Bästa ögonkrämen 2024 – Ge rätt hudvård till det känsliga hudområdet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är säkert många därute som har en bra hudvårdsrutin (och yeey till er som fattar att det är viktigt!), men inkluderas verkligen ögonkrämen i denna vitala morgon- och kvällsrutin?

Jag blev nästan helt paff när en vän frågade mig vad det var för en liten tub som låg på badrumshandfatet och om det verkligen behövdes en speciell kräm till ögonen när hon fick reda på vad det var!

Men varför är det så viktigt att använda ögonkräm? Jo, det är runt ögonen de första ålderstecknen börjar synas. Då huden runt ögonen är runt 10 gånger tunnare än huden i resten av ansiktet så borde man vara mer försiktig med den. Så en bra ögonkräm är alltid en bra investering.

Så sätter vi igång med testet. Som ni kanske har förstått är det ögonkrämer vi har gått loss på denna gång. Vår absoluta favorit blev mellanklassens vinnare Kora Organics Noni Radiant Eye Oil som följdes av premiumklassens Lancôme Visionnaire Eye Cream.

Lumene Lähde Pure Dew Drops Eye Gel ställde sig högst upp på prispallen i budgetklassen och vi har en specialare i form av La Mer The Eye Concentrate. Fortsätt läs för att hitta ögonkrämen för just dig! Är du på jakt efter en ögonkräm extra riktad mot påsar under ögonen så hittar du den här.

Premium: Lancôme Visionnaire Eye Cream

Ögonkrämen från Lancôme är helt underbar och verkar effektivt på mörka ringar under ögonen och jämnar även ut en ojämn hudton och livar upp den för ett fräschare resultat.

Du får korrigering med en trippelverkande effekt och ett resultat som är som att du använt både kräm och serum i en produkt. Konsistensen är mjuk och glider lätt in i huden.

Fördelar

 • Effektiv och otroligt välgörande
 • Kräm och serum i ett
 • Perfekt för torr och känslig hy

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Något tjock konsistens 

Mellan: Kora Organics Noni Radiant Eye Oil

En himmelsk ögonolja som kommer i ett finurligt utförande - den är nämligen en roller! Testpanelen blev lyriska över både utförandet och hur bra själva oljan fungerade.

Marinbambu, tomat, och den spännande frukten noni kommer samman med kaffeolja och Kahai för att reducera mörka ringar och fina linjer runt ögonen och ljusar dessutom upp området. Helt klart en värd investering!

Fördelar

 • Smidig roller med närande olja
 • Återfuktar på djupet för ungdomlig effekt
 • Otroligt lyxig och välgörande för alla faktorer

Nackdelar

 • Något dyr
 • Kan ta en stund att sjunka in

Budget: Lumene Lähde Pure Dew Drops Eye Gel

Den här ögonkrämen från Lumene är en riktigt prisvärd produkt. Vi gillar nte bara att den kommer till ett bra pris, utan vi gillar även dess gelaktiga formula som lätt och smidigt glider på under ögat. 

Gelen är vårdande, återfuktande och har en lugnande effekt på svullnad. Du ser piggare och mer vaken ut vid användning. Vi anser också att ögonkrämen sjunker in bra och att den återfuktar hela dagen trots att den är så pass lätt! 

Fördelar

 • Lätt och mild formula som sjunker in snabbt
 • Prisvärd
 • Naturliga ingredienser som alla kan använda

Nackdelar

 • Inte överdrivet effektiv mot rynkor
 • Något vattnig

Special: La Mer The Eye Concentrate

Detta är ögonkrämen som först skulle få ta hem vinsten i premiumklassen, men som sedan flyttades till specialvinnare men tanke på det verkligt speciella priset.

Har man dock råd med denna är den verkligen värd en investering då den verkar helt underbart på torra linjer, ojämnheter och missfärgningar, och gör huden strålande och elastisk igen!

Fördelar

 • Minskar fina linjer och jämnar ut huden direkt
 • Ökar hudens spänst och ljusar upp
 • Smart applikator för behaglig applicering

Nackdelar

 • Superdyr!
 • Något snålt med produkt

Köpguide – bästa ögonkrämen

Vem behöver köpa en ögonkräm?

En bra ögonkräm är ett måste i hudvårdsgarderoben, det är liksom en produkt som verkligen alla kan (och bör) använda. Om du dessutom tycker att det här med hudvård är roligt och viktigt, och du genuint bryr dig, så finns det ingen tvekan om att du ska ha en ögonkräm.

Att investera i en ögonkräm är alltså en riktigt bra idé, och det är en sån där produkt som verkligen kan göra skillnad för ditt framtida utseende. 

Om du investerar i en ögonkräm som ung och börjar använda den regelbundet så hjälper du till att vårda huden, som i sin tur kommer leda till att du förebygger att huden under ögonen åldras mer än nödvändigt. 

Är du i dina äldre år hjälper ögonkrämen effektivt för att motverka rynkor och missfärgningar som lätt kan uppstå vid det området, samtidigt som det dessutom ger tillbaka lite spänst i huden. 

Ögonkräm funkar på alla åldrar, oavsett kön och hudtyp. Det är en produkt som verkar effektivt mot framförallt fina linjer och rynkor, men det hjälper även mot missfärgningar, mörka ringar, påsar och puffighet.

Finns det inte ett behov av att få bort några rynkor just nu så är det ett mycket bra sätt att agera i förebyggande syfte, för oavsett hur fin hy du har som ung så kommer den att åldras någon gång – och då uppstår det alltid rynkor runt ögonområdet.

När ska du börja med ögonkräm?

Alltså egentligen är svaret på denna fråga att du kan börja med ögonkräm när du vill, och har du inte tidigare använt det så är det aldrig för sent att börja. 

Kanske har du aldrig använt ögonkräm trots att du är 80 år gammal, men inte ens då är det försent att börja – kanske kommer det inte göra så mycket för rynkorna som redan uppstått, men om inte annat så är det en otroligt behaglig produkt att applicera runt det känsliga området.

Verkar nu och i förebyggande syfte

Det du ska komma ihåg är att en ögonkräm är mer än bara en kräm som motverkar rynkor och fina linjer runt ögat, så du behöver inte tänka att det är onödigt att använda det bara för att du själv är ung och inte har dem behoven. 

Som sagt så verkar det för ett flertal andra funktioner också, och det finns även ögonkrämer som är specifikt utvecklade för ung hy och dess behov.

Fördelaktigt att börja tidigt

Att börja med ögonkräm i tidig ålder är alltså inte alls dåligt. Utan snarare tvärtom så är det bara en fördel för dig själv, och framförallt så kommer det verkligen gynna dig senare i livet. Så låt oss säga såhär; oavsett vilken ålder du är i så bör du alltid tänka på att använda en specifik kräm för området runt ögonen, eftersom huden är tunnare och mer skör där. 

Och, för det andra så är det verkligen en fördel om du börjar i tidig ålder. Då använder du det ju för att få en finare hy runt ögonen redan då, samtidigt som du även vet om att användandet verkar i förebyggande syfte, så att du kommer ha en finare och jämnare hy när du blir äldre. 

Sen så ska du ju inte bara använda det i hopp om att krämen ska verka i förebyggande syfte och för att ens rynkor inte ska bli så kraftiga i senare år. Utan som vi nämnt så agerar ögonkrämen även med en direkt påverkan så att säga. Den mjukgör, vårdar och slätar ut din hud, och så kan det hjälpa mot mörka ringar och påsar oavsett om du är ung eller gammal.

Kan jag inte bara använda min ansiktskräm runt ögonen?

För att vara riktigt ärlig här så kan du ju absolut använda sin vanliga ansiktskräm runt ögonen, det är ju trots allt en kräm som verkar för att ge fukt och näring till huden. Och det är i alla fall mycket bättre än att inte smörja in sig alls runt ögonen.

Undvik ansiktskräm runt ögonen

Men, helst ska du inte göra så, utan har du möjlighet att använda ögonkräm så bör du verkligen ta den möjligheten. Den är ju specifikt utvecklad för det känsliga, tunna och sköra området runt ögonen, och bara det i sig är en orsak till att just det området kräver lite extra vård på egen hand.

Ansiktskräm är för tjock

För det första så är en ansiktskräm ofta mycket tjockare än en ögonkräm, och bara där har vi ett fel. Använder du en för fet kräm runt ögonen kan det istället leda till att du får andra problem, såsom små knottror och ojämnheter.

För starka ingredienser

Sen brukar ansiktskrämer också innehålla rätt starka ingredienser, speciellt de varianter som ska verka för en viss problemhy eller för att motverka några hudåkommor. Som ni kanske kan förstå är dessa ingredienser inte anpassade för att behandla det som du kan vara i behov av runt ögonen, snarare tvärtom. 

Att använda vanlig ansiktskräm även runt ögonen kan alltså innebära att du får sämre hudkvalité just där, att ens problem inte alls försvinner (utan snarare blir sämre), att du inte alls får hjälp eller effekt på de behoven du har, och att huden runt ögat helt enkelt blir irriterat och ännu skörare.

Lätt att bli för hårdhänt runt ögonen

Och inte nog med det, använder du ansiktskräm runt ögonen så är det också lätt hänt att du blir alldeles för hårdhänt vid appliceringen. Ofta är du inte så försiktig och noggrann när du smörjer in ansiktet (vilket du i så fall bör försöka ändra på), utan att du mer bara slänger på och liksom drar in krämen i ansiktet.

Ögonkrämen underlättar tekniken

Det resulterar ju i sin tur att du gör precis samma sak runt ögonen, alltså att du är helt oförsiktig och bara kör runt, sliter och drar i den ack så känsliga huden. Som ni förstår är det också helt fel; området runt ögonen ska behandlas med respekt och extrem varsamhet, så att dra och tänja på huden när du smörjer in det området är inte att rekommendera. 

Om du då istället använder en specifik ögonkräm så är det mer naturligt att du blir lite försiktigare i applikationen, då det liksom blir till ett separat steg, där en annan produkt kan kopplas ihop med en annan teknik istället för att du bara gör samma i hela ansiktet.

Använd ögonkräm - det lönar sig! 

Som ni märker så finns det en del fördelar med att använda en ögonkräm, och det är alltså inte en produkt som är överflödig (vilket många tror). Den om någon fyller ett specifikt syfte för en del av ansiktet som har lite andra behov, och som då i sin tur kräver en specifik behandling. 

Ger ni ögonkrämen en chans och byter ut den mot den vanliga ansiktskrämen (alltså runt ögonen) så kan jag lova att ni kommer se och känna stor skillnad efter ett tag. Speciellt om ni lider av torrhet, mörka ringar, påsar, eller rynkor (stora som små).

Hur använder jag ögonkrämen?

Här har ni då en liten miniguide om hur du kan gå tillväga:

1. Börja med rent ansikte

Som med all annan hudvård så finns det alltid en grundregel om att du ska börja rutinen med rent ansikte. Detta gäller även när du ska applicera ögonkräm, trots att du kanske inte kan tro att det är så viktigt. 

Men, oavsett vad ni tror så gäller det även här. Så se till att rengöra ansiktet med din vanliga ansiktsrengöring, och även om ni vill använda en djuprengörande skrubb innan ni sätter igång, för att få ordentlig cirkulation på det hela.

2. Förbered din teknik

När du sen har gjort rent ditt ansikte (och möjligtvis också skrubbat) på det sättet som du själv gillar och brukar göra så är det dags för ögonkrämen. 

Applicera din ögonkräm direkt efter rengöring, just för att du vill att den ska få tid att sjunka in på djupet. Och också för att du inte vill att den känsliga huden runt ögonen ska vara utan fukt för länge. 

Somliga applicerar ögonkrämen som sista steg ovanpå allt annat, så känn efter vad som funkar bäst för just dig – så länge den appliceras i något steg så är det ju bra. Det viktigaste momentet i det hela är hur ni applicerar krämen, där du alltid ska ha en lätt hand och mjuka rörelser. 

3. Applicera ögonkrämen

För jämn spridning kan ni dutta ut 3-4 små klickar i en C-form under ögat, samt under brynet. Antingen om ni då gör det direkt med tuben eller från fingret. Där får ni också se själva vad ni trivs bäst med, men se till att inte ta för mycket utan att ni istället tar mer efterhand om det inte räckte. 

Gällande appliceringen, alltså när ni väl fått ut lite kräm, så ska du som sagt jobba med försiktiga rörelser och liksom massera in krämen med fjäderlätta, hoppande fingertoppar. Det bästa fingret för applicering runt ögonen är ringfingret, då det är det svagaste och försiktigaste fingret av dem alla – med det blir inte trycket så hårt, alltså naturligt.

Det bästa är också om du duttar in krämen snarare än att du drar och smörjer in den, så att du inte sliter onödigt mycket i huden. 

Följ den duttande rörelsen längs den C-form som du skapat med de små prickarna, så att du ser till att du får ögonkräm på hela ögat både under och ovanpå vid brynet. Börja inifrån vrån och jobba dig utåt, både uppe och nere, fram tills att krämen sjunker in lite mer. Men dutta inifrån och ut, inte dra eller smörj.

Kan jag använda ögonkräm om jag bär kontaktlinser?

Ja, men absolut kan du göra det! Det är inte svårare än att du applicerar den precis som vanligt, oavsett om du har linser eller inte. Däremot kan det vara bra att, för att vara på den säkra sidan, använda en ögonkräm som är speciellt testad och godkänd för just kontaktlinsbärare.

Tänk på detta när du använder ögonkräm

Trots att det är mycket fördelaktigt att använda ögonkräm så finns det några misstag som du kan råka göra, som i sin tur kan göra att ögonkrämen blir mindre fördelaktig (eller rent ut sagt att det har en dålig påverkan). 

Använder du det som det ska göras, alltså rätt kräm, med försiktiga och lätta rörelser, utan att du håller det ifrån ögat, så är det sällan några problem. Men som sagt, det är alltid bättre att vara förberedd än tvärtom.

Här har ni en lista på några misstag som du kan råka göra med ögonkrämen:

1. Du använder för mycket produkt

För det första så ska du börja med att inte använda för mycket ögonkräm, alltså att du inte trycker ut en för stor klick av produkten när du ska applicera det.

Använder du den här duttande tekniken så är bättre att börja med för lite än tvärtom, då det faktiskt inte är bättre att använda mer kräm än nödvändigt. Snarare tvärtom så är det värre att använda för mycket kräm. Dels kan det leda till att du får små knottror eller ojämnheter under ögonen, och så är risken större att krämen åker in i ögat. 

2. Du är inte försiktig vid applicering

Som jag benämnt väldigt tydligt så är det väldigt viktigt när det gäller hur du applicerar ögonkrämen, alltså vilken teknik du har med dina fingrar. För att den tunna och känsliga huden inte ska slitas ut och bli ännu skörare så måste du använda fjäderlätta rörelser, och inte dra eller smörja utan dutta. 

Tar du i för hårt, eller om du drar och sliter så riskerar du helt enkelt att slita ut den mer än vad du vårdar den för. Visst att ögonkrämen i sig verkar vårdande och uppstramande, men den slitande rörelsen är verkligen inte bra! 

3. Du stressar

Ett annat misstag du kan göra är att du inte låter ögonkrämen sjunka in ordentligt, alltså att du till exempel är för snabb med att applicera smink runt ögat. Gör du detta så blir nästföljande steg inte så bra, och istället för ett jämnt och fint resultat blir det bara dåligt. 

Du bör i alla fall vänta minst en minut innan du rör ögat efter ögonkrämen. Det tar en liten stund för det att sjunka in ordentligt, och vill du få maximal effekt och att resultatet ska bli så bra som möjligt – oavsett om du ska applicera smink efter eller inte – så är det viktigt att du har tålamodet.


Våra favoriter

Premium: Lancôme Visionnaire Eye Cream

Lancôme är definitivt ett etablerat och pålitligt märke och det är säkert många av er som redan har hört talas om deras Visionnaire Eye Cream. Den blev en klar vinnare i premiumklassen då den håller ett högkvalitativt och konsekvent resultat.

Den jobbar för att jämna ut ojämnheter kring ögonen och för att reducera mörka ringar under ögonen. Detta gör den med hjälp av en innovativ teknologi som har en korrigerande effekt som verkar 3 gånger starkare.

Konsistensen är som en underbar blandning mellan en kräm och ett serum och den smälter verkligen in i huden runt ögonområdet och man riktigt känner hur bra den är för den känsliga huden där.

Ögonkrämen fungerar perfekt för både känslig och torr hy och kan även agera som primer innan man använder concealer och exempelvis ögonskugga.

Fördelar

 • Lätt och mild formula som sjunker in snabbt
 • Prisvärd
 • Naturliga ingredienser som alla kan använda

Nackdelar

 • Inte överdrivet effektiv mot rynkor
 • Något vattnig

Mellan: Kora Organics Noni Radiant Eye Oil

Här hörrni, har vi en alldeles fantastisk ögonkräm som har ett genialiskt utförande matchat med underbara ingredienser. Till och börja med är det egentligen ingen kräm, utan en olja.

Utförandet är så att den kommer som en roller så det är bara att rulla på oljan runt ögonområdet. På det sättet slipper man hålla på med smutsiga fingrar i burkar eller tuber och behövs det kan man snabbt och enkelt dutta in oljan.

Huvudingredienserna lyder noni, marin bambu, och tomat. Noni är en frukt och extrakten från den tillför fukt till dina ögonlock och huden under ögonen och reducerar ålderstecken.

Sedan hittar vi också kaffeolja och Kahai som verkar uppljusande för området. Tillsammans jobbar de för att ta bort de mörka ringarna under dina ögon, ta bort kråksparkar och linjer, och ser till att huden återfår sin elasticitet.

Detta är helt enkelt en fantastisk ögonolja som har hyllats på sociala medier och av nästan alla kundrecensioner vi har läst. Och testpanelen kunde inte få nog av den! Den har också ett överkomligt pris!

Fördelar

 • Effektiv och otroligt välgörande
 • Kräm och serum i ett
 • Perfekt för torr och känslig hy

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Något tjock konsistens 

Budget: Lumene Lähde Pure Dew Drops Eye Gel

Vi har länge varit stora fans av Lumene och deras nordiska, lugnande produkter. Och det är inget undantag för deras ögonkräm Source Pure Dew Drops Eye Gel. Precis som ni kan höra på namnet är det här en gelkräm snarare än en vanlig ögonkräm, vilket innebär att formulan är något lättare och mer svalkande. 

Det gillar vi verkligen! Gelen är otroligt behaglig att applicera, den känns mjukgörande och återfuktande samtidigt som den lugnar och piggar upp, och den sjunker in snabbt i huden. 

Trots det återfuktar den länge och ger ett mer vaket utseende för en hälsosam look. Den känns mycket naturlig och mild men gör ändå sitt jobb. Med andra ord kan den här ögongelen passa de flesta som vill ge lite extra kärlek till ögonpåsarna. 

Gelen innehåller bland annat provitamin B5, naturlig björksav och arktiskt källvatten som alla verkar för att bibehålla hudens naturliga fukt. Vi är verkligen nöjda, inte minst på grund av dess generösa pris! 

Fördelar

 • Smidig roller med närande olja
 • Återfuktar på djupet för ungdomlig effekt
 • Otroligt lyxig och välgörande för alla faktorer

Nackdelar

 • Något dyr
 • Kan ta en stund att sjunka in

Special: La Mer The Eye Concentrate

Det är många kvinnor och män därute som svär vid La Mers produkter och även vi som genomförde detta test har blivit välsignade av deras ögonkräm. Vi ville ha med den som en specialare eftersom det kanske inte är alla som har råd med prislappen.

Men är du nyfiken ska du definitivt prova den eftersom den minskar synligheten av rynkor och torra linjer samtidigt som missfärgningar, mörka ringar, och ojämnheter blir ett minne blott.

Huden runt ögonen ljusas upp och man ser verkligen hur elasticiteten kommer tillbaka och man får helt enkelt ett fräschare och upplivat intryck.

Den har även en supersmart applikator som du inte bara applicerar krämen med, utan som du även använder för att massera huden runt ögonen. Kolla in hur du gör i videon nedan.

Den har inte den snabbaste verkningen, men efter några veckor märker man verkligen skillnad och huden runt ögonen blir slätare och sundare. Man får dock betala en ganska så betydlig summa för denna kräm.

Fördelar

 • Minskar fina linjer och jämnar ut huden direkt
 • Ökar hudens spänst och ljusar upp
 • Smart applikator för behaglig applicering

Nackdelar

 • Superdyr!
 • Något snålt med produkt

Våra utmanare

Filorga NCEF-Reverse Eyes

Här har vi en riktig dyrgrip när det kommer till ögonkräm! Filorga NCEF-Reverse Eyes har fått otroligt höga betyg och goda recensioner, trots sitt pris. För oss var det med andra ord självklart att ta med den här i vårt test. 

Den här krämen är till att börja med lite lätt rosa i sin ton. Det i sig innebär att att den reducerar mörka ringar och röda partier direkt vid applicering. Hudtonen jämnas ut och krämen bidrar även med ett fint och hälsosamt lyster. 

Utöver det innehåller Filorgas ögonkräm multikorrigerande ingredienser som verkar för att minska rynkor, motverka påsar, öka hudens fasthet och bidra med spänst. Koncentrationen av dess innehåll är högt för att ge optimal verkan och en riktig boost. Ögonen ljusas upp och du kommer se så mycket mer vaken och pigg ut!

Formulan är skön att applicera, känns lätt mot huden och sjunker in snabbt. För dig som vill släta ut och strama åt området kring ögat kommer den här ge en riktig kick. Den känns väldigt lyxig, även när det kommer till priset.

Fördelar

 • Funkar bra för fina linjer och ojämn hudton
 • Lyxig formula med effektiva ingredienser
 • Dämpar mörkhet

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Ohygienisk burk

Kiehls Avocado Eye Treatment

Vi kunde bara inte hålla oss från att ta med den här ögonkrämen från Kiehls. Det må inte se ut som någon speciell produkt, men faktum är att den här har en formula som vi inte sett så mycket av. Avocado Eye Treatment är nämligen till för att användas både som ögonkräm och som ögonmask!

Formulan här är tillräckligt tjock och fyllig för att verkligen verka på djupet och ge långvarig återfuktning. Det här är utan tvekan den bästsäljande ögonkrämen från Kiehls, och vi förstår varför. Den ger ordentligt med näring, ljusar upp huden, återfuktar rejält, minskar svullnad och är väldigt skön att använda. 

Vid applicering känns den väldigt rik, fyllig och dryg. Väl uppvärmd runt ögat kommer den lägga sig fint för att motverka rynkor. Dessutom är den ju multifunktionell och fyller flera användningsområden. 

Vi skulle dock säga att dess formula är något för fet och kladdig för att använda dagtid (under smink), men som boost på natten är den perfekt. Använd som nattkräm eller mask för att vakna upp med pigg, fräsch och mjuk hud runt ögonen. Perfekt under vintermånaderna eller för en extra kick, och det till ett bra pris!

Fördelar

 • Otroligt rik och fyllig formula
 • Kan användas som ögonmask
 • Näringsrik och långvarig återfuktning

Nackdelar

 • Något för fet för användning dagtid
 • Tar lång tid att sjunka in

Dermalogica Total Eye Care

Här har vi en effektiv och välgörande ögonkräm från Dermalogica. Deras variant Total Eye Care verkar verkligen för att boosta den tunna huden runt ögat, både genom att skydda, mjukgöra, släta ut och återfukta. 

Det vi gillar allra bäst med den här, och det som också gör den något unik, är att ögonkrämen är lite lätt färgad. Du behöver dock inte oroa dig för att det ser tillgjort eller onaturligt ut – färgen är otroligt mild och ger bara en uppiggande touch under ögonen. De själva kallar det för ett optiskt ljusspridande medel som döljer det mörka. 

Vid användning anser vi att den här krämen motverkar påsar under ögonen såväl som döljer mörka ringar och rödhet en aning. Det sker inget mirakel över en natt, men den känns samtidigt väldigt behaglig att smörja in huden med. 

Ingredienslistan är också den riktigt bra. Du hittar bland annat en del hydroxisyror, SPF 15 och växtextrakt. Det finns ingen tvekan om att den verkar multifunktionellt för att ge bästa effekt då huden runt ögonen får mycket fukt. Dessutom luktar den inte. Dock är priset rätt saftigt, men den är dryg och räcker länge! 

Fördelar

 • Döljer rödhet och mörka partier
 • Mycket fukt och bra ingredienser
 • SPF 15

Nackdelar

 • Väldigt dyr

Clarins Eye Contour Gel

Clarins Eye Contour Gel är en lätt och mild ögonkräm som blivit en stor favorit hos många! Med dess lättviktiga formula utan olja går ögonkrämen in för att lugna, återfukta, ljusa upp, minska påsighet och ge ett mer vaket utseende. Allt som heter svullnad försvinner!

Trots det är formulan mycket mild och upplevs som något svalkande, vilket gör att den även kan användas för de som har känsliga ögon eller hud. Den sjunker snabbt in i huden och är mycket smidig att använda. 

Vi gillar också att den funkar lika bra som dagkräm som den gör under natten. Vill du använda den under makeup funkar det toppen, även som uppfriskande touch över sminket!

Ingredienserna består av bland annat blåklint, kamomill, aloe vera och ginkgo biloba. De tillsammans verkar lugnande och mjukgörande för att ge ett fräschare och spänstigare utseende. Något dyr, men både dryg och väldigt bra!

Fördelar

 • Lätt och mild
 • Lugnande ingredienser
 • Svalkande känsla och minskad svullnad direkt

Nackdelar

 • Något dyr
 • Rätt vattnig konsistens
 • Jobbar inte på fina linjer

It’s Skin Collagen Nutrition Eye Cream

Kollagen i koncentrerad form! Detta är någonting för dig som börjar komma upp i åldern och som känner att ingenting tar bort dom där kråksparkarna och linjerna som börjar komma runt ögonen.

Men med hjälp av denna ögonkräm fyller du på din huds sinande lager av kollagen som mjukar upp huden och ger den mer spänst och skydd.

Fördelar

 • Perfekt för mogen och torr hy
 • Motverkar rynkor och fina linjer
 • Mjukar upp och ger spänst

Nackdelar

 • Tråkig förpackning
 • Inte överdrivet effektiv

Lumene Lempeä Ultra Sensitive Calming Eye Treatment

Lumene är det finska företaget som tillverkar fantastiska hudvårdsprodukter till budgetpris. De kanske inte alltid har de lägsta priserna, men är ändå tillräckligt bra för att hamna i den lägre prisklassen.

När det dessutom kommer till någonting som ögonkräm, som många kanske inte investerar i, är det helt underbart att man kan hitta någonting lika effektivt och bra som en premiumprodukt till mer än hälften av priset.

Att det är ett finskt företag bådar även bra för oss skandinaver eftersom de verkligen har utvecklat denna kräm för just vårt klimat samtidigt som den tillgodoser ögats känsliga hud.

Här hittar vi nordisk kråkbär och nordiskt källvatten som tillsammans bidrar med lugnande, återfuktande, och skyddande egenskaper. Den passar bra både för personer med känslig och torr hy.

Samtidigt som den lugnar rodnader och jämnar ut hudtonen ger den ett skyddande lager mot alla dagliga påfrestningar. Det kanske inte är den bästa ögonkrämen för femtioplussaren som vill få bort kråksparkarna, men annars fungerar den jättebra.

Finlands Allergi- och Astmaförbund har varit inblandade i utvecklingen av krämen och är alltså lämplig för dig med allergier.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Perfekt till känslig och torr hud
 • Godkänd i Allergi- och Astmaförbundet

Nackdelar

 • Inte så verksam på linjer

Nivea Q10 Plus Anti-Wrinkle Eye Care

Vi kan ju inte ha ett test med ögonkrämer utan att ha med en Nivea-kräm innehållande en formula med Q10. Just den ingrediensen och keratin kommer samman för att motverka för tidigt åldrande och minimera mörka ringar och rynkor.

Resultatet blir också att du får en mjukare hud och att nya rynkor inte uppstår lika lätt. Huden absorberar snabbt den lätta konsistensen. 

Fördelar

 • Prisvärd
 • Återfuktar bra
 • Går fort in i huden

Nackdelar

 • Inte supereffektiv på påsar och linjer

Maria Åkerberg Eye Cream

Detta är lite av en allt-i-ett-kräm då den har många användningsområden; förutom runt ögonen kan du även använda den runt näsan, dekolletage, och halsen och rekommenderas att användas där eftersom huden där också är tunn som runt ögonen.

Ögonkrämen innehåller nyponfröolja som i sin tur är rik på Vitamin A och C. A-vitamin gör bland annat så att huden skapas på nytt och reducerar därför rynkor och ålderstecken. C-vitamin tillför fukt och slätar ut huden.

En alldeles fantastisk kräm som även den har fått många lovord av kunder. Dessutom är den väldigt dryg, vilket gör att de 30 ml blir mer än värt det.

Fördelar

 • Mångsidig
 • Mycket vitaminer som ljusar upp och slätar ut
 • Bra produkt för bra pris

Nackdelar

 • Något opraktisk

Dermalogica Multivitamin Power Firm

Även Dermalogica har bra ögonkrämer och vi ville nästan ha med alla deras ögonkrämer i testet, men fick till slut helt enkelt nöja oss med att ta med en av dem. Och det blev ingen mindre än den ljuvliga Multivitamin Power Firm.

Som namnet antyder innehåller den vitaminkomplex som är rik på antioxidanter och lägger en skyddande barriär runt ögonområdet så att du slipper påverkas av yttre påfrestningar.

Samtidigt tar den bort synliga rynkor och andra tecken på åldrande, ger en bättre spänst och elasticitet till huden, och motarbetar fuktförlust.

Fördelar

 • Innehåller vitaminkomplex som ger näring
 • Skyddar och återfuktar länge
 • Verkar effektivt 

Nackdelar

 • Dyr
 • Något tjock formula

L’oréal Paris Revitalift Eye Cream

Här har vi ännu en anti-age-ögonkräm som ska hjälpa dig som är 40+ att få mindre synliga rynkor, fina linjer, och hudmissfärgningar. Och vi kan meddela att den verkligen gör det också!

Det är säkert redan många som har provat L’oréals Revitalift-kräm förut och det har ju blivit en riktig klassiker, så det är inte konstigt att den är med i detta test och att vi bara har bra saker att säga om den.

Ingredienserna består huvudsakligen av avancerat Pro-Retinol och fibrelastyl som tillsammans slätar ut huden och ger den mer liv och spänstighet.

Fördelar

 • Mycket bra pris
 • Motverkar fina linjer och missfärgningar
 • Slätar ut och ökar spänsten

Nackdelar

 • Osmidig förpackning

Produkter som utgått

Clarins Extra-Firming Eye Wrinkle Smoothing Cream

Även en ögonkräm från Clarins måste vi ju ha med i testet och denna blev utvald på grund av de finfina recensioner av kunder vi läst på internet och även vänner och familjemedlemmar har verkligen rave:at om denna.

Målgruppen här är kvinnor över 40 år och har man tur är det just i denna åldern (och inte runt 30 år) man börjar märka tecken på åldrande. Använder du dock denna kräm kan du alltså reducera dessa tecken och återuppbygga en stark hud.

Även här är konsistensen lätt och smälter in i huden och lugnar direkt med organiskt svartvinbär och ger näring genom sheasmör. Essentiellt rosvax fyller ut dina linjer medan Vitamin E förebygger att nya linjer uppstår.

Huden runt ögonen blir mer fast och känns mjuk och sund igen! För Clarins produkter brukar man få betala lite mer men det är det värt, kan vi lova!


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals