Bästa peel off masken 2024 – Maxad lyster och rena porer i ett svep

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med en fräsch och lyxig peel off mask får du ett extra tillskott i din “ansiktsmask-garderob” då de både stramar upp, ger vacker lyster, rengör porer på djupet och stärker och vårdar din hud. Det är dessutom kul att använda peel off masker då det känns lyxigare att dra bort masken än att tvätta av den - perfekt för söndagens hemmaspa! 

Peel Off Mask - en lyxlirare och klar vinnare i badrumsskåpet  

Många tänker på svarta masker innehållande aktivt kol när det talas om peel off masker, men idag finns det peel off masker som fixar alla möjliga hudproblem. Du kan med andra ord ha ett flertal olika peel off masker för olika syften. 

De kommer i alla möjliga färger och även det är en av de saker som gör att de är extra roliga att använda. Du kan välja mellan peel off masker i bland annat rosa, guld och blodrött. Lite mer lyxigt och kul än exempelvis en grå lermask eller liknande. 

Vi har valt ut våra favoriter bland de peel off masker som finns på marknaden för tillfället. Det finns en hel del godbitar att välja mellan, så vi har valt ut fyra favoriter som vi kommer att presentera för er nedan. Vi har också tagit med sju utmanare så att alla garanterat ska hitta en favorit. 

Vår vinnare i premiumklassen blev Eneomey Masque Peel Off C10 medan vår favorit i mellanklassen blev Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask. Vår budgetvinnare blev Masque B.A.R Rose Gold Foil Peel-Off Mask och specialaren i detta test blev Glamglow Gravitymud Firming Mask Treatment.

Premium: Eneomey Masque Peel Off C10

Eneomey Masque Peel Off C10 är en äkta askungemask som ska användas en gång i veckan för bäst effekt. Den fräschar upp och det är trevligt att den är transparent då många andra peel off masker är färgade. 

Den är lätt att ta av och har ett gediget innehåll av ett flertal naturliga ingredienser som gör att den passar dig som är ute efter just det. Dessutom är detta en mask med vitaminer, vilket ger ett extra plus.

Fördelar

 • Bra för känsliga
 • Lugnar reaktiv hud

Nackdelar

 • Priset

Mellan: Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask

Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask är en djuprengörande mask med en formel som är inriktad på att bland annat reducera talgproduktion. Detta är en peel off mask som är bäst lämpad för normal till fet hy.

Med ett högt innehåll av vitamin B3 (niacinamid), aktivt kol och extrakt från både agarikonsvamp och drakblodsträd minimeras även porstorleken.

Fördelar

 • Tillverkad i Danmark
 • 100 % vegansk

Nackdelar

 • Lång verkningstid

Budget: Masque B.A.R Rose Gold Foil Peel-Off Mask

Vem kan tacka nej till en peel off mask i roséguld? Inte vi! Många har redan testat både guld och silver, men roséguld känns lite extra glammigt. Inte nog med att detta är en peel off mask som skimrar vackert medan du har den på huden, den ger även fin lyster efteråt. 

Masque B.A.R Rose Gold Foil Peel-Off Mask är för dig som vill glamma lite extra, men som även vill ha en mask som tar hand om huden. Utöver utlovad lyster tar den hand om huden, så du kommer helt klart att känna att huden mår bättre efter användning!

Fördelar

 • Hallonextrakt
 • Smidig förpackning

Nackdelar

 • Skimrar inte lika mycket som en i guld eller silver

Special: Glamglow Gravitymud Firming Mask Treatment

Med Glamglow Gravitymud Firming Mask får du något så läckert som en peel off mask som ändrar färg från pärlemovit till silver, vilket ger en mycket lyxig känsla - en äkta specialprodukt, med andra ord! 

Denna innovativa peel off mask ger direkta resultat och du får ett läckert lyft som gör att huden känns åtstramad med tonade konturer.

Fördelar

 • Känns lyxig
 • Urläcker burk

Nackdelar

 • Inte särskilt dryg

Köpguide

Vad är en peel off mask?

En peel off mask skiljer sig från andra masker då de dras av efter att de torkat in i huden. Detta är, enligt vissa, en härlig känsla medan andra tycker att det känns lite obehagligt. Ofta är det så att de med känslig hud tycker att det är lite obehagligt medan de med mer tålig hud inte tycker att det är lika obehagligt. 

Du kan använda dig av peel off masker även om du har känslig hud, så det är inget att vara rädd för. Välj rätt variant för din hudtyp så blir det ett fint resultat utan irriterad eller röd hud. 

När du använder en peel off mask följer orenheter och pormaskar med när du drar av dem, vilket lämnar en renare och mer klar hudton. 

En ingrediens som vi hittar i vissa peel off masker är glykolsyra som ser till att få bort döda hudceller från huden. 

Även aktivt kol, som framställs av träkol, är en vanlig ingrediens. Denna ingrediens hittar vi främst i svart masker. Hyaluronsyra är en annan ingrediens som finns i vissa peel off masker och andra masker. 

Det tar olika lång tid för olika masker att torka, men de som ska sitta kvar längst tid brukar ha en verkningstid på cirka 30 minuter. De som kan tas av snabbare ska oftast sitta på i cirka 10 minuter, så oavsett vilken peel off mask du köper kan du räkna med att den ska sitta på mellan cirka 10-30 minuter. 

Det är viktigt att se till att hålla tiden så att den inte får sitta kvar för länge. Detsamma gäller omvänt då en peel off mask inte ger samma effekt om den inte får sitta kvar så länge som den ska.

Vad skiljer peel off mask från andra ansiktsmasker?

Det som sticker ut och det som skiljer en peel off mask från andra ansiktsmasker är att de ska dras av efter att de stelnat. Till skillnad från lermasker, som även de tar bort orenheter och död hud, tvättas alltså inte en peel off mask av, utan istället drar/rullar du av den. I många fall kan det bli lite rester av masken kvar och då ska du naturligtvis tvätta av dessa.

Är peel off mask bra för din hud?

Beroende av hur känslig hud du har och hur du använder en peel off mask, är de mer eller mindre bra för din hud. För att en peel off mask inte ska förstöra huden är det viktigt att tänka på hur du drar av den. 

Sträck inte ut huden i onödan, utan gå så nära du kan med fingrarna och dra/rulla försiktigt. Det är bättre att det tar lite längre tid att få av masken än att du drar av den snabbt och “aggressivt”. Om du sträcker ut huden i onödan förstör du även hudens elasticitet och det är inte en god idé. 

Vid användning av en peel off mask kan det bli så att det uppstår mer orenheter i början. Detta är för att de aktiva ingredienserna i produkterna rensar ut huden. Du kan också uppleva att huden blir mer torr när du börjar med nya produkter, men detta är endast i början. 

Detta är gällande även för annan hudvård - huden behöver lite tid att vänja sig vid nya produkter.

Kritik mot peel off mask

Den kritik som riktas mot peel off masker har att göra med att vissa menar att denna typ av mask inte är tillräckligt “snäll” mot huden. Då de dras av kan de vara så att en känslig hud blir irriterad eller röd efteråt och det är naturligtvis inte bra. 

För att en peel off mask ska visa sig från sin bästa sida ska du se till att välja en variant av bra kvalitet. Det är aldrig bra att testa billig hudvård bara för att prislappen är lockande, Ska du satsa på billiga produkter är det viktigt att först göra research så att du väljer budgetalternativ som testats.

Fördelar med peel off mask

Det finns både för- och nackdelar med all typ av hudvård och ofta är det så att det handlar om vad du har för hudtyp. Här nedan ska vi nu lista de främsta fördelarna med peel off masker, så att du vet om det är rätt typ av mask för dig. Vill du hellre spana in andra typer av masker kan du kolla upp exempelvis fuktmask eller sheetmask.

Nu till fördelarna med peel off mask!

 • Synligt resultat = mycket tillfredsställande att se resultat direkt
 • Relativt dryga
 • Tar bort både orenheter, pormaskar och döda hudceller
 • Enkla att använda
 • Finns många olika varianter
 • Säljs överallt
 • Finns i alla prisklasser
 • Snabb rengöring av huden
 • Kul med peel off mask i guld eller silver i ansiktet 
 • Finns i roliga färger

Så hittar du rätt peel off mask till din hud

När det kommer till peel off masker finns det olika varianter för olika hudtyper, men det finns också varianter som passar alla. Du som vet att du brukar vara extra känslig ska vara lite försiktig, även om det är så att en hudvårdsprodukt sägs passa alla hudtyper, känslig hud inkluderad. Välj peel off mask med omsorg om du är extra känslig. 

Har du fet hudtyp är det kanonbra att välja en peel mask med kol. Dessa är bland de mest populära. De är svarta och när de dras av följer pormaskarna med och det är många som tycker att det är kul att se hur smutsen kommer ut. 

För dig med normal hudtyp är det bara att välja - du kan satsa på en som ger lyster och glam, eller så kan du prova en av de svarta med kol. Har du tålig hud är det samma sak som gäller - det är bara att testa sig fram. Det är främst du med känslig eller torr hud som ska vara lite vaksam gällande vilken peel off mask du väljer. 

Vill du testa en peel off mask för första gången kan du börja med att applicera endast på ett litet område första gången du testar. På så sätt ser du om huden tål masken. 

Vad gäller vilken peel off mask du ska välja är det också så att andra saker spelar in. En av de saker som är bra att tänka på när det kommer till val av ansiktsmask eller andra hudvårdsprodukter är hur mycket tid produkten kräver. 

Vissa vill att det ska gå undan och vill helst bara ha på en mask en snabb minut medan andra kan tänka sig att gå runt betydligt längre med en peel off mask i ansiktet. Har du tid kan du satsa på en som ska sitta på länge, men vet du att du kommer tappa tålamodet är det bättre att välja en snabbverkande peel off mask.


Våra favoriter

Nu ska vi berätta mer om våra favoriter inom detta segment, så det är bara för er att göra er redo och hänga med. Det finns mycket att säga om dessa fantastiska masker både vad gäller resultat, känsla och utseende!

Premium: Eneomey Masque Peel Off C10

Eneomey Masque Peel Off C10 är en peel off mask som stärker och vårdar huden. Den innehåller både A-vitamin, C-vitamin och E-vitamin så det är en riktigt frisk och välgörande cocktail huden får. 

Att denna mask passar bra till alla hudtyper är mycket positivt. Det innebär att den kan användas av personer med tålig hy likväl som av personer med känslig hy. Den passar även alla oavsett hudton. Eneomey Masque Peel Off C10 är det perfekta verktyget för dig som behöver intensiv återfuktning och den passar även bra efter att du peelat huden. 

Utöver ett högt innehåll av vitaminer innehåller denna mask även phyticsyra, zink, kamomill, aloe vera, apelsin, lavendel och lime. Det är en mask med aktiva ingredienser, så var förberedd på att det pirrar lite i huden vid applicering. Detta är inte farligt, utan det är bara ett tecken på att den jobbar med huden.

Vi gillar även denna mask av den anledningen att den ger mycket lyster till huden då det är något vi alla är ute efter. Att spänsten i huden förbättras är ytterligare en fördel som denna produkt för med sig. 

Fördelar

 • Bra för känsliga
 • Lugnar reaktiv hud

Nackdelar

 • Priset

Mellan: Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask

Med Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask får du en effektiv och mycket prisvärd peel off mask som är dryg och som håller sig fräsch länge. Om du är ute efter en ansiktsmask med kol är detta ett bra val då du får både aktivt kol och andra aktiva ingredienser i ett. 

Porernas utseende förändras till det bättre och har du oljig hud kommer den att tacka dig efter att du börjar använda denna mask. Kombinationen av extrakt från lärkträdsbark och sockerarter binder till sig orenheter och pormaskar. Det är detta som gör att alla orenheter dras ut vid användning. 

Använd Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask i t-zonen och låt den sedan torka in i huden. När den är torr är det bara att dra av den i sann peel off mask-anda! Det tar runt en halvtimme för denna ansiktsmask att bli torr, så den passar de dagar då du ändå bara går hemma och pysslar.

För fler produkter från Jorgobé kan du spana in deras utbud här och här.

Fördelar

 • Tillverkad i Danmark
 • 100 % vegansk

Nackdelar

 • Lång verkningstid

Budget: Masque B.A.R Rose Gold Foil Peel-Off Mask

Här har vi en vacker mask som man blir glad av att använda. Masque B.A.R Rose Gold Foil Peel-Off Mask utlovar att främst återfukta, men den är väldigt bra även på att lugna huden samtidigt som den ser till att rengöra. Efter användning blir huden definitivt mjuk och len och det känns dessutom att huden fått extra fukt. 

Den ska sitta på i 10-15 minuter och du applicerar ett tunt lager produkt på rengjort ansikte. Vänta tills dess att Masque B.A.R Rose Gold Foil Peel-Off Mask har torkat in helt och sedan är det bara att dra av den försiktigt. Du kan enkelt skölja av eventuella rester av produkten efter att du tagit bort den.

Att denna mask är så prisvänlig ger vi ett stort plus för och då den också är relativt dryg blir det så att priset känns extra bra. Vill du ha en djuprengörande, eller extremt återfuktande mask kanske detta inte är det rätta valet för dig. Vill du däremot lyxa och glamma med maxad lyster som resultat är detta helt klart en mask du kommer uppskatta!

Fördelar

 • Hallonextrakt
 • Smidig förpackning

Nackdelar

 • Skimrar inte lika mycket som en i guld eller silver

Special: Glamglow Gravitymud Firming Mask Treatment

Glamglow har överraskat med många fina masker genom åren och detta är helt klart en storfavorit hos många som gillar masker. Med Glamglow Gravitymud Firming Mask Treatment får du mycket i ett då den inte bara innehåller TEAOXI formel med grönt te, utan den har även lakrits bland ingredienserna. 

Denna peel off mask stramar åt huden samtidigt som den jämnar ut din hudton. De omedelbara resultaten väcker en läcker glöd i huden. Detta gör att du känner dig extra fräsch och snygg i huden och det är ju exakt det vi vill ha ut av en peel off mask! Gillar du snabba resultat är alltså detta masken för dig. 

Glamglow Gravitymud Firming Mask Treatment ska sitta på 20-30 minuter och efter verkningstiden är det bara att dra av den. Var försiktig när du drar av den så att du inte irriterar huden.

Denna mask har en underbar doft som gör att det är extra härligt att använda den. Det gör inte heller ont att ta av den, så det blir full pott!

Fördelar

 • Känns lyxig
 • Urläcker burk

Nackdelar

 • Inte särskilt dryg

Våra utmanare

Det finns en mängd härliga peel off masker så alla fick inte plats på topplistan. Här kommer vi nu till våra utmanare, så om det är så att ingen av våra favoriter ovan tilltalar just dig kan du istället välja en av dessa godbitar.

Elizabeth Arden Prevage City Smart Detox Peel Off Mask

Med Elizabeth Arden Prevage City Smart Peel Off Mask får du en produkt som både tar bort orenheter och som vårdar huden på samma gång. Idebenone sveper bort orenheterna från huden och stärker hudens naturliga rengöringsförmåga, vilket gör det till en super-ingrediens. 

Resultatet är en klarare hy med ny lyster och en hud len som sammet. Att det dessutom är på det viset att porerna blir mindre synliga är ett extra plus som vi knappast tackar nej till.

Fler spännande produkter ur denna serie från Elizabeth Arden hittar du bland annat här.

Fördelar

 • Strålande glöd
 • Antioxidanter ger skydd

Nackdelar

 • Högt pris

Formula 10.0.6 Get Your Glow On Brightening Peel Off Mask

Formula 10.0.6 Get Your Glow On Brightening Peel Off Mask innehåller både papaya och citrus, vilket gör att huden får en naturlig och skonsam exfoliering. Den ger dessutom huden ett lyft vad gäller lyster. Den rengör på ett skonsamt sätt och konsistensen är härligt kladdig.

Utöver att den tar bort orenheter ser den också till att förhindra att nya orenheter uppkommer. Huden blir mjuk, smidig och len efter användning och den går bra att mixa med annat från Formula 10.0.6.

Fördelar

 • Lätt att applicera
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Passar inte dig med mycket orenheter

Shiseido Waso Purifying Peel Off Mask

Shiseido Waso Purifying Peel Off Mask är väldigt skön och behaglig att använda samtidigt som den rengör huden, stramar porerna och tar bort döda hudceller. Den tar även hand om hudens struktur och smidighet, så resultatet är en klar och ren hud med ökad smidighet. 

Den innehåller Shiso - japansk basilika - som gör så att huden kan återställa sig. Dessutom är den dryg, så det finns ett flertal fördelar med att välja denna mask.

Testa även Shiseidos sovmask från samma serie. Den är härligt grön och ger massor av fukt över natten så att du vaknar upp uppfriskad med plumpad hy.

Fördelar

 • Underbart rosa färg
 • Lätt att dra av

Nackdelar

 • Lite svårapplicerad

Pixi T-Zone Peel Off Mask

Med Pixi T-Zone Peel Off Mask får vi en härlig cocktail innehållandes både avokado, gurka, aloe vera och grönt te. Dessa är alla superhjältar inom hudvård så det är lyxigt att få alla dessa ingredienser i en och samma produkt. 

Den rengör porerna på djupet och ser till att glåmig hud fräschas upp. Den är lätt att dra av och den är skön att ha på huden.

Spana också in annat från Pixi här. Vi gillar särskilt deras Glow Peel Pads och Glow Tonic för tillfället så har du inte testat dessa produkter tycker vi att du ska göra det!

Fördelar

 • Smidig förpackning
 • Läkande

Nackdelar

 • Ger inte så mycket lyster

Garnier SkinActive PureActive Charcoal Anti-Blackhead Peel-Off Mask

Garnier SkinActive PureActive Charcoal Anti-Blackhead Peel-Off Mask riktar in sig på pormaskar och ser till att smuts och talg försvinner när du drar av den. Med kol som en av de aktiva ingredienserna fungerar denna mask som en magnet för orenheter och dessutom öppnas porerna upp. 

Efter användning ser porerna renare och mindre ut och efter cirka en månads användning ser du tydliga resultat på porstorleken samtidigt som huden ser renare ut.

Du kan också köpa en ansiktsrengöring i samma serie här.

Fördelar

 • Prisvänlig
 • Innehåller salicylsyra

Nackdelar

 • Känns inte så lyxig

OMG! 3 in 1 Kit Peel Off Mask

OMG! 3 in 1 Kit Peel Off Mask är en multimask som både djuprengör och motverkar åldrande. Den är superenkel att använda då den glider av väldigt lätt jämfört med många andra peel off masker. 

Den bjuder också på reducerad puffighet med fastare hud. Att de fina linjerna reduceras efter användning samtidigt som den rengör huden gör att detta är en mask som lätt blir en favorit.

Fler spännande peel off masker från OMG! hittar du här. De säljer även peeling gel, hårband och andra roliga saker.

Fördelar

 • 24K guld
 • Ordentligt med lyster

Nackdelar

 • Lite påträngande doft

Masque B.A.R Black Gold Charcoal + 24K Gold Tube Peel Off Mask

Med Masque B.A.R Black Gold Charcoal + 24K Gold Tube Peel Off Mask får du både guld och träkol i ett. En imponerande blandning som ger fina resultat när det kommer till rengöring av huden och minskad synlighet av porer. 

Applicera endast ett tunt lager av denna produkt och låt den sitta på ungefär 15 minuter innan du försiktigt drar av den nedifrån och upp. Om det finns rester kvar är det bara att badda med ljummet vatten.

Annat från samma märke hittar du bland annat här. Vill du ha mer info om märket kan du läsa mer om Masque B.A.R här.

Fördelar

 • Trevlig doft
 • Hibiskusextrakt

Nackdelar

 • Inte så bra för känslig hud

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals