Recension: Blackhead Killer – Är det mirakelkuren för att få bort akne och porer?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

5/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
6/10
DESIGN
4/10
KVALITET

Det är nog inte många som har missat Blackhead Killer och deras svarta ansiktsmask. Om man inte har testat just detta märke så har man kanske provat något liknande, för det finns nämligen flera märken som erbjuder dessa svarta och kletiga ansiktsmasker som sägs dra ut pormaskar.

I serien från Blackhead Killer finns även flera andra produkter som till exempel en ansiktsrengöring och en återfuktande kräm, men här kommer vi att fokusera på ansiktsmasken.

Den här ansiktsmasken blev väldigt omtalad när den kom, och är numera väldigt välkänd. Men är den så bra som reklamer och produktinformation vill påstå? Här kommer vi att kolla närmare på produkten, hur den används, vad den gör – eller inte gör – och hur väl den fungerar.

Om du ännu inte har testat den, men funderar på att göra det så är det bara att fortsätta läsa. Här kommer du få all information som du behöver och vill ha – och framför allt så kommer du att få veta om den verkligen är så bra som den påstås vara!

Köpguide

”Revolutionerande” läser vi om Blackhead Killers ansiktsmask. Den sägs suga upp orenheter och pormaskar på ”bara några minuter” och dessa försvinner sedan då man drar av ansiktsmasken.

Den ska även döda de bakterier som orsakar akne och motverka att man får nya finnar. Dessutom tar den bort döda hudceller från hyn.

Blackhead Killer
Blackhead Killer

Resultatet ska bli en fantastiskt ren och fräsch hud. Visst låter det fantastiskt? Tyvärr är det inte riktigt så det ser ut. Långt ifrån alla pormaskar försvinner – ibland inte en enda pormask.

Men ont gör det att dra bort masken, riktigt ont, och det kan dessutom ta lång tid att få bort allting. Fastnar den dessutom i ögonbrynen så gör det ännu ondare och dessutom blir du av med en del av ögonbrynet på köpet.

Applicering och verkan

Ansiktsmasken ska appliceras på ett rengjort ansikte. Den appliceras enkelt med en pensel eller med fingertopparna. Därefter ska det ta tio minuter innan den har torkat, och då drar man lätt av den – och huden lämnas mjuk, ren, och fräsch.

Inte ens det stämmer, faktiskt. I själva verket är ansiktsmasken extremt kletig, betydligt kletigare än andra ansiktsmasker. Den fastnar överallt och allra helst där man inte vill att den ska fastna, som i ögonbrynen och håret.

Blackhead Killer

Använder man en pensel, så kan det vara något enklare, men fortfarande inte helt lätt. Och det tar inte ens i närheten av tio minuter för masken att torka.

En halvtimme eller uppåt en timme är mer troligt. Även om man försöker lägga ett tunt lager så tar det evigheter innan den har torkat helt och kan dras bort.

Sedan återstår bara att dra av ansiktsmasken. Eller? Nej, det finns inget ”bara” när det kommer till att dra bort den. För det första så är det långt ifrån så enkelt som det ska vara. Det är svårt att få bort den, och oftast kommer den av i flera små delar.

Man får alltså ta lite i taget. Kanske är det möjligt att man lär sig någon teknik som fungerar bra om man använder produkten regelbundet, men enkelt lär det aldrig bli.

Blackhead Killer

Eller smärtfritt, för den delen. För det gör som sagt väldigt ont att dra bort masken, så pass ont att man överväger att försöka skölja bort den istället.

Har det dessutom fastnat lite i ögonbrynet så gör det extremt ont att få bort den – och den delen av ögonbrynet blir dessutom ett minne blott. Med andra ord, var noggrann med att inte komma för nära ögonbrynen om du testar ansiktsmasken.

Resultatet

Men vill man vara fin får man väl lida pin? Nej, resultatet är faktiskt långt ifrån så bra att det skulle vara värt det. I bästa fall försvinner ett fåtal porer, men inte särskilt mycket. Någon överdrivet fräsch och ren känsla ger den inte heller – snarare blir man öm och mörbultad i ansiktet.

Ärligt talat så känns detta inte som någonting man vill utsätta sin stackars hud för – inte ens om den faktiskt hade gett ett bra resultat.

Om man ändå vill testa så bör man som sagt vara noggrann med att hålla sig en bit från ögonbrynen, och man bör dessutom vara extremt försiktig när man tar bort masken. Om det känns allt för obehagligt eller smärtsamt så är det bättre att skölja bort den.

Blackhead Killer

Den här produkten sägs passa för den som har problem med finnar. Men med tanke på att den fungerar för långt ifrån alla så skulle vi snarare vilja påstå att den passar för ”en del”, helt enkelt.

För det finns ett fåtal personer som faktiskt tycker att den är väldigt bra. Det gäller helt enkelt att testa och se hur den fungerar för just dig.

Fördelar

 • Finns att köpa i påse för en användning, i flerpack, och även på tub.
 • Drar även bort mindre ansiktshår, vilket man kanske inte vill, men praktiskt om man har besvärande hårstrån i ansiktet som man ändå vill ha bort.
 • Förutom att den ska ta bort pormaskar så motverkar den även att det kommer nya finnar. Två funktioner i samma produkt alltså.
 • Förutom ansiktsmask så finns det flera andra ansiktsprodukter, till exempel ansiktsrengöring och återfuktande kräm, i samma serie.

Nackdelar

 • Extremt kladdig, vilket en ansiktsmask förstås bör vara, men denna är verkligen extra kladdig.
 • Kan vara en aning besvärlig att applicera.
 • Ger inte alltid önskat resultat. En del upplever att den är effektiv, men många tycker att effekten uteblir helt.
 • Ganska dyr jämfört med andra ansiktsmasker.
 • Tar väldigt lång tid på sig att torka, betydligt längre än påstådda 10 minuter.
 • Gör ont att dra bort, speciellt om man råkat få den i ögonbrynen, och då kan man dessutom råka dra bort dem också.

Produktfakta

 • Produktnamn: Blackhead Killer Face Mask
 • Produkt: Ansiktsmask
 • HudproblemAkne
 • Storlek10 milliliter och 100 milliliter

Sammanfattning

Blackhead Killer är långt ifrån en så fantastisk produkt som den påstås att vara. Självklart är det individuellt och en del tycker att den fungerar bra, men de allra flesta tycker att den hjälper väldigt lite eller inte alls.

Dessutom är produkten ganska besvärlig att använda, extremt kladdig, svår att få bort, och kan dessutom göra otroligt ont att ta bort.

Med tanke på den besvärliga, och smärtsamma användningen, så önskar man ett betydligt bättre resultat än det man faktiskt får. Det är helt enkelt inte värt det.

Men som sagt så kan den fungera för en del personer, och det positiva med Blackhead Killer är att ansiktsmasken säljs i styckförpackningar för engångsbruk. Med andra ord kan man köpa en sådan och testa produkten.

Om man tycker att den fungerar bra så kan man därefter köpa ett flerpack med styckförpackningar, eller en tub som räcker ungefär tio gånger.

Dessutom finns det flera produkter i samma serie, till exempel en ansiktsrengöring och en återfuktande kräm, vilket är perfekt för den som faktiskt får resultat av ansiktsmasken.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals