Bästa UV lampa för gelenaglar 2024 – Lampan som ger dig hållbara naglar hemma

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med en UV lampa kan du göra dina egna gelenaglar hemma. Du behöver alltså varken besöka en salong, vänta på att naglarna ska torka eller riskera att nagellacket förstörs så fort du rör något.

Om du är intresserad av att köpa en UV nagellampa är den här texten den du ska vända dig till. Vi har samlat all nödvändig information, och så ger vi tips på bästa UV lampan för gelenaglar. Hoppas du hittar vad du söker!

Snabba, salongsresultat med UV-lampa 

Det finns ingen tvekan om att en UV lampa för naglar kan göra stor skillnad för dig som gillar att pynta dina klor med nagellack eller gel-polish. Med en UV lampa blir både härdningstid snabbare, nagellacket håller längre, och så känns det riktigt proffsigt. Allt detta kan du göra på dig själv utan besök på salong!

Trots att en UV lampa kan kosta en liten slant är det sannerligen en investering på sikt. Det bästa är också att du kan använda i princip vilket nagellack du vill – måla naglarna, använd din LED lampa, och vips så får du snygga, hållbara och tåliga naglar direkt hemma.  

Tack vare att en UV nagellampa också kommer med många smarta funktioner är de inte heller svåra att använda. De allra flesta modeller kommer med såväl timerinställningar och nageltork som kraftigt ljus och smidig hantering. Följ anvisningarna så ska det gå som på räls. Oavsett om du målar dina naglar ofta eller bara ibland kan en nagellampa göra stor skillnad.

För att du ska hitta den lampa som passar dig bäst har vi valt ut några som anses vara bäst på marknaden. Vår lyxiga premiumvinnare blev Beurer Nagellackstork MP48. Samtidigt valde vi Aiemok Nageltork LED/UV-lampa 72 W som riktigt prisvärd mellanvinnare, i snygg design och med praktiska funktioner. 

Vill du köpa en mycket billig men samtidigt mycket bra och säker som de dyrare produkterna kan vi rekommendera vår budgetvinnare Qooltek LED UV Nagellampa 36 W. Som specialare hittar du Yolispa Gel Nail Polish Lamp Starter Kit 9W.

Premium: Beurer Nagellackstork MP48

Vill du investera i en hållbar, smidig och snygg UV LED lampa är denna variant från Beurer ett riktigt bra alternativ. Trots att den kommer till ett lyxigt pris är den värd det – hög kvalité och bra resultat utan problem. 

Denna jobbar med både UV och LED för att ge maximal effekt vid härdning av nagellack eller gel-polish. Det finns en smidig timerfunktion med 3 olika val, en användardisplay och en reflekterande basplatta för tydlig överblick. Kan användas för händer och fötter utan stopp.

Fördelar

 • Intensivt UV och LED ljus
 • Riktigt snygg
 • Display och timer med 3 olika lägen

Nackdelar

 • Dyr
 • Tar en stund att komma igång

Mellan: Aiemok Nageltork LED/UV-lampa 72 W

Här har vi en riktigt bra och välgjord UV nagellampa, som också är väldigt prisvärd. Trots att den verkar med 72W är den säker att använda och upphettas inte. Dessutom har lampan 36 kraftiga ljus som ger snabba, fina och hållbara resultat. 

Vi gillar också att lampan i sig kommer i en stilren design, samt att den kan användas för de flesta nagellack och stilar. Så pass bra att den funkar på salong! Du får även mängder av smarta funktioner som underlättar. Optimal mellanklassvinnare om du frågar oss.

Fördelar

 • Snygg och säker
 • Automatisk sensor
 • 4 inställningar för timer

Nackdelar

 • Något plastig
 • Osmidig att bära med sig

Budget: Qooltek LED UV Nagellampa 36 W

Denna LED UV lampa för naglar passar perfekt för dig som vill köpa något enkelt och billigt. Trots det funkar lampan bra och gör det jobb som önskas. Den torkar snabbt med sina 18 LED lampor och ger hållbara resultat. 

Lampan har en smidig av- och på- knapp, en timer med 3 val, en LCD skärm och bärbar design. Kopplas in med USB kabel för portabel användning. Inte den roligaste designen, men den gör sitt jobb bra!

Fördelar

 • Riktigt billig UV LED lampa
 • Kompakt design med smidig hantering
 • Lätt att använda oavsett var du är

Nackdelar

 • Måste kopplas med USB kabel
 • Tråkig design

Special: Yolispa Gel Nail Polish Lamp Starter Kit 9W

Att vi valde just den här produkten som specialare beror helt enkelt på att du får ett komplett kit för gelenaglar. Det kompletta kitet kommer till ett mycket bra pris, och innehåller delar som vi tidigare inte sett så mycket av.

Det bästa är att kitet kan användas av såväl nybörjare som professionella. Du får med nagellack, en supersöt (och bra!) mini UV lampa, flera verktyg och dekorationer. Så roligt, och även rätt unikt på marknaden. Vi är mycket nöjda.

Fördelar

 • Komplett kit med allt du behöver
 • Mini UV lampa med USB laddning
 • Ger fina, hållbara resultat enligt önskemål

Nackdelar

 • Något dålig kvalité på vissa innehåll
 • Kan vara svårt i början

Vad är en UV lampa till gelenaglar?

En UV lampa för gelenaglar är en riktigt smart apparat som möjliggör för dig att skapa salongsliknande naglar hemma, det vill säga utan att du behöver besöka en salong! När du har målat naglarna (i ett nagellack anpassat för gelnaglar) sätter du in handen i lampan – UV ljuset börjar då arbeta för att härda lacket. 

Med härda menas att UV ljuset lägger sig som en stärkande hinna på nagellacket, som i sig skyddar nageln och håller samman resultatet. I och med att UV ljuset härdar rätt rejält för att fixera nagellacket får du mer hållbara och tåliga resultat, som även då torkar snabbare trots att resultatet blir lite tjockare. 

Somliga UV lampor har även en LED-ljus funktion, vilket innebär att lampan jobbar med både UV och LED light för att få naglarna att torka och härda bättre.

Vad menas med härdningstider?

Härdningstid är den tid det tar för ett målat lager av nagellack att härda i lampan. När det pratas om att härdningstiden för naglarna varierar beroende på val av UV lampa menas alltså att det tar olika lång tid för den skyddande och stärkande hinnan att skapas.

Vad är skillnaden mellan en LED-lampa och UV-nagellampa?

Som vi tidigare var inne på finns det vissa UV lampor som även har LED-ljus. Det finns även nagellampor som endast har UV-ljus, och de som endast har LED-ljus. Skillnaden mellan en LED-lampa och en UV-lampa är vilket ljus de använder sig av.

Varför göra gelnaglar hemma?

Det finns väldigt många fördelar med att göra egna gelenaglar hemma med hjälp av en UV lampa eller LED lampa, eller en kombinerad UV/LED lampa! Oavsett om du är en riktig nagellacksnörd som gärna målar naglarna så ofta det går, eller om du bara fixar naglarna någon gång ibland kan en nagellampa verkligen underlätta, spara dig tid och pengar, och ge bättre resultat.

Vad ska jag tänka på vid köp av UV-lampa för naglar?

Idag finns det en hel del olika modeller av UV lampa för naglar på marknaden. Med andra ord innebär det att alla som vill köpa en nagellampa kan hitta något som passar, samtidigt som det breda utbudet kan försvåra valet. Hur vet jag vilken som passar bäst för mig? För att underlätta ditt köp av UV lampa för naglar har vi samlat några punkter du bör tänka på.

UV- ljus, LED- ljus, eller både och?

Det första du bör fundera på är om du vill köpa en nagellampa med UV ljus eller LED ljus. Som vi nämnt tidigare skiljer sig dessa två typer av ljus en aning från varandra – UV ljus är starkare och ger i regel mer hållbara resultat. Därför väljer många att använda UV lampa. 

LED ljus är dock mer effektiv när det kommer till torkning, och så blir det inte riktigt lika varmt. Idag har många av UV lamporna för naglar som finns på marknaden både UV och LED ljus, just för att kombinera de olika egenskaperna.

Pris och kvalité

Nästa fråga är hur mycket du kan tänka dig att lägga på en nagellampa. Ska du använda den ofta, och även på andra än dig själv, kan det vara värt att investera i en något mer kostsam modell då dessa ofta håller högre kvalité. Vill du däremot bara köpa det som en rolig grej eller för enstaka användningar kan en billigare variant funka bra.

Storlek och funktioner

Beroende på vilken nagellampa du köper kan både storlek och funktioner variera. Vill du ha möjligheten att ta med dig nagellampan utan problem är det smart att välja en mindre modell – dessa har dock vanligen inte lika många funktioner. Ska den stå på ett och samma ställe kan du välja en större, mer rejäl modell med fler funktioner.

Användning

Sista punkten som kan vara bra att tänka på vid köp av UV lampa för naglar är dess användningsområde. Fungerar lampan bara med nagellack från samma märke, eller kan den användas med andra också? Hur lång är härdningstiden? Effekt? Detta kan göra stor skillnad!

Vad du ska leta efter i en UV-nagellampa

Det du vill ha i en UV-nagellampa är framförallt ett relativt kraftigt ljus som torkar snabbt, härdar nagellacket och ger hållbara resultat. Olika lampor har olika effekt och härdningstid, vilket även påverkar resultat. 

Däremot är det inte bra om lampan blir för varm eller sänder ut farliga ljusstrålar. Tänk också på att din hand ska ligga skönt i lampan, att den ska få plats ordentligt, samt att funktioner som timer bör vara lättillgängliga och tydliga. Oavsett köp behöver du dock inte oroa dig för att dina händer, naglar eller ögon skadas – men de lampor som säljs för hemmabruk är ofta rätt milda.

Vilken effekt är bäst för en gel nagellampa?

Olika gel nagellampor kommer med olika effekt och styrka. Detta mäts däremot inte i watt, vilket kan vara lätt att tro – watt är endast ett begrepp som tyder på hur mycket el lampan använder. En lampa med 48 W kan alltså vara mer effektiv än en lampa med 72 W när det kommer till att härda nagellacket. 

För att ditt nagellack ska härdas ordentligt är det viktigt att lampan har tillräckligt hög intensitet i sitt ljus. Däremot har detta också att göra med vilket gelnagellack du använder – beroende på hur innehållet ser ut krävs olika intensitet i ljuset för att effekten ska tränga igenom.


Våra favoriter av UV lampa för gelenaglar

Är du intresserad av att köpa en UV lampa för gelenaglar? Då har vi äntligen kommit fram till den del av texten där vi tipsar om de bästa modellerna på marknaden. 

Vi har valt våra vinnare och utmanare baserat på mängder av research i form av kundrecensioner, köpguider, tester och informativa artiklar.

Premium: Beurer Nagellackstork MP48

Beurer nagellackstork MP48 är enligt oss en av de bästa UV lampor för naglar på marknaden. Denna kräver dock en liten investering, men väl gjort så kan lampan användas hur ofta och hur länge som helst framöver. 

Det som gjorde att vi fastnade för den här modellen lite extra, så pass att vi valde den som vår premiumvinnare, var att den producerar både UV och LED ljus för bästa effekt. Ljuset är intensivt och kraftigt men samtidigt kontrollerat, och det kräver endast 24W.

Utöver det är lampan försedd med en smart timer med 3 olika inställningar, samt en behaglig användardisplay. I botten av lampan finns det även en reflekterande platta som gör att du enkelt ser när lampan är färdig. Kan användas för händer och fötter.

Vi är verkligen nöjda med den här modellen! Du kommer få fina, hållbara resultat på nolltid. Lampan är enkel att använda och kan drivas på så länge som du önskar. Designen är också kompakt för smidig hantering. Lätt att rengöra och bekväm att ha handen i!

Fördelar

 • Intensivt UV och LED ljus
 • Riktigt snygg
 • Display och timer med 3 olika lägen

Nackdelar

 • Dyr
 • Tar en stund att komma igång

Mellan: Aiemok Nageltork LED/UV-lampa 72 W

Denna nagellampa är designad för att producera både UV och LED light, vilket i sig är en fördel för resultatet. Med sina 36 kraftiga LED lampor kan du vara säker på att naglarna torkar väldigt snabbt, samtidigt som härdningstiden också minskar. Livslängden är på ca 50 000 timmar, vilket i princip är oändligt!

Andra egenskaper som vi uppskattar hos denna lampa är att den har en mycket snygg design som passar för användning både i hemmet och på salong. De flesta typer av nageldesign är möjliga att utföra under denna lampa, vilket gör den mångsidig i sig. Lampan överhettas inte och är säker att använda. 

UV nagellampan har även en automatisk sensor för på- och avstängning. Det finns en timer med fyra inställningar, och den står stadigt på sin plats tack vare sina gelpluppar i botten. Vid användning upplevs den som rymlig och bekväm – allt detta får du till ett riktigt bra pris! Vi anser till och med att detta är den bästa UV lampan i mellanklassen.

Fördelar

 • Snygg och säker
 • Automatisk sensor
 • 4 inställningar för timer

Nackdelar

 • Något plastig
 • Osmidig att bära med sig

Budget: Qooltek LED UV Nagellampa 36 W

Den här UV LED lampan kanske inte ser ut som något att investera i vid första anblick. Däremot bör lampan inte dömas på utsidan – lampan levererar faktiskt och gör ett riktigt bra jobb. Tack vare att den producerar både UV och LED ljus får du riktigt bra effekt vid användning. 

Lampans 18 LED lampar ser också till att naglarna torkar snabbt och härdas ordentligt. Utöver det har den ett antal smarta funktioner som underlättar hantering. Du får en smidig av- och på- knapp, en timer med 3 olika inställningar, samt en tydlig LCD skärm där du styr allt enligt behov.

Dessutom är designen på den här lampan kompakt och bärbar. Med USB kabeln kan den tas med överallt och användas där du önskar. Lätt och smidig att hantera, men ändå med lång livslängd. Vi är faktiskt riktigt nöjda, inte minst för priset!

Fördelar

 • Riktigt billig UV LED lampa
 • Kompakt design med smidig hantering
 • Lätt att använda oavsett var du är

Nackdelar

 • Måste kopplas med USB kabel
 • Tråkig design

Special: Yolispa Gel Nail Polish Lamp Starter Kit 9W

Om du verkligen vill satsa på att skapa snygga, hållbara och kreativa gelenaglar hemma kan detta kit vara perfekt för dig. UV nagellampan som ingår är också liten, vilket i sig är något unikt. 

Utöver dess unika utformning anser vi att det här är en bra specialare då du får allt till ett mycket generöst pris. Kitet innehåller flera nagellack, olika dekorationer, verktyg, en liten mini UV lampa, nagelolja och mallar. Helt enkelt allt du behöver, oavsett om du är nybörjare eller proffs.

Perfekt att ge bort som en fin present, eller att använda själv för att öva och skapa nagelkonst. Trots att priset är lågt håller det mesta rätt hög kvalité. UV lampan är i sig mycket smidig att använda tack vare dess nätta storlek, men är ändå effektiv. Du kopplar in den via USB för användning där det passar dig. Designen är också cool och udda!

Fördelar

 • Komplett kit med allt du behöver
 • Mini UV lampa med USB laddning
 • Ger fina, hållbara resultat enligt önskemål

Nackdelar

 • Något dålig kvalité på vissa innehåll
 • Kan vara svårt i början

Våra utmanare

Kunde du inte hitta en favorit bland våra vinnare? Som tur är har vi även tagit fram ett antal utmanare när det kommer till bästa UV lampa för gelenaglar. Även dessa är riktigt bra, trots att de inte tog hem något pris i vårt test. Lycka till!

NBRTT Nagellampa UV 150W 

Nagellampa UV 150W är en specifikt utformad nageltork för dig som gillar att fixa gelnaglar hemma. Denna arbetar med såväl 150W och 45st UV och LED lampor för att ge så effektiva och kraftiga resultat som möjligt. Naglarna torkar snabbt, härdas bra och håller länge. 

Lampan kan användas hemma eller på salong beroende på behov. Den är också säker att använda både för händer, naglar och ögon. Funkar för att skapa de flesta nageldesigns och stilar. Vi gillar även att den har smarta funktioner som timer med 4 steg, en bra display och automatisk sensor vid användning. Väldigt bra och prisvärd!

Fördelar

 • Billig UV och LED lampa för gelnaglar
 • Riktigt kraftiga lampor
 • Smarta funktioner och säker användning

Nackdelar

 • Drar mycket el vid användning
 • Något plastig

AFY Sun UV lampa LED med display 48 W

Att vi valde just den här lampan som deltagare i vårt test beror inte minst på att den drar väldigt lite el vid användning (endast 48W). Däremot är den fortfarande effektiv och ger fina resultat på mellan 10-60 sekunder. 

Tack vare låg energiförbrukning behöver du inte heller oroa dig för att den ska bli för varm, att den ska störa eller att du ska skadas. Storleken är liten och nätt för smidig hantering oavsett plats. Du kan ställa in en automatisk på- och avstängning samt timer på 3 lägen. Hög kvalité, snygg design och önskvärda resultat – vi är nöjda!

Fördelar

 • Låg energiförbrukning
 • Automatisk på- och avstängning samt timer
 • Smidig storlek som är lätt att ta med

Nackdelar

 • Något plastig

Yolispa UV LED Nagellampa 72W

Den här nagellampan har kombinerats med både UV och LED ljus för bästa möjliga användning och resultat. Lampan kommer med 30 jämnt fördelade ljus som ser till att naglarna torkar snabbt, jämnt och håller länge. Lampan arbetar effektivt men ger samtidigt riktigt härdade naglar som tål en del slit. 

Trots att den verkar med 72W känns den trygg och säker att använda då energin är komprimerad på bästa sätt. UV Lampan kan också användas för att härda de flesta nagellack och stilar, vilket gör användningen mångsidig. 

Dessutom är den utformad med många smarta funktioner som automatisk sensor, 4 förinställda timers mellan 10- 99 sekunder, samt lätthanterliga knappar för justering. Konstruktionen är tålig och hållbar, vilket också underlättar användning. Dock är designen rätt tråkig och enkel. Men annars är vi nöjda.

Fördelar

 • 30 jämnt fördelade lampor
 • Kan användas för de flesta nagellack
 • 4 timers

Nackdelar

 • Tråkig och enkel design
 • Saknar display

Carttiya UV LED Lampa för Gelnaglar

Här har vi en professionell UV och LED nagellampa från Carttiya. Den här modellen kommer till ett något dyrare pris i förhållande till de flesta övriga deltagare i vårt test om bästa UV lampa. Däremot håller nagellampan hög kvalité och ger önskvärda resultat, vilket gör den prisvärd.

Designen på lampan är också rätt snygg, samtidigt som konstruktionen känns stadig och trygg för alla användningsområden. Det vi gillar lite extra är att nagellampan är effektiv utan att dra så mycket el - den har endast 12W! Och skydd för överhettning. Lampan kan också användas på samtliga LED- och UV-gel nagellack. 

Smarta funktioner som ingår är 3 timerinställningar, display och 12 lampor. Härdningstiden är snabb, livslängden på lampan i princip oändlig och användning väldigt säker både för ögon och hud. Kan användas för både naglar och tår. För bärbar användning kopplas den in med tillhörande USB laddare.

Fördelar

 • Ergonomisk design
 • Mångsidig och praktisk att ha med sig
 • Effektiv men drar lite el

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Något stor

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals