Bästa värmespolarna 2024 – Hollywoodlockar på kortast möjliga tid

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Idag finns det många roliga möjligheter att fixa med håret, både om man har långt eller kort hår. Spolar av olika slag är ett enkelt tillvägagångssätt som gör att du blir fin i håret enkelt och smidigt. Använder du dig dessutom av värmespolar kommer du ännu snabbare undan och kan få en riktigt snygg frisyr inom loppet av några timmar.

Värmespolar hade en boom på 70-talet, men sedan blev det relativt tyst om dem. Men det roliga är att de har fått ett uppsving igen de senaste åren och många vill nu gärna testa på värmespolar igen. Värmespolar är ett jättebra sätt att få hållbara lockar som håller längre än en festkväll och som dessutom inte sliter på håret särskilt mycket.

Ett set med värmespolar brukar vara mellan 12 och 20 stycken och i köpet ingår ibland hårklämmor, så att du kan snurra upp ditt hår. När spolarna har svalnat är frisyren klar och du är redo att rulla ut spolarna och fixa till lockarna. Det här kan ta en stund, beroende på vilket märke och vilken typ av spolar du har. Så kom ihåg att ha något att sysselsätta dig med under tiden.

Värmespolar finns i många olika storlekar och utföranden och det gäller att göra lite research så att du vet att du får de värmespolar som passar dig bäst och som du har behov av. Det är förpackade i praktiska kit som gör att de är enkla att stuva undan och förvara. I många kit finns det också värmespolar i två eller fler olika storlekar, så att du kan få lockarna precis som du vill ha dem.

När du använder värmespolar ska håret alltid vara helt torrt. Om du vill kan du spraya det med lite saltvattenspray innan du sätter i spolarna för att få extra stadga i håret. Idén är alltså att håret ska värmas upp snabbt och sedan svalna och på så sätt får du hållbara lockar eftersom du får både värme och svalka på strået i ett och samma moment. När du är klar sprayar du bara på lite hårspray för att få stadga på lockarna och vips så är dina lockar klara.

Det roliga är att även du med halvlångt hår kan få riktigt fina lockar med den här typen av värmespolar. Det går att få fram riktiga filmstjärnefrisyrer a lá 50-tal med värmespolar och du kan verkligen känna dig riktigt elegant och snygg. Gillar du att ha sidbena i form av en tjusig vågformad lock går det utmärkt att fixa till med värmespolar.

I det här testet vill vi alltså presentera ett gäng värmespolar för er som vill piffa till håret både till fest och vardag. Värmespolar finns i helt varierande prisklasser och även för dig som är på en strängare budget kan hitta något som passar. Och för dig som vill ha ett riktigt avancerat kit på samma nivå som professionella hårfrisörer har finns här något för dig också.

I premiumklassen vann Cloud Nine The O Pod, den är verkligen värd att titta närmare på! Vår mellanfavorit blev Remington Fast Curls Värmespolar och i budgetklassen vann Remington Hårrullar H5600. Specialaren är väldigt intressant och heter Remington Proluxe H9100 Proluxe Collection Heated Rollers.

Premium: Cloud Nine The O Pod - Ultimate Set

Vi är grymt imponerade av den här produkten! 12 överlägset bra värmespolar i olika storlekar, en värmepool, och väldigt praktiska clips gör det här till ett komplett kit som ger dig i stort sett vilken look du än vill ha.

Inför festen eller när du bara vill känna dig snygg och festfin till vardags. Priset kan få en att hicka till, men kom ihåg att det här är en investering som du bara behöver göra en gång, sedan har du värmespolar så länge du behöver!

Fördelar

 • Lätt att få ett proffsigt resultat
 • Hårspolen är redo att användas på 4 sekunder
 • Lyxigt

Nackdelar

 • Priset

Mellan: Remington Fast Curls Värmespolar

Dessa värmespolar är skonsamma mot håret och de är även väldigt fint designade i lila. Du får med med smidiga små clips så att du enkelt kan fästa spolarna utan problem. De passar alltså även för nybörjaren! 

Resultatet är naturliga och snygga lockar som går snabbt att få till då rullarna värms upp supersnabbt. Att det finns en vaxkärna som ger bättre värme och ser till att du får ett slätt, glansigt och frizz-fritt resultat är knappast en nackdel det heller! 

Fördelar

 • Rullarna är teflonbelagda
 •  Ytan på rullen har jonfunktion
 • 3 storlekar 

Nackdelar

 • Inte så många rullar i förpackningen

Budget: Remington Hårrullar H5600

Dessa värmespolar från Remington skapar hållbara lockar och resultatet blir ett glänsande och friss-fritt hår. De kan användas ända upp till rötterna, vilket gör att alla kan hitta sin stil.

De är belagda med sammet vilket gör att det känns lyxigt att använda dem. Att de dessutom är väldigt prisvänliga gör att de blev ett självklart val som budgetvinnare! 

Fördelar

 • Två temperaturinställningar
 • Särskilt designat easy grip

Nackdelar

 • “Plastig” känsla
 • Engelsk stickkontakt, så adapter kan behövas


Special: Remington Proluxe H9100 Proluxe Collection Heated Rollers

Remington Proluxe är precis som namnet antyder, en professionell värmespole som är extremt snabb och värms upp på endast 90 sekunder.

Efter att du fått in rätta knixen med den här kan du styla håret på fem minuter. Ja, det är faktiskt sant! Du kan läsa mer om det längre ner i artikeln.

Fördelar

 • Dual Heating-teknologi
 •  OPTI heat-teknik
 • Designen

Nackdelar

 • Allt är i ljusrosa

Varför ska du lita på oss?

Inför testet samlade jag min kära tribe av stylingälskade väninnor som alla har gedigen erfarenhet av spolar av alla de slag. Vi gick grundligt igenom varje produkt genom att var och en av oss hade ansvar för att prova ut en av produkterna i två veckors tid.

Vem behöver värmespolar?

Att snabbt kunna piffa till håret och få känna sig fin en vardag är någonting av det härligaste som finns. Och att som stressad småbarnsförälder snabbt kunna fixa till sig innan man ska bort på kvällen är också något av det härligaste som finns!

Alla småbarnsföräldrar vet att livet med småbarn inte tillåter några längre förberedelser inför att man ska gå ut en kväll eller gå på fest.

Med värmespolar kan du fortfarande gå på en tillställning med äran i behåll tack vare att du kan styla ditt hår på några minuter. Dessutom är resultatet långt mer hållbart än med en lock- eller plattång.

Hur kom vi fram till vilka värmespolar vi skulle testa?

Vi hade själva erfarenhet av flera typer av värmespolar inom gruppen och det var något som utgjorde en del av utgångspunkten. Men framförallt sökte vi fram de senaste och mest prisvärda produkterna på marknaden.

De skulle ha bra recensioner och företaget skulle kunna redovisa på hemsidan eller i förpackningen vilken teknologi de använt vid framställningen av spolarna. Det här för att vi på riktigt skulle kunna avgöra effektiviteten och hur skonsamma spolarna är för håret.

Hur testade vi värmespolarna?

Var och en av oss hade en produkt hemma i två veckor. Det gjorde att vi hann experimentera med värmespolarna och styla fram olika typer av frisyrer samt se hur länge frisyren höll. Värmespolarna hämtades hem från lyko.se, nordicfeel.se, och ahlens.se.

Våra favoriter

Premium: Cloud Nine The O Pod - Ultimate Set

I det här kitet har du inte bara värmespolar utan en hel arsenal med olika stylingverktyg för att ta fram en professionell look. Värmespolarna är avancerade och du kan hantera dem utan att bränna dig.

Temperaturen är optimal så att spolarna inte sliter på håret i onödan. Det här är en prisvärd produkt som tack vare sin banbrytande teknik har fått en massa utmärkelser och priser flera år i rad. Det finns spolar i flera olika storlekar och gemensamt för dem alla är att de ger en fantastisk volym som ingen annan värmespole kan slå.

Trots att de ingår så otroligt många delar i det här kitet, det vill säga clips, stylingspray, 12 st spolar, och en värmestation, så tar kitet inte särskilt mycket utrymme alls. Den fungerar utmärkt att ha med på resan eller till dina vänner när ni ska fixa håret inför festkvällen.

Priset ligger som de flesta förstår på den högre sidan, men det här är en otroligt avancerad produkt och även en engångsinvestering för dig. Det är också en perfekt present för stylingnörden att samla till om ni är fler som ska ge en gåva tillsammans.

Fördelar

 • Lätt att få ett proffsigt resultat
 • Hårspolen är redo att användas på 4 sekunder
 • Lyxigt

Nackdelar

 • Priset

Mellan: Remington Fast Curls Värmespolar

Att dessa värmespolar värms upp supersnabbt innebär att de passar dig som gillar effektiva värmeverktyg. Det är inte bara det att de värms upp snabbt, utan vaxkärnan gör att värmen håller längre. Detta, i sin tur, ger mer hållbara lockar. Dessutom gör detta att lockarna får mer stadga, så det är många fördelar i ett.

Med dessa värmespolar slipper du vara orolig över att bränna dig. De har så kallade Cool Touch-ändar, vilket gör att de är kalla i ändan för att du inte ska göra dig illa. Detta är extra bra då dessa rullar blir varma supersnabbt.

Det medföljer clips som är enkla att fästa på håret och du får med fyra små rullar, tio mellanstora och sex stycken stora rullar. De är alla teflon-belagda och rullarnas joniska balsamering ger frizz-fri glans till ditt hår.

Med clipsen kan du enkelt fästa ditt hår på rullen. På så sätt har du sedan händerna fria för att snabbt kunna rulla upp ditt hår. Detta gör att du kan utnyttja värmen till 100 %.

Det finns mycket som gör att dessa värmespolar sticker ut i mängden, vilket ni kan se ovan. Annat som är värt att nämna är bland annat att det finns indikatorlampor för off/on och för ström. 

Fördelar

 • Rullarna är teflonbelagda
 •  Ytan på rullen har jonfunktion
 • 3 storlekar 

Nackdelar

 • Inte så många rullar i förpackningen

Budget: Remington Hårrullar H5600

Snygga värmespolar i rosa och svart gör de flesta glada! Vi gillar att de både är billiga, snygga och att de har många bra funktioner.

Att de låter dig styla håret ända upp till rötterna är en av de bästa funktionerna, men vi gillar också att det är så lätt att skapa glamorösa lockar med hjälp av rullarna. Värmespolarna minskar också friss och ger fin glans till håret!

Dessa värmespolar minskar risken för värmeskador och den innovativa vaxkärnan bibehåller hög värme - två ytterligare anledningar som gör att dessa blir vår vinnare i budgetklassen.

Med Cool Touch-ändarna får du en bekväm styling, så det är det perfekta valet för dig som är nybörjare, men de är naturligtvis ett bra val även om du har vanan inne. Cool Touch-ändar gör att värmen endast appliceras på håret medan händer och fingrar skyddas mot värmen.

Du får 20 rullar i storlekarna 20mm (4 stycken), 23mm (10 stycken) och 27mm (6 stycken). Du får även med 30 stycken färgkodade clips och rullarna är belagda med sammet.

Fördelar

 • Två temperaturinställningar
 • Särskilt designat easy grip

Nackdelar

 • “Plastig” känsla
 • Engelsk stickkontakt, så adapter kan behövas


Special: Remington Proluxe H9100 Proluxe Collection Heated Rollers

Proluxe H9100 är ett professionellt hårvårdskit med ett värmesystem framtaget enligt den senaste tekniken. Dessutom har det till utseendet en härlig retrolook och är en fröjd för ögat! Spolarna värmer inifrån och med hjälp av klämmorna får du sedan ett vackert böljande hår i riktigt filmstjärnestil.

Spolarna blir varma på 90 sekunder och lockarna är klara inom 5 minuter. Efter det har du lockar som håller hela dagen! Varje spole har en mjuk sammetsyta och den speciella dual heating-teknologin gör att både klämmor och spolar värmer upp jämnt över hela produkten. Basen är utrustad med en indikatorlampa som visar när spolarna är klara.

Är du ute efter den perfekta, sensuella 50-talslooken är det här en given produkt. Men även för dig med långt hårsvall som vill ha generösa hollywoodlockar fungerar spolarna alldeles utmärkt.

Fördelar

 • Dual Heating-teknologi
 •  OPTI heat-teknik
 • Designen

Nackdelar

 • Allt är i ljusrosa

Våra utmanare

BaByliss Thermo-Ceramic Rollers

Dessa spolar värms upp relativt snabbt och skapar kul effekter i håret. De är särskilt bra för lite tunnare och kortare hår, så har du det så kommer du att tycka om dessa. De är sammetsklädda med keramisk beläggning. 

Om du tycker att det är lite svårt att använda värmespolar så kommer detta att bli en favorit. De är nämligen väldigt enkla att använda även för en nybörjare. 

Du får med hårklämmor som håller spolarna på plats för att du ska kunna styla håret lätt och smidigt.

Fördelar

 • Skonsam distribuering av värme
 • Tre olika storlekar ger spännande effekter
 • Perfekt för nybörjare

Nackdelar

 • Passar inte för riktigt långt hår

Babyliss PRO 30 Piece Heated Ceramic Roller Set

Här har vi en lyxig och kul variant av värmespolar som vi ville ta med bland utmanarna! Du får med rullar i fyra olika färger och storlekar och dessutom medföljer färgkodade klämmor och pins.

Då rullarna är i fyra olika storlekar så kan du får ett mycket naturligt och spännande resultat.
Du får med följande värmespolar i detta kit:

6 small värmespolar
8 medium värmespolar
8 large värmespolar
8 jumbo värmespolar

En sak är säker och det är att den keramiska teknologin ger håret riktigt mycket glans och lyster när du använder dessa värmespolar!

Fördelar

 • Två temperaturinställningar
 • Särskilt designat easy grip

Nackdelar

 • “Plastig” känsla
 •  Engelsk stickkontakt, så adapter kan behövas

Babyliss Boutique Hair Rollers Black

Detta är värmespolar som är väldigt bra av ett flertal olika anledningar. De har bland annat en bra mjuk beläggning som gör att rullarna är lätta att ta bort och att applicera. Dessutom behåller rullarna en behaglig temperatur så att stylingen blir smidig. 

Det dubbla värmeskyddet gör så att det blir enklare att skapa fina vågor och lockar - finishen blir glansig och friss-fri, lyxig och proffsig. 

Att spolarna värms upp snabbt är bara ytterligare en fördel som är värd att nämnas. Du ser när de är klara att användas då en röd lampa som visar när värmespolarna är redo.  

Du får totalt 12 termokeramiska rullar och 12 konturerade clips. Varje rulle har en diameter på 32 mm. 

Fördelar

 • Halkfri beläggning
 • Dubbelt värmesystem
 • Lång sladd 

Nackdelar

 • Endast en storlek på rullarna
 • Kan vara lite svåra för nybörjaren


Babyliss Värmespolar RS100E Clipcurl

Här har vi ett set med värmespolar som ger dig snygga lockar smidigt och snabbt och som dessutom är designade i ett väldigt snyggt kit! Värmebasen med spolar är en fröjd för ögat med sin lila och ceriserosa färg och pryder vilken badrumsbänk som helst.

Rullarna är väldigt lätta att använda och skapar en snygg frisyr åt dig på bara några minuter. Uppvärmningen sker jättesnabbt och de är klara för användning inom loppet av cirka 5 minuter. Värmespolarna har en silikonyta, vilket gör att de är säkra att använda och även gör håret glansigt och vackert.

Värmebasen har en upprättstående design och det här gör också att den tar mycket mindre plats. Sladden snurras runt botten och det gör den lätt att ta med, plus att du kan rulla ut precis så mycket sladd som du behöver.

Inga trassliga, extra längder sladd att bekymra sig om alltså! I kitet ingår 12 värmespolar i två olika storlekar.

Fördelar

 • Snyggt kit
 • Lättanvända
 • 12 värmespolar i två olika storlekar

Nackdelar

 • Finns inte att köpa på så många ställen

Babyliss Heating Rollers

Ett perfekt kit för snygga Hollywoodlockar när du har lust. I köpet medföljer 20 spolar med tillhörande clips. I köpet får du med en praktisk förvaringsväska som gör att du enkelt kan ta med spolarna när det behövs.

Spolarna finns i tre storlekar på 19, 25, och 32 mm. Uppvärmningen går snabbt och på basen finns en LED-indikator som visar när spolarna är klara att styla med. Priset är verkligt prisvärt!

Fördelar

 • Praktisk förvaringsväska
 • Värmehandske ingår
 • Extra säkra värmespolar

Nackdelar

 • Trist design

Babyliss Ceramic Värmespolar 400W

Babyliss har tagit fram ett gäng keramiska värmespolar som passar perfekt både för dig med kortare hår och för dig med längre. Det här setet innehåller 20 stycken inklädda stolar med 6 st små, 6 st mellan, och 8 stora spolar.

Klämmor och en förvaringsväska ingår även i köpet. Det praktiska kitet är därmed lätt att ta med sig vid behov. Det är väl spenderade kronor man betalar för de här fina värmespolarna!

Fördelar

 • Bra både för kort och långt hår
 • Lätt att ta med sig

Nackdelar

 • Ingen lyxig känsla

Remington H5670 Jumbo Rollers

Sist men inte minst har vi Remingtons Jumbo Rollers. Dessa har en väldigt speciell konstruktion eftersom rullarna är vaxfyllda och hjälper därmed till att bibehålla värmen för att få lockarna att sätta sig så bra som möjligt och ge dig en frisyr som håller verkligt länge.

Du får lockar med stor och generös volym utan att det sliter på håret. Med i köpet får du 12 rullar i 4 storlekar. Varje rulle är försedd med cool touch, vilket gör det enklare och bekvämare för dig att styla håret utan att du behöver riskera bränna dig. Kitet har också ett riktigt bra pris om du frågar mig!

Fördelar

 • Ursnygga
 • Massor av volym
 • Sliter minimalt på håret 

Nackdelar

 • Inget bra val om du inte gillar ceriserosa

Produkter som åtgått

Babyliss Volume & Curl Velvet Rollers

Här har vi ett suveränt litet set med värmespolar för proffsig styling och lockar med stor volym. Det kanske man inte kan tro när man ser det här blygsamma setet, men faktum är att det är lika effektivt som det är litet.

Babyliss Volume & Curl är det perfekta resekitet och du kan smidigt packa ner den i bagaget när du ska resa eller övernatta någonstans. Om du följer Babyliss tips och trix kan du få till en jättesnygg styling på 15 minuter. Värmespolarna är skonsamma och fästes enkelt med medföljande fjärilsclips och metallpins.

Spolarna sliter minimalt på håret tack vare den mjuka sammetsbeläggningen. Den gör att håret inte blir överhettat och dessutom blir de lätta och bekväma för dig att hantera.

Volume & Curl värms upp väldigt snabbt och håller sedan en jämn temperatur på 100 grader tills du trycker på knappen. Priset är också väldigt tilltalande!


Frågor och svar

Hur ofta kan jag använda värmespolar i håret?

All typ av behandling sliter på håret, det kan man inte komma ifrån. Men värmespolar är ändå en av de mer skonsammare stylingmetoderna och det går att använda dem någon gång i veckan utan att slita för mycket på håret. Använd också ett värmeskydd på håret innan användning.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals