Bästa pudret 2024 – Glöm glansig hy och gör plats för en perfekt matt finish

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Det är inte alltid enkelt att få sin makeup att hålla hela dagen - speciellt svårt är det att hålla glansighet borta. Ibland kan man även behöva bättra på sminkningen tack vare att man svettas eller för att sminket man använt inte är tillräckligt bra. Vad ska man göra då?

Då kan man använda puder. När du har applicerat puder, antingen i samband med smink eller på ett rent ansikte, kommer det för det första få din hy att se ljusare och naturlig ut.

Om du applicerar det som en finish på din makeup kommer resultatet även att hålla hela dagen.

Vår absoluta favorit blev vinnaren i premiumklassen: bareMinerals Mineral Veil. Inte långt efter kom mellanklassens Rodial Baking Powder. Vinnaren i budgetklassen som blev Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder.

Vi har sedan tagit med en bubblare med E.L.F. High Definition Powder som inte riktigt kammade hem förstapriset i budgetklassen. Läs vidare för att ta veta varför och för att hitta pudret som kommer passa dig och din sminkning.

Premium: bareMinerals Mineral Veil

Här har du ett fixerande mineralpuder med majsstärkelse. Det hjälper till att gömma dina porer, ärr, och linjer genom att absorbera talg och ge lyster till din hud så den blir ljusreflekterande.

Den passar alla hudtyper och den kommer även i en varmare nyans. Den håller din sminkning på plats väldigt länge och själva produkten är dryg. Ett stort plus är att den inte är testad på djur.


Mellan: Rodial Baking Powder

Detta puder är perfekt för ‘baking’. Använd den tillsammans med din concealer för att få ett slut på oljiga partier i ansiktet.

Istället får du en matt och ljus hy som naturligt absorberar ljusets reflektion för att ge ett intryck av perfekt hy. Kan användas på alla hudtyper och är väl värd pengarna.


Budget: Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

Ett transparent puder som ger en perfekt matt finish och får din makeup att sitta på plats hela dagen - detta märktes speciellt av dem som haft problem med detta förut, men kunde alltså gå glansfria under hela arbetsdagen med detta puder.

Det är ett väldigt lätt puder som varken kladdar eller blir kakigt och formulan absorberar dessutom talg, vilket bidrar till att man blir glansig, men inte här alltså. Dessutom är det låga priset en stooor fördel.


Special: E.L.F. High Definition Powder

Detta är ett genomskinligt puder från E.L.F som vi alla älskade men som på grund av dålig förpackning inte vann i budgetklassen.

Själva pudret är högupplöst och minimerar synligheten av porer och linjer. Den kan användas i samband med smink eller på egen hand för att ge intrycket av mjuk och fräsch hy.

Köpguide - bästa pudret

Vad är puder?

För att inte göra det för invecklat så är ett puder en sminkprodukt som används för att fixera flytande sminkprodukter, så som foundations och concealers. 

Applicerar du puder efter att du lagt din flytande eller krämiga bas så får du ett mer matt resultat, som gör att produkterna fäster längre samt att det blir lättare när du ska applicera andra puderprodukter, som rouge eller bronzer. 

När du talar om dessa puder så är det väldigt vanligt att du använder ett så kallat transparent puder, som inte har någon färg utan som bara ska hjälpa till med att förbättra och förfina resultatet. Sen finns det ju såklart färgade puder som både ger lite täckning och en viss ton som passas till din hudfärg.

Oavsett vilken typ av puder du använder så kan du välja om du vill ha det utan eller med färg, med lite eller mycket täckning (eller ingen täckning alls), och om du vill ha ett matt eller lite mer lystergivade resultat. Det finns något som passar alla, för olika tillfällen och för olika behov.

Det bästa med puder är att det kan användas av alla, och det är ett viktigt komplement till sminksamlingen för både de som knappt sminkar sig och de som sminkar sig mycket (och alla däremellan!). Att ha någon form av puder till hands är helt enkelt ett måste; det gör inte bara skillnad för resultatet utan även för din hy.

Vem behöver köpa ett puder?

Alla kan få stor användning av ett bra puder, oavsett hur mycket eller lite du sminkar sig, och oavsett hur kunnig du är inom smink. Det ger din hy en slätare och mattare yta, det ger en jämnare bas, och det ger ett bättre och mer långvarigt resultat.

Oavsett vilka behov du har så finns det ett puder som passar dig. Det finns varianter som går att använda likt en foundation, det finns de som bara jämnar ut och slätar till ytan, det finns dem med och utan färg, och det finns dem som ger ett matt eller lite mer skinande resultat. 

Kort och gott är ett puder en riktigt bra investering för de som brukar sminka sig, framförallt om du sminkar dig ofta och mycket och vet skillnaden på sminkprodukter som ”seal the deal” så att säga. Även om du inte sminkar dig kan ett puder vara trevligt, framförallt om du ofta får oljig hy och tycker att det är ett problem.

Ett puder, speciellt de genomskinliga varianterna, smälter in i din hud eller din makeup, suger upp överflödiga oljor och mattar ner ytan. Trivs du med lite glansig eller ”dewy” hy behöver du inte applicera så mycket puder, eller använda ett som är lite mindre matt, medan de som faktiskt vill matta ner kommer se stor skillnad för både resultat och hållbarhet.

Hur använder jag puder?

Det är faktiskt inte så svårt att använda ett puder som många kanske kan tro. Som sagt så finns det ju några olika typer av puder; de som är transparenta och de som är färgade i en viss nyans, de som är matta och de som ger mer av ett naturligt glow, och de som är lite mer täckande (likt en foundation) och de som bara ger en nästintill osynlig effekt.

Sen finns det ju såklart allt däremellan också, men det är i alla fall vad du kan välja mellan när det kommer till just puder. Med tanke på att det finns rätt många olika typer av puder att välja mellan så innebär ju det också att det finns lite olika tillvägagångssätt vad gäller applicering, där både verktyg och teknik kan variera.

Var förberedd innan pudret

Innan du börjar med pudret så gäller det alltså att bestämma dig för hur du vill sminka sig, vilka produkter du har tänkt använda, och vilket resultat du vill få, detta då det är viktigt för att allt ska ske i rätt ordning. 

Du bör också tänka på hur du ska förbereda din hud innan du sätter igång med sminket, där du med fördel bör rengöra, applicera ansiktskräm och till sist använda primer för att få en så ren, slät och välpreppad bas som möjligt. 

Med rätt förberedelser och med bra produkter kommer ditt smink hålla mycket bättre, oavsett om du tänkt använda ett puder eller inte. Är du van vid att sminka dig men inte brukar använda 

puder så är det bara att du gör som vanligt, fast att du då lägger in pudret efter du gjort färdigt den flytande basen (om du lagt en sådan).

Om du inte är van vid att sminka dig så får du helt enkelt fundera på vilka produkter du ska använda, för att sen göra samma sak. Vi förklarar mer nedan om hur du går tillväga för att på bästa sätt applicera sitt puder, samt vilka olika alternativ det finns och hur du kan gå olika resultat.

Puder ovanpå bas

Ska du använda ett puder ovanpå andra sminkprodukter för att matta ner dem och liksom ”fästa dem”, så som concealer eller foundation, är det extra viktigt att du förbereder huden med en bra grund innan du sätter igång. Ju mer produkter du använder desto lättare är det att de ”glider av” efter ett tag, speciellt om du har oljig hy. 

Så vill du att pudret ska få en chans att göra ett så bra jobb som möjligt senare så bör du vara noggrann med det. Pudret verkar ju också för att fästa sminket bättre och se till att det håller sig där det ska, men för att det ska gå vägen måste ju även pudret sitta fast i något.

Tänk på att dutta in pudret med borsten, eller jobba med lätta och försiktiga cirkulerande rörelser så att du får en lagom matt eller täckande yta. Då ser det mer naturligt ut, samtidigt som du inte riskerar att röra runt eller förstöra det andra sminket som ligger precis under genom att ta i för hårt eller röra med borsten alldeles för mycket. 

Försök arbeta dig uppåt i ansiktet, eller att du börjar från mitten och jobbar dig ut.

Om du tycker att den borste du använder ger ett alldeles för lätt eller ”utspritt” resultat så kan du testa att applicera pudret med en lite tätare borste, eller en sminksvamp. 

Många av er har säkert hört talas om termen ”bake”, där du alltså in princip försöker efterlikna att du bakar underliggande produkt med pudret för att få ett mer täckande, utslätande och uppljusande resultat. 

Detta, alltså att baka med pudret, brukar du dock bara göra på de ställen där du blir som mest oljig, alltså t-zonen. Applicerar du för mycket puder i hela ansiktet kommer det bara se kakigt och konstgjort ut då det inte är naturligt att vara alldeles för slät eller matt, så tänk på att fokusera på de mindre områdena när du vill använda mer puder. 

Där kan det vara snyggt att få lite mer effekt av det, men inte i hela ansiktet. 

Denna metod kan du åstadkomma med både en sminksvamp och en mer kompakt borste; det handlar om att fånga upp mycket produkt med verktyget för att sen kunna pressa på det på området du önskar ”behandla”.

Arbetar du med ett transparant puder är det sällan som du får ett särskilt täckande resultat, utan där kan du vara rätt generös med mängden utan att det gör särskilt stor skillnad. Det blir matt och slätt, men inte så mycket mer än så.

Något som många gör för att få en mer äkta och balanserad look är att applicera lite puder i hela ansiktet med en stor borste, för att sen applicera mer på de ställen där du ofta har concealer eller där du blir oljig. Men det beror ju också på vilken look du strävar efter, och vilka produkter du använder, och hur dant pudret är.

Vad är transparent puder och vad används det för?

Ett transparent puder är helt enkelt ett genomskinligt puder. Ett transparent puder är inte det samma som ett ofärgat puder, trots att det kanske känns som en logisk förklaring. För faktum är att det finns några olika typer av transparenta puder, där den underliggande tonen kan variera en aning. 

De flesta transparenta puder lutar åt det vita hållet och ger ett resultat som ofta inte ger ifrån sig så mycket mer än att du får en mattare (och möjligtvis lite ljusare) yta, så därav namnet transparent. Men sen finns det också transparenta puder som ger ett betydligt mer synligt resultat, där själva pudret i sig är vitt men där undertonen kan variera mellan vitt, rosa och gult. 

Sådana varianter har ofta en lite starkare ton i sig som då ger ett lite mer synligt resultat, fast att de fortfarande kallas för transparenta då de inte ger särskilt mycket färg.

Transparenta puder går att använda både på egen hand och ovanpå andra produkter, beroende på hur du sminkar dig och vilket resultat du är ute efter. Använder du ett transparant puder på egen hand ger det ett lite mattare men naturligt resultat, samtidigt som det i vissa fall kan fixera huden så att den ser lite slätare ut.

Vad är puderfoundation och vad används det för?

Det finns nämligen en rätt stor och betydande skillnad mellan vanligt puder och puderfoundation, fast att de i många fall kan upplevas som rätt lika. 

Faktum är att en puderfoundation, precis som det låter, är en typ av foundation fast i puderform. Det är alltså en fast foundation, som liknar ett puder men har egenskaper likt andra foundations. 

En puderfoundation är utformad för att ge en fixerad och jämnare bas, samtidigt som det även jobbar för att släta ut huden, matta ner oljor och hålla sminket på plats – allt i ett. Då till skillnad från ett puder som bara jobbar för att jämna ut basen och inte så mycket med hudens fixering. 

Med andra ord ger olika puder olika resultat, där du får välja variant utefter behov, preferenser och hudtyp. Det finns puderfoundations för alla hudtyper och alla önskemål, där du kan välja mellan olika innehåll, täckningsgrad, formula, finish och nyans.

Vad är det för skillnad mellan ett löst och ett pressat puder?

Frågan som väldigt många ställer; vad är det egentligen för skillnad på ett löst puder och ett pressat puder? Ett löst puder är ett sådant som du skakar ur en liten burk, medan ett pressat puder är ett sådant som är packat i en förpackning.

Kort och gott kan du alltså säga att löspuder är ett löst puder, som ligger löst i en burk, och ett pressat puder är ett fast puder som sitter fast i en förpackning.

Och såklart finns det ju fördelar och nackdelar med de båda sorterna, beroende på vem du frågar och vad du önskar för resultat. Lösa puder är bra att använda om du vill ha ett väldigt lätt och naturligt resultat, vilket gör att många föredrar ett sådant till vardags. 

Däremot innebär det också att det inte ger ett sådär jättelångvarigt resultat vad gäller hållbarhet. Sen är det ofta även rätt stökigt att använda då du lätt kan spilla puder lite här och var, samt att du ofta måste använda mer produkt för att få resultat. 

Fördelen med pressade puder är att de ger ett lite mer täckande resultat, som då både blir mer matt och hjälper till att få bort diverse hudproblem. Det innebär också att sådana puder ger ett mer långvarigt och hållbart resultat, vilket uppskattas om du ska bära sminket under en längre tid eller om du sminkat sig mycket. 

Ett pressat puder kan dock vara lite svårare att applicera då det kan ge lite fläckar och ojämna områden, det eftersom det ofta har mer täckning vilket innebär mer färg och ett mer synligt resultat. Lösa puder är väldigt enkla att bara svepa lite lätt över ansiktet utan att du måste oroa dig för varken det ena eller andra.

Det kan absolut vara nödvändigt att ha både ett löst och ett pressat puder i sminkväskan för att kunna variera efter behov. Till vardags är det skönt med de lösa då de knappt känns eller syns särskilt mycket, vilket gör det väldigt naturligt. 

För tyngre sminkningar och dagar som kräver ett mer hållbart resultat bör du ha ett pressat att tillgå, speciellt om det ska med i väskan och du inte vill ha puder överallt. Båda kräver dock att du har någon form av borste eller sminksvamp för att applicera det, vilket i sig påverkar resultatet.

Hur vet jag vilken nyans jag ska välja på mitt puder?

Som ni vet vi det här laget så finns det väldigt många olika typer av puder att välja mellan, både vad gäller formulas, finishes, färg, täckningsgrad och appliceringsmetod. Det innebär att det finns något för alla, samtidigt som det också gör att det blir svårare att veta vilken variant som kommer passa en själv bäst.

Det är lättare att veta vilken typ av formula, finish eller täckningsgrad du vill ha, baserat på vilken typ av sminkning du vanligtvis gör, vad du är ute efter för resultat eller vad du känner sig bekväm med. Däremot kan det vara svårare att veta vilken nyans på pudret som du ska välja för att det ska se så bra ut som möjligt.

Nyanser på transparent puder

Är du ute efter ett transparant puder finns det inte riktigt lika många nyanser att välja mellan, men det finns inte heller bara en och samma som många tror just för att det ska vara ”genomskinligt”.

Vanligast är ju att transparenta puder är vita och lätta i sin formula, och därmed lägger de sig som ett nästintill genomskinligt, fint mattifierande och lite uppljusande pudertäcke över ansiktet. Ju mer puder du använder och desto kompaktare appliceringsmetod desto tydligare effekt får du, vilket innebär att det både blir vitare (ljusare), mattare och även mer utslätande. 

Sen finns det ju även transparenta puder med en rosa eller gul underton, som fortfarande då är vita eller genomskinliga men som ger lite av en annan finish. Dessa kan vara bra att använda om du vill balansera eller ”retuschera” en viss färg på sin hud, så som mörka ringar, röda prickar eller blå ådror.

Ett transparent puder med rosa underton används bäst för att minska intrycket av mörka ringar eller ärr, samt blodådror och diverse fläckar. Den gula undertonen passar bäst för att få bort röda prickar eller fläckar, spruckna blodkärl eller liknande. 

Ju bättre du anpassar pudret efter dina egna ”skönhetsbehov” desto bättre blir resultatet, och desto större är sannolikheten att du bara med hjälp av pudret kan göra stor skillnad.

Nyanser på färgat puder

Så nu vet ni lite mer om transparenta puder och de få (men olika) nyanserna som finns att välja mellan. Vad gäller färgat puder så är urvalet av olika färgskalor, toner och nyanser rätt så mycket bredare, beroende på vilket märke du kollar på då såklart.

Vissa märken gör puder i upp till 30 (eller fler) olika nyanser, medan andra gör mindre än 10 olika där varieteter är betydligt mindre. Detta beror helt på vilken typ av puder det är, hur formulan är, vad det innehåller, vad det kostar, och hur det ser ut. Somliga puder går ju att blanda med varandra om det skulle behövas.

Hur som helst, när det kommer till att välja rätt nyans på sitt färgade puder så bör du tänka precis på samma sätt som när du ska hitta en foundation; det ska passa den egna hudtonen och smälta in. Och detta är ju verkligen lättare sagt än gjort, speciellt om du valt ett märke som inte har en sådär jättebred färgskala med varierande nyanser. 

Men oavsett hur många eller få nyanser det finns att välja mellan så är det enda som är viktigt att den passar just din hy, både vad gäller underton och mer ytliga belägg. Det bästa sättet att gå tillväga för att hitta rätt nyans är att prova lite av pudret på din hals eller käklinje, så att du ser att den både matchar hudtonen på ditt ansikte och hudtonen på din kropp.

Ser du att den smälter in och knappt syns så har du hittat en perfekt match, medan om den är för ljus eller för mörk inte kommer göra sig lika bra. Du vill inte köpa ett puder som ger dig fel hudton i jämförelse mot allt annat, så att få en tydlig kant eller fläck när du gör detta test är inte ett bra tecken. 

Om du fortfarande har svårt för att hitta rätt nyans bland alla valmöjligheter, vilket det kan vara om det finns många olika varianter, kan du testa att jämföra pudret mot din foundation. Har du ingen foundation blir ju detta såklart svårt, och då får du helt enkelt chansa eller försöka ta dig till ett ställe där du kan testa om du inte vill riskera att det blir fel. 

Det är ofta svårt att se hur det kommer se ut på din hy bara genom att kolla på det i sin förpackning, men om du inte har möjlighet att testa det på ditt ansikte innan du köper det så är detta bättre än att chansa ur friska luften. 

Ofta kan den färgen eller det numret som du har på din foundation vara rätt likt det som står på ett puder, speciellt om det kommer från samma märke eller serie.

Tänk på att pudret bör vara så likt din egen hudton som möjligt, oavsett om du köper en puderfoundation eller om du köper ett lättare puder.

Vad kostar puder?

Det beror helt och hållet på vilken typ av puder du köper, vad det är till för, hur det är tillverkat, vad det innehåller, vilken formula och textur det har, finish, och till sist vilket märke det är från. Sen kan det även variera beroende på om det är transparant, om det är färgat, eller om det är en puderfoundation.

Det finns puder som kostar några runt hundralappen (och några till och med ännu billigare), och så finns det puder som kostar flera hundra kronor. De dyra är som vanligt inte alltid bäst, men vill du ha en viss kvalité och bättre hållbarhet bör du i alla fall satsa på ett par hundra. 

Tänk på att anpassa puder efter hudtyp och möjliga hudproblem, men att du samtidigt inte ska överstiga din budget för att hitta ett perfekt puder. Så länge du har något att tillgå är det ju alltid bättre än inget, och du kan komma rätt långt med det minsta också just vad gäller puder.

Våra favoriter

Premium: bareMinerals Mineral Veil

Vill du ha ett lyxigt puder som dessutom inte är testad på djur? Då ska du kolla in Mineral Veil från bareMinerals. Det är ett transparent puder som ger en perfekt finish på din makeup.

Formulan innehåller majsstärkelse och mikroniserade mineraler som slås samman till en lätt och genomskinlig slöja som gör att din makeup håller hela dagen. Dessutom har inga kemiska ämnen tillsatts och den är helt parfymfri.

Förutom att hålla sminkningen på plats hjälper den till att minimera porer, ärr, och rynkor, och ger ett intryck av lyster tack vare att den absorberar talg som kan uppstå. Huden blir istället matt och ljusreflekterande.

Det finns även en nyans som heter ‘Tinted’ för ett varmare intryck - och massa andra puder från märket - och bareMinerals rekommenderar den speciellt till män.

Ett lyxigt puder kommer oftast med ett lyxigt pris och detta puder är verkligen inget undantag. Då priset kan vara svårt att rättfärdiga kan man tänka på att man får väldigt mycket produkt för pengarna.

Exempelvis behöver du inte använda mycket puder för att få ditt önskade resultat och förpackningen håller då alltså väldigt länge. Dessutom passar den alla hudtyper och den håller verkligen hela dagen.


Mellan: Rodial Baking Powder

Är du besatt av ‘baking’ när du applicerar din makeup? Då kommer du älska Rodials baking powder som är ett multifunktionellt puder men som ger ett utmärkt resultat varje dag.

Det är ett finmalt puder som enkelt lägger sig över sminkningen och ger en matt finish. Använd den med din concealer för att på bästa sätt dölja oljiga områden i ansiktet. Den har klassats som ‘halvtransparent’ eftersom den ger en naturlig, ljusreflekterande färg på din hud.

Detta puder blev vinnaren i mellanklassen tack vare att det är ett så lätt puder. Det riktigt smälter in i sminkningen utan att man känner av det och utan att det blir pudrigt eller kakigt. Rodial har också en speciell baking powder brush.

Priset kan tyckas lite mycket men det man får är en högkvalitativ produkt som räcker ett bra tag. Dessutom kan man nästan inte sätta ett pris på att ha en perfekt makeup hela dagen, eller hur?


Budget: Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

Ett underbart finishing powder som verkligen kommer hjälpa er som inte får bukt med glansigheten. Dock är den kanske inte det bästa valet för er som har supertorr hy. Men den finns i ett annat utförande och Lumene har många andra olika puder att välja mellan.

Det som är bra med denna är att den absorberar talg, vilket gör att man blir glansig men med detta puder över din sminkning behöver du inte oroa dig för det alltså.

Det genomskinliga pudret lägger sin som en osynlig hinna över ansiktet och bidrar med egenskaper som att eliminera ojämnheter genom att dina skarpa linjer mjukas upp och suddas ut.

Dessutom märkte vi att detta puder sitter väldigt länge under dagen utan att man behöver bättra på (detta beror på ju också på vilken hudtyp du har) och det är ju alltid ett plus i kanten.

Detta märktes speciellt av de som ofta har problem med att få pudret att sitta hela dagen och märker att det börjar släppa efter någon timme. De meddelar alltså att detta puder satt under hela arbetsdagen.

Allt som allt är det ett fantastiskt puder som kommer ge en snygg finish till din makeup och få det att sitta hela dagen, vilket är vad vi alla vill, haha! Det mer humana priset är verkligen överkomligt.


Special: E.L.F. High Definition Powder

Detta är en liten bubblare eftersom vi älskade E.L.F.s puder men var inte lika förtjusta i deras förpackning. Det finns ju ingenting värre än när man öppnar en förpackning och produkten bara väller ut.

Precis det händer när man öppnar High Definition Powder från E.L.F, vilket är lite extra irriterande när det gäller puder. Med det sagt vill vi även tillägga att själva pudret faktiskt är otroligt bra.

Det passar lika bra att använda på egen hand över ett rent ansikte som det gör med en foundation. Den ger en naturlig lyster till din makeup och mjukgör hela intrycket genom att minska synligheten av porer och linjer.

Vi ville även ha med denna produkt då den kommer till ett så pass bra pris. Som sagt är det inget fel på själva pudret och för cirkapriset kanske en del personer tänker att man får det man betalar för - alltså dålig förpackning - men vi tycker att det borde ingå i helhetsintrycket.

Det finns även tre andra utföranden att välja mellan - ett med skimmer, ett gult alternativ för bättre täckning av fläckar eller finnar, och ett genomskinligt setting powder för under ögonen.

Om du är på jakt efter ett billigt men bra puder ska du prova detta om du inte bryr dig om att det kommer flyga lite puder varje gång du använder det. Dessutom, om du är väldigt försiktig går det faktiskt bra.

Våra utmanare

INGLOT Mattifying Loose Powder

Detta puder från INGLOT är perfekt för dig som har oljig hud. Du får ett mattare intryck och du använder det över din makeup för att få den att hålla hela dagen. Det är ett väldigt lätt, transparent puder som passar alla hudtyper.

Testpanelen föll pladask för detta puder och för cirkapriset är det verkligen ett kap och väl värd pengarna. Det finns även i en större storlek.


MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder

Även detta puder från MAC är ett osynligt, fixerande puder som kommer i en nyans men som kan användas av alla hudtyper. Du får en matt finish och pudret tar även bort oljiga och glansiga områden i ditt ansikte.

Synintrycket av ojämnheter och porer minskar och du får ett resultat som håller under hela dagen. Cirkapriset är också ett kap om du tänker på att du får en stor burk med mycket produkt.

Du behöver inte heller använda mycket puder för att täcka hela ansiktet. MAC har även några olika utföranden och modeller att välja mellan.


NYX Professional Mineral Finishing Powder

Detta puder från NYX finns i två nyanser och är ett mineralpuder med en ljusreflekterande funktion som ger ett intryck av slät och fin hy. Du kan använda den på egen hand på ett rent ansikte eller för att fästa din makeup för ett längre och hållbart resultat.

Även denna burk är ganska otymplig och pudret flyger ganska mycket när man öppnar och använder produkten. Om det inte gör någonting för dig kan den rekommenderas då den är även kommer till ett hejdundrande pris.


Cover FX Matte Setting Powder

Här har du ett puder med många välmående ingredienser som kommer samman för att inte bara ge din makeup en perfekt finish utan även ge näring och hjälpa till att skydda din hud. Den innehåller bland annat Vitamin C, E, och F, kaolinlera, och, grönt te-extrakt.

Resultatet blir reducering av glansighet, lugnande irritationer och rodnader, och ett naturligt skydd. Vem vill inte ha det i sitt puder? Priset kan tyckas mycket men vi tyckte att burken räckte ett bra tag och det var verkligen ett fint resultat.


Maria Åkerberg Compact Powder

För dig som vill ha ett ekologiskt puder ska du kolla in detta puder från Maria Åkerberg. Med den kommer du inte uppleva några blanka områden i ansiktet utan få en otroligt matt och välmående hy.

Det är den hudvänliga Ethylhexyl Palmitate som kommer från kokosolja som gör pudret återfuktade och är dessutom bra för miljön. Pudret finns också i många olika nyanser.

Det är även en kompakt dosa - alltså inte ett löst puder - och det kan appliceras med en sminkborste. Om du inte gillar löst puder är det detta puder du ska ha. För priset får du ett snyggt resultat som håller hela dagen.


MAC Mineralize Skinfinish

Detta fixerande mineralpuder från MAC har bakats långsamt så att du ska få en så snygg och naturlig finish på din makeup som möjligt. Pudret är ljusreflekterande och man behöver inte mycket produkt för att täcka hela ansiktet.

Cirkapriset kan tyckas lite mycket, men du kan välja mellan några olika nyanser och båda håller ett bra tag. Allt som allt ett väldigt bra puder.


Produkter som utgått

Makiash Perfect Finish Loose Powder

Makiashs transparenta mikropuder minimerar intrycket av linjer och porer du har i ansiktet och gör även att din makeup sitter som berget hela dagen. Antioxidanter kommer samman med Vitamin B och C och gör även pudret näringsrikt för din hud.

Om du är ute efter att hitta ett fixerande puder som verkligen får din makeup att hålla hela dagen även om du har oljig hy är det detta puder du ska ha. Visserligen passar den för alla hudtyper men för de i testet som har oljig hy gjorde den underverk!

Hyn ser mjuk och naturlig ut och det bästa är att burken även räcker väldigt länge och man behöver inte alls använda mycket produkt för att det ska smälta in i sminkningen och sitta fint.

Det kan speciellt rekommenderas att användas under de varma sommardagarna när man fortfarande vill ha smink på sig men kanske svettas lätt.

Priset kanske kan tyckas lite högt för ett budgetalternativet men om du tänker på att förpackningen kommer att hålla ett väldigt bra tag är det rättfärdigt och du kommer se att den verkligen är värd pengarna.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals