Bästa ögonbrynsserumet 2024 – Fylliga och vackra ögonbryn utan dyra behandlingar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vill du fylla ut ögonbrynen på ett prisvärt och permanent sätt? Då kanske det är dags att prova ett ögonbrynsserum! Här kommer du att få veta allt som är värt att veta om ögonbrynsserum.

Efter genomläsningen har du kunskap om vad ett serum av den här typen innehåller, hur den ska appliceras och vilken typ av serum som kan passa just dig.

Vi är många som drömmer om ett par riktigt fylliga och snygga ögonbryn. Med lite tålamod och kunskap, går det absolut att åstadkomma! Det du behöver är en produkt som passar dig och dina bryns förutsättningar. När det gäller ögonbrynsserum finns det allt mellan komplexa och högteknologiska produkter, till enkla sammansättningar av oljor utan tillsatser.

Som vanligt rekommenderar vi också några favoritprodukter i köpguiden. I premiumklassen vinner âme pure Brow Boost Eyebrow Growth Serum. Vår mellanvinnare heter Brow Boost Eyebrow Growth Serum och kommer från Swiss Clinic. Budgetvinnaren är den intressanta Talika Eyebrow Lipocils Expert. Vår specialare Maria Åkerberg Specials for Eyebrows ska du inte missa!

Vi hoppas kunna hjälpa dig hitta det bästa ögonbrynsserumet för just dina ögonbryn!

Premium: âme pure Brow Boost Eyebrow Growth Serum

Premiumprodukten kommer från företaget âme pure. Ögonbrynsserumet Brow Boost Eyebrow Growth Serum är en produkt som är helt ekologisk och som innehåller ett flertal skonsamma men effektiva ingredienser. Produkten appliceras smidigt och snabbt morgon och kväll och resultat utlovas efter två veckor.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Ej testad på djur
 • Vegansk

Nackdelar

 • Ger inte snabbt resultat för alla

Mellan: Swiss Clinic Eyebrow Growth Serum

Swiss Clinic Brow Boost Eyebrow Growth Serum är ett omtalat ögonbrynsserum som innehåller deras egna, patenterade ingredienser. Ett av dessa heter redensyl och är ett prisvinnande ämne, som riktar in sig på att stimulera hårväxt och reducera håravfall. 

En annan ingrediens kallas biosaccharider, som är ett koncentrat av högrenad glykogen. Glykogenet stimulerar hårsäckarna till att ge mer näring åt hårstråna.

Fördelar

 • Prisvinnande
 • Dermatologiskt testad

Nackdelar

 • Tjock konsistens

Budget: Talika Eyebrow Lipocils Expert

Budgetprodukten från Talika innehåller flera naturliga, aktiva ingredienser. Här har vi extrakt från både hassel och hästkastanj. Den innehåller också extrakt från frukt, som bidrar med med vitaminer och antioxidanter.

Det är definitivt ingen budgetprodukt i bemärkelsen att den skulle vara sämre än de andra. Talika Eyebrow Lipocils Expert har väldigt många positiva omdömen.

Varumärket och produkten har en hängiven skara användare, som gärna delar med sig av sina erfarenheter av serumet. Dessa verkar dessutom vara till största delen positiva.

Fördelar

 • Stor flaska med mycket produkt
 • Prisvärd
 • Många positiva recensioner

Nackdelar

 • Fungerar inte på alla

Special: Maria Åkerberg Specials for Eyebrows

Maria Åkerberg Specials For Eyebrows är en väldigt spännande produkt! Med en kombination av eteriska oljor, har Maria Åkerberg lyckats skapa ett serum som är mycket effektivt och som har många nöjda användare.

Dessutom får vi nog tillstå att priset för de 10 ml som flaskan innehåller, är ovanligt fördelaktigt. Det är definitivt en produkt att titta närmare på! Den passar särskilt bra för den som vill ha en produkt där det går att känna igen nästan allt på innehållsförteckningen.

Fördelar

 • Med naturliga oljor
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Ingen applikator ingår i flaskan
 • Lätt att spilla

Vad är ögonbrynsserum?

Precis som håret, behöver även våra ögonbryn få näring för att växa och må bra. Våra ögonbryn utsätts för dagligt slitage i form av olika sminkprodukter, färgning, trådning eller plockning. Andra faktorer som till exempel solexponering och temperaturförhållanden, spelar också in. 

Om du under perioder i livet plockat ögonbrynen väldigt intensivt, kan du efter några år nästan helt och hållet sakna ögonbryn och inte ha någon tillväxt alls. Den goda nyheten är att ett ögonbrynsserum faktiskt kan hjälpa och att många fått sina ögonbryn att växa igen, trots att de själva inte trodde det skulle vara möjligt.

För att få vackert formade och fylliga ögonbryn, behövs det material att jobba med. Då kan ett serum vara till god hjälp och något som gör att du äntligen kan få till dina drömögonbryn.

Hur verkar ögonbrynsserum?

Ett ögonbrynsserum verkar genom att stärka hårstrået och förlänga dess livscykel. Det görs genom att näring tillförs. Tack vare den extra mängden näring, ökar tillväxten och resultatet av ett bra serum blir fler och tjockare hårstrån. Det resulterar också i mer volym. 

För att ett ögonbrynsserum ska vara effektivt, måste det naturligtvis innehålla noggrant utvalda ingredienser. Ett ögonbrynsserum bör inte innehålla några kemikalier som påverkar kroppen och huden negativt. Det finns en uppsjö högkvalitativa ögonbrynsserum idag. Flera ekologiska hudvårdsserier har naturliga serum, som innehåller växtextrakt och olika oljor.

Hur använder jag ett ögonbrynsserum?

För att du ska få resultat av ditt ögonfransserum, gäller det att använda det det på rätt sätt och kontinuerligt. De flesta varumärken rekommenderar att du applicerar en till två gånger om dagen, morgon och kväll. 

Ögonbrynen ska vara rena och helt torra. Produkten ska appliceras in nära rötterna. Proceduren upprepas tills du börjar se resultat. I normalfallet dröjer det ca 8-12 veckor, innan hårväxten sätter igång på allvar.

Vad är fördelarna med ögonbrynsserum?

Det finns olika metoder för att få snygga ögonbryn. Det finns alltså metoder som kan vara snabbare än att jobba med ett ögonbrynsserum, men också mycket dyrare. Metoder som kan användas är kosmetiska tatueringar, olika typer av specialiserade sminkprodukter och inte minst färgning. 

Senaste tekniken kallas för 3D-ögonbryn eller mikrobladsteknik. Tekniken går ut på att tunna blad med färgpigment tatueras in i huden. Linjerna blir tydliga och skarpa och du får ett utseende på ögonbrynen där brynet ser ut att vara av riktiga strån.

De här teknikerna är snabba och säkerligen effektiva, eftersom de används av så många. Däremot är det inte särskilt skonsamt för huden i längden. Det hjälper dig heller inte att bygga upp dina egna ögonbryn. Slutar du med behandlingarna har dina bryn inte vuxit alls. Ett ögonbrynsserum är en mer långsiktigt behandling för snygga bryn.

Ögonbrynsserum och ögonfransserum

Många undrar om de kan använda samma serum för både fransar och ögonbryn. Om det inte specifikt framgår på produkten att det gör det, så är svaret nej. Ett ögonbrynsserum innehåller kraftfulla ingredienser och bör inte appliceras på ögonfransarna eller nära ögonen. 

Ett ögonfransserum å andra sida, kan ha för svaga ingredienser för att resultatet ska bli riktigt bra på ögonbrynen.

Däremot finns det kombinationsprodukter som är avsedda att kunna användas på båda två. Då innehåller produkterna skonsamma ingredienser, som passar bra att använda både på fransar och bryn. I vår köpguide här finns det även tips på sådana kombinationsprodukter.

Har ett ögonbrynsserum några biverkningar?

Om du använder ett ögonbrynsserum som innehåller högkvalitativa ingredienser och inga allergiframkallande ämnen, är det ett ofarlig sätt att behandla ögonbrynen på.

När du slutat med behandlingen så försämras inte ögonbrynens kvalitet på något sätt. Ett ögonbrynsserum är helt enkelt en produkt som boostar hårtillväxten och ingenting annat.

Tips för snygga ögonbryn

Att ständigt plocka och färga ögonbrynen kan skada dem och även hindra dem från att växa på ett naturligt och sunt sätt. Precis som när det gäller håret på huvudet, är det är viktigt att inte utsätta dem för onödiga behandlingar och starka kemikalier.

Det betyder inte att du inte kan plocka och forma ögonbrynen. Men det bästa är om du kan göra det utan gå alltför hårt fram. 

Bra belysning och en bra pincett underlättar också betydligt. Det hindrar dig från att skada och nypa huden i onödan. Skadad hud är definitivt något som kan hämma framtida bryntillväxt.

Ögonbrynsserum Bäst i Test 2024 - Skönhetslandets favoriter

För att kunna välja ut fyra stycken bra produkter till våra huvudkategorier, har vi gått tillväga på följande sätt: vi har samlat ihop en stor mängd kundrecensioner och blogginlägg om de mest populära ögonbrynsserum på marknaden.

Vi har också läst produkttester i den mån vi hittat sådana. Den här insamlade datan har vi sammanställt och därefter har också kunnat välja ut produkterna till köpguiden.

Premium: âme pure Brow Boost Eyebrow Growth Serum

Med âme pure Brow Boost Eyebrow Growth Serum utlovas resultat på endast ett par veckor. Serumet är framtaget för att ge ögonbrynen snabb och fyllig hårväxt.

Den nya formulan som företaget tagit fram, är mer effektiv än den förra. Nu har de nämligen dubblerat de aktiva ingredienserna, med inriktning på intensiv hårtillväxt. âme pure påpekar själva att medan andra serum endast innehåller ca 2 % aktiva ingredienser, innehåller deras eget serum hela 14 % aktiva ingredienser.

Produkten är vattenbaserad. På det sättet kan huden lättare absorbera serumet. Oljebaserade serum ligger kvar på hårstråna och på huden. Det här serumet tränger alltså snabbt in i hårsäckarna. Innehållet är 100 % ekocertifierat. Produkten är också mild och risken att drabbas av allergiska reaktioner är liten.

âme pure Brow Boost Eyebrow Growth Serum går mycket snabbt att applicera och tar bara några sekunder, imorgon kväll. Produkten är dryg och en flaska räcker i 2-3 månader. Serumet har också lång hållbarhet och håller upp till 9 månader efter att du öppnat den. Ingredienser är bland annat extrakt från lärkträ, grönt te och zink.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Ej testad på djur
 • Vegansk

Nackdelar

 • Ger inte snabbt resultat för alla

Mellan: Swiss Clinic Eyebrow Growth Serum

Swiss Clinic Brow Boost Eyebrow Growth Serum ger dig de bästa förutsättningarna för att få dina ögonbryn att växa snabbare och bli både fylligare och längre. Serumet har en transparent textur som gör att du även kan använda den dagtid. Med Swiss Clinics ögonbrynsserum, ser du resultat efter ca en månads kontinuerlig användning.

Flaskan är på 6 ml, vilket är en generös mängd och den beräknas räcka till cirka 4-6 månaders användning. De tre nyckelingredienserna är deras egna, patenterade ämnen. Enligt företaget har det utförts flera studier och undersökningar, som styrker deras effektivitet.

Ett av dessa ämnen är ett komplex av peptider och extrakt, som ökar tillväxten och förstärker hårstråna. Serumet är dermatologiskt testad.

Fördelar

 • Prisvinnande
 • Dermatologiskt testad

Nackdelar

 • Tjock konsistens

Budget: Talika Eyebrow Lipocils Expert

Talika Eyebrow Lipocils Expert är mer än bara ett enkelt budgetserum. Talikas ögonbrynserum har många nöjda användare, som intygar att de fått fylligare, mörkare och tätare ögonbryn efter en tids användning.

För att snabbare få resultat, är det bra att använda serumet två gånger per dag. Se till att serumet appliceras vid rötterna och var noggrann med att gnugga in produkten ordentligt. Aktiva ingredienser är bland annat hassel, hästkastanj och fruktextrakt.

Fördelar

 • Stor flaska med mycket produkt
 • Prisvärd
 • Många positiva recensioner

Nackdelar

 • Fungerar inte på alla

Special: Maria Åkerberg Specials For Eyebrows

Maria Åkerberg Specials For Eyebrows är en stärkande olja för ögonbrynen. Oljorna har sedan kompletterats med till eteriska oljor av cederträ, ylang ylang och rosmarin.

Tillsammans bildar de goda förutsättningar för att dina ögonbryn ska bli både starkare och fylligare. Oljan kan du också använda för att forma ögonbrynen under dagen.

Trots att ingrediensförteckningen i den här produkten är enkel och till 99 % innehåller endast oljor, är den inte mindre effektiv för det.

På nätet finns många positiva recensioner, samt före- och efterbilder på personer som testat att använda oljan. Många verkar ha fått väldigt bra resultat efter cirka två månader regelbunden användning.

Fördelar

 • Med naturliga oljor
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Ingen applikator ingår i flaskan
 • Lätt att spilla

Ögonbrynsserumen som utmanar 2024 - Skönhetslandet gillar

Det finns väldigt många spännande ögonbrynsserum på marknaden idag. Flera av dem har sina egna, unika kombinationer av ingredienser. Vissa varumärken har till och med eget, patenterat innehåll i serumen. Därför vill vi presentera ytterligare några ögonbrynsserum, som är väldigt intressanta och som vi tycker att ni läsare ska ta del av.

LashFood Browfood Eyebrow Enhancer

LashFood Browfood Eyebrow Enhancer är ett ekocertifierat ögonbrynsserum. Innehållet består bland annat av ekologiska örtextrakt.

Det innehåller också ett komplex som främjar ögonbrynstillväxten, särskilt avsett för personer som har tappat mycket ögonbrynshår eller drastiskt fått minskad tillväxt på grund av överplockade bryn.

Fördelar

 • Ekocertifierad
 • Med vårdande örter

Nackdelar

 • Väldigt liten applikator

Refectocil Lash & Brow Booster

Refectocil Lash & Brow Booster är en kombinationsprodukt. Den passar både för ögonbryn och ögonfransar. Applikatorn har en smart lösning, där du använder en liten topp för ögonfransarna och en bredare sida för ögonbrynen.

En förpackning räcker till ca 10 veckors förbrukning. Appliceras på rengjorda och torra ögonbryn, kvällen innan sänggående. Det är en smart produkt för dig som behöver ta dig an både bryn och fransar. Du slipper använda flera produkter, och kan göra det enkelt för dig genom att använda endast en produkt för båda.

Fördelar

 • Kombinationsprodukt
 • Smart applikator

Nackdelar

 • Lång tid innan resultatet syns

Medik8 Full Lash & Brow 2 x

Medik8 Full Lash & Brow 2 x är ett serum som används för tillväxt både på ögonfransar och ögonbryn. Produkten är skonsam och orsakar inte irritation i ögonen. Innehåller peptidkomplex och veteexakt. 

Peptiderna gör att huden lättare tar upp näringsämnena i produkten. Veteextraktet bidrar med nyttiga proteiner, som stimulerar hårsäckarna till att producera mer hårstrån. 

Eftersom det här är en kombinationsprodukt och den därmed inte är lika starkt verkande som en ren ögonbrynsprodukt, tar det lite längre att utföra behandlingen innan du ser resultat. Serumet är också rikligt återfuktande, vilket vi tycker är ett stort plus. Den har också en praktisk applikator med två penslar.

Fördelar

 • Bra applikator
 • Skonsam för huden

Nackdelar

 • Längre behandlingstid innan synligt resultat

Rodial Lash & Brow Booster

Rodial Lash & Brow Booster innehåller vitamin B5, vilket har en gynnsam effekt både på hårsäckarna och på hårstråets styrka. Vitamin B5 vårdar och återfuktar. Bör för bästa resultat appliceras på kvällen innan sänggående och verka över natten.

Fördelar

 • Lätt att applicera
 • Med vitamin B5

Nackdelar

 • Dyr produkt
 • Liten applikator

Sunny Isle Castor Oil Extra Dark Jamaican Black

Billigare och enklare än så här kan det nog inte bli. Ricinoljan från Sunny Isle innehåller inget annat än högklassig olja. Många har fått bra resultat när det gäller tillväxt på sina bryn och fransar med produkten.

Det är också en produkt som du kan använda till många andra saker. Den passar att behandla oren hy med och kan användas för att behandla håret.

Fördelar

 • Ren olja
 • Multifunktionell
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Doftar inte så gott
 • Ingen applikator medföljer

Revitalash RevitaBrow Advanced

Revitalash RevitaBrow Advanced är ett serum som innehåller bland annat vitamin B7. Vitaminet har effekten att förstärka ögonbrynen och bidrar till att förlänga hårstråets livscykel.

Serumet innehåller också veteprotein, som främjar hårsäckarnas förmåga att producera starka hårstrån. Produkten innehåller också calendula, vilket är en intensivt fuktgivande ingrediens, som bidrar till att hålla hårstråna mjuka och följsamma.

Fördelar

 • Återfuktande serum
 • Med B-vitamin

Nackdelar

 • Ett av marknadens dyraste serum

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals