Recension: Blanx White Shock — Blek tänderna hemma

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
6/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
6/10
KVALITET

Drömmen om det perfekta, vita leendet har nog många människor. Eller också så vill man bara ha ett par nyanser vitare tänder, bli av med missfärgningar på tänderna, eller att de ska bli något vitare och se fräschare ut.

Men den stora frågan är om man verkligen kan uppnå detta, går det verkligen att förändra färgen på tänderna - till det ljusare? Och kan man i så fall göra det hemma för bara några hundra kronor, istället för att betala flera tusen hos tandläkaren?

En sak är i alla fall säker; det finns många produkter för hemmabruk som lovar just detta. En del lovar exakt samma resultat som hos tandläkaren, andra lovar minst fem nyanser vitare tänder och en del påstår sig vara den bästa tandblekningen på marknaden.

Sedan finns det de som istället ska vara skonsamma mot tänderna, eller innehålla naturliga ingredienser, men betyder det då kanske att de är mindre effektiva?

Blanx White Shock

Ja, det är helt enkelt omöjligt att veta vilken produkt som är bäst och vad man ska välja - en som är skonsam, en som ger samma resultat som hos tandläkaren, eller en som ska vara extremt effektiv och utlovar en stor effekt?

Det finns även tandblekningar för hemmabruk som är i stort sett detsamma som de hos tandläkaren, men det är faktiskt ingen garanti att de fungerar bäst. För inte ens en tandblekning hos tandläkaren kan garantera ett visst resultat, eller något resultat överhuvudtaget.

Så vilken tandblekning som är bäst, och vilken som passar bäst för just dig, det är förstås svårt att säga. Men med det sagt så finns det ändå bättre och sämre alternativ; en del produkter kanske inte är effektiva för någon, medan andra är det för väldigt många - kanske även för dig.

Vi har undersökt Blanx White Shock, och här kommer du att få veta om det här är en produkt som är värd att testa, eller inte.

Köpguide

När det kommer till Blanx White Shocks sortiment så är det faktiskt smått förvirrande. De har flera olika tandkrämer, en tandkräm med LED-lampa, en tandblekning med LED-lampa, en munskölj och så vidare.

Hur stor skillnad det är mellan tandkrämen med LED-lampa och tandblekningen med LED-lampa, samt vilka skillnaderna är, tänker vi faktiskt inte gå in så mycket på. Vi kommer istället att fokusera på själva tandblekningskitet.

Blanx White Shock Treatment, som den heter, används under två veckor och ska kunna ge upp till fyra nyanser vitare tänder. Den innehåller varken blekmedel eller slipmedel som kan skada tänderna.

Blanx White Shock

LED bite, som används med behandlingen, ska förbättra effekten, och den kan även användas tillsammans med övriga produkter i Blanx sortiment. För bäst effekt ska man även använda munsköljen från Blanx, och skölja med den efter behandling.

Så fungerar det då? Nja, några fyra nyanser vitare blir tänderna knappast - kanske kan de bli det för vissa, men definitivt inte för alla. Men visst blir det en viss skillnad. Dock vill vi understryka att det är individuellt hur väl det fungerar, precis som med alla tandblekningar.

En del får ett väldigt tydligt resultat, andra inget alls. Men vi tvivlar faktiskt på att denna produkt kan göra tänderna hela fyra nyanser vitare, möjligtvis två men fyra är tveksamt. Men som sagt, det är individuellt.

De positiva egenskaperna

Något vi gillar väldigt mycket med den här produkten är att den ger en väldigt ren och fräsch känsla. Tänderna känns åtminstone väldigt bra när man använder den, och det är förstås positivt.

Förmodligen så känns effekten av tandblekningen mer än vad den syns. Och å ena sidan så känns produkten nästan värd att använda bara för denna fräscha känsla, men samtidigt vill man förstås ha ut mer än så av en sådan här produkt.

Det finns egentligen ganska många fördelar med den här produkten. Den är väldigt enkel att använda, och det går fort. Det tar bara några minuter varje gång, och det sista steget - LED bite - innebär enbart att låta lampan lysa på tänderna.

Detta tar bara någon minut, men man kan förstås göra annat under tiden om man vill. Och man kan även använda den längre än så om man vill. En annan stor fördel är förstås att behandlingen är skonsam mot tänderna, och inte skadar dem.

Blanx White Shock

Detta är verkligen viktigt, och man bör hellre välja en skonsam, men mindre effektiv behandling än en väldigt effektiv behandling som inte är skonsam mot tänderna. Oavsett hur bra resultatet blir så är det inte värt att skada tänderna.

Det låga priset är också en fördel, det här kitet är faktiskt bland de billigaste tandblekningarna som går att hitta. Och med tanke på det låga priset så måste vi ändå säga att det är en hyfsat bra produkt.

De negativa egenskaperna

Men självklart så finns det negativa sidor också. Om man bortser från att produkten inte är så effektiv som man hoppas på, så är den största nackdelen att alla tänder inte blir blekta samtidigt.

Självklart är det svårt att nå varenda tand på en gång, och det känns inte helt nödvändigt heller. Men man vill ju att tänderna som syns blir blekta åtminstone, och nej, det blir de inte.

För att lyckas få med alla måste man använda LED bite flera gånger, och placera den mer åt sidorna. Förmodligen räcker det att använda LED bite två gånger på rad; ena gången långt åt vänster, och andra gången långt åt höger.

Detta måste dock göras varje gång, flera gånger per dag i två veckor. Och då blir det ju förstås lite mer omständigt och tidskrävande.

En annan nackdel är att gelen kan vara lite svår att få bort, och att det inte är så snyggt att låta den ligga kvar på tänderna. Det enklaste sättet att få bort den - och kanske det enda sättet - är att använda munsköljen från Blanx.

Detta rekommenderar de även att man gör, så kanske är det här uttänkt, för att man helt enkelt ska bli tvungen att köpa munsköljen också.

Hur som helst så blir det lite dyrare, även om effekten kanske blir något bättre. Det kan kanske fungera att få bort gelen med en annan munskölj också, om man inte vill köpa den från Blanx.

Vad ska man tänka på när man köper tandblekning?

Något som är viktigt att komma ihåg om man ska köpa en tandblekning är att resultatet inte kommer att vara för alltid. Tändernas nyans förändras alltid med tiden, och det finns väldigt mycket som påverkar.

Blanx White Shock

Hur länge effekten kommer vara kvar, och hur fort den kommer att försvinna, är omöjligt att svara på. Om man till exempel röker, snusar, dricker kaffe eller te och liknande så kan effekten försvinna relativt fort.

Man behöver helt enkelt använda tandblekning regelbundet om man vill behålla resultatet. Och däremellan är det förstås viktigt att vara noggrann med tandborstning, och att undvika sådant som missfärgar tänderna.

Vem passar Blanx White Shock Treatment för?

Blanx White Shock Treatment passar för den som vill ha någon eller ett par nyanser vitare tänder, eller främst vill fräscha upp tänderna, och inte vill spendera allt för mycket pengar på det.

Den passar även för den som vill ha en enkel behandling som inte kräver alltför mycket tid. Vill man att tänderna ska bli många nyanser vitare, då är det däremot inte rätt produkt.

Fördelar

 • Lågt pris.
 • Enkel att använda.
 • Snabb behandling.
 • Skadar inte tänderna.
 • Ger en fräsch känsla.
 • Har en viss effekt, om än inte som utlovat (men detta är förstås individuellt).

Nackdelar

 • Smått förvirrande sortiment.
 • Man måste nästan använda munsköljen efteråt, vilket gör att det behövs en extra produkt.
 • Svårt att behandla alla tänder samtidigt, vilket ger ett ojämnt resultat.
 • Inga fyra nyanser vitare precis (men detta är såklart individuellt).

Produktfakta

 • Produktnamn: Blanx White Shock Treatment
 • Tillverkare: Blanx
 • Mängd: 30 ml
 • Egenskaper: Bleknade, antibakteriell, innehåller flour, djuprengörande

Sammanfattning

Blanx White Shock Treatment är en tandblekning som är enkel att använda, och är skonsam mot tänderna. Andra positiva egenskaper som denna tandblekning har är att tänderna känns fräscha och rena efter användning, och att den har ett väldigt bra pris jämfört med liknande produkter.

När det kommer till hur väl den fungerar så är vi dock en aning tveksamma. Den fungerar, men inte så bra som vi hoppades - och inte så bra som den lovar. Fyra nyanser vitare ska tänderna kunna bli, men någon sådan stor skillnad kan inte vi se - snarare en nyans vitare.

Säkerligen kan den göra lite mer än så, men vi tvivlar på att det kan bli mer än två nyanser. Detta är dock individuellt - för en del blir det en större skillnad, för andra ingen alls.

Tyvärr blir resultatet även lite ojämnt, och effekten syns enbart på de tänder som LED bite täcker ordentligt, vilket inte är tillräckligt många.

Därför är det kanske en fördel att det inte blir någon större skillnad, ett bättre resultat hade säkerligen sett konstigt ut när alla tänder som syns inte blivit blekta. Här får man helt enkelt använda LED bite flera gånger vid varje användning, och försöka att täcka alla tänder som syns.

Vi är ändå relativt nöjda med produkten, om än något besvikna över att resultatet inte blev fullt så bra som vi hade hoppats på. Ett stort plus är den rena och fräscha känslan, som ändå gör det värt att använda produkten.

Om man vill testa den här produkten så rekommenderar vi att man använder LED bite längre än en minut per gång, då kanske resultatet blir bättre.

För visst kan den bleka, och den är dessutom skonsam mot tänderna, så det är helt klart ett bättre alternativ än mindre skonsamma tandblekningar.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals