Bästa värmeborsten 2024 – Öka stylingalternativen med en underbar varmluftsborste

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är inte alla som har tid eller ork (eller talangen) till att alltid ha sitt hår på topp och det är inte alla som kan göra en snygg blowout med hjälp av en fön och måste därför föna för att sedan locka/platta håret. Jobbigt!

När det även är jobb eller lämna barnen på dagis man ska iväg till är det många som tar det lätta alternativet och helt enkelt låter håret sitta i en hästsvans. Visserligen kan det vara effektivt, men kanske lite tråkigt ibland.

Men med en värmeborste kan du oftast torka och styla håret på samma gång (för en del måste du har torrt hår dock) och det bästa är att man kan göra så himla många olika frisyrer, men alla får glans och volym.

En varmluftsborste kombinerar en borste och värmeverktyg i samma produkt så att du enklare kan styla ditt hår.

Vi har för det mesta fokuserat på de vanliga runda borstarna men har slängt in en eller två specialare för er som vill ha platt hår.

Vår absoluta favorit denna gång blev budgetalternativet Remington Keratin Protect Varmluftsborste som har en skonsam varmluftsborste och egenskaper som gör ditt hår glansigt och fräscht.

Premiumfavoriten OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush kom dock inte långt efter och måste definitivt provas om du har problem med statiskt hår.

För dig som letar efter någonting i mellanklassen kan OBH Nordica Björn Axén Tools Air Styler vara produkten att kolla in då den fungerar mycket bra på alla typer av hår.

Många känner säkert till vår specialare OBH Nordica Straight Brush som är en räddare i nöden om du vill ha platt hår snabbt. Läs vidare för utförliga recensioner av alla värmeborstarna för att hitta din nya favorit!

Premium: OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush 38mm

En värmeborste som kommer fungera för alla hårtyper men som kommer göra underverk för dig som har problem med statiskt hår och som vill ha massvis med volym.

En unik varmluftsborste som har en skonsam värmebeläggning och en extra lång sladd som dessutom roterar. Helt enkelt fantastisk.

Fördelar

 • Minskar rufs, statiska och flygiga hårstrån och bidrar med glans och volym
 • Lång sladd som roterar
 • Finns i tre olika storlekar

Nackdelar

 • Något dyr
 • Håret kan fastna i borstpiggarna

Mellan: OBH Nordica Björn Axén Tools Air Styler

OBH Nordica Air Styler är en riktigt favorit bland många när det kommer till värmeborstar och hårvård överlag, vilket fick oss att inse att den även var en självklar favorit hos oss.

Den här har fått så mycket beröm för att den är så smidig och enkel att arbeta med, samtidigt som resultatet blir sådär salongsliknande och lyxigt utan överdriven ansträngning!

OBH Nordica Air Styler funkar även väldigt bra på långt och tjockt hår, vilket innebär att den passar på i princip alla hårtyper. Dock upplevs den som något stor och klumpig, men det är ofta inte något som stör med tanke på dess kvalité och fina resultat. Ett extra plus för priset och det faktum att den ändå är rätt tystlåtande.

Fördelar

 • Funkar på alla hårtyper
 • Verkar skonsamt och ger ett glansigt resultat
 • Går att använda på både torrt och blött hår

Nackdelar

 • Rätt stor och klumpig
 • Krånglig att förvara

Budget: Remington Keratin Protect Varmluftsborste

Värmeborsten vi föll heeelt pladask för var Remingtons Keratin Therapy Pro Volume Styler som, precis som namnet förmedlar, bringar volym och glans tack vare en keratinbeläggning.

Den 45 mm stora värmeborsten och egenskaper som temperaturinställning och roterande sladd gör det lätt som en plätt att styla håret á la salongbesök.

Fördelar

 • Riktigt prisvärd men av otroligt hög kvalité
 • Keramisk beläggning för minskat slitage och hållbar styling med mycket glans
 • Automatisk avstängning efter 60 minuter

Nackdelar

 • Håret kan bli trassligt då du ska dra loss det
 • Något tjock borste 

Special: OBH Nordica Straight Brush

En specialare som kombinerar varmluftsborste och plattång i samma produkt och denna version av värmeborsten har säkert många redan fallit för då den är helt fantastisk.

Med både keramisk beläggning och ett joniseringssystem kan du lita på att du får rakt och glansigt hår på ett skonsamt sätt.

Fördelar

 • Elektrisk hårborste för smidig användning
 • Keramisk beläggning i kombination med jonisering för minskat friss och ökad glans
 • Skonsam men snabb och effektiv 

Nackdelar

 • Kan vara något svår att använda
 • Finns en risk att du bränner dig

Varför ska du lita på oss?

Inför detta test har jag samlat ihop nio stycken kvinnor (jag har även varit med i testet) som alla har olika hårtyper och gärna ville testa värmeborstar med mig.

Vi är alla lite av självförklarade hårnördar som tycker om att styla och piffa till håret på många olika sätt. När det gäller värmeborstar har vi sammanlagt mycket erfarenhet under åren.

Vem behöver köpa en värmeborste?

Vill du få glansigt hår och mer volym? Då ska du investera i en värmeborste eftersom det är precis det man får samtidigt som du skapar fina lockar eller plattar dem.

De flesta borstar kommer även med skonsamma beläggningar och man behöver som sagt endast använda detta verktyg för att få sitt önskade resultat och det blir därför bättre för håret.

Hur kom vi fram till vilka värmeborstar vi skulle testa?

Här har vi gått runt till olika skönhetsbutiker och frisörer för att se vilken utbud marknaden har och också för att få tips och råd på vad en bra värmeborste ska komma med.

Vi har sedan dammsugit nätet efter recensioner av olika borstar för att se vad andra personer har att säga om dem innan vi bestämde vilka vi ville prova.

Hur testade vi värmeborstarna?

Vi har använt en värmeborste under en veckas tid och sedan roterat tills alla har provat alla borstar. Genom att göra så har alla provat alla borstar och fått nog med tid på sig att prova olika frisyrer och under olika tillfällen.

Värmeborstarna har provats på både vått och torrt hår, med olika stylingmetoder, och med och utan produkter som hårspray eller vax för att se om stylingen håller som den är eller om man behöver förstärkning.

Vi har även skickat ut en enkät till privatpersoner som har köpt någon av våra värmeborstar för att se hur de upplever dem. Detta har sammanställts med våra resultat och här presenterar vi alltså den generella utgången.


Varmluftborstar Bäst i Test 2024 - Skönhetslandets favoriter

Premium: OBH Nordica Björn Axén Tools Magic Style Brush 38mm

Vi i Sverige är ju ganska bekanta med OBH Nordica och Björn Axén, vare sig det är deras egna produkter eller deras utmärkta samarbete. Denna Magic Style Brush som de har tillverkat är verkligen en topprodukt som ingen borde gå utan.

För dig som inte lyckas få bukt på flygigt hår eller vill tillföra glans och volym till ditt kanske trista hår är detta värmeborsten du måste kolla in. Den har nämligen en joniseringsfunktion som minimerar statiskt hår och tillför glans.

Ett speciellt värmesystem har även integrerats och borsten har en keramisk beläggning av Turmalin som sägs vara väldigt skonsamt för håret.

Med denna varmluftsborste kan du göra lyxiga lockar eller tillföra volym och göra håret följsamt och du kan enkelt göra en frisyr för varje veckodag. Den är superenkel att använda och det ingår till och med en guide för olika stylingmetoder och tips.

Vi tyckte även om att den har en lång sladd på hela 2,8 meter som dessutom roterar när man använder värmeborsten. Den kommer i tre olika storlekar.

Fördelar

 • Minskar rufs, statiska och flygiga hårstrån och bidrar med glans och volym
 • Lång sladd som roterar
 • Finns i tre olika storlekar

Nackdelar

 • Något dyr
 • Håret kan fastna i borstpiggarna

Mellan: OBH Nordica Björn Axén Tools Air Styler

Att kunna köpa en värmeborste som utan problem kan ge ett salongsliknande resultat när du står hemma framför spegeln är väl något som alla drömmer om? Att varmluftsborsten dessutom kommer till ett väldigt bra pris i förhållande till dess kvalité är ju bara en bonuspoäng som ökar uppskattningen för produkten.

Vid köp får du med tre olika munstycken i varierande storlekar, för att du själv ska kunna välja den storlek och form som passar hårtyp och den styling du vill uppnå. Du kan själv också välja om den ska användas i vått eller torrt hår - båda funkar! 

Det som är så smidigt med värmeborsten är inte bara att den är så lätt att få till ett snyggt resultat med, utan den är även utrustad med en teknik där du kan dra in piggarna för att enkelt kunna lossa håret från borsten. På så sätt slipper du trassel, tovor och onödigt slit. Stort pluspoäng för det!

Tack vare att borsten också har en keramisk beläggning blir behandlingen mer skonsam. Resultatet blir ett välformat och glansigt hår som håller länge, utan friss och skador. Ett extra plus för den långa sladden, två olika värmelägen, cool-shot funktionen, samt den kraftiga effekten för snabba resultat. 

Något vi dock vill poängtera är att den kan upplevas som stor och klumpig, och att den därmed är rätt osmidig att ta med sig eller förvara i hemmet. Däremot är det här något som inte stör så många just för att den levererar så bra.

Fördelar

 • Funkar på alla hårtyper
 • Verkar skonsamt och ger ett glansigt resultat
 • Går att använda på både torrt och blött hår

Nackdelar

 • Rätt stor och klumpig
 • Krånglig att förvara

Budget: Remington Keratin Protect Varmluftsborste

Jag älskar när vår absoluta favorit blir den i budgetklassen eftersom man får det bästa av två världar: en av de bästa produkterna på marknaden till ett helt fantastiskt pris!

När det dessutom är ett väletablerat märke som Remington känns det ännu bättre eftersom man vet att man får en produkt av hög kvalité som kommer räcka länge.

Som namnet förmedlar har denna värmeborste en keramisk beläggning som består av keratin. Detta bidrar bland annat med att håret blir glansigt och får mer volym.

Med denna varmluftsborste är det även enkelt att skapa lockar, vare sig det är Hollywoodlockarna eller det rufsiga strandhåret du är ute efter. Den passar för de flesta hårtyper tack vare en mix av borsthår som bidrar till mindre trassel.

Man får även flexibilitet med två temperaturer och säkerhet med en automatisk avstängning när den har varit på i 60 minuter. Värmeborsten är hela 45mm tjock och den roterande sladden förenklar processen ännu mer.

Komplimentera med andra stylingverktyg i samma serie för ännu bättre resultat.

Fördelar

 • Riktigt prisvärd men av otroligt hög kvalité
 • Keramisk beläggning för minskat slitage och hållbar styling med mycket glans
 • Automatisk avstängning efter 60 minuter

Nackdelar

 • Håret kan bli trassligt då du ska dra loss det
 • Något tjock borste 

Special: OBH Nordica Straight Brush

Vår specialare har nog redan blivit en storfavorit hos många och den var en självklarhet på vår lista. Det är ju inte alla som vill ha lockigt hår, utan vill ha en varmluftsborste som kammar och plattar ditt hår på samma gång.

OBH Nordicas Artist Pro Brush and Straight värmeborste som gör precis det. Den har både en joniseringsfunktion och en keramisk beläggning som bidrar till glansigt hår och en skonsam process.

Det är en av de bästa 2-i-1 produkterna vi har testet på ett bra tag (det finns såklart många andra i detta test) eftersom många har problem med vilt och okontrollerat hår som blir slitet när man fönar och plattar det hela tiden.

Med denna värmeborste förkortas även stylingtiden så du får mer tid till annat, kanske vill du prova andra sorters sminkningar eller kunna ta längre sovmorgon varje dag?

Vi gillade även den 2,8 meter långa sladden som gör det ännu enklare att uppnå sin styling.

Fördelar

 • Elektrisk hårborste för smidig användning
 • Keramisk beläggning i kombination med jonisering för minskat friss och ökad glans
 • Skonsam men snabb och effektiv 

Nackdelar

 • Kan vara något svår att använda
 • Finns en risk att du bränner dig

Varmluftsborstarna som utmanar 2024 - Skönhetslandet gillar

Braun Satin Hair 3 AS330

Här har vi en riktigt bra budgetvariant när det kommer till värmeborstar. Braun Satin Hair varmluftsborste har fått höga betyg för effektivitet och smidiga hantering, vilket även var det som vi fastnade för lite extra. 

Vid köp får du med två olika borstar för att du ska kunna välja styling och resultat själv, även baserat på hårtyp. 

En annan smart och uppskattad detalj är att du kan välja mellan två olika värmelägen och hastigheter. Tack vare variationen har du också möjlighet att använda den både i vått hår för att torka och forma på samma gång, eller i torrt hår för styling. 

Effekten är inte lika stark som en del andra värmeborstar på marknaden, med den gör ändå ett väldigt bra jobb som upplevs effektivt och snabbt. Den känns skonsam och smidig, inte minst tack vare den automatiska lossningen av håret då du stylat färdigt.

Vi blev faktiskt förvånade över hur bra den här levererade, och att den är utrustad med många smarta och skonsamma funktioner. Sladden är lång, den har keramisk beläggning för minskat slit, den ger volym, och ett bra resultat.

Något som vi dock har anmärkt på är att en del upplever att den överhettas efter en tids användning, vilket sänker betyget en aning. Den saknar också en funktion för kalluft, men annars är vi riktigt nöjda!

Fördelar

 • Effektiv men ändå skonsam och lättarbetad
 • Medföljer två olika borstar
 • Keramisk beläggning för minskat slitage

Nackdelar

 • Kan överhettas efter en tids användning
 • Saknar funktion för kalluft


Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

Det här är en värmeborste från Hot Tool som ger väldigt mycket volym tack vare dess praktiska utformning. Den här varmluftsborsten är speciellt bra för de med långt och tjockt hår då borsten är rätt stor, men dessvärre mindre passande för korta hår då det kan vara svårt att få med håret.

Vad gäller användning och resultat så är den lätt att använda för de som har rätt hårtyp och längd. Resultaten blir långvariga och håret får mycket volym och en snygg glansig finish. 

Värmeborsten jobbar även väldigt effektivt och snabbt för att minska skador och onödigt slitage, vilket verkligen kan vara nödvändigt om håret redan är stort och yvigt från grunden. 

Något vi dock vill poängtera är att den har en kontakt som är anpassad för uttag i UK, vilket kan kännas förvirrande då du får hem produkten. Däremot är det här enkelt att åtgärda genom att skruva på en grej i mitten av kontakten, vilket även står i instruktionen. Kort och gott en väldigt bra varmluftsborste för stora hår, till ett lyxigt pris.

Fördelar

 • Perfekt för långa och tjocka hår tack vare den stora borsten
 • Bra och långvariga resultat med mycket volym och fin glans
 • Skonsam men ändå effektiv

Nackdelar

 • Inte optimal för korta hår
 • Förvirrande kontakt 

Remington AS7051 Volume & Curl Airstyler

Ännu en värmeborste från Remington som blev en storfavorit men som inte nådde ända fram i budgetklassen då den åtminstone slogs av samma märke. Denna har keramisk beläggning med Turmalin och två temperaturinställningar.

I köpet får man med 3 borstar och en koncentrator och en förvaringsväska som tål värme, så man kan lägga borsten i den om den fortfarande är varm, om man exempelvis är på språng. Den är väldigt prisvärd!

Fördelar

 • Keramisk beläggning för skonsammare behandling
 • Tre borstar, en koncentrator och en förvaringsväska ingår
 • Effektiv även för att torka håret

Nackdelar

 • Något hårda borstar
 • Håret kan fastna
 • Borstarna känns billiga och inte så formbara

OBH Nordica Artist Curling Brush 18mm

Om du ofta reser och vill ha med dig en kompakt men utmärkt värmeborste ska du definitivt kolla in denna 18 millimeters borste från OBH Nordica. Den har en hög temperatur och värms upp nästan på direkten.

Det är enkelt att göra mindre lockar och den har en vridbar sladd som har en bra längd på 2,8 meter.

Fördelar

 • Kompakt borste för enkel användning även på korta hår
 • Hög temperatur som verkar snabbt för fina koncentrerade lockar
 • Smidig att ta med sig/förvara och lätt att hantera 

Nackdelar

 • Sliter på håret på grund av den höga värmen
 • Inte optimal för längre och tjockare hår

Cera Hotstyler 45mm

Vi gillade verkligen de lite större borstarna som var med i testet och denna från Cera är hela 45mm stor och man kan göra så himla fina lockar samtidigt som man skapar mycket volym.

Det vi tyckte bäst om är att man kan hålla i borstens topp när man stylar då den håller en normal temperatur, vilket för en del förenklar processen. Den stängs även av automatiskt efter 60 minuter och har temperaturinställningar.

Den har ett joniseringssystem och även en keramisk och Turmalinbeläggning. Välj mellan tre olika storlekar.

Fördelar

 • Stor och fyllig borste som passar bra för långa och tjocka hår
 • Borstens topp blir inte varm, känns lätt och säker att använda
 • Jonisering och keramisk beläggning för skonsammare behandling

Nackdelar

 • Något svår för kortare hår

Babyliss Liss Brush

Ännu en specialare som kombinerar en borste och plattång i samma produkt. Ett joniseringssystem håller håret fritt från friss och keramiska plattor bidrar till en skonsam process.

Den har automatisk avstängning och 3 värmeinställningar. Priset kunde dock inte rättfärdigas av en del då de tyckte att de fick bättre resultat med de andra borstarna (till exempel vår specialare) i testet.

Fördelar

 • Kombinerad borste och plattång
 • 3 olika värmelägen
 • Automatisk avstängning

Nackdelar

 • Dyr

BaByliss AS121E

Denna varmluftsborste från Babyliss passar bäst för er som har mellan till långt hår och man kan torka håret samtidigt som man stylar det och får volym. Den har två värmeinställningar och det finns även en kallluftsknapp.

Man får med en 20mm tjock svinborste och en 38mm tjock värmeborste, vilket vi tyckte gav mycket frihet och alternativ när det kom till styling.

Fördelar

 • 2 värmelägen och ett läge för kalluft
 • Bra pris

Nackdelar

 • Passar inte till kort hår

Produkter som utgått

GA.MA Turbo Ion 2000 Rotating Styler

Det var inget snack om att Turbo Ion från GA.MA blev favoriten i mellanklassen och precis som namnet antyder är det ett roterande redskap som kommer skapa volym.

Den kan alltså rotera i två olika riktningar och sladden går även att vrida runt i 360 grader så att man slipper ha problem med sladden.

Det vi gillade mest var att den kommer med två borstar som har olika storlekar; en som är 50mm och en som är 38mm så man kan variera sin styling. Här hjälper det också att det finns två hastigheter och två temperaturer.

En del testare tyckte att den var lite för tung och att den då inte var lika smidig att använda, men det är en smaksak och kommer helt enkelt vara upp till dig.

Den har även ett joniseringssystem som gör det skonsamt för håret. Cirkapriset på 600 kronor är mer än överkomligt då den håller väldigt hög kvalité.


Amika Bombshell Blowout Thermal Brush

Vill du ha en lyxig varmluftsborste i roséguld ska du definitivt kolla in denna värmeborste från Amika. Den har ett 25mm stort borsthuvud med en keramisk beläggning. Värmeborsten håller en jämn temperatur på 180 grader för en fördelaktig värmefördelning över hela håret.

Sladden är vridbar och har en bra längd på 2,75 meter. Det finns även en annan borste i samma serie. Man får dock betala ett lyxigt pris på cirka 1200 kronor som de flesta av oss inte tyckte var värt det.

Frågor och svar

Vad är en värmeborste eller varmluftsborste?

En värmeborste är en produkt som kombinerar borstning med styling. Det finns även varmluftsborste som dessutom torkar håret samtidigt, men en vanlig varmluftsborste används i torrt hår.

Hur använder man en värmeborste?

Det beror på vilken sort man använder, en rundborste eller en värmeborste som plattar håret. Den sistnämnda ser ut som en vanlig hårborste och fungerar ungefär som en sådan också – man borstar helt enkelt håret med den.

Den runda varmluftsborsten används istället som en locktång för att locka håret eller skapa volym och är såklart också elektrisk och ska därför användas i torrt hår.

Vilken värmeborste ska man välja?

Om du vill använda den för att styla och/eller locka håret väljer du en rund värmeborste. Om du däremot ofta plattar håret kanske en plattborste passar bättre.

Vill du variera dig är det kanske en bra idé att ha en av varje eller satsa på det du kommer använda oftast. Den runda borsten har dock fördelen att den kan användas på olika sätt.

Vad kostar en varmluftsborste?

Det finns värmeborstar som kostar ett par hundra, men även de som kostar långt över tusenlappen.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals