Bästa vågtången 2024 – Gör dig riktigt fin i håret till vardags och fest

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En vågtång är ett helt suveränt verktyg att ha hemma. Få saker piggar upp så mycket som att snabbt kunna fixa till håret och få lite vågor och volym på det.

Allt brukar kännas mycket bättre med en gång då även om man har en dålig hårdag!

Så i det här testet har vi, som ni förstår, testat vågtänger. Det finns många - men inte jättemånga - riktigt bra på marknaden.

Så att hitta de här var inte särskilt komplicerat, vi kunde snabbt sålla bort de som inte höll måttet.

Vi har hittat några riktiga guldkorn åt er! Premiumklassens vinnaren blev HH Simonsen ROD VS9 Woo Waver. I mellanklassen vann BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron.

Ett suveränt budgetalternativ hittade vi också: Cera Volumini gör ingen besviken och kan med fördel också inköpas av dem som inte har behov av en budgetvariant.

Vår specialare i form av BaByliss Rose Quartz Crimper 2165CE är värd för alla att kolla in. Läs vidare för att hitta vågtången för dig!

Premium: HH Simonsen ROD VS9 Woo Waver

HH Simonsen ROD VS9 Woo Waver är en vågtång som garanterat kommer att bli din trogne kamrat många år framöver. Varför gillar vi då denna tång extra mycket? Jo, den värmer upp snabbt, den är ergonomisk, den gör supersnygga vågor - och den känns säker att använda.

Det fanns ingen i testet som ogillade denna vågtång, utan den blev en favorit för oss allihop. Vi tycker även att priset är superbra - du kommer, likt oss, uppleva att du får mycket vågtång för pengarna.

Fördelar

 • Dubbla säkringar mot elfel
 • Fungerar både i Europa och i USA (240V respektive 110V)
 • Stora vackra vågor

Nackdelar

 • Vissa upplever att vågorna blir för markerade

Mellan: BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron 15 mm

Här har vi en vågtång som har många strängar på sin lyra. Vi som ville ha massor av volym blev mer än nöjda och de i testet som var ute efter vackra vågor med krusigt resultat blev också mycket nöjda med resultatet.

BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron 15 mm är enkel att använda och dessutom är den snyggt designad – toppbetyg!

Fördelar

 • Omställningsbar: 120-230 V
 • Lång sladd

Nackdelar

 • Lätt att komma åt knappen som ändrar temperaturen

Budget: Cera Volumini

Vi är SÅ stolta över att kunna få presentera den här. Volumini ger volym och lockar till ett härligt lågt pris. Den här är värd en närmare titt! Dessutom tar den så lite plats att du kan ha den i din handväska. Helt suveränt tyckte testpanelen.

Fördelar

 • Mycket bra pris
 • Bra för nybörjare

Nackdelar

 • Inte så ”rejäl”

Special: BaByliss Rose Quartz Crimper 2165CE

Med BaByliss Rose Quartz Crimper 2165CE upplevde vi alla en riktig wow-effekt direkt och den känslan höll i sig när vi testade denna vågtång till lite olika stilar.

Dess effekter är både trendiga och läckra - du får helt enkelt en bra och lyxig vågtång till rimligt pris när du väljer vår specialare.

Att vi valde just denna som specialare har att göra med att vi alla föll för roséfärgen. Den knep även platsen som specialvinnare på grund av att den är mycket lätt att använda även för nybörjare.

Fördelar

 • Lång sladd med roterande fäste
 • Snygg design
 • Unik effekt som inte kan replikeras av andra stylingverktyg

Nackdelar

 • Inget för dig som är ute efter “försiktig” stil
 • Struktur före glans

Varför ska du lita på oss?

Min trogna tribe av testerskor har lång erfarenhet av hårvård. Alla i panelen är långhåriga och har konsumerat massor med hårvårdsprodukter och tänger genom åren. Och vi älskar att göra de här testerna, så vi är verkligen motiverade, pålästa och noggranna!

Vem behöver en vågtång?

Alla med långt hår behöver en vågtång skulle jag vilja säga. Så tillvida man inte redan har väldigt lockigt hår. Då kanske det är bättre att satsa på en plattång.

Hur kom vi fram till vilka vågtänger vi skulle testa?

Vi började som vi ofta gör, alltså på Konsumentverkets hemsida. Där finns ett par omfattande tester av vågtänger. 

Vi sökte sedan på nätet efter omdömen och recensioner och fick på så sätt fram 16 stycken tänger att testa. Åtta av dem ansåg vi platsade att skriva om i det här testet.

Hur testade vi vågtängerna?

Vi var åtta tjejer som provade två tänger var och sedan valde vi ut de bästa till det här testet. Vi provade dem för våra favoritfrisyrer och vi provade även dem på en annan person än oss själva för att kunna se ordentligt hur de fungerade.

Och så jämförde vi exakthet på temperaturen. Om de var lätta att ställa ifrån sig på ett säkert sätt och hur bekväma de var att hålla i handen.

Våra favoriter

Premium: HH Simonsen ROD VS9 Woo Waver

Denna tång från HH Simonsen är en riktig vinnare för oss av flera olika anledningar. Det var lätt att välja ut den som vinnare då den uppfyllde alla våra önskningar. Det är inte lätt att hitta en vågtång med alla rätt, men denna vågtång har ett pris och snygg design som känns helt rätt.

Först och främst vill vi berätta om att modellen Rod VS5 skapar stora härliga lockar som ger en iögonfallande look. Vem vill inte ha sådana lockar, så säg? En extra lång sladd gör också det att den får pluspoäng från juryn - vi snackar riktiga proffsgrejer som ger ett hållbart resultat!

Vi tycker att HH Simonsen ROD VS9 Woo Waver är lätt att jobba med, vilket såklart är väldigt viktigt. Ionic-teknologi gör att du blir av med friss, och den har dubbelklädda oljebehandlade teflonplattor. Risken att du bränner dig vid användning är minimal. Som sagt, detta är en vågtång med alla rätt!

Vågtången har även en snabb uppvärmning på 15 sekunder och en reglerbar arbetstemperatur på 120-200 grader. Detta borgar för att den kommer att passa både det tunna håret och en tjock hårman. En vågtång för alla typer av hår, med andra ord!

Designen på denna vågtång är underbar! Vi föll för den på en gång. Att den sedan var lika funktionell som den var snygg gjorde oss alla glada. Det är alltid lika roligt med snygga hårvårdsprodukter som går att ha framme.

Det ger en komplett styling som gör att du kan känna dig självsäker över att ha ett hår som är helt outstanding. Oavsett om det är utekväll med tjejerna, eller om det är en bröllopsfest du ska iväg på så fixar HH Simonsen ROD VS9 Woo Waver looken.

HH Simonsen har en mängd andra bra produkter, så som exempelvis denna portabla plattång eller denna hårfön.

Fördelar

 • Dubbla säkringar mot elfel
 • Fungerar både i Europa och i USA (240V respektive 110V)
 • Stora vackra vågor

Nackdelar

 • Vissa upplever att vågorna blir för markerade

Mellan: BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron 15 mm

Att vi föll pladask för BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron 15 mm är inte konstigt alls - den ger nämligen en läcker lite rufsig beachfrisyr lika lätt som den skapar en mer stilren festlook. Det beror på hur du väljer att styla med den - du bestämmer resultatet!

Detta är den perfekta tången att ta med sig på resan, eller inför övernattningar. Den tar väldigt lite plats, men den gör stor skillnad för ditt hår - det kan ju inte bli bättre! Att den fick en självklar plats bland vinnarna har även att göra med dess design - den är modern och praktisk samtidigt som den är väldigt snygg. Allt i ett, med andra ord!

Med BaByliss PRO Baby Crimp Mini Crimping Iron 15 mm får du både hållbara och coola resultat. Om du vill använda den för ökad volym så går även det bra. Du kan väldigt enkelt uppnå rejäl va-va-voom-volym med denna vågtång, så det är bara att köra på.

Den långa sladden gör att det är enkelt att använda vågtången. Dessutom är det en säker och smidig vågtång, trots att den är lite ”petit” i känslan. Vidare är detta en bra vågtång om du inte vill slita onödigt på håret, den har nämligen en keramisk yta med 15 mm keramiska plattor. På så sätt blir stylingen så skonsam som möjligt.

Att den värms upp ultrasnabbt är också det en viktig del av varför den fick en given plats som mellanvinnare, men även den automatiska temperaturregleringen (200 grader) och dess indikatorljus var viktiga anledningar till varför vi valde denna produkt.

BaByliss är ett märke som har mycket spännande värmeverktyg och andra bra produkter. Några av dessa hittar du här.

Fördelar

 • Omställningsbar: 120-230 V
 • Lång sladd

Nackdelar

 • Lätt att komma åt knappen som ändrar temperaturen

Budget: Cera Volumini

En sådan härlig tång som egentligen ger snygga små vågor men som även är en volymtång. Suverän för dig som har tyngre och tjockare hår och behöver kraftigare verktyg.

Och samtidigt ska vi komma ihåg att det här är en minitång som är så lätt och smidig. Perfekt att ha med på resor är den. Och så är det vår budgetmodell, inte mindre. Här får du verkligen MASSOR för pengarna.

Volumini är ett stylingredskap som är perfekt att ha med sig i väskan för lite snabbstyling under dagen om du behöver. Är perfekt om du är på språng mellan möten eller på resa. Och löjligt billig!

Fördelar

 • Mycket bra pris
 • Bra för nybörjare

Nackdelar

 • Inte så ”rejäl”

Special: BaByliss Rose Quartz Crimper 2165CE

Är du sugen på en vågtång som sticker ut lite i mängden så ska du titta hit direkt – den här lilla läckerbiten är nämligen en ovanligt fin och smidig vågtång. Detta gör att den är rolig att ta fram då den rosa färgen ger en glad, men det är också så att den är fin att ha framme hela tiden. Den kan bli en del av inredningen, helt enkelt.

Vi har testat att göra mycket kul med håret med BaByliss Rose Quartz Crimper 2165CE och vi vet att det är många med oss som tycker att det är kul att inte alltid ha samma stil på håret. Med denna kan du nämligen enkelt testa lite av varje - perfekt!

Välj själv om du vill crepa sektioner av ditt hår, eller om du vill gå loss på hela håret. Det bästa är att testa sig fram tills du hittar sin stil. Att du enkelt kan växla mellan rufsigt och coolt, festligt och nedtonat, “dagkänsla” och” kvällskänsla” gör att den blev en given favorit för oss.

När du vill ha läcker struktur eller massor av volym fungerar denna vågtång perfekt - den ger dig nämligen massor av volym ända från roten av ditt hår medan du även får struktur i längderna på köpet.

Dess 35 mm breda plattor har keramisk turmalinbeläggning. Detta innebär att ditt hår inte slits lika mycket som det annars kan göra.

Den har hela 10 värmeinställningar som går från 120°C till 210°C. Detta innebär att den funkar lika bra på alla typer av hår. Vare sig du har tunt, tjockt, långt eller kort hår så kan BaByliss Rose Quartz Crimper 2165CE göra underverk för håret!

Fördelar

 • Lång sladd med roterande fäste
 • Snygg design
 • Unik effekt som inte kan replikeras av andra stylingverktyg

Nackdelar

 • Inget för dig som är ute efter “försiktig” stil
 • Struktur före glans

Tänk på det här när du använder en vågtång

Det viktigaste är nog att tänka på temperaturen. Har du tunt hår ska du inte använda alltför het tång. Ska du få fina lockar om du har riktigt tjockt hår måste du ha lite högre temperaturer. Kom ihåg att läsa instruktionerna noggrant.

Så får man aldrig lägga ifrån sig en värmetång av något slag utan att den står i en ställning. Det är stor brandrisk med sådana här föremål. Och kom ihåg: spraya ALDRIG håret när du har vågtången i användning!

Våra utmanare

Obh Nordica Artist Easy Waves

En riktigt härlig tång som ger fina, blanka vågor i håret. Tången är skonsam för håret tack vare sin konstruktion. Temperaturen har hela fem lägen.

Ger väldigt snabb uppvärmning också, max två minuter sedan har du en klar tång att använda. Priset ligger på ungefärliga 440 kronor i näthandeln.  

Fördelar

 • Fem temperaturer
 • Fina vågor

Nackdelar

 • Kan vara lite otymplig

ghd Curve Creative Curl Wand 23-28 mm

ghd Curve Creative Curl Wand 23-28 mm är det perfekta stylingverktyget för dig som är ute efter en lite “vild” och busig, rufsig och “beachy” look.

Med den här godbiten så kommer du att få ett riktigt härligt resultat både vad gäller lockar/vågor, glans och hållbarhet - det perfekta verktyget när du vill fixa lite studs till ett annars rakt hår. Du kommer att få ett helt nytt dynamiskt hår som känns mer levande och “piggt”.

Detta är en lyxig produkt som du kommer att kunna använda dig av länge, så det är en investering för ditt hår. Den sliter inte lika mycket på ditt hår som vissa andra vågtänger/locktänger och det är såklart ett stort plus.

Fördelar

 • Extra hållbart resultat
 • Passar alla hårlängder och hårtyper

Nackdelar

 • Högt pris

HH Simonsen ROD VS10

HH Simonsen är en spännande produkt som ger dig möjligheten att släppa loss din fantasi! Den ger dig det resultat du vill ha då den gör stora, runda lockar lika smidigt som fina vågor - det är bara att välja den stil du är sugen på för dagen.

Den bjuder på värmetåligt fingertoppsskydd, snabb uppvärmning, automatisk avstängning efter 90 minuter och LED-display. Dessutom har den en oljebehandlad teflonklädd yta som ger jämn och säker värme. Ionic och infraröd-teknologi bevarar ditt hårs naturliga oljor så att det blir blankt utan att skada håret.

Dess digitala temperaturreglering (120°C-200°C) gör att den passar alla typer av hår, oavsett längd och oavsett hur tjockt håret är.

Fördelar

 • Fungerar både i Europa (240V) och i USA (110V)
 • Smart värmepåse medföljer
 • 3 meter lång sladd

Nackdelar

 • Kan vara lite svår för nybörjare

Cera Crimpstyler

Med denna vågtång får du fint krus i håret. Det är lätt att känna redan efter första användningen hur lång tid som krävs för att få den önskade effekten i håret. Det är alltid bra när det går fort att lära känna värmeverktyg, så plus för det!

Cera Crimpstyler har avskalad design, så gillar du det kommer detta att bli en favorit. Gillar du lite mer ansträngning vad gäller estetik kommer inte denna att falla dig i smaken. Den är dock mycket bra vad gäller funktion, så där finns det inget att klaga på. Vill du spana in locktänger för att jämföra så ska du kolla här.

Fördelar

 • Ger fin textur
 • Smidig

Nackdelar

 • En aning trist design

GA.MA Vågtång

Denna vågtång är en favorit hos många då den kombinerar en design som känns exklusiv med bra funktion. Den har en sladd som kan vridas 360 grader och dessutom finns det ett energisparsystem inbyggt.

Med en speciell utformning med breda keramiska värmeplattor ger den ditt hår det perfekta utseendet där dynamiska vågor sätter stilen. Det går på några sekunder att hitta rätt temperatur, så du kan dra igång och fixa håret på ett kick.

GA.MA har lite av varje att bjuda på. Spana in den här underbart läckra plattång eller denna "superborste". Du kommer inte att bli besviken.

Fördelar

 • Anti-frizz
 • Snygg

Nackdelar

 • Inte så lång sladd

Remington Ceramic Crimp

Med denna vågtång får du snabbt volym och textur på ditt hår. Det är enkelt att använda den, så det krävs inte mer än en gång innan du har koll på hur du ska göra.

Breda plattor med keramisk yta gör så att ditt hår inte utsätts för onödigt slitage och håret skyddas också mot statisk elektricitet. Vidare värms tången upp snabbt, vilket alltid är ett stort plus.

Det som ändå kanske är bäst med denna vågtång är att den är bra för tjockt hår och att den stänger av sig själv efter en timme.

Fördelar

 • Funkar på tjockt hår
 • Medföljande värmeskyddande platta

Nackdelar

 • Inte så lång sladd

Babyliss Easywaves

En vågtång som ger dig stora vågor och är enkel att använda. Den här ger maxvolym på jättekort tid. Den har tre olika temperaturer för olika hårkvaliteter, vilket är jättebra.

En keramisk beläggning på tången gör att den är skonsam för håret. Tången är utrustad med plattor längs kanterna så att fingrarna inte bränns.

Fördelar

 • Stora vågor
 • Mycket volym
 • Keramisk beläggning

Nackdelar

 • Är inte den billigaste vågtången

Produkter som utgått

Babyliss Pro Triple Locktång

Här har vi proffsgrejer! Babyliss Triple Barrel Tourmaline Waver gör glamorösa, härliga lockar som vore du en filmstjärna. Värmen i den här tången fördelas jämnt över hela håret, vilket ger härliga lockar.

Titanbeläggningen gör att lockarna håller extra länge och blir blanka och fina. Handtaget är speciellt utformat, vilket gör det mjukt att hålla i och dessutom är det inte risk för att den halkar ur handen.

Tången har ett stöd inbyggt, vilket gör den extremt säker och trygg att använda. Men så är också det här en vågtång som används av utbildade hårfrisörer. Här får du lägga ut en slant men har riktiga proffsgrejer sedan.


HH Simonsen Deep Waver Rod VS5 Mini

Tyckte du om vår premiumvinnare, men är inte riktigt nöjd med den borde du kolla in denna eftersom det är en miniversion av samma vågtång. Den gör alltså bara mindre vågor i håret.

Har du exempelvis kortare hår är denna mycket bättre att använda eftersom det blir enklare att få med allt hår. Den passar såklart bra för mellanlångt och långt hår.

Precis som med premiumvinnaren har den keramiska plattor som är teflonbelagda, vilket alltid är att föredra eftersom det förebygger frissighet och dessutom är mer skonsamt mot håret.

Den har dock bara en temperaturinställning på 200 grader, men för er som föredrar det är det bara att köra på! Sladden är 2,2 meter lång, vilket är mer än tillräckligt.


Gorgeous Wave Styler

Vågtången från Gorgeous ger mjuka, snygga vågor. Tången är enkel att använda och ger ett fint resultat. En nybörjartång som får lockarna att se väldigt proffsiga ut.

Temperaturerna justeras efter tjocklek: lägre temperatur för dig som har ett tunnare hår och du som har ett tjockt hår kan öka på temperaturen för att få de lockar du vill ha. Sladden är extra lång, vilket är ett stort plus.


Babyliss Ionic Hi-Def Waver

Inte så himla dyr men en riktig premium modell. Juryn föll pladask för den här. Vågorna blir nämligen stora och svallande. Du får en otrolig volym med den här tången.

Den speciella titaniumbeläggningen gör vågorna mjuka och blanka. Titanium är visserligen inte unikt för den här tången, flera av våra vågtänger i testet har den beläggningen. Och det ger en alldeles extra skjuts till håret.

Ionic Hi-Def Waver värmer upp på någon minut och håller en jämn och bra temperatur så att du kan jobba effektivt. En unik effekt tången har är en keramisk beläggning.

Den avger naturligt negativa joner när den värms upp. På så vis minskas statisk elektricitet i håret och hårstråna försluts, vilket ger extra glansigt och mjukt hår.


HH Simonsen Rod VS5 Deep Waver

Ytterligare en tång från HH Simonsen. Modellens Rod VS5 skapar stora härliga lockar som ger dig en iögonfallande look. Tången är ett av verktygen i serien som innehåller alla redskap du kan tänkas behöva för att skapa det perfekta håret.

Det ger en komplett styling som gör att du kan känna dig självsäker över att ha ett hår som är helt outstanding. Oavsett om det är utekväll med tjejerna eller bröllopsfest.

Tången har en arbetstemperatur på 150-210 grader. Det borgar för att den kommer att passa både till det tunna håret eller den som har en jättetjock hårman.


Frågor och svar

Vad är en vågtång?

En vågtång använder man för att skapa ”vågor” i håret. Med en vågtång får håret lite samma utseende som när man har sovit med flätor, men tydligare vågor och ett jämnare resultat.

Hur använder man en vågtång?

Vågtången används lite på samma sätt som en plattång, man placerar alltså håret mellan plattorna och pressar sedan ihop dem i några sekunder, tills håret blir vågigt.

Detta upprepas sedan nedanför sektionen man just gjorde och ytterligare några gånger beroende på hur långt hår man har tills hela hårslingan har blivit vågig.

Därefter fortsätter man, en slinga i taget, tills hela håret är vågigt – eller så stor del av håret som man vill göra vågigt. Ofta kan det ta lite tid eftersom man måste göra en sektion av en hårslinga i taget.

Vilken vågtång ska man välja?

Det beror lite på vad man söker och vilka funktioner man är ute efter. Det finns vågtänger som kan värmas upp till olika temperaturer, där man alltså väljer temperaturen själv.

Det finns också vågtänger som går extra snabbt att värma upp samt en del vågtänger där man kan välja vilken storlek man vill ha på ”vågorna”.

Det finns även kombinerade tänger där själva plattorna kan bytas ut så att man kan göra flera olika frisyrer, så som lockar eller platta håret. Med andra ord gäller det att fundera på vad som är viktigast, vilka funktioner man behöver.

Vad kostar en vågtång?

En vågtång kostar från ett par hundra kronor och uppåt.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals