Bästa peelingen 2024 – Bort med orenheterna och friska upp hyns lyster

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Om det är någon kroppsdel man ska ta extra hand om, enligt mig, är det ansiktet. Det utstår så otroligt mycket slit och rusk man inte alltid tänker på och tillsammans med allting i dagens stressamhälle är det inte konstigt att man ser trött och trist ut.

Allt smink man använder, stress på jobbet och i privatlivet, överexponering av sol och vinterrusk är bara en del av alla saker som sliter på vår hud över hela kroppen, men ansiktet har ju ofta inget skydd och blir därför lämnad att kämpa för sig själv.

Att alltid grundligt rengöra sitt ansikte genom att tvätta bort smink och sedan fuktbomba är alltid bra och en bra rutin i sin ansiktsrengöring är att ta hjälp av peeling.

Vi har en fantastisk premiumfavorit med Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder. Pixi Glow Peel Pads blev storfavoriten i mellanklassen. En underbar vinnare i budgetklassen har vi med Löwengrip Purify My Skin Facial Scrub.

För alla er med trist eller mogen hy som behöver en riktig mirakelkur ska definitivt kolla in Lancome Visionnaire Crescendo Peel! Läs vidare för att hitta din favoritpeeling!

Premium: Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder

En himlans bra peeling som passar för alla, men kanske är den en räddare i nöden för er som har känslig hy eller acneproblem och som inte lyckas hitta mirakelpeelingen.

Här är den! Det är en skonsam enzympeeling som inte innehåller sträva korn och som rengör, reducerar döda hudceller, och lämnar dig med en fräsch och skinande hy. Måste provas!

Fördelar

  • Effektiv men passar för alla hudtyper
  • Skonsam enzympeeling som rengör på djupet
  • Huden lämnas frisk, fräsch och behaglig

Nackdelar

  • Dyr

Mellan: Pixi Glow Peel Pads

Det här är en otroligt effektiv ansiktspeeling som verkligen verkar med ett kick! Pixi Glow Peel Pads innehåller 20% glykolsyra, vilket är en mycket koncentrerad dos som gör sig bra för dig med tålig hy.

Den tar sig an porer och finnar på djupet och trollar bort dem direkt. Samtidigt återfuktar padsen och ger en otroligt fin lyster i kombination med den djupgående exfolieringen. Huden blir jämnare, renare, fräschare och friskare! Bra och mycket effektiv. 

Fördelar

  • Högt koncentrerad för effektiv verkan
  • Minskar porer, jämnar ut huden och ger lyster
  • Smidig att använda i och med pads

Nackdelar

  • Inte bra för känslig hy
  • Kan upplevas som något stark för vissa

Budget: Löwengrip Purify My Skin Facial Scrub

För er som vill ha en underbar peeling på en budget är denna skrubb från Löwengrip den du ska satsa på. Trots att den har korn, både stora och små, är den väldigt skonsam.

Vitaminkomplex och den effektiva sårläkningsingrediensen Allantoin kommer samman med Glycerin för att ge mycket med fukt och radera alla tecken på smutsiga porer och döda hudceller.

Fördelar

  • Prisvärd peeling
  • Exfolierar och rengör skonsamt
  • Bidrar med fukt och lugnar huden

Nackdelar

  • Innehåller stora korn
  • Inte överdrivet effektiv 

Special: Lancome Visionnaire Crescendo Peel

Denna peeling är verkligen en specialare i ordets rätta bemärkelse då det är en 28-dagarskur som ska användas under natten. Den har en tvådelad process som delas upp under 14 dagar var.

De första två veckorna exfolieras huden på djupet och skonsamt och under de resterande veckorna börjar en välbehövlig cellförnyelse. Resultat kan bara beskrivas med ett ord: Fantastiskt!

Fördelar

  • Kombinerad kur för djupgående verkan
  • Riktigt bra mot rynkor och missfärgningar
  • Förnyar huden och bidrar med fina resultat

Nackdelar

  • Lång kur på ca 1 månad
  • Dyr

Vad är peeling?

En peeling är en hudvårdsprodukt som används för att skrubba huden, eller peela den. Peelings verkar ofta mer skonsamt än de produkter som kallas för skrubb, samtidigt som de bland annat verkar för att avlägsna döda hudceller. 

Genom att använda en peeling så blir huden ren, döda hudceller tas bort, det ökar blodcirkulationen och hyn får en fin lyster. Den djuprengörande effekten gör dessutom att huden tar upp andra ansiktsprodukter efter själva peelandet.

Vem behöver köpa en peeling?

Det många inte tror är att alla hudtyper mår bra av att peelas. Ofta påstås det att känslig och torr hy inte ska peelas, eller att problemhy blir ännu mer irriterad av det – men det är helt fel!

Alla hudtyper bör peelas då och då, så det handlar inte om att produkten bara är anpassade för vissa. Men, det du måste komma ihåg är att det finns olika typer av peelings för olika hudtyper. 

En känslig hy ska inte använda en alltför stark peeling, medan en acne-benägen hy inte ska använda en peeling när utslagen är som värst – då blir det faktiskt bara värre. Så länge du använder en variant som är anpassad för ditt eget hudtillstånd är det en investering för alla!

Varför ska du använda en peeling?

Som sagt så behöver all hud peelas då och då – det förbättrar dess kvalité och utstrålning. Anledningen till att det är nödvändigt med peeling är för att vår hud ständigt producerar nya hudceller, som efter ett tag blir gamla och dör. 

De döda hudcellerna lägger sig som ett lager över vår hud, som gör att huden ser trött och tråkig ut, samtidigt som det täpper igen porerna. De igentäppta porerna kan leda till utbrott, större pormaskar och acne. 

Och det är där peelingen kommer in i bilden; för att rengöra huden och se till att den där trötta, tråkiga ytan håller sig frisk och fräsch. För huden kan nämligen behöva lite hjälp på vägen med just detta, och då får du ju ställa upp! 

Peelingen verkar liksom för att rengöra på djupet, vilket den gör genom att peelingen liksom städar rent våra porer och avlägsnar smuts, bakterier och döda hudceller från vårt ansikte – sådant som ofta ligger för djupt för att tas bort med vanlig rengöring. 

Den ordentliga, men relativt skonsamma genomköraren gör att porerna öppnas upp för att smutsen ska kunna tas bort ordentligt, samtidigt som de förminskas – mindre porer innebär mindre problem. 

Djuprengöringen av porer och hudceller sätter också igång hudcellernas förnyelse, som i sin tur stimulerar blodcirkulationen och gör att huden ser klarare och piggare ut.  

Allt detta leder till att huden får en jämnare ton, ett fint naturligt lyster och en fräschare känsla, helt enkelt. Och inte nog med det, en renare hud är också mer mottaglig för andra produkter! 

Vem vill inte använda en produkt som både verkar på djupet och som ser till att hudens bästa sida kan lysa igenom?

Kan jag peela min hud även om den är torr och känslig?

Ja. Alla hudtyper mår fantastiskt bra av att få lite peeling då och då, även de med torr och känslig hy. 

Kanske känns det som att du bara kommer förvärra problemen om du kommer där och gnuggar med starka produkter, det gör väl bara huden irriterad och ännu mer uttorkad? Ja, om du använder en produkt som är alldeles för kraftig. 

Men använder du en peeling som är speciellt framtagen för torr och känslig hy så ska du se att resultatet kommer bli fantastiskt, och din hud kommer tacka dig för att du tar bort alla torra hudceller som bara ligger där och bokstavligen dammar. 

Att ta bort det gamla och ersätta med nytt kommer också göra att dina efterföljande produkter, som förövrigt bör vara milda och ordentligt återfuktande, kommer verka extra gott och effektivt.

Hur använder du en peeling?

Som vi nämnt så finns det olika typer av peelings för olika hudtyper, något du bör anpassa sig efter för bästa resultat – och för att undvika risken att peelingen arbetar för något du inte är i behov av. 

När du talar om peeling brukar du tala om tre olika sorter; mekanisk-, kemisk- och enzympeeling (hur de olika sorterna skiljer sig åt går vi igenom längre ner). Med tanke på att det finns en del olika varianter att välja mellan så är det svårt att förklara hur de ska användas, då det kan skilja sig åt. 

Men det vi kan säga är att en peeling ska användas med försiktighet, både när det gäller hur ofta du använder den men också hur ”hårt” du applicerar den. Bästa möjliga beskrivning är att du kan tänka att de ska ungefär ska användas som en rengöring - de appliceras och ska sen gnuggas försiktigt över ansiktet, när det är fuktigt. 

Peelingarna ska masseras med varsamma cirkelrörelser över både ansikte och hals, utan att du trycker för hårt då det riskerar att produkten river i huden. Undvik området runt ögonen. 

När du masserat tillräckligt länge ska den sköljas bort med ljummet vatten, följt av att ansiktet ska torkas torrt. Därefter ska du följa upp med dina övriga produkter i din hudvårdsrutin, såsom serum, olja och kräm. 

För bästa och säkraste användning rekommenderar vi att du läser instruktionerna på förpackningen innan du börjar peelingen. Då vet du exakt hur just den peelingen ska användas, vilket också kommer ge det bästa möjliga resultatet.

Hur ofta kan du använda peeling?

Denna fråga är lite svår att svara på då det beror på både din hudtyp och vilken typ av peeling du använder. Däremot brukar 2-3 gånger i veckan vara lagom.

Det gör att huden underhålls och vårdas tillräckligt mycket för att produkterna ska ge effekt, samtidigt som det inte blir så konsekvent att du riskerar att torka ut eller irritera huden för mycket. 

Att peela för mycket är aldrig bra. För trots att huden sällan känns så ren och fräsch som när du peelat den så kan det leda till uttorkning och för hårt slitage.  

Detta gäller framförallt för er med extra känslig hy. Med känslig hy kan det vara bra att ta det lite lugnare med användandet av peelings, trots att den är anpassad för er hudtyp. Där brukar det räcka med att använda peeling ungefär en gång per vecka, beroende på hur din hy reagerar. 

Det bästa är helt enkelt att utgå från den enstaka produktens rekommendationer, och att du känner efter vad just din hy mår bra av. En rekommendation är som sagt en rekommendation, alltså inget måste eller tvång.

Vilken peeling ska jag välja?

Att välja rätt peeling för just din hudtyp är väldigt viktigt för att effekten ska bli så som du önskar, och inte tvärtom. Sen kan det vara svårt att veta vilka varianter som passar för just dig med tanke på att det finns så mycket att välja mellan. 

Därför tänkte vi hjälpa er lite på vägen genom att sätta ihop en liten guide, där vi kommer rada upp hur du ska tänka för olika hudtyper. För att hitta rätt peeling för din hudtyp bör du leta efter följande: 

Känslig hy

För er med känslig hy ska ni leta efter peelingsprodukter som är mildare och extra skonsamma mot huden, alltså sådana som inte innehåller för starka ingredienser. 

Då menar vi inte att ni ska hålla er borta från syror och andra djupverkande ämnen. Men, det gäller att ni använder en peeling med rätt typ av kraftfulla ingredienser, som verkar för det ni är i behov av utan att verka för mycket, hänger ni med? 

Normal hy

För dig med normal hy kan i princip alla typer av peelings passa bra, beroende på vad du är i behov av och vilken effekt du vill uppnå. Däremot kan grovkorniga peelingar vara väldigt behagliga att använda, då du verkligen känner hur de tar och rengör på den lite tåligare huden. 

Sen kan du ju testa dig fram i form av olika syror och enzymer, men att hitta en som passar kommer nog inte vara så svårt. Grova eller finare korn, syror eller enzymer, lerbaserad eller krämig, pads eller flytande, pulver eller fast, ja det finns saker att välja på! 

Kombinerad och fet hy

För er med kombinerad eller fet hy rekommenderas att du använder peelings som verkar lite extra, utan att vara alldeles för starka förstås. Leta efter produkter som verkligen avlägsnar oljor, fett och smuts på djupet, och som tränger sig ordentligt ner i porerna. 

Här är det också mycket praktiskt med syrabaserade varianter, de är extra bra på att bryta ner och verka inåt. Eller varför inte använda en som fungerar likt en kombinerad peeling- och ansiktsmask? Är du osäker ska du inte tveka på att rådfråga en expert, de har ofta mycket bra förslag och vet vad som kan göra sig bäst just för dig.

Vad skiljer olika typer av peelings?

Som vi snuddade vid lite längre upp i texten så finns det en del olika typer av peelings, som alla är anpassade efter specifika behov och hudtillstånd. De vanligaste varianterna är mekanisk peeling, kemisk peeling (även kallad syrapeeling) och enzympeeling. 

Dessa skiljer sig från varandra när det gäller hur de tar sig an huden, och liksom vilka ämnen de verkar med för att ge önskad effekt. Just för att de alla jobbar väldigt bra, men på olika sätt är det idag rätt vanligt att du kombinerar flera varianter i en produkt. 

Mekanisk

Mekaniska peelings innehåller större bitar som då står för den peelande effekten, såsom korn, fruktkärnor, salt eller andra former av effektiva ”skrubbmedel”. 

De verkar för att ”gnugga bort” gamla och döda hudceller på riktigt, så att den nya och fräscha huden kan komma igenom. Peelingen används på fuktigt ansikte genom att du masserar in kornen i huden, med varsamhet för att inte slita på ytan. 

Enzympeeling

Enzymer verkar ungefär på samma sätt som syror, fast på ett mildare sätt då de ofta kommer från frukter.  

De har inte samma upplösande effekt och går inte riktigt lika mycket in på djupet, men de funkar absolut bra och gör jobbet som du önskar. För känslig hy är de jättebra just för att du kombinerar varsamhet med effektivitet. 

Dessa masseras in på fuktig hud och avlägsnar döda hudceller med försiktighet – inget slit eller riv, och inte överdrivna reaktioner!  

Kemisk peeling (syrapeeling)

Kemisk peeling, eller syrapeeling som det också kallas, är sådana varianter som innehåller syror, logiskt nog. Där är det syrorna som verkar med sina kraftiga egenskaper så att gamla och döda hudceller liksom löses upp. 

Sådana varianter används på fuktig hud genom att du masseras in den i huden, och tack vare att de inte innehåller några bitar kommer den inte riva och slita på hudytan.

Finns det olika typer av syror?

Ja, det stämmer - det finns olika typer av syror i peelings. De olika syrorna har alltså olika egenskaper som gör att de verkar på olika sätt, somliga är starkare och kan irritera en aning, andra är mildare men ändå effektiva, och så vidare. Detta gör alltså att du kan hitta en produkt som passar din hudtyp och de behov du har. 

Men är det inte skadligt att behandla sin hud med syra? Fräter det? Gör det inte ont? Att ställa sig dessa frågor är vanligt för dem som aldrig behandlat sin hud med syra, för faktiskt så låter det inte som en särskilt trevlig grej – syra är ju otroligt frätande och starkt!

Och nej, så är det givetvis inte. De syror som du använder i hudvårdsprodukter är inte ens i närheten av så starka som industriella syror är, just för att de är specifikt framtagna för att användas på huden och ge ett fantastiskt resultat. 

Att använda syra är inte alls farligt eller skadligt, så länge du använder rätt produkter och inte behandlar med flera olika syror samtidigt. Här ni har ni några olika varianter:

AHA

AHA-syra står för alpha hydroxy acid, och detta är den vanligaste varianten i hudvårdsprodukter. Denna syra får du fram genom att du utvinner den ur exempelvis frukt, mjölk och nötter. 

Ni kanske har hört talat om glykolsyra? Eller mjölksyra? Ja, det är sådana som du då utvinner ur de ovanstående varorna, var för sig. Trots att de tillhör samma grupp av syra så verkar även dessa med olika styrka och effektivitet. 

Generellt verkar alla AHA-syror för att jämna ut huden, minska synligheten av pigmentfläckar, avlägsna utbrott, och för att behandla rynkor. 

BHA

BHA-syra står för beta hydroxy acid, något som också brukar kallas för salicylsyra. Denna variant är antiinflammatorisk, samtidigt som den verkar på djupet genom att den löser upp fett och smuts. Med andra ord är detta en utmärkt ingrediens för er med fet och oljig hy, eller om du har mycket pormaskar, finnar och acne. 

Men, trots att denna verkar rengörande på djupet så kan även de med extra känslig hy använda produkter med BHA-syra. Alltså kan den också verka med en mild touch tack vare antiinflammatoriska egenskaper, och passar faktiskt hudtyper som lider av hudproblem relaterade till känsliga utbrott, såsom rosacea. 

PHA

PHA-syra står för poly hydroxy acid, vilket är en typ av syra som är lite större än de andra två. Det innebär att den liksom inte rensar bort och tränger ner lika aggressivt, och alltså passar den att använda för känsliga hudtyper. 

Dessa varianter verkar väldigt milt genom att de binder fukt i kombination med att de har en peelande effekt, alltså gör den ett bra jobb utan att slita eller riva.

Vad kostar peeling?

Detta beror på vilken typ av peeling du köper, vad den innehåller, vilket märke den kommer ifrån, och hur effektiv den är. Det finns peelings som kostar under hundralappen, och så finns det dom som kostar över tusenlappen.

Med andra ord finns det mycket att välja på beroende på vad du är ute efter, vad du har för budget och hur stort behov du har av en peeling. Utgå från dig själv så ska du se att du hittar något som kommer passa.

Sammanfattningsvis

Som sagt så är det inte på något sätt läskigt, farligt eller skadligt att använda hudvårdsprodukter som innehåller syra. Men, för att det ska ge rätt effekt är det viktigt att du är försiktig med användningen, och att du väljer produkter som är gjorda för just din hudtyp. 

För eftersom de flesta syrorna verkar effektivt, fast på olika plan så kan resultatet bli motsatt det du faktiskt är ute efter om du inte är varsam. Tänk också på att inte kombinera flera olika syror samtidigt, det kan rubba hudens pH-balans fullständigt. 

Och, efter att du använt en produkt med syra bör du använda solkräm. Detta då syran rengör för att få fram nya hudceller, som i sig är väldigt känsliga och kan lätt skadas.

Våra favoriter

Premium: Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder

Alla med känslig hy men som ändå vill göra en effektiv peeling ska titta hit och prova Silk Peeling Powder från Sensai på momangen. För dig som inte gillar kornpeelingar är detta ett utmärkt alternativ.

Det är nämligen en enzympeeling som, precis som namnet förmedlar, består av ett ljuvligt mikroexfolierande puder som rengör på djupet samtidigt som det är skonsamt mot din hy.

För dig som vill att din ansiktspeeling ska gå snabbt är det denna du ska prova då man inte behöver lägga den som en mask, utan man arbetar in den i huden med cirkulerande rörelser för att sedan skölja med vatten.

Och oj, vilket resultat man får! Döda hudceller är puts väck, huden får verkligen en ny glow eftersom den tar bort smuts och orenheter och den återställer hudens naturliga struktur så man får babylen och fräsch hud.

Det bästa är att den fungerande super för alla, även de med väldig känslig hy och de med acne eller acneärr. Super, helt enkelt! Ett ganska lyxigt pris får man dock ge ut för 40 gram.

Fördelar

  • Effektiv men passar för alla hudtyper
  • Skonsam enzympeeling som rengör på djupet
  • Huden lämnas frisk, fräsch och behaglig

Nackdelar

  • Dyr

Mellan: Pixi Glow Peel Pads

Som vår mellanfavorit valde vi den här kraftfulla exfolieringen från Pixi. Den här produkten är utformad med smidiga pads som du använder direkt på huden efter rengöring. Padsen innehåller 20% glykolsyra och verkar otroligt effektivt på att rena huden och dra samman porerna. 

Redan efter en användning kommer du se skillnad i form av minskade porer, förbättrad lyster och ett mer återfuktat resultat. Trots att produkten verkar starkt bidrar den med mycket näring till huden. Huden blir också jämnare och missfärgningar dämpas.

För dig som lider av stora porer, mycket pormaskar, finnar och missfärgningar kan den här exfolieringen alltså verkligen vara något. Den rekommenderas dock inte för dig med känslig eller torr hy. 

Men, har du en mycket tålig hy som är i behov av en kick med massa krut och djupverkande rengöring kan vi rekommendera Pixi Glow Pads. Tacka adjö till döda hudceller, förstorade porer och ojämn hud med denna! Den är också prisvärd då du får ett flertal pads i en förpackning. Kan användas regelbundet eller vid behov. 

Fördelar

  • Högt koncentrerad för effektiv verkan
  • Minskar porer, jämnar ut huden och ger lyster
  • Smidig att använda i och med pads

Nackdelar

  • Inte bra för känslig hy
  • Kan upplevas som något stark för vissa

Budget: Löwengrip Purify My Skin Facial Scrub

En helt fantastisk budgetpeeling har vi med Isabella Löwengrips Scrub. Denna gillar vi inte bara på grund av priset utan för alla de underbara egenskaper den bringar.

Till och börja med består formulan av både stora och små korn och det finns vårdande ingredienser som Allantoin, som läker sår effektivt, och Glycerin, som binder fukt och håller ditt ansikte återfuktat.

Det är en väldigt skonsam skrubb och det vi tyckte bäst om är att den inte lämnar ansiktet helt rött och skört som många kornpeelings kan göra. Här var det endast silkeslen hud som blev resultatet.

För er på en verkligt tajt budget kan den verka dyr för 75 ml, men trots den mindre storleken är den ooootroligt dryg och blir i längden väldigt billig. Behövs heller inte användas ofta; 1-2 gånger i veckan räcker gott och väl.

Fördelar

  • Prisvärd peeling
  • Exfolierar och rengör skonsamt
  • Bidrar med fukt och lugnar huden

Nackdelar

  • Innehåller stora korn
  • Inte överdrivet effektiv 

Special: Lancome Visionnaire Crescendo Peel

En specialare har vi med för er som har lite mognare hud (men passar alla hudtyper och åldrar) som letar efter en bra kur mot exempelvis pigmentfläckar eller rynkor. Det är dock lite av ett åtagande då den ska få verka i 28 dagar.

Den ska även användas under natten och behandlingen har två steg. Det finns två olika ändar på behållaren och den första änden används under de första 14 dagarna. Detta gör man så att huden ska exfolieras lätt.

Den andra änden används i de resterande 14 dagarna där hudcellernas förnyelse står i centrum. Efter de 28 dagarna ska man alltså få reducerade rynkor och fina linjer och en mer stramande och livgivande hy med mycket lyster.

De i testjuryn som endast testade denna upplevde verkligen en mer strålande hy och kan inte säga nog med komplimanger om den. Det rekommenderas även att använda SPF 20 under behandlingen eftersom huden kommer vara lite känslig.

Allt som allt är det en hejdundrande bra specialare och kan rekommenderas till er alla som vill ha en mirakelkur mot åldrande eller bara trist hy. Priset är faktiskt inte så pjåkigt när man tänker på vilken lyxbehandling det faktiskt är.

Fördelar

  • Kombinerad kur för djupgående verkan
  • Riktigt bra mot rynkor och missfärgningar
  • Förnyar huden och bidrar med fina resultat

Nackdelar

  • Lång kur på ca 1 månad
  • Dyr

Våra utmanare

Nuxe Gentle Exfoliating Gel

Rosenblad, Allantoin, och Litchikärnextrakt är bara början på alla fantastiska ingredienser som utgör denna formula. Tillsammans rengör de på djupet och tar bort döda hudceller och bidrar med lugnande, återfuktande, och mjukgörande egenskaper.

Den är vegetabilisk och perfekt för alla hudtyper, men mest för er med känslig hud. Din hud kommer andas bättre och hålla sig silkeslen med massvis av lyster.

Fördelar

  • Rengör och exfolierar milt
  • Återfuktar och mjukgör
  • Mycket bra för känslig hy

Nackdelar

  • Inte så djupgående
  • Torkar ut en aning 

Clarins Gentle Peeling

Clarins har blivit en stor hit i alla våra tester där någon av deras produkter är med och det har definitivt blivit en av mina favoriter tack vare dessa tester. Deras peeling är även den av hög standard.

Här har vi något så spännande som mikropärlor som formulan består av och kornen har två storlekar. Detta bidrar till en optimal djuprengörande peeling och ditt ansikte kommer kännas som nytt, så lent är det.

Det bästa är att peelingen innehåller Mimosa tenuiflora som effektivt lugnar huden och lämnar den därför strålande istället för röd och trist. Ett överkomligt pris för 50 ml.

Fördelar

  • Mjukgör och förnyar huden
  • Effektiv rengöring och lugnande effekt
  • Ger mycket lyster

Nackdelar

  • Något dyr
  • Inte så effektiv på tåliga hudar

Dermalogica Daily Microfoliant

En peeling som, precis som namnet förmedlar, används dagligen. Även här har vi ett pulver men det är risbaserat och omvandlas till ett skum när det kommer i kontakt med vatten.

Förutom att ta bort döda hudceller är denna väldigt effektiv om du har pigmentfläckar eller om du kanske bör se åldrande bevis i ansiktet tack vare det botaniska komplexet som förebygger och minimerar just dessa problem.

Den fungerar bra för alla sorters hudtyper och man får en len och skinande hy. Den har dock ett ganska lyxigt pris för 75 gram.

Fördelar

  • Kan användas dagligen vid behov
  • Praktiskt pulver som blir till skum med vatten
  • Motverkar åldrande, ojämnheter och missfärgningar

Nackdelar

  • Rätt dyr

Estelle & Thild Sparkling Citrus Bloom Body Scrub

Denna ekologiska kroppspeeling kommer falla de flesta i smaken och då det finns tre olika dofter, eller formula, att välja mellan kommer man garanterat hitta sin favorit. Just denna doftar ljuvligt av citrus.

Den gör precis samma sak för kroppen som en ansiktspeeling gör för ansiktet - den tar bort döda hudceller, ger huden en skinande lyster, och mjuk- och rengör på djupet. Perfekt att ha i duschen. Bra pris för 200 ml.

Fördelar

  • Effektiv kroppsskrubb
  • Riktigt härlig doft
  • Bra pris för en välgörande produkt

Nackdelar

  • Opraktisk förpackning
  • Något kornig

Clinique Sparkle Skin Body Exfoliator

Även denna peeling från Clinique är till för kroppsbruk, men denna lovar underbara resultat vid speciellt svåra och torra områden som hälarna, knäna, och armbågarna. Och det kan vi säga att den verkligen gjorde. Våra fötter har aldrig varit så lena!

Hela kroppen öppnas upp och mjukgörs på djupet och man känner sig verkligen fräsch och huden blir inte irriterad eller röd, vilket är ett stort plus. Ett lite dyrare pris för 200 ml, men fortfarande en alldeles underbar peeling.

Fördelar

  • Riktigt bra för de allra torraste partierna
  • Huden mjukgörs ordentligt
  • Praktisk förpackning

Nackdelar

  • Inte för ansiktet

Maria Åkerberg Papaya Peeling

Maria Åkerbergs peeling kom upp i våra efterforskningar något otroligt mycket så vi var bara tvungna att ha med den trots att en del av oss redan hade testat den. Men, den kommer inte att svika någon av er, då den inte gjorde det för oss.

Det är en enzympeeling och kan alltså rekommenderas för er med lite känsligare hy som inte vill använda korn. Den viktigaste ingrediensen är papayaextrakt som bidrar till att döda hudceller försvinner och som motarbetar pormaskar.

Trots det håller den din naturliga grundhy i schack och blir därför väldigt skonsam att använda i ansiktet. Ett mer än överkomligt cirkapris på 190 kronor för 100 ml.

Fördelar

  • Riktigt mild och bra för känslig hy
  • Återfuktar, mjukgör och tar bort döda hudceller
  • Prisvärd produkt som håller länge

Nackdelar

  • Väldigt oljig, kladdig att använda
  • Något svår att tvätta bort 

Produkter som utgått

Origins Clear Improvement Active Charcoal Exfoliating Cleansing Powder

Även denna är optimal för er med känslig hud eftersom den är fri från korn och har istället en pulverformula. När du blandar det med vatten omvandlas pulvret till skum vilket exfolierar din hud på djupet.

Peelingen innehåller bambuträkol som har många bra egenskaper och i just denna formula bidrar den med att ta bort döda hudceller och öppnar upp dina porer eftersom de tar bort allt smuts.

Det vi älskade med den är att den är mild nog, även för känslig hy, att man kan använda den varje dag, om man vill, och det är en superbra produkt för att hålla ansiktet rent och fräscht.

Det du kommer uppleva efter att du använt denna peeling är en klarare och lenare hy - precis det man är ute efter! Den har dessutom ett relativt överkomligt pris för 50 gram.


Lumene Puhdas Pore Polish Mineral Scrub

Denna peeling ska du prova om du har kombinerad eller fet hy och verkligen insisterar på att ha en paraben- och sulfatfri peeling. Hela 93% av dess ingredienser är naturliga och som namnet förmedlar är det en riktig mineralbehandling.

Peelingen rengör i porernas djupaste hörn och vrår och öppnar upp dem så att man får en klar och lysande hy. Behövs endast användas 1-2 gånger i veckan och blir därför väldig dryg, så priset för 75 ml är super.

Fördelar

  • Specifikt utformad för fetare hudtyper
  • 93% naturligt innehåll
  • Rengör porer och tränger ner på djupet

Nackdelar

  • Inte för alla hudtyper
  • Kan torka ut huden

BareMinerals Mix. Exfoliate. Smooth. Add To Cleanser Polishing Grains

BareMinerals skrubb är lite av en specialare eftersom man blandar den med sin ansiktsrengöring. Den är dermatologiskt testad och innehåller bland annat ros, havssalt, och apelsinskal.

Samtidigt som den är effektiv är den väldigt skonsam och bidrar till cellförnyelse och stärker hudens vitalitet. Den stramar åt och man känner sig ung på nytt.

Fördelar

  • Effektiv verkan på hudens förnyelse
  • Stramar åt och piggar upp
  • Smidig att blanda med sin rengöring

Nackdelar

  • Rätt dyr
  • Kan vara något uttorkande 

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals