Bästa pincetten 2024 – Verktyget du behöver för alla sorters hårstrån

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Idag lever vi i en värld där eyebrows on fleek är en ständig dröm. När ögonbryn blev den accessoaren att alltid ha på topp tyckte jag att det var svårt att verkligen få till dem som stjärnorna.

När jag investerade i en ny pincett efter grundlig research upplevde jag stor skillnad! Detta var många år sedan nu och nu har jag också lärt mig hur man plockar och tar hand om sina ögonbryn.

Men det är därför det är viktigt att man har en bra och vass pincett när det är dags för plockning, det gör dessutom mindre ont också om man kan greppa håren ordentligt. Vi har väl alla kämpat med de där små stråna som inte vill släppa i roten och som bara gör ont.

Nedan presenterar vi de absolut bästa pincetterna just nu, och det var många vi blev positivt överraskade över. Den första var faktiskt mellanvinnaren Morris & Luca Precision Tweezer som blev vår absoluta favorit då den har allt man behöver i en bra pincett.

Brow Gal Tweezer kom inte långt efter i premiumklassen och är även det en värdig investering. Vill du ha en lite billigare pincett ska du definitivt satsa på budgetfavoriten Tweezerman Slant Tweezer Classic.

Sedan har vi vår specialare Laura Mercier Tweezers som har lång livslängd, smidig utformning och som verkligen gör jobbet. Läs vidare för att hitta din nya pincett.

Premium: Brow Gal Tweezer

En underbar pincett som kommer förvandla ögonbrynsplockningen till ett nöje och det eventuella tvivelaktiga resultat till brows on fleek! Haha!

Den sneda spetsen är av hög kaliber och går verkligen inte av för hackor när det kommer till precision. Snyggt formade ögonbryn har aldrig varit enklare - eller roligare - att få till.

Fördelar

 • Vässare kan köpas separat
 • Passar alla typer av hårstrån

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Morris & Luca Precision Tweezer

Denna pincett lämnade ingen i testpanelen med ojämna ögonbryn utan bara en längtan till att använda den mer eftersom man får ett sådant precist resultat varje gång.

Det vi gillar mest är den vinklade, tunna spetsen som dessutom är handslipad för perfekt skarphet och att skaftet har ett grepp som är lätt manövrerbart. Både tjocka och tunna hårstrån blir enkla att få bort med denna magiska pincett.

Fördelar

 • Handslipad spets
 • Extremt prisvärd

Nackdelar

 • Nyper ibland av hårstråna
 • Vissa hade velat ha den mer vinklad

Budget: Tweezerman Slant Tweezer Classic

Detta verktyg från pincetternas modermärke kan endast beskrivas som en helt perfekt budgetpincett. Den är precis lika skarp och precis som de andra två favoriterna!

Den ligger superfint i handen och de snedställda spetsarna kommer åt väldigt många strån många av oss i testpanelen inte trodde att man skulle komma åt. Verkligen prisvärd!

Fördelar

 • Priset
 • Många roliga färger

Nackdelar

 • Färgen kan lätt skavas av

Special: Laura Mercier Tweezers

Med denna pincett bör det verkligen skanderas ut att det är en äkta specialare! Allt från design till funktion är tipptopp och det är en fröjd att använda den. 

Vill du ha en bra pincett som också är snygg och spännande i sin form ska du spana in den här pincetten direkt – du kommer inte att bli besviken. 

Fördelar

 • Mycket lyx för pengarna
 • Cool design

Nackdelar

 • Nyper av hårstråna ibland

Varför ska du lita på oss?

Som jag nämnde i början av artikeln har jag då egen erfarenhet av både dålig ögonbrynsplockning (från en dålig pincett) och bra ögonbrynsplockning (från en bra pincett).

Sedan jag lärde mig hur man använder en pincett är jag väldigt självsäker när jag manövrerar den och det kan ni lita på att min testpanel också är.

Vem behöver köpa en pincett?

Alla som vill forma sina ögonbryn på ett effektivt och billigt sätt ska investera i en riktigt bra pincett. De är såklart även bra för andra saker, som när man fått en flisa eller en glasskärva i foten eller handen.

En annan sak många använder en pincett till är att fästa lösögonfransar, vilket jag faktiskt rekommenderar än att bara använda fingrarna - det är sååå mycket lättare med en pincett.

Hur kom vi fram till vilka pincetter vi skulle testa?

Som vanligt har vi grundligt genomfört våra efterforskningar i vanliga butiker och på internet. På så sätt har vi fått en bra uppfattning om hur utbudet av pincetter ser ut och fått en bra blandning av modeller, märken, och pris.

Efter att vi alla valde ut en pincett var att prova var det bara att beställa hem dem från webbutikerna lyko.se, kicks.se, nordicfeel.se, cocopanda.se, och ahlens.se.

Hur testade vi pincetterna?

Alla har testat alla pincetter i två veckor var och sedan roterat runt tills alla har testat alla produkter. Innan överlämning av pincetten till nästa person har vi varit noga med att rengöra och sterilisera pincetterna så att bakterier och liknande inte överförs från person till person.

Två veckor var en bra tidsperiod eftersom bryna kunde växa till sig en del så vi kunde få chansen att prova alla pincetter på både långa och de allra minsta stråna.

Efter långdragna diskussioner och uttalanden om varför man tycker si och så kom vi äntligen fram till ett enhälligt resultat - mellanfavoriten var dock den givna vinnaren från att mötet sattes igång, haha.


Våra favoriter

Premium: Brow Gal Tweezer

Ännu en pincett som föll alla i smaken och hade seriöst kunnat vara med i fighten som vår absoluta favorit om den hade ett lite lägre pris. Den är minst lika bra som ovanstående modell, men kostar mer. Vilken skulle du välja?

Skämt åsido är den faktiskt helt fantastisk och definitivt en bra investering. Även här är den vinklade spetsen en riktig dröm och alla ögonbryn borde vara rädda för den, haha.

Stålet den är tillverkad av är vasst, men inte för mycket, så att den kommer åt precis alla strån, vilken tjocklek du än har på dem. Här är det verkligen enkelt för alla.

En verkligt värdig vinnare i premiumkategorin och det bästa är att den även har egna vässare man kan köpa separat så man inte behöver få det fixat, du kan enkelt göra det hemma! 

Fördelar

 • Vässare kan köpas separat
 • Passar alla typer av hårstrån

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Morris & Luca Precision Tweezer

När vi började det här testet hade vi alla olika åsikter och olika favoriter bland pincetterna. När det var över var vi alla rörande överens - vilket var en stor överraskning - om att denna pincett slår alla på marknaden.

Okej, det finns fortfarande väldigt många bra pincetter där ute, många av dem i vårt test, men den här är verkligen ett precisionsverktyg - precis som namnet säger.

Först och främst är spetsen, som ju är det viktigaste, extremt bra då den är vinklad, tunn, och handslipad. Alla dessa tre komponenter tillsammans bidrar till att pincetten är så effektiv på både tjocka och långa som tunna och korta strån.

När en pincett är handslipad är det mycket enklare att få ett bra resultat eftersom den inte blir så vass så att den bryter av hårstråna eller prickar huden samtidigt som den är så skarp som man behöver för att komma åt de kortare stråna.

Själva skaftet har ett ‘soft touch’-grepp, vilket betyder att den är lättmanövrerad och man behöver inte klämma så mycket för att verkligen få till greppet om stråna.

När det är enkelt att komma åt roten är det ett rent nöje att plocka ögonbrynen eftersom man får ett sådant bra resultat, vilket man får med denna pincett.

Morris & Luca är dessutom ett svenskt märke och vi tycker alltid det är roligt att stödja det. Dessutom är det alltid fantastiskt att hitta en premiummodell till mellanklasspris.

Fördelar

 • Handslipad spets
 • Extremt prisvärd

Nackdelar

 • Nyper ibland av hårstråna
 • Vissa hade velat ha den mer vinklad

Budget: Tweezerman Slant Tweezer Classic

Okej, vi kan ju såklart inte ha en ‘best of pincetter’-lista utan att ha med kungen av pincetter - Tweezerman. Den klassiska sneda versionen är en klassiker av en anledning - den är helt enkelt kontinuerligt bra!

Spetsen är handslipad och det är därför den håller en så hög standard och kan komma åt alla strån. Här finns det även många olika former och färger att välja mellan.

Just denna har också ett perfekt pris, vilket gör att man får en premiumpincett till budgetklasspris. Och vem vill inte ha det?

Fördelar

 • Priset
 • Många roliga färger

Nackdelar

 • Färgen kan lätt skavas av

Special: Laura Mercier Tweezers

Detta är en riktigt läcker pincett med en snygg och innovativ design. Den har en unik vinkling och ett ergonomiskt grepp och detta gör att det är en pincett som sticker ut i mängden. 

Vill du satsa på en lite ovanlig pincett av bra kvalitet så är detta rätt pincett för dig – den är både snygg och gör sitt jobb. Dess utformning gör att den är extra lätt att hantera. Tycker du att ”vanliga” pincetter är lite besvärliga ska du satsa på denna. 

Denna pincett är också bra att använda till lösögonfransar. Det är aldrig fel med produkter som kan användas till flera olika saker, så tummen upp för det. 

Med Laura Mercier Tweezers får du också något så härligt som en pincett som har lång livslängd då den håller sig i fint skick år efter år – en riktigt bra investering, med andra ord. 

Fördelar

 • Mycket lyx för pengarna
 • Cool design

Nackdelar

 • Nyper av hårstråna ibland

Våra utmanare

Tweezerman Ingrown Hair/Splinter Tweezer

Ibland har man ju lite otur och får inåtväxande hår. Speciellt efter rakning eller plockning bestämmer sig en del rebellhårstrån att växa inåt istället för utåt och då är det ju ännu svårare att få tag i dom!

Med en specialpincett från Tweezerman är detta enkelt åtgärdat. Här är spetsen som två nålar och är alltså väldigt effektiva mot inåtväxande strån.

Man kan såklart använda den mot flisor man kan ha fått av taggar eller glas, vilket är väldigt händigt. Allt detta är tack vare den avsmalnande spetsen som gör jobbet till kirurgisk precision.

Den är tillverkad i rostfritt stål och håller verkligen många år. Priset tycker vi är helt okej.


Vitry Pincett Sned

Ännu en pincett med sneda spetsar som är vassa nog att få bort alla hårstrån. Vi märkte att den kunde vara lite för vass, men var man medveten om detta och var försiktig är det verkligen bara en bra sak.

Den platta formen gör det även enkelt att komma åt alla sorters strån och den är superskön att hålla och arbeta med. Pincetten finns i fyra olika färgalternativ.


Avalea Sned Pincett

Detta är en mycket prisvärd pincett som är förvånande bra om du ser till priset. Vill du ha en pincett under hundralappen ska du spana in denna. 

Den gör att det är lättare att forma bryn på det sätt du vill, och den är väldigt lätt att använda. Även om du är nybörjare inom ögonbrynsvård så kommer detta att vara ett bra val – den funkar för såväl proffs som ”amatörer”. 

Fördelar

 • Otroligt prisvärd
 • Bra för att ta bort små strån 

Nackdelar

 • Ingen ”rolig” design

Kicks Beauty Professional Tweezer Point Slant Tip Gold

Med denna pincett till hands behöver du inte vara orolig för att det ska vara svårt att bli av med småhåren, då den är bra på att ta bort även de kortaste stråna. 

Den har en bra avsmalnande spetsig ände och dess tunna spets gör att stråna tas bort mycket enkelt. Du behöver inte krångla eller bli besviken på resultatet – den gör jobbet och är snygg på en och samma gång. 

Fördelar

 • Snyggt med guldfärg
 • Billig

Nackdelar

 • Finns bara på Kicks

Anastasia Tweezers

En favorit hos många redan och som absolut förtjänar en plats på denna lista. Med de sneda spetsarna kommer den åt alla sorters hårstrån och den är så himla enkel att använda.

Här har högkvalitativt stål använts i tillverkningen och det känns verkligen när man arbetar med pincetten. Dessutom har den en sådan himla härlig rosa färg. Vi tycker dock att priset är snäppet för mycket.


Rubis Pincett

En oerhört snygg pincett med sin blodröda färg - denna kommer man enkelt hitta bland sminket och alla redskap i sminkväskan. Den är även underbar att jobba med.

Det blir lätt som en plätt att forma sina ögonbryn tack vare den sneda spetsen och det bekväma handtaget. Rubis har även många andra utföranden av pincetter.


Maria Åkerberg Tweezer Slanted Stainless Steel

Maria Åkerberg är ofta en storfavorit hos många i juryn när vi testar hennes produkter och pincetten av rostfritt stål är inget undantag. Den håller verkligen en hög standard.

De sneda uddarna är skarpa och precisa och lämnar inga hårstrån avsiktligt oupptäckta, utan här är det enkelt att ge sig på alla, haha! Vi tycker även om den stilrena svarta färgen.


Billion Dollar Beauty Pincett

Med ett märkesnamn som Billion Dollar Brows borde de ju ha en pincett av hög standard och det kan vi intyga att det är. Denna var definitivt med i kampen om att bli mellanklassvinnaren och om man inte gillar den är denna verkligen att rekommendera.

Den är framtagen av salongsspecialister och är gjord av rostfritt stål och det märks när man använder de skarpa spetsarna för att få tag i svårgreppade hårstrån.


Produkter som utgått

Nordicfeel Beauty Tools Pincett

En bra pincett behöver ju inte vara dyr och jag tycker att det är lite löjligt ibland när redskap som pincetter kostar närmare femhundralappen. De kan inte vara så mycket bättre än exempelvis vår mellanfavorit.

Men nu är det budgetfavoriten det gäller och här blev vi lite överraskade över vinnaren. Det är nämligen Nordicfeels egna märke Beauty Tools och dess pincett som har tagit hem förstaplatsen.

Visserligen tycker vi inte att den är lika precis och skarp i spetsen som ovanstående favoriter, men för priset, cirka 50 kronor, är den hur bra som helst.

Främst är den väldigt enkel att greppa och den vinklade spetsen är faktiskt tillräckligt vass för att man ska kunna komma åt de flesta svåråtkomliga stråna.

Om du är på en budget är denna pincett definitivt tillfredsställande. Dessutom kan man välja mellan fyra olika färger - varför inte liva upp det lite med en snygg rosa pincett?


Frågor och svar

Hur använder man en pincett för att forma ögonbrynen?

Börja med att plocka de små hårstråna som finns precis under brynet och jobba sedan från näsan och utåt. Kom ihåg att aldrig ta flera strån samtidigt utan ta det lugnt och plocka dem en i taget. Dra också ut dem i den riktningen de växer.

Var även försiktig med hur mycket du plockar mellan ögonbrynen så att det inte blir för glest mellan. Lägg pincetten utmed näsans kant upp mot pannan och där ögonbrynet nuddar pincetten ska brynet börja. Kolla in denna artikel för en mer komplett guide.

Hur ofta ska man plocka ögonbrynen?

Detta är såklart beroende på hur snabb hårväxt du har och om du har mörka eller ljusa hårstrån. Det är ju väldigt frestande att plocka varje dag även om man bara ser ett enda litet hårstrå som inte är på sin plats.

Men håren hinner inte växa ut om du plockar dem varje dag och då finns det risk för att du plockar bort hårstrån som behövs för att behålla den fina formen på dina bryn. Dessutom är det inte speciellt bra för huden.

Begränsa din ögonbrynsplockning till var tredje vecka, om du har normal hårväxt, så ska du se att det dessutom blir enklare att plocka brynen när håren inte är lika svåra att plocka.

Hur vässar man en pincett?

Här finns det några olika metoder att använda och den enklaste för oss sminknördar är att använda en nagelfil - eftersom säkert alla som läser denna blogg har en sådan. Det fungerar bättre om du har en lite tjockare modell.

Annars kan man alltid använda sandpapper, men var noga med vilket sandpapper du använder så att det inte förstör pincetten. Det finns mycket tips på Google så det är bara att söka.

Sedan finns det såklart märken som erbjuder pincettslipning; beroende på vilket märke du har är det gratis eller så får man betala. Skicka iväg ett mail till tillverkaren eller kolla på deras hemsida för att ta reda på om just din pincetts märke erbjuder det.

Hur rengör och steriliserar man en pincett?

Här är det bara att lägga pincetten i kokande vatten i ungefär fem minuter och sedan låta torka på en handduk. För att riktigt sterilisera den kan man lägga den i en skål med rengöringssprit i 15 minuter efteråt.

Det är viktigt att rengöra sin pincett, även om man bara använder den för ögonbrynen eller annan hårborttagning, men speciellt om man har använt den till att dra ut en sticka eller liknande.

Eftersom man inte vill att bakterier och annat smuts ska överföras när den är i användning nästa gång är det viktigt att göra detta kontinuerligt.

Kan man ta med en pincett i handbagaget när man flyger?

Snabbt och enkelt är svaret: ja, man får ha med sig en pincett i handbagaget när man flyger. Det är mycket man inte får ha med sig, men den trogna pincetten är alltså tillåten.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals