man god hjälp på vägen medan man sover. Innehåller mjölksyra som gör att näringsämnena absorberas lättare, samt att döda hudceller avlägsnas.

Fördelar

 • Svenskt varumärke
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Vissa användare tycker inte att den återfuktar tillräckligt mycket

Clarins Super Restorative Night

Clarins Super Restorative Night innehåller bland annat ekologiskt harungana-extrakt som tillför mycket fukt och näring till huden.

Andra naturliga ämnen den innehåller är sheasmör och ginkgo biloba. Krämen reducerar och förebygger pigmenteringar och fina rynkor.

Fördelar

 • Effektiv
 • Lyxig

Nackdelar

 • Dyr

Ole Henriksen Goodnight Glow Retin-Alt Sleeping Creme

Ole Henriksen är den danska legenden som grundade sitt spa i Beverly Hills, där kändisar från hela Hollywood-eliten älskar att låta sig tas hand om.

I samband med att hans olika behandlingar blev så populära uppstod också en önskan och ett behov av att komplettera dessa med bra hudvårdsprodukter.

Då kom Goodnight Glow Retin-Alt Sleeping Creme till och den anspråkslösa burken till trots är det här en effektiv kräm som innehåller AHA-syror som förbättrar strukturen och jämnar ut hudtonen medan vi sover. Synliga tecken på åldrande minskar och du får en fräsch och vacker hy.

Fördelar

 • Väldokumenterad effekt

Nackdelar

 • En av de dyrare produkterna på marknaden

La Prairie Cellular Radiance Night Cream

La Prairie är en intensiv kräm som effektivt behandlar huden när du sover. Entusiasterna av den här krämen hävdar att huden återfår sin lyster och normala hudton.

Den här har vi valt att ha med som exempel på en kräm som är något utöver det vanliga och vars pris återspeglar ett segment av konsumenter som är beredda att betala höga summor för att få resultat från sina produkter.

Vi vill poängtera att den här inte är för alla när det gäller prisbilden, men är ändå rolig att ha med som ett exempel på en mycket exklusiv kräm som man inte stöter på varje dag.

Fördelar

 • Exklusiv

Nackdelar

 • Mycket dyr
Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals