Bästa ögonfransserumet 2024 – Låt drömmen om långa, täta fransar besannas

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Många av oss kämpar på med våra mascaror, pennor, och ögonfransböjare, men drömmer såklart om att ha de där fransarna ändå, utan alla de där attiraljerna. 

På de senaste åren har de flesta sminkföretagen utvecklat ett ögonfransserum som komplement till deras sminkserier. 

Ett serum består av vårdande och närande ingredienser i koncentrerad form och de olika sminkföretagen utlovar olika resultat. 

Det kan vara längre fransar, tätare fransar, eller återställande av nedslitna och åldrande fransar (ja, fransarnas kvalitet försämras med åren de också; blir tunnare och blekare).

I det här testet har vi alltså gått loss på ögonfransserum, ett intressant och lärorikt test! Vi enades om att låta tio populära serum ingå. 

Vinnaren bland mellanprodukterna blev Swiss Clinic Lashes Eyelash Enhancer Serum. Den gav verkligen resultat samtidigt som den innehåller många hudvänliga egenskaper. Man vill inte sätta vad som helst på ögonlocken!

I premiumklassen var det utan tvekan Revitalash Revitalash Advanced som fick äran att ställa sig på prispallen. Också den jättebra och väldigt populär med många nöjda kunder.

I budgetkategorin (i den bemärkelse man kan prata om budget i det här sammanhanget eftersom ögonfransserum kostar hur man än vrider och vänder på det) var den billigaste vi kunde hitta som höll måttet Xlash Ögonfransnäring, som var riktigt bra och inte kostade skjortan i sammanhanget. 

En specialare bubblade upp också: Blinc Long Lash har fått strålande recensioner och det här är en suverän produkt tack vare peptiderna som är den närande huvudingrediensen. 

Mellan: Swiss Clinic Lashes Eyelash Enhancer Serum

Nej, alla är inte födda med långa ögonfransar, det är många av oss plågsamt medvetna om vid det här laget. Sådan tur att det finns hjälp att få!

Det här är ett stort etablerat märke vars serum ger resultat på någon månad. Den innehåller den unika ingrediensen Redensyl som även vunnit pris på “In-Cosmetics Awards 2014” eftersom den är en innovation i sig. 


Premium: Revitalash Revitalash Advanced

Här har vi ögonfransserumens Rolls Royce och alla borde testa den någon gång i livet! Det är en produkt som inte bara ger vackra fransar, utan den skyddar även fransarna, gör dem glansiga och fulla av liv!

Att detta blir vår premiumvinnare handlar om allt nämnt ovan, men den har också tagit hela världen med storm, och det med rätta! Bara sådana saker som att den inte är testad på djur, att den har Curl Effect och att den är väldigt koncentrerad ger den en självklar plats på prispallen!


Budget: Xlash Ögonfransnäring

Ja, som sagt, i den bemärkelse man kan prata om budget i detta sammanhang. Det här ögonfransserumet ger fransarna elasticitet och styrka genom mineraler som främjar cellförnyelsen. 

Polysackarider hjälper till att främja tillväxten och ge näring till hårsäckarna samtidigt som den gör fransarna mörkare. 


Special: Blinc Long Lash

Vår bubblare Blinc Long Lash innehåller Myristoyl Pentapeptide-17, en naturlig peptid som stimulerar tillväxten av fransarna. Du kan använda den två gånger om dagen för att snabba upp resultaten. 

Köpguide

Vad är ögonfransserum?

Ögonfransserum är en produkt som blivit otroligt populär och vi förstår verkligen varför! Men sen får man också komma ihåg att det är en rätt ny produkt på marknaden, så alla har kanske inte hört talas om den banbrytande uppfinningen.

För att ni alla ska kunna hänga med och känna att ni förstår allt till punkt och pricka tänkte vi bara förklara lite snabbt vad fransserum är. Kort och gott är ett ögonfransserum precis som det låter; ett serum för ögonfransarna.

Serumet verkar för att förlänga och stärka ens naturliga ögonfransar genom att ge näring och skydd till dem! I takt med att man använder fransserumet blir ögonfransarna oftast också mörkare och tjockare.

Innehåll och användning kan variera lite beroende på vilket märke och vilken sort man köper, men det grundläggande syftet är att få fransarna att växa snabbare och göra dem starkare. För att få en märkbar effekt brukar man behöva använda serumet i mellan 3-6 veckor, beroende på styrka och formula. 

Hur fungerar det?

Det kanske låter som någon slags magi det här med att fransarna helt plötsligt börjar växa som ogräs bara genom att man använder ett serum, så hur fungerar det egentligen? Faktum är att det inte alls är magi, utan det handlar om något så enkelt som näring!

Näring!

Fransserum innehåller nämligen både näring, protein och vitaminer i olika former, just för att fransarna ska tillföras med så mycket nyttigheter som det bara går. Vanliga ingredienser är peptider och aminosyror (protein), vitamin E och vitamin B5, samt någon fuktingrediens och näringsgivande faktor. 

Men som sagt så kan exakt innehåll variera från produkt till produkt, men det alla verkar för att fransarna ska bli längre, tjockare, starkare och också mörkare. För att den förbättrade och uppsnabbade hårtillväxten ska ske krävs det helt enkelt att hårsäcken förses med näring.

Serumet stimulerar fransroten

När vi använder ögonfransserumet stimuleras fransroten med alla dess nyttigheter genom att de aktiva medlen liksom tränger sig ner i hårsäckarna, och fransarna kan därmed växa sig starkare från grunden. Och inte nog med det, fransserumets närande ingredienser verkar också skyddande för att de ska bli mer tåliga och därmed hålla längre! 

Dock är vi alla olika när det kommer till hur vår kropp reagerar på ögonfransserum, och hur mottagliga vi är för serumets ingrediens varierar beroende på vårt individuella försvar. Somliga mottar varenda lite droppe av extra näring som tillförs fransarna, medan andra inte alls upplever samma resultat.

Fransarna varar inte för evigt

Sen måste man också komma ihåg att en ögonfrans håller generellt i mellan 100-150 dagar, sen trillar den av på naturlig väg. Med andra ord kan du inte förvänta dig att ögonfransserumet gör att fransarna sitter kvar för evigt. 

Men många som använder fransserum upplever att fransarna både håller längre och ökar i antal, trots att de faller av som vanligt. Att det känns så beror på att serumet verkar under fransarnas aktiva livscykel och gör att tillväxten underhålls, vilket innebär att en ny frans snabbt börjar växa fram efter att en trillat av.

Varför ska man använda ögonfransserum?

Att använda ögonfransserum är självklart inget måste, utan det är helt upp till var och en att avgöra om man vill prova på medlet som sägs göra under för ens fransar. I förhållande till hur lite produkt man får för pengarna kan det också kännas som en lite för dyr investering, framförallt om budgeten ska räcka till annat än lite ögonfransnäring. 

Men, om man känner att man har några extra slantar över och om man alltid har drömt om att få de där perfekta fransarna utan att behöva använda mascara, ja då tycker jag verkligen att det är värt att prova. Det finns ingen garanti för att resultatet blir sådär fantastiskt bra för alla, men det kan i alla fall inte bli sämre!

Det som är så bra med ögonfransserum är att det både förlänger, stärker, färgar och ger näring åt dina egna fransar, utan att du behöver besöka en salong eller göra några obehagliga behandlingar. Kanske låter det bara som en ytlig förändring, men faktum är att det är nödvändigt att ha starka och hälsosamma ögonfransar för att skydda ögonen mot smuts. 

Sen kan man ju inte förvänta sig att man efter en gångs användning kommer vakna upp med fransar likt en förlängning, men med lite tålamod och tid kan resultatet bli snarlikt. Och vem vill inte slippa använda ögonfransböjare och mascara varje dag!? 

Hur använder man ögonfransserum?

Som sagt så kan användning och funktion variera beroende på vilken typ av ögonfransserum man köper. För att garantera att det används på rätt sätt bör du alltid läsa bipacksedeln innan applicering!

Viktigt med ren hud

Innan du applicerar ögonfransserum är det viktigt att huden är rengjord och fri från smink, smuts, olja och fett, annars kommer inte ingredienserna tränga in lika bra. Med andra ord bör serumet även appliceras innan andra hudvårdsprodukter. 

Applicera dagligen

När huden är ren, och gärna torr, är det dags för själva appliceringen. Oftast ska serumet appliceras en gång per dag, vilket man enkelt gör genom att dra ett drag med penseln längs övre fransroten. Somliga varianter kan användas två gånger om dagen, och även på underfransarna.

Kontinuerlig användning

Ögonfransserumet kan med fördel appliceras på kvällen innan man går och lägger sig, så att alla nyttigheter och aktiva medel kan sjunka in ordentligt i hårsäckarna över natten. Kom ihåg att fransserumet ska användas kontinuerligt för att ge effekt.

När kan man se resultat?

Vid kontinuerlig användning av fransserumet kan man se resultat efter 3-6 veckor. Tiden varierar beroende på vilken typ av serum du använder, och också när du börjar använda det.  

Fransarna går nämligen igenom en individuell tillväxtcykel där de genomgår olika faser. Beroende var i cykeln som fransen befinner sig när du börjar användningen av serumet kan tiden för ett synligt resultat vara olika. 

Hur pass synligt resultatet blir beror också på hur dina fransar ser ut innan. I regel brukar de med väldigt korta, tunna och ljusa fransar märka en betydligt större skillnad än vad de med redan långa och fylliga fransar gör.

Hur länge kan jag använda ögonfransserum?

Ofta brukar man säga att ett ögonfransserum ska användas dagligen i 3-6 veckor, alltså tills att man börjar se resultat. När fransarna kommit till den punkt att resultatet inte kan bli bättre kan man trappa ner i användningen, och då brukar det vara lagom att använda det 2 gånger i veckan. 

Att applicera ögonfransserum fler gånger om dagen eller under en längre period än rekommenderat kommer inte göra någon skillnad i resultatet, utan det gör bara att du slösar produkt så att den tar slut snabbare. Men, man ska veta om att det inte är skadligt att använda ett ögonfransserum under en längre tid med tanke på att de idag är så pass välutvecklade att de bara verkar vårdande. 

Kom ihåg att kolla i instruktionerna hur länge ögonfransserumet håller från att man öppnat förpackningen. Hinner det inte ta slut innan dess bör du inte riskera att fortsätta användningen efter bäst-före-datumet!

Vad ska man tänka på när man använder ögonfransserum?

Att drömmen om långa och tjocka ögonfransar kan förverkligas med hjälp av ögonfransserum är faktiskt sant! Fina och fylliga ögonfransar är mycket feminint och vackert, och en välfylld fransrad både lyfter och ramar in ögat på ett naturligt fint sätt. 

För att resultatet ska bli så bra som möjligt och för att produkten ska komma till sin fulla rätt finns det några saker som kan vara bra att tänka på när man använder ett ögonfransserum. Här har ni våra bästa tips:

  • Följ instruktionerna

Med tanke på att ögonfransserum kan göra så stor skillnad för tillväxten av dina fransar måste ju det innebära att ingredienserna är rätt starka och kraftfulla, och så är det. Det innebär alltså att man måste vara lite försiktig när man använder ett fransserum. 

Det är också extra viktigt att läsa instruktionerna innan man börjar använda det för att resultatet ska bli bra! Annars kan serumet faktiskt göra mer skada än nytta (mer om detta längre ner!). 

  • Var konsekvent

Som sagt så är det viktigt att man med ögonfransserum använder det kontinuerligt varje dag under så lång tid som det står på förpackningen. Börjar man slarva och hoppar över några dagar här och där kommer serumet inte ge någon effekt alls, vilket inte heller ger produkten rättvisa! 

  • Läs innehållet

Vet man med sig att man är extra känslig mot vissa ämnen, eller om man helt enkelt brukar reagera på vissa produkter så bör man vara extra noggrann med att se efter vad ögonfransserumet faktiskt innehåller. 

Detta bör man dock göra oavsett om man är känslig eller inte, för trots att många av de serum som säljs är bra så finns det mycket konstigheter i vissa produkter. Ögonen är känsligare än många andra organ i vår kropp, framförallt då synen är så viktig för oss! 

Så att kleta på med massa skadliga ingredienser så nära ögat är något som man ska försöka undvika så gott det går. Därför bör man alltid se efter vilka ingredienser som ingår i produkten, och kanske hellre betala lite mer för att vara säker på att det blir bra. 

Är du osäker på om du kan använda ett visst ögonfransserum kan du rådfråga en hudläkare eller en specialist. De kan hjälpa dig att hitta något som passar just dig. 

  • Underhåll ögonfransarna

Ett ögonfransserum är ofta rekommenderat att använda konsekvent i mellan 3-6 veckor. Efter att man ”klarat sig igenom” den perioden är det dock viktigt att man fortsätter att underhålla resultatet, annars kommer effekten inte vara särskilt länge.

Eftersom fransarna trillar av efter en tid är det ju viktigt att även de nya får en chans att växa bättre! Efter att du passerat den rekommenderade perioden bör du fortsätta appliceringen ungefär 2-3 gånger i veckan. 

Hur mycket kostar ögonfransserum?

Eftersom det finns så många olika typer av ögonfransserum så kan prislappen variera. Allt beror på märke, kvalité, innehåll, mängd, och design! 

Det finns ögonfransserum som kostar en hundring eller ännu mindre, och så finns det sådana som kostar en tusenlapp eller ännu mer. Och självklart kan du hitta ögonfransserum för priser där emellan. 

Är det farligt att använda ögonfransserum?

Med tanke på vilken effekt ögonfransserum kan ge på ens ögonfransar finns det en hel del som oroar sig över att serumet skulle vara farligt eller skadligt på något sätt och att man kanske därför motstår att köpa ett. Idag är de flesta ögonfransserum helt ofarliga tack vare strikta kontroller och bättre ingredienser. 

Men tyvärr har det inte alltid varit så, så det finns en orsak till att folk oroar sig eller att man påstår att det rent utav inte är bra att använda. För några år sen gick Läkemedelsverket ut med en varning om att ögonfransserum kunde vara skadligt, just för att de hittat ett ämne vid namn prostaglandinanaloger i ungefär 1/3 serum.

Detta ämne gav upphov till biverkningar som inte var särskilt trevliga, så som irritationer, störningar, och till och med färgförändringar i ögats iris. Med detta förbjöds flertalet av de ögonfransserum som fanns på marknaden, vilket innebar att företagen var tvungna att ändra sitt innehåll eller också förlora en produkt. 

Som tur är bestämde de sig för att ta tummen ur… ja ni vet, och började helt enkelt tillverka ofarliga ögonfransserum som vi kan köpa idag, utan prostaglandinanaloger. Med andra ord är det olagligt att tillverka skadliga eller farliga ögonfransserum, och de som finns på svenska marknaden är alltså kontrollerade och säkra att använda. 

Dock ska du vara observant om du köper ögonfransserum från andra marknader eller i andra länder. De har inte samma krav på kontroll och kvalité som i Sverige, och risken finns att de innehåller farliga ämnen som prostaglandinanaloger. 

Kan man använda ögonfransserum om man är gravid?

Som sagt så är det inte alls farligt eller skadligt att använda ögonfransserum, så länge de köps på den svenska marknaden. Men när man är gravid bör man alltid vara extra försiktig för att undvika onödiga risker, något som också gäller med ögonfransserum. 

Det finns inga studier eller bevis på att användning av ögonfransserum under graviditet har en negativ påverkan. Men, just för att det inte finns några bevis bör man inte ta några onödiga risker. Det gäller också om du lider av en allvarlig kronisk sjukdom. 

Om du som gravid ändå känner att du vill använda ett ögonfransserum, och helt enkelt ta det osäkra före det säkra, bör du verkligen se till att det är fritt från farliga ämnen som prostaglandinanaloger. Valet är ju såklart ditt, men vår rekommendation är att avstå! 

Kan ögonfransserum orsaka allergiska reaktioner?

Som med de flesta produkter så kan man aldrig garantera att de inte kommer orsaka en allergisk reaktion hos någon, oavsett om man är känslig eller inte. Helt plötsligt kan kroppen reagera på ett visst ämne som den aldrig reagerat på tidigare, så det finns helt enkelt inga som helst garantier. 

Men, om du köper ett ögonfransserum från ett märke som är seriösa med vad dem gör, ja då ska serumet vara testat för att inte orsaka någon allergisk reaktion. Dock skulle vi rekommendera att alltid, oavsett hur känslig du är, att testa produkten innan du applicerar den på ögat. 

Det gör du enklast genom att applicera lite produkt på insidan av handleden, för att sen invänta en möjlig reaktion. Om det inte hänt något efter 48 timmar kan du vara säker och helt enkelt sätta igång att använda produkten! Kom bara ihåg att alltid följa anvisningarna. 

Våra favoriter

Mellan: Swiss Clinic Lashes Eyelash Enhancer Serum

Detta är en oerhört populär produkt i Sverige! Och det förstår vi, den här gav verkligen resultat till vår stora förtjusning. Man behandlar fransarna genom att stryka på ett litet lager med penseln som en eyeliner ovanför fransroten. 

Det man ska komma ihåg är att när man fått det önskade resultatet är det bra att underhålla fransarna genom att stryka på lite serum ett par gånger i veckan.

Biosaccharides är en annan spännande ingrediens som bidrar till effekten i det här serumet. Det är egentligen ett koncentrat av högrenad glykogen, vilket är den essentiella energikällan i hudcellerna. 

Tillför man det här i ett serum är det ganska givet att det blir ett resultat. En högteknologisk produkt som är jättespännande och gav testpersonen längre fransar! Kostar cirka 550 kronor för 6 ml.


Premium: Revitalash Revitalash Advanced

Om du vill slå på stort och använda ett ögonfransserum som är en riktig snackis så är det definitivt denna godbit från Revitalash som du ska satsa på. Detta ögonfransserum gör allting en sådan här produkt ska göra. Att det är ett toppsäljande ögonfransserum är det väl ingen som tvekar över?

Inte nog med att man får premium-smickrande resultat på sina fransar, detta är också den typen av skönhetsprodukt som kommer i en mycket snygg och fräscht design.

Så, vad är det då som gör att detta är en så självklar vinnare för oss? Jo, det finns en mängd olika anledningar. Formulan är mycket effektiv, vilket gör att fransarna både skyddas och får ett förbättrat utseende. De blir fint återfuktade och skyddas från att bli slitna och känsliga.

Vidare är detta ett serum som är allergivänligt, icke-irriterande, godkänt av hudläkare och ögonläkare, kliniskt testat och icke testat på djur. Det finns knappast något mer att önska!

Att fransarna även får både glans och att de blir flexibla är ytterligare fördelar att lägga till den långa listan gällande varför vi väljer detta ögonfransserum till premiumvinnare.


Budget: Xlash Ögonfransnäring

Polysackarider är en fantastisk ingrediens när det kommer till att ge näring och göra fransarna långa, mörka, och täta. Det är den ingrediensen man valt att arbeta med i Xlash ögonfransnäring och vår testpanel var imponerade.  

Den innehåller även mineraler och en mängd naturliga ingredienser som stimulerar hårsäckarna på ett positivt sätt. Produkten är väletablerad och de positiva recensionerna flödar över på nätet. Och vi är redo att stämma in! 

Ett enda drag med borsten per dag, förslagsvis på kvällen, gör att hårsäckarna kan börja producera fransar som aldrig förr. Man kan med fördel även applicera det här serumet på de nedre fransarna. Den kostar cirka 400 kronor för 3 ml. 


Special: Blinc Long Lash

Blinc long lash är väldigt skonsam mot huden och den som har känslig hy behöver sannolikt inte oroa sig. Du ser ett resultat på ca 2-4 veckor vilket inte är så tokigt. 

På grund av sina milda ingredienser kan även en kontaktlinsbärare använda det här ögonfransserumet. Det finns ingenting i den som sticker, irriterar, eller missfärgar huden. 

Serumets andra aktiva ingrediens är jojobaolja. För den som inte känner till den är det en av naturens egna mest förnämliga produkter. Den har använts i hundratals år av naturfolk och har nu blivit en populär ingrediens världen över. 

Den verkar intensivt vårdande, balanserar hudens talgproduktion, och den har en antirynkeffekt. Regelbunden användning av jojoba stramar åt och ger näring. 

Att den här bubblaren är omtyckt och effektiv är inte så konstigt med tanke på ingredienserna. Du får dock lägga ut cirka 670 kr för 6 ml. 

Våra utmanare

Fusion Beauty Stimulash Fusion Intensive Night Conditioning Lash Enhancer

Använd tålmodigt den här en månad och se vad som händer! Du har garanterat längre och fylligare fransar! Det här är ett intensivverkande serum som är vårdande djupverkande och återhämtande. Vitamin C och E bidrar till effektiviteten här. 

En spännande ingrediens är rödklöverextrakt. Extraktet förebygger håravfall och främjar tillväxten på fransarna. Och den fungerade verkligen! 

Det rekommenderas att använda den sparsamt eftersom den är väldigt dryg, vilket kan vara en tröst när man ser priset: ca 1100 kronor för 4,5 ml. 


LashFood Natural Eyelash Enhancer

En produkt med ca 10 procent ekologiska ingredienser. Serumet innehåller örtextrakt som gör att fransarna blir längre, starkare, och hälsosammare. 

Produkten är fri från en massa skräp man hittar i hudvård generellt: inga parabener, mineraloljor, petrokemikalier, syntetiska färgämnen, eller sulfater. 

Här har man verkligen ansträngt sig för att ta fram en produkt som är hud- och miljövänlig. Värt en eloge! Kostar ca 900 kronor för 3 ml.  


Talika Lipocils Platinum

Här har vi serumet som jobbar klockan runt med dina fransar. Den består egentligen av två serum, ett dag- och ett nattserum. 

De kompletterar varandra och kan på så sätt även ge ett unikt resultat: Den här produkten utlovar att ge FLER ögonfransar. 

Och testpanelen tror faktiskt att den gör detta också! För fransarna är uppenbart fylligare på personen som använder serumet.


Komorebi Beauty Eyelash Serum

En vegansk produkt som dessutom är svensktillverkad! Vårdar och stimulerar förutsättningarna för fransarnas naturliga tillväxt. Innehåller naturliga oljor som främjar de här egenskaperna.

Kliniskt testad och skonsam mot huden och ögonen. Priset ligger på cirka 500 kronor för 6 ml. Ett riktigt skäligt pris i sammanhanget!


Grande Cosmetics GrandeLASH-MD Lash Enhancing Serum

Detta ögonfransserum är enkelt att använda även för nybörjaren och det tycker vi gör att det förtjänar en plats som utmanare i vårt test. Att det sedan kommer i en guldförpackning gör knappast saken sämre och det skadar inte heller att fransarna vårdas samtidigt som de blir snyggare.

Har du glesa, korta och allmänt trista ögonfransar så kommer du att se resultat snabbt när du testar, men det går ju inte på en dag, så lite tålamod får du ha. Inom tre månader kan du se resultatet och det är såklart ett kanonresultat! Fransarna blir längre, fylligare, starkare och glansigare i ett enda svep.

En annan sak som gör att vi ville göra er bekanta med just denna produkt är att det funkar bra tillsammans med ögonfransförlängning - det kan till och med bidra till längre hållbarhet!

Det finns även andra bra produkter från Grande Cosmetics som du kan passa på att testa. Du hittar deras utbud bland annat här.


Mavala Double Lash Serum

Mavala är ett utmärkt budgetval för dig som inte vill lägga alltför stora pengar på ett ögonfransserum. Detta är ett bra serum att använda som ett “test”. Då du aldrig ska testa vare sig kompisens eller en familjemedlems ögonprodukter kan det istället vara bra att testa en billigare variant som denna. Då kan du se efter om du gillar idén innan du går loss och köper ett dyrt.

Detta serum gör att fransarna känns längre, fylligare och starkare samtidigt som de byggs upp på ett fint sätt och blir väl omhändertagna. Ett mycket bra val för dig med en något mindre plånbok.


Shiseido Full Lash Serum

Ögonfransserumet från Shiseido kan även användas på ögonbrynen för att få dem att växa effektivt. Den innehåller växtextrakt från Ziziphus jujuba som växer i Asien och ska gynna hårets tillväxt.

Använder du den regelbundet kommer du märka att du får längre och tjockare fransar samtidigt som den vårdar och ger ett optimalt skydd. Serumet kostar ungefär 490 kronor.


Rodial Glamolash

Proteinerna och vitaminerna i den här produkten gör att det går riktigt snabbt att se resultat - testpanelen var förvånade! Ett kraftfullt B5-vitamin och en proteinsammansättning gör det här till en riktigt bra kur som är väldigt prisvärd. 

Rodial är ett spännande grekiskt företag som vill verka som en motpol till folks snabba behov av resultat inom skönhetsindustrin, det vill säga den stora vågen av skönhetsoperationer som började på 1990-talet. 

Rodial ville erbjuda ett bra alternativ till injektioner och kirurgiska ingrepp och satsade på forskning kring anti-åldrande och uppstramande ingredienser i kosmetika. Och det gav resultat! Det kan vi inte minst se i det här serumet som verkligen ger en skillnad på två veckor.


Produkter som utgått

Peter Thomas Roth Lashes To Die For Turbo

Lashes to die for ska verka över natten och efter en månad ser man verkligen ett tydligt resultat. Tjocklek, franstäthet, fyllighet, och längd förbättras betydligt med det här serumet. 

Vi tyckte att man såg en klar förändring - och förlängning - av fransarna men den kostar därefter: cirka 800 kronor för 5 ml. 


Elizabeth Arden Pro Lash Recovery Serum

Tre lipopeptider bildar hörnstenarna i det här serumet  som är väldigt bra, precis som andra produkter av Elizabeth Arden. 

Redan efter två veckors användning märkte jurymedlemmen resultat, vilket är väldigt snabbt. Efter ytterligare två veckor hade hon långa, fina fransar. 

Andra ingredienser i det här exklusiva ögonfransserumet är provitamin B5 och A, E-vitamin, och C-vitamin. Det här är en riktig vitaminbomb, så det är inte konstigt att det snabbt blev ett bra resultat. 

Den är enkel att applicera och den är väldigt dryg, vilket ger lite tröst med tanke på priset: cirka 1000 kronor för 4 ml. 


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals