Bästa silverinpackningen 2024 – Behåll färgen, lystern, och mjukheten i det färgade håret

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Blondiner har roligare, eller? Det är nog inte bara hårfärgen som bestämmer hur roligt man har i livet, men visst är det härligt att komma hem från frisören med en ny frilla, och speciellt om man har vågat ta steget till att bli blondin!

Eller så är man naturligt blond och kanske bara vill ha en ljusare nyans eller prova på det snygga platinablonda. En inpackning är alltid bra för håret, speciellt då det sliter på håret att bl.a. blonderas.

Det är ju ingen hemlighet eller ett undantag att man ofta kan få gula toner i sitt blonderade hår och en silverinpackning, till skillnad från en vanlig hårinpackning, håller dom gula nyanserna borta och gör att du behåller den snygga färgade färgen.

I dagens test vann Maria Nila Sheer Silver Masque i premiumklassen medan vi blev glatt överraskade av Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights som vann i mellanprisklassen.

L’oréal Elvital Colour Vive Silver Mask är en underbar budgetvinnare och det är nog ingen hårintresserad som har missat Olaplex No.3 Hair Protector, som även är vår specialare - den ska du verkligen kolla in om du har slitet och torrt hår!

Premium: Maria Nila Sheer Silver Masque

Detta är en inpackning som har allt: mjukgörande egenskaper, näringsgivande ingredienser, och skydd, skydd, och mer skydd för ditt hår i alla sammanhang, men speciellt mot solens UV-strålar, som kan slita mycket på håret.

Björnbärsextrakt gör håret glansigt och mjukt samtidigt som Color Guard Complex ger skyddet håret behöver mot fria radikaler. Tillsammans håller dom ditt hår fint blont utan gula toner.


Mellan: Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights

Denna burk med inpackning speciellt utvecklat för naturligt och färgat blont hår är effektiv och innehåller massvis med skydd för ditt hår tack vare microPROtec complex.

Den gör dessutom håret mjukt och glansigt, men det vi tycker bäst om är att även den som inte tror man har tid med inpackningar har tid med denna för det går verkligen så snabbt - endast 60 sekunder behöver det sitta i.


Budget: L’oréal Elvital Colour Vive Silver Mask

Budgetsilverinpackningen kommer från skönhetsjätten L’oréal och med denna kan även du som är på en budget hålla ditt ljusa hår blont och snyggt utan att de gula tonerna kryper fram under tvätten.

Har du denna i håret i 5 minuter varje vecka kommer inte håret bara behålla den fina blonda nyansen, den får även mycket med näring som ser till att håret hålls mjukt, friskt, och snyggt längre.


Special: Olaplex No.3 Hair Protector

Är du hårintresserad och besatt av att hålla ditt hår i gott skick och verkligen vårda det och hålla det skyddat? Då har du nog inte missat Olaplex! Utifall du nu har det, eller om du bara inte har provat den än, vill vi verkligen rekommendera den!

Den är till för att skydda håret och ge en intensiv behandling som lämnar håret mjukt, friskt, och fräscht. Detta är ju då speciellt bra för dig som värmestylar håret mycket eller har blonderat håret, eller bara färgar håret generellt.Köpguide – bästa silverinpackningen

Vad är en silverinpackning?

En silverinpackning är en hårinpackning som är tillverkat för att användas på blont hår, därav namnet silver. Ofta vill du som blond undvika att få den där gula eller orangea tonen, och istället få en kall ton – något som en silverinpackning hjälper till med. 

Produkten agerar alltså inte bara som en hårinpackning, utan just för att den är anpassad efter blont hår så hjälper den till att bevara den ljusa blonda färgen utan att håret ska bli gult. 

Har ni tidigare hört talas om silverschampo- och balsam så kan ni nog förstå precis hur denna produkt agerar – en återfuktande kur tillverkad för en viss hårfärg helt enkelt, för ett snyggare och mer hållbart resultat.

Vem behöver köpa en silverinpackning?

Först och främst så är silverinpackningar specifikt gjorda för blont hår som vill behålla den lite kallare och blondare tonen. 

Självklart kan en sådan inpackning även funka väldigt bra på blonderade slingor eller liknande, alltså på alla typer av hår som på något sätt har någon form av blond ton. 

Tillhör du dem som har färgat ditt hår blont, eller om du redan från början har naturligt blont hår så skulle vi absolut rekommendera dig till att investera i en silverinpackning. Det gäller då även för dig som har blonda slingor, samt för er som har grått eller vitt hår (både naturligt och onaturligt).  

Inte bara för att de hjälper ditt hår att inte bli sådär gult och ojämnt i tonen, utan även för att de verkar likt en vanlig inpackning och boostar ditt hår med fukt och näring så att det håller sig starkt. Att blondera håret sliter ju otroligt mycket, så för att det inte ska bli alldeles för skört är en passande inpackning nödvändigt.

Alla mår bra av en hårinpackning

Sen skulle vi också vilja säga att alla som bryr sig om sitt hår bör investera i en bra hårinpackning, men då menar vi inte just att en silverinpackning passar för alla.

Hur använder du en silverinpackning/hårinpackning?

Att använda en silverinpackning går till på exakt samma sätt som med en ”vanlig” hårinpackning. Sen kan ju användningstiden och hur ofta du ska använda den variera beroende på sort och märke, men det gäller ju med alla varianter. 

Dock är det vanligast att en hårinpackning, alltså inkluderat silverinpackning, ska användas i duschen i samband med att du tvättar håret. Denna punkt är ofta väldigt viktig vid applicering, alltså att håret är rent innan – annars sjunker inte alla ingredienser in lika bra. 

Det är nämligen så att ett schampo verkar för att rengöra håret samtidigt som det förbereder hårstråna genom att öppna upp dess fibrer. Detta gör då att all näring och fukt och andra goda ämnen i hårinpackningen sjunker ordentligt ner i hårstråna, och då verkar på djupet. 

Som ni kanske förstår så innebär detta alltså att du helst ska börja hela rutinen med att tvätta sitt hår som vanligt med schampo, följt av att du sköljer ur det ordentligt och torkar det lite så att det inte är droppande blött. Applicera sen hårinpackningen som är anpassad för ditt hår.

Somliga tror att du ska fokusera inpackningen i hårbottnen eftersom det är där det nya håret växer ut, men faktum är att du ska fokusera mest på topparna. Detta gäller framförallt för färgade blonda hår, då det är själva färgen som du vill liva upp tillsammans med håret i sig. 

 Låt inpackningen verka så långt som det rekommenderas på förpackningen, detta kan vara allt ifrån någon minut, till 30 minuter, till över natten. Hårinpackningar som är gjorda för en viss hårtyp så som silverinpackning, ska vanligtvis inte sitta i så länge. 

Detta för att de innehåller färgpigment som då kan ge en lite för stark effekt. Efter att tiden är ute ska du skölja ur hårinpackningen, här är det viktigt att all produkt rensas ut – för att undvika en för stark effekt. 

Avsluta hela proceduren med ett balsam – det stänger hårets fibrer och ser till att alla närande ämnen stannar kvar där inne. Inte särskilt svårt va? Det gäller bara att du ska få in en bra rutin på att också använda hårinpackningen, inte bara schampo och balsam. 

Det kommer göra sån stor skillnad när det gäller kvalitén av ditt hår, och använder du till exempel en silverinpackning så kommer även din färg hålla betydligt mycket längre i den nyans du faktiskt vill ha den.

Kan du applicera hårinpackning utan att duscha håret först?

Ja, det går att använda en hårinpackning även om ditt hår är torrt, så du behöver nödvändigtvis inte duscha precis i samband med att den ska i håret. Men, det som är viktigt är som sagt att håret är rent innan du applicera inpackningen, oavsett vilken variant du väljer. 

Det innebär alltså att om du inte vill göra hårinpackningen i samband med att du duschar så ska håret vara rent innan du applicerar den, vilket du då får se till att lösa på ditt eget sätt. 

Håret behöver kanske inte vara rengjort exakt samma dag, men gärna så tätt inpå som möjligt. Se också till att håret är handdukstorrt. En del hårinpackningar fungerar även att använda på helt torrt hår, men då ska detta stå på förpackningen – se gärna till att du verkligen läst att denna metod går bra innan du provar på det.

Hur ofta ska jag använda hårinpackning?

Detta beror också på vilken typ av hårinpackning du använder, framförallt om den som en silverinpackning är till för att behandla färgat hår. 

Hur ofta produkten kan användas står på den enskilda förpackningen som du använder, och det är viktigt att du följer dessa instruktioner – hårinpackningar kan skilja sig väldigt mycket åt när det gäller just hur länge den ska verka och hur ofta den kan användas. 

Det brukar dock inte vara några problem om du lämnar inpackningen i håret lite längre än vad som rekommenderas, eller om du känner för att använda den 4 gånger i veckan istället för 1-2 gånger. 

Dock skulle jag vilja råda er till att inte använda hårmasken varje dag, utan helst runt 1-3 gånger i veckan eftersom det faktiskt annars kan slita på håret och helt enkelt bli för mycket. Precis som du inte ska tvätta håret med schampo och balsam varje dag så ska du alltså inte använda inpackning varje dag.

Var försiktig med hårinpackningar för färgat hår

Denna regel gäller framförallt med till exempel silverinpackningar, där det är extra viktigt att du inte använder dem för länge eller för ofta – annars kan effekten bli för stark och helt enkelt ge ett oönskat resultat. 

Faktum är att om du använder en silverinpackning för mycket kan den färga håret blått eller lila, eller göra så att håret blir ojämnt i färgen. Så var försiktig och se till att följa instruktionerna, det är onödigt att överdriva bara för att du tror att det blir bättre.

Däremot ska du inte vara rädd för att testa sig fram, även när det gäller sådana med färgpigment. Om du märker att en hårinpackning inte ger den effekten du vill kan du ju testa dig fram genom att låta den sitta i någon eller några minuter extra. 

Kan jag lämna hårinpackningen i håret över natten?

Som vi tidigare nämnt så bör du inte överdriva verkningstiden alldeles för mycket, framförallt inte om du använder en silverinpackning eller en annan variant med färgpigment. 

Men, jag skulle ändå säga att du rätt så ofta kan ”go for it”, för det mesta tar håret ingen skada och resultatet kan upplevas som bättre. Jag menar, att proppa håret extra mycket med fukt, näring och stärkande ingredienser kan ju inte bli fel. Visst att håret säger stopp vid en viss gräns, men ofta händer det inte mer än så.

Såklart är inte en färgad hårinpackning lika potent som en riktig hårfärg, men har du i den för länge, eller i alla fall så pass länge som över natten, tror jag inte att du kommer blir glad över resultatet.

Den enda inpackningen vi har med i testet som kan lämnas kvar i håret över natten är vår specialare Olaplex. Och som sagt, den är en specialare gjord för att kunna verka extra längre, vilket också beror på att den just inte är färginpackning utan en vanlig hårmask. 

Behöver du liva upp ditt hår och vill få tillbaka dess lyster, glans, och mjukhet rekommenderar vi en vanlig hårinpackning, alltså utan färgegenskaper. Somliga kan verka över natten, andra bör du bara ha i under duschen. Prova dig fram för att hitta din bästa metod! 


Våra favoriter

Premium: Maria Nila Sheer Silver Masque

Alla som har färgat hår har nog hört talats om, och säkert använt, någon av Maria Nilas produkter, vare sig det är schampo, balsam, eller hårinpackning. Hon har utvecklat många bra produkter för alla olika hårtyper.

Denna hårinpackning är specifikt utvecklad för alla blondiner därute, och det spelar ingen roll om du är naturligt blond eller om du har tagit hjälp av hårfärg för att få en ljusare kalufs, denna inpackning fungerar för alla.

Den innehåller björnbärsextrakt som tillför glans och lyster till håret och såklart hittar vi Maria Nilas signum Color Guard Complex som ser till att den fina färgen behålls, istället för att tvättas bort med hårtvätten.

Samtidigt så skyddar också Color Guard Complex mot värmestyling och - och detta är vi speciellt glada för - mot UV-strålar och fria radikaler. Detta är otroligt viktigt, inte bara mot solen, men mot allt som kan skada håret när man vistas både ute och inne.

Förutom att färgen behålls och du får bort de gula tonerna i färgningen blir håret otroligt mjukt och glansigt och så ger inpackningen mycket näring till håret. Helt enkelt en suverän inpackning för blont hår.


Mellan: Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights

Denna hårinpackning överraskade oss glatt. Vi hade nämligen inte så höga förväntningar på den, men det visade sig att den var en av de bästa med i testet, och då förtjänar den ju en förstaplats i en av kategorierna.

Som en bra inpackning ska göra, så reducerar den alla fula gula toner och tar fram en mer kall blond nyans. Samtidigt tillför inpackningen glans och gör håret mjukt och följsamt.

Den innehåller en blandning av Luminescine och microPROtec complex som då innebär de ovanstående egenskaperna samt att det hjälper till att skydda håret mot yttre påfrestningar.

Du kan använda den i duschen mellan schampot och balsamet eller bara efter schampo när håret har torkat för att sedan skölja ut det. Hur du än gör så tar det bara 60 sekunder för inpackningen att verka - hur bra som helst, ju!

Denna inpackning fungerar bäst om du har naturligt blont hår eller färgade slingor eller en ‘lätt’ färgad nyans, alltså inte om du är platinablond eller har färgat håret grått.


Budget: L’oréal Elvital Colour Vive Silver Mask

Alla har väl någon gång provat en produkt från L’oréal. De är ett av de ledande märkena på marknaden i skönhetsindustrin idag och har många år av erfarenheter på nacken.

Med detta sagt är det såklart inte att alla deras produkter går hem hos alla, och det är speciellt sant med hårprodukter (inte bara L’oréal, utan det gäller ju alla märken såklart). Men vi gillar att ett så stort märke har tagit fram en suverän budgetinpackning.

Som en riktigt silverinpackning ska göra, fokuserar dom såklart på att få bort de orangea eller gula tonerna man kan få när man färgar håret blont, vitt, eller grått, men det problemet kommer man alltså inte ha om man använder denna hårmask.

Du kan använda den i samband med schampon och balsam utav andra märken, men det rekommenderas att man använder den i samband med Elvital Colour Vive Silver Schampo för bästa resultat.

Även om du inte har det schampot får du ett jättebra resultat med denna inpackning och den ger dessutom håret näring under de 5 minuter den ska verka. Den har ett bra budgetpris.


Special: Olaplex No.3 Hair Protector

Vi vill verkligen slå ett slag för vår specialare för vi kan inte få nog av Olaplex! Alla ni hårintresserade därute har nog inte missat Olaplex, salongskuren som nu är tillgänglig för privatpersoner.

Vi vill först bara nämna att detta inte är en specifik inpackning för blont hår och den tar inte bort de gula nyanserna i det blonderade håret, utan denna inpackning passar för alla hårtyper och är till för att revitalisera håret.

Salongfrisörskor har använt denna produkt ganska länge faktiskt för att ge näring till håret och få det att se friskare ut igen. Och nu kan du alltså göra det hemma själv och det är hur enkelt som helst.

Anledningen att vi har med Olaplex i detta test är att färgning är en av de största orsakerna till att håret blir slitet, och använder du denna i samband med en vanlig silverinpackning (exempelvis någon i detta test) blir håret som nytt!

Detta är drottningen av inpackningar och kommer vårda ditt skadade hår och göra så att det håller sig friskt, mjukt, och lystergivande mycket längre än annars.

Det rekommenderas att låta den verka i minst 10 minuter, men helst ännu längre för bättre resultat. Man kan till och med använda den under natten. Se till att håret är rent innan du applicerar den och den ska sedan sköljas ut.

Den kommer även i flera olika utföranden som kan vara intressanta att kika lite extra på, beroende på vad för hår du har. För er blondiner kanske denna Blond Maintenance Trio är något att ha?


Våra utmanare

Davines Alchemic Creative Conditioner Lavender

Detta är egentligen ett balsam, men det är av så otroligt hög kvalitet att det snarare bör betraktas som en riktigt högkvalitativ inpackning. Davines kan alltid stoltsera med nedbrytbara och naturliga ingredienser och så även i detta fall.

Ni som testat Davines förr vet att deras balsam är extremt dryga och att du får mycket produkt för pengarna. Det behövs ytterst lite av denna produkt för att få tillräckligt för hela håret. 

Den innehåller bland annat jojobaolja och mjölkprotein – allt för att du ska få ett glansigt, mjukt och konditionerat hår. Testa att använda denna tillsammans med schampot i samma serie. Du hittar det bland annat här

Med denna inpackning vid din sida så kommer du att ha mjukt, återfuktat och välmående hår från första användningen. Detta är en riktig höjdarprodukt! 

Fördelar

 • Dryg
 • 95 % naturligt utvunna ingredienser

Nackdelar

 • Något dyr prislapp

Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Violet

Om du är ute efter en riktigt bra silverinpackning så ska du satsa på den här godbiten! Inte nog med att den kommer i en galet läcker förpackning, den är också väldigt skonsam. 

Den neutraliserar gula och varma toner samtidigt som den är väldigt vårdande och närande för håret. Dess formula är framtagen för att den inte ska slita på håret, utan snarare bygga upp det. 

Här behöver du inte oroa dig över att det ska bli lila på händer eller i duschen, utan detta är en silverinpackning där färgen stannar är den ska vara – i håret.

Om den används tillsammans med tillhörande schampo så får du till en riktigt bra kall nyans på håret.

Fördelar

 • Ger fantastiskt resultat redan efter första användningen
 • Vårdar håret istället för att lämna det torrt 

Nackdelar

 • Dyr

Lernberger Stafsing Silver Mask For Blonde Hair

Denna silverinpackning gör sitt jobb med råge då den är återfuktande och reparerande samtidigt som den neutraliserar gula och varma toner i håret. Dessutom skyddar den håret från UV-strålning.

Den innehåller bland annat broccoliolja, rapsolja, sheasmör, hyaluronsyra och E-vitamin. Dessa ingredienser ger en färgbevarande silverinpackning med anti-frizz och LS Supercomplex – klockren kombination! 

Eftersom blonderade hår behöver lite extra kärlek, vård och omsorg så är det viktigt att du satsar på hårvård som ger näring och fukt. Det gör denna inpackning, så vill du bli nöjd och belåten med håret så är detta ett bra val. 

Fördelar

 • Vegansk
 • Ekologiska oljor 

Nackdelar

 • Lite trist design

Löwengrip Blonde Perfection Silver Hair Mask

Här har vi en silverinpackning som kommer i en praktisk och smidig tub i klassisk Löwengrip-design. Denna mask behöver inte sitta i längre än cirka 3-10 minuter, så det ger snabb effekt. 

Ju kallare toner du vill ha i håret, desto längre ska masken sitta i. Om du inte vill ha det för mycket åt det askiga/gråa hållet så kan du välja att ha i inpackningen endast några minuter.

Använd gärna tillhörande silverschampo och silverbalsam för bästa effekt. 

Fördelar

 • Prisvärd
 • Vårdande 

Nackdelar

 • Doftar väldigt “annorlunda”

Evo Fabuloso Tube Color Treatment Platinum Blonde

Detta är en produkt som är konditionerande och som har en hög koncentration av färgpigment i ett. Den gör så att den blonda färgen håller i sig så att du slipper de där trista gula tonerna som så gärna dyker upp. 

När du använder just den här produkten så kommer du att upptäcka att även frizz försvinner och det är ju alltid ett plus. Även glans och fukt tillförs till håret.

Fördelar

 • Söt förpackning
 • Vårdande

Nackdelar

 • Kan behöva lite extra verkningstid för wow-effekt

John Frieda Hi-Impact Restoring Deep Conditioner

På pappret har denna inpackning allt man vill ha - mjukgörande egenskaper, ingredienser som stärker håret, och den så välbehövliga lystern. Och har man naturligt blont hår är denna jättebra att investera i.

När det kommer till färgat blont hår skiljer sig åsikterna åt lite grann. De som har ljust hår och bara färgat en eller två nyanser ljusare tycker att den fungerar bra, men de som verkligen har blonderat håret, tänk platina, får inte ett lika bra resultat.

Även de som har en mer gråaktig nyans eller vitt hår verkar inte få det resultat de vill ha från denna inpackning, så det kan vara viktigt att tänka på om du är sugen på att investera i denna. Den har dock ett bra pris.


Kevin Murphy Blonde Angel Treatment

Till skillnad från ovanstående inpackning passar denna er som har blonderat håret ‘hårt’ för att få bort de gula tonerna och behålla den snygga färgen. Samtidigt ger den mycket näring och håller håret mjukt.

Det är såklart viktigt att håret får näring och fukt när det har behandlats med blekmedel eller hårfärg och det bidrar denna med galant. Det bästa är också att den endast behöver verka i 1 minut.


Björn Axén Color Refresh Treatment Cool Silver Blonde

Björn Axén brukar man kunna lita på och deras silverinpackning svek verkligen inte. Och här kan vi gladeligen meddela att ALLA blondiner - och vit- och gråhåriga - med fördel kan använda denna om man vill behålla den snygga färgen, men få bort gula toner.

Den har vegetabiliska aminosyror som verkar uppbyggande, vitaminer och oljor som vårdar, och naturligt UV-skydd som tillsammans gör att ditt hår känns som nytt varje gång du använder den. Den har också ett kanonpris!


Revlon Professional Nutri Color Creme White Platinum

Det här är en produkt som har fått väldigt bra recensioner på nätet och vi förstår verkligen varför. Den är enkel att använda samtidigt som man får ett bra resultat. Den har verkligen överfullt med näringsgivande egenskaper och lämnar håret mjukt och fräscht.

Din blonda hårfärg får nytt liv och om du har gula nyanser blir de mer kallt blonda och snyggt. Dessutom ger den mycket med lyster ovanpå det intensiva resultatet.


L'Oreal Paris Serie Expert Vitamino Colour A OX CC Cream for Blondes

Vi har med en till hårinpackning från L’oréal och även denna är supereffektiv på att förvandla ditt hår till en nyfärgad nyans och blåser liv i hårfärgen, så du slipper gå runt med gula toner i håret.

Dessutom är det en jättebra inpackning i sig utöver färgegenskaperna och gör håret friskt och mjukt. Själva formulan är också mild, så den sliter inte alls på håret.


Produkter som utgått

KC Professional Color Mask Platinum

Det här är en färghårinpackning som kommer i massvis av nyanser och såklart finns det en för er blondiner, vare sig du är en soft blonde eller satsar på det platinablonda svallet.

Det bästa är att hårinpackningen innehåller keratin och vitamin B som verkar reparerande för håret och ger det mycket med näring och liv. Man känner verkligen en skillnad, att håret blir mjukt och följsamt igen.

Hårmasken är såklart bra om du också vill få tillbaka färgen som kan ha tvättats ur efter några tvättar, och då hjälper denna suveränt till med det.


Lakme Teknia Ultra Refresh Clair Silver Treatment

Precis som mellanklassens vinnare blev vi glatt överraskade av Lakmes Teknia Ultra Refresh Silver hårinpackning och denna fungerar för naturligt blont hår och hjälper då till att återfå eller behålla sin lyster.

För färgat hår tar den bort gula nyanser och ser till att ljusheten sitter kvar och hålls fräsch. Detta på grund av WAA (Wheat Amino Acids) som är ett komplex bestående av aminosyror från växtriket som verkar effektivt på håret hälsa.

Tyvärr kan inte kluvna hårtoppar repareras med någon produkt, men med denna kan det i alla fall kännas så och dessutom ser du till att håret håller sig friskt längre så att det inte slits för mycket.


Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals